Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Επιχείρηση στον Κολωνό απασχολούσε 21 ανασφάλιστους

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι 12 δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Συνολικά 21 αλλοδαπούς απασχολούσε χωρίς ασφάλιση επιχείρηση κατασκευής και εμπορίου έτοιμων ενδυμάτων με το σύστημα «φασόν», η οποία στεγάζεται σε τριώροφο κτίριο, στην περιοχή του Κολωνού Αττικής.

Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια ελέγχου της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με κλιμάκιο του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και με τη συνδρομή της Ομάδας «ΔΙ.ΑΣ.», κατελήφθη ημεδαπή, ως προσωρινά υπεύθυνη της επιχείρησης να απασχολεί χωρίς ασφάλιση 21 αλλοδαπούς, εκ των οποίων οι 12 δεν είχαν την απαιτούμενη άδεια εργασίας.

Επίσης, στο πλαίσιο του ελέγχου, προέκυψε ότι έξι από τους παραπάνω εργαζόμενους αλλοδαπούς διέμεναν παράνομα στη χώρα μας και έχει κινηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία επιστροφής στη χώρα καταγωγής τους.

Για τις παραβάσεις της ανασφάλιστης εργασίας, επιβλήθηκαν άμεσα από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) οι ανάλογες διοικητικές κυρώσεις, το ύψος των οποίων ανέρχεται σε αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Ο έλεγχος συνεχίζεται για τον καταλογισμό των εργοδοτικών εισφορών και τη διαπίστωση τυχόν άλλων φορολογικών παραβάσεων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.