Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Νέο κοινωνικό τιμολόγιο ανακοίνωσε η ΕΥΑΘ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τι ισχύει με τη νέα απόφαση.

Νέο κοινωνικό τιμολόγιο, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων τη δωρεάν παροχή νερού για κατανάλωση μέχρι 30 κυβικών ανά τετράμηνο και έκπτωση 50% για χρήση της τάξης των 31 έως 80 κυβικών, ανακοίνωσε η Εταιρεία Ύδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης (ΕΥΑΘ ΑΕ), κατόπιν χτεσινής απόφασης του διοικητικού της συμβουλίου. Ωστόσο, με βάση τη νέα πολιτική της εταιρείας, ουδεμία έκπτωση προβλέπεται πλέον για τις θεωρούμενες ως υψηλές καταναλώσεις, άνω των 81 κυβικών.

Ήδη, στο προηγούμενο κοινωνικό τιμολόγιο, που τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2014, εντάχθηκαν μέχρι σήμερα 4.000 καταναλωτές. Η σχετική απόφαση εφαρμόζεται για άτομα χαμηλού εισοδήματος, με συνολικό φορολογητέο εισόδημα μικρότερο ή ίσο των 8.000 ευρώ ετησίως, προσαυξανόμενο κατά 3.000 ευρώ για καθένα από τα προστατευόμενα τέκνα.

Οι ενδιαφερόμενοι (ή οι εξουσιοδοτημένοι εκπρόσωποί τους) θα πρέπει να υποβάλουν σχετικό αίτημα με τα απαραίτητα δικαιολογητικά (εκκαθαριστικό και Ε9 της εφορίας) και να είναι οι ίδιοι υπόχρεοι του λογαριασμού ύδρευσης. Αναλυτικότερα, με βάση τη χτεσινή απόφαση, ισχύουν τα εξής:

  • Οι έχοντες τις προϋποθέσεις ένταξης στο νέο κοινωνικό τιμολόγιο μπορούν να γίνονται υπόχρεοι χωρίς να χρειάζεται πλέον να πληρώνουν τις προβλεπόμενες εγγυήσεις, που ανέρχονται σε 56-100 Ευρώ
  • Για κατανάλωση έως 30 κυβικών (m3) νερού ανά τετράμηνο η παροχή είναι δωρεάν και οι υπόχρεοι πληρώνουν μόνο το πάγιο (10 ευρώ).
  • Για κατανάλωση 31– 80 m3 ανά τετράμηνο ισχύει έκπτωση 50%.
  • Για κατανάλωση πλέον των 81 m3 νερού ανά τετράμηνο ουδεμία έκπτωση ισχύει.

Στο προτεινόμενο κοινωνικό τιμολόγιο, που θα έχει ισχύ μέχρι τέλους του 2015, συμπεριλαμβάνονται και οι μέχρι σήμερα δηλωθέντες καταναλωτές. Οι έχοντες κατανάλωση μεγαλύτερη των 81 κυβικών θα ενημερωθούν τηλεφωνικά και με επιστολή για τη νέα πολιτική της εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.