Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Οργασμός με το πάτημα ενός κουμπιού


Κύματα ηδονής… κατά παραγγελία!

Κάποιες γυναίκες καταφέρνουν να βιώνουν πολλαπλούς οργασμούς κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής επαφής, ενώ άλλες δυσκολεύονται να φτάσουν στην κορύφωση ακόμη και μία.

Σύμφωνα με αμερικανούς ερευνητές, ένα νέο μηχάνημα υπόσχεται να δώσει λύση σε αυτό το πρόβλημα… φέρνοντας τον οργασμό «στο πιάτο».

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του New Scientist, με το πάτημα ενός κουμπιού θα μπορεί κανείς να βιώνει οργασμό!

Φυσικά, η διαδικασία δεν είναι και τόσο απλή, καθώς απαιτείται ο «ασθενής» να ξαπλώσει στο χειρουργικό κρεβάτι.

Πρόκειται για ένα ιατρικό εμφύτευμα, το μέγεθος του οποίου δεν ξεπερνά αυτό ενός πακέτου τσιγάρων και το οποίο χρησιμοποιεί ηλεκτρόδια για να προκαλέσει τον οργασμό.

Οι δημιουργοί του ελπίζουν ότι θα καταφέρουν να βοηθήσουν τις γυναίκες που πάσχουν από οργασμική δυσλειτουργία.

«Ορισμένες γυναίκες μπερδεύουν αυτό που αποκαλείται ‘συμπαθητική διέγερση’, συμπτώματα της οποίας είναι οι αυξημένοι καρδιακοί παλμοί, τα ιδρωμένα χέρια, τα νεύρα κ.ο.κ. με το αίσθημα φόβου. Αυτό τις κάνει να θέλουν να βγουν από αυτήν την κατάσταση» ανέφερε ο σπουδαστής νευροβιολογίας στο πανεπιστήμιο Concordia του Μόντρεαλ, Jim Pfaus.

Η «ασθενής» θα παραμένει ξύπνια κατά τη διάρκεια της επέμβασης, καθώς ο χειρουργός θα εντοπίζει τα σωστά νεύρα στο νωτιαίο μυελό στα οποία θα πρέπει να συνδέσει τα ηλεκτρόδια. Αυτά θα συνδέονται στη συνέχεια με μια γεννήτρια σήματος –το μέγεθός της δεν είναι μεγαλύτερο από ένα πακέτο τσιγάρα- η οποία μπορεί να εμφυτευθεί κάτω από το δέρμα στους γλουτούς της ασθενούς.

Το μηχάνημα αυτό θα μπορεί να ενεργοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού σε ένα τηλεχειριστήριο… στέλνοντας κύματα ηδονής, ο αριθμός των οποίων θα μπορεί ακόμη και να προγραμματιστεί είτε κάθε ημέρα, ή σε εβδομαδιαία βάση.

Οι κλινικές δοκιμές του μηχανήματος αυτού αναμένεται να ξεκινήσουν αργότερα μέσα στη χρονιά.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση για τον Τύπο στον Πειραιά


Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά από τις 5 έως 11 Μαρτίου.

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης αφιέρωμα, στους Πρωτοπόρους του Πειραϊκού Τύπου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά.

Στην εκδήλωση μίλησαν: Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ κα Μαρία Αντωνιάδου, η εκδότρια-δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ο Δημότης» κα Κρυσταλλία Ραΐση, ο εκδότης της εφημερίδας «Κοινωνική» κ. Σταύρος Καραμπερόπουλος και ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Κουμπέτσος.

Στην έκθεση παρουσιάστηκε σπάνιο αρχειακό υλικό εφημερίδων, περιοδικών και βιβλίων του Πειραιά καθώς και πλούσιο ψηφιακό υλικό εφημερίδων του Πειραιά κατά τον 19ο και αρχές του 20ου αιώνα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Βασίλης Μιχαλολιάκος, στο χαιρετισμό του τόνισε μεταξύ άλλων:

«Είναι πολύ σημαντικό για την ιστορία κάθε τόπου, κάθε πόλης να τιμά τους πρωτοπόρους σε κάθε τομέα.

Να τιμά εκείνους που άνοιξαν δρόμους στους οποίους πάτησαν οι επόμενες γενιές.

Σήμερα εδώ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη του Πειραιά, που είναι μια από τις δύο – τρεις καλύτερες της πατρίδος, σε ένα χώρο που κυριαρχεί η δύναμη της γνώσης που – θα μου επιτρέψετε να πω –εκτός από τον πλούτο των τίτλων και των βιβλίων, έχει μια κατακτητική ικανότητα και λόγω του προσωπικού.

Τιμάμε λοιπόν τους Πρωτοπόρους της Πειραϊκής Δημοσιογραφίας.

Τιμούμετο ρόλο του τοπικού Τύπου, που σε ιστορικές εποχές διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο, τόσο στην ενημέρωση όσο και στην ανάπτυξη της πόλης, αλλά και στους αγώνες για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική ανεξαρτησία.

Παράλληλα όμως, έπαιξε ένα σημαντικό ρόλο στο φωτισμό του γένους και των Ελλήνων σε περιόδους σκοτεινές και δύσκολες, σε περιόδους που ο Πειραιάς και η Ελλάδα έκαναν τις πρώτες τους προσπάθειες να γίνουν οργανωμένες κοινωνίες.

Δεν είναι τυχαίο ότι από τα πρώτα βήματα του ελληνικού κράτους, ο Πειραιάς απέκτησε την πρώτη του εφημερίδα τον «Ερμή του Πειραιώς», μόλις το 1851 για να ακολουθήσει το 1860 ο «Πειραιεύς».

Αυτό δείχνει ότι ο Πειραιάς και οι πρώτοι του κάτοικοι θεωρούσαν ότι ο Τύπος μπορεί να παίξει ρόλο στην ανάπτυξη της πόλης και δείχνει τη δυναμική μιας αναπτυσσόμενης πόλης. Ας μην ξεχνάμε ότι η πόλη του Πειραιά, πόλη του Πολιτισμού απέκτησε το Δημοτικό της Θέατρο στη δεκαετία 1885-1895.

Χαρακτηριστικό ήταν το πρωτοσέλιδο της «Σφαίρας», που μαζί με τον «Χρονογράφο» ήταν από τις αρχαιότερες εφημερίδες του Πειραιά.

Την 1η Ιανουαρίου του 1901 η «Σφαίρα» των αδελφών Καλοστύπη είχε στην πρώτη της σελίδα δυο έγχρωμες λιθογραφίες. Η μία παρουσίαζε τον Πειραιά όπως ήταν το 1833 και η άλλη τον Πειραιά του 1901. Εκεί λοιπόν οι αναγνώστες διαπίστωναν την ανάπτυξη που είχε η πόλη μέσα σε 70 χρόνια. Κάποια στιγμή θα πρέπει να δείξουμε και τη διαφορά που είχε ο Πειραιάς του 2010 με τον Πειραιά του 1950.

Ο Πειραιώτης Γιώργος Κριτής, το 1894 εξέδωσε στον Πειραιά το «Στάδιον», την «Αναγέννηση» και το «Χρονογράφο» μια από τις ιστορικές εφημερίδες του Πειραιά. Μια εφημερίδα που απέκτησε μια νέα δυναμική με το Γιώργο Χαρβαλιά και με το γιό του, αλλά και στη συνέχεια με τον αείμνηστο Μιχάλη Καραγιάννη.

Οι εφημερίδες πλήθαιναν παράλληλα με την ανάπτυξη της πόλης. Ο «Αστήρ», ο «Τηλέγραφος», το «Θάρρος», η «Σημαία», η «Πειραϊκή», η «Εθνική», το «Ναυτικό και Εμπορικό Δελτίο Πειραιώς», που ίδρυσαν τα αδέλφια Αθανασιάδη, που στη συνέχεια ονομάσθηκε «Ναυτεμπορική», η οποία ευτυχώς για τον έντυπο τύπο, υπάρχει ακόμη και διαδραματίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο.

«Νέοι Σκοποί», «Φωνή του Πειραιώς» και μια σειρά από άλλες εκδόσεις, αλλά και εκδόσεις εφημερίδων που εκπροσωπούσαν όσους είχαν έρθει από τους τόπους τους, Λακωνία, Αρκαδία, κα ως εσωτερικοί μετανάστες στον Πειραιά.

Από τον Πειραιά πέρασαν σημαντικοί δημοσιογράφοι όπως οι: Αρίστος Καμπάνης, Δημοσθένης Βουτυράς, Παύλος Νιρβάνας, Ι. Καραμήτσος, Σ. Σαραντάκος, Π. Καλλιγάς και μια σειρά από νεώτερους. Να μην ξεχνάμε και τους ενεργούς σημερινούς δημοσιογράφους που ξεχώρισαν και ξεχωρίζουν με την πορεία τους.

Σήμερα κάποιοι ακόμη αγωνίζονται με στερήσεις και δυσκολίες, είναι αλήθεια, να επιβιώσουν. Το ίδιο προσπαθούμε να κάνουμε και εμείς με το «Κανάλι 1». Ένα από τα τρία ραδιόφωνα που ανέτρεψαν το κρατικό μονοπώλιο της ραδιοφωνικής ενημέρωσης. Μέχρι τώρα τα καταφέρνουμε.

Αξίζει να σας υπενθυμίσω πως το πρώτο ελληνικό μη κρατικό κανάλι στην Ελλάδα, αλλά και το πρώτο συνδρομητικό κανάλι ήταν το κανάλι του Δήμου Πειραιά, μεταδίδοντας από το λόφο του Προφήτη Ηλία με τον διακριτικό τίτλο TV Plus Πειραιάς.

Να κάνουμε τον Πειραιά πιο ελκυστικό και δημοσιογραφικά.

Να τον κάνουμε να βγάζει ειδήσεις, ώστε τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης να ασχοληθούν μαζί του. Γιατί ο Πειραιάς αλλάζει και αξίζει την προβολή, αξίζει τη θετική εικόνα.

Κυρίες και Κύριοι, νομίζω ότι τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, οι δημοσιογράφοι του Πειραιά είτε υπηρετούν τη δημοσιογραφία στα μέσα ενημέρωσης του Πειραιά είτε στα κεντρικά, θα κάνουν το καθήκον τους. Θα εκδηλώσουν έμπρακτα την αγάπη τους προς την πόλη, θα δώσουν την προβολή και στα έργα και στην αναβάθμιση και στην αναγέννηση του Πειραιά μας.

Να είστε καλά. Σας ευχαριστώ πολύ. Ευχαριστώ πολύ όλους τους δημοσιογράφους που καθιστούν τους πολίτες μας ενημερωμένους πολίτες».

Ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης κ. Γιάννης Παναγιωτόπουλος, στην ομιλία του αναφέρθηκε στην οικονομική κρίση που έπληξε τον Τύπο, στα ολέθρια αποτελέσματα με την συρρίκνωση των ΜΜΕ και υπέδειξε το «αντίδοτο» για την επιβίωση του τοπικού τύπου.

«Αφού περάσαμε τη δεκαετία του ΄90, του 2000 όπου κυριάρχησαν η έννοια της μαζικότητας, του πολλαπλού, του σύνθετου και του μεγάλου, μπαίνουμε στην περίοδο της τοπικότητας.

Η τοπικότητα θα είναι το κυρίαρχο στοιχείο, όπως όλοι οι ερευνητές διαπιστώνουν διεθνώς σε ότι αφορά τα ΜΜΕ. Δεν μπορεί να είναι έξω από τις εξελίξεις που έχουν να κάνουν με το διαδίκτυο γιατί καμία εφημερίδα δεν θα μπορέσει να επιβιώσει αν δεν έχει δικό της ιστότοπο.

Η τοπικότητα συνδέεται επίσης με τα νέα μέσα, που είναι αρκετά δραστήρια και ουσιαστικά αντικαθιστούν σταδιακά τα μεγάλα μέσα, την τηλεόραση, το ραδιόφωνο. Τόσο η ψηφιακή τηλεόραση (WEBTV) όσο και το ψηφιακό ραδιόφωνο αντικαθιστούν πολλές από τις δράσεις που έχουμε σήμερα.»

Ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης ζήτησε την συνεργασία του Δημάρχου Πειραιά κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου για την ψηφιοποίηση του πειραϊκού τύπου.

«Δράττομαι της ευκαιρίας με την παρουσία του Δημάρχου να του αποσπάσω την υπόσχεση, ότι την επαύριον της επανεκλογής του ως Δήμαρχος θα συνεργαστούμε για να ψηφιοποιήσουμε μέσα από τα προγράμματα ΕΣΠΑ όλες τις εφημερίδες του Πειραιά. Θα συνδυάσουμε τα πλούσια αρχεία μας για να δώσουμε στον Πειραϊκό λαό την ευκαιρία να έχει την ιστορία του ζωντανή, να μπορεί να ανατρέχει σ΄ αυτή, να μπορέσουμε να διαφυλάξουμε μια τεράστια κληρονομιά, που δεν είναι δική μας, αλλά του τόπου και της πατρίδας μας».

Η Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑκα Μαρία Αντωνιάδου, έκανε μια ιστορική αναδρομή στην πόλη του Πειραιά και συνέδεσε την άνθιση του τοπικού τύπου με τις μεγάλες κοινωνικές και οικονομικές αλλαγές που επέφερε η βιομηχανική ανάπτυξη της πόλης:

«Οι μεγάλες αυτές αλλαγές αντικατοπτρίζονται και φαίνονται στον Πειραϊκό τύπο, ενώ μέσα από τα σπλάχνα της Πειραϊκής κοινωνίας θα αναδειχθούν μεγάλες μορφές του πνεύματος και της ελληνικής δημοσιογραφίας όπως : Παύλος Νιρβάνας, Αρίστος Καμπάνης, Λάμπρος Πορφύρας, Ρώμος Φιλλύρας και Γεράσιμος Βώκος.»

Επισήμανε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλα τα ΜΜΕ και τόνισε την ανάγκη να επιβιώσουν δημοτικοί ραδιοσταθμοί και τοπικές εφημερίδες: «Οι δυσκολίες μας είναι σαφέστατα πολλές, ιδιαίτερα των ανθρώπων των ΜΜΕ. Άκουσα προηγουμένως τη φράση του συναδέλφου μας Χρήστου Πασαλάρη για το Πειραϊκό ρεπορτάζ. Θέλω να σας πω ότι οι πρώτοι που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση είναι οι δημοσιογράφοι. Με τον Δήμαρχο και με τους συναδέλφους από το «Κανάλι 1», πριν από ένα χρόνο ως Γενική Γραμματέας και σήμερα ως Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κάνουμε πάρα πολλές προσπάθειες για να κρατηθεί το «Κανάλι 1».

Να συγκρατηθούν οι δημοτικοί σταθμοί, «Κανάλι 1», «FM100», «Αθήνα 9,84». Πρέπει να παραμείνουν γιατί αποτελούν ιστορία της σύγχρονης ελευθερίας του τύπου. Γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε τι υπήρχε 30-40 χρόνια πριν».

H εκδότρια-δημοσιογράφος της εφημερίδας «Ο Δημότης» κα Κρυσταλλία Ραίση, στην ομιλία της περιέγραψε με βιωματικό τρόπο, τις δύσκολες συνθήκες κάτω από τις οποίες, οι Πειραιώτες εκδότες – δημοσιογράφοι, εργάζονταν για την έκδοση των τοπικών εφημερίδων, τονίζοντας μεταξύ άλλων:
«Θέλω κατ’ αρχήν να συγχαρώ το δήμαρχο Πειραιά κ. Βασ. Μιχαλολιάκο, που είχε την πρωτοβουλία για την έκθεση-αφιέρωμα στον Πειραϊκό Τύπο του 19ου και 20ου αιώνα καθώς και τη Διεύθυνση Επικοινωνίας, Προβολής και Μέσων Ενημέρωσης του Δήμου που επιμελήθηκε την όλη οργάνωση της αποψινής εκδήλωσης.
Είμαι σίγουρη ότι οι “πρωτοπόροι του Πειραϊκού Τύπου” πολλά θα είχαν να μας πουν εάν θα μπορούσαν να βρίσκονται σήμερα ανάμεσά μας. Πιστεύω όμως, ότι από κει που βρίσκονται τώρα πια, μας βλέπουν και μας ακούν και χαίρονται που δεν τους ξεχάσαμε και τους τιμούμε. Γιατί όλοι τους, άλλος με μεγαλύτερη και άλλος με μικρότερη ίσως επιτυχία, ειδικά δε οι εκδότες εφημερίδων, αγωνίσθηκαν και το κατάφεραν να ενημερώνουν το αναγνωστικό τους, και όχι μόνο κοινό για τα συμβαίνοντα στην πόλη, αλλά και στον ευρύτερο του Πειραιά χώρο, να τους ανοίξουν ένα παράθυρο στον έξω κόσμο, να τους ενημερώσουν γιατί πίστευαν ότι ο ενημερωμένος πολίτης είναι ο καλύτερος πολίτης.

Κατάφεραν ακόμη κάτι πολύ σημαντικό που όλοι το ξέρουμε, αλλά κανένας δεν το έχει διατυπώσει με λόγια: να τους μάθουν να διαβάζουν και να γράφουν. Ειδικά τον 19ο και το πρώτο μισό του 20ου αιώνα που ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού μετά βίας συλλάβιζε και ακόμη δυσκολότερα έγγραφε το όνομά του (κι αυτό ανορθόγραφο).
Οι εφημερίδες κυρίως που άλλαζαν χέρια στα κουρεία, τα καφενεία, που, ουκ ολίγες φορές, αποτελούσαν το περιτύλιγμα για τις ελιές, τα ψάρια και άλλες τροφές και μετά τις κρατούσαν και τις διάβαζαν. Έτσι χρησίμευσαν σαν αλφαβητάρι των φτωχών και αναλφάβητων.
Οι πρωτοπόροι εκδότες του Πειραϊκού Τύπου με γλίσχρα οικονομικά, σε τυπογραφεία με πρωτόγονα τεχνικά μέσα που δεν ήταν καν ιδιόκτητα. Οι εκδότες του Πειραϊκού Τύπου ήταν άτομα που για κεφάλαιό τους και για εφόδιά τους είχαν το ήθος των τιμίων ανθρώπων, την αλήθεια της γραφίδας τους και το μεράκι τους να μοιρασθούν με τους άλλους τις όποιες γνώσεις και ειδήσεις είχαν μέσω των εφημερίδων τους μας έδωσαν τελικά την εικόνα και την ιστορική καταγραφή του τόπου και του χρόνου.

Από το 1960 ο «Δημότης» πρωτοπορώντας στον χώρο των Πειραϊκών εφημερίδων, καθιέρωσε μία φορά την εβδομάδα να διαθέτει μία σελίδα για προβολή έργων λογοτεχνών, ποιητών, για κριτική βιβλίων, παρουσίαση λογοτεχνικών περιοδικών, και άλλα πολιτιστικού περιεχομένου θέματα χωρίς κανενός είδους παρέμβαση από τον εκδότη και χωρίς καμίας αιτιολογίας αποκλεισμούς προσώπων και κειμένων, εφόσον η τριμελής επιτροπή που είχε την ευθύνη της επιλογής τα έκρινε ως αξιόλογα. Ο «Δημότης» επί ημερών Δ. Πανίτσα, χάρισε στον Πειραιά και το «Λεύκωμα Πειραιώς 1958», με στοιχεία μοναδικά για τον Δήμο, που απετέλεσε στις κατοπινές δεκαετίες μοναδική πηγή πληροφοριών για την πόλη και τους ανθρώπους της, και δι’ ερανισμού πηγή για την καταγραφή ιστορικών στοιχείων από τους μιμητές του εγχειρήματος.»

Ο εκδότης της εφημερίδας «Κοινωνική» κ. Σταύρος Καραμπερόπουλος, ανέδειξε την ιδιαιτερότητα του τοπικού τύπου και τόνισε:

«Ο τοπικός τύπος είναι περισσότερο προσβάσιμος στους πολίτες. Αναδεικνύει τα προβλήματα, τα οποία δεν μπορούν να τα αναδείξουν οι μεγάλες περιφερειακές και Αθηναϊκές εφημερίδες. Απεικονίζει την πραγματική ζωή του Πειραιά. Ασκεί κριτική στα κακώς κείμενα και προτείνει λύσεις όταν χρειάζεται».

Περιέγραψε τις προσπάθειες ανανέωσης και κυκλοφοριακής δικτύωσης της εφημερίδας «Κοινωνική», ενώ απέδωσε τις αδυναμίες του τοπικού τύπου στο γεγονός ότι δεν υπάρχει ουσιαστική στήριξη από την Πολιτεία. Υπάρχουν τόνισε και λαθεμένες πολιτικές αποφάσεις που επηρεάζουν αρνητικά, όπως η κατάργηση δημοσίευσης των ισολογισμών. Εξέφρασε όμως τη βούληση να ξεπεραστούν οι σημερινές δυσκολίες, αναζητώντας τρόπους αναπλήρωσης αυτών των εσόδων.

Ο δημοσιογράφοςκ. Κωνσταντίνος Κουμπέτσος χαρακτήρισε τις εφημερίδες πραγματικά «φρούρια ελευθερίας» και «κάστρα δημοκρατίας και ελευθεροτυπίας» τονίζοντας τα εξής:

«Ιδιαίτερα για τον Πειραιά, οπού βλέπουμε τα μακρά τείχη ακόμη και σήμερα, ο οποίος γνώρισε τα ξύλινα τείχη, τις θρυλικές τριήρεις με τις οποίες οι έλληνες αντιμετώπισαν τους βάρβαρους εισβολείς και έσωσαν την Ευρώπη, τα «χάρτινα τείχη», οι Πειραϊκές εφημερίδες συνιστούν επάλξεις αλλά και εφαλτήρια προόδου και προκοπής εκτός από κέντρα ενημέρωσης».

Την εκδήλωση επιμελήθηκε και παρουσίασε η Προϊσταμένη του Τμήματος Τύπου και Μέσων Ενημέρωσης του Δήμου Πειραιά, δημοσιογράφος Μαίρη Βλαχάκου.

Στην έκθεση –αφιέρωμα στους Πρωτοπόρους του Πειραϊκού Τύπου, παραβρέθηκαν :

Οι Βουλευτές κ.κ. Κ. Κατσαφάδος, Αν. Νεράντζης. Ο βουλευτής και υποψήφιος δήμαρχος κ. Θ. Δρίτσας. Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Πειραιά κ. Στ. Διαμαντίδης. Οι Αντιδήμαρχοι κα Ευ. Σαρρή και κ. Ν. Αμοργιανός. Οι Εντεταλμένοι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ.κ. Ι. Παππάς, Ι. Αγγελόπουλος και Ι. Δανιήλ.

Ο Δημοτικός Σύμβουλος Πόρου κ. Δ. Πάνου. Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Όμορων Νομών και Νήσων Αιγαίου κ. Δ. Αρμενάκης. Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Γραμμάτων και Τεχνών Πειραιά κ. Π. Χαρλαύτης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπετσιωτών Πειραιά κ. Κ. Κουλαλόγλου, ο Πρόεδρος του Φυσιολατρικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Πειραιά «Ο ΖΗΝΩΝ» κ. Β. Βουλγαρίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου Καμινίων «Ο ΦΟΙΒΟΣ» κα Δ. Γκλεζάκου, ο Πρόεδρος του Σκοπευτικού Συλλόγου «ΟΙ ΠΕΛΑΣΓΟΙ» κ. Ι. Βασιλαντωνάκης.

Παραβρέθηκαν επίσης, παλαίμαχοι δημοσιογράφοι, δημοσιογράφοι της νεότερης γενιάς και πολύς κόσμος.

Διάρκεια έκθεσης: 5 – 11 Μαρτίου


Πηγή: http://pireasnow.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φεστιβάλ Κόμικς για μαθητές γυμνασίου


Ενημερωτική συνάντηση την Κυριακή στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Αθηναίων.

Φεστιβάλ Κόμικς για μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης των Γυμνασίων του δήμου Αθηναίων με θέμα: «Μια σκηνή στους δρόμους της γειτονιάς μου», διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, θέλοντας οι μαθητές να ξεδιπλώσουν το ταλέντο και τις ανησυχίες τους μέσω των κόμικς.

Οι μαθητές καλούνται να σχεδιάσουν μια σκηνή από τους δρόμους της γειτονιάς τους, αποτυπώνοντάς την σε μικρά καρέ και να γίνουν δημιουργοί, σχολιάζοντας θετικά, αρνητικά ή και καυστικά τη σύγχρονη πραγματικότητα. Η ιστορία που θα αφηγούνται θα καλύπτει κατά προτίμηση μία (1) έως τρεις (3) σελίδες Α4.

Η επιτροπή που θα αξιολογήσει όλα τα έργα των συμμετεχόντων αποτελείται από έμπειρους κομίστες οι οποίοι είναι: Πέτρος Ζερβός, Παναγιώτης Μητσομπόνος, Γιώργος Γούσης και η δημοσιογράφος Ρούλα Γεωργακοπούλου.

Το διαγωνισμό θα συντονίζει ο συγγραφέας Σωτήρης Δημητρίου.

Θα βραβευθούν οι τρείς καλύτερες συμμετοχές και θα δοθούν δέκα έπαινοι στους υπόλοιπους που θα ξεχωρίσουν.

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Δυνατότητα συμμετοχής έχουν οι μαθητές της Α’, Β’ και Γ’ τάξης των Γυμνασίων του Δήμου Αθηναίων.

Οι κομίστες Παν. Μητσομπόνος και Γιώργος Γούσης θα περιμένουν τους μαθητές την Κυριακή 9 Μαρτίου 2014 και ώρα 11:00 π.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) στην αίθ. «Κων/νος Καβάφης», για να διευκρινίσουν τυχόν απορίες των μαθητών σε τεχνικά θέματα.

Η κατάθεση του (πρωτοτύπου) έργου μπορεί να γίνει από 17 Μαρτίου έως 24 Απριλίου 2014. Η ημερομηνία κατάθεσης ή ταχυδρόμησης του φακέλου θεωρείται η ημερομηνία συμμετοχής στον διαγωνισμό. Ο φάκελος συμμετοχής θα πρέπει να περιέχει το πρωτότυπο σχέδιο, στην πίσω σελίδα του οποίου θα πρέπει να αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του μαθητή, το Γυμνάσιο, η τάξη και τηλέφωνο επικοινωνίας, καθώς και Υπεύθυνη Δήλωση Ν.1599/ 1986 του γονέα ή κηδεμόνα του μαθητή ότι συμφωνεί για τη συμμετοχή του μαθητή στον διαγωνισμό. Η επιλογή των έργων από την επιτροπή θα ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Απριλίου, οπότε και θα ειδοποιηθούν οι μαθητές των οποίων τα σχέδια θα ξεχωρίσουν για να παρευρεθούν σε ειδική τελετή απονομής που θα οργανώσει ο ΟΠΑΝΔΑ την Κυριακή 11 Μαΐου 2014 στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων (Ακαδημίας 50) και ώρα 11:00 π.μ..

Πληροφορίες: Τμήμα Σχεδιασμού Ανάπτυξης Πολιτιστικών Εκδηλώσεων στις κ.κ. Έφη Χαντζή και Νίκη Δούκα , τηλ: 210-5284859 από 10:00 π.μ. έως 15:00 κατά τις εργάσιμες ημέρες.



Διαβάστε περισσότερα...

«Γνωρίζω την πόλη μου», ένα πρόγραμμα ξεναγήσεων στην πόλη των Χανίων


Το πρόγραμμα υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος.

Οδοιπορικό στην ιστορία της πόλης των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι πολίτες δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων «Γνωρίζω και σέβομαι την πόλη μου, ταξίδι στην ιστορία, στα σοκάκια, τις μνήμες και τα χρώματα της πόλης των Χανίων».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ το πρόγραμμα υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος, σε συνεργασία με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του πολιτισμού και τουρισμού και ξεκινά την Κυριακή 8 Μαρτίου.

«H ανταπόκριση του κόσμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά τις προηγούμενες χρονιές ήταν εντυπωσιακή, καθώς οι ξεναγήσεις αυτές, που θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή έως και το τέλος Μαΐου, δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας, την ιστορία και τα μνημεία της», επισήμανε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, παρουσιάζοντας σήμερα το πρόγραμμα των ξεναγήσεων.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του δήμου, Μαρία Κοκκινάκη, «οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή έως και το τέλος Μαΐου 2014, με ώρα έναρξης της κάθε ξενάγησης τις 11.00.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για όλους, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιοτική παροχή της υπηρεσίας ξενάγησης».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν τρεις ξεναγήσεις από τους ξεναγούς των Χανίων, οι οποίες θα αφορούν τη δυτική και την ανατολική πλευρά της Παλαιάς Πόλης, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων.

Στις ξεναγήσεις αυτές θα υπάρχουν δύο ξεναγοί, όπως γνωστοποίησε η εκπρόσωπος των ξεναγών, Ελευθερία Μανούσου.
Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στον Φάρο των Χανίων, στη Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής- Μινωικό Πλοίο, στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στα Ενετικά τείχη, σε παλιές αστικές συνοικίες στο Μουσείο Τυπογραφίας στα Ταμπακαριά και σε άλλα μνημεία της πόλης.



Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις για την πανελλήνια σχολική ημέρα κατά της βίας


Στόχος των δράσεων είναι η ευαισθητοποίηση σε θέματα βίας και σχολικού εκφοβισμού.

Πανελλήνια Σχολική Ημέρα κατά της Βίας είναι η σημερινή και το Υπουργείο Παιδείας με έγγραφο του καλεί όλες τις σχολικές μονάδες να αφιερώσουν χρόνο (δύο ή περισσότερες διδακτικές ώρες με απόφαση του συλλόγου διδασκόντων) σε δράσεις – συζητήσεις – εκδηλώσεις.

Μάλιστα καλεί τους Περιφερειακούς Διευθυντές Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης σε συνεργασία με τους Συντονιστές Δράσεων Πρόληψης και τους Προϊσταμένους Επιστημονικής & Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Π.Ε. και Δ.Ε. να δώσουν σχετικές οδηγίες και κατευθύνσεις προς τους Σχολικούς Συμβούλους, τους Διευθυντές Εκπαίδευσης, τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων όλης της χώρας, ώστε να συμβάλουν ενεργά στην αποτελεσματική προετοιμασία και υλοποίηση δράσεων με στόχο την πρόληψη και την αντιμετώπιση φαινομένων σχολικής βίας και εκφοβισμού.

Εκτός από τις εκδηλώσεις που θα λάβουν χώρα στα σχολεία το Υπουργείο Παιδείας διοργανώνει κεντρική εκδήλωση στην Αίθουσα του Υπουργείου «Γαλάτεια Σαράντη» στις 09.30 πμ., στην οποία θα συμμετέχουν γονείς, εκπαιδευτικοί και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο της συστηματικής προσπάθειας που έχει αναπτύξει το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων με την ενεργή και αποκεντρωμένη δράση του Παρατηρητηρίου για την ευαισθητοποίηση, την αποτελεσματική πρόληψη και την αντιμετώπιση της σχολικής βίας.

Ο αρμόδιος για τα θέματα του Παρατηρητηρίου υφυπουργός κ. Συμεών Κεδίκογλου θα απευθύνει χαιρετισμό και θα παρουσιάσει το έργο του Υπουργείου. Χαιρετισμό επίσης θα απευθύνουν ο κ. Κ. Γιαννόπουλος, Πρόεδρος «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ο επιστημονικός υπεύθυνος της «Ε.ΨΥ.ΠΕ.» (Εταιρίας Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου) κ. Ι. Τσιάντης καθώς και ο Πρόεδρος του Παρατηρητηρίου για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού κ. Π. Βεντήρης. Την εκδήλωση συντονίζει η παρουσιάστρια κ. Μαίρη Συνατσάκη.

Βασικός στόχος της εκδήλωσης είναι να δοθεί ο λόγος στον μαθητή. Γι’ αυτό, σημαντικό μέρος θα έχουν ερωτήσεις με θέματα:

Α. τον εκφοβισμό,

Β. το διαδικτυακό εκφοβισμό και

Γ. τον εκφοβισμό και ειδικές ανάγκες, από και προς τους μαθητές με συντονιστές ψυχολόγους από «Το Χαμόγελο του Παιδιού», ώστε να αναδειχθεί τόσο το πρόβλημα όσο και οι καλές πρακτικές που σημειώθηκαν.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν σχολεία της Περιφέρειας και σχολεία Ειδικής Αγωγής μέσω διαδικτυακής σύνδεσης skype.

Όσον αφορά στη συμμετοχή των δημοτικών σχολείων, η εκδήλωση περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, Κουκλοθέατρο από τον κ. Σοφιανό, της γνωστής «Φρουτοπίας», που ζωντανεύει παραμύθια και ιστορίες με ήρωες παιδιά - θύματα ενδοσχολικής βίας, ενώ σχετικά με τη συμμετοχή στην εκδήλωση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης -Γυμνασίων και Λυκείων- θα προβληθεί για πρώτη φόρα το trailer του ντοκιμαντέρ με θέμα την ενδοσχολική βία που έχει δημιουργήσει η διεθνώς διακεκριμένη σειρά ντοκιμαντέρ «Εξάντας» του Γιώργου Αυγερόπουλου.

Τέλος, στην εκδήλωση θα παρουσιαστούν τα αποτελέσματα της δράσης «+δημιουργώ» και θα πραγματοποιηθεί η βράβευση των σχολείων για τη δημιουργία του λογότυπου και της αφίσας για το Παρατηρητήριο για την πρόληψη της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού, καθώς και τα πρώτα συμπεράσματα από τη μεγάλη έρευνα που διεξήγαγε το Παρατηρητήριο με τα 42.000 ερωτηματολόγια που συμπληρώθηκαν από μαθητές.



Διαβάστε περισσότερα...

Οργανωμένο κύκλωμα κλοπής μωρών σε μαιευτήρια της Σερβίας


Η οργάνωση «Γονείς εξαφανισμένων βρεφών» ζητά την υιοθέτηση ειδικού νόμου.

Εκπρόσωποι της Ένωσης «Γονείς αγνοούμενων βρεφών», ζήτησαν την υιοθέτηση ειδικού νόμου (lex specialis) που θα αφορά μόνο τα εξαφανισμένα βρέφη και την καθιέρωση της βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα μαιευτήρια της Σερβίας

Η οργάνωση καταγγέλλει ότι στη χώρα έχει αναπτύξει δράση οργανωμένο δίκτυο κλοπής βρεφών, στο οποίο εμπλέκονται γιατροί, νοσοκόμες, καθαρίστριες, υπάλληλοι ληξιαρχείων και αστυνομικοί.

Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Βλάντιμιρ Τσατσάρεβιτς τόνισε στη διάρκεια συνάντησης με μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας του Σερβικού Σοσιαλιστικού Κόμματος (SPS) ότι συζήτησε πρόσφατα στη Νέα Υόρκη με τον πρόεδρο της Επιτροπής του ΟΗΕ για τα ανθρώπινα δικαιώματα, Λεονάρντο Καστίγιο, στον οποίο εξέθεσε το πρόβλημα των μωρών που έχουν εξαφανιστεί από μαιευτήρια της χώρας.

Τα τελευταία 10 χρόνια κατατέθηκαν περισσότερες από 1.500 καταγγελίες, από τις οποίες καμία δεν έχει πάρει το δρόμο της δικαιοσύνης και δεν υπήρξε ούτε ένας δικαστικός επίλογος. Όσον αφορά τα ιατρικά λάθη, έχουν ασκηθεί μόνον έξι ποινικές διώξεις, εξήγησε ο πρόεδρος της οργάνωσης.

Ο κ. Τσατσάρεβιτς, πατέρας εξαφανισμένου μωρού, ανήγγειλε τη δημιουργία ειδικών ομάδων, οι οποίες θα είναι έτοιμες όλο το 24ωρο, αν καλούνται από γονείς, να λαμβάνουν επιχρίσματα για ανάλυση DNA.

Οι αναλύσεις, όπως τόνισε, θα γίνονται σε εργαστήρια εκτός Σερβίας, επειδή η οργάνωση είχε κακή εμπειρία από τα εργαστήρια στο εσωτερικό.

«Κάναμε έξι φορές αναλύσεις σε ιδιωτικές κλινικές στη Σερβία και τα αποτελέσματα ήταν αρνητικά και όταν απευθυνθήκαμε σε εργαστήριο στη Βιέννη ήταν θετικά» είπε ο κ. Τσατσάρεβιτς.

Η οργάνωση έχει στοιχεία που αποδεικνύουν τη δράση του δικτύου, είπε, τονίζοντας ότι οι περισσότερες αρπαγές βρεφών συνέβησαν σε κλινικές των πόλεων Κρούσεβατς, Νόβι Σαντ και Βελιγράδι.

«Ζητώ τη στήριξη των δημοσιογράφων επειδή στη Σερβία κανένας δεν είναι προστατευμένος όσον αφορά την κλοπή βρεφών και απευθύνω έκκληση να μας βοηθήσετε» είπε ο κ. Τσατσάρεβιτς στους δημοσιογράφους που κάλυψαν τη συνάντηση στη Βουλή της Σερβίας.

«Εδώ στη Σερβία, ο πατέρας πληρώνει 8.000 δηνάρια για να παραστεί στον τοκετό και στις ΗΠΑ έχει δικαίωμα να είναι 24 ώρες με τη σύζυγό του. Λαμβάνει ειδικό βραχιόλι με τον ίδιο κωδικό που έχουν η σύζυγος και το μωρό και σε περίπτωση που το μωρό βρεθεί σε μέρος που δεν επιτρέπεται χτυπά συναγερμός, οι πόρτες κλείνουν αυτόματα και φθάνει η ασφάλεια του νοσοκομείου» τόνισε, προσθέτοντας ότι το ίδιο μπορεί να ισχύσει και στα μαιευτήρια της Σερβίας.

Η υπουργός Υγείας της Σερβίας και αντιπρόεδρος του SPS, Σλάβιτσα Τζούκιτς - Ντεγιάνοβιτς υπενθύμισε ότι το 2005 συστάθηκε Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που είχε αποτέλεσμα την υιοθέτηση τροποποίησης του νόμου για την ασφάλιση υγείας και την υγειονομική περίθαλψη, η οποία έδωσε στους γονείς το δικαίωμα να έχουν πρόσβαση στα ιατρικά αρχεία και να δουν το μωρό τους, αν πεθάνει.

«Έχουν γίνει πολλά από το 2005, αλλά αυτό το έργο δεν απέφερε το επιθυμητό αποτέλεσμα, επειδή μεγάλος αριθμός γονέων φοβάται ότι το πρόβλημα δεν έχει λυθεί» είπε.

Όσον αφορά το έλεγχο με βίντεο πρόσθεσε ότι πρέπει να υπάρχουν όρια και αυστηρά μέτρα λόγω προστασίας των προσωπικών δεδομένων.

Η υπουργός Υγείας σημείωσε ότι το υπουργείο πρέπει να λαμβάνει συγκεκριμένη καταγγελία για μαιευτήριο, ώστε να μπορεί να αντιδράσει και ότι μέχρι τώρα δεν κατατέθηκε τέτοια καταγγελία.

«Αν κάτι συμβαίνει, το δίκτυο βρίσκεται στο μαιευτήριο και το ζήτημα είναι σε ποια φάση μπορεί να εντοπιστεί. Η επιτήρηση στα μαιευτήρια είναι πολύ σοβαρή και αν πρόκειται για οργανωμένο έγκλημα που στρέφεται εναντίον των νεότερων κατοίκων μας, τότε είναι αναγκαία οργανωμένη απάντηση της κοινωνίας» υπογράμμισε η κ. Τζούκιτς - Ντεγιάνοβιτς.



Διαβάστε περισσότερα...

Απόπειρα βιασμού στην περιοχή της Ευαγγελίστριας στον Πειραιά


Μια νεαρή γυναίκα δέχθηκε επίθεση έξω από το σπίτι της.

Ακόμη ένα περιστατικό απόπειρας βιασμού στην ευρύτερη περιοχή του Ι.Ν. Ευαγγελιστρίας Πειραιά γίνεται γνωστό.

Δεν πέρασε αρκετός καιρός, από την είδηση της σύλληψης του δράκου του Προφήτη Ηλία, ο οποίος κακοποίησε και αποπειράθηκε να βιάσει αρκετές γυναίκες και σύμφωνα με το piraeuspress.gr, ένα νέο κρούσμα απόπειρας βιασμού, αναστατώνει και πάλι τον Πειραιά, πάλι στις ίδιες γειτονιές! Αμέσως η άτυχη νεαρή κοπέλα έκανε καταγγελία στην ΕΛΑΣ.
Σημειώνεται ότι η αστυνομία έχει αυξήσει τα μέτρα ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπάρχει και άλλη καταγγελία που δεν έχει δει το φως της δημοσιότητας.

Όσον αφορά το νέο περιστατικό, η άτυχη νεαρή γυναίκα (κάτω των 25 ετών) επέστρεφε στο σπίτι της Κυριακή βράδυ-ξημερώματα Δευτέρας.

Ένας νεαρός άνδρας, ύψους 1.65-1.70 επιτέθηκε στην κοπέλα έξω από την οικία της και άρχισε να την χτυπά στο πρόσωπο. Η κοπέλα αντιστάθηκε όσο μπορούσε, βάζοντας ταυτόχρονα τις φωνές, κάτι που ίσως τη γλίτωσε από τα χειρότερα. Ο επίδοξος βιαστής, τρομοκρατημένος μιας και δεν κατάφερε να ακινητοποιήσει τη νεαρή κοπέλα, τράπηκε σε φυγή, χωρίς να αρπάξει την τσάντα ή χρήματα του θύματος, κάτι που φανερώνει και ποιες ήταν οι προθέσεις του.

Όμως, στον πανικό του, δεν κατάλαβε ότι του έπεσε το κινητό, το οποίο και παραδόθηκε από το θύμα στην αστυνομία.
Η νεαρή γυναίκα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και τις παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, μιας και από τον ξυλοδαρμό προκλήθηκε κάταγμα στη μύτη, ενώ χρειάστηκαν ράμματα στο μέτωπο. Ευτυχώς βρίσκεται εκτός κινδύνου. Η ΕΛ.ΑΣ. θεωρεί ότι είναι ζήτημα χρόνου ο εντοπισμός και η σύλληψη του δράστη.



Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαλύφθηκε το έγκλημα που είχε διαπράξει πριν 30 χρόνια και αυτοκτόνησε


Η αστυνομία εξιχνίασε το μυστήριο μιας δολοφονίας του 1983.

Στην αυτοκτονία κατέφυγε ένας άντρας από το Fairfield της Καλιφόρνια, μετά την αποκάλυψη ότι ήταν ο ένοχος ενός εγκλήματος που είχε διαπράξει το 1983. Η εξέταση DNA έφερε στο φως αποδεικτικά στοιχεία που τον συνέδεαν με τη δολοφονία της μητέρας ενός παιδικού του φίλου, σε ηλικία 17 ετών.

Ο 48χρονος Robert Hathaway κρεμάστηκε τέσσερις μέρες μετά την ανάκριση και λήψη DNA από ντεντέκτιβ, που πραγματοποιήθηκε έπειτα από εισαγγελική εντολή.

Η υπόθεση ξεκινά στις 31 Αυγούστου του 1983, όταν ο 15χρονος γιος της άτυχης γυναίκας, Kyle Stracner, έφυγε από το σπίτι του για να βγει με φίλους του. Επιστρέφοντας βρήκε τη μητέρα του γυμνή στο πάτωμα.

Το αγόρι σκαρφάλωσε από ένα παράθυρο, είδε ότι η μητέρα του, Priscilla Strole, ήταν νεκρή και έτρεξε σε γειτονικό σπίτι, ζητώντας βοήθεια. «Υπέστη πολλές κακώσεις στο πρόσωπο και το κεφάλι από μαχαίρι κουζίνας, ανοιχτήρι κονσέρβας και ένα κομμάτι διακοσμητικού ξύλου. Όλα τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν για την ανθρωποκτονία ελήφθησαν από το εσωτερικό του σπιτιού. Το σαλόνι ήταν σε κακή κατάσταση και πολλά αντικείμενα είχαν σπάσει», δήλωσε τότε η αστυνομία.

Δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, κάτι που οδήγησε την αστυνομία στο συμπέρασμα ότι η άτυχη γυναίκα είχε ανοίξει την πόρτα στο φονιά. Μετά τη δολοφονία, ο κακοποιός έφυγε κλέβοντας χρυσαφικά και άλλα είδη αξίας.

Δακτυλικά αποτυπώματα και ίχνη DNA βρέθηκαν στο σώμα του θύματος, αλλά δεν ταίριαζαν με κανένα στη βάση δεδομένων της αστυνομίας. Ο Robert Hathaway είχε καθαρό ποινικό μητρώο την εποχή εκείνη.

Ωστόσο, τρία χρόνια, οι Αρχές δήλωσαν πως ο Hathaway συνελήφθη για ληστεία, με αποτέλεσμα τα δακτυλικά του αποτυπώματα να μπουν στη βάση δεδομένων.

Μόλις το φετινό Ιανουάριο όμως, οι Αρχές αναζήτησαν ξανά τα αποτυπώματα του δράστη στη βάση δεδομένων, κάτι που οδήγησε στην ταυτοποίησή του.














Διαβάστε περισσότερα...

Ελεφαντίνα σώζει το μωρό της


Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα συγκλονιστικό βίντεο με μια ελεφαντίνα που σώζει το μωρό της, το οποίο έχει πέσει σε μια τάφρο με νερό στο Κρούγκερ Νάσιοναλ Παρκ της Νότιας Αφρικής.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο Σωτήρης Σιώκος


Ήταν μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του τμήματος πολιτισμού.

Ο Σωτήρης Σιώκος, μέλος της Κ.Ε του ΣΥΡΙΖΑ και υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτισμού του κόμματος, απεβίωσε σήμερα, ενώ βρισκόταν καθ’ οδόν για να παραστεί σε εκδήλωση της ΝΕ Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ .

Η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει τη βαθειά της λύπη για τον αιφνίδιο χαμό του συντρόφου Σωτήρη Σιώκου, μέλους της Κ.Ε. και συντονιστή του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Σωτήρης Σιώκος ήταν ένας ακούραστος, σεμνός και ανιδιοτελής αγωνιστής της αριστεράς, με πολυσχιδή δραστηριότητα και με πολυετή θητεία στο κίνημα ειρήνης, στο συνδικαλιστικό κίνημα, στο κίνημα του πολιτισμού.

Από νωρίς εντάχθηκε στον αντιδικτατορικό αγώνα, οργανώθηκε στους πρώτους πυρήνες της οργάνωσης Τραπεζοϋπαλλήλων του ΚΚΕ, διετέλεσε επί χρόνια κομματικό στέλεχος του ΚΚΕ και στη συνέχεια συνέχισε μέσα από τον ΣΥΝ, όντας ιδρυτικό μέλος και στέλεχός του και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ.




Ανέπτυξε πλούσια συνδικαλιστική δράση στο χώρο της Ιονικής-Λαϊκής τράπεζας, αναδείχτηκε μέσα από τους μεγάλους απεργιακούς αγώνες του 1979-80 σε μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας των Τραπεζοϋπαλλήλων, ενώ έγινε μέλος του προεδρείου της ΟΤΟΕ το 1996.

Η συνδικαλιστική του δράση ήταν συνεχής, με τελευταία απόδειξη, την ουσιαστική, αλλά ανεκπλήρωτη συμβολή του, να οργανώσει συνδικαλιστικά τον χώρο των συνταξιούχων στα πλαίσια της δημιουργίας της νέας παράταξης του ριζοσπαστικού συνδικαλισμού.

Πάντα ευαίσθητος στα θέματα της ειρήνης, πολέμιος του μιλιταρισμού και του ιμπεριαλισμού και με βαθειά γνώση σε γεωπολιτικά ζητήματα, ασχολήθηκε ενεργά με το κίνημα ειρήνης, ενέπνευσε τα συνδικάτα με τη φλόγα της φιλειρηνικής δράσης και συνέβαλε στη συγκρότηση αντίστοιχης κίνησης των συνδικάτων και ενεργοποιήθηκε ως ηγετικό της στέλεχος.

Υπηρέτησε το κίνημα ειρήνης, τόσο από τη θέση του μέλους του Εθνικού Συμβουλίου του ΕΕΔΥΕ, όσο και από τη θέση του Γενικού Γραμματέα της Πανεργατικής Κίνησης για την Ειρήνη και τον Αφοπλισμό (ΠΑΚΕΑ) και τη συνέχεια του Γ.Γ της Κίνησης Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΚΕΣΟΕ)

Άνθρωπος του πολιτισμού ο ίδιος έχοντας σπουδάσει σκηνοθεσία, με θεωρητική αναζήτηση και πλούσια εμπειρία, αλλά και πολιτική σκέψη, έθετε τα ζητήματα της πολιτιστικής δράσης παντού και πάντοτε, με ό, τι και αν απασχολείτο.

Έγινε η ψυχή του Τμήματος Πολιτισμού στο πλαίσιο του ΣΥΡΙΖΑ και έδωσε ουσιαστική ώθηση σε αυτόν τον εξαιρετικά κρίσιμο τομέα. Η συμβολή του στην ανάπτυξη της πολιτιστικής δραστηριότητας ήταν καθοριστική και αναγνωρισμένη από όλους και όλες.

Ο άδικος χαμός του την ώρα που μετέβαινε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στα Τρίκαλα για την κρίση και το βιβλίο, είναι ενδεικτική της αγάπης, του πάθους του, της αφοσίωσής του και της ακούραστης προσπάθειάς του για τον πολιτισμό .

Οι σύντροφοί και οι συντρόφισσές του στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κόσμος της ριζοσπαστικής αριστεράς θα θυμόμαστε πάντα τον σύντροφο με την σεμνότητα ,τη γλυκύτητα και καλοσύνη του, τον μεστό του λόγο, την ήρεμη αποφασιστικότητά του, την προσήλωσή του σε ό, τι έκανε, τη συντροφική του στάση, την τεράστια προσφορά του στην υπόθεση του κινήματος και της αριστεράς.

Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην αγαπημένη του συντρόφισσα Γιώγια, στα παιδιά του τον Γιώργο και την Άσπα, στους οικείους του.

Ανακοίνωση εξέδωσε και η ΔΗΜΑΡ στην οποία αναφέρεται: «Έφυγε ξαφνικά ο Σωτήρης Σιώκος, παλαιός συνδικαλιστής της ΟΤΟΕ, ενεργό μέλος του κινήματος ειρήνης, μέλος της ΚΕ και υπεύθυνος του Τμήματος Πολιτισμού του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τα συλλυπητήρια της στους οικείους του».

Η κηδεία θα τελεστεί αύριο Παρασκευή 07/03 στις 15.00 στην εκκλησία της Ανάληψης στα Βριλήσσια.


Διαβάστε περισσότερα...

Προφυλακίστηκε ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία 22χρονου στη Θεσσαλονίκη


Θύτης και θύμα είχαν διαπληκτιστεί σε πάρτι αντιεξουσιαστών στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ.

Ο 34χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε έναν 22χρονο, τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας, στην περιοχή της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, μετά την απολογία του σε ανακριτή.

Οι δύο άνδρες είχαν διαπληκτιστεί μία μέρα νωρίτερα σε πάρτι αντιεξουσιαστών που έγινε στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ, με τον 22χρονο να κάνει παρατηρήσεις για τις μουσικές επιλογές του 34χρονου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, το επεισόδιο έληξε εκείνο το βράδυ χάρη στην επέμβαση των ψυχραιμότερων, αλλά σχεδόν ένα 24ωρο αργότερα συναντήθηκαν τυχαία στο δρόμο.

Ο κατηγορούμενος, απολογούμενος, φέρεται να υποστήριξε ότι το θύμα άρχισε να τον χτυπάει, με συνέπεια ο ίδιος να χρησιμοποιήσει για «λόγους άμυνας» ένα μαχαίρι που είχε πάνω του, με το οποίο τελικά κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα στον 22χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ακόμη ότι είναι χρήστης φαρμάκων που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί ναρκωτικών ουσιών.



Διαβάστε περισσότερα...

«Έκρηξη» σε μεταπτυχιακά και διδακτορικά στην Ελλάδα


Μεγάλη αύξηση των φοιτητών που συνεχίζουν τις σπουδές μετά το πτυχίο.

Μεγάλη αύξηση στον αριθμό των φοιτητών που πραγματοποιούν μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα.

Το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 οι μεταπτυχιακοί και διδακτορικοί φοιτητές ξεπέρασαν για πρώτη φορά τις 60.000, φθάνοντας στις 60.268. Συγκριτικά με το 2001-2002 η αύξηση των νέων που οδηγούνται σε μεταπτυχιακές σπουδές φθάνει το 186,7%, ενώ στα διδακτορικά η αύξηση ανέρχεται στο 104%.

Ο αριθμός των φοιτητών είναι ακόμα μεγαλύτερος καθώς υπάρχουν πολλοί νέοι που επιλέγουν το εξωτερικό. Πολλοί επιλέγουν την πραγματοποίηση ενός μεταπτυχιακού με στόχο να αυξήσουν τις πιθανότητες εύρεσης εργασίας.

Με βάση τα στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής για το γ' τρίμηνο του 2013 η ανεργία των κατόχων μεταπτυχιακών και διδακτορικών τίτλων ανέρχεται στο 15,7% και είναι ελαφρά μικρότερη από αυτήν των πτυχιούχων τριτοβάθμιας εκπαίδευσης που φθάνει το 18,8%.

Βέβαια δεν λείπουν και οι περιπτώσεις όπου οι εργοδότες ζητούν για θέσεις σερβιτόρων ή και τραπεζοκόμων κατόχους διδακτορικών ή και μεταπτυχιακών σπουδών. Θέσεις εργασίας που στο παρελθόν απαιτούσαν απολυτήριο λυκείου, πλέον δεν αρκεί ούτε το πτυχίο.

Το γεγονός ότι πολλά μεταπτυχιακά έχουν πλέον δίδακτρα δε φαίνεται να πτοεί τους νέους που είναι διατεθειμένοι να δαπανήσουν ένα ποσό της τάξης των 2.000 ευρώ ή και περισσότερα για να αποκτήσουν ένα μεταπτυχιακό τίτλο. Για παράδειγμα εκατοντάδες είναι οι νέοι που δαπανούν 5.500-6.000 ευρώ σε ιδιωτικά πανεπιστήμια του εξωτερικού για να πραγματοποιήσουν ένα μεταπτυχιακό στην ειδική αγωγή με την ελπίδα να εργαστούν ως αναπληρωτές σε δημόσια σχολεία.


Έτος
Μεταπτυχιακοί
Διδακτορικοί
2001-2002
12.689
11.661
2002-2003
14.782
11.354
2003-2004
16.972
12.169
2004-2005
21.990
16.572
2005-2006
24.156
18.193
2006-2007
26.508
21.641
2007-2008
27.497
21.547
2008-2009
30.346
23.841
2009-2010
31.071
22.636
2010-2011
32.247
22.563
2011-2012
32.255
23.371
2012-2013
36.381
23.887
Πηγή: Ελληνική Στατιστική Αρχή

Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απεβίωσε ο Μορίς Φορ σε ηλικία 92 ετών


«Έφυγε» ο τελευταίος εν ζωή αξιωματούχος που υπέγραψε τη Συνθήκη της Ρώμης.

Ο γάλλος πρώην υπουργός Μορίς Φορ, ο οποίος ήταν ο τελευταίος εν ζωή από τους αξιωματούχους που είχαν υπογράψει τη Συνθήκη της Ρώμης με την οποία εγκαθιδρύθηκε το 1957 η Ευρωπαϊκή Κοινότητα, απεβίωσε σήμερα τα χαράματα στην κατοικία του στην Καόρ, στη νοτιοδυτική Γαλλία, σε ηλικία 92 ετών.



Πρώην αντιστασιακός και πεπεισμένος Ευρωπαίος, ο Φορ ήταν υφυπουργός Εξωτερικών της (σοσιαλιστικής) κυβέρνησης του Γκι Μιλέ, όταν μονόγραψε τη Συνθήκη της Ρώμης, στις 25 Μαρτίου 1957.

Ο γάλλος σοσιαλιστής πρωθυπουργός Ζαν-Μαρκ Ερό χαιρέτισε «έναν αγωνιστή της ευρωπαϊκής υπόθεσης» εκτιμώντας πως «η Ευρώπη έχασε μαζί του τον τελευταίο επιζώντα από τους ιδρυτές πατέρες της».

Ο Μορίς Φορ απεβίωσε στον ύπνο του, γύρω στις 05:30, στην κατοικία του στην πόλη Καόρ, δήμαρχος της οποίας είχε διατελέσει επί 25 χρόνια, ανακοινώθηκε από το περιβάλλον του.

Ο Μορίς Φορ γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1922 στην Ντορντόν (νοτιοδυτική Γαλλία) και ήταν 36 ετών όταν έγινε, για λίγες ημέρες το Μάιο του 1958, ο νεώτερος υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, λίγο πριν από την άνοδο του στρατηγού ντε Γκολ στην εξουσία.

Έπειτα απ' αυτούς τους τίτλους τιμής, ο πολιτικός αυτός της μετριοπαθούς αριστεράς έμεινε στο περιθώριο, μη μπορώντας να προσαρμοσθεί στην πόλωση της πολιτικής συζήτησης, έως ότου ο σοσιαλιστής πρόεδρος Φρανσουά Μιτεράν, στενός φίλος του, τον κάλεσε ξανά στην πολιτική το 1981.

Διετέλεσε υπουργός Δικαιοσύνης και στη συνέχεια υπουργός Υποδομών, πριν γίνει μέλος του Συνταγματικού Συμβουλίου (1989-1998).



Διαβάστε περισσότερα...

Κτήνη έθαψαν ζωντανά νεογέννητα κουτάβια


Η συγκινητική προσπάθεια της μητέρας και κατοίκων να ανοίξουν τη φωλιά - Δείτε βίντεο
.
Συγκίνηση προκαλεί η προσπάθεια ενός αδέσποτου θηλυκού σκύλου να φτάσει στη φωλιά και τα νεογέννητα κουτάβια του, καθώς κάποιος ασυνείδητος είχε ρίξει πέτρες και χώμα, φράζοντας την είσοδο της φωλιάς.

Το περιστατικό έλαβε χώρα στη Λαμία, όπου το άτυχο τετράποδο είχε επιλέξει σαν φωλιά τα θεμέλια ενός σπιτιού στις εργατικές κατοικίες στα Γαλανέικα.

Είχε σκάψει το χώμα και είχε κρυφτεί κάτω από ένα σπίτι, νομίζοντας πως εκεί θα είχε προστατευμένα τα κουτάβια της. Δυστυχώς, δεν υπολόγισε την ασυνειδησία των ανθρώπων.

Κάποιος έριξε πέτρες και χώμα στην είσοδο της φωλιάς εγκλωβίζοντας μέσα σε αυτή τα κουτάβια.

Μάταια η μητέρα προσπαθούσε να φτάσει τα κουτάβια, καθώς οι βαριές πέτρες δεν της επέτρεπαν να μπει στη φωλιά.

Μία κάτοικος της περιοχής κατάλαβε τι είχε συμβεί και ενημέρωσε το φιλοζωικό σύλλογο της Λαμίας και το κανάλι STAR Κεντρικής Ελλάδας, που έφερε και το θέμα στη δημοσιότητα.

Αφού απομακρύνθηκαν πέτρες και τα πρώτα χώματα, η μητέρα των κουταβιών ανέλαβε δράση και έσκαψε για να φτάσει τα κουτάβια. Προς μεγάλη ευτυχία τόσο της ίδιας, όσο και των ανθρώπων που βρέθηκαν στο σημείο, ορισμένα τουλάχιστον από τα κουτάβια είχαν παραμείνει ζωντανά.

Δείτε βίντεο από το περιστατικό…












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εργαζόμενες σιωπούν και διαδίδουν το μήνυμα ενάντια στη βία των γυναικών


Εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη την Παρασκευή και το Σάββατο.

Με ένα τέταρτο σιωπής σε χώρους εργασίας, με λευκές κορδέλες που θα μοιράζονται σε άντρες, με μουσική εκδήλωση, αλλά κι έναν ποδοσφαιρικό αγώνα θα σταλεί από τη Θεσσαλονίκη το μήνυμα ενάντια στη βία των γυναικών, με αφορμή την 8η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στον Δήμο Θέρμης, οι εκλεγμένες γυναίκες-δημότισσες στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια αυτοδιοίκηση προχωρούν σε μια σειρά από δράσεις, από αύριο έως την Κυριακή, 7 έως 9 Μαρτίου, εστιάζοντας στην κακοποίηση των γυναικών.

Οι έρευνες δείχνουν ότι τουλάχιστον μία στις τρεις γυναίκες αντιμετωπίζει, κάποια στιγμή στη ζωή της, σωματική, ψυχολογική ή σεξουαλική βία από κάποιο σύντροφο, ενώ οι κοινωνικοί επιστήμονες εκτιμούν ότι η οικονομική κρίση, και η ανεργία ιδιαίτερα, εντείνουν το φαινόμενο.

Στο πλαίσιο αυτό, έχει προγραμματιστεί για αύριο, από τις 12 το μεσημέρι και για ένα τέταρτο, να σιωπήσουν οι γυναίκες στους χώρους δουλειάς. Στη συμβολική αυτή κίνηση, με τίτλο «Με τη σιωπή μας σπάμε τη σιωπή» θα λάβουν μέρος περίπου 500 γυναίκες που εργάζονται σε όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Θέρμης.

«Οι γυναίκες που εργάζονται στον Δήμο Θέρμης θα σιωπήσουν για ένα τέταρτο στους χώρους εργασίας τους. Δεν θα μιλάνε. Δεν θα απαντούν στο τηλέφωνο. Θα εξυπηρετούν τους πολίτες και θα μοιράζουν φυλλάδια για τη βία κατά των γυναικών» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Αννα Μίχου, περιφερειακή σύμβουλος Κεντρικής Μακεδονίας.

Μεθαύριο, Σάββατο 8 Μαρτίου, από τις 11 το πρωί έως τη 1 το μεσημέρι, θα μοιραστούν στους άντρες λευκές κορδέλες, που συμβολίζει την εναντίωσή τους στη βία και την προσωπική τους στάση, ενώ θα μοιραστούν φυλλάδια ενημέρωσης για την κακοποίηση των γυναικών. Την Κυριακή, στις 7 το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης, διοργανώνεται ενημερωτική εκδήλωση με ομιλίες ειδικών και προβολή ταινίας.

Η Θεσσαλονίκη τραγουδά ενάντια στη βία

Πενήντα γνωστοί καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα -όλοι μαζί- ενώνουν τις φωνές τους και στηρίζουν το Κέντρο Κοινωνικής Υποστήριξης Γυναικών-Ε.Κ.Α.Ψ.Υ. σε μια μουσική εκδήλωση ενάντια στη βία κατά των γυναικών.

Η καλλιτεχνική εκδήλωση θα γίνει στις 6 το απόγευμα, στο εστιατόριο «Μαργαρίτα» στη Στοά Κολόμβου και είναι στο πλαίσιο της δράσης «ΘΕΣ να σταματήσει η βία; Θέλω - Ενισχύω - Στηρίζω».

Ποδοσφαιρικός αγώνας κατά της κακοποίησης

Η θέση των γυναικών και συγκεκριμένα των μαμάδων είναι έξω από τα ποδοσφαιρικά γήπεδα, ώστε να μπορούν να καμαρώνουν τους μικρούς μπαλαδόρους. Στο πλαίσιο, όμως, εορτασμού της Ημέρας της Γυναίκας οι ρόλοι θα ανατραπούν. Οι μαμάδες θα πατήσουν χόρτο και οι πιτσιρικάδες θα «χαζεύουν» το θέαμα, σε ένα ιδιαίτερο ποδοσφαιρικό παιχνίδι.

Στο αθλητικό κέντρο «Shooters» στην περιοχή της Πυλαίας θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, στις 1:30 το μεσημέρι, μια αναμέτρηση μεταξύ γυναικών, με στόχο να σταλεί το μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση και την εκμετάλλευση του ασθενούς φύλου.

«Την ιδέα την είχε η μαμά ενός μικρού ποδοσφαιριστή κι εμείς αναλάβαμε τη διοργάνωση. Είναι ένας τρόπος να περάσουμε το μήνυμα κατά της βίας στα παιδιά και ιδιαίτερα της εκμετάλλευσης σε βάρος ορισμένων γυναικών» τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημήτρης Τσιώνας, ένας εκ των υπευθύνων της ποδοσφαιρικής ακαδημίας.

Κι αν οι περισσότερες δεν ξέρουν να κλοτσούν το... τόπι δεν πειράζει! Η προσπάθεια θα γίνει γιατί τελικά ο σκοπός είναι αυτός που μετράει.

Γυναίκες της διπλανής πόρτας

Τέσσερις γυναίκες της «διπλανής πόρτας» ανοίγουν την καρδιά τους και μοιράζονται την καθημερινότητα, τα όνειρα και τις εμπειρίες τους σε εκδήλωση που διοργανώνεται το Σάββατο, 8 Μαρτίου, στις 8 το βράδυ, στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου, με τίτλο «Γυναίκα θα πει...».

Την ίδια μέρα, στις 6 το απόγευμα, ο Δήμος Νεάπολης-Συκεών τιμά τις γυναίκες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για το έργο που προσέφεραν στην κοινωνία και τους πολίτες, στην αίθουσα συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Ενότητας Νεάπολης.



Διαβάστε περισσότερα...

Το υπουργείο Παιδείας για τους "αιώνιους" φοιτητές


Διαστάσεις παίρνει το θέμα που ανέκυψε με τη διαγραφή, έως τον προσεχή Σεπτέμβριο, περίπου 180.000 «αιώνιων» φοιτητών, σε περίπτωση που δεν ολοκληρώσουν τις σπουδές τους το προσεχές διάστημα.

Μερίδα των πρυτάνεων αντιδρά στην εφαρμογή της ρύθμισης, ενώ υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου Παιδείας υπενθυμίζουν, ότι τα τελευταία δύο χρόνια έχουν δοθεί οκτώ επιπλέον εξεταστικές για τη διευκόλυνση των «αιωνίων» φοιτητών. Σημειώνουν ακόμη, ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί μόνο στους φοιτητές που είναι ανενεργοί και δεν έχουν εμφανίσει δραστηριότητα από το 2005.

Υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος, δήλωσε χθες για το θέμα ότι "την τελευταία διετία, κάναμε νομοθετικές ρυθμίσεις, ώστε να δώσουμε το περιθώριο με διπλές εξεταστικές για δύο έτη σε αυτούς οι οποίοι βρίσκονται κοντά στην απόκτηση του πτυχίου τους να μπορέσουν να το πράξουν".



Διαβάστε περισσότερα...

Το όραμα της Μελίνας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα


Σήμερα, λόγω της επετείου του θανάτου της Μελίνας Μερκούρη, γίνεται μια προσπάθεια δυναμικής γνωστοποίησης του οράματός της για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, μέσα από το παρακάτω post που έχει αναρτηθεί στην επίσημη σελίδα της στο facebook.

"Τα σύμβολα έχουν μνήμη και τα προφίλ μας έχουν φωνή.
Η μνήμη μας είναι η αλήθεια μας και το δηλώνουμε αναρτώντας τη φωτογραφία των Γλυπτών του Παρθενώνα με σκοπό να φτάσει η φωνή μας σε όλο τον κόσμο.
Σαν σήμερα, στις 6 Μαρτίου, πριν 20 χρόνια, έφυγε από τη ζωή η Μελίνα Μερκούρη,
Ήταν η πρώτη που οραματίστηκε και αγωνίστηκε για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα από το Βρετανικό Μουσείο του Λονδίνου.
Η μνήμη μας είναι η δύναμή μας.
Θυμόμαστε. Διεκδικούμε. Δημιουργούμε.
Όλοι και όλες συμμετέχουμε σε αυτή την αποστολή,
με οδηγό μας το πάθος της Μελίνας.

«Κρατήσατε αυτά τα Γλυπτά σχεδόν για δύο αιώνες. Τα φροντίσατε όσο καλύτερα μπορούσατε, γεγονός για το οποίο σας ευχαριστούμε. Όμως τώρα στο όνομα της δικαιοσύνης και της ηθικής παρακαλώ δώστε τα πίσω»
Μελίνα Μερκούρη
(ομιλία στην Oxford Union στο Λονδίνο το 1986)"

Πατήστε εδώ για να μεταβείτε στην σελίδα στο Facebook



Διαβάστε περισσότερα...

Πράσινο φως από το ΣτΕ στην «Ελληνικός Χρυσός»


Σύμφωνα με απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας μπορούν να συνεχιστούν τα έργα έδρασης του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού κ.λπ. (έργα κατασκευής των βάσεων που θα τοποθετηθεί ο ηλεκτρομηχανικός εξοπλισμός) που εξυπηρετούν τις ανάγκες των εγκαταστάσεων των μεταλλείων χρυσού στις Σκουριές (Δήμος Αριστοτέλη) Χαλκιδικής.

Ειδικότερα, το Ε’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με την υπ’ αριθμ. 839/2014 απόφασή του, έκανε δεκτή την αίτηση του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Χαλκιδικής και της Ανώνυμης Εταιρείας «Ελληνικός Χρυσός», που ζητούσαν να ακυρωθεί η από 10.6.2013 απόφαση της Πολεοδομίας του Δήμου Αριστοτέλη με την οποία διατάχθηκε η διακοπή των εργασιών της ΑΕ στις Σκουριές Χαλκιδικής.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΣτΕ, η Πολεοδομία προέβη στη διακοπή των εκτελουμένων έργων χωρίς να αποδίδει συγκεκριμένη νομική πλημμέλεια στις άδειες που είχαν εκδοθεί σύμφωνα με τον Μεταλλευτικό Κώδικα από άλλη Αρχή και χωρίς να προσδιορίζει κάποιον συγκεκριμένο λόγο που επέτρεπε, σύμφωνα με τη νομοθεσία, τη διακοπή των εργασιών στα μεταλλεία χρυσού.

Όπως αναφέρουν οι δικαστές, η εν λόγω Πολεοδομία επικαλείται αόριστα, την «ύπαρξη αμφιβολιών ως προς τη νομιμότητά τους».

Σε άλλο σημείο της δικαστικής απόφασης αναφέρεται ότι από αυτοψία υπαλλήλων των αρμοδίων υπηρεσιών που έγινε, επιβεβαιώθηκε ότι οι εργασίες που εκτελούνται αφορούν την έδραση του ηλεκτρομηχανικού εξοπλισμού της επίμαχης εταιρείας (οι οποίες είναι σύμφωνες με τις άδειες εγκατάστασης) και όχι εργασίες για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων, οι οποίες θα ακολουθήσουν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλιπ για τα μαλλιά προστατεύει τις γυναίκες από επιθέσεις βίας


Μπορεί εκ πρώτης όψεως να φαίνεται ένα συνηθισμένο κοκαλάκι για τα μαλλιά, ωστόσο, είναι το απόλυτο «όπλο» όσων γυναικών πέφτουν θύματα βίας. Ο λόγος για το First Sign Hair Clip μία έξυπνη μικρή συσκευή που φοριέται στα μαλλιά των γυναικών και εξασφαλίζει όλα τα στοιχεία, οπτικά και ακουστικά ντοκουμέντα, που μπορεί να οδηγήσουν τον δράστη στον εντοπισμό και τη σύλληψή του. Μάλιστα, τα συγκεκριμένα ντοκουμέντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και ως στοιχεία στη δίκη.



Πώς λειτουργεί; Η συσκευή είναι εξοπλισμένη με επιταχυνσιόμετρο, γυροσκόπιο και πομπό Bluetooth. Ετσι, στην περίπτωση που μία γυναίκα δεχθεί χτύπημα στο κεφάλι, ο συναγερμός ενεργοποιείται και στέλνει δεδομένα σε εφαρμογή που τρέχει σε smartphone.

Κατά τη διάρκεια της επίθεσης, το First Sign Hair Clip συλλέγει οπτικό και ακουστικό υλικό, στοιχεία τα οποία στέλνει στο κινητό και στη συνέχεια σε μία κεντρική βάση δεδομένων. Μάλιστα, προκειμένου να τρομάξει τον δράστη, η συσκευή «μιλάει» και τον προειδοποιεί ότι έρχεται βοήθεια και ότι υπάρχουν όλα τα σε βάρος του στοιχεία καταγεγραμμένα.





Ωστόσο, το πρόβλημα που προκύπτει είναι κατά πόσο η συγκεκριμένη συσκευή μπορεί να διακρίνει την επίθεση με το ατύχημα.

«Οι ψεύτικοι συναγερμοί θα είναι σπάνιοι. Η ομάδα των μηχανικών μας εργάζεται πολύ σκληρά και προσεκτικά για να εξασφαλίσει ότι ο αλγόριθμος του κλιπ μαλλιών θα αντιλαμβάνεται τη διαφορά μεταξύ συνηθισμένων χτυπημάτων της καθημερινής ζωής και εκείνων κατά τη διάρκεια μιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης», δήλωσε ο ιδρυτής της εταιρείας, Rachel Emanuele, μιλώντας στο gizmag.com.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

6.621 αιτήσεις για 259 θέσεις


Συνολικά 6.621 αιτήσεις υποβλήθηκαν ηλεκτρονικά για την πλήρωση 259 θέσεων προσωπικού στη ΝΕΡΙΤ ΑΕ, στο πλαίσιο της προκήρυξης 1Κ/2014, σύμφωνα με το ΑΣΕΠ.

Πρόκειται για αιτήσεις που υποβλήθηκαν από υποψηφίους των Κατηγοριών Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΔΕ), ενώ επισημαίνεται ότι για τους υποψηφίους της κατηγορίας Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης συνεχίζεται η παραλαβή των αιτήσεων που υποβλήθηκαν ταχυδρομικά.

Ειδικότερα, υποβλήθηκαν 2.454 αιτήσεις για την κατηγορία ΠΕ, 1.344 αιτήσεις για την κατηγορία ΤΕ και 2.823 αιτήσεις για την κατηγορία ΔΕ.
Δεδομένου ότι αρκετοί υποψήφιοι με τις αιτήσεις τους διεκδικούν περισσότερες από μια θέσεις της ίδιας κατηγορίας εκπαίδευσης, το πλήθος των προτιμήσεων των υποψηφίων ανά ειδικότητα ανέρχεται σε 13.180.

Για περισσότερες λεπτομέρειες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Αρχής (asep.gr).



Διαβάστε περισσότερα...

"Μάστιγα" το bullying στην Ελλάδα


Ο τόπος καταγωγής και η μειονοτική προέλευση των θυμάτων είναι δύο από τις βασικές αιτίες της ενδοσχολικής βίας, σύμφωνα με έρευνα του Παρατηρητηρίου κατά της Βίας του υπουργείου Παιδείας που παρουσιάστηκε σήμερα. Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, τρεις στους δέκα μαθητές έχουν πέσει θύματα βίας ή έχουν ασκήσει βία.

Από τις απαντήσεις των 61.000 μαθητών που συμμετείχαν στην πανελλήνια έρευνα, προκύπτει ότι η βία ασκήθηκε σε ένα ποσοστό 33% λόγω του τόπου καταγωγής του θύματος, 19% επειδή ανήκε σε άλλη ομάδα-παρέα, 11% επειδή ανήκε σε μειονότητα, 4% λόγω του φύλου του και 33% για κανέναν από τους παραπάνω λόγους.

Παράλληλα, το 32% αξιολογεί τις σχέσεις μεταξύ συμμαθητών καλές, το 34,69% απαντά ότι έχει πέσει θύμα εκφοβισμού, ενώ το 65,11% απαντά αρνητικά. Στην ερώτηση «έχεις ασκήσει βία;», το 34,01% απαντά θετικά και το 65,69% αρνητικά.

Ενδιαφέρον για συμμετοχή σε προγράμματα διαχείρισης συγκρούσεων εκδηλώνει το 51,63% των ερωτηθέντων. Μόνο ένα 28% θέλει «αρκετά» να συμμετάσχει σε ένα πρόγραμμα διαχείρισης συγκρούσεων για την καταπολέμηση της βίας, ένα 23% απαντάει «πολύ», ένα 20% «λίγο», ένα μεγάλο ποσοστό, 19%, απαντάει «καθόλου» και ένα 10% «πολύ λίγο».

Ως προς τον τόπο του επεισοδίου, το 56% απαντάει ότι το περιστατικό βίας συνέβη στο προαύλιο του σχολείου, το 18% εκτός σχολείου κατά τη διάρκεια περιπάτου ή εκδρομής, το 13% σε άλλο σημείο, το 9% στην αίθουσα διδασκαλίας και από 2% απαντούν στο εργαστήριο και στο γραφείο των καθηγητών.

Διχασμένοι εμφανίζονται όμως οι μαθητές ως προς το ποιες ενέργειες θα τους έκαναν να νιώθουν ασφαλείς. Σε ένα ποσοστό 45% απαντούν «ναι» στην πρόταση ο διευθυντής και οι καθηγητές να είναι πιο αυστηροί σε θέματα βίας, σε ποσοστό 33% συμφωνούν στο ότι οι κανονισμοί του σχολείου πρέπει να τηρούνται αυστηρά, σε ένα 32% λένε «ναι» στο ότι οι μαθητές πρέπει να εκπαιδευτούν να λύνουν με ειρηνικό τρόπο τις διαφορές τους και μόνο ένα 17% συμφωνεί με την πρόταση να ορισθεί ένας υπεύθυνος για τα περιστατικά βίας σε κάθε σχολείο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού.

Σε σύντομη παρέμβασή του, ο υφυπουργός Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου αναφέρθηκε στα μέτρα που έχει αναλάβει η Πολιτεία για τον περιορισμό του φαινομένου. Ανάμεσα σε αυτά είναι ο ορισμός υπεύθυνου εκπαιδευτικού σε κάθε σχολική μονάδα, ώστε κάθε παιδί αλλά και γονέας να γνωρίζει ότι μπορεί να απευθυνθεί για να συζητήσει μαζί του οτιδήποτε σχετικό τον απασχολεί.

Επίσης έχει δοθεί πιο ενεργός ρόλος στο Παρατηρητήριο για την Πρόληψη της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού μέσω και των δεκατριών Συντονιστών Δράσης που ορίστηκαν, ενώ διοργανώνονται διαρκώς εκδηλώσεις και ημερίδες για την ευαισθητοποίηση της τοπικής κοινωνίας και δράσεις με μαθητές, αλλά και επιμορφώσεις εκπαιδευτικών και ενημερώσεις συλλόγων γονέων.

Παράλληλα ενισχύθηκε η συνεργασία με φορείς που διαθέτουν εμπειρία και πολύτιμη τεχνογνωσία στην πρόληψη και αντιμετώπιση του φαινομένου, όπως «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και η Εταιρεία Ψυχοκοινωνικής Υγείας του Παιδιού και του Εφήβου.

Τέλος, αναβαθμίστηκε ο δικτυακός τόπος του Παρατηρητηρίου, τον οποίο επισκέπτονται πολλοί χρήστες για να αντλήσουν από τις χρήσιμες πληροφορίες που περιλαμβάνει για μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς.

Στην εκδήλωση βραβεύθηκαν τα σχολεία που διαγωνίστηκαν στη δράση «+δημιουργώ» και διακρίθηκαν για τα έργα -αφίσα και λογότυπο- που δημιούργησαν για το Παρατηρητήριο.

«Με χαρά είδαμε τα σχολεία να ανταποκρίνονται στη δράση "+δημιουργώ", συμμετέχοντας με πρωτότυπες αφίσες και λογότυπα που απεικονίζουν τη φιλοσοφία του Παρατηρητηρίου για θετικά πρότυπα συμπεριφοράς. Που δεν αφήνουν χώρο στη βία και τον εκφοβισμό στο σχολείο. Ξέρω ότι πίσω από κάθε ζωγραφιά υπάρχει ένας εκπαιδευτικός που νοιάστηκε, που συζήτησε, που ευαισθητοποίησε. Και υπάρχουν και οι μαθητές που με χρώματα, φαντασία και δημιουργικότητα επέλεξαν να μη σιωπήσουν μπροστά στη βία» ανέφερε ο κ. Κεδίκογλου.

Τα έργα αυτά θα συμμετάσχουν σε ηλεκτρονική ψηφοφορία μέσω του δικτυακού τόπου του Παρατηρητηρίου για να υπάρξει οριστική επιλογή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...