Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Καθυστερήσεις στις έρευνες υδρογονανθράκων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Αν και οι διαγωνισμοί για τις έρευνες υδρογονανθράκων προκηρύχθηκαν πριν από 26 μήνες, οι συμβάσεις δεν έχουν ακόμα υπογραφεί, όπως κατήγγειλαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου οι εκπρόσωποι του Ελληνικού Ινστιτούτου Υδρογονανθράκων (ΕΛΛΙΝΥ).

Σύμφωνα με το ΕΛΛΙΝΥ, επισημαίνονται καθυστερήσεις στη διαδικασία υπογραφής των συμβάσεων για έρευνες υδρογονανθράκων σε Ιωάννινα, Πατραϊκό Κόλπο και Κατάκολο και τάχθηκαν κατά της κατάθεσής τους στη Βουλή για κύρωση.

Οι ίδιοι, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, απέδωσαν σε επικοινωνιακούς λόγους τις εκτιμήσεις για έσοδα ύψους 150 δισ. ευρώ από την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων, υποστηρίζοντας ότι για να υπάρξουν αυτά τα αποτελέσματα θα πρέπει η αξία των εκμεταλλεύσιμων κοιτασμάτων που θα ανακαλυφθούν να φθάσει στα 400 δισ.

Τέλος επισήμαναν ότι από τα 225.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα της θαλάσσιας περιοχής του Ιονίου και νότια της Κρήτης, στην οποία έγιναν σεισμικές έρευνες, μόνο στο ένα πέμπτο (42.200 τ. χλμ.) το βάθος της θάλασσας είναι μικρότερο από 2.000 μέτρα. Στα μεγαλύτερα βάθη, όπως υποστήριξαν, το κόστος των γεωτρήσεων αυξάνεται με γεωμετρική πρόοδο.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.