Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

«Γνωρίζω την πόλη μου», ένα πρόγραμμα ξεναγήσεων στην πόλη των Χανίων

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το πρόγραμμα υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος.

Οδοιπορικό στην ιστορία της πόλης των Χανίων θα έχουν την ευκαιρία να κάνουν όσοι πολίτες δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν ξεναγήσεων «Γνωρίζω και σέβομαι την πόλη μου, ταξίδι στην ιστορία, στα σοκάκια, τις μνήμες και τα χρώματα της πόλης των Χανίων».

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ το πρόγραμμα υλοποιεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ο δήμος, σε συνεργασία με επιστημονικούς και επαγγελματικούς φορείς του πολιτισμού και τουρισμού και ξεκινά την Κυριακή 8 Μαρτίου.

«H ανταπόκριση του κόσμου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα κατά τις προηγούμενες χρονιές ήταν εντυπωσιακή, καθώς οι ξεναγήσεις αυτές, που θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή έως και το τέλος Μαΐου, δίνουν τη δυνατότητα σε όλους μας να γνωρίσουμε καλύτερα την πόλη μας, την ιστορία και τα μνημεία της», επισήμανε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, παρουσιάζοντας σήμερα το πρόγραμμα των ξεναγήσεων.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος της επιτροπής τουρισμού του δήμου, Μαρία Κοκκινάκη, «οι ξεναγήσεις θα πραγματοποιούνται κάθε Κυριακή έως και το τέλος Μαΐου 2014, με ώρα έναρξης της κάθε ξενάγησης τις 11.00.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι ελεύθερη για όλους, με απαραίτητη προϋπόθεση όμως, την έγκαιρη δήλωση συμμετοχής, προκειμένου να διασφαλιστεί η ποιοτική παροχή της υπηρεσίας ξενάγησης».

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν τρεις ξεναγήσεις από τους ξεναγούς των Χανίων, οι οποίες θα αφορούν τη δυτική και την ανατολική πλευρά της Παλαιάς Πόλης, καθώς και το Αρχαιολογικό Μουσείο των Χανίων.

Στις ξεναγήσεις αυτές θα υπάρχουν δύο ξεναγοί, όπως γνωστοποίησε η εκπρόσωπος των ξεναγών, Ελευθερία Μανούσου.
Ξεναγήσεις θα πραγματοποιηθούν στον Φάρο των Χανίων, στη Μόνιμη Έκθεση Αρχαίας και Παραδοσιακής Ναυπηγικής- Μινωικό Πλοίο, στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης, στα Ενετικά τείχη, σε παλιές αστικές συνοικίες στο Μουσείο Τυπογραφίας στα Ταμπακαριά και σε άλλα μνημεία της πόλης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.