Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013

Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι και κατασχέσεις τροφίμων στον Πειραιά


Τα προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση.

Σε αιφνιδιαστικούς ελέγχους σε επιχειρήσεις μαζικής εστίασης, σε περιοχές του Πειραιά όπου παρατηρείται αυξημένη κίνηση, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συγκεκριμένα, σε εστιατόριο-ψητοπωλείο, στο κέντρο του Πειραιά, ελεγκτές εντόπισαν και κατάσχεσαν 15 κιλά νωπό κρέας, παρασκευάσματα κρέατος, ψάρια και κοτόπουλα στην κατάψυξη του καταστήματος, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση, αποσύρθηκαν και καταστράφηκαν.

Επίσης, σε εστιατόριο-πιτσαρία, στη Νίκαια, κατασχέθηκαν 25 κιλά τριμμένο τυρί μέσα σε πλαστικές σακούλες και πλαστικά δοχεία μαγιονέζας, τα οποία κρίθηκαν ακατάλληλα υλικά για επαφή με τρόφιμα.



Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν τροφή 3.433 οικογένειες στα Τρίκαλα!


Έχουν προσφύγει στο δήμο της πόλης για βοήθεια.

Προσέφυγαν στο δήμο Τρικάλων για να τους διανέμονται τρόφιμα 3.433 οικογένειες, σύμφωνα με το trikalanews.gr.

Φυσικά δεν υπολογίζονται στον αριθμό των οικογενειών, όσες έχουν προσφύγει για αναζήτηση δωρεάν τροφής στα κοινωνικά παντοπωλεία του δήμου Τρικκαίων και του Αγίου Κωνσταντίνου όπως και στις ενορίες των Τρικάλων και στα συσσίτια.



Διαβάστε περισσότερα...

Μειώσεις μισθών στον κλάδο του επισιτισμού-τουρισμού


Αυξάνεται η ανασφάλιστη εργασία.

Η φετινή πορεία του ελληνικού τουρισμού (αφίξεις 17 εκατομμύρια, έσοδα 11 δισ. ευρώ) δεν έχει καμία σχέση με την εικόνα που βιώνουν οι εργαζόμενοι στα ξενοδοχεία, τόνισαν σε συνέντευξη Τύπου, οι εκπρόσωποι του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων επισιτισμού-τουρισμού, ξενοδοχείων και συναφών επαγγελμάτων του νομού Αττικής.

Το συνδικάτο εξήγγειλε τετράωρη στάση εργασίας 16:00-20:00 και συγκέντρωση στην πλατεία Κάνιγγος για την Τετάρτη 10 Ιουλίου.

Την περίοδο της κρίσης, όπως ανέφερε ο Νίκος Παπαγεωργίου, πρόεδρος του Συνδικάτου Επισιτισμού-Τουρισμού Ξενοδοχείων Αττικής, διαλύθηκαν οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας, αυξήθηκε κατακόρυφα ο βαθμός εκμετάλλευσης των εργαζομένων με μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 40%, ενώ η απλήρωτη και ανασφάλιστη εργασία ξεπέρασε το 60%. Παράλληλα, όπως είπε, μπορεί να εμφανιστεί ποσοστό αύξησης στην απασχόληση συνολικά, ωστόσο αυτό θα συμβεί γιατί για κάθε μία θέση που χάνεται, προσλαμβάνονται δυο και τέσσερις ακόμα εργαζόμενοι με χαμηλότερα ημερομίσθια.

Ο κ. Παπαγεωργίου επισήμανε ότι στον κλάδο του επισιτισμού ακόμα και τώρα δουλεύουν εργαζόμενοι απλήρωτοι και έφερε ως παράδειγμα το ξενοδοχείο «Πεντελικόν» και την «Αίγλη» στο Ζάππειο, όπου έχει προγραμματιστεί και στάση εργασίας για την καταβολή των δεδουλευμένων. Ίδια εικόνα, όπως είπε, παρατηρείται και σε πολλά ξενοδοχεία της περιφέρειας, εστιάζοντας στη Ρόδο όπου, όπως τόνισε, υπάρχουν επίσημες καταγγελίες για 90 ξενοδοχεία που δεν πληρώνουν εγκαίρως τους εργαζόμενους.

Οι εργαζόμενοι του συνδικάτου, όπως ανέφεραν, θα καλέσουν όλα τα σωματεία του κλάδου σε όλη τη χώρα σε συντονισμό της δράσης τους για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον επισιτισμό με την πραγματοποίηση πανελλαδικής σύσκεψης στην Αθήνα την Τρίτη 16 Ιουλίου στην Αθήνα.



Διαβάστε περισσότερα...

Του δάγκωσε το πέος γιατί είχε δυνατά τη μουσική


Τιμώρησε το γείτονά του για τη φασαρία.

Ένας άντρας εξαγριωμένος που ο γείτονάς του δε χαμήλωνε την ένταση της μουσικής που έπαιζε στο σπίτι του αποφάσισε ότι ο μοναδικός τρόπος που του είχε απομείνει για να… τον συνετίσει ήταν να… τον δαγκώσει στην περιοχή των γεννητικών του οργάνων!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο 41χρονος Jason Martin, φέρεται να έσκυψε και να δάγκωσε τον 39χρονο Richard Henderson πάνω από τις πιτζάμες του, όταν εκείνος αγνόησε ένα γραπτό μήνυμα που του είχε στείλει ο πρώτος στο κινητό του τηλέφωνο, ζητώντας του να χαμηλώσει την ένταση της μουσικής που άκουγε.

Ο Richard υποστήριξε στο δικαστήριο του Kent που εκδικάζει την υπόθεση, ότι ο Jason του δάγκωσε το πέος τόσο δυνατά που χρειάστηκε να κάνει ράμματα.

«Δεν έχω ξανανιώσει τέτοιο πόνο και δε θα ήθελα να ζήσω ποτέ ξανά κάτι παρόμοιο» είπε στη δικαστική αίθουσα.
Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί, βρήκαν τον Martin «με αίματα στο στόμα».

Ο κατηγορούμενος, ωστόσο από την πλευρά του, συνεχίζει το δημοσίευμα, αρνείται ότι δάγκωσε το γείτονά του, λέγοντας ότι… δεν έχει καν δόντια!

Η δίκη συνεχίζεται.



Διαβάστε περισσότερα...

Κατεδαφίζεται το παλιό νοσοκομείο Χανίων


Στη θέση του θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο Κέντρο Υγείας.

Άρχισαν σήμερα οι εργασίες κατεδάφισης του κτιριακού συγκροτήματος του παλιού νοσοκομείου Χανίων. Στόχος του αναδόχου είναι η κατεδάφιση, που ξεκίνησε από το κτίριο της πρώην αιμοδοσίας, να έχει ολοκληρωθεί πολύ πριν από τα χρονικά όρια που προβλέπει η σύμβαση (6 μήνες) και σε διάστημα 2 μηνών, ενώ ήδη ολοκληρώθηκε η διαδικασία αποψίλωσης υλικών που μπορούν να αξιοποιηθούν.

Η κατεδάφιση του παλιού νοσοκομείου Χανίων, δεκατρία χρόνια από τότε που σταμάτησε να λειτουργεί, σηματοδοτεί την περιβαλλοντική αναβάθμιση της περιοχής αλλά παράλληλα θα αλλάξει και τον υγειονομικό χάρτη των Χανίων καθώς στον ίδιο χώρο θα δημιουργηθεί ένα σύγχρονο κέντρο υγείας αστικού τύπου, που θα παρέχει πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας στους πολίτες συμβάλλοντας παράλληλα στην αποσυμφόρηση του γενικού νοσοκομείου Χανίων στην περιοχή των Μουρνιών.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, μέσα στον Ιούλιο θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για τη δημοπράτηση του έργου ανέγερσης Κέντρου Υγείας αστικού τύπου, σε τμήμα του χώρου, ενώ ο υπόλοιπος χώρος θα διαμορφωθεί σε χώρο πρασίνου και υποδομών για τους κατοίκους της περιοχής.

Το σύνολο των εργασιών που θα γίνουν καθώς και του εξοπλισμού του Κέντρου Υγείας χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ και είναι συνολικού προϋπολογισμού 4.499.630,00 ευρώ.

Το πακέτο περιλαμβάνει εκτός από το υποέργο «Κατεδάφιση παλαιού Γενικού Νοσοκομείου Χανίων», την κατασκευή του Κέντρου Υγείας αστικού τύπου και διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, προϋπολογισμού 2.589.000,00 ευρώ και την προμήθεια ιατροτεχνολογικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού, προϋπολογισμού 310.630,00 ευρώ.



Διαβάστε περισσότερα...

Καθηγήτρια έκανε παιδί με μαθητή της


Είχαν σεξουαλικές επαφές όταν το αγόρι ήταν 16 χρονών.

Μια καθηγήτρια γυμνασίου από την Καλιφόρνια συνελήφθη δύο εβδομάδες αφότου έφερε στον κόσμο ένα παιδί πατέρας του οποίου είναι, σύμφωνα με τις κατηγορίες, ένας μαθητής της.

Η 28χρονη Laura Elizabeth Whitehurst κατηγορείται πως είχε σεξουαλικές επαφές με 16χρονο μαθητή της, σύμφωνα με την αστυνομία του Redlands.

Τις αρχές ειδοποίησε η διοίκηση του σχολείου Citrus Valley High School έπειτα από καταγγελία της μητέρας του αγοριού

Οι σεξουαλικές επαφές άρχισαν πέρσι το καλοκαίρι και συνεχίστηκαν περίπου για ένα χρόνο. Το αγόρι είναι σήμερα 17 χρονών.

Η Whitehurst γέννησε στις 18 Ιουνίου.



Διαβάστε περισσότερα...

Επιτέθηκε στη μητέρα του και της έβγαλε τα μάτια!


Οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 38χρονο.

Σοκ στην Αγυιά Αχαΐας προκαλεί η είδηση ότι ένας 38χρονος που πάσχει από ψυχικό νόσημα, επιτέθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην 73χρονη μητέρα του και της έβγαλε τα μάτια.

Το περιστατικό συνέβη μέσα στο σπίτι τους και σύμφωνα με το thebest.gr, αναφέρεται ότι ο δράστης επιτέθηκε στη γυναίκα χωρίς λόγο και ενώ βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.

Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αστυνομικοί βρήκαν τα μάτια της γυναίκας στο πάτωμα και τα έβαλαν σε ένα ποτήρι για να τα παραδώσουν στο ΕΚΑΒ.

Ο 38χρονος συνέχισε να βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ αφήνοντας πίσω του, μέσα στο σπίτι, την μητέρα του να σφαδάζει από τους πόνους.

Κάτοικοι ειδοποίησαν την Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο δράστης να συλληφθεί -με την συνδρομή αρκετών αστυνομικών- ενώ η μητέρα του διακομίσθηκε στο νοσοκομείο.



Διαβάστε περισσότερα...

Τον απέλυσαν και φορολόγησαν την αποζημίωση κατά 98%!


Δικαίωση Ούγγρου από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Συμβουλίου της Ευρώπης δικαίωσε Ούγγρο δημόσιο υπάλληλο, που απολύθηκε ύστερα από 11 χρόνια εργασίας και το ποσό της αποζημίωσης του φορολογήθηκε με 98%.

Με απόφαση του το Δικαστήριο καταδίκασε την Ουγγαρία για παραβίαση του δικαιώματος στην περιουσία, επειδή επέβαλλε αυθαίρετη φορολόγηση σε ποσοστό 98%, στο σύνολο της αποζημίωσης του δημοσίου αυτού υπαλλήλου, που απολύθηκε από την εργασία του ύστερα από 11 χρόνια δουλειάς.

Εκδικάζοντας την προσφυγή του Ρ.Σ. εναντίον της Ουγγαρίας το Δικαστήριο αναγνώρισε ότι στην περίπτωση του είχε υπάρξει παραβίαση στο δικαίωμα της περιουσίας, υποχρέωσε τις Ουγγρικές αρχές να του καταβάλουν 25.000 ευρώ ως αποζημίωση για ηθική και υλική βλάβη και να πληρώσουν επιπλέον 3.400 ευρώ για δικαστικά έξοδα και δαπάνες.



Διαβάστε περισσότερα...

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για τα μεταπτυχιακά


Η συνέχιση των σπουδών μετά την απόκτηση του πτυχίου αποτελεί αναμφισβήτητα ένα σηµαντικό βήµα για την επαγγελµατική σας σταδιοδροµία, γι’ αυτό πρέπει να δώσετε ιδιαίτερη βαρύτητα στην επιλογή κατεύθυνσης που επιθυµείτε να ακολουθήσετε.

Ερωτήματα όπως ποιο μεταπτυχιακό μού ταιριάζει, με ποια κριτήρια θα κάνω την επιλογή του, τι δικαιολογητικά χρειάζεται να ετοιμάσω, ποια μεταπτυχιακά προσφέρουν οι σχολές στην Ελλάδα, υπάρχουν «έξυπνες» επιλογές και ποιες είναι αυτές καθώς και πολλά άλλα φιλοδοξεί να απαντήσει ο oδηγός του newsbeast.gr στα Μεταπτυχιακά.

Γενικά για τα Μεταπτυχιακά - Συμβουλές

Διαβάστε για τα κριτήρια, τον προτεινόμενο χρόνο εκπόνησής ενός μεταπτυχιακού, συμβουλές, ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας καθώς και πού να αποτανθείτε και ποια δικαιολογητικά χρειάζεται να συγκεντρώσετε στο:

• Τα κριτήρια και τα αντικριτήρια των Μεταπτυχιακών
• Τα 114 μεταπτυχιακά των Ελληνικών ΑΕΙ και ΤΕΙ με καταληκτική ημερομηνία από Ιούλιο έως Σεπτέμβριο
Τα έξυπνα μεταπτυχιακά
• Ειδική Αγωγή: Μεταπτυχιακά που ανοίγουν πόρτες
• Μεταπτυχιακό στην Ιατρική φυσική
• Ηλεκτρονική Φυσική – Ραδιοηλεκτρολογία: Νέοι εργασιακοί διέξοδοι για τους φυσικούς
• Τεχνογλωσσία: Ένα πρωτοποριακό μεταπτυχιακό για τους Φιλολόγους



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Αίτηση για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση ατόμων που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις


Ανακοίνωση 03.07.13

Οι υποψήφιοι που πάσχουν από σοβαρές παθήσεις και κατέχουν πιστοποιητικό διαπίστωσης της πάθησης από τις αρμόδιες επταμελείς επιτροπές που είχαν συσταθεί σε συγκεκριμένα δημόσια ή πανεπιστημιακά νοσοκομεία, προκειμένου να εισαχθούν στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση έτους 2013, θα κληθούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά, μέσω διαδικτύου, μηχανογραφικό δελτίο, το Σεπτέμβριο, σε ημερομηνίες που θα ανακοινωθούν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων το τελευταίο δεκαήμερο του Αυγούστου.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 121 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Όχι στις απολύσεις ατόμων με αναπηρία!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02.07.2013

Σε έντονη απόγνωση βρίσκονται άτομα με αναπηρία που εργάζονται σε φορείς του Δημοσίου της χώρας, εξαιτίας των τελευταίων ειδήσεων που αφορούν στην εξέταση επείγουσας νομοθετικής ρύθμισης για την αποχώρηση των εργαζομένων που παραμένουν στο δημόσιο και τους δήμους της χώρας μέσω προσωρινών δικαστικών αποφάσεων.

Μεταξύ των χιλιάδων συμβασιούχων του δημοσίου, ευρύτερου δημοσίου τομέα, ΟΤΑ Α΄ και Β Βαθμού που βρίσκονται αντιμέτωποι με την απόλυση - μέτρο επαχθές και άδικο για κάθε εργαζόμενο, ειδικά όταν η δικαστική εξουσία έχει αποφανθεί προσωρινά υπέρ αυτού - υπάρχουν εργαζόμενοι με αναπηρία & χρόνιες παθήσεις και μέλη των οικογενειών τους που παραμένουν στην εργασία τους σε φορείς του δημοσίου, ΟΤΑ Α΄ & Β Βαθμού με προσωρινές δικαστικές αποφάσεις. Να επισημανθεί ότι οι φορείς κυρίως του ευρύτερου δημοσίου τομέα ΟΤΑ κ.λπ. χρησιμοποίησαν τις συμβάσεις ορισμένου έργου ή συμβάσεις έργου ως προς τα άτομα με αναπηρία προς ίδιο όφελος χωρίς να λάβουν υπόψη τους ούτε καν μέτρα εργονομικής διευθέτησης ή εύλογων προσαρμογών, όπως αυτές ορίζονται από την κείμενη νομοθεσία (ν. 3304/2005).

Υπό τις παρούσες δραματικές οικονομικές συνθήκες το μέτρο της απόλυσης για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους δε σημαίνει μόνο φτώχεια αλλά οριστική εξόντωσή τους.

Είναι επιβεβλημένη και αναγκαία η προστασία των εργαζομένων με αναπηρία/χρόνια πάθηση με ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω και εργαζομένων που έχουν στη φροντίδα τους άτομο με βαριά αναπηρία και ποσοστό αναπηρίας.

Επισημαίνουμε:
• Από το 2001 πολύ πριν εκδηλωθεί η παρούσα εντεινόμενη οικονομική κρίση η ΕΣΥΕ διαπίστωνε ότι το 84% των ατόμων με αναπηρία της χώρας βρίσκεται εκτός αγοράς εργασίας.
• Η διάρκεια της ανεργίας είναι πολύ μεγαλύτερη για τα άτομα με αναπηρία, χρόνια πάθηση και μέλη οικογενειών που έχουν στη φροντίδα τους άτομα με βαριά αναπηρία.
• Σε περιόδους οικονομικής κρίσης είναι ιστορικά καταγεγραμμένο ότι τα άτομα με αναπηρία είναι οι πρώτοι που απολύονται και οι τελευταίοι που προσλαμβάνονται σε θέσεις εργασίας.
• Ακόμα και στις εύρωστες οικονομικά περιόδους οι πολιτικές και τα μέτρα για την ένταξη των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών στην εργασίας ήταν από ελλιπείς, αδύναμες έως και ανύπαρκτες.
• Η προστασία πρέπει να ληφθεί για τους έχοντες ποσοστό αναπηρίας 50% και άνω, δεδομένου ότι στους προστατευτικούς νόμους απασχόλησης και τα προγράμματα επιδότησης θέσεων εργασίας για ευπαθείς κοινωνικά ομάδες του ΟΑΕΔ εντάσσονταν άτομα με αναπηρία που το ποσοστό αναπηρίας τους προσδιορίζονταν από 50% και άνω.
• Η κύρωση της Διεθνούς Σύμβασης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία από τη βουλή των Ελλήνων επιτάσσει την προστασία και διασφάλιση της εργασίας των ατόμων με αναπηρία μέσω διακριτών μέτρων.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 132 KB)
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Προσβάσιμος Τουρισμός


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 02.07.2013

Προτάσεις που αφορούν σε θέματα προσβασιμότητας των τουριστικών υποδομών και υπηρεσιών και εξυπηρέτησης των ατόμων με αναπηρία καταθέτει η ΕΣΑμεΑ με επιστολή της, στο πλαίσιο του ν/σ «Απλούστευση διαδικασιών για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, αναδιάρθρωση του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και λοιπές διατάξεις», ο οποίος συζητείται αυτές τις ημέρες στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, και ζητά ακρόαση εκπροσώπου της.

Η ΕΣΑμεΑ ζητά την προσθήκη «Για τη λειτουργική αδειοδότηση πάσης φύσεως τουριστικών καταλυμάτων απαραίτητη προϋπόθεση αποτελεί η διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία υποδομών και υπηρεσιών». Ζητά επίσης τη διασφάλιση της προσβασιμότητας στα άτομα με αναπηρία σε οργανωμένους υποδοχείς τουριστικών δραστηριοτήτων, στους τουριστικούς λιμένες, στα πάσης φύσεως καταστήματα εντός ζώνης τουριστικού λιμένα.

Η Συνομοσπονδία ακολούθως διεκδικεί την ενσωμάτωση της διάστασης της αναπηρίας σε όλα τα προγράμματα και πολιτικές για τον σχεδιασμό και υλοποίηση προγραμμάτων για την εκπαίδευση και κατάρτιση όλων των εκπαιδευόμενων των σχολών και των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα του τουρισμού σχετικά με την αναπηρία και την προσβασιμότητα, εκπροσώπους των αναπήρων σε κάθε επιτροπή ή Παρατηρητήριο που θα δημιουργηθεί, συγκεκριμένες εγκαταστάσεις για τα άτομα με αναπηρία, διασφάλιση πρόσβασης στα άτομα με αναπηρία στον αιγιαλό, προσβάσιμα τουριστικά λεωφορεία κλπ.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 92 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 143 KB)




Διαβάστε περισσότερα...

Έρχεται στη Βουλή το νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα


Στόχος του υπουργείου Περιβάλλοντος η καταπολέμηση της παράνομης δόμησης.

Μέσα στις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να έρθει στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τα αυθαίρετα, επισήμανε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Σταύρος Καλαφάτης.

Όπως είπε ο ίδιος στόχος είναι να τοποθετηθεί το «τελευταίο σύνορο» στην αυθαίρετη δόμηση, προκειμένου να υπάρξει αποτρεπτική και αποτελεσματική καταπολέμηση της στο μέλλον με βασικό εργαλείο την «ταυτότητα κτιρίου».

Σε συνάντηση που είχε με δημοσιογράφους στη Θεσσαλονίκη έκανε ένα απολογισμό του ενός έτους που είναι αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και αναφέρθηκε στο έργο του σχετικά με την περιβαλλοντική αδειοδότηση, τη διαχείριση αποβλήτων, τον πολεοδομικό και χωροταξικό σχεδιασμό, τα αυθαίρετα, την Τράπεζα Γης, τους οικοδομικούς συνεταιρισμούς, το Κτηματολόγιο, την ελεγκτική λειτουργία, τη διαχείριση υδάτων, την επιθεώρηση περιβάλλοντος και το επιχειρησιακό πρόγραμμα για το περιβάλλον (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Σχετικά με την περιοχή της Θεσσαλονίκης ο κ. Καλαφάτης έχει προγραμματίσει την προκήρυξη δύο αρχιτεκτονικών διαγωνισμών για δύο παρεμβάσεις στην παλιά παραλία και στο περιαστικό δάσος του Σέιχ Σου.
Η πρόταση του περιλαμβάνει τη δημιουργία ασφαλούς διαδρόμου πεζών κατ΄επέκταση της παλιάς παραλίας με τον σχεδιασμό ενός ελαφρού μεταλλικού «καταστρώματος», με ξύλινη επένδυση που θα συμπληρώνεται από ειδικό φωτισμό και τον απαραίτητο εξοπλισμό. Η παρέμβαση θα διατηρήσει τη γραμμικότητα της χάραξης και τα ιστορικά χαρακτηριστικά της παλιάς παραλίας.

Σε ό,τι αφορά το Σέιχ Σου ο στόχος είναι η σύνδεση του περιαστικού δάσους με τον αστικό ιστό του πολεοδομικού συγκροτήματος, η διαμόρφωση περιπατητικών διαδρομών, χώρων άθλησης και αναψυχής, με περιβαλλοντική αναβάθμιση και προστασία του οικοσυστήματος. Ο κ. Καλαφάτης θέλει μέσα από ήπιες παρεμβάσεις υψηλής αισθητικής οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, που βιώνουν τις συνέπειες της οικονομικές κρίσεις κι έχουν περιορίσει τις «αποδράσεις» από την πόλη, να εντάξουν στην καθημερινή τους ζωή τον περίπατο στο Σέϊχ Σου, την αναψυχή, την άθληση, την πεζοπορία και την ποδηλατοδρομία.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Έχτισαν» πτώμα γυναίκας μέσα στο σπίτι της


Εντοπίστηκε 28 χρόνια μετά την εξαφάνισή της.

Ο κρυμμένος σκελετός μιας γυναίκας που ήταν αγνοούμενη επί 28 χρόνια ήρθε στο φως όταν ένα συνεργείο άρχισε να κατεδαφίζει ένα άδειο σπίτι στο Poughkeepsie της Νέας Υόρκης.

Το μακάβριο εύρημα εντοπίστηκε πίσω από ένα «τοίχο» με γυψοσανίδες στο ισόγειο του σπιτιού όπου η γυναίκα ζούσε με τον σύζυγό της, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ό,τι απέμενε από τη Joann Nichols βρέθηκε τυλιγμένο σε σεντόνι, τοποθετημένο μέσα σε μία πλαστική σακούλα και στη συνέχεια σε ένα πλαστικό κάδο.

«Το σώμα ήταν πια ένας σκελετός και τα χέρια ήταν δεμένα. Έλειπε επίσης ένα μεγάλο μέρος του κρανίου», δήλωσε η ιατροδικαστής.

Ο σφραγισμένος κάδος πίσω από τον ψευδο-τοίχο ίσως ήταν αρκετός για να μην γίνει έντονη η δυσοσμία της αποσύνθεσης, πρόσθεσε.

Η γυναίκα αναγνωρίστηκε με τη χρήση των οδοντιατρικών αρχείων και ως αιτία θανάτου προσδιορίστηκε μεγάλο τραύμα στο κεφάλι.

Η εξαφάνιση της 55χρονης δασκάλας δηλώθηκε το 1985 από τον σύζυγό της James Nichols. Σύμφωνα με την αστυνομία είχε δηλώσει την εξαφάνισή της όταν η γυναίκα του δεν πήγε σε ραντεβού στο κομμωτήριο. Την επόμενη ημέρα το αυτοκίνητο της οικογένειας εντοπίστηκε σε πάρκινγκ εμπορικού κέντρου.

Παρά τις έρευνες που ακολούθησαν η γυναίκα δεν βρέθηκε ποτέ και η υπόθεση παρέμεινε εδώ και περίπου 30 χρόνια ανοιχτή.

Ο James Nichols βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι στις 27 Δεκεμβρίου. Τις αρχές ειδοποίησαν οι γείτονες που είχαν θορυβηθεί καθώς δεν τον είχαν δει για μέρες. Πέθανε στα 82 του από φυσικά αίτια.

Η αστυνομία βρήκε το σπίτι γεμάτο προσωπικά αντικείμενα και σκουπίδια. Η υπόθεση θανάτου της γυναίκας παραμένει ανοιχτή και θα εξακολουθήσει να διερευνάται. «Είναι ασφαλές να πει κανείς πως ο James Nichols είναι ύποπτος», τόνισε εκπρόσωπος της.







Διαβάστε περισσότερα...

Επείγουσα δράση κατά της ανεργίας ζητούν οι υπ. Εργασίας της Ε.Ε.


Στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων για τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Επείγουσα και αποφασιστική δράση σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο απαιτείται για την αντιμετώπιση της ανεργίας, η οποία αποτελεί εξέχοντα και άμεσο στόχο, αναφέρεται στη Διακήρυξη που εξέδωσαν οι υπουργοί Εργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, έπειτα από πρόσκληση της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

Οι 28 υπουργοί τονίζουν την ανάγκη να δρομολογηθούν ταχύτατες πρωτοβουλίες, ενώ επισημαίνουν ότι οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που εφαρμόζονται από πολλές χώρες έχουν ήδη φέρει αποτελέσματα. «Οι στόχοι πρέπει να επιδιωχθούν μαζί με τις μεταρρυθμίσεις οι οποίες θα προωθήσουν τη βιώσιμη ανάπτυξη, κυρίως αποκαθιστώντας την κανονική δανειοδότηση και στηρίζοντας τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, καθώς (αυτές οι επιχειρήσεις) είναι κρίσιμης σημασίας προκειμένου να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας» τονίζουν οι υπουργοί.

Σε ό,τι αφορά τους τομείς που πρέπει να εστιαστεί η προσοχή των κρατών και των ευρωπαϊκών οργάνων, στη Διακήρυξη γίνεται λόγος για την ανάγκη να καταστούν απολύτως λειτουργικές η Πρωτοβουλία για τη Νεανική Απασχόληση και η Εγγύηση για τους Νέους ως τον Ιανουάριο του 2014, να μελετηθούν και να ανταλλαγούν εμπειρίες μεταξύ των κρατών ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά μέτρα βραχυπρόθεσμης αποτελεσματικότητας, να ενισχυθεί η κινητικότητα του εργατικού δυναμικού, να βελτιωθεί η λειτουργία των δημόσιων υπηρεσιών απασχόλησης και κατάρτισης και να αξιοποιηθούν σωστά οι διαθέσιμοι πόροι.

Ανάμεσα στα μέτρα που προτείνονται είναι η επαγγελματική κατάρτιση των νέων που δεν ολοκληρώνουν τις βασικές σπουδές τους, ο δανεισμός με ευνοϊκούς όρους, οι μαθητείες σε επιχειρήσεις, η προώθηση της αυτοαπασχόλησης και τα προγράμματα βοήθειας εισόδου στην αγορά εργασίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση για τις δηλώσεις Ε9


Παρατείνονται οι προθεσμίες υποβολής των δηλώσεων Ε9 όπως προβλέπει απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γιώργου Μαυραγάνη.

Ειδικότερα, η προθεσμία ηλεκτρονικής υποβολής του Ε9 φυσικών προσώπων παρατείνεται μέχρι και τη 15η Σεπτεμβρίου 2013, ενώ για τα νομικά πρόσωπα έως και την 30ή Νοεμβρίου 2013.



Διαβάστε περισσότερα...

5 βήματα για να αποκτήσετε λεπτή μέση!


Μήπως προσπαθείτε να απαλλαγείτε από τα παχάκια γύρω από τη μέση; Εάν η περιφέρεια της μέσης σας έχει μεγαλώσει και η κοιλιά σας έχει γίνει πλαδαρή ο λόγος είναι τα παραπανίσια κιλά που έχετε βάλει. Αυτό σημαίνει πως ο μόνος τρόπος να αποκτήσετε την καλλίγραμμη σιλουέτα που επιθυμείτε είναι να χάσετε τα κιλά αυτά και για το πετύχετε δεν έχετε παρά να ακολουθήσετε τους παρακάτω απλούς και αποτελεσματικούς κανόνες.

Τα καλά νέα είναι ότι οι πιθανότητες είναι υπέρ σας, καθώς η μελέτη στην οποία βασίζονται οι συμβουλές αυτές έδειξε ότι, για κάθε ένα κιλό που χάνετε, μειώνετε την περιφέρεια της μέσης σας κατά 1 εκατοστό.

1. Μειώστε το μέγεθος των μερίδων σας κατά 25%. Χρησιμοποιήστε μικρότερα πιάτα και γεμίστε τα με λαχανικά και φρούτα ως έναν τρόπο για σταθερή απώλεια βάρους.

2. Καταναλώστε τρεις μερίδες χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικών κάθε μέρα. Αρκετές μελέτες έχουν δείξει ότι το να συμπεριλαμβάνει κανείς χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα ως τμήμα μιας διατροφής ελεγχόμενων θερμίδων οδηγεί σε χαμηλότερη περιφέρεια μέσης και αυξημένη κοιλιακή απώλεια βάρους, καθώς και σε καλύτερη απώλεια βάρους συνολικά.

3. Προτιμήστε προϊόντα ολικής αλέσεως. Έρευνα δείχνουν ότι οι άνθρωποι που τρώνε προϊόντα ολικής αλέσεως έχουν μικρότερη μέση και λιγότερο κοιλιακό λίπος σε σχέση εκείνους που τρώνε επεξεργασμένους υδατάνθρακες. Επιπλέον, τα προϊόντα ολικής αλέσεως παρουσιάζουν μία θετική επίδραση στην ευαισθησία στην ινσουλίνη και το να τρώτε τέτοιου είδους δημητριακά σας βοηθά να αισθάνεστε χορτάτοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα και να ελέγχετε το αίσθημα της πείνας.

4. Αντικαταστήστε λίπη τα κορεσμένα με ακόρεστα. Τα ακόρεστα λιπαρά βρίσκονται στα καρύδια, στα λιπαρά ψάρια, στους σπόρους και στο αβοκάντο. Τα ακόρεστα λιπαρά έχουν την ικανότητα να επιβραδύνουν τον ρυθμό με τον οποίο αδειάζει το στομάχι και απελευθερώνει τη γλυκόζη στο αίμα, ενώ παράλληλα συμβάλουν στη μείωση της φλεγμονής και να σας κάνουν λιγότερο ανθεκτικούς στην ινσουλίνη.

5. Τρώτε μικρά και συχνά. Η παράλειψη του πρωινού και τα μεγάλα κενά μεταξύ των γευμάτων οδηγούν σε αυξημένα επίπεδα κορτιζόλης, της ορμόνης του στρες, η οποία συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα κοιλιακού λίπους.



Πηγή: http://boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναβλήθηκε 9 φορές η δίκη επίορκου υπαλλήλου!


Τη διενέργεια πειθαρχικής προκαταρκτικής έρευνας για τις εννέα αναβολές, που έλαβε μέσα σε δυο χρόνια η υπόθεση εκδίκασης υπαλλήλου του δήμου Αθηναίων, ( ο υπάλληλος συνελήφθη το 2011 επ' αυτοφώρω να χρηματίζεται), διέταξε η αναπληρώτρια εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη.

Υπενθυμίζεται, ότι με πρωτοβουλία του δήμαρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη, παραπέμφθηκαν δέκα υποθέσεις δημοτικών υπαλλήλων, οι οποίοι φέρονται ως επίορκοι. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται κυρίως υποθέσεις «γρηγορόσημων», αλλά και απάτες.

Μάλιστα μία από τις επίμαχες περιπτώσεις αφορά υπάλληλο του δήμου, η οποία υποδυόταν σε ιδιώτες τη γραμματέα του κ. Καμίνη, προκειμένου να αποσπάσει χορηγίες για αγώνες κλπ, χωρίς ωστόσο να έχει τέτοια εντολή.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μία εξ' αυτών των υποθέσεων, η οποία έχει αναβληθεί εννέα φορές, εισήχθη για πρώτη φορά προς συζήτηση στις 27.7.2011, οπότε αναβλήθηκε για την 1.8.2011, για την προσκόμιση περισσότερων αποδείξεων. Την 1.8.2011 αναβλήθηκε για την 14.9.2011, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Την 14.9.2011 αναβλήθηκε και πάλι για τις 9.11.2011, πάλι λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Στις 9.11.2011 ορίσθηκε για την 25.1.2012, για προσαγωγή μάρτυρα. Την 25.1.2012 αναβλήθηκε εκ νέου για τις 2.3.2012, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Στις 2.3.2012 «πήγε» και πάλι για τις 26.9.2012, για κλήση μαρτύρων. Την 26.9.2012 δόθηκε νέα αναβολή για τις 13.3.2013, λόγω απεργίας του γραμματέα και αποχής των δικηγόρων. Στις 13.3.2013 αναβλήθηκε για την 19.6.2013, λόγω κωλύματος, που επικαλέσθηκε ο συνήγορος υπεράσπισης. Την 19.6.2013 το δικαστήριο διέκοψε για τις 28.6.2013, λόγω κωλύματος του συνηγόρου υπεράσπισης. Στις 28.6.2013 το δικαστήριο ανέβαλε αορίστως, λόγω αιφνίδιου κωλύματος της προέδρου του δικαστηρίου.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς θα καταλάβω ότι έχω πρόβλημα θυρεοειδή;


Μήπως κούραση σας ρίχνει όλο και περισσότερο μέρα με τη μέρα; Μήπως ζαλίζεστε, το σωματικό σας βάρος αυξάνεται, αισθάνεστε ρίγη και σας πέφτουν τα μαλλιά; Ή μήπως ισχύει για εσάς το αντίθετο; Είστε διαρκώς σε υπερένταση, ιδρώνετε και αγχώνεστε; Ο θυρεοειδής αδένα σας είναι μάλλον η αιτία. Είναι ο ρυθμιστής του σώματός μας και κάνει τον οργανισμό μας να λειτουργεί ανεξέλεγκτα- ιδιαίτερα των γυναικών. Η άμεση και αποτελεσματική θεραπεία είναι κρίσιμης σημασίας για να αισθανθείτε καλύτερα και να αποφύγετε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Τα συμπτώματα τα οποία μαρτυρούν προβλήματα του θυρεοειδούς είναι:

Απώλεια ή αύξηση βάρους

Μια ανεξήγητη αλλαγή στο βάρος είναι ένα από τα πιο κοινά συμπτώματα μιας διαταραχής του θυρεοειδούς. Αύξηση σωματικού βάρους μπορεί να σημάνει χαμηλά επίπεδα ορμονών του θυρεοειδούς, μια κατάσταση που ονομάζεται υποθυρεοειδισμός. Αντίθετα, εάν ο θυρεοειδής παράγει περισσότερες ορμόνες από ό, τι χρειάζεται το σώμα, θα χάσετε βάρος απροσδόκητα. Η κατάσταση αυτή είναι γνωστή ως υπερθυρεοειδισμός. Ο υποθυρεοειδισμός είναι πολύ πιο κοινός.

Πρήξιμο στο λαιμό

Ένα πρήξιμο ή μία διεύρυνση στο λαιμό είναι μια ορατή ένδειξη ότι μπορεί να συμβαίνει κάτι με το θυρεοειδή. Η βρογχοκήλη παρατηρείται τόσο στον υποθυρεοειδισμό όσο και στον υπερθυρεοειδισμό. Μερικές φορές, το πρήξιμο στον λαιμό μπορεί να προκληθεί από καρκίνο του θυρεοειδούς ή οζίδια, εξογκώματα δηλαδή που αναπτύσσονται στο εσωτερικό του θυρεοειδούς. Επίσης, μπορεί να οφείλεται σε μια αιτία άσχετη με το θυρεοειδή.

Αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό

Οι ορμόνες του θυρεοειδούς επηρεάζουν σχεδόν κάθε όργανο στο σώμα και μπορεί να επηρεάσουν το πόσο γρήγορα χτυπά η καρδιά. Οι άνθρωποι με υποθυρεοειδισμό μπορεί να παρατηρήσουν τον καρδιακό τους ρυθμό να είναι πιο αργός από ό, τι συνήθως. Ο υπερθυρεοειδισμός κάνει την καρδιά να επιταχύνει. Μπορεί, επίσης, να προκαλέσει αύξηση της αρτηριακής πίεσης.

Αλλαγές στην ενέργεια ή τη διάθεση

Οι διαταραχές του θυρεοειδούς έχουν αισθητό αντίκτυπο στο επίπεδο της ενέργειας και της διάθεσή μας. Ο υποθυρεοειδισμός τείνει να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται κουρασμένοι, υποτονικοί και καταθλιπτικοί. Ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει άγχος, προβλήματα ύπνου, νευρικότητα και ευερεθιστότητα.

Τριχόπτωση

Η τριχόπτωση είναι ένα ακόμη σημάδι που δείχνει πως οι θυρεοειδικές ορμόνες είναι εκτός ισορροπίας. Τόσο ο υποθυρεοειδισμός όσο και ο υπερθυρεοειδισμός προκαλούν τριχόπτωση. Στις περισσότερες περιπτώσεις, τα μαλλιά θα ξαναφυτρώσουν όταν αντιμετωπιστεί η διαταραχή του θυρεοειδούς.

Αίσθηση του κρύου ή του ζεστού

Οι διαταραχές του θυρεοειδούς διαταράσσουν την ικανότητα ρύθμισης της θερμοκρασία του σώματος. Οι άνθρωποι με υποθυρεοειδισμό συχνά αισθάνονται το κρύο περισσότερο από το συνηθισμένο. Ο υπερθυρεοειδισμός τείνει να έχει το αντίθετο αποτέλεσμα, προκαλώντας υπερβολική εφίδρωση και μια αποστροφή για τη θέρμανση.

Άλλα συμπτώματα του υποθυρεοειδισμού

Ο υποθυρεοειδισμός μπορεί να προκαλέσει και πολλά άλλα συμπτώματα, όπως:
ξηρό δέρμα και εύθραυστα νύχια, μούδιασμα ή μυρμήγκιασμα στα χέρια, δυσκοιλιότητα, διαταραχές της εμμήνου ρύσης, μυϊκή αδυναμία ή τρέμουλο στα χέρια, προβλήματα όρασης, διάρροια.



Πηγή: http://boro.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οδύσσειες πίσω από την ιθαγένεια


Οι αντίπαλοί του τον περνούσαν τουλάχιστον ένα κεφάλι. Ο Αλέξανδρος με τα μακριά χέρια και τα πόδια σαν σπιρτόξυλα ελισσόταν ανάμεσά τους με μαεστρία. Αν και 11 ετών, προπονείται με το εφηβικό τμήμα του Φιλαθλητικού.

Για τον προπονητή του είναι μεγαλύτερο ταλέντο από τον αδερφό του, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, που απέκτησε πρόσφατα την ελληνική ιθαγένεια, θα μετακομίσει στον κόσμο του NBA και χτες συναντήθηκε με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Για την ελληνική πολιτεία όμως ο μικρός αδελφός του Γιάννη είναι ανύπαρκτος. Στην ίδια οικογένεια υπάρχουν πλέον δύο παιδιά με διαβατήρια και άλλα δύο μετέωρα, χωρίς πατρίδα στα χαρτιά.

Ο 18χρονος Γιάννης Αντετοκούνμπο και ο 20χρονος αδελφός του Θανάσης - παίκτες του μπάσκετ και οι δύο - αναγνωρίστηκαν έπειτα από πολύμηνη ταλαιπωρία και πιέσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης ως έλληνες πολίτες. Οι γονείς τους, μετανάστες από τη Νιγηρία, εξασφάλισαν άδειες διαμονής.

Ο Θανάσης και ο Γιάννης γεννήθηκαν και μεγάλωσαν εδώ, όπως και τα μικρότερα αδέλφια τους, ο 11χρονος Αλέξανδρος και ο 15χρονος Κώστας. Μόνο που αυτά δεν κατέχουν έγγραφα. Το πάγωμα του Νόμου 3838/2010 για την ιθαγένεια μετά την κρίση του ως αντισυνταγματικού από το Συμβούλιο της Επικρατείας και ο παραλογισμός της ελληνικής νομοθεσίας έχουν δημιουργήσει και άλλες διχασμένες στα χαρτιά οικογένειες όπως αυτή.

Περίπου 200.000 είναι τα παιδιά μεταναστών που είτε γεννήθηκαν στην Ελλάδα είτε βρέθηκαν εδώ σε βρεφική ηλικία. Στο Ελληνικό Φόρουμ Μεταναστών υπολογίζουν σε 4.000 σε όλη τη χώρα τα παιδιά που κατάφεραν να αποκτήσουν ιθαγένεια προτού παγώσει ο Ν. 3838 (γνωστός και ως «νόμος Ραγκούση»).

Και αυτός ο νόμος όμως, παρά τα βήματα που έκανε μπροστά, στην πράξη είχε κενά. Προέβλεπε ότι σε περίπτωση που τα παιδιά μεταναστών είναι ανήλικα οι γονείς πρέπει να καταθέσουν τις αιτήσεις ιθαγένειας. Ομως οι γονείς πρέπει να διαμένουν εδώ νόμιμα. Πρακτικά αυτό ήταν δύσκολο, καθώς η ανανέωση των αδειών διαμονής εξαρτάται από εργασιακά ένσημα που σπανίζουν στην κρίση.

Αλλες φορές τα αιτήματα σκόνταφταν σε κάποιο γκισέ δημοσίου υπαλλήλου, όπως στην περίπτωση της Ιωάννας Οκούντιγιε. Γεννήθηκε στην Αθήνα από νιγηριανούς γονείς. Στα 18 της κατέθεσε τα χαρτιά για την ιθαγένεια. «Επειδή ο πατέρας μου είχε πεθάνει στην Ελλάδα, χρειαζόταν πιστοποιητικό θανάτου. Ομως η δημοτική υπάλληλος δεν το δεχόταν. Μου είπε ότι ο πατέρας μου πέθανε παράνομος. Οτι έπρεπε να ανανεώνω την άδεια του νεκρού», λέει η 21χρονη σήμερα Οκούντιγιε. Με τη βοήθεια του Συνηγόρου του Πολίτη ξεπέρασε αυτό το εμπόδιο για να κολλήσει η αίτησή της σε λάθος αναγραφή του ονόματός της στη ληξιαρχική πράξη. Τώρα κατέχει πενταετή άδεια διαμονής.

Αυτά τα εμπόδια έχουν δημιουργήσει στην Ελλάδα διάφορα μοντέλα οικογένειας, όπως τονίζουν εκπρόσωποι της μη κυβερνητικής οργάνωσης ASANTE: 1) παιδιά με ιθαγένεια, μητέρα με άδεια επί μακρόν διαμένοντος και πατέρας χωρίς χαρτιά, 2) ενήλικο τέκνο με ιθαγένεια και ανήλικο τέκνο χωρίς, καθώς οι γονείς δεν διαθέτουν άδεια διαμονής, 3) παιδί με ιθαγένεια και αδέλφια τα αιτήματα των οποίων έχουν παγώσει.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μυστικά της ρινοπλαστικής!


Η ρινοπλαστική αποτελεί μία σχετικά πολύπλοκη επέμβαση διότι η μύτη μας αποτελεί ένα μόρφωμα με κεντρική θέση στο πρόσωπο που απαρτίζεται από πολλά διαφορετικά είδη ιστού. Ο σκελετός της ρινός απαρτίζεται τόσο από χόνδρο όσο και από οστούν, ενώ το δέρμα της έχει διαφορετικά πάχη από την κορυφή της έως την βάση της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραμικρή απόκλιση της ρινός, ακόμα και της τάξης του χιλιοστού είναι άμεσα ορατή και αντιληπτή λόγω της κεντρικής θέσης της μύτης στο πρόσωπό μας.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό για να κάνουν ρινοπλαστική είτε είναι αυτοί που δεν είναι ικανοποιημένοι αισθητικά με τη μορφή της μύτης τους σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, είτε αυτοί που συνέπεια κάποιου τραυματισμού θέλουν να διορθώσουν τυχόν δυσμορφίες. Η ρινοπλαστική έχει ως στόχο την επαναφορά της αρμονίας της μύτης σε σχέση με το πρόσωπο.

Μία βασική κατηγοριοποίηση των επεμβάσεων ρινοπλαστικής σε ότι αφορά την διεγχειρητική προσέγγιση της αποκαταστάσεως του τρισδιάστατου ρινικού σκελετού αποτελεί και η διάκρισή τους σε ανοικτές και κλειστές.

Όπως ανέδειξαν οι τελευταίες μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο , στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Dallas των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής η ανοικτή ρινοπλαστική κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος διότι επιτρέπει την καλύτερη και ευχερέστερη εκτίμηση των ρινικών δυσμορφιών και συνεπώς και την αρτιότερη αποκατάστασή τους. Αυτό σημαίνει ότι και οι επιπλοκές είναι σημαντικά λιγότερες αλλα και μετεγχειρητικά η ενόχληση και ο πόνος του ασθενούς είναι μικρότερος.

Τα συμπεράσματα του συνεδρίου κατέληξαν στο ότι η ανοικτή ρινοπλαστική έχει άριστα αποτελέσματα ενώ ταυτόχρονα δεν συνοδεύεται από κάποιο ιδιαίτερο μειονέκτημα που θα δικαιολογούσε την αποφυγή της.

Ουσιαστικά, ο Πλαστικός Χειρουργός οφείλει να είναι γνώστης όλων των τεχνικών της ρινοπλαστικής και να εφαρμόζει την καθεμία στην ανάλογη περίπτωση. Όπως ένα κλειδί δεν ταιριάζει σε όλες τις κλειδαριές έτσι και μία τεχνική δεν κάνει για όλους τους ασθενείς. Η εξειδίκευση στο αντικείμενο της ρινοπλαστικής συνοδεύεται πάντοτε και από την εμπειρία στην εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής στην κατάλληλη περίπτωση.

Το διάφραγμα είναι το οστεοχόνδρινο τμήμα της μύτης που χωρίζει τα δύο ρουθούνια. Αρκετές φορές η απόκλισή του από τη μέση γραμμή ευθύνεται για προβλήματα αισθητικά καθώς και λειτουργικά (π.χ. δυσκολία στην αναπνοή ή ροχαλητό). Η διόρθωση του διαφράγματος γίνεται στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με την συνολική αισθητική αποκατάσταση της μύτης.

Η επέμβαση της ρινοπλαστικής γίνεται ουσιαστικά μέσα από τα ρουθούνια , χωρίς εξωτερικές τομές εκτός από την περίπτωση της ανοικτής ρινοπλαστικής όπου και πάλι η μόνη προσωρινά ορατή τομή αφορά την στυλίδα, στο δέρμα ανάμεσα στα ρουθούνια. Κατά την επέμβαση γίνεται αναδιαμόρφωση του οστεοχόνδρινου σκελετού και στη συνέχεια, ανάλογα με το πρόβλημα, τροποποιούνται ειδικότερα τα χόνδρινα και οστέινα τμήματα του σκελετού της μύτης ανάλογα με το μεμονωμένο πρόβλημα του ασθενούς.

Η επέμβαση διαρκεί περι τις 2 ώρες και γίνεται αποκλειστικά υπο γενική αναισθησία. Ο ουσιαστικά άμεσος χρόνος αναρρώσεως δεν ξεπερνά την μία εβδομάδα ( τότε αφαιρείται η όποια επίδεση) ενώ δευτερογενώς η μύτη αποιδηματοποιείται σε βάθος χρόνου.

 


Η ρινοπλαστική είναι μία επέμβαση που αποκαθιστά στον ίδιο χρόνο τόσο την αισθητική όσο και την λειτουργικότητα της ρινός. Η αποκατάσταση της αισθητικής εμπερικλείει την διαμόρφωση του εξωτερικού της κατά τρόπο αρμονικό και το κυριότερο συμβατό με τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά του προσώπου στο οποίο εντάσσεται, είναι πολύ συχνό σφάλμα η δημιουργία μιας μύτης ανακόλουθης με το υπόλοιπο πρόσωπο που αν και τεχνικά άρτια απλά δείχνει παράτερη. Αυτό οφείλει να αποφεύγεται. Από την άλλη πλευρά μία όμορφη μύτη η οποία δεν επιτρέπει την ομαλή αναπνοή είναι ανεδαφική και δυσχεραίνει την ζωή του ατόμου προδιαθέτοντάς το για συχνές φλεγμονές του αναπνευστικού. Και αυτό είναι αποφευκταίο.

Από όλα τα παραπάνω καταλαβαίνουμε ότι η επέμβαση της ρινοπλαστικής αποκαθιστά την μύτη στο σύνολό της ( αισθητική & λειτουργία) και βελτιώνει το σύνολο του προσώπου. Η επιτυχημένη ρινοπλαστική στηρίζεται στην δημιουργία αποτελέσματος αρμονικού με τα χαρακτηριστικά του προσώπου και η επίτευξη της αρμονίας στην εμφάνιση επιτυγχάνει και αρμονία στην ψυχή. ( Πλάτων, Συμπόσιο)



Πηγή: http://blog.nowdoctor.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Φυτρώνουν" παράνομα φροντιστήρια


Αίτημα για τη δημόσια ανάρτηση του μητρώου οικοδιδασκάλων κατέθεσε πρόσφατα, στο υπουργείο παιδείας, η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) προκειμένου να ανακοπεί η παραοικονομία που έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις στη χώρα μας.

Την ανακοίνωση έκανε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας, Κώστας Αμπατζίδης, σε συνέντευξη τύπου με αφορμή τη διοργάνωση του 32ου συνεδρίου “Μαθαίνω να μαθαίνω-Το παγκόσμιο φροντιστήριο ιχνηλατεί το μέλλον της εκπαίδευσης” που πραγματοποιείται στις 6 και 7 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Στο συνέδριο συμμετέχουν εκπαιδευτικοί από την Ελλάδα, την Αυστραλία, τις ΗΠΑ, τη Γερμανία, την Αγγλία, την Τουρκία και την Κύπρο και στο επίκεντρό του θα βρεθούν τα προβλήματα των φροντιστηρίων σε όλη την υφήλιο.

Μεγάλη “πληγή” πάντως για τη χώρα μας, σύμφωνα με τον κ. Αμπατζίδη, εξακολουθεί να είναι τα μη αδειοδοτημένα από το υπουργείο παιδείας φροντιστήρια αλλά και οι εκπαιδευτικοί που κάνουν ιδιαίτερα μαθήματα χωρίς την απαιτούμενη άδεια.

“Πλέον, είναι ιδιαίτερα έντονο το φαινόμενο της παραπαιδείας με τα “μαύρα” φροντιστήρια καθώς υπολογίζουμε ότι ο τζίρος τους είναι μεγαλύτερος από τα νόμιμα φροντιστήρια” ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αμπατζίδης. Ωστόσο, ακόμη και αν γίνουν καταγγελίες για παράνομα φροντιστήρια, οι ποινές που προβλέπονται είναι, σύμφωνα με τον κ.Αμπατζίδη, “πενιχρές” ενώ, “ο νέος νόμος δεν προβλέπει καμία ποινή σε όσους λειτουργούν φροντιστήρια χωρίς άδεια”.

Το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία των φροντιστηρίων, θα απασχολήσει και τους ομιλητές στο προσεχές συνέδριο όπου θα κατατεθεί και πρόταση για τη δημιουργία παγκόσμιου δικτύου υποστηρικτικής διδασκαλίας.

“Κατά τη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου, ελπίζουμε ότι θα καταρρεύσει και ένας μύθος, ένα στερεότυπο, μια φράση χιλιοειπωμένη από πολιτικούς και δημοσιογράφους, ότι δηλαδή "φροντιστήρια υπάρχουν μόνο στην Ελλάδα» κατέληξε ο κ.Αμπατζίδης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

9 ασυνήθιστες χρήσεις της μπύρας!


Επειδή για πολλούς, αν όχι όλους, το καλοκαίρι είναι συνώνυμο με μια παγωμένη μπύρα, είναι η κατάλληλη εποχή για να μάθουμε τι άλλο μπορούμε να κάνουμε με τη μπύρα, εκτός από το να την πιούμε.

9.Ενισχύστε το χώμα
Η μαγιά προωθεί την ανάπτυξη των φυτών, για το λόγο αυτό ρίξτε μερικές κουταλιές της σούπας μπύρα στον κήπο, λίγο πριν φυτέψετε. Θα βοηθήσει τα φυτά να μεγαλώσουν γρήγορα και τον κήπο σας να ανθίσει.

8.Γυαλίστε τα ξύλινα έπιπλα
Εμποτίστε ένα μαλακό πανί με μπύρα και τρίψτε απαλά τις ξύλινες επιφάνειες. Θα αποκτήσουν αμέσως γυαλάδα, το χρώμα θα ζωντανέψει και θα γίνουν σαν καινούρια. Για περισσότερη λάμψη, τρίψτε μετά με ένα στεγνό μαλακό πανί.

7.Αφαιρέστε τους λεκέδες
Ρίξτε λίγη μπύρα πάνω στους επίμονους λεκέδες των ρούχων και πλύντε όπως συνήθως. Εκτός από τους λεκέδες, απομακρύνονται και οι δυσάρεστες οσμές.

6.Τα μαλλιά σας θα ξεμπερδεύονται εύκολα και θα λάμπουν
Στο τελευταίο ξέπλυμα, ρίξτε λίγη μπύρα και αφήστε 1-2 λεπτά. Ένα οικολογικό κοντίσιονερ που δίνει και λάμψη. Επιπλέον, πριν την έκθεση στον ήλιο, ρίξτε μερικές σταγόνες μπύρας στα μαλλιά σας, τα οποία θα μοσχομυρίσουν λυκίσκο και θα αποκτήσουν ένα ωραίο φωτεινό χρώμα.

5.Spa για τα κουρασμένα πόδια

Ρίξτε μισό κουτάκι μπύρας μέσα σε μια λεκάνη και βυθίστε για λίγη ώρα τα πόδια σας. Κάντε ελαφρύ μασάζ, το οποίο θα καταπραΰνει και θα ξεκουράσει τα κουρασμένα άκρα σας.

4.Γυαλίστε τα χρυσά κοσμήματα
Σε ένα μικρό μπολ βάλτε λίγη μπύρα και βυθίστε τα κοσμήματά σας. Αφήστε για λίγο χρόνο και τρίψτε με ένα μαλακό πανί.

3.Σβήστε μια μικρή φωτιά
Ένα κουτί ή ένα μπουκάλι μπύρας μπορεί να μιμηθεί άριστα ένας πυροσβεστήρα για μικρές εστίες φωτιάς, όταν αυτός δεν υπάρχει στο σπίτι. Απλά ανακινήστε και ρίξτε στη φωτιά. Η μπύρα περιέχει κυρίως νερό και έτσι ενδείκνυται σε μικροφωτιές, για παράδειγμα την ώρα που ψήνετε στο μπάρμπεκιου.

2.Μην την πιείτε… λουστείτε!
Ένα μπάνιο σε μπύρα είναι ό,τι καλύτερο για το δέρμα, καθώς τα συστατικά της ενυδατώνουν και μαλακώνουν την επιδερμίδα. Ξεπλύνετε καλά.

1.Ενισχυτικό ζύμης
Αν δεν έχετε μπέικιν πάουντερ ή αλεύρι που φουσώνει μόνο του, δεν μπορεί, μια μπύρα θα την έχετε στο ψυγείο. Ρίξτε ένα κουτάκι μπίρας στο μείγμα της συνταγής σας για τη ζύμη. Αν αυτό γίνει υδαρό, βάλτε επιπλέον αλεύρι, αν γίνει σφιχτό, ρίξτε κι άλλη μπίρα. Η ζύμη σας θα φουσκώσει στα σίγουρα!


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

10 φρούτα και λαχανικά για υγιή μαλλιά το καλοκαίρι!


Η υγιεινή διατροφή είναι το κλειδί για υγιή μαλλιά και φυσικά δέρμα! Τα λαχανικά και τα φρέσκα φρούτα θα σας βοηθήσουν να προστατέψετε τα μαλλιά σας από την έντονη ακτινοβολία των καλοκαιρινών μηνών.

1. Πράσινα Λαχανικά

Σπανάκι και μπρόκολο είναι εξαιρετικές πηγές βιταμινών Α και C, σιδήρου και ασβεστίου.

2. Φασόλια

Λαχανικά όπως τα μαυρομάτικα φασόλια ή οι φακές αποτελούν σημαντικό μέρος της διατροφής που φροντίζει την υγεία των μαλλιών σας. Προσφέρουν πρωτεΐνες που τα βοηθούν να μακρύνουν αλλά επίσης ψευδάργυρο και σίδηρο.

3. Ξηροί καρποί

Φουντούκια, φιστίκια cashew, αμύγδαλα. Όλα είναι πλούσια σε ψευδάργυρο ο οποίος διατηρεί την υγεία των μαλλιών. Η έλλειψη ψευδαργύρου μπορεί να οδηγήσει σε τριχόπτωση. Βεβαιωθείτε πως περιλαμβάνετε κάποιο είδος ξηρών καρπών σε καθημερινή βάση στη διατροφή σας

4. Καρότα

Τα καρότα είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α, η οποία βοηθά στην διατήρηση της υγείας της επιδερμίδας του κεφαλιού σας. Η επιδερμίδα του κεφαλιού είναι η βάση για λαμπερά, ενυδατωμένα μαλλιά, οπότε καλό είναι να εκτιμήσετε τα καρότα!

5. Σκουρόχρωμα φρούτα

Μούρα, δαμάσκηνα κτλ περιέχουν φλαβονοειδή που λειτουργούν ως αντιοξειδωτικά. Αυτά τα φρούτα βοηθούν στην ανάπτυξη της τρίχας.

6. Εσπεριδοειδή

Τα εσπεριδοειδή όπως τα πορτοκάλια και τα γκρέιπφρουτ έχουν βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά. Βοηθούν στην καλή κυκλοφορία στην επιδερμίδα του κεφαλιού και βοηθούν τα μαλλιά να μακρύνουν.

7. Μήλα, βερίκοκα, ροδάκινα, καρπούζι, μπανάνα

Μήλα, βερίκοκα, ροδάκινα, μπανάνες και καρπούζι δεν είναι μόνο γλυκά αλλά ευνοούν και την ανάπτυξη της τρίχας. Το μυστικό συστατικό σε αυτά τα φρούτα είναι η βιοτίνη. Η βιοτίνη είναι το συστατικό που βοηθά τα μαλλιά και τα νύχια να μεγαλώνουν.

8. Αβοκάντο

Αυτό το φρούτο με τις μαγικές ιδιότητες για τα μαλλιά πρέπει να βρίσκεται στην διατροφή σας. Το αβοκάντο είναι πλούσιο σε βιταμίνη Α και αντιοξειδωτικά. Είναι καταπληκτική τροφή για τα κατεστραμμένα μαλλιά, καθώς κάνουν τα μαλλιά πιο δυνατά, λαμπερά και υγιή. Τα λιπαρά οξέα του αβοκάντο το κάνουν ιδανικό για να επανορθώσετε τα μαλλιά σας και να τα ενυδατώσετε, να γίνουν πιο ελαστικά και να μην σπάνε.

9. Ζουμερά λαχανικά

Ζουμερά λαχανικά όπως το παντζάρι, το κρεμμύδι, το αγγούρι μπορούν να διατηρήσουν τα μαλλιά σας υγιή κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δρουν σαν τονωτικό για τα μαλλιά σας!

10. Σκόρδο

Λαχανικά πλούσια σε θείο όπως το σκόρδο και το κρεμμύδι βοηθούν την τρίχα

Επιλέξτε αυτά που σας αρέσουν περισσότερο και προσθέστε τα στη διατροφή σας! Η διαφορά στα μαλλιά σας θα γίνει σύντομα εμφανής!



Διαβάστε περισσότερα...

Διορθώθηκε το ηχογραφημένο μήνυμα για ραντεβού στον ΕΟΠΥΥ


Διορθώθηκε, μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, το ηχογραφημένο μήνυμα κρατήσεων για ιατρικά ραντεβού του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου οι ασφαλισμένοι να μην χρεώνονται αδικαιολόγητα.

Ειδικότερα, ο Συνήγορος του Καταναλωτή έγινε αποδέκτης παραπόνων από ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, οι οποίοι όταν καλούσαν σε μη εργάσιμες ημέρες και ώρες προκειμένου να κλείσουν ιατρικά ραντεβού, δεν ενημερώνονταν από το ηχογραφημένο μήνυμα ότι η υπηρεσία δεν παρέχεται το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Έτσι όταν συνδέονταν με υπάλληλο εξυπηρέτησης, αυτός απλά τους ενημέρωνε ότι θα πρέπει να ξανακαλέσουν σε εργάσιμες ημέρες και ώρες, και ως εκ τούτου χρεώνονταν χωρίς να έχουν εξυπηρετηθεί.

Μετά από την παρέμβαση του Συνηγόρου του Καταναλωτή, η “ΟΤΕ Α.Ε.- E-VALUE Α.Ε.” προέβη σε τροποποίηση του μηνύματος ως εξής: «Μήνυμα χωρίς χρέωση 14784. Για ραντεβού καλέστε τις εργάσιμες ημέρες 07:00 με 19:00. Για τις υπόλοιπες υπηρεσίες, παρακαλώ περιμένετε. 0,98 ευρώ ανά κλήση ανεξαρτήτου διάρκειας».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πτώση έως και 68% στα ενοίκια των εμπορικών καταστημάτων


Έως και 68% έχουν υποχωρήσει την τελευταία τετραετία τα ενοίκια των καταστημάτων ακόμα και στους πλέον εμπορικούς δρόμους της Αθήνας, εν μέσω των λουκέτων και της μεγάλης πτώσης του τζίρου. Σύμφωνα με στοιχεία της εταιρίας εκτιμητών και συμβούλων ακινήτων GLP Values, σήμερα τα ενοίκια γραφείων και καταστημάτων παρουσιάζουν σημεία σταθεροποίησης.

Όμως, πολλά θα εξαρτηθούν από το εάν θα υπάρξει ένα ξεκάθαρο φορολογικό πλαίσιο για τα ακίνητα από το 2014 με τη θέσπιση του Ενιαίου Φόρου Ακινήτων (ΕΦΑ) και την κατάργηση όλων των υφισταμένων φόρων. Εάν ο ΕΦΑ είναι ίσος και μικρότερος του συνόλου των σημερινών φόρων, δηλαδή περίπου 1% της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου, τότε ο κύκλος μείωσης των ενοικίων, που διήρκησε περίπου τέσσερα χρόνια, θα τείνει να ολοκληρωθεί.

Εάν αντίστοιχα ο Ενιαίος Φόρος Ακινήτων είναι μεγαλύτερος, τότε η επαναδιαπραγμάτευση των μισθωμάτων θα συνεχιστεί έστω και με λιγότερο έντονους ρυθμούς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της GLP Values, το 2009 ένα κατάστημα στην Ερμού ενοικιαζόταν με τιμή που ξεκινούσε από τα 200 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο (τ.μ.) τον μήνα και έφτανε τα 280 ανά τ.μ.

Σήμερα οι τιμές ξεκινούν από τα 60 τ.μ και φτάνουν τα 100 ευρώ ανά τ.μ.

Στο Κολωνάκι και συγκεκριμένα στην Πατριάρχου Ιωακείμ, το 2009 τα ενοίκια ξεκινούσαν από τα 150 ευρώ ανά τ.μ. και έφταναν μέχρι τα 220 ευρώ ανά τ.μ. Σήμερα κυμαίνονται μεταξύ 40 και 85 ευρώ ανά τ.μ. Στη Μεταξά (Γλυφάδα) οι τιμές κινούνταν μεταξύ 190και 260 ευρώ ανά τ.μ. το 2009 και σήμερα έχουν υποχωρήσει στα 65 εώς και 95 ευρώ ανά τ.μ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμαρτυρία κατά του Άδωνι


Με κεντρικό σύνθημα "Άδωνι Γεωργιάδη κάτω τα ξερά σου από τους οροθετικούς" μέλη της HOMOphonia - Thessaloniki Pride διαμαρτύρονται μπροστά από το άγαλμα Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους, απέναντι από το Κέντρο Ελέγχου Ειδικών Λοιμώξεων.

Η διαμαρτυρία πραγματοποιείται ενάντια στην υγειονομική διάταξη με την οποία πολίτες υποβάλλονται σε τεστ ανίχνευσης του ιού του AIDS, χωρίς τη συγκατάθεσή τους.







Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρουν:

Μία από τις πρώτες υπογραφές του νέου Υπουργού Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη ήταν για την επαναφορά της απάνθρωπης υγειονομικής διάταξης Λοβέρδου. Η συγκεκριμένη διάταξη εκδόθηκε με σκοπό «την προστασία της δημόσιας υγείας», αλλά στην πραγματικότητα λύνει τα χέρια της αστυνομίας να συλλαμβάνει στο δρόμο όποιον επιθυμεί και να τον υποβάλει σε τεστ ανίχνευσης του ιού του AIDS, χωρίς τη συγκατάθεσή του. Προέκταση αυτής της πρακτικής είναι η δημόσια διαπόμπευση με την δημοσιοποίηση φωτογραφιών στα ΜΜΕ και η φυλάκιση(!!) όσων βρίσκονται θετικοί/-ές στον ιό HIV. Πρόκειται δηλαδή για εξόφθαλμη καταπάτηση στοιχειωδών ανθρώπινων δικαιωμάτων!

Η υγειονομική διάταξη είχε καταργηθεί πριν από ένα μήνα και έσπευσε να την την επαναφέρει ο υπουργός Υγείας Άδωνης Γεωργιάδης…

Επειδή η διάταξη αυτή δεν συμβάλλει στην υπεράσπιση της δημόσιας υγείας, αλλά καταπατά τα ανθρώπινα δικαιώματα και παραβαίνει το ιατρικό απόρρητο, ζητάμε την επανακατάργησή της ως επικίνδυνη και καταστροφική για την αντιμετώπιση του ακανθώδους προβλήματος του ιού του AIDS.

Η δημόσια υγεία δεν προστατεύεται με την διαπόμπευση των οροθετικών ανθρώπων, αλλά με την υλοποίηση ολοκληρωμένων προγραμμάτων κατά του HIV/AIDS, με εισαγωγή της σεξουαλικής αγωγής στα σχολεία και με τακτικές καμπάνιες ενημέρωσης του πληθυσμού. Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας, αντί να εκπονήσει και να εφαρμόσει ένα τέτοιο - άκρως απαραίτητο - πρόγραμμα αντιμετώπισης του HIV/AIDS, επαναφέρει την υγειονομική διάταξη Λοβέρδου και συνεπώς επιτρέπει και υποθάλπει την κατασπάραξη των οροθετικών».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δανειολήπτης έσωσε την περιουσία του χωρίς δικηγόρο


Σωτήρια ήταν για έναν Ηρακλειώτη η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ηρακλείου που απέρριψε την αίτηση εγγραφής προσημείωσης υποθήκης, που υπέβαλε Τράπεζα κατά των περιουσιακών του στοιχείων.

Στο δικαστήριο ο δανειολήπτης παραστάθηκε μόνος του, λόγω έλλειψης οικονομικής δυνατότητας παράστασης δικηγόρου.

Πιο αναλυτικά, τράπεζα στο Ηράκλειο της Κρήτης, προκειμένου να εξασφαλιστεί η απαίτησή της, ποσού ύψους 16.500 ευρώ, ζήτησε από το Μονομελές Πρωτοδικείο Ηρακλείου, εγγραφή προσημείωσης υποθήκης επί των ακινήτων περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη, μέχρι του ποσού των 22.000 ευρώ για προσωπικό δάνειο (κεφάλαιο κίνησης), που είχε χορηγήσει στον δανειολήπτη.

Με την διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων, επικαλούμενη επείγουσα περίπτωση, προκειμένου κατά το αιτιολογικό της, να αποτραπεί επικείμενος κίνδυνος κατά των συμφερόντων της, ζήτησε εγγραφή προσημείωσης υποθήκης, επί των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη καίτοι είναι ενήμερη για ένταξη του δανειολήπτη στο ν.Κατσέλη και κληθείσα από αυτόν επισήμως (με δικαστικό επιμελητή) με έξοδα επίδοσης.

Σημειωτέον ότι ο εν λόγω δανειολήπτης, που παρουσίασε οικονομική δυσχέρεια εξαιτίας της γενικότερης δημοσιονομικής συγκυρίας, είχε υποβάλει αίτηση του ν.3869/2010 (ρύθμιση οφειλών υπερχρεωμένων) για διευθέτηση των οφειλών του, η συζήτηση της οποίας εκκρεμεί ενώπιον του Ειρηνοδικείου Ηρακλείου. Το Δικαστήριο αποφάσισε, να απορρίψει την αίτηση της Τράπεζας για προσημείωση επί των ακινήτων του δανειολήπτη, καθώς δεν διέβλεψε συγκεκριμένου επικείμενου κίνδυνου απομάκρυνσης των περιουσιακών στοιχείων του οφειλέτη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προσφορά ζωής από 63χρονο


Ζωή σε τρεις ανθρώπους έδωσε ένας 63χρονος, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή.

Οι συγγενείς του αποφάσισαν να δωρίσουν τα όργανά του, τα οποία μεταμοσχεύτηκαν χθες σε τρεις λήπτες. Το ήπαρ δόθηκε σε ασθενή με ηπατική ανεπάρκεια στο «Ιπποκράτειο» της Θεσσαλονίκης, οι νεφροί του σε πάσχοντες στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», ενώ οι κερατοειδείς δόθηκαν για μεταμόσχευση στο Οφθαλμιατρείο της Αθήνας. Η καρδιά και οι πνεύμονες κρίθηκαν μη κατάλληλοι για μεταμόσχευση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λύση με την "Τράπεζα Γης"


Το "γόρδιο δεσμό" των οικοδομικών συνεταιρισμών, οι εκτάσεις των οποίων δεν μπορούν να οικοδομηθούν καθώς βρίσκονται σε ζώνη προστασίας, επιχειρεί να λύσει το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) μαζί με το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), προωθώντας την "Τράπεζα Γης" μέσω της οποίας θα μεταφέρουν συντελεστή δόμησης σε άλλη περιοχή.

Από το 1998

Πρόκειται για ένα ζήτημα στο οποίο επιχειρείται να δοθεί λύση από το 1998, καθώς ο Αυτόνομος Οικοδομικός Συνεταιρισμός Αξιωματικών (ΑΟΟΑ) βρίσκεται στη Ζώνη Αστικού Αναδασμού (ΖΑΑ) Πικερμίου-Ραφήνας, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να οικοδομηθεί.

Με το θεσμό της "Τράπεζας Γης", ένας οικοδομικός συνεταιρισμός θα έχει τη δυνατότητα να μεταφέρει συντελεστή δόμησης σε άλλη περιοχή, με τις περιοχές υποδοχής συντελεστή να ορίζονται μέσω νέου νόμου. Οι συνεταιρισμοί θα έχουν τη δυνατότητα να δημιουργούν εταιρίες αναπτυξης, με τη συμμετοχή επενδυτών οι οποίοι θα χρηματοδοτήσουν τα έργα υποδομής και κατασκευής κοινόχρηστων χώρων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τρόποι για να βελτιώσεις τη ζωή σου


Πολλές φορές η λύση των προβλημάτων βρίσκεται πιο κοντά από ό,τι φανταζόμαστε. Αρκεί να πάρουμε λίγη απόσταση και να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε την κατάσταση. Πώς όμως; Ακολουθώντας τις παρακάτω απλές και δοκιμασμένες συμβουλές.

Πάρε το χρόνο σου και χάζεψε

Κοιτάζοντας κάτι που προκαλεί δέος, όπως τη θέα από το Λυκαβηττό, για λίγα δευτερόλεπτα είναι αρκετά για να σας βοηθήσουν να αισθανθείτε πιο ευτυχισμένοι και ακόμη να βελτιώσετε την ποιότητα της ζωής σας, λέει μια πρόσφατη μελέτη από το Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Μαθητές που παρακολούθησαν μια διαφήμιση 60 δευτερολέπτων με εικόνες από την εξερεύνηση του διαστήματος, από καταρράκτες και φάλαινες, ένιωθαν αμέσως μετά πως είχαν στη διάθεσή τους περισσότερο χρόνο για να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι αυτοί οι τύποι των εικόνων μας κάνουν να αισθανόμαστε περισσότερο το παρόν, επεκτείνοντας την αίσθηση του χρόνου, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε μεγαλύτερα συναισθήματα ικανοποίησης και ευτυχίας.

Νιώσε την πίεση

Χαλαρώστε διεγείροντας το "τρίτο μάτι" σας (το σημείο ακριβώς ανάμεσα στα φρύδια σας), λέει η Laurie Binder, μία νοσοκόμα-βελονίστρια που ειδικεύεται στην υγεία των γυναικών. "Η εφαρμογή πίεσης σε αυτό το σημείο μπορεί να ηρεμήσει και να ησυχάσει το μυαλό, να καθησυχάσει το άγχος και να σταματήσει ένα πονοκέφαλο". Πιέστε, κάντε μασάζ ή χτυπήστε απαλά την περιοχή με το δείκτη σας για περίπου ένα λεπτό μία ή δύο φορές την ημέρα, ενώ κάθεστε σε ένα ήσυχο μέρος.

Φτιάξε το κρεβάτι σου

Συγνώμη που σας υπενθυμίσω τη γκρίνια της μαμά σας, αλλά αυτό είναι πραγματικά μια αγγαρεία για το καλό σας. Τα ακάρεα της σκόνης και τα μικρά έντομα αγαπούν να μπαίνουν κάτω από τα σκεπάσματα όσο κι εσείς. Έτσι σκεπάστε το μέρος όπου κοιμάστε με ένα κάλυμμα και κρατήστε τα μακριά. Επιπλέον, είναι ένα πρωινό τελετουργικό που μπορεί επίσης να μετρήσει ως ενεργός διαλογισμός, εάν έχετε κρατήσει το μυαλό σας καθαρό και άδειο όσο θα φτιάχνετε τα μαξιλάρια.

Αγάπη στον καλύτερο φίλο του ανθρώπου

Μελέτες δείχνουν ότι το απλό χάιδεμα του σκύλου σας μπορεί να σας βοηθήσει να μειώσετε το ρυθμό της καρδιάς, να μειωθούν τα επίπεδα της κορτιζόλης στο σώμα σας και να αυξηθούν τα επίπεδα της οξυτοκίνης. Και μπορείτε να διπλασιάσετε τα οφέλη για την υγεία από το παιχνίδι με το κουτάβι σας με την προσθήκη της άσκησης. Δοκιμάστε οποιαδήποτε από αυτές τις κινήσεις για μια γρήγορη προπόνηση.

Μασάζ στα πόδια

"Τρίβοντας όλα εκείνα τα ευαίσθητα σημεία που υπάρχουν στα πόδια, μπορείτε να μειώσετε το άγχος και να ενισχύσετε την υγεία σας", λέει η ψυχολόγος και συγγραφέας Ελίζαμπεθ Λομπάρντο. Αφιερώστε λίγα λεπτά μασάζ με τα χέρια σας ή χρησιμοποιήστε ένα ρολό αφρού για να τεντώσει απαλά τα πέλματα σας.

Μέτρησε τα καλά που σου συμβαίνουν

"Η ευγνωμοσύνη είναι ένα από τα πιο υγιή συναισθήματα που μπορούμε να έχουμε", λέει ο Άντιτι Νέρουρκαρ, γιατρός στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ. Μελέτες δείχνουν ότι έχοντας μια "στάση ευγνωμοσύνης" μπορεί να κάνει τα πάντα, μέχρι και τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου σας . Ο Δρ Νέρουρκαρ συνιστά την καταγραφή των πέντε πραγμάτων που είστε ευγνώμονες για κάθε μέρα ή νύχτα.

Χαλάρωσε το λαιμό σου

Κάντε ένα διάλειμμα και τεντώστε το λαιμό σας, προτείνει η ψυχολόγος Λομπάρντο. "Έχουμε μεγάλη ένταση σε αυτούς τους μυς, ειδικά ψηλά στην ωμοπλάτη. Τεντώνοντας τους, θα απελευθερώσουμε το σωματικό και ψυχολογικό στρες".

Χαμογέλα, είναι μεταδοτικό

Δεν είναι μόνο ότι το χαμόγελο ενισχύει την ελκυστικότητα σας, μπορεί να ενισχύσει, επίσης, τη διάθεσή σας σε σύντομο χρονικό διάστημα και έχει θετικές επιπτώσεις στο περιβάλλον σας. Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάνσας, μπορεί επίσης να είναι ιδιαίτερα υγιές, αν είστε κάτω από πίεση. Όταν τα άτομα χαμογελούσαν κατά τη διάρκεια αγχωτικών δραστηριοτήτων, όπως κατάδυση των χεριών τους σε παγωμένο νερό, τα ποσοστά της καρδιάς τους μειώθηκαν με ταχύτερο ρυθμό σε σχέση με συμμετέχοντες, οι οποίοι είχαν εντολή να μην χαμογελούν.

Καλλιέργησε ένα φυτό

Μελέτες έχουν δείξει ότι τα εσωτερικά φυτά σε γλάστρες μπορεί να βοηθήσουν από τη μείωση στον ερεθισμό των ματιών και τη μείωση στα επίπεδα στρες, μέχρι τη βελτίωση της συγκέντρωσης, της παραγωγικότητας, καθώς και τα κίνητρα για εργασία. Την επόμενη φορά που θα είστε σε κάποιο κατάστημα, πάρτε ένα φυτό (φτέρες και μπαμπού είναι τα καλύτερα γιατί βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα), βάλτε το πάνω στο γραφείο σας και θα σας φτιάξει τη διάθεση. Ακόμα καλύτερα, πάρτε δύο φυτά και τοποθετήστε το άλλο στο γυμναστήριο στο σπίτι σας


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κίνηση φορέων κατά της Κυριακής


Στη συγκρότηση κίνησης με την ονομασία «Συμμαχία για την Κυριακή» προχωρά η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ). Σύμφωνα με ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, στόχος της νέας κίνησης είναι να αποτρέψει την απελευθέρωση του ωραρίου των καταστημάτων την Κυριακή, ενώ έχουν κληθεί να μετάσχουν η Εκκλησία της Ελλάδος, εργοδοτικοί, επιστημονικοί και συνδικαλιστικοί φορείς, καθώς και κοινωνικές οργανώσεις.

Αντιπροσωπεία της ΟΙΥΕ επισκέφθηκε σήμερα τον Πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτη Κουβέλη και του ζήτησε να μην στηρίξει σχετική διάταξη στη Βουλή, στην περίπτωση που κατατεθεί.

Για το ίδιο θέμα, εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, συναντήθηκαν, χθες, με κλιμάκιο του κόμματος των Ανεξάρτητων Ελλήνων (ΑΝΕΛ), αποτελούμενο από τους Ραχήλ Μακρή και Γιώργο Ζησιμάτο.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

4 λάθη που κάνεις στην παραλία


1. Υπερβολικό μακιγιάζ

Εννοείται πως θέλουμε να είσαι όμορφη και λαμπερή και στην παραλία, αλλά καλλυντικά τύπου eye liner και ρουζ απαγορεύονται! Το θέμα είναι να δείχνεις φυσική και καθόλου επιτηδευμένη.

2. Ταλαιπωρημένα μαλλιά

Μην παραμελείς τα μαλλιά σου τα οποία βρίσκονται και αυτά εκτεθειμένα συνέχεια στον ήλιο και κουράζονται από το αλάτι της θάλασσας ή από την άμμο στην παραλία. Ένα sprey μαλλιών με αντηλιακή προστασία, καθώς και μια καθημερινή περιποίηση με κρέμα θα τα κάνει να λάμπουν.

3. Σκασμένα πέλματα

Το καλοκαίρι κρύβεις στις ντουλάπες μποτίνια για να βγάλεις έξω τα δαχτυλάκια σου. Σαγιονάρες, σανδάλια και πέδιλα ξηραίνουν το δέρμα με αποτέλεσμα οι φτέρνες να καταλήγουν ένα ιδιαίτερα αντιαισθητικό σημείο. Φρόντισέ τα καθημερινά με μια ελαφρόπετρα και βέβαια μια καλή ενυδατική.

4. Αντηλιακό όλες τις ώρες

Για να αποφύγεις τα ενοχλητικά σημάδια και τις κοκκινίλες από τον ήλιο, μην παραλείπεις να βάζεις αντηλιακό (με δείκτη προστασίας αναλόγως του τύπου της επιδερμίδας σου) τουλάχιστον 30 λεπτά πριν βγεις στον ήλιο, και βέβαια να το ανανεώνεις ανά τακτά διαστήματα σε πρόσωπο και σε δέρμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φορέματα ανταποκρίνονται στα βλέμματα περαστικών


Διαθέτουν σύστημα ανίχνευσης.

Είναι σύνηθες μια ωραία γυναίκα να τραβάει πάνω της όλα τα αντρικά βλέμματα. Μόνο που πλέον θα έχει και αποδείξεις για αυτό...

Η σχεδιάστρια μόδας Γινγκ Γκάο με έδρα το Μόντρεαλ έχει σχεδιάσει δύο φορέματα τα οποία ανταποκρίνονται στα επίμονα βλέμματα.

«Χρησιμοποιούμε ένα σύστημα ανίχνευσης βλέμματος, έτσι ώστε τα φορέματα να κινούνται, όταν τα κοιτά κάποιος. Μάλιστα σβήνοντας τα φώτα τα φορέματα φωτίζονται» είπε η σχεδιάστρια.

Στα φορέματα είναι ενσωματωμένη τεχνολογία ανίχνευσης βλέμματος, η οποία αντιδρά στις ματιές ενεργοποιώντας μικροσκοπικά μοτέρ που δημιουργούν μοτίβα δίνοντας την αίσθηση της κίνησης. Τα φορέματα θα εκτεθούν στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης της Σαγκάης το Νοέμβριο, ενώ θα ακολουθήσει έκθεση στο Textile Museum of Canada το 2014.





Διαβάστε περισσότερα...

Η καλοκαιρινή προστασία του αυτοκινήτου


Πώς μπορούμε να περιορίσουμε τη φθορά του οχήματος από τις ακτίνες του ήλιου.

Το καλοκαίρι επιτέλους έφτασε, οι διακοπές είναι κοντά και η διάθεσή μας ανεβαίνει. Μόνο που το αυτοκίνητό μας δε «συμμερίζεται» τη χαρά μας, ειδικά αν δεν το προφυλάσσουμε από τις επιβλαβείς επιδράσεις του ήλιου.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, υπάρχουν αρκετοί παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά πολλούς τομείς του αυτοκινήτου, έχοντας ως αποτέλεσμα τη φθορά του.

Ας δούμε πώς μπορούμε να περιορίσουμε την πρόωρη φθορά του οχήματός μας...

Κουκούλες προστασίας

Η πιο αξιόπιστη λύση είναι η τοποθέτηση προστατευτικής κουκούλας στο αυτοκίνητο. Το βασικότερο πλεονέκτημα που προσφέρει είναι ότι «αγκαλιάζει» ολόκληρο το αυτοκίνητο, καλύπτοντας κάθε του επιφάνεια.

Θα πρέπει, πριν τοποθετήσουμε την κουκούλα, να καθαρίσουμε το αυτοκίνητο, διότι οι κόκκοι σκόνης θα δημιουργήσουν γρατσουνιές, καταστρέφοντας με τον καιρό το χρώμα.

Ηλιοπροστασία

Πρόκειται για την πιο εύκολη και γρήγορη λύση για την προστασία αυτοκινήτου. Τοποθετείται στο εμπρόσθιο ή στο πίσω παρμπρίζ και η κύρια διαφορά με την κουκούλα είναι ότι προστατεύει μόνο το εσωτερικό τμήμα του οχήματος.

Καλύμματα καθισμάτων

Η τοποθέτηση καλυμμάτων στα καθίσματα προσφέρει προστασία σε πολλούς τομείς, όπως είναι το αλάτι της θάλασσας και ο ανθρώπινος ιδρώτας. Επιπλέον, τα καλύμματα προσφέρουν προστασία από τον ήλιο που με το πέρασμα του χρόνου αλλοιώνει το χρώμα και μειώνει την ανθεκτικότητα του υφάσματος των καθισμάτων.

Πατάκια μοκέτας

Τα πατάκια του αυτοκινήτου προστατεύουν την εργοστασιακή μοκέτα του αυτοκινήτου από το αλάτι και την άμμο. Μία σίγουρη λύση είναι τα ελαστικά πατάκια που έχουν μεγάλη αντοχή, ενώ παράλληλα προσφέρουν στεγανότητα στη μοκέτα.

Χημική προστασία

Ακόμα ένας τρόπος για να προστατεύσουμε το αυτοκίνητό μας είναι να χρησιμοποιήσουμε κάποια ειδικά χημικά προϊόντα. Για παράδειγμα, υπάρχουν σπρέι ή γαλακτώματα για το ταμπλό που το ενυδατώνουν, καθώς περιέχουν σιλικόνη.

Για το εξωτερικό μέρος του αυτοκινήτου υπάρχουν ανάλογα υλικά που προστατεύουν το χρώμα από τις ηλιακές ακτίνες με τη βοήθεια ειδικού κεριού.


Πηγή: http://www.autotriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...