Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Η IAAF πετάει τη Ρωσία εκτός Ολυμπιακών Αγώνων


H εθνική ομάδα στίβου δεν θα δώσει το «παρών» στο Ρίο μετά την πρωτοφανή απόφαση - Σε δικαστήριο προσφεύγει η Ισινμπάγεβα.

Εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο θα μείνει η εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας, καθώς η παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου, δεν προχώρησε σε άρση της τιμωρίας αποκλεισμού. Η εθνική ομάδα δεν θα δώσει το «παρών» ούτε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Στίβου.

Η αιτία που η IAAF δεν έκανε σε άρση της τιμωρίας, που επέβαλλε στην εθνική ομάδα στίβου της Ρωσίας στις 14 Νοεμβρίου, ήταν τα απανωτά θετικά δείγματα σε ελέγχους ντόπινγκ. Αφορμή δε, στάθηκε η έκθεση του Παγκοσμίου Οργανισμού Αντιντόπινγκ (WADA), η οποία έκανε λόγο για συστηματικό ντόπινγκ στη χώρα και πραγματοποιήθηκε μετά από δημοσιογραφική έρευνα που πραγματοποίησε το γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο ARD/WDR, με τίτλο «Ο μυστικός φάκελος ντόπινγκ: Πως η Ρωσία παράγει νικητές», το οποίο δημοσιοποιήθηκε το Δεκέμβριο του 2014.

Στις 8 Ιουνίου ακολούθησε το δεύτερο μέρος με τίτλο: «Μυστικά του ντόπινγκ: Αναμέτρηση για τη Ρωσία», το οποίος περιελάμβανε στιγμιότυπα και μαρτυρίες, που αποδείκνυαν ότι ο αρχιπροπονητής δρόμων και βάδην, Βίκτορι Τσέγκιν, εξακολουθούσε να εμπλέκεται, προπονώντας αθλητές.

Σε πρώτη φάση ο αποκλεισμός ήταν προσωρινός, με την προϋπόθεση ότι οι Ρώσοι θα έκαναν κινήσεις προκειμένου να αποκατασταθεί το κύρος στης χώρας και η ακεραιότητα των αθλητών της. Αυτό πρακτικά σήμαινε να εναρμονιστούν με τον κώδικα αντιντόπινγκ της IAAF.

Η εξοντωτική ποινή αφορούσε 4.027 ρώσους αθλητές του στίβου, οι οποίοι τους τελευταίους 7 μήνες δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε διεθνείς διοργανώσεις.

Είναι σαφές ότι οι Ρώσοι δεν έλαβαν σοβαρά υπόψιν τις συνέπειες του μη εναρμονισμού, σφυρίζοντας αδιάφορα, την ώρα που είχαν αρκετό χρόνο για να λάβουν μέτρα. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση του Βιτάλι Μούτκο, υπουργού Αθλητισμού της Ρωσίας, μέλους της εκτελεστικής επιτροπής της FIFA και επικεφαλής της οργανωτικής Επιτροπής του Παγκοσμίου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου του 2018, ο οποίος επέμενε: «Το πρόβλημα ντόπινγκ στη Ρωσία δεν είναι χειρότερο απ' ότι σε άλλες χώρες. Ό,τι και να κάνουμε είναι πάντα κακό».

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται να έκανε προσωπικά παρέμβαση προκειμένου να γίνει άρση της τιμωρίας, χωρίς ωστόσο να εισακουστεί.

Η μοναδική περίπτωση να επιτραπεί σε «καθαρούς» αθλητές του στίβου, των οποίων το όνομα ουδέποτε ενεπλάκη με ντόπινγκ είναι με απόφαση της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η οποία συγκαλεί εκτάκτως ολομέλεια για τις 21 Ιουνίου.

Η απόφαση είναι πρωτοφανής στα ιστορικά χρονικά και αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις.

Σε άρθρο της στους New York Times, η ρωσίδα επικοντίστρια, Γελένα Ισινμπάγεβα τονίζει: «Καταλαβαίνω ότι η IAAF πρέπει να λάβει αυστηρά μέτρα για την εξάλειψη του ντόπινγκ, αλλά νομίζω ότι δεν είναι δίκαιο να απαγορεύσουν σε εμένα και στους άλλους "καθαρούς" αθλητές να αγωνιστούν».

Στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε από την IAAF, επικεφαλής του προέδρου, Σεμπάστιαν Κόε, σημειώθηκε ότι στο φάκελο της Ρωσίας, θα προστεθεί στις 15 Ιουλίου το πόρισμα έρευνας που πραγματοποιήθηκε κατόπιν καταγγελιών των NYT περί συστηματικού ντοπινγκ.

Ερωτηθείς ο πρόεδρος Κόε, τυχούσα προσφυγή της Ρωσικής Ομοσπονδίας Στίβου στο CAS είπε: «Δεν είναι φόβος, είναι αναμενόμενο και έχουν δικαίωμα να το κάνουν».

Για το αν φοβάται ότι απούσης της ρωσικής ομάδας θα υποβαθμιστεί το επίπεδο των Αγώνων, ο Κόε απάντησε: «Στους Αγώνες θέλω να βλέπω όσο το δυνατόν περισσότερους αθλητές, όμως εκείνο που αποτελεί προτεραιότητα μου ως προέδρου της IAAF είναι να βλέπω όσο το δυνατόν περισσότερους "καθαρούς" αθλητές».
Στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων η Ισινμπάγεβα

Η κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στο άλμα επί κοντώ, Γελένα Ισινμπάγεβα, σε δήλωση της τόνισε ότι η απόφαση της IAAF, συνιστά καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ότι σκοπεύει να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων: «Θα πάω στο δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Θα αποδείξω ότι η IAAF και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντιντόπινγκ έλαβαν λανθασμένη απόφαση... Η Ρωσία δεν θα σιωπήσει».

Ο αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζον Κοέιτς σημείωσε ότι ο οργανισμός αντιντόπινγκ της Ρωσίας «ήταν σάπιος μέχρι το μεδούλι».

Ωστόσο, με την ιδιότητα του ως προέδρου στο Ανώτατο Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο, τόνισε ότι «υπάρχουν πιθανότητες δικαίωσης για κάποιον που θα προσφύγει και να αποδείξει την ατομική του ακεραιότητα. Υποθέτω ότι αυτοί οι αθλητές θα πρέπει να παρουσιάσουν στοιχεία σύμφωνα με τα οποία ελέγχονταν συχνά εκτός Ρωσίας, από ανεξάρτητη αρχή και τα δείγματα τους αναλύθηκαν εκτός Ρωσίας σε τακτική βάση».
Διαβάστε περισσότερα...

Εκδηλώσεις που δεν πρέπει να χάσετε στο επόμενο χρονικό διάστημα


Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου 2016 - "Εξαιρετική Μουσική σε έναν Υπέροχο Χώρο"


Για 12η συνεχή χρονιά, το όραμα, του διεθνώς καταξιωμένου μαέστρου, Peter Tiboris, το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, παίρνει σάρκα και οστά, στην πανέμορφη Σύρο, από τις 10 ως τις 23 Ιουλίου.

240 καλλιτέχνες από 20 χώρες ,συμμετέχουν σε 18 συναυλίες μέσα σε 13 μέρες, στο ιστορικό Θέατρο «Απόλλων» «La piccola scala», στην Εκκλησία του Αγίου Νικολάου και στην Della Grazia.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου, που πραγματοποιείται από την MidamericaProductions και την MidAm International της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου, το Δήμαρχο Γεώργιο Μαραγκό και την Αντιδήμαρχο ΠολιτισμούΘωμαή Μενδρινού, περιλαμβάνει φέτος ως βασικό έργο στο πρόγραμμά της, τη διάσημη όπερα «Οι Παλιάτσοι», του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο, υπό τη διεύθυνση του Ιταλού μαέστρου Giovanni Pacor, (σ.σ είχε διατελέσει και διευθυντής της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, αναλαμβάνοντας τη θέση του τα Χριστούγεννα του 2007). Η όπερα θα παρουσιαστεί με ελληνικούς υπέρτιτλους , σε σκηνοθεσίαDetlef Soelter.



Τη διεύθυνση του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου έχουν οι: Peter Tiboris, Ιδρυτής, Γενικός και Μουσικός Διευθυντής και η Eilana Lappalainen, Καλλιτεχνική Διευθύντρια των Παραγωγών Όπερας του Φεστιβάλ, Γενική Διευθύντρια του Greek Opera Studio και Διευθύντρια του Φεστιβάλ.





Οι βασικοί συντελεστές του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου για το 2016, μαζί με τους βασικούς συντελεστές , είναι οι: Giovanni Pacor, προσκεκλημένος μαέστρος σε πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ, Ζωή Ζενιώδη, Συνεργάτις Μουσική Διευθύντρια και Μαέστρος, Dirk Boiy, προσκεκλημένος μαέστρος, Francis Bardot, προσκεκλημένος μαέστρος, Ραφαήλ Πυλαρινός, Βοηθός Μαέστρος και Διευθυντής Χορωδίας (πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ), Dirk Schattner, Σκηνοθέτης, Detlef Soelter, Σκηνοθέτης (πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ),Παντελής Πολυχρονίδης και Σπύρος Σουλαδάκης, πιανίστες.

Η ορχήστρα που συμμετέχει , είναι η Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία, με την ευγενή χορηγία της οικογένειας Schwarz του Μονάχου της Γερμανίας.

Εκτελεστικός διευθυντής της Pan-European Philharmonia είναι ο Jakub Feibig.

«Παρά το πολύ δύσκολο οικονομικό περιβάλλον - επισημαίνει ο Peter Tiboris - το Διεθνές Φεστιβάλ Αιγαίου κατορθώνει να μεγαλώνει και να εξελίσσεται με τη συνεργασία του Δήμου Σύρου, του δημάρχου Γιώργου Μαραγκού και της αντιδημάρχου Θωμαΐδος Μενδρινού καθώς και της μεγάλης, σημαντικής και ουσιαστικής χορηγίας από την οικογένεια Schwarz του Μονάχου. Αυτή είναι η πρώτη οικονομική χορηγία προς το Φεστιβάλ Αιγαίου και θέλω να ευχαριστήσω δημόσια την οικογένεια Schwarz για την σημαντική συνεισφορά της. Είναι ιδιαίτερης αξίας, η ερμηνεία αυτών των αριστουργημάτων. Είναι έργα μοναδικά ιδιαίτερα, διαχρονικά. Αντιπροσωπεύουν την ύψιστη μορφή τέχνης γενικότερα και της μουσικής τέχνης ειδικότερα. Αυτά τα έργα, όταν παρουσιάζονται, μας μεταφέρουν σε έναν κόσμο διαφορετικό από οποιονδήποτε άλλον. Είναι σαν να διαβάζεις ένα εξαιρετικό βιβλίο ή να βλέπεις διαχρονικά έργα σε ένα μουσείο. Δεν έχουν αισθητικά όρια. Αυτά τα έργα τέχνης έχουν τα μοναδικά χαρακτηριστικά, όπως αυτά διατυπώθηκαν από το μεγάλο Αμερικανό φιλόσοφο Monroe C. Beardsley : ενότητα, περιπλοκότητα, ένταση, αναλογία, ισορροπία, ενώ προκύπτει και ένα ακόμα χαρακτηριστικό: είναι αναπόφευκτα.

Τέλος- σημειώνει ο μαέστρος - η Pan European Pilharmonia, από τη Βαρσοβία, είναι μία εξαιρετική ορχήστρα από νέους καλλιτέχνες οι οποίοι δεν φοβούνται να ερμηνεύσουν δύσκολο ρεπερτόριο σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι δημιουργικοί και παίρνουν ρίσκα. Είναι απόλαυση να δουλεύεις μαζί τους σε όλη την Ευρώπη αλλά ιδιαίτερα στη Σύρο. Είμαστε πραγματικά τυχεροί να τους έχουμε ως κομμάτι αυτού του φεστιβάλ."

Αξίζει να σημειωθεί, ότι η εταιρεία MidAmerica Productions, είναι ο πιο γόνιμος παραγωγός ανεξάρτητων συναυλιών κλασικής μουσικής σε όλη την ιστορία του Carnegie Hall, ξεκινώντας από τις 5 Μαΐου 1891 όταν ο πρώτος μαέστρος ήταν ο Τσαϊκόφσκι".

Η έναρξη του Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου, θα γίνει την Κυριακή 10 Ιουλίου ,στις 8.30μμ ,στο Θέατρο «Απόλλων» με μια συναυλία αφιερωμένη στον εορτασμό της 190ης Επετείου της Ονομασίας της Ερμούπολης από τον Λουκά Ράλλη στις 24 Ιουνίου, 1826. Θα παρουσιαστούν τα έργα Haydn: Λειτουργία No. 10 σε Ντο Μείζονα, H. XXII:9 (“Missa in Tempore Belli” / “Λειτουργία σε Εποχή Πολέμου”) με τους: Λυδία Ζερβάνου (σοπράνο), Κατερίνα Ρούσσου, (μέτζο-σοπράνο), Ιωάννη Κάβουρα, (τενόρο), Stanislav Chernenkov, (μπάσο), και τηνΧορωδία του Δήμου Κέρκυρας “ San Giacomo” (Antoniy Ivanov, Mουσικός Διευθυντής) και Tchaikovsky: Συμφωνία Νο. 6 σε Σι Ελάσσονα, Op. 74 ("Παθητική"), με την Pan-European Philharmonia υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Peter Tiboris.



Η όπερα «Οι παλιάτσοι» του Ρουτζέρο Λεονκαβάλλο , θα φιλοξενηθεί στο θέατρο Απόλλων 11, 13, 15, 17 Ιουλίου. Οι τραγουδιστές που θα πάρουν μέρος είναι οι: Piero Giuliacci, Τενόρος (Canio), Eilana Lappalainen, Σοπράνο (Nedda), Massimiliano Fichera, Βαρύτονος (Tonio), Ιωάννης Κάβουρας, Τενόρος (Beppe), Joseph Lim, Βαρύτονος (Silvio). Τη μουσική διεύθυνση έχει οGiovanni Pacor, και τη σκηνοθεσία ο Detlef Soelter. Όλες οι παραστάσεις ξεκινούν στις 8.30 μ.μ.

Στο φετινό Φεστιβάλ Αιγαίου θα παρουσιαστούν, επίσης, τα διάσημα συμφωνικά έργα υπό την μουσική διεύθυνση του Peter Tiboris.
TCHAIKOVSKY: Συμφωνία Νο. 6 σε Σι Ελάσσονα, Op. 74 ("Παθητική")
BEETHOVEN: Εισαγωγή «Κοριολανός», Op. 62
BRAHMS: Τραγική Εισαγωγή, Οp. 61
HAYDN: Κονσέρτο για βιολοντσέλο και ορχήστρα No.1 σε Ντο Μείζονα, Hob.VIIb:1, Kύκλος: «Σπουδαίοι Καλλιτέχνες» - Nicholas Canellakis, Βιολοντσέλο και Εξάρχων (ΗΠΑ, πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα)
BEETHOVEN: Κονσέρτο για βιολί και ορχήστρα σε Ρε Μείζονα, Op.61, Κύκλος: «Σπουδαίοι Καλλιτέχνες» - Pavel Šporcl, βιολί (Τσεχία, πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ)
CHOPIN: Κονσέρτο για πιάνο και ορχήστρα, αρ. 1, op.11, σε Μι Ελάσσονα, Κύκλος: «Καλλιτέχνες στο Προσκήνιο» - Asiya Korepanova, πιάνο (Ρωσία, πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ)
BERLIOZ: Ο Θάνατος της Κλεοπάτρας, H. 36, Κύκλος: «Καλλιτέχνες στο Προσκήνιο» - Κατερίνα Ρούσσου, Mέτζο-σοπράνο (Ελλάδα, πρώτη εμφάνιση στο Φεστιβάλ).

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης, Συναυλίες για παιδιά και μεγάλους.

Πιο συγκεκριμένα , την Παρασκευή 15 Ιουλίου , για μία ακόμη χρονιά θα παρουσιαστεί η γνωστή

“Συναυλία στο Ηλιοβασίλεμα”, με την Choeur d'Enfants d'Ile-de-France(Παρίσι, Γαλλία) και τον μαέστρο Francis Bardot, στις 6.00μμ, στην Εκκλησία Αγίου Νικολάου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Τη Δευτέρα, 18 Ιουλίου θα δοθεί ειδική συναυλία για Παιδιά στο Θέατρο Απόλλων, στις 8.30 με δωρεάν είσοδο, επιδοτούμενη από το Δήμο Σύρου, με τα έργα:
BRITTEN: The Young Person's Guide to the Orchestra (1946)
KLEISINGER: Tubby the Tuba (1946) Pan-European Philharmonia

Dirk Boiy, Mαέστρος (Βρυξέλλες, Βέλγιο), Γιώργος Μιχαλάκης, Αφηγητής (Σύρος)
HENRY MOLLICONE: Starbird (1981)

Greek Opera Studio, Eilana Lappalainen, Γενική Διευθύντρια του Greek Opera Studio, Detlef Soelter, Σκηνοθέτης

Tρίτη, 19 Ιουλίου

Την Tρίτη, 19 Ιουλίου, 8.30μμ στο Θέατρο «Απόλλων», θα πραγματοποιηθεί συναυλία με ελεύθερη είσοδο για παιδιά και γονείς. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν άριες από γνωστά ορατόρια με Καλλιτέχνες του Greek Opera Studio και την Pan-European Philharmonia , υπό τη μουσική διεύθυνση τουΡαφαήλ Πυλαρινού, και στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει η “Βραδιά Τραγουδιού” με καλλιτέχνες του Greek Opera Studio να ερμηνεύουν έργα από: Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Αμερική και Ελλάδα, υπό τη γενική διεύθυνση τηςEilana Lappalainen και τον Παντελή Πολυχρονίδη στο πιάνο.
GREEK OPERA STUDIO

Μαζί με τις παραπάνω συναυλίες, το Greek Opera Studio υπό την γενική διεύθυνση της Eilana Lappalainen, θα παρουσιάσει τα παρακάτω:
“Η Τρέλα των Γάμων του Μότσαρτ”, (Βασισμένο στην όπερα “Οι Γάμοι του Φίγκαρο” του Μότσαρτ), σε σκηνοθεσία του Dirk Schattner και τον Σπύρο Σουλαδάκη στο πιάνο
Greek Opera Studio, το Μεγάλο Φινάλε: Η Όπερα σε Αφθονία, Σκηνές, ντουέτα, και άριες από τις πιο διάσημες όπερες με νέους και ανερχόμενους καλλιτέχνες του Greek Opera Studio και τον Παντελή Πολυχρονίδη στο πιάνο
ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΕΓΧΟΡΔΩΝ

Η Ορχήστρα, Academica Athens Orchestra ,υπό την μουσική διεύθυνση τουΧρίστου Παπαγεωργίου στο πιάνο, θα παρουσιάσει τα έργα:
BRITTEN: Simple Symphony, Op. 4
BARBER: Αντάτζιο για Έγχορδα, από το Κουαρτέτο Εγχόρδων, Op. 11
HANDEL: Σονάτα Αρ. 4 σε Ρε Μείζονα για Βιολί, Πιάνο, και Έγχορδα, HWV 372 σε μεταγραφή του Χ. Παπαγεωργίου
J.S. BACH: Κονσέρτο για Πιάνο και Έγχορδα Αρ. 5 σε Φα Ελάσσονα, BWV 1056
Χ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: Κονσέρτο για Πιάνο και Έγχορδα No. 3, βασισμένο στο Κονσέρτο για Πιάνο και Έγχορδα Αρ. 5 σε Φα Ελάσσονα, BWV 1056 του Bach, Παραδοσιακό Ζεϊμπέκικο και Τάνγκο-Μπαλλάντα-Μάμπο

Επίσης, σε άλλη συναυλία, η Ορχήστρα Academica Athens Orchestra, θα παρουσιάσει τα έργα:
MOZART: Μικρή Νυχτερινή Μουσική, K.525
GENZMER: Κονσερτίνο Αρ. 2 για Πιάνο και Έγχορδα, υπό την μουσική διεύθυνση της Τζένιας Μανουσάκη στο πιάνο
TCHAIKOVSKY: Σερενάτα για Έγχορδα σε Ντο Μείζονα, Op. 48 υπό τον Μαέστρο Peter Tiboris
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Γενική είσοδος 17 , 12 και 7 ευρώ ( για παιδιά και άνω των 65). Η προπώληση έχει ξεκινήσει, στο Θέατρο «Απόλλων» (τηλέφωνο 22810-85192) και στο www.ticketservices.gr

Για περισσότερες πληροφορίες και τις ακριβείς ημερομηνίες των παραστάσεων μπορείτε να απευθυνθείτε στο www.festivaloftheagean.com

ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ: Μαίρη Αυγερινοπούλου (+30 6932 426 426), avgerinopoulou.m@gmail.com

-----------

Μαγική έναρξη για το Matala Festival 2016


Μικροί και μεγάλοι φίλοι απόλαυσαν στιγμές διασκέδασης συμμετέχοντας στα εντυπωσιακά παιχνίδια και στις ποικίλες δραστηριότητες που είχαν ήδη ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι

Με τεράστια επιτυχία στέφθηκε η πρώτη μέρα του Φεστιβάλ με χιλιάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό να βρίσκονται στα Μάταλα ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο. Από νωρίς το πρωί πλήθος κόσμου άρχισε να καταφθάνει στη θρυλική παραλία για να απολαύσει τον ήλιο και τη θάλασσα λίγες ώρες πριν την μεγάλη έναρξη του θεσμού. Παρέες, οικογένειες, ζευγάρια, ηλικιωμένοι αλλά και μοναχικοί ταξιδιώτες, έλληνες και ξένοι συνέθεσαν ένα υπέροχο σκηνικό αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά ότι το συγκεκριμένο Φεστιβάλ ενώνει όλο τους ανθρώπους χωρίς κανένα ίχνος διάκρισης.

Μικροί και μεγάλοι φίλοι απόλαυσαν στιγμές διασκέδασης συμμετέχοντας στα εντυπωσιακά παιχνίδια και στις ποικίλες δραστηριότητες που είχαν ήδη ξεκινήσει από νωρίς το μεσημέρι. Όπως κάθε χρονιά έτσι και φέτος δεν έλειψε το body και face painting για όσους ήθελαν να ζωγραφίσουν το σώμα τους και το πρόσωπο τους. Λίγο πριν τις live εμφανίσεις, η ομάδα από το My Life Gym Mires, εντυπωσίασε με την έντονη παρουσία της προσελκύοντας το κόσμο κοντά στη σκηνή.



Το σήμα έναρξης για τη μεγαλύτερη μουσική γιορτή του καλοκαιριού έδωσαν δυναμικά οι Alone Together ανεβαίνοντας στο Cave Stage στις 17:00 το απόγευμα. Το αγαπητό συγκρότημα ερμήνευσε αξέχαστα τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών όπως Jimi Hendrix, Ten Years After, Cream & ZZ Top ταξιδεύοντας το κοινό στις δεκαετίες του ΄60 και του ΄70, αναβιώνοντας στιγμές από αξέχαστες εποχές.

Τη σκυτάλη πήραν οι Soul Fire που ξεσήκωσαν το κοινό με δικές τους επιτυχίες και πολλά κομμάτια σπουδαίων καλλιτεχνών της reggae σκηνής κάνοντας τους φίλους της συγκεκριμένης μουσικής να χορεύουν ασταμάτητα κάτω από τον απογευματινό ουρανό των Ματάλων.
Το δυναμικό πρόγραμμα της πρώτης μέρας συνέχισαν ο Billy Merziotis και οι After Hours ταξιδεύοντας το κοινό σε rock ΄n΄ roll και blues μελωδίες. Led Zeppelin, Gary Moore, Steve R Vanguan δεν έλειψαν από το πλούσιο ρεπερτόριο τους προσφέροντας ένα μοναδικό θέαμα στον κόσμο.



Στο σημείο αυτό, στην σκήνη ανέβηκε η λαμπερή παρουσιάστρια της βραδιάς κα Μαριλή Σωτηράκη καλωσορίζοντας το κοσμό και εισπράττοντας το θερμό χειροκρότημα του κοινού, ενώ με τη σείρα του ο δήμαρχος Φαιστού κος Αρμουτάκης Γεώργιος καλωσόρισε και αυτός τους χιλιάδες επισκέπτες από όλο το κόσμο και ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους. Αμέσως μετά, δεκάδες βεγγαλικά φωταγώγησαν το βραδινό ουράνο των Ματάλων προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό υπερθεάμα.

Παράλληλα, στο Square Stage εμφανίστηκαν οι Carl Axon & The Rocking Rebels οι οποίοι γέμισαν μελωδικά την πλατεία του χωριού ενώ αργότερα οι Epan κράτησαν μουσική συντροφιά στους παρευρισκόμενους των γύρω καταστημάτων.



Μόλις οι δείκτες του ρολογιού έδειξαν 22:00 την εμφάνιση τους στη κεντρική σκηνή των Ματάλων έκαναν οι εκρηκτικοί Koza Mostra. Ο Ηλίας και η παρέα του ερμήνευσαν γνωστές επιτυχίες τους εκτοξεύοντας το κέφι των χιλιάδων παρευρισκομένων στα ύψη. Για δυο ώρες, το κοινό χόρευε στους ρυθμούς του ΄΄ Alcohol is free ΄΄ και άλλων κομματιών του αγαπημένου συγκροτήματος, που πρόσφεραν απίστευτες στιγμές ξεσηκώνοντας με το μοναδικό τους ταλέντο το κοινό. Οι Koza Mostra μάγεψαν τα Μάταλα και τους φίλους του θεσμού που δεν σταμάτησαν να τους αποθεώνουν προσφέροντας μοναδικές στιγμές. Αυτό που συνέβει πραγματικά ήταν απίστευτο!

Τέλος, το κλείσιμο της βραδιάς έκανε ο αγαπητός σε όλους Φίλιππος Πλιάτσικας, ο άνθρωπος που το όνομα του έχει ταυτιστεί με ένα από τα σπουδαιότερα ελληνικά συγκροτήματα, τους ΄΄ Πυξ Λαξ ΄΄, αποθεώθηκε από το κοινό κατά την εμφάνιση του στη σκηνή. Φωνές, χειροκροτήματα δεν σταμάτησαν να ακούγονται δημιουργώντας ένα κλίμα μοναδικό. Αγαπημένα τραγούδια όπως το ΄΄ Μοναξιά μου όλα ΄΄, ΄΄ Μια συνουσία μυστική ΄΄ , ΄΄ Ποιος έχει λόγο στην αγάπη ΄΄ ήταν μόνο μερικές από τις πολλές προσωπικές επιτυχίες που ερμήνευσε ο αγαπημένος καλλιτέχνης παρασέρνοντας τον κόσμο σε ένα ταξίδι στο χρόνο. Νοσταλγία, συγκίνηση αλλά και ποιοτική διασκέδαση συνέθεσαν αυτό το μαγικό σκηνικό που σίγουρα θα μείνει σε ολους αξέχαστο.



Αυτό που συνέβει την πρώτη μέρα του Φεστιβάλ για φέτος, ξεπέρασε κάθε προσδοκία, και επιβεβαιώσε με το καλύτερο τρόπο την αγάπη του κόσμου για το συγκεκριμένο θεσμό!!

Η είσοδος για τις συναυλίες και τις δραστηριότητες είναι δωρεάν.




Πηγή: http://www.enikos.gr και http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γιατροί στην Κρήτη παραιτήθηκαν λόγω… κούρασης


Τις παραιτήσεις τριών ειδικευόμενων ιατρών μετράει η Ορθοπεδική Κλινική στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο, με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να “μετράει” ατέλειωτες εφημερίες λόγω των ελλείψεων ανθρώπινου δυναμικού στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρει το cretalive.gr, μετά την τριπλή παραίτηση στην Ορθοπεδική Κλινική, δεν υπάρχει ούτε ένας ειδικευόμενος γιατρός, γεγονός που αφήνει έκθετη την κλινική που δεν αποκλείεται ακόμη και να αναστείλει τη λειτουργία της.

Η λειτουργία της Ορθοπεδικής κλινικής, ωστόσο, είναι θέμα καίριας σημασίας, καθώς εξυπηρετεί χιλιάδες ασθενείς ετησίως, ενώ τη θερινή περίοδο λόγω και του τουρισμού και των αυξημένων τροχαίων, τα περιστατικά αυξάνονται.

Με παρέµβασή της η Ένωση Εργαζοµένων του Νοσοκοµείου, ξεκαθαρίζει ότι οφείλει η ∆ιοίκηση και η ΥΠΕ να δώσει εδώ και τώρα λύσεις στο οξύτατο πρόβληµα της έλλειψης ειδικευοµένων, το οποίο συνεχώς διογκώνεται µε ότι αυτό συνεπάγεται.

Την ίδια στιγµή, η 7η ∆ΥΠΕ Κρήτης παραπέµπει στα ορθοπεδικά ιατρεία και το Ακτινολογικό Τµήµα που λειτουργούν στο ΠΕ∆Υ Ηρακλείου, στην περιοχή Εσταυρωµένου, καθώς τα επείγοντα ορθοπεδικά περιστατικά µπορούν να εξυπηρετούνται και να εξετάζονται άµεσα, ώστε να αποφορτίζεται η λειτουργία των νοσοκοµείων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπέρβαση του ορίου όζοντος - Οδηγίες για τους πολίτες


Τα επίπεδα όζοντος στην ατμόσφαιρα της Αττικής ξεπέρασαν το μεσημέρι του Σαββάτου το όριο ενημέρωσης του κοινού, και σε ορισμένες περιοχές και το όριο συναγερμού.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Περιβάλλοντος, στο σταθμό μέτρησης των Θρακομακεδόνων το όζον έφτασε τα 301 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, με όριο συναγερμού τα 240 μικρογραμμάρια ανά κυβικό.

Στα 257 μικρογραμμάρια μετρήθηκε στο Μαρούσι, στα 254 στην Αγία Παρασκευή στα 251 στα Λιόσια.

Πάνω από το όριο ενημέρωσης των 180 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό ήταν οι μετρήσεις στο Περιστέρι (184) και στην Ελευσίνα (201).



«Άτομα με αναπνευστικές και καρδιαγγειακές παθήσεις και γενικότερα άτομα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση συνιστάται να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον» αναφέρει το υπουργείο.

«Επίσης συνιστάται στα παραπάνω άτομα, καθώς και τα παιδιά να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα».

Ακόμα, το υπουργείο συνιστά στους πολίτες να αποφύγουν τη χρήση ΙΧ που επιδεινώνουν το πρόβλημα και να ανεφοδιάζουν τα οχήματά τους με καύσιμα μόνο μετά τη δύση του ηλίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με ασφάλεια προσεδαφίστηκαν οι τρεις αστροναύτες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό


Μία διαστημική κάψουλα τύπου Soyuz που μετέφερε τρεις αστροναύτες από το Διεθνή Διαστημικό Σταθμό προσεδαφίστηκε με ασφάλεια στη στέπα κοντά στην πόλη Ζεζκασγκάν στο Καζακστάν.

Οι αστροναύτες είχαν αναχωρήσει από το διαστημικό σταθμό περίπου τρεις ώρες νωρίτερα, έχοντας συμπληρώσει έξι μήνες σε διαστημική τροχιά γύρω από τη Γη.

Η κάψουλα προσγειώθηκε με το πλευρικό τμήμα της ατράκτου της, εξαιτίας των ανέμων που επικρατούν στη στέπα, μετά την ελεύθερη πτώση της με αλεξίπτωτο για περίπου 14 λεπτά. Αμέσως μετά, ομάδα εντοπισμού και διάσωσης έβγαλε τους τρεις αστροναύτες από το εσωτερικό της.

Ο Βρετανός αστροναύτης Τιμ Πικ δήλωσε ότι απολαμβάνει “τις μυρωδιές της γης,” και το φρέσκο αέρα σε αντίθεση με την τεχνητή οξυγόνωση και την υψηλή θερμοκρασία στο εσωτερικό του διαστημικού σταθμού, ενώ στη συνέχεια εξετάστηκε από ειδικούς γιατρούς.

Μαζί του, ήταν ο αρχηγός της διαστημικής αποστολής Γιούρι Μαλετσένκο, αλλά και ο αστροναύτης της NASA, Τιμ Κόπρα.












Διαβάστε περισσότερα...

Σε κρίσιμη κατάσταση παίκτης του "The Voice" που δέχθηκε ένοπλη επίθεση


Σοκάρει την κοινή γνώμη η ένοπλη επίθεση που δέχθηκε παίκτης του γνωστού talent show, «The Voice», με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Πρόκειται για τον Alejandro Jano Fuentes ο οποίος συμμετείχε στο «The Voice» του Μεξικού και ο οποίος δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή, ύστερα από τρεις πυροβολισμούς που δέχτηκε στο κεφάλι.



Η τραγωδία σημειώθηκε το βράδυ της Παρασκευής, όταν ο τραγουδιστής βρισκόταν στο αυτοκίνητο του με άλλο ένα άτομο.

Τότε, ένας άγνωστος επιχείρησε να τους κλέψει και όταν οι δυο τους αντιστάθηκαν, ο δράστης πυροβόλησε τον διαγωνιζόμενο του μουσικού show ανάδειξης ταλέντων.

Υπενθυμίζεται ότι το περιστατικό έγινε μια βδομάδα μετά τη δολοφονία της Κριστίνα Γκρίμι, παίκτριας στο αμερικανικό «The Voice».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ακριβά θα πληρώνει τη νύφη όποιος... την εγκαταλείπει


Εφετειακή απόφαση πέφτει σαν «κεραυνός» για εκείνους που ετοιμάζονταν να εγκαταλείψουν τη νύφη λίγο πριν ανέβουν μαζί της τα σκαλιά της εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, η Δικαιοσύνη έκρινε ότι η τηλεφωνική ματαίωση κυριολεκτικά «στο παρά πέντε», καθώς και η εγκατάλειψη της νύφης, ενώ είναι έγκυος, αποτελεί σοβαρή προσβολή της προσωπικότητάς της, η οποία «γεννά» σε βάρος του «φυγά» υποχρέωση αποζημίωσης.

Σύμφωνα με την εφετειακή απόφαση, η ξαφνική διακοπή της σχέσης με άρνηση του γάμου λίγες ώρες πριν από τη διεξαγωγή του, και ενώ έχουν έλθει συγγενείς της μέλλουσας, πλην όμως εγκαταλειφθείσας νύφης, ακόμη και από το εξωτερικό, συνιστά υπαίτια προσβολή της προσωπικότητάς της, για την οποία ο παρ’ ολίγον γαμπρός πρέπει να καταβάλει χρηματική ικανοποίηση στην παρ’ ολίγον σύζυγό του για την ηθική βλάβη που της προκάλεσε.

Σε μια υπόθεση μάλιστα που ο «φυγάς γαμπρός» γνωστοποίησε στην εγκυμονούσα σύντροφό του την απόφασή του να κάνει πίσω λίγες ώρες πριν από το μυστήριο, το Εφετείο τον ανάγκασε να αποζημιώσει τη γυναίκα που άφησε, με συνολικό ποσό που προσεγγίζει τα 15.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρχονται μετατάξεις-εξπρές στο Δημόσιο


Νέο νόμο για την κινητικότητα ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, με στόχο την ανατροπή του σημερινού γραφειοκρατικού καθεστώτος.

Όπως αποκαλύπτει δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», το νομοσχέδιο, που αναμένεται να ψηφιστεί εντός του Ιουνίου, περιλαμβάνει έξι καινοτομίες. Η νέα διαδικασία των μετατάξεων και αποσπάσεων αναμένεται να αλλάξει την εικόνα του Δημοσίου, αφού θα είναι τάχιστη. Υπολογίζεται ότι θα ολοκληρώνεται σε τέσσερις μήνες το αργότερο με την τοποθέτηση του υπαλλήλου και θα πραγματοποιείται με δύο υπογραφές (φορέας υποδοχής και φορέας προέλευσης) και μία διοικητική πράξη, δηλαδή μία Κοινή Υπουργική Απόφαση.

Οι καινοτομίες που θα επιφέρει ο νέος νόμος είναι:

1) Επιταχύνεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των μετακινήσεων και καθορίζεται χρονικό όριο έως και 4 μήνες για τις μετατάξεις και έως 3 μήνες για τις αποσπάσεις.

2)Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί στις μετατάξεις, ενώ οι αποσπάσεις θα περιοριστούν αισθητά.

3)Δημιουργείται ηλεκτρονική πλατφόρμα Κινητικότητας στην οποία θα δημοσιεύονται οι προκηρύξεις για τις μετατάξεις από τους φορείς υποδοχής.

4)Δημιουργείται Συντονιστικό Κέντρο Κινητικότητας στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με Επιτροπή την οποία θα απαρτίζουν υπηρεσιακά στελέχη, μέλη του ΑΣΕΠ και νομικοί σύμβουλοι οι οποίοι θα ελέγχουν τις προκηρύξεις των θέσεων και τη μοριοδότηση των υποψηφίων.

5) Θέσεις που δεν θα καλύπτονται από την εθελοντική κινητικότητα θα πληρούνται μόνο με στοχευμένες προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ που θα εντάσσονται στο πλαίσιο του προγραμματισμού των προσλήψεων μονίμου προσωπικού στο σύνολο του δημόσιου τομέα.

6) Περιορίζονται στις απολύτως αναγκαίες οι αποσπάσεις ή μετατάξεις που θα γίνονται με πρωτοβουλία των φορέων σε έκτακτες και πιεστικές καταστάσεις και αυτές θα πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένες.


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε έρχονται οι νέες ταυτότητες


Για τις νέες ταυτότητες που θα έρθουν μέσα στο 2017 μίλησε ο υπουργός Εσωτερικών Παναγιώτης Κουρουμπλής.

"Πιστεύω μέχρι το τέλος του 2017 να γίνει ο διαγωνισμός, ολοκληρώθηκαν οι προδιαγραφές και η επιτροπή δούλεψε με πολύ αξιόπιστο τρόπο. Πιστεύω ότι θα έχουμε ένα πολύ αξιόπιστο και λειτουργικό έγγραφο" τόνισε ο κ. Κουρουμπλής μιλώντας στο "Ε".

"Μπορεί να την κάνουμε ένα πολυεργαλείο. Θα έχει τέτοια δυνατότητα που να μπορεί το κράτος κάθε φορά να βάζει μέσα ένα ακόμη στοιχείο που θα διευκολύνει τον πολίτη να μην τρέχει στις υπηρεσίες" είπε αναφέροντας πως ενδέχεται οι νέες ταυτότητες να περιέχουν το ΑΜΚΑ και ΑΦΜ.

"Δουλεύουμε και πιστεύω ότι μέσα στο 2017 θα έχουμε εξελίξεις" επανέλαβε ο υπουργός, λέγοντας πως σιγά σιγά θα πρέπει όλοι να αλλάξουν ταυτότητα.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πέθανε ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης


Στο πένθος έχει βυθιστεί ολόκληρη η ιατρική κοινότητα της Κρήτης καθώς έφυγε από τη ζωή ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης.

Ο καθηγητής ιατροδικαστικής του Πανεπιστημίου Κρήτης τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας και τα ξημερώματα του Σαββάτου έφυγε από τη ζωή, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του το cretapost.gr.

Πέθανε ο ιατροδικαστής Μανώλης Μιχαλοδημητράκης

Ο διακεκριμένος ιατροδικαστής υπήρξε επικεφαλής του εργαστηρίου ιατροδικαστικής του ΠΑΓΝΗ από το 1989 ενώ ήταν και καθηγητής ιατροδικαστικής στην ιατρική σχολή του πανεπιστημίου Κρήτης.

Το 2014 ψηφίστηκε ομόφωνα ως επίτιμος πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Ιατροδικαστών της οποίας υπήρξε ο ιδρυτής και πρώτος πρόεδρος της Ιατροδικαστικής Εταιρείας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι πιο δυνατές φωτογραφίες της εβδομάδας


Δείτε τι συνέβη στον κόσμο μέσα από το φωτογραφικό φακό.

Χρώματα, πάθος, δάκρυα, προσπάθεια, επιβίωση, χαρά, πόνος.

Αν μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις τότε σίγουρα δεν χρειάζονται πολλά λόγια για τις παρακάτω φωτογραφίες.

Στις παρακάτω εικόνες συμπυκνώνονται όσα έγιναν στον κόσμο την εβδομάδα που πέρασε.

Δείτε πως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Reuters τα γεγονότα που συνέβησαν στον κόσμο τις τελευταίες επτά ημέρες.

Syangja, Νεπάλ. Μαθητής ετών… 68

 



Ο 68χρονος Durga Kami, μαθητής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ετοιμάζεται για άλλη μια μέρα στο σχολείο, χτενίζοντας τα γένια του, ενώ σε άλλη φωτογραφία φαίνεται να μελετά με τη βοήθεια ενός φακού, καθώς το ρεύμα είχε κοπεί. Ο άντρας έχει υποσχεθεί σε φίλο του να κουρέψει τα γένια του εάν καταφέρει να περάσει στην επόμενη τάξη.

Δικαστήριο της Πρετόρια, Νότια Αφρική. Ο Πιστόριους περπατά χωρίς τα τεχνητά του μέλη



Μπροστά σε όλη τη δικαστική αίθουσα, ο Όσκαρ Πιστόριους βημάτισε πάνω στα παραμορφωμένα ακρωτηριασμένα πόδια του, χωρίς τα προσθετικά μέλη, προσπαθώντας να πείσει πως ήταν πολύ ευάλωτος για να γίνει από πρόθεση ο δολοφόνος της συντρόφου του Reeva Steenkamp. Ταπεινωμένος και συγχυσμένος, με την μπλούζα του βρεγμένη από τον ιδρώτα και τα μάτια του κόκκινα και γεμάτα δάκρυα, ο διάσημος αθλητής αφαιρεί τα προσθετικά μέλη του και εκθέτει τα δύσμορφα πόδια του στους ανθρώπους που θα αποφασίσουν την ποινή του.

Αθήνα, Ελλάδα. Διαδήλωση των «Παραιτηθείτε»



Διαδηλωτής κρατά την ελληνική σημαία, κατά τη συγκέντρωση των «Παραιτηθείτε», την Τετάρτη, στο Σύνταγμα.

Ρατζαστάν, Ινδία. Γυναίκες κουβαλούν πόσιμο νερό



Γυναίκες κουβαλούν στα κεφάλια τους δοχεία με πόσιμο νερό, στο χωριό Devmali, στην έρημο πολιτεία Ρατζαστάν.

Μεμβίτζ, Συρία. Η στιγμή της απελευθέρωσης από το Ισλαμικό Κράτος



Μια 19χρονη γυναίκα πετά χαμογελώντας τη νιχάμπ που το Ισλαμικό Κράτος τής επέβαλε να φοράει από το 2014 όποτε και είχε καταλάβει το χωριό της, το οποίο τελικά απελευθερώθηκε από το συνασπισμό δυνάμεων υπό την ηγεσία των ΗΠΑ. «Νιώθω απελευθερωμένη», λέει η κοπέλα μετά την αλλαγή του μαύρου πέπλου που κάλυπτε το πρόσωπό της, με μια κόκκινη μαντίλα.

La Fria, Βενεζουέλα. Η σχολική εκπαίδευση υπό καθεστώς κρίσης



Ένα κορίτσι φτάνει στο αυτοσχέδιο σχολείο, το οποίο βρίσκεται πάνω από ένα κρατικό σούπερ-μάρκετ στη χτυπημένη από την οικονομική κρίση Βενεζουέλα.

Φαλούτζα, Ιράκ. Γυναίκα κουβαλά το παιδί της κατά τη διάρκεια ανεμοθύελλας



Γυναίκα η οποία ξέφυγε από τη βία του Ισλαμικού Κράτους στη Φαλούτζα, διακρίνεται να κουβαλά το παιδί της, κατά τη διάρκεια ανεμοθύελλας σε προσφυγικό καταυλισμό.

Λισαβόνα, Πορτογαλία. Διαδήλωση λιμενεργατών



Λιμενεργάτες κρατούν σημαίες κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην εργασιακή ανασφάλεια.

Μανίλα, Φιλιππίνες. Συλληφθέντες κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης



Νεαροί κρύβουν τα πρόσωπά τους σε αστυνομικό τμήμα αφότου συνελήφθησαν κατά την επιχείρησης «Απαλλαγής των δρόμων από πιωμένους και νέους» στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων.

Γκολέτα, Καλιφόρνια, ΗΠΑ. Πυροσβέστης δημιουργεί πρόωρη ανάφλεξη



Πυροσβέστης στις ΗΠΑ δημιουργεί πρόωρη ανάφλεξη για να αντιμετωπίσει τις πυρκαγιές που μαίνονται στην Καλιφόρνια.

Νησιά Φίτζι. Υπέροχες εικόνες από το παγκόσμιο πρωτάθλημα σερφ



Στιγμιότυπο από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σέρφ που διοργανώνεται αυτές τις ημέρες στα νησιά Φίτζι. Στη φωτογραφία εικονίζεται ο Gabriel Medina από τη Βραζιλία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα στάση εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς την ερχόμενη Τρίτη


Ακινητοποιημένα μετρό, ηλεκτρικός και τραμ από τις 22.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Νέα στάση εργασίας εξήγγειλαν για την ερχόμενη Τρίτη 21 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς που διαμαρτύρονται για την επικείμενη ένταξη των μέσων μαζικής μεταφοράς στο Υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Έτσι, από τις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας ακινητοποιημένα θα είναι μετρό, ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και τραμ.

«Οι εργαζόμενοι στη ΣΤΑΣΥ, συνεχίζουμε τις κινητοποιήσεις μας που σκοπό έχουν να εισακουστεί το αίτημά μας που δεν είναι άλλο από τη μη μετατροπή του αγαθού της μετακίνησης σε αγοραίο προϊόν προς όφελος των συμφερόντων και εις βάρος του επιβατικού κοινού» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωσή τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου συνεχίζουν την αποχή τους οι δικηγόροι


Διευκρινήσεις για το πλαίσιο της κινητοποίησης τους – Δείτε ποιες δίκες δεν θα γίνονται.

Στην εξειδίκευση του πλαισίου της αποχής των δικηγόρων μέχρι τις 15.9.2016 προχώρησε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος. Συγκεκριμένα , στη σημερινή της συνεδρίαση, προέβη στην ακόλουθη εξειδίκευση-διευκρίνιση του πλαισίου της αποχής, όπως καθορίστηκε από την Ολομέλεια την 3η.6.2016.

Αποχή από:

- Διοικητικές δίκες: φορολογικές (συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας), τελωνειακές και όσες έχουν αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα, στον πρώτο βαθμό δικαιοδοσίας, εφόσον υπάρχει ολικώς ή μερικώς αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα ή έχει ληφθεί προσωρινή δικαστική προστασία (είτε δυνάμει προσωρινής διαταγής, είτε δυνάμει απόφασης επί αναστολής). Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, (ομοίως, στις φορολογικές, συμπεριλαμβανομένης της δημοτικής φορολογίας, τελωνειακές και τις υποθέσεις με αντικείμενο διοικητικά πρόστιμα), αποχή από δίκες όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) έχει ασκήσει το ένδικο μέσο.

- Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στις υποθέσεις του ΚΕΔΕ, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (έχει ληφθεί προσωρινή διαταγή ή απόφασης αναστολής), καθώς επίσης σε όλες τις δίκες του ΚΕΔΕ, όπου ο δημόσιος φορέας (Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ, Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή κ.λπ.) είναι ανακόπτων (στον πρώτο βαθμό), ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν ο δημόσιος φορέας έχει ασκήσει ένδικο μέσο.

- Ποινικές δίκες: αποχή μόνο από φορολογικές, τελωνειακές και κοινωνικοασφαλιστικές (μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών). Η αποχή ισχύει και στις περιπτώσεις συρροής με άλλα ποινικά αδικήματα. Από τις ως άνω περιπτώσεις η αποχή δεν εκτείνεται: α) στα Πλημμελήματα όταν συντρέχει περίπτωση παραγραφής, ήτοι όταν έχει συμπληρωθεί από τον χρόνο τελέσεως της πράξεως εξαετία σε α’ βαθμό και επταετία σε β’ βαθμό, και β) σε όλες τις περιπτώσεις όπου υπάρχουν κρατούμενοι.

- Την εκδίκαση του κυρίου ενδίκου βοηθήματος ή μέσου στον πρώτο βαθμό στις υποθέσεις αναγκαστικής εκτέλεσης εκ μέρους Τραπεζών ή Εταιριών Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις, εφόσον υπάρχει προσωρινή δικαστική προστασία (προσωρινή διαταγή ή αναστολή) ή στον δεύτερο βαθμό και στο στάδιο της αναίρεσης όταν η Τράπεζα ή η Εταιρία Διαχείρισης ή Απόκτησης απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις έχει ασκήσει ένδικο μέσο. Η αποχή δεν εκτείνεται : α) στην ανακοπή κατά πίνακα κατάταξης, β) στην ανακοπή κατά κατακυρωτικής έκθεσης , γ) στην ανακοπή τρίτου, οι οποίες συζητούνται κανονικά.

- Δίκες των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του ΕΟΠΠΥ, στον πρώτο βαθμό, όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ είναι ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Στον δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας και στο στάδιο της αναίρεσης, αποχή από δίκες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ έχει ασκήσει το ένδικο μέσο και στον πρώτο βαθμό ήταν (ο ίδιος) ενάγων ή αιτών ή προσφεύγων ή ανακόπτων. Κατ’ εξαίρεση των παραπάνω, η αποχή δεν εκτείνεται σε όλες τις περιπτώσεις που ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ έχει επιτύχει υπέρ αυτού προσωρινή δικαστική προστασία ή υπάρχει υπέρ αυτού αυτοδίκαιο ανασταλτικό αποτέλεσμα (οπότε το ένδικο βοήθημα ή μέσο εκδικάζεται κανονικά).

- Ειδικώς ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αποχή από όλες τις διαδικασίες όπου ο ΦΚΑ ή ο ΕΟΠΠΥ έχει ασκήσει το ένδικο βοήθημα ή μέσο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αποχή με το συγκεκριμένο πλαίσιο ισχύει έως τις 15.9.2016.Στο μεταξύ θα συγκληθεί εκ νέου η Συντονιστική Επιτροπή και η Ολομέλεια.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα πάλεψε με κούγκαρ και έσωσε τον πεντάχρονο γιο της


Το άγριο ζώο έφτασε στην αυλή του σπιτιού της οικογένειας στο δυτικό Κολοράντο.

Μία μητέρα πάλεψε χθες μ' ένα κούγκαρ που επιτέθηκε στον πεντάχρονο γιο της, ενώ εκείνος έπαιζε με το μεγαλύτερο αδερφό του, έξω από το σπίτι τους στο δυτικό Κολοράντο, σύμφωνα με τον τοπικό σερίφη.

Η μητέρα άκουσε φωνές κι έτρεξε έξω από το σπίτι, που βρίσκεται στα βορειοδυτικά του Άσπεν, όπου και βρήκε το κούγκαρ πάνω από το πεντάχρονο αγόρι, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη.

Η μητέρα «είχε τη φυσική δύναμη ν' απομακρύνει το γιο της από το κούγκαρ», ενώ ο πατέρας του κάλεσε την αστυνομία καθώς μετέφερε το παιδί στο νοσοκομείο.

Το αγόρι είχε τραύματα στο πρόσωπό του, στο κεφάλι του και στο λαιμό του, ενώ ήταν σε καλή κατάσταση. Η μητέρα του είχε τραύματα στα χέρια και στο πρόσωπό της, κι έλαβε εξιτήριο, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του νοσοκομείου.

Το κούγκαρ εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς και την αρμόδια δασική υπηρεσία στην αυλή του σπιτιού και το σκότωσαν.

Οι αρχές ψάχνουν για τον εντοπισμό ενός δεύτερου κούγκαρ, καθώς υπήρξαν αναφορές και για δεύτερο κούγκαρ που κυκλοφορούσε στην περιοχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανήλικοι στο Νοσοκομείο Χανίων λόγω αλκοόλ - Συνελήφθη υπεύθυνος καταστήματος


Χαμός έγινε τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες στην περιοχή Δυτικά των Χανίων - Ανήλικοι στο Νοσοκομείο μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε πάρτυ - Μια σύλληψη

Μεγάλη αναστάτωση επικράτησε τις πρώτες μεταμεσονύκτιες ώρες της Παρασκευής προς το Σάββατο, όταν πολλοί ανήλικοι που διασκέδαζαν σε πάρτυ με την ευκαιρία λήξης της σχολικής χρονιάς, σε κατάστημα Δυτικά της πόλης των Χανίων, έφτασαν σε ηλιλιπ0όθυμη κατάστραση λόγω κατανάλωσης μεγάλων ποσοτήτων αλκοολούχων ποτών.

Σύμφωνα με πληροφορίες με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ αλλά και με ιδιωτικά αυτοκίνητα, διεκομίσθησαν στο Νοσοκομείο Χανίων τουλάχιστον τέσσερις ανήλικοι που ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση λόγω της μέθης.

Από τους υγειονομικούς ενημερώθηκαν οι αστυνομικές αρχές, και σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, αναζητήθηκε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος ο οποίος δεν βρέθηκε και έτσι συνελήφθη ο υπεύθυνος λειτουργίας του.

Με την ευκαιρία του περιστατικού και της αναστάτωσης που προκλήθηκε σε πολλές οικογένειες παιδιών που ήταν στο πάρτυ, αναμένεται να ενταθούν και πάλι οι έλεγχοι για την τήρηση της απαγόρευσης χορήγησης αλκοολούχων ποτών σε ανηλίκους, καθώς το μέτρο είχε ατονήσει.


Πηγή: http://flashnews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πεζοδρομείται αύριο η λεωφόρος Νίκης


Διακοπή της κυκλοφορίας από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα.

Ως πεζόδρομος θα λειτουργήσει αύριο η λεωφόρος Νίκης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας του Δήμου Θεσσαλονίκης για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Από τις 11.00 το πρωί μέχρι τις 5.00 το απόγευμα θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων από τη συμβολή της λεωφόρου Νίκης με την οδό Βενιζέλου μέχρι το ύψος του Λευκού Πύργου.

Παράλληλα για την εξυπηρέτηση των οδηγών και των κατοίκων της περιοχής, οι οδοί Δημοσθένους και Πλουτάρχου θα λειτουργήσουν ως δρόμοι διπλής κατευθύνσεως.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη


Η Μαρία Σάκκαρη παρότι πήρε το πρώτο σετ, δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και ηττήθηκε στον τελικό του Naturtex Open από την Βουλγάρα, Βικτόρια Τόμοβα, με 2-1 σετ (4-6, 6-0, 6-4).

Η 20χρονη Μαρία Σάκκαρη, συμμετείχε στο δεύτερο τελικό φέτος και δεύτερο στην καριέρα της, αφού είχε χάσει στο τουρνουά ITF των 50.000 δολαρίων του Saint-Gaudens, πριν ένα μήνα από την Ιρίνα Κρομάτσεβα, έχοντας κάνει career high στην κατάταξη.

Δεν τα κατάφερε η Σάκκαρη

Η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια δεν μπόρεσε να φτάσει στην κατάκτηση του τίτλου στο Naturtex Open στο Σέγκεντ της Ουγγαρίας, παρότι προηγήθηκε στο σετ, όμως η Ελληνίδα συνεχώς βελτιώνεται και μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση τροπαίου στο μέλλον.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μητέρα έκανε 17 παιδιά αλλά δεν μεγάλωσε ούτε ένα


Μια μητέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν έγκυος για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της κάνοντας συνολικά 17 παιδιά αλλά χωρίς να μπορέσει να μεγαλώσει κανένα από αυτά.

Την ιστορία δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail η οποία αναφέρει ότι τα παιδιά μεγάλωσαν με την μέριμνα του κράτους και όχι από τη γυναίκα που τα έφερνε στη ζωή καθώς δεν την άφηναν να τα κρατήσει. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα τα περισσότερα από αυτά τα έπαιρναν από τη γυναίκα λίγες ώρες μετά τη γέννηση λόγω ακαταλληλότητας να τα μεγαλώσει. Οι ακριβείς λόγοι για την απομάκρυνση δεν είναι γνωστοί αλλά τα αρμόδια ιδρύματα παιδικής φροντίδας αναφέρουν ότι το αλκοόλ ή η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, η ενδοοικογενειακή βία και οι ψυχικές ασθένειες αποτελούν τους κοινούς παράγοντες σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι ωστόσο σαφές αν η γυναίκα υπάγεται σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις ή συνέτρεχε κάποιος άλλος λόγος για τον οποίο αφαιρούνταν τα παιδιά από την επιμέλειά της.

Τα στοιχεία δόθηκαν από το τοπικό συμβούλιο του Newcastle στο οποίο ζούσε η γυναίκα ενώ σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Lancaster, διαπιστώθηκε ότι μία στις τέσσερις γυναίκες που είχαν ήδη ένα παιδί για το οποίο είχε ληφθεί μέριμνα από το κράτος αυτό θα σήμαινε ότι και τα επόμενα παιδιά θα απομακρύνονταν από αυτήν. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τους ιθύνοντες αυτό γίνεται με καθαρό γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια του κάθε παιδιού και γι΄ αυτό το λόγο σε πολλές περιπτώσεις η απομάκρυνση γίνεται ακόμη και λίγες μέρες μετά τη γέννηση εφόσον η γυναίκα κριθεί ακατάλληλη για τη φροντίδα του μωρού. Το 2013 τουλάχιστον 2.000 ελήφθησαν υπό την κρατική μέριμνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Πηγή: http://www.baby.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νομοθετικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους ΟΛΠ και ΟΛΘ


Ο απεργιακός τους αγώνας δικαιώνεται, αναφέρει η κυβερνητική εκπρόσωπος.

«Σήμερα η κυβέρνηση είναι πλέον σε θέση να ανακοινώσει ρυθμίσεις που πράγματι εξασφαλίζουν υπό τις παρούσες συνθήκες με τον καλύτερο τρόπο τους εργαζομένους του ΟΛΠ και του ΟΛΘ», τονίζει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σημειώνοντας πως από την πρώτη στιγμή των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, η κυβέρνηση και όλοι οι συναρμόδιοι υπουργοί διαβεβαίωσαν δημοσίως, με όλους τους τρόπους και κατ' επανάληψη, τους εργαζομένους και την ελληνική κοινωνία ότι διαρκής επιδίωξη στη διαδικασία των ιδιωτικοποιήσεων παραμένει η εξασφάλιση σταθερών και ασφαλών σχέσεων εργασίας.

Ειδικότερα:

Με νομοθετικές ρυθμίσεις στον Κυρωτικό Νόμο που θα εισαχθεί στη Βουλή για την έγκριση της Σύμβασης Παραχώρησης θα προβλέπεται:

1. Η διατήρηση σε ισχύ του Γενικού Κανονισμού Προσωπικού της ΟΛΠ ΑΕ και η όποια ενδεχόμενη αντικατάστασή του θα μπορεί να γίνει σύμφωνα με τις ισχύουσες κάθε φορά γενικές διατάξεις περί ιδιωτικών επιχειρήσεων και εκμεταλλεύσεων.

2. Η διατήρηση, επίσης, σε ισχύ του Κανονισμού Εσωτερικής Οργάνωσης και Λειτουργίας της ΟΛΠ ΑΕ μέχρι την ενδεχόμενη κατάργηση και αντικατάστασή του μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου.

3. Η δυνατότητα επιλογής μετάταξης των εργαζομένων τόσο στην ΟΛΠ ΑΕ όσο και στην ΟΛΘ ΑΕ σε υπηρεσίες, φορείς ή νομικά πρόσωπα του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, σε Οργανισμούς Λιμένα καθώς και σε εταιρείες του ν. 3429/2005, στις οποίες το Δημόσιο κατέχει την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου.

Επισημαίνεται, επιπλέον, ότι σε ό,τι αφορά την σε εξέλιξη διαγωνιστική διαδικασία που αφορά στην ΟΛΘ ΑΕ και με δεδομένο ότι το αναρτηθέν σχέδιο Σύμβασης Παραχώρησης δεν έχει ακόμα δεσμευτικό χαρακτήρα, έχουν δρομολογηθεί επίσημες πρωτοβουλίες των συναρμοδίων υπουργείων και της κυβέρνησης, σε συνεργασία με το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΘ και το ΤΑΙΠΕΔ, για την πληρέστερη κατοχύρωση των εργασιακών σχέσεων.

Τέλος, για μία ακόμα φορά διαβεβαιώνουμε ότι στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης συμπεριλαμβάνεται η βελτίωση του συνολικού νομοθετικού πλαισίου που ισχύει στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία σε ό,τι αφορά τη ρύθμιση και όχι την απορρύθμιση της λιμενικής εργασίας για όλα τα λιμάνια της χώρας, σημειώνεται στην ανακοίνωση της κυβερνητικής εκπροσώπου η οποία καταλήγει αναφέροντας πως «μετά από αυτές τις εξελίξεις, η κυβέρνηση εκτιμά ότι έχει ανταποκριθεί, υπό τις παρούσες συνθήκες, με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις επιδιώξεις που η ίδια έθεσε. Θεωρούμε, επίσης, ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί δικαίωση του απεργιακού αγώνα των εργαζομένων στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η πρώτη των πρώτων επιτυχόντων από την Ηλεία με 19.561 μόρια Στόχος και όνειρό της η Ιατρική


«Είμαι πολύ ικανοποιημένη και ανακουφισμένη…» δηλώνει χαρακτηριστικά η Βάσια Κατσίγιαννη, η μαθήτρια του 2ου Λυκείου Πύργου που φέτος, με τα 19.561 μόρια που συγκέντρωσε στις Πανελλαδικές Εξετάσεις, είναι η πρώτη των πρώτων Ηλείων επιτυχόντων. Στόχος και όνειρό της ήταν η Ιατρική και η βαθμολογία της, της εξασφαλίζει μια θέση εκεί. Αρκεί να επιλέξει την πόλη που θα φοιτήσει.



Η φετινή χρονιά ήταν δύσκολη και «περίεργη» για τους υποψήφιους, αφού συμμετείχαν στις Πανελλαδικές με το νέο σύστημα εξετάσεων. Το θέμα της Έκθεσης, στην έναρξη της Πανελλαδικών, δημιούργησε ανάμεικτα συναισθήματα στους υποψήφιους, με τους εκπαιδευτικούς να εκφράζουν φόβους για την απόδοση των μαθητών.

Για τη Βάσια όμως, η έκθεση ήταν το μάθημα που της έδωσε ώθηση – όπως η ίδια λέει – κάνοντας έτσι καλή αρχή στις Πανελλαδικές και μια ακόμα καλύτερη συνέχεια στα επόμενα μαθήματα, γράφοντας 20αρια στα περισσότερα μαθήματα.

«Ήταν μια ιδιαίτερη χρονιά φέτος, από άποψη συναισθημάτων. Μέσα από την προετοιμασία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις, δέθηκα περισσότερο με τους συμμαθητές μου, με τους καθηγητές μου στο φροντιστήριο και με την οικογένειά μου. Συνειδητοποίησα επίσης πως, όσο καλά κι αν είσαι προετοιμασμένος, αν πας με άγχος στις εξετάσεις, δεν πετυχαίνεις τίποτα. Πρέπει να πας με ηρεμία και με πίστη στον εαυτό σου και στις δυνατότητες σου», σχολίασε η Βάσια, δηλώνοντας παράλληλα «δικαιωμένη» για τους κόπους και τις προσπάθειες των τελευταίων ετών και δη τους τελευταίων μηνών, αφού περιόρισε μεν εξόδους και ψυχαγωγία, αλλά δεν κλείστηκε μέσα στο σπίτι.

Αντίθετα, μοίρασε σωστά το χρόνο σε διάβασμα και δραστηριότητες που μπορούν να βοηθήσουν τα παιδιά να ξεκουραστούν και να εκτονωθούν. Με το αποτέλεσμα να δικαιώνει πλήρως την προσπάθεια, δεν παραλείπει να ευχαριστήσει όλους εκείνους που την βοήθησαν να φτάσει στο στόχο της. Ευχαρίστησε τους καθηγητές στο σχολείο, τους καθηγητές από το Πρότυπο Φροντιστήριο «Άνοδος» Γιάννη Κουτρουμάνο, Γιώργο Ηλιόπουλο και Ήρα Κορομάντζου, καθώς και την καθηγήτρια Ράνια Χορτάτου, αλλά και την οικογένειά της, που ήταν στο πλευρό της σε αυτή την προσπάθεια.

«Αν αγαπάς αυτό που κάνεις, βρίσκεις λύση…»

Η δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται η χώρα και το κύμα μετανάστευσης των νέων επιστημόνων στο εξωτερικό, δεν φοβίζει τη Βάσια, γιατί η Ιατρική είναι κάτι που αγαπά και αυτό είναι το πιο σημαντικό «όπλο» για την ίδια. «Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση, αν είσαι αποφασισμένος και αγαπάς αυτό που κάνεις, θα την βρεις τη λύση. Το εξωτερικό δεν το σκέφτομαι σε πρώτη φάση. Όλοι οι νέοι φεύγουν για το εξωτερικό και δυστυχώς, κανείς δεν προσφέρει στη χώρα του πλέον. Αν μετά από δέκα χρόνια που αποφοιτήσω εξακολουθούν να είναι έτσι τα πράγματα, κι αφού προσπαθήσω εδώ και δω ότι δεν υπάρχει καμία άλλη διέξοδος, τότε θα σκεφτώ το εξωτερικό», σχολιάζει τέλος η Βάσια, που πια, εκτός από την ξεκούραση και τις βόλτες του καλοκαιριού, σκέφτεται να «ξεσκονίσει» και πάλι το πιάνο της, αφού η μουσική είναι μια ακόμα μεγάλη της αγάπη, την οποία είχα βάλει για λίγο στην άκρη λόγω των Πανελλαδικών.


Πηγή: http://www.patrisnews.com
Διαβάστε περισσότερα...