Σάββατο 18 Ιουνίου 2016

Μητέρα έκανε 17 παιδιά αλλά δεν μεγάλωσε ούτε ένα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια μητέρα από το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν έγκυος για το μεγαλύτερο μέρος της ενήλικης ζωής της κάνοντας συνολικά 17 παιδιά αλλά χωρίς να μπορέσει να μεγαλώσει κανένα από αυτά.

Την ιστορία δημοσιεύει η βρετανική Daily Mail η οποία αναφέρει ότι τα παιδιά μεγάλωσαν με την μέριμνα του κράτους και όχι από τη γυναίκα που τα έφερνε στη ζωή καθώς δεν την άφηναν να τα κρατήσει. Μάλιστα σύμφωνα με το δημοσίευμα τα περισσότερα από αυτά τα έπαιρναν από τη γυναίκα λίγες ώρες μετά τη γέννηση λόγω ακαταλληλότητας να τα μεγαλώσει. Οι ακριβείς λόγοι για την απομάκρυνση δεν είναι γνωστοί αλλά τα αρμόδια ιδρύματα παιδικής φροντίδας αναφέρουν ότι το αλκοόλ ή η εξάρτηση από τα ναρκωτικά, η ενδοοικογενειακή βία και οι ψυχικές ασθένειες αποτελούν τους κοινούς παράγοντες σε τέτοιες περιπτώσεις. Δεν είναι ωστόσο σαφές αν η γυναίκα υπάγεται σε κάποια από αυτές τις περιπτώσεις ή συνέτρεχε κάποιος άλλος λόγος για τον οποίο αφαιρούνταν τα παιδιά από την επιμέλειά της.

Τα στοιχεία δόθηκαν από το τοπικό συμβούλιο του Newcastle στο οποίο ζούσε η γυναίκα ενώ σύμφωνα με έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Lancaster, διαπιστώθηκε ότι μία στις τέσσερις γυναίκες που είχαν ήδη ένα παιδί για το οποίο είχε ληφθεί μέριμνα από το κράτος αυτό θα σήμαινε ότι και τα επόμενα παιδιά θα απομακρύνονταν από αυτήν. Σε κάθε περίπτωση σύμφωνα με τους ιθύνοντες αυτό γίνεται με καθαρό γνώμονα την υγεία και την ασφάλεια του κάθε παιδιού και γι΄ αυτό το λόγο σε πολλές περιπτώσεις η απομάκρυνση γίνεται ακόμη και λίγες μέρες μετά τη γέννηση εφόσον η γυναίκα κριθεί ακατάλληλη για τη φροντίδα του μωρού. Το 2013 τουλάχιστον 2.000 ελήφθησαν υπό την κρατική μέριμνα στο Ηνωμένο Βασίλειο.


Πηγή: http://www.baby.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.