Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Φεύγει από το ποδόσφαιρο ο Στέφενς


Το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο Χουμπ Στέφενς υποχρεώνει τον Ολλανδό, πρώην προπονητή τού ΠΑΟΚ να σταματήσει την ασχολία του με το ποδόσφαιρο. Ο 62χρονος Στέφενς παραιτήθηκε από την τεχνική ηγεσία της Χόφενχαϊμ για λόγους υγείας κι όπως αποκάλυψε οι λόγοι της απόφασης δεν είναι αγωνιστικοί, αλλά το πρόβλημα αρρυθμίας στην καρδιά του και θα χρειαστεί να προβεί σε χειρουργική επέμβαση.

  Φεύγει από το ποδόσφαιρο ο Στέφενς

Ο πρώην τεχνικός του ΠΑΟΚ υπέβαλε την παραίτησή του, προαναγγέλλοντας ταυτόχρονα και την ολοκλήρωση της προπονητικής του καριέρας. Ο Αθλητικός Διευθυντής της Χόφενχαϊμ, Αλεξάντερ Ρόσεν, χαρακτήρισε τους λόγους παραίτησης του Στέφενς απολύτως κατανοητούς.

Ο Στέφενς άρχισε την προπονητική του καριέρα από την ομάδα νέων της Αϊντχόφεν το 1986 και στην πολύχρονη πορεία του, ιδίως στη Γερμανία, πέρασε από τους πάγκους των Σάλκε, Χέρτα, Κολωνία, Αμβούργου, Στουτγκάρδη, ενώ στη χώρα μας βρέθηκε το καλοκαίρι του 2013, αναλαμβάνοντας τον ΠΑΟΚ, χωρίς να ολοκληρώσει τη σεζόν στην ομάδα της Θεσσαλονίκης.


Πηγή: http://www.sentragoal.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Αναγνωστοπούλου καταγγέλλει: Καθηγητές βάζουν στην τσέπη τους λεφτά από δίδακτρα


Ένα ποσοστό των μελών του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ), της τάξεως του 30%, βάζει «στην τσέπη του» μέρος των διδάκτρων των μεταπτυχιακών, ανέφερε, η αναπληρώτρια υπουργός Σία Αναγνωστοπούλου, μιλώντας στην Διαρκή Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.

«Το 30% των μελών ΔΕΠ βάζουν λεφτά στην τσέπη τους και δεν το ξέρω κουτσομπολίστικα, αλλά από έρευνα», είπε χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός.

«10.000 ευρώ ανά κεφαλή είναι επιχείρηση και όχι μεταπτυχιακό», πρόσθεσε.

Επίσης, έκανε λόγο για «βιομηχανία μεταπτυχιακών» και «αμφιβόλου ποιότητας τίτλους». «Δεν θα συναινέσουμε σε μια βιομηχανία μεταπτυχιακών με αμφιβόλου ποιότητας τίτλων», επισήμανε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΙΤΗΣΕΕ: Τα κανάλια μέλη μας δεν χρωστούν ούτε ένα ευρώ


Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), τονίζοντας ότι κανένας σταθμός από τα μέλη της δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές και δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στο Δημόσιο, τα ασφαλιστικά Ταμεία ή τις τράπεζες.

Η ΕΙΤΗΣΕΕ, επίσης, σημειώνει ότι δεν υπάρχει ούτε καθυστέρηση σε τυχόν δόσεις, και ότι τα δάνεια που έχουν λάβει τα συγκεκριμένα κανάλια που ανήκουν στην Ένωση (Alpha, Antenna, Mακεδονία, Mega, Skai, Star) έχουν δοθεί με διαφανή και εγγυημένο τρόπο από τις τράπεζες, ενώ όλα εξυπηρετούνται και δεν εμπίπτουν στην κατηγορία των «κόκκινων δανείων».

Τέλος, η ανακοίνωση της ΕΙΤΗΣΕΕ αναφέρει, ότι όσα λέγονται δια στόματος του Έλληνα πρωθυπουργού περί οφειλών κ.λπ. όσων αφορά τις επιχειρήσεις των έξι παραπάνω τηλεοπτικών σταθμών, αποτελούν συκοφαντία και συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσική διαμαρτυρία από το "κίνημα της γράβατας"


Μέλη του κινήματος της γραβάτας έχουν διοργανώσει συναυλία στην πλατεία Κλαυθμώνος.

Το κίνημα της γραβάτας τάσσεται υπέρ των αγροτών που διαμαρτύρονται για τα νέα μέτρα στο ασφαλιστικό.






Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ύπατη Αρμοστεία: "Μια στέγη για όλους"


Μια νέα καμπάνια αλληλεγγύης για τους πρόσφυγες με στόχο μια «στέγη προστασίας» για όλους άρχισε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, μέσω της σελίδας www.unhcr.gr/roof4all.

«Βοήθησέ μας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα στις κυβερνήσεις ότι δεν πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σε αυτό που συμβαίνει. Ζητάμε ένα ολοκληρωμένο πλάνο αντιμετώπισης. Πρέπει όλοι μας να εμποδίσουμε να επαναληφθεί αυτή η τραγωδία» λέει η Ύπατη Αρμοστεία και ζητάει από τον κόσμο να πάρει μέρος στην πρόκληση «Roof for all».

Οι συμμετέχοντες στην καμπάνια καλούνται να δείξουν την υποστήριξή τους φτιάχνοντας μια συμβολική «στέγη» και ανεβάζοντας στη συνέχεια τη φωτογραφία ή το βίντεο στα social media.

Στην καμπάνια συμμετέχουν και γνωστοί ηθοποιοί και τηλεοπτικά πρόσωπα.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά το ταξίδι της ελπίδας για την Ντένια - Πετάει για Βοστώνη


Ξεκινά το ταξίδι της ελπίδας για την 28χρονη Ντένια Παράσχη καθώς αυτή την ώρα πετάει για τη Βοστώνη, ώστε να νοσηλευτεί σε Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της περιοχής και να θεραπευτεί από την σπάνια μορφή καρκίνου στην καρδιά από την οποία πάσχει.

Ξεκινά το ταξίδι της ελπίδας για την Ντένια - Πετάει για Βοστώνη

Η ασθενής έχει επιβιβαστεί σε lear jet-ασθενοφόρο, ιδιωτικής εταιρείας, το οποίο διαθέτει τα απαραίτητα ιατρικά μηχανήματα, ώστε να φτάσει στον προορισμό της με ασφάλεια.

Στο αεροσκάφος, εκτός από το σύζυγο και άλλους συγγενείς της κοπέλας, βρίσκονται δύο ιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, εξειδικευμένο σε τέτοιου είδους μεταφορές. Στο αεροδρόμιο, που θα φτάσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου, θα την περιμένουν οι ιατροί του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Βοστώνης και με ασθενοφόρο θα την μεταφέρουν κατευθείαν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, εκτός από τους ιατρούς στο αεροδρόμιο, θα βρίσκονται ομογενείς της Αμερικής, που θα βοηθήσουν την οικογένεια Παράσχη, κατά τη διαμονή της στην Βοστώνη.

----------------

Εξιτήριο πήρε η Ντένια Παράσχη - Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου


Εξιτήριο πήρε σήμερα από το Ωνάσειο η Ντένια Παράσχη, η 28χρονη από τη Ζάκυνθο που συγκλόνισε ολόκληρη την Ελλάδα με την περιπέτεια υγείας της.

Μετά από όσα ακούστηκαν τις τελευταίες ημέρες, για την εμπλοκή που προέκυψε με το ταξίδι της στην Αμερική και την άρνηση του Ωνασείου να επιτρέψει την μετακίνηση της, το νοσοκομείο εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα.

Όπως αναφέρει το Ωνάσειο «στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.»

Προσθέτει ότι «της εξηγήθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς και συστήθηκε εφόσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία ιατρού.»

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του νοσοκομείου:

«Η ασθενής Διονυσία Παράσχη εισήχθη στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στις 25/1/2016 καθώς σε υπερηχογράφημα που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο μας διαπιστώθηκε μεγάλη συλλογή περικαρδιακού υγρού και αυξημένες πιέσεις στη δεξιά κοιλία.

Ο απεικονιστικός έλεγχος που πραγματοποιήθηκε, ανέδειξε μάζα στο μεσοθωράκιο που πίεζε την πνευμονική αρτηρία και επεκτεινόταν μέχρι την αορτή.

Στην ασθενή προτάθηκε η διενέργεια βιοψίας με βελόνη και καθοδήγηση από αξονικό τομογράφο για να καθοριστεί ο ιστολογικός τύπος της μάζας. Η ασθενής αρνήθηκε τη διενέργεια της βιοψίας και ζήτησε να μεταφερθεί σε νοσοκομείο των ΗΠΑ.

Της εξηγήθηκαν οι πιθανοί κίνδυνοι μιας τέτοιας μεταφοράς και συστήθηκε, εφ’ όσον η ίδια και η οικογένειά της το απαιτούσαν, η μεταφορά να πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους κανόνες των αεροπορικών εταιρειών και με τη συνοδεία ιατρού.

Σήμερα η ασθενής αναχώρησε από το Νοσοκομείο. Της ευχόμαστε καλή επιτυχία και γρήγορη ανάρρωση.»



Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρόκληση από αστυνομικό των ΥΜΕΤ - Πέταξε πέτρες στους αγρότες


Αίσθηση προκαλούν οι εικόνες που κατέγραψε το enikos.gr από τα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ αστυνομικών δυνάμεων και αγροτών στο Δαφνί, με τον αστυνομικό της Υποδιεύθυνσης Μέτρων Τάξης, να πετάει προς την πλευρά των αγροτών πέτρες, που σηκώνει από το έδαφος.

Όπως φαίνεται στις εικόνες, ο συγκεκριμένος αστυνομικός διακρίνεται στο πλάνο να παίρνει από το οδόστρωμα πέτρες που έχουν πετάξει νωρίτερα οι αγρότες και να τις πετάει προς αυτούς.

Το περιστατικό αυτό σημειώνεται λίγες ημέρες μετά την περίεργη επίθεση ενός άλλου αστυνομικού των ΜΑΤ στην Κω, κατά την οποία προκαλεί φθορές σε ένα Ι.Χ και μία μοτοσυκλέτα και η οποία είχε ως αποτέλεσμα τη διεξαγωγή Διοικητικής Έρευνας από το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κόκκινα» δάνεια 1,5 δισ. ευρώ του πρώην ΟΕΚ απειλούν τον ΟΑΕΔ


Ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ τα «κόκκινα» δάνεια του πρώην Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας που καλείται να διαχειριστεί ο ΟΑΕΔ, ως διάδοχος φορέας, μετά την κατάργηση του ΟΕΚ. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΑΕΔ –τ. ΟΕΚ–τ. ΟΕΕ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι πρόκειται για μια απασφαλισμένη χειροβομβίδα, αφού μόνο το ποσό των ληξιπρόθεσμων οφειλών ξεπερνά τα 340 εκατ. ευρώ, ενώ το άθροισμα των ληξιπρόθεσμων και του άληκτου ποσού παροχών ξεπερνούν το 1,5 δισ. ευρώ.

Παράλληλα, βέβαια, επισημαίνει ότι δικαιούχοι των συγκεκριμένων δανείων, που δίνονταν μόνο από τον Οργανισμό χωρίς τη συμμετοχή τραπεζών, είναι ειδικές κατηγορίες ευάλωτων κοινωνικά ομάδων, όπως άτομα με αναπηρία, πολύτεκνοι και σεισμόπληκτοι.

Συνολικά έχουν χορηγηθεί περίπου 80.000 δάνεια, που είναι ακόμη ενεργά. Το 55% των δανείων αυτών, δηλαδή περίπου 55.000, δεν εξυπηρετούνται καθώς οι δικαιούχοι αδυνατούν να καταβάλλουν τις μηνιαίες δόσεις τους, κυρίως εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Ο σύλλογος κάνει λόγο για «αδιαφορία» από την πλευρά της Πολιτείας να προχωρήσει σε ρύθμιση των δανείων αυτών, με αποτέλεσμα και οι δανειολήπτες να μην είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, αλλά και στο ταμείο του ΟΑΕΔ να μην εισρέουν κεφάλαια που θα μπορούσαν να διατεθούν σε νέα στεγαστικά δάνεια. Την ίδια στιγμή, μάλιστα, σύμφωνα με τον σύλλογο, ο ΟΑΕΔ, μέσω του πρώην ΟΕΚ, διαθέτει περιουσία της τάξεως των 7 δισ. ευρώ, η οποία παρότι παραμένει αναξιοποίητη από τον Οργανισμό, αξιοποιείται και μάλιστα με σημαντικά κέρδη, από επιτήδειους. Συγκεκριμένα, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ και στους πρώην οργανισμούς υπογραμμίζουν ότι, σύμφωνα με καταγγελίες, τα περισσότερα οικόπεδα ιδιοκτησίας ΟΕΚ έχουν καταπατηθεί από ιδιώτες, οι οποίοι μάλιστα τα δηλώνουν στον ΟΠΕΚΕΠΕ, με αποτέλεσμα να εισπράττουν επιδοτήσεις για οικόπεδα που δεν τους ανήκουν.

Ενδεικτικά, αναφέρουν την περίπτωση της Θεσσαλονίκης, όπου σύμφωνα με πληροφορίες «έχουν δηλωθεί στον ΟΠΕΚΕΠΕ, άνω των 500 στρεμμάτων οικόπεδα του ΟΕΚ, με συνέπεια επιτήδειοι να εισπράττουν χιλιάδες ευρώ από παράνομες επιδοτήσεις». Ο σύλλογος των εργαζομένων ζητάει από τη διοίκηση του ΟΑΕΔ να προχωρήσει στην επικαιροποίηση της καταγραφής της περιουσίας του ΟΕΚ και του ΟΕΕ, να την προστατέψει με ανάλογες ενέργειες προς το Κτηματολόγιο και τον ΟΠΕΚΕΠΕ, να την αξιοποιήσει προς όφελος του Οργανισμού και να γίνουν όλες οι απαραίτητες νομικές ενέργειες κατά των καταπατητών.


Πηγή: http://www.kathimerini.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα τρία παλικάρια του Πολεμικού Ναυτικού που έχασαν την ζωή τους στην Κίναρο


Αυτοί είναι οι τρεις αξιωματικοί του μοιραίου ελικοπτέρου ΑΒ-212 που συνετρίβη χθες στο βορειοδυτικό τμήμα της Κινάρου.

Με αφορμή το τραγικό δυστύχημα, τριήμερο πένθος έχει κηρυχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Δείτε το βίντεο από το STAR:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Απλοποιούνται οι διαδικασίες αδειοδότησης για τις επιχειρήσεις


Μάρδας: Στόχος η διαδικασία να μειωθεί στους 6-8 μήνες.

Τη βούληση της κυβέρνησης να απλουστεύσει τις διαδικασίες αδειοδότησης των ξένων επενδύσεων, εξέφρασε ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τις Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις, Δημήτρης Μάρδας στη συνεδρίαση των βουλευτών-μελών των Κοινοβουλευτικών Συνελεύσεων διεθνών οργανισμών στις οποίες συμμετέχει η Βουλή των Ελλήνων.

Ξετυλίγοντας το πλέγμα των δράσεων του υπουργείου Εξωτερικών στον τομέα της οικονομικής διπλωματίας, ο κ. Μάρδας επισήμανε πως «συνεργαζόμαστε με το υπουργείο Οικονομίας έτσι ώστε να οδηγηθούμε σε μια διαδικασία απλούστευσης που θα επιτρέπει στο εξάμηνο ή το οκτάμηνο το αργότερο να γίνεται μια διαδικασία αδειοδότησης». Σε αυτήν την κατεύθυνση, υπογράμμισε πως για πρώτη φορά «έχουμε καταγράψει τις 18 αιτήσεις που τρέχουν αυτή τη στιγμή για ξένες επενδύσεις στη χώρα, τις παρακολουθούμε συνεχώς, βλέπουμε τι προβλήματα αντιμετωπίζουνε και ενημερώνουμε όλους τους αρμόδιους φορείς και υπουργεία στο πλαίσιο ενός πίνακα και κάποιων σχολίων, ώστε να λύνουμε αυτά τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζουν εταιρείες οι οποίες λόγω της γραφειοκρατίας βλέπουν τη διαδικασία της αδειοδότησης να καθυστερεί».

Εστιάζοντας, ειδικότερα, στην πολιτική του υπουργείου Εξωτερικών για την προσέλκυση των ξένων επενδύσεων, σημείωσε πως έχει αλλάξει. «Ενδιαφερόμαστε να κάνουμε μια παρουσίαση της χώρας μας σε μια μεγάλη συγκέντρωση επιχειρηματιών και να παρουσιάσουμε τα όποια θετικά έχει η χώρα μας τα οποία είναι ικανά να προσελκύσουν ξένους επενδυτές» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ως προς την επιλογή των επιχειρήσεων, ανέλυσε πως η χώρα έχει στοχεύσει σε συγκεκριμένες αγορές για φέτος και ακολουθεί την εξής διαδικασία: «Μελετούμε τις πολυεθνικές των χωρών που θέλουμε να επισκεφτούμε, βλέπουμε ποιες και πού έχουν επενδύσει στα Βαλκάνια και την Τουρκία και δίνουμε προτεραιότητα καταρχάς στις εταιρείες που δεν έχουν επενδύσει στην περιοχή». «Το να έχει επενδύσει μια εταιρεία στην Τουρκία και να προσπαθήσουμε να την πείσουμε να έρθει στην Ελλάδα, θεωρούμε ότι αυτό το πράγμα είναι ανούσιο, γιατί στο πλαίσιο της στρατηγικής αυτών των εταιρειών δεν έχουν λόγο να βρίσκονται σε δύο χώρες όμορες, όταν όλο το περιβάλλον γύρω μας έχει συμφωνίες σύνδεσης με την ΕΕ, που σημαίνει ότι υπάρχει ελεύθερη διακίνηση αγαθών και υπηρεσιών και κεφαλαίων» εξήγησε.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε ο κ. Μάρδας και στη συστηματική συνεργασία της Ελλάδας με τη Γαλλία, που άρχισε με αφορμή την επίσκεψη του Φρανσουά Ολάντ στην Ελλάδα και αποτυπώνεται σε έναν οδικό χάρτη. «Οι Γάλλοι ενδιαφέρονται για τις ιδιωτικοποιήσεις, εμείς ενδιαφερόμαστε για τις πολιτικές των γαλλικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και στο πλαίσιο αυτής της συνεννόησης πορευόμαστε», σημείωσε και ανέφερε ότι την ερχόμενη εβδομάδα, στις 17-18 Φεβρουαρίου, θα διεξαχθεί συνάντηση στη Γαλλία. Ανακοίνωσε, επίσης, πως ανάλογη συνεργασία ζήτησαν η Ιταλία και η Γερμανία. «Ο Ιταλός πρέσβης με επισκέφτηκε και μου ζήτησε να κάνουμε ακριβώς το ίδιο πράγμα, με αφορμή την επίσκεψη του Ιταλού υπουργού Εξωτερικών, που θα έρθει στην Ελλάδα στις 18 Φεβρουρίου. Το ίδιο ζήτησαν και οι Γερμανοί από τον κ. Κοτζιά στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία», σημείωσε.

Όσον αφορά τους Έλληνες εξαγωγείς, τόνισε πως είναι έτοιμο ένα σύνολο μέτρων φορολογικού χαρακτήρα για τους εξαγωγικούς φορείς της χώρας, που θα τους διευκολύνουν. «Αυτά τα μέτρα έχουν καταγραφεί, περιμένουμε τα τελικά σχόλια εκ μέρους των φορέων, θα τα καταθέσουμε στα συναρμόδια υπουργεία έτσι ώστε να ακολουθήσουν τον δρόμο της νομοθέτησης» προσέθεσε. Στο πλαίσιο της ενίσχυσης των εξαγωγών, ανέφερε την αναβάθμιση της διαδικτυακής πύλης Agora του υπουργείου Εξωτερικών με την ανάρτηση καταλόγου καταστημάτων ντελικατέσεν από 70 χώρες με τα στοιχεία επικοινωνίας τους, και προανήγγειλε πως ανάλογος κατάλογος θα αναρτηθεί με τους διανομείς εισαγωγών σε όλους τους κλάδους της παραγωγής από 70 χώρες.

Παράλληλα, με στόχο να μείνει το ανθρώπινο κεφάλαιο της χώρας εντός των συνόρων, επισήμανε πως «συνεργαζόμαστε με τον σύνδεσμο των εταιρειών της Πληροφορικής, οι οποίες θέλουν να φτιάξουν έναν κόμβο στην Ελλάδα που να πουλάνε softaware σε όλο τον πλανήτη».

Τέλος, επανέλαβε την εξειδικευμένη δράση για τη δημιουργία ενός νησιού της τέχνης και της φιλοσοφίας. Θα είναι ένα νησί που θα συγκεντρώνονται επιστήμονες απ' όλον τον κόσμο ή επαγγελματίες και θα οργανώνουν μεγάλα διεθνή συνέδρια, αποσαφήνισε και συμπλήρωσε πως το καλοκαίρι, «αν μπορούμε να φτιάξουμε το θερινό Νταβός της χώρας». Αυτό το νησί, επισήμανε, θα χτιστεί χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση του προϋπολογισμού της χώρας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκ στην Πέλλα: Μητέρα κακοποιούσε σεξουαλικά τα δυο ανήλικα παιδιά της


Μαζί με τον σύντροφό της έκαναν κόλαση τη ζωή δυο αγοριών 11 και 9 ετών.

Σε κόλαση είχε μετατραπεί την τελευταία 5ετία η ζωή για δύο ανήλικα αδέλφια από την Πέλλα, τα οποία φαίνεται ότι βασανίζονταν και κακοποιούνταν σεξουαλικά από την ίδια τη μάνα τους και το σύντροφό της.

Παρά τις επανειλημμένες καταγγελίες για τον εφιάλτη που ζούσαν τα δύο αγοράκια, 11 και 9 ετών (σήμερα), μόλις πριν από λίγες εβδομάδες βρέθηκαν υπό την προστασία της Πολιτείας και φιλοξενούνται πλέον σε ίδρυμα προστασίας ανηλίκων.

Σοκαριστικές λεπτομέρειες αυτής της υπόθεσης έγιναν γνωστές από πηγή της Εισαγγελίας Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης. Όπως αποκαλύφθηκε, η δικογραφία περιλαμβάνει βιασμό και ασελγείς πράξεις σε βάρος των αθώων παιδιών, σβήσιμο τσιγάρων στα κορμάκια τους, εγκλεισμό σε υπόγειο δίκην «τιμωρίας» και κάψιμο με καυτό λάδι στα πόδια. Το συγκλονιστικό είναι ότι τα στοιχεία αυτά επιβεβαιώνονται από ιατροδικαστική έκθεση.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν, κατόπιν τυχαίου αστυνομικού ελέγχου, βρέθηκαν στην κατοχή του άνδρα μικροποσότητες ναρκωτικών με συνέπεια αυτός να συλληφθεί. Διαπιστώθηκε -περαιτέρω- ότι εναντίον του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για την υπόθεση της κακοποίησης και έτσι παραπέμφθηκε να απολογηθεί στην α΄ τακτική ανακρίτρια Θεσσαλονίκης, από την οποία ζήτησε και πήρε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα. Προηγουμένως, ασκήθηκε εναντίον του ποινική δίωξη από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών για βιασμό, κατάχρηση ανηλίκου σε ασέλγεια, ενδοοικογενειακή βία και κατοχή ναρκωτικών. Ανάλογο ένταλμα εκκρεμεί και σε βάρος της μητέρας των παιδιών, η οποία διώκεται για ασέλγεια και αποπλάνηση ανηλίκου, ενώ αναζητείται για να συλληφθεί.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η υπόθεση άρχισε να ερευνάται από το 2011, μετά από καταγγελίες που είχαν γίνει τότε. Τον καιρό εκείνο η κατηγορούμενη γυναίκα ζούσε με το σύντροφό της και τους ανήλικους γιους της στην Πέλλα, ενώ αργότερα φαίνεται ότι μετακόμισαν στη Θεσσαλονίκη. Η έρευνα των διωκτικών αρχών συνεχίζεται, καθώς υπάρχουν καταγγελίες που αναφέρουν φωτογράφηση της κακοποίησης από αγνώστους, τα μικρά ονόματα των οποίων βρίσκονται εν γνώσει των αρχών που προσπαθούν να τους εντοπίσουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο-σοκ με οπαδό της Ρεάλ να χτυπάει με το αμάξι του φίλους της Μπάρτσα!


Στη δημοσιότητα δόθηκε, για πρώτη φορά, ένα βίντεο με οπαδό της Ρεάλ Μαδρίτης να χτυπά με το αυτοκίνητό του φίλους της Μπαρτσελόνα, οι οποίοι κινούνταν σε ένα πεζοδρόμιο το 2014 στην Βαλένθια!

Αυτός δεν είναι οπαδός, αλλά εγκληματίας!

Στις 16 Απριλίου του 2014 χιλιάδες οπαδοί της Μπαρτσελόνα ήταν στην πόλη της Βαλένθια και κατευθύνονταν στο «Μεστάγια» για τον τελικό του Κυπέλλου με την Ρεάλ Μαδρίτη, όταν ένας οπαδός της «βασίλισσας» τους χτύπησε και τους τραυμάτισε με το αυτοκίνητό του!

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από το τραγικό αυτό συμβάν, ωστόσο αυτή είναι η πρώτη φορά που δίνεται το συγκεκριμένο βίντεο στη δημοσιότητα από τον Τύπο της Ισπανίας.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αν δεν απαντήσετε «ναι» σε αυτές τις ερωτήσεις, τότε πιθανότατα είστε δυστυχισμένοι


Η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της. Τα πράγματα δεν έρχονται πάντα όπως εμείς επιθυμούμε, αλίμονο! Υπάρχουν άνθρωποι που φεύγουν από τη ζωή μας, είναι εκείνοι που χάνουν τη δουλειά τους, τον/την αγαπημένη τους. Αλλά αυτό δε σημαίνει όμως ότι δεν υπάρχει το καλό εκεί όπου συμβαίνει κάτι κακότυχο.

Μερικές φορές σίγουρα, χρειάζεται κάποιο κίνητρο για να αρχίσουν να γίνονται αλλαγές έτσι ώστε να κατακτήσουμε την ευτυχία.

Παρακάτω, ακολουθούν 10 ερωτήσεις που πρέπει να θέσετε στον εαυτό σας προκειμένου να μάθετε αν είστε πραγματικά ικανοποιημένοι, στην παρούσα φάση, από τη ζωή σας:

1.Πιάνετε τον εαυτό σας να ζητάει περισσότερα;

2.Είστε τελειομανείς;

3.Εργαστήκατε σκληρά για να φτάσετε σε αυτό το επίπεδο που είστε τώρα;

4.Έχετε ένα τελικό στόχο και βρίσκεστε στο σωστό δρόμο για να τον πετύχετε;

5.Δίνετε στον εαυτό σας το χρόνο για χαλάρωση;

6.Θα ήσασταν κάποιος άλλος, θα θέλετε να έχετε για φίλο τον εαυτό σας;

7.Μπορείτε να παραδεχτείτε ότι δεν είναι όλα στατικά; Μπορείτε να «υποδεχτείτε» τις αλλαγές;

8.«Νταντεύετε» ποτέ τον εαυτό σας για τα όσα έχετε πετύχει;

9.Γελάτε περισσότερο από ότι κλαίτε;

10.Αν η ζωή που έχετε τώρα, παραμείνει για πάντα έτσι, θα το αντέχατε;


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τη Δευτέρα απολογείται ο 53χρονος που δολοφόνησε 23χρονο πριν από 18 χρόνια στην Πέλλα


Σήμερα ζήτησε και έλαβε νέα προθεσμία από τον ανακριτή.

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί τη Δευτέρα πήρε ο 53χρονος, που κατηγορείται για τη δολοφονία ενός 23χρονου, πριν από 18 χρόνια, στην Πέλλα. Ο κατηγορούμενος μετήχθη το μεσημέρι από τη Θεσσαλονίκη -όπου κρατείται- στα δικαστήρια της Έδεσσας και οδηγήθηκε στον ανακριτή, από τον οποίο ζήτησε μία ακόμη προθεσμία, τη δεύτερη, για να προετοιμάσει την απολογία του, αίτημα που έγινε δεκτό.

Το έγκλημα φαίνεται πως έχει ερωτικά κίνητρα, καθώς, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπάρχουν στοιχεία για σχέσεις μεταξύ θύματος και κατηγορούμενου. Ο τελευταίος φέρεται να παραδέχεται ότι ήταν σύντροφος του 23χρονου, αλλά αρνείται κατηγορηματικά την εμπλοκή του στην υπόθεση.

Το πτώμα του -άγνωστου μέχρι πρόσφατα- άνδρα είχε βρεθεί στις αρχές του 1998 σε δασική έκταση στο Κάτω Γραμματικό Πέλλας. Είχε μία σφαίρα στο κεφάλι από κυνηγετικό όπλο, ενώ ο δράστης, θέλοντας να εξαφανίσει τα ίχνη, έβαλε φωτιά στο πτώμα, από το οποίο -επιπλέον- έλειπαν τα δάχτυλα των χεριών, γεγονός που καθιστούσε επί χρόνια ανέφικτη την ταυτοποίησή του, με συνέπεια οι έρευνες να βρίσκονται στο «σκοτάδι».

Την άκρη του νήματος για τη στυγερή δολοφονία βρήκε πριν από λίγες μέρες η ειδική ομάδα έρευνας ανεξιχνίαστων εγκλημάτων (cold case) της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, όταν, με τη βοήθεια και της τεχνολογίας, ταυτοποιήθηκε το θύμα, που ήταν ένας 23χρονος από τη Βόρεια Ήπειρο, σεσημασμένος για ναρκωτικά. Αξιοποιώντας -στη συνέχεια- ένα «ορφανό» αποτύπωμα που βρέθηκε κοντά στο πτώμα, οι αστυνομικές Αρχές έφτασαν τελικά στα ίχνη του 53χρονου εμπόρου και τον συνέλαβαν με ένταλμα του ανακριτή Έδεσσας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η Αναδοχή Παιδιού στην τάξη


Μια πράξη αλληλεγγύης από το πρόγραμμα της ActionAid.

Το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού της ActionAid είναι ο τρόπος που έχουν επιλέξει πολλοί εκπαιδευτικοί και σύλλογοι γονέων να μιλήσουν στα παιδιά για την αξία της αλληλεγγύης, της ισότητας και για τη δύναμη που έχουμε όλοι να κάνουμε τον κόσμο μας λίγο καλύτερο. Είναι ένα παράθυρο στον κόσμο με τους μαθητές να γίνονται πολίτες του κόσμου.

Η απόφαση εκπαιδευτικών και γονιών να γίνει μια τάξη ή ένα σχολείο Ανάδοχος Παιδιού είναι καθοριστική όχι μόνο για τη ζωή ενός παιδιού σε μια φτωχή χώρα στον αναπτυσσόμενο κόσμο, αλλά και ολόκληρη την κοινότητα του παιδιού που στηρίζουν. Διότι η τάξη ή το σχολείο υποστηρίζουν το παιδί που συμμετέχει στο πρόγραμμα της ActionAid, αλλά και την οικογένειά του και ολόκληρη την κοινότητα όπου ζουν, ώστε να επιτευχθούν μόνιμες βελτιώσεις στην ποιότητα της ζωής τους.

Οι τάξεις και τα σχολεία που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού, λαμβάνουν φωτογραφίες, ζωγραφιές και γράμματά του παιδιού που στηρίζουν κι έτσι γνωρίζουν καλύτερα τον μακρινό τους φίλο και την πραγματικότητα της χώρας του νέου τους «συμμαθητή». Λαμβάνουν, επίσης, τακτικές ενημερώσεις για το πώς αλλάζει η κοινότητα που στηρίζουν, όπου βρίσκουν ιστορίες ανθρώπων που περιγράφουν πώς βελτιώνεται η ζωή τους.

Πέρα από αυτά τα υλικά, που λαμβάνουν ούτως ή άλλως όλοι οι Ανάδοχοι, οι τάξεις λαμβάνουν επιπλέον υλικό που φτιάχτηκε ειδικά για αυτούς από τον εκπαιδευτικό τομέα της ActionAid: το εκπαιδευτικό κουτί Αναδοχής. Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό εργαλείο που περιλαμβάνει δραστηριότητες, φωτογραφίες που δείχνουν πώς είναι τα σπίτια και τα σχολεία σε χώρες μακρινές, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι, με το οποίο τα παιδιά μπορούν να ταξιδέψουν τον κόσμο και να μάθουν δημιουργικά γι αυτόν καθώς και το πιστοποιητικό Αναδοχής.

400 σχολεία σε όλη την Ελλάδα και σε όλες τις βαθμίδες από το νηπιαγωγείο ως το Λύκειο είναι ήδη Ανάδοχοι Παιδιού και τη χρησιμοποιούν στην τάξη, γράφουν γράμματα στο παιδί που στηρίζουν, φτιάχνουν «γωνιές» Αναδοχής όπου κρεμούν τις ζωγραφιές του και τις φωτογραφίες του και βρίσκουν ευκαιρίες για να συζητήσουν για τον κόσμο μας και πώς μπορεί να γίνει καλύτερος.

Όπως αναφέρει ο Κωνσταντίνος Κοκκίνης, Λυκειάρχης στο 3ο ΤΕΛ Γαλατσίου «τα παιδιά γίνονται καλύτεροι μαθητές και καλύτεροι πολίτες.» «Έχουν μάθει να δίνουν, όχι μόνο να παίρνουν» προσθέτει η Μαρία Στάση, Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 2ου Δημοτικό Αχαρνών. «Η Αναδοχή γίνεται ένα σκαλοπατάκι για να μιλήσουμε για τα ανθρώπινα δικαιώματα» υποστηρίζει η Έλενα Καραγιάννη, δασκάλα στο 2ο Δημοτικό Αχαρνών. «Είναι μια καλή ευκαιρία για να μάθουν τα παιδιά ότι εκτός από το να συμπονούμε, μπορούμε να κάνουμε και πράγματα» συμπληρώνει η Χριστίνα Καραγκιόζογλου, νηπιαγωγός στο Μπενάκειο.

Το πρόγραμμα Αναδοχής Παιδιού μπορεί να το αναλάβει μία τάξη ή ένα ολόκληρο σχολείο. Οι εκπαιδευτικοί και οι γονείς έχουν βρει πολλούς τρόπους να συγκεντρώνεται το ποσό των 22 ευρώ το μήνα είτε μοιράζοντας το ανά μαθητή είτε κάνοντας μπαζάρ και εκδηλώσεις για να συγκεντρωθούν τα χρήματα.

«Νιώθω ωραία που βοηθάω τη Λετίσια, γιατί χρειάζεται τα ίδια πράγματα με εμένα» λέει ο Κωνσταντίνος που πηγαίνει στο Μπενάκειο νηπιαγωγείο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι επιστήμονες αποχαιρετούν το Philae


Το διαστημικό ρομποτάκι δεν μπορεί να ανακτήσει την ενέργειά του επειδή βρίσκεται στη σκιά.

Αντίο, Philae… Οι Ευρωπαίοι επιστήμονες εγκατέλειψαν κάθε ελπίδα ότι θα αποκαταστήσουν την επαφή με το διαστημικό ρομποτάκι που «κοιμάται» εδώ και μήνες στην επιφάνεια του κομήτη 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο, μετά την επιτυχημένη προσεδάφισή του, καθώς δεν μπορεί να ανακτήσει την ενέργειά του επειδή βρίσκεται στη σκιά.

Οι επιστήμονες αποχαιρετούν το Philae

Το Γερμανικό Αεροδιαστημικό Κέντρο (DLR) ανακοίνωσε πως οι ειδικοί πιστεύουν ότι το διαστημικό σκάφος έχει καλυφθεί πλέον με σκόνη και ότι έχει παγώσει σε τέτοιο βαθμό που είναι αδύνατον να επαναλειτουργήσει.

«Δυστυχώς οι πιθανότητες να αποκατασταθεί η επαφή του με το Κέντρο Ελέγχου του DLR είναι σχεδόν μηδενικές και θα σταματήσουμε να του στέλνουμε νέες εντολές», είπε ο Στέφαν Ούλαμεκ, ο διευθυντής προγράμματος του Philae.

Το ευρωπαϊκό ρομπότ-εργαστήριο προσεδαφίστηκε στον κομήτη τον Νοέμβριο του 2014, έπειτα από μια αξιοσημείωτα επιτυχημένη αποστολή ακριβείας. Όμως σταμάτησε να λειτουργεί πολύ σύντομα επειδή οι μπαταρίες του δεν έβλεπαν τον ήλιο και ήταν αδύνατον να επαναφορτιστούν.

Το Philae «ξύπνησε» πέρσι τον Ιούνιο, καθώς ο κομήτης πλησίαζε στον ήλιο και οι επιστήμονες πίστεψαν ότι θα μπορούσε να ολοκληρώσει ορισμένα από τα πειράματα που δεν είχε προλάβει να κάνει. Όμως από τις 9 Ιουλίου σταμάτησε κάθε επαφή του με το διαστημικό όχημα Ροζέτα και μια τελευταία προσπάθεια να αποκατασταθεί η επαφή αυτή απέτυχε.

«Θα μας προκαλούσε κατάπληξη αν λαμβάναμε τώρα ένα σήμα», εξήγησε ο Ούλαμεκ.

Μολονότι η ομάδα παρακολούθησης του ρομπότ πιστεύει ότι το Philae δεν είναι καλυμμένο με πάγο, τα ηλιακά πάνελ που επαναφορτίζουν τις μπαταρίες του μάλλον έχουν σκεπαστεί από σκόνη. Επιπλέον, τη νύχτα η θερμοκρασία στον κομήτη μπορεί να πέσει ακόμη και κάτω από τους -180 βαθμούς Κελσίου, καθώς ο 67Ρ/Τσουριούμοφ-Γκερασιμένκο απομακρύνεται πλέον από τον ήλιο. Έτσι ο κομήτης και το ρομπότ ψύχονται και το Philae δεν είναι σχεδιασμένο για να λειτουργεί σε τέτοιες συνθήκες.

Η γαλλική διαστημική υπηρεσία CNES (Εθνικό Κέντρο Διαστημικών Ερευνών) εμφανίστηκε πάντως λιγότερο απαισιόδοξη, στη δική της ανακοίνωση, επισημαίνοντας ότι η Ροζέτα βρίσκεται αρκετά κοντά ώστε να «ακούσει» το Philae, αν εκπέμψει κάποιο σήμα. «Εξακολουθώ να αφουγκράζομαι, όμως φοβάμαι ότι το Philae αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις», ανέφερε σε μήνυμά της στο Twitter η... Ροζέτα, μαζί με ένα σκίτσο όπου εκφράζει την ανησυχία της για το «μικρό» που κοιμάται στον κομήτη.

«Μολονότι ελάχιστη, η ελπίδα να ακούσουμε και πάλι το μικρό ρομπότ εξακολουθεί να υφίσταται, η Ροζέτα πλησιάζει ανά τακτά διαστήματα τον κομήτη», τόνισε το CNES.

Τις τελευταίες ημέρες οι επιστήμονες του DLR, του CNES και της ευρωπαϊκής διαστημικής υπηρεσίας ESA εξέτασαν από κοινού την τύχη του μικρού διαστημικού ρομπότ, οι περιπέτειες του οποίου συνάρπαζαν πριν από λίγους μήνες όλον τον κόσμο. Έπειτα από ένα ταξίδι 10 ετών ως επιβάτης της Ροζέτας, το Philae έγραψε ιστορία στις 12 Νοεμβρίου 2014 καθώς έγινε το πρώτο διαστημικό σκάφος που προσγειώθηκε σε κομήτη. Δεν κατάφερε όμως να αγκιστρωθεί σωστά, αναπήδησε αρκετές φορές και κατέληξε μισοαναποδογυρισμένο, στη σκιά.

Παρά την «ατυχή» προσγείωση, πρόλαβε να εργαστεί εντατικά επί 60 ώρες και να στείλει τα δεδομένα που συγκέντρωσε πίσω στη Γη, προτού να σταματήσει, αφού δεν είχε πλέον ενέργεια.

Οι επιστήμονες που ήταν υπεύθυνοι για την αποστολή δυσκολεύτηκαν να πουν το τελευταίο αντίο. Ζήτησαν μάλιστα από την ESA να στείλει τη Ροζέτα --η οποία απέχει 50 χιλιόμετρα από τον Τσούρι-- να πραγματοποιήσει μια σειρά από σύντομες υπερπτήσεις τις επόμενες εβδομάδες πάνω από το σημείο όπου βρίσκεται το Philae. «Ρωτήσαμε αν είναι δυνατό κάτι τέτοιο, όμως ξέρουμε ότι η ESA έχει πολλούς λόγους να μην δεχτεί αυτό το αίτημα», το οποίο έχει κυρίως «συμβολικό» χαρακτήρα, παραδέχτηκε ο Ούλαμεκ.

Αν και η αποστολή αυτή είναι επικίνδυνη για τη Ροζέτα στην παρούσα φάση, επειδή ο κομήτης συνεχίζει να εκτινάσσει αέρια και σκόνη μετά το πέρασμά του από το περιήλιο, τον Αύγουστο, ίσως να μπορέσει να φτάσει σε απόσταση 10-20 χιλιομέτρων από την επιφάνεια του Τσούρι το καλοκαίρι. Θα προσπαθήσει τότε να «ξετρυπώσει» το Philae για να τραβήξει φωτογραφίες.

Η αποστολή της Ροζέτας θα τερματιστεί τον Σεπτέμβριο, όταν θα προσεδαφιστεί όσο πιο ομαλά μπορεί στον Τσούρι για να τελειώσει τις ημέρες της παρέα με τον αχώριστο σύντροφό της...


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας οι σοροί των αξιωματικών


Πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Οι σοροί των τριών μελών του πληρώματος του ελικοπτέρου ΑΒ-212 του Πολεμικού Ναυτικού που συνετρίβη στην Κίναρο, χθες τα ξημερώματα, μεταφέρονται στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας.

Οι σοροί μεταφέρθηκαν με ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος, το οποίο προσγειώθηκε στο ελικοδρόμιο του στρατοπέδου ΣΑΚΕΤΑ, στις 16:15 μ.μ. και ακολούθως παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του Πολεμικού Ναυτικού με προορισμό το 251 ΓΝΑ , έγινε γνωστό από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα μυστικά τρικ του Facebook


Χρήσιμα και ενδιαφέροντα κόλπα του κοινωνικού δικτύου.

Εάν είστε από τους χρήστες που απλά κάνουν like ή που καμιά φορά ανεβάζουν κάποια φωτογραφία στο Facebook, τότε ίσως δεν ξέρετε κάποια άλλα μυστικά και χρήσιμα τρικ του κοινωνικού δικτύου.

Τα τρικ αυτά που είτε αφορούν την ασφάλεια του λογαριασμού σας, είτε απλώς έχουν ενδιαφέρον για να περάσετε την ώρα σας, δεν είναι ιδιαίτερα γνωστά σε όλους τους χρήστες. Δείτε τα...

1. Δείτε τη φιλία των... φίλων σας



Πολλές φορές βλέπετε έναν φίλο σας να κοινοποιεί ένα σύνδεσμο στον τοίχο κάποιου άλλου ή να ανεβάζουν μια φωτογραφία μαζί. Ξέρετε ότι μπορείτε να δείτε όλες τις αλληλεπιδράσεις τους σε μια συνεχόμενη ροή; Πληκτρολογήστε στη διεύθυνση url του facebook τα εξής facebook.com/όνομα.επώνυμο (κολλημένα, χωρίς κενό το όνομα του ενός φίλου) μετά κολλημένα ?and= και μετά το όνομα του δεύτερου ατόμου. Θα σας εμφανίσει όλο το ιστορικό της φιλία τους!

2. Δείτε από πού είστε συνδεδεμένοι



Έχετε υποψίες ότι κάποιος έχει τον κωδικό σας και συνδέεται στο προφίλ σας ή έχετε αφήσει το προφίλ σας ανοιχτό σε κάποιον κοινόχρηστο λογαριασμό; Μπορείτε να το βρείτε και να αποσυνδεθείτε: Πάτε στις «Ρυθμίσεις» -> «Ασφάλεια» -> »Από πού συνδέεστε» και βλέπετε από πού είστε τώρα συνδεδεμένοι και από πού συνδεθήκατε πρόσφατα. Εκτός από τον browser σάς δίνεται η δυνατότητα να δείτε και την IP.

3. Αποθηκεύστε ένα link



Θέλετε να διαβάσετε ένα άρθρο ή να δείτε ένα βίντεο, αλλά δεν έχετε χρόνο; Μπορείτε να το αποθηκεύσετε όπως βλέπετε στην φωτογραφία και να το δείτε αργότερα. Στην αρχική σας σελίδα αριστερά υπάρχει η επιλογή «Αποθηκευμένα» όπου μπορείτε να δείτε ο,τι έχετε αποθηκεύσει.

4. Επιλέξτε έμπιστες επαφές



Δεν έχετε πρόσβαση στο λογαριασμό σας γιατί ξεχάσατε το λογαριασμό σας; Αν έχετε ορίσει κάποιες έμπιστες επαφές μπορούν να σας βοηθήσουν. Πάτε στις «Ρυθμίσεις» -> «Ασφάλεια» -> «Έμπιστες επαφές» και προσθέστε κάποιον πολύ έμπιστο φίλο σας ή συγγενή που θα σας βοηθήσει να επανασυνδεθείτε εάν έχετε πρόβλημα στο μέλλον.

5. Επιλέξτε τι θα βλέπετε πρώτα στη αρχική σελίδα σας



Θέλετε μια «καθαρή» και τακτοποιημένη αρχική σελίδα για να βλέπετε αυτά που εσείς θέλετε και όχι άσχετες ενημερώσεις; Πάτε δεξιά επάνω στην αρχική σας σελίδα, πατήστε το βελάκι και την επιλογή «Προτιμήσεις ενημερώσεων». Εκεί μπορείτε να επιλέξετε ποιων φίλων σας τις ενημερώσεις θα βλέπετε πρώτα και με ποιους μπορείτε να επανασυνδεθείτε, καθώς επίσης και σελίδες που ίσως σας ενδιαφέρουν.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η στολή που σε κάνει να νιώθεις 100 χρονών


Πώς είναι να είσαι στο σώμα ενός ηλικιωμένου.

ανείς δεν θα ήθελε να γεράσει πριν την ώρα του, αλλά αυτό ακριβώς κάνει μια στολή που δημιουργήθηκε από τη Ford. Ένα πολύπλοκο σύνολο που δημιουργεί εμπόδια και βάρη προσομοιώνει το πώς είναι να βρίσκεται κάποιος στο σώμα ενός ηλικιωμένου και συγκεκριμένα ενός ανθρώπου 104 ετών.

Φορώντας κάποιος τη στολή, κάνει τις κινήσεις του όλο και πιο αργές, δημιουργεί ένα αφύσικο αίσθημα, η κάμψη γίνεται δύσκολη, ενώ θολώνουν τα μάτια του. Σύμφωνα με την Daily Mail, η Ford δημιούργησε την στολή τρίτης ηλικίας για να βοηθήσει τους μηχανικούς της σχεδιάσουν αυτοκίνητά που να ταιριάζουν και με την παλαιότερη γενιά. Βέβαια 100 ετών δεν είναι και μια συνηθισμένη ηλικία για οδήγηση και μάλλον όχι ασφαλής. Σχεδιάστηκε για να μιμηθεί τις δονήσεις στα χέρια και τα προβλήματα όρασης που μπορούν να κάνουν την οδήγηση δύσκολη για τους ηλικιωμένους, ακόμη και νεότερους από 100. Η τεχνολογία ενέπνευσε επίσης την εταιρεία να σκεφτεί να αντικαταστήσει τα κλασικά κλειδιά με κουμπιά στο ταμπλό για όσους έχουν προβλήματα αρθρίτιδας. Τεχνολογία αυτόματης πέδησης και αυτοματοποιημένο πάρκινγκ, μαζί με τις νέες χειρολαβές θυρών έχουν επίσης ενσωματωθεί σε οχήματα για να κάνουν την οδήγηση πιο εύκολη για την παλαιότερη γενιά.



Ο Mike Bradley, επιστημονικός συνεργάτης στο κέντρο σχεδιασμού του Πανεπιστημίου του Cambridge, ο οποίος βοήθησε στην ανάπτυξη της στολής ανέφερε μεταξύ άλλων «Η πλειοψηφία των μηχανικών και των σχεδιαστών ήταν - και εξακολουθούν να είναι – νέοι άνθρωποι που δεν μπορούν να φανταστούν πως ζουν οι ηλικιωμένοι και πολλούς από τους περιορισμούς που αντιμετωπίζουν αυτοί οι οδηγοί. Αυτή η στολή τους βοηθά να καταλάβουν δημιουργώντας περιορισμούς που εμποδίζουν την κίνηση και ενοχλούν τα γόνατα και τα χέρια να κάμψουν πλήρως.



Στο βίντεο φαίνεται ένας νέος άνδρας που φοράει τη στολή να μην μπορεί να σκύψει ή να τρέξει με άνεση. Και είναι η στολή που του το προκαλεί.

Δείτε το...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΙΤΣΕΕ: Κανείς τηλεοπτικός σταθμός δεν χρωστάει ούτε 1 ευρώ στο Δημόσιο


«Οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα».

Κανείς τηλεοπτικός σταθμός που είναι μέλος της ΕΙΤΣΕΕ δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο, αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας.

«Οι έξι σταθμοί πανελλαδικής εμβέλειας που είναι μέλη της Ένωσης Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (δηλαδή ALPHA, ANTENNA, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, MEGA, SKAI και STAR) δηλώνουν κατηγορηματικά ότι:

- Κανένας σταθμός από τα μέλη μας δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές ούτε ένα ευρώ στο δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες. Τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι και οι έξι εταιρείες διαθέτουν φορολογική, ασφαλιστική και τραπεζική ενημερότητα.

- Δεν υπάρχει από καμία εταιρεία μέλος μας, καμία απολύτως καθυστέρηση σε καταβολή δόσεων και άλλων υποχρεώσεων προς δημόσιο, τράπεζες και ασφαλιστικά ταμεία στο πλαίσιο πάντοτε των διαδικασιών που ο νόμος ορίζει.

- Για τις έξι εταιρείες μέλη μας - και δεν ομιλούμε για το σύνολο των ΜΜΕ στην χώρα - ο τραπεζικός δανεισμός δόθηκε με διάφανη και απόλυτα εγγυοδοτημένα τραπεζικά κριτήρια. Από τότε εξυπηρετείται, όπως ορίζεται από τις σχετικές συμβάσεις, και τούτο αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι κανένα δάνειο δεν εμπίπτει στην κατηγορία των λεγόμενων "κόκκινων δανείων". Συνεπώς τα όσα λέγονται κατά κόρον - δυστυχώς και δια στόματος Πρωθυπουργού - περί οφειλών και αλλά τινά σε ό,τι αφορά τις επιχειρήσεις των έξι σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας συνιστούν συκοφαντία, συνειδητή παραπλάνηση των πολιτών και εκτόξευση λάσπης στον ανεμιστήρα έναντι εταιρειών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους και συμβάλουν στην εθνική οικονομία», αναφέρει η ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις και την άλλη εβδομάδα από τους μηχανικούς


Συνεχίζεται η απεργία – αποχή ενάντια στο Ασφαλιστικό.

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεων ενάντια στην πρόταση της κυβέρνησης για το ασφαλιστικό προχωρούν οι μηχανικοί και ο τεχνικός κόσμος της χώρας. Όπως ανακοινώθηκε, συνεχίζεται και την επόμενη εβδομάδα η απεργία - αποχή όλων των διπλωματούχων μηχανικών από την συμμετοχή τους σε Τεχνικά Συμβούλια Έργων & Μελετών καθώς και από το σύνολο των Επιτροπών με Τεχνικό αντικείμενο (π.χ. Επιτροπές Αρχιτεκτονικού Ελέγχου, Αυθαιρέτων κλπ., περιλαμβανομένων και των Επιτροπών Δημοπράτησης), από 15/2 έως 19/2/2016.

Παράλληλα οι μηχανικοί, σε συνεργασία με τους επιστημονικούς φορείς και τους εκπροσώπους των ελευθέρων επαγγελματιών, συμμετέχουν σήμερα Παρασκευή, στο υπουργείο Εργασίας (Πλατεία Κλαυθμώνος), σε εκδήλωση- μουσική διαμαρτυρία με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, απαιτώντας την απόσυρση του κυβερνητικού σχεδίου και την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου, αφού παρασχεθούν από την κυβέρνηση συγκεκριμένα στοιχεία για τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού.

Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, δίνοντας στη δημοσιότητα αναλυτικούς πίνακες και παραδείγματα με τα προβλεπόμενα από την πρόταση Κατρούγκαλου εισοδήματα, εισφορές και επιβαρύνσεις δήλωσε:

«Ακόμη και μετά τις βελτιωμένες προτάσεις της κυβέρνησης για το νέο ασφαλιστικό, οι επιβαρύνσεις για τους μηχανικούς και τους ελεύθερους επαγγελματίες είναι υπέρμετρες. Θυμίζω ότι το Ταμείο των Μηχανικών, το ΤΣΜΕΔΕ, ακόμη και μετά την ένταξή του στο ΕΤΑΑ, είναι ακόμη βιώσιμο. Η ένταξη όλων σε έναν φορέα σημαίνει ότι οι μηχανικοί όχι μόνο θα επιβαρύνονται υπέρμετρα σε σχέση με το παρελθόν, αλλά και ότι θα χρηματοδοτήσουν από το ταμείο τους τα υπόλοιπα ταμεία. Αλλά και στο θέμα των εισφορών.

Και όλα αυτά χωρίς κανείς να μας παρουσιάζει ένα σοβαρό επιχείρημα, μία συγκεκριμένη μελέτη που να διασφαλίζει, τουλάχιστον, τη μακροχρόνια βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος. Μας ζητούν να δεχτούμε να αλλάξουν όλα στην ασφάλισή μας με μόνο επιχείρημα μία δήθεν κοινωνική δικαιοσύνη, χωρίς όμως καν να δεσμεύονται, με αριθμούς και στοιχεία, ότι αυτό που προτείνεται θα μπορεί να καλύπτει τους ασφαλισμένους μετά από 10 και 20 χρόνια. Δεν γίνεται κάτι τέτοιο αποδεκτό. Για αυτό ζητήσαμε συγκεκριμένα στοιχεία, αριθμούς και μελέτες πριν ξαναπροσέλθουμε σε διάλογο. Αν η κυβέρνηση ή οι θεσμοί δεν μπορούν να κάνουν τις μαθηματικές ασκήσεις των μελλοντικών προβολών του ασφαλιστικού συστήματος, τους καλούμε να μας δώσουν επισήμως τα όλα στοιχεία και θα δουλέψουμε εμείς, οι επιστήμονες και οι ελεύθεροι επαγγελματίες για να αποδείξουμε - με τα δικά τους νούμερα - πως μπορεί το ασφαλιστικό σύστημα να γίνει βιώσιμο σε βάθος χρόνου. Μέχρι τότε όμως, χωρίς στοιχεία και με ένα σχέδιο ασφαλιστικού χωρίς ουσιαστική βάση, δεν μπορούμε να συζητάμε. Κουβέντες στον αέρα εμείς οι μηχανικοί δεν έχουμε μάθει να κάνουμε».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κατρούγκαλος: Θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα τρία Ταμεία


«Μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης».

«Ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε για τα τρία Ταμεία. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων, όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία», τόνισε ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Η κα Χριστοφιλοπούλου, η οποία παρότρυνε τον υπουργό να δεχθεί την πρόταση του κόμματός της για τρία Ταμεία, ρώτησε: «Τι θα κάνετε με τον ΟΓΑ, θα τον τσουβαλιάστε;» και πρόσθεσε πως «βεβαίως έχει προβλήματα και χρειάζεται εξυγίανση, βεβαίως έχουμε νομοθεσία και για τους αγρεργάτες, μέσω του εργοσήμου, εφαρμόστε τη, επεκτείντε τη».

«Για αυτά τα οποία λέτε, να σας πως ότι για τα τρία Ταμεία, ενδεχομένως θα μπορούσαμε να συζητήσουμε. Δεν μας ενδιαφέρει τόσο πολύ η οργανωτική διάρθρωση των Ταμείων όσο μας ενδιαφέρει η εξυπηρέτηση των βασικών αρχών της μεταρρύθμισης που είναι ισονομία, ίδιοι κανόνες για όλους και κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτοί οι σκοποί υπηρετούνται με όχημα ένα Ταμείο, παρά με τρία» απάντησε ο κ. Κατρούγκαλος. Υπενθύμισε πάντως, πως η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι συμφώνησαν για έναν ασφαλιστικό φορέα, όταν υπερψηφίστηκε στη Βουλή το λεγόμενο Τρίτο Μνημόνιο.

«Τον Ιούλιο. στον νόμο 4336, που ψηφίσατε, γίνεται λόγος για ενιαία οντότητα», είπε ο υπουργός, μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από την πτέρυγα της ΝΔ, συμπληρώνοντας, άρα όσοι έχετε πάρει διαζύγιο με την πραγματικότητα να μάθετε τουλάχιστον ότι τα γραπτά μένουν και φαίνονται.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε επίσχεση εκτέλεσης παραπεμπτικών προχωρούν οι εργαστηριακοί γιατροί


Παραμένουν σχεδόν απλήρωτοι από το 2012 από τον ΕΟΠΥΥ.

Σε επ’ αόριστον επίσχεση εκτέλεσης των παραπεμπτικών του ΕΟΠΥΥ για εργαστηριακές εξετάσεις προχωρούν από τις 15 Φεβρουαρίου οι γιατροί της Θεσσαλονίκης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΙΣΘ) επισημαίνει ότι οι εργαστηριακοί γιατροί παραμένουν σχεδόν απλήρωτοι από το 2012 από τον ΕΟΠΥΥ ενώ οι τιμές των εξετάσεων έχουν μειωθεί κατά 50%.

«Η ποιότητα των αποτελεσμάτων και η φροντίδα των ασφαλισμένων υπονομεύονται. Ζητάμε την κατανόηση και στήριξή σας πριν είναι πολύ αργά», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωση του ΙΣΘ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «έχουν γνώσιν οι φύλακες»


Το απόσπασμα από τους Κυριακάτικους Ψαλμούς όπου βρίσκουμε την επίμαχη έκφραση.

Όταν κάποιος προσπαθεί να μας συμβουλεύσει για κάτι που ήδη γνωρίζουμε, συνηθίζουμε να λέμε πως «έχουν γνώσιν οι φύλακες». Την ίδια έκφραση χρησιμοποιούμε και για να δείξουμε ότι ξέρουμε τι πρόκειται να συμβεί κι έτσι επαγρυπνούμε.

Η φράση μπορεί να βρεθεί σε ένα από τα αναστάσιμα στιχηρά των Κυριακάτικων Ψαλμών:

«Ὄντως παράνομοι σφραγίσαντες τὸν λίθον, μείζονος ἡμᾶς θαύματος ἠξιώσατε, ἔχουσι τὴν γνῶσιν οἱ φύλακες, σήμερον προῆλθε τοῦ μνήματος, καὶ ἔλεγον· Εἴπατε, ὅτι ἡμῶν κοιμωμένων, ἦλθον οἱ Μαθηταί, καὶ ἔκλεψαν αὐτόν. Καὶ τίς κλέπτει νεκρόν, μάλιστα δὲ καὶ γυμνόν; Αὐτὸς ἀνέστη αὐτεξουσίως ὡς Θεός, καταλιπὼν καὶ ἐν τῷ τάφῳ τὰ ἐντάφια αὐτοῦ. Δεῦτε ἴδετε Ἰουδαῖοι, πῶς οὐ διέρρηξε τὰς σφραγῖδας, ὁ τὸν θάνατον πατήσας, καὶ ἐν τῷ γένει τῶν ἀνθρώπων, τὴν ἀτελεύτητον ζωήν δωρούμενος, καὶ τὸ μέγα ἔλεος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γυναίκα που σταμάτησε να χρησιμοποιεί σαμπουάν και κρέμα μαλλιών


Λούζεται με εναλλακτικά υλικά και λέει πως τα μαλλιά της είναι πιο υγιή από ποτέ.

Εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο η Kayleigh Conway, από τη Βρετανία δεν χρησιμοποιεί σαμπούαν και μαλακτικό για να λούσει τα μαλλιά της και, όπως υποστηρίζει, είναι πιο υγιή από ποτέ.

Η γυναίκα που σταμάτησε να χρησιμοποιεί σαμπουάν και κρέμα μαλλιών

Η 28χρονη που περιγράφει τις επιλογές της στο blog Blue Jeans White Tee, λούζεται πλέον κάθε τέσσερις ημέρες με φυσικά προϊόντα που βασίζονται στα αυγά και στη μαγειρική σόδα αλλά και με άργιλο και ξίδι. Όπως λέει, τα μαλλιά της είναι πιο δυνατά και λιγότερο λιπαρά από ποτέ.

Εκτός του ότι με τις επιλογές αυτές εξοικονόμησε χρήματα, τα μαλλιά της, λέει, είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση κι ενώ χρειάζονταν καθημερινά ίσιωμα, πλέον δεν ασχολείται με το styling.

«Τα μαλλιά μου είναι πιο υγιή από ποτέ. Πιο λαμπερά, μεγαλώνουν πιο γρήγορα και με περισσότερο όγκο», λέει στη Daily Mail. «Είναι πολύ πιο εύκολο να τα φροντίσω, απλώς τα χτενίζω και φεύγω».

Η αρχή ωστόσο ήταν δύσκολη, εξομολογείται, και το πρώτο διάστημα τα μαλλιά της ήταν πολύ λιπαρά. «Καθώς αποτοξινωνόμουν από τα χημικά των σαμπουάν και των κοντίσιονερ τα μαλλιά μου έγιναν χάλια», περιγράφει.

Ύστερα από πολλούς πειραματισμούς κατέληξε στη χρήση πρώτα ξιδιού, για να μαλακώσει τα μαλλιά, και στη συνέχεια άργιλου για να τα πλύνει.

Επτά εβδομάδες αργότερα, όλα ήταν μια χαρά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τα εντυπωσιακά, υπόγεια και μη, «παλάτια» της Ρωσίας


Τα θαύματα της αρχιτεκτονικής.

Ο David Burdeny με τη μηχανή του ανά χείρας, αναζητούσε να «καδράρει» τα εντυπωσιακά παλάτια της Ρωσίας, αλλά κατέληξε να φωτογραφίζει, κυρίως, τα… έγκατα της χώρας. Όπως προέκυψε, ακόμα και οι υπόγειοι σταθμοί της Μόσχας, το μετρό της δηλαδή, δε διαφέρει και πολύ από τα καλοσυντηρημένα και μεγαλοπρεπή παλάτια!

Οι παρακάτω φωτογραφίες αφορούν σε σταθμούς του μετρό της Μόσχας, αλλά και σε μια σειρά από μουσεία και παλάτια. Θα τις βρείτε όλες, στο βιβλίο «Russia: A bright Future».


Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτο δελτίο εκδόθηκε από την ΕΜΥ


Έρχεται επιδείνωση του καιρού με βροχές και καταιγίδες.

Επιδείνωση του καιρού αναμένεται από σήμερα Παρασκευή ως και τη Κυριακή, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εκδόθηκε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Πιο αναλυτικά:

1) Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Βορειοδυτική Πελοπόννησο οι βροχές, που ήδη εκδηλώνονται, από σήμερα το απόγευμα (Παρασκευή 12-02-2016) θα ενταθούν και κατά διαστήματα θα εκδηλώνονται καταιγίδες. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά έως τη νύχτα της Κυριακής (14-02-2016).

2) Στη Δυτική και Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου βροχές και καταιγίδες πιθανώς κατά περιόδους ισχυρές θα εκδηλωθούν μέχρι τη νύχτα του Σαββάτου (13-02-2016).

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων και καταιγίδων:

  • Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
  • Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
  • Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
  • Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.
  • Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
  • Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).
  • Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πάει στη Βουλή η ρύθμιση για την κάλυψη των ανασφάλιστων


Αναμένεται να κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα.

Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή προς ψήφιση η νομοθετική ρύθμιση για την καθολική κάλυψη των δύο εκατομμυρίων ανασφάλιστων πολιτών, όπως προανήγγειλε στην Ολομέλεια, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών για την κύρωση των από 24 Δεκεμβρίου 2015 και από 30 Δεκεμβρίου 2015 Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, για τη ρύθμιση κατεπειγόντων θεμάτων διαφόρων υπουργείων.

Όπως επισήμανε στην παρέμβασή του ο κ. Ξανθός, με αυξημένη επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό που έχει γίνει, αλλά και με τη συνέργεια των πόρων της κοινωνικής ασφάλισης, που επίσης έχει αρχίσει ήδη να υλοποιείται -«και οι μεταβιβάσεις πόρων και τον Γενάρη από τα ασφαλιστικά ταμεία προς τον ΕΟΠΥΥ το αποδεικνύουν αυτό»-,«θέλουμε να ενισχύσουμε τη λειτουργικότητα, την αποδοτικότητα και την αποτελεσματικότητα του δημόσιου συστήματος υγείας αυτήν την περίοδο».

«Γι' αυτό ακριβώς προχωρούμε την επόμενη εβδομάδα και θα έχουμε τη νομοθετική ρύθμιση της καθολικής κάλυψης των ανασφάλιστων ανθρώπων» προσέθεσε και κατέληξε: «Θεωρούμε ότι ήδη, από τη συζήτηση που έχει γίνει στη Βουλή, υπάρχει κλίμα ανακούφισης στην κοινωνία γι' αυτή την εξέλιξη».

Η νομοθετική αυτή πρωτοβουλία, εντάσσεται στο πλαίσιο του «παράλληλου προγράμματος» της κυβέρνησης, το οποίο συζητείται αυτή την ώρα στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές Επιτροπές σε δεύτερη ανάγνωση.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...