Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2016

Εμπόριο οστών σε νεκροταφείο της Πάτρας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στο φως η υπόθεση, έρευνες για να βρεθούν οι επιτήδειοι.

Ένα απόκοσμο σκηνικό είχαν χτίσει επιτήδειοι επί χρόνια στο Α’ Δημοτικό Νεκροταφείο της Πάτρας έναντι «μεροκάματου» που έφτανε ακόμα και τα 1.000 ευρώ. Εκβιασμοί και απειλές σε βάρος όποιου μιλήσει, ήταν μόνον ένα μέρος της υπόθεσης στην οποία εμπλέκονται άτομα υπεράνω υποψίας.

Εμπόριο οστών σε νεκροταφείο της Πάτρας

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrastimes.gr, η υπόθεση έφερνε στις τσέπες υπαλλήλων σε μηνιαία και ετήσια βάση δεκάδες χιλιάδες ευρώ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα των όσων συνέβαιναν στο Α’ Δημοτικό κοιμητήριο, το γεγονός πως γινόταν ακόμα και εμπόριο οστών από συγκεκριμένα άτομα.

Η διαδικασία προβλέπει πως οι συγγενείς των νεκρών, μετά την εκταφή, πρέπει να πληρώνουν για να πάρουν τα οστά τους. Η φάμπρικα που είχε επί χρόνια στηθεί ήταν απλή. Όσοι εμπλέκονται στη διαδικασία, φύλαγαν ακόμα και σε ψυγεία οστά, τα οποία έναντι μικρότερου ποσού από αυτό που θα έδιναν οι συγγενείς εάν όλα ήταν νόμιμα, παρέδιδαν ακόμα και σε σακούλες οστά από την πίσω πόρτα.

Γα όλα αυτά και πολλά άλλα είναι ενήμερη η Δημοτική Αρχή η οποία εδώ και καιρό έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες της κάθαρσης.

Παράλληλα με το αζημίωτο επί χρόνια κάποιοι έβγαζαν άγρια χαρτζιλίκια αναλαμβάνοντας εργασίες σε τάφους πλησιάζοντας ιδιοκτήτες, συνδυάζοντας το τερπνό μετά του ωφελίμου, παρ' όλο που αμείβονταν από τα δημόσιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.