Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

ΣΕΘ: Να εξαιρεθούν οι ιχθυοτροφές από τον συντελεστή ΦΠΑ 23%


Επιστολή του Συνδέσμου σε Τσίπρα και Τσακαλώτο για την αύξηση του φόρου.

Επιστολή για να επιστρέψει ο ΦΠΑ στο 13% έστειλε στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών , στο οποίο τονίζει ότι είναι αδύνατον να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις υπό τις παρούσες συνθήκες ο νέος ΦΠΑ 23%.

«Με την παρούσα επιστολή ο Σύνδεσμος Ελληνικών Θαλασσοκαλλιεργειών επιθυμεί να ζητήσει να εξαιρεθούν οι ιχθυοτροφές ή γενικότερα οι ζωοτροφές, καθώς επίσης και οι Α’ ύλες που απαιτούνται για την παρασκευή τους από τον συντελεστή Φ.Π.Α 23% και να επανέλθουν στο 13%, καθώς αποτελούν το μεγαλύτερο ποσοστό του κόστους παραγωγής και είναι αδύνατον να απορροφηθεί από τις επιχειρήσεις υπό τις παρούσες συνθήκες.

1. Η ιχθυοκαλλιέργεια είναι μια παραγωγική δραστηριότητα εντάσεως κεφαλαίου καθώς απαιτούνται από 16 έως 22 μήνες μέχρι το εκτρεφόμενο ψάρι να φτάσει το επιθυμητό εμπορεύσιμο μέγεθος. Κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου ο παραγωγός οφείλει να έχει την απαιτούμενη ρευστότητα για να προμηθεύεται (εισάγει) τις συγκεκριμένες τροφές.

2. Οι τροφές αποτελούν το 60% του κόστους ανά κιλό παραγόμενου προϊόντος. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η μέση τιμή το 2015 ανέρχεται στα 1,3 €/κιλό. Ο κλάδος παράγει ετησίως σχεδόν 115,000 τόνους ψάρι και χρησιμοποιεί περίπου 230,000 τόνους τροφής αξίας σχεδόν 300 εκ. ευρώ.

3. Η αύξηση του ΦΠΑ κατά 10% θα αυξήσει την τιμή των τροφών κατά 0,13€/κιλό, αυξάνοντας το κόστος παραγωγής στην ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια κατά 30 εκ. ευρώ.

4. Πρακτικά, για μια οικογενειακή επιχείρηση δυναμικότητας 300 τόνων η αύξηση αυτή ισοδυναμεί με αύξηση του κόστους λειτουργίας κατά 78,000 ευρώ ετησίως, ενώ για μια ΜΜΕ δυναμικότητας 1,500 τόνων, κατά 390,000 ευρώ.

5. Η επιστροφή Φ.Π.Α έχει καταστεί αδύνατη. Το ελληνικό δημόσιο οφείλει καθυστερημένες επιστροφές ΦΠΑ άνω του ενός έτους στις επιχειρήσεις του κλάδου

6. Το τραπεζικό σύστημα αδυνατεί να προβεί σε οποιαδήποτε χρηματοδότηση την περίοδο αυτή.

Επιπλέον, σας παρακαλούμε να λάβετε υπόψη ότι ενώ βρίσκεται εν εξέλιξη μια ζωτικής σημασίας για την επιβίωση του κλάδου διαδικασία αναδιάρθρωσης που απαιτεί αυξημένη ρευστότητα, οι εταιρείες έχουν ήδη απορροφήσει:

1. Την σταδιακή αύξηση κόστους των ιχθυοτροφών που προέκυψε τα τελευταία χρόνια λόγω της αύξησης των τιμών των πρώτων υλών τους.

2. Την αύξηση του κόστους μεταφοράς που προέκυψε από τις πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις.

Και στις δύο περιπτώσεις η αύξηση αυτή δεν μετακυλήθηκε στην τιμή του προϊόντος λόγω του έντονου ανταγωνισμού από τις τρίτες χώρες.

Η ελληνική ιχθυοκαλλιέργεια είναι ο πρώτος εξαγωγικός κλάδος ζωικής παραγωγής και έχει αποδείξει τόσο την συμβολή του στην εθνική οικονομία, όσο και την αντοχή του στις συνθήκες έντονου ανταγωνισμού. Ωστόσο λαμβάνοντας υπόψη όλα τα ανωτέρω, σας ενημερώνουμε ότι αν δεν εξαιρεθούν τουλάχιστον οι τροφές από την αύξηση του ΦΠΑ, τότε οι εταιρείες του κλάδου θα αναγκαστούν είτε να μειώσουν σημαντικά την παραγωγή τους είτε και να την διακόψουν. Και στις δυο περιπτώσεις το αποτέλεσμα θα είναι αντίθετο από το αναμενόμενο όφελος της αύξησης του ΦΠΑ, δηλαδή σημαντικά λιγότερα έσοδα για το κράτος, ενώ θα υποβαθμιστεί η οικονομική και κοινωνική συνοχή στις παράκτιες περιοχές που δραστηριοποιούμαστε. Σας παρακαλούμε να κάνετε ότι είναι δυνατόν ώστε να διατηρηθεί το ισχύον καθεστώς και να μην θρηνήσουμε την καταστροφή ενός ακόμη παραγωγικού κλάδου της χώρας μας», αναφέρει η ανακοίνωση του ΣΕΘ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σάλος στη Ζάκυνθο από το θάνατο μαθητευόμενης Ουκρανής σε ξενοδοχείο


Ο αιφνίδιος θάνατος μια νεαρής Ουκρανής υπαλλήλου ξενοδοχείου στην Ζάκυνθο, έχει ξεσηκώσει τους συνδικαλιστικούς φορείς του νησιού, που με ανακοίνωση τους καταγγέλλουν τις κακές συνθήκες εργασίας των εργαζομένων στα μεγάλα ξενοδοχεία του νησιού, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Σύμφωνα με το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εργαζομένων στον Τουρισμό και Επισιτισμό Ζακύνθου, μια εκπαιδευόμενη μαθήτρια Ουκρανικής καταγωγής, λιποθύμησε έξω από το δωμάτιό της - και κατά την μεταφορά της στο Γενικό Νοσοκομείο Ζακύνθου, άφησε την τελευταία της πνοή.

Σε ανακοίνωση του μετά το τραγικό αυτό συμβάν, το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων καταγγέλλει ότι η «εντατικοποίηση μέχρι τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, είναι ο κανόνας πίσω από την πολυτελή βιτρίνα των μεγάλων ξενοδοχείων».
«Στις βάρδιες φτάνουν και τις 12 ώρες τη μέρα χωρίς ρεπό...Οι συνθήκες δουλειάς φθείρουν την υγεία των εργαζομένων στα ξενοδοχεία, οι οποίοι αναφέρουν λιποθυμίες και πόνους στις αρθρώσεις και στη μέση» καταγγέλλει μεταξύ άλλων το Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ και συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ παραπέμπονται σε δίκη


Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών 59 κατηγορούμενοι, πρώην πρόεδροι και υψηλόβαθμα στελέχη της ΔΕΗ και στελέχη της ηγεσίας της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ για την υπόθεση των χρηματοδοτήσεων της Επιχείρησης προς τον συνδικαλιστικό φορέα των εργαζομένων της.

Το βούλευμα (αριθμ.1148/2015) διατάσσει την παραπομπή των 59 κατηγορουμένων για τα αδικήματα της απιστίας στην υπηρεσία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση και της απάτης σε βάρος της ΔΕΗ.

Η δικογραφία , που σχηματίστηκε μετά από έρευνα με αφορμή πόρισμα του Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, αφορά μεγάλα χρηματικά ποσά τα οποία εγκρίθηκαν και χορηγήθηκαν από την ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ και τα οποία είτε δεν χρησιμοποιήθηκαν για τους σκοπούς που διατέθηκαν, είτε αφορούν υπερκοστολογημένες δραστηριότητες. Στην δικογραφία περιλαμβάνεται και δάνειο της Επιχείρησης προς το συνδικαλιστικό σωματείο.

Οι 59 κατηγορούμενοι καλούνται να λογοδοτήσουν για ποσά που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ για τις χρονικές περιόδους 2008, 2009, 2010 αλλά και δάνειο ύψους 500.000 ευρώ της ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, το οποίο δεν επεστράφη στην ΔΕΗ. Ακόμη, στο δικαστικό βούλευμα γίνεται λόγος για δαπάνη 300.000 ευρώ από τη ΔΕΗ προς την ΓΕΝΟΠ, ποσό που προοριζόταν για μελέτη η οποία δεν εκπονήθηκε ποτέ, χωρις όμως να επιστραφούν και τα χρήματα στην ΔΕΗ.

Μεταξύ των προσώπων που καλούνται να καθίσουν στο εδώλιο είναι οι πρώην πρόεδροι της ΔΕΗ, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς , Π. Αθανασόπουλος και Αρθούρος Ζερβός, στελέχη της επιχείρησης, ο πρώην πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και μέλος του ΔΣ της εταιρείας, Νίκος Φωτόπουλος, το πρώην στέλεχος της ΓΕΝΟΠ Ρίζος Ρίζος και άλλοι.

Να σημειωθεί ότι για την υπόθεση η Εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική για την συντριπτική πλειοψηφία των κατηγορουμένων και ζητούσε μόνο την παραπομπή του κ. Αθανασόπουλου για την χρηματοδότηση ποσού 300 χιλιάδων ευρώ, σχετικά με την μελέτη που δεν εκπονήθηκε.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η γιαγιά το ‘σκασε και πήγε για τατουάζ


«Όταν φτάνεις στην ηλικία μου, πρέπει να ζεις την κάθε μέσα στο έπακρο».

Μια επαναστάτρια και θαρραλέα γιαγιά απέδειξε πως όχι μόνο δεν είναι αργά για τίποτα, αλλά και ότι η τρίτη ηλικία δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα από την πρώτη και τη δεύτερη…

Η Sadie Sellers, 79 ετών, κατάφερε και το’ σκασε από το γηροκομείο όπου διέμενε τα τελευταία χρόνια στο Londonderry, της Βόρειας Ιρλανδίας, προκειμένου να «χτυπήσει» ένα τατουάζ-και όπως είπε αργότερα, η προσπάθεια δεν ήταν αρκετά επώδυνη. Μάλιστα, πήρε μαζί της και την 22χρονη εγγονή της, Samantha ενώ ο γιος της έμεινε έκθαμβος όταν κατά την επίσκεψή του στο γηροκομείο, βρήκε άδειο το δωμάτιό της.

Η 79χρονη κατάφερε και κέρδισε τη συμπάθεια όλων στο στούντιο τατουάζ, Studio Seventy-Six, όπου αποφάσισε να «χτυπήσει» μια καρδούλα στο μπράτσο της. «Δεν ένιωσα τίποτα, κανένα πόνο. Όταν φτάνεις στην ηλικία μου, πρέπει να ζεις την κάθε μέσα στο έπακρο», λέει.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένας κόσμος σουρεαλιστικής ηρεμίας


Όταν απουσιάζει ο ενοχλητικός θόρυβος.

Στη σειρά του «Bleach», ο φωτογράφος και καλλιτέχνης Arno de Pooter δημιουργεί έναν κόσμο απαλλαγμένο από κάθε αταξία, θόρυβο, σύγχυση… Ένας άντρας βρίσκεται ξαπλωμένος σε παραλία, μόνος. Σε μια άλλη εικόνα αποτυπώνει ένα ελικόπτερο, σε μια άλλη ένας κολυμβητής χαλαρώνει στα νερά της θάλασσας. Απόλυτη σιωπή, μοιάζουν με εικόνες έργου στην τηλεόραση με χαμηλωμένο τον ήχο.

Ο φωτογράφος πάντα ψάχνει για ευθείες γραμμές και οι φωτογραφίες του κατοικούν σε ένα «σύμπαν» γαλήνης και ηρεμίας- μάλλον λίγο σουρεαλιστικό κατά κάποιο τρόπο.
















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στη Βρετανία το παλιότερο χειρόγραφο του Κορανίου


Είναι ηλικίας τουλάχιστον 1.370 ετών.

Το Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ ανακοίνωσε σήμερα ότι τμήματα ενός χειρόγραφου Κορανίου, που βρέθηκαν στη βιβλιοθήκη του, προέρχονται από ένα από τα παλαιότερα αντίτυπα του ιερού βιβλίου των μουσουλμάνων και μπορεί να γράφτηκε από κάποιον που γνώριζε προσωπικά τον Προφήτη Μωάμεθ.

Η ραδιοχρονολόγηση έδειξε ότι οι σελίδες από περγαμηνή που φυλάσσονταν στο Πανεπιστήμιο στην κεντρική Ευρώπη, είναι ηλικίας τουλάχιστον 1.370 ετών. Αυτό σημαίνει ότι είναι ένα από τα παλαιότερα χειρόγραφα του Κορανίου στον κόσμο.

«Μπορεί κάλλιστα να ανάγονται σε μια εποχή λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του Ισλάμ», είπε ο Ντέιβιντ Τόμας, καθηγητής Χριστιανισμού και Ισλάμ στο πανεπιστήμιο.

Οι ερευνητές διευκρίνισαν ότι το χειρόγραφο αποτελείται από δύο φύλλα περγαμηνής και περιέχει τμήματα των κεφαλαίων (Σούρες) 18-20 του Κορανίου. Είναι γραμμένο με μελάνι σε μια πρώιμη γραφή της αραβικής, την αποκαλούμενη χιτζάζι. Κατά λάθος, φυλασσόταν για χρόνια μαζί με τις σελίδες ενός παρόμοιου χειρόγραφου Κορανίου από τα τέλη του 7ου αιώνα.

Από τη ραδιοχρονολόγηση με άνθρακα, που λέγεται ότι έχει ακρίβεια 95,4%, διαπιστώθηκε ότι η περγαμηνή χρονολογείται μεταξύ 568-645. Ο Μωάμεθ πιστεύεται ότι έζησε από το 570 μέχρι το 632. Σύμφωνα με τον Τόμας, τα τεστ που έγιναν στην περγαμηνή δείχνουν ότι το ζώο, από το οποίο προήλθε το δέρμα αυτό, ζούσε την ίδια περίοδο με τον Μωάμεθ ή λίγο μετά.

«Ο άνθρωπος που το έγραψε μπορεί κάλλιστα να γνώριζε τον προφήτη Μωάμεθ. Πιθανότατα θα τον είχε δει, ίσως τον άκουσε να κηρύττει. Ίσως να τον γνώριζε προσωπικά», είπε ο Ντέιβιντ Τόμας μιλώντας στην τηλεόραση του BBC.

Το χειρόγραφο αποτελεί τμήμα μιας συλλογής του πανεπιστημίου που αποτελείται από 3.000 έγγραφα από τη Μέση Ανατολή. Τα αγόρασε τη δεκαετία του 1920 ο Αλφόνς Μινγκάνα, ένας Χαλδαίος ιερέας γεννημένος κοντά στη Μοσούλη του Ιράκ. Τα ταξίδια του για τον εντοπισμό και την αγορά των χειρογράφων χρηματοδοτήθηκαν από τον φιλάνθρωπο Έντουαρντ Κάντμπερι ο οποίος ήθελε να αυξήσει το κύρος του Μπέρμιγχαμ και να το καταστήσει διεθνές κέντρο θεολογικών σπουδών.

Το πανεπιστήμιο θα εκθέσει το χειρόγραφο τον Οκτώβριο και ο Μουχάμαντ Αφζά, ο πρόεδρος του Κεντρικού Τεμένους του Μπέρμιγχαμ, είπε ότι αναμένεται να προσελκύσει ανθρώπους απ' όλη τη Βρετανία. «Όταν είδα αυτές της σελίδες συγκινήθηκα πολύ. Τα μάτια μου γέμισαν με δάκρυα χαράς και συγκίνησης», είπε.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άμεσο έλεγχο του λαθρεμπορίου καυσίμων ζητούν οι βενζινοπώλες


Αφορμή αποτέλεσε η καταγγελία Κουίκ ότι το κράτος δεν ξέρει πόσα βενζινάδικα υπάρχουν.

Να ενταχθεί στις άμεσες προτεραιότητες της Επιτροπής για την καταπολέμηση της διαφθοράς ο έλεγχος της παράνομης διακίνησης καυσίμων (λαθρεμπόριο, νοθεία, δασμοφοροδιαφυγή, κλοπή, κ.λπ.), ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων - Εμπόρων Καυσίμων (ΠΟΠΕΚ).

Με αφορμή τη συνέντευξη του Υφυπουργού παρά τον Πρωθυπουργό κ. Τέρενς Κουίκ στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην οποία επεσήμανε ότι το κράτος δεν γνωρίζει πόσα πρατήρια καυσίμων λειτουργούν και πόσες δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαιοειδών προϊόντων υπάρχουν, η ΠΟΠΕΚ τονίζει ότι οι επισημάνσεις αυτές «επιβεβαιώνουν την χαοτική κατάσταση που υπάρχει στον ευρύτερο χώρο της Αγοράς Πετρελαιοειδών, η οποία αφήνει μεγάλα περιθώρια για την παράνομη διακίνηση καυσίμων και την απώλεια δημοσίων εσόδων».

«Για τον έλεγχο της υπαρκτής και ομολογημένης παράνομης διακίνησης καυσίμων από όλους τους παράγοντες της Αγοράς Πετρελαιοειδών, δεν ευθύνονται μόνον τα πρατήρια», καταλήγει η Ομοσπονδία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπριζίτ Μπαρντό κατά Αυστραλίας για τη θανάτωση εκατομμυρίων αγριόγατων


Η Μπριζίτ Μπαρντό καταδίκασε την πρόθεση των αυστραλιανών αρχών να θανατώσουν δύο εκατομμύρια αγριόγατες με στόχο την προστασία απειλουμένων θηλαστικών και πτηνών, προτείνοντάς τους στειρώσεις.

Οι αγριόγατες κρίθηκε ότι είναι οι κυριότεροι ένοχοι για το υψηλό ποσοστό εξαφάνισης των τοπικών ειδών θηλαστικών στην Αυστραλία, με ποσοστό που ξεπερνά το 10% των ειδών αυτών να έχουν εξαφανιστεί από τότε που οι Ευρωπαίοι εγκαταστάθηκαν εκεί πριν από δύο αιώνες.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γκρεγκ Χαντ δήλωσε ότι οι πληροφορίες που του δόθηκαν κάνουν λόγο για 20 εκατομμύρια αγριόγατες σε όλη τη χώρα, οι οποίες εξοντώνουν αναρίθμητα τοπικά είδη θηλαστικών κάθε βράδυ.

Ο ίδιος είπε ότι ο στόχος θανάτωσης δύο εκατομμυρίων αγριόγατων έχει ορίζοντα το 2020 και ότι, μεταξύ των άλλων μέτρων που θα ληφθούν, θα δημιουργηθούν περιφραγμένοι χώροι για την προστασία των απειλούμενων πτηνών και θηλαστικών.

Η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι η θανάτωση των αγριόγατων θα πραγματοποιηθεί υπό πολιτισμένες συνθήκες, αλλά η γαλλίδα ηθοποιός χαρακτήρισε "σκάνδαλο" την απόφαση των αυστραλιανών αρχών κι έκανε έκκληση στην κυβέρνηση να αναθεωρήσει το "αποτρόπαιο" --όπως είπε--σχέδιό της.

"Αυτή η γενοκτονία ζώων είναι απάνθρωπη και γελοία. Εκτός του ότι είναι σκληρή, η εξόντωση αυτών των αγριόγατων είναι απόλυτα άχρηστη καθώς οι υπόλοιπες από αυτές θα εξακολουθήσουν να πολλαπλασιάζονται", αναφέρει η Μπαρντό σε ανοιχτή επιστολή της προς τον Χαντ.

Η ηθοποιός, η οποία υποστηρίζει ότι τα χρήματα που προορίζονται για την θανάτωση των ζώων θα ήταν προτιμότερο να δαπανηθούν για μία ευρείας κλίμακας εκστρατεία στείρωσης, είπε ότι η δημόσια εικόνα της Αυστραλίας έχει πληγεί από την απόφασή της αυτή.

Νωρίτερα μέσα στο χρόνο, αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι περίπου 700 κοάλα θανατώθηκαν στην νοτιοανατολική Αυστραλία καθώς εξαιτίας του υπερπληθυσμού τους δεν έβρισκαν τροφή, ενώ άγριες καμήλες και άγρια άλογα θανατώθηκαν στις απομακρυσμένες περιοχές της Αυστραλίας επειδή κατέστρεφαν τη γη.

"Η χώρα σας είναι λερωμένη με το αίμα εκατομμυρίων αθώων ζώων, επομένως σας παρακαλώ μην προσθέσετε τις αγριόγατες σε αυτή τη ζοφερή λίστα", έγραψε η Μπαρντό.

Από την πλευρά της, η οργάνωση “Άνθρωποι για την Ηθική Μεταχείριση των Ζώων” (PETA) δήλωσε σήμερα ότι η θανάτωση ζώων έχει αποδειχτεί στο παρελθόν αναποτελεσματική και έκανε έκκληση και η ίδια στην κυβέρνηση να αναζητήσει λύσεις με μακροπρόθεσμα ωφέλη, που δεν θα είναι μοιραίες για τα ζώα, περιλαμβανομένης της στείρωσής τους.

"Το να πυροβολήσεις ή να δηλητηριάσεις αγριόγατες δεν είναι μόνο σκληρό, αλλά έχει αποδειχτεί μακροπρόθεσμα αναποτελεσματικό", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος του παραρτήματος της οργάνωσης στην Αυστραλία.

"Επιπλέον, η χρήση δηλητηρίου σε αστικές περιοχές εκθέτει σε κίνδυνο τις οικόσιτες γάτες, τους σκύλους και την σαρκοφάγο άγρια ζωή".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκλεισε ξανά το αεροδρόμιο στο Μπαλί


Νέα έκρηξη του ηφαιστείου Ραούνγκ.

Προβλήματα δημιουργεί στο Μπαλί και συγκεκριμένα στο αεροδρόμιο του τουριστικού θερέτρου η νέα έκρηξη του ηφαιστείου Ραούνγκ, που εκλύει ένα παχύ στρώμα τέφρας, απειλώντας την ασφάλεια των πτήσεων.

ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΜΠΑΛΙ

Το όρος Ραούνγκ, ένα ηφαίστειο με υψόμετρο περίπου 3.300 μέτρων στην ανατολική πλευρά του μεγάλου νησιού της Ιάβας το οποίο εκρήγνυται εδώ και εβδομάδες, γέμισε και πάλι με πυκνό σύννεφο τέφρας το Μπαλί.

«Το αεροδρόμιο Νγκουράχ Ράι έκλεισε εκ νέου σήμερα προσωρινά. Δεν ξέρουμε πότε θα ανοίξει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Μεταφορών Τζ.Α. Μπαράτα προσθέτοντας ότι οι αρχές παρακολουθούν στενά την εξέλιξη της κατάστασης περιμετρικά του ηφαιστείου.

Ο ηφαιστειολόγος Γκέντε Σουαντίκα δήλωσε ότι οι νότιοι και νοτιοανατολικοί άνεμοι κινούν προς το Μπαλί το σύννεφο της ηφαιστειακής τέφρας, που φτάνει σε ύψος μέχρι και τα 3.000 μέτρα. «Αναμένουμε ότι οι άνεμοι θα πνέουν προς αυτή την κατεύθυνση όλη την ημέρα τουλάχιστον» πρόσθεσε.

Το αεροδρόμιο του Μπαλί είχε κλείσει προσωρινά δύο φορές, μεταξύ 9 και 12 Ιουλίου, μετά την έκρηξη του ηφαιστείου και είχαν ακυρωθεί σχεδόν 900 πτήσεις με συνέπεια χιλιάδες τουρίστες και ταξιδιώτες να εγκλωβιστούν στο αεροδρόμιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αλλαγές από το φθινόπωρο στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς


Εξετάζεται η μείωση των τιμών των μηνιαίων καρτών και η αύξηση των απλών εισιτήριων.

Σχέδια για ριζικές αλλαγές στα εισιτήρια των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, υπάρχουν στο αρμόδιο υπουργείο. Οι νέες τιμολογιακές πολιτικές αναμένεται να εφαρμοστούν από το φθινόπωρο.

Μεταξύ των σεναρίων που εξετάζει το υπουργείο, όπως ανέφερε το Μega, είναι να έχουμε νέες μειωμένες τιμές στις μηνιαίες κάρτες, αλλά να αυξηθούν τα απλά εισιτήρια.

Παράλληλα, εξετάζεται η δυνατότητα εφαρμογής ζωνών στα εισιτήρια, πχ να συνυπολογίζεται στη τελική τιμή του η απόσταση που διανύει ο επιβάτης, καθώς και η ώρα που το χρησιμοποιεί (πρωί, μεσημέρι, απόγευμα, βράδυ).

Όπως δήλωσε άλλωστε χτες ο αρμόδιος αναπληρωτής υπουργός Χρ. Σπίρτζης, δεν είναι δυνατό, χάριν στη ζώνη 5.00 με 7.30 που μετακινούνται οι εργαζόμενοι -δεν πηγαίνει κανείς βόλτα εκείνη την ώρα- να έχεις την ίδια τιμή εισιτηρίου με το μεσημέρι και το απόγευμα.

Σε κάθε περίπτωση, στόχος του υπουργείου να ανακουφιστούν οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι, αλλά να περιοριστούν και τα ελλείμματα στις μαζικές συγκοινωνίες.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η απόλυτη μεταμόρφωση του σκύλου


Η φροντίδα, η περίθαλψη και η αγάπη κάνουν θαύματα!

Την επόμενη φορά που θα δείτε ένα πολύ ταλαιπωρημένο ή και άρρωστο σκυλί παρατημένο στο δρόμο, πριν σκεφτείτε πως είναι μια «χαμένη υπόθεση» θυμηθείτε την ιστορία του εικονιζόμενου σκύλου στην Ινδία.

Η οργάνωση Animal Aid Unlimited ενημερώθηκε για το σκυλί που ζούσε στο δρόμο. Η εικόνα του ήταν αποκρουστική καθώς είχε δερματοπάθεια σε πολύ σοβαρό βαθμό. Προφανώς δεν το πλησίαζε κανείς, για να το χαϊδέψει ούτε λόγος.

Η μεταμόρφωσή του είναι μια εξαιρετική απόδειξη του τι μπορούν να κάνουν η φροντίδα, το φαγητό, το νερό και τα κατάλληλα φάρμακα.

Σε διάστημα μόλις μερικών ημερών το τρίχωμά του άρχισε να δείχνει σημάδια βελτίωσης παρότι το σκυλί παρέμενε φοβισμένο και αμήχανο στο ανθρώπινο χάδι.

Έξι εβδομάδες αργότερα, το θλιμμένο σκυλί με το σπαρακτικό βλέμμα έγινε ένας υγιής σκύλος που απολαμβάνει τα χάδια και παίζει χαρούμενος με τα άλλα σκυλιά.

Αυτό που τον έσωσε ήταν ακριβώς το ότι οι υπεύθυνοι της Animal Aid Unlimited δεν τον θεώρησαν τελειωμένη υπόθεση και ασχολήθηκαν μαζί του βλέποντας, πίσω από την απωθητική εικόνα του δέρματός του, την ανάγκη του για περίθαλψη και φροντίδα.


















Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Εγκύκλιος για εξωιδρυματικό, ΚΕΠΑ κλπ. μετά την ψήφιση του ν.4331/2015


Ανακοίνωση 22.07.2015


Την επαναφορά του εξωϊδρυματικού επιδόματος, ρυθμίσεις για τα ΚΕΠΑ αλλά και την εξαγορά χρόνου ασφάλισης προβλέπει εγκύκλιος της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

Καταργείται η Υπουργική Απόφαση η οποία προέβλεπε την αναστολή της καταβολής του εξωϊδρυματικού επιδόματος σε περιπτώσεις νοσηλείας των δικαιούχων σε οποιαδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα ανεξάρτητα από το χρονικό διάστημα της νοσηλείας τους. Μετά την κατάργηση της ανωτέρω απόφασης αναστέλλεται η χορήγηση του εξωϊδρυματικού επιδόματος λόγω νοσηλείας των τετραπληγικών -παραπληγικών ασφαλισμένων των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης για χρονικό διάστημα περισσότερο των 30 ημερών σε περίπτωση νοσηλείας σε οποιασδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα.
Επίσης η εγκύκλιος προβλέπει ότι στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, παρατείνεται η καταβολή της σύνταξης λόγω αναπηρίας για έξι μήνες. Το ποσό που καταβάλλεται ως σύνταξη αναπηρίας για το εξάμηνο αυτό είναι το ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του συνταξιοδοτικού τους δικαιώματος. Επομένως, όπως προκύπτει από τη γραμματική διατύπωση του νόμου και την εισηγητική έκθεση υπάγονται στη ρύθμιση οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας, εφόσον αθροιστικά πληρούν τα κατωτέρω : α) το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας έχει λήξει ή λήγει μέχρι την 31.12.2015 και εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕΠΑ ιατρική κρίση χωρίς υπαιτιότητά τους. β) είχαν δικαιωθεί κατά το αμέσως προηγούμενο χρονικό διάστημα σύνταξη λόγω αναπηρίας με ποσοστό αναπηρίας 67% τουλάχιστον.

Επιπρόσθετα: α) Η παράταση καταβολής που αναφέρεται στην κοινοποιούμενη διάταξη αφορά, πέρα από τις συντάξεις λόγω αναπηρίας, όλα τα επιδόματα που χορηγούνται για λόγους αναπηρίας (προνοιακά, βαριάς αναπηρίας, εξωιδρυματικό επίδομα, επίδομα απόλυτης αναπηρίας, κ.λπ.), καθώς και όλες τις συντάξεις που χορηγούνται με αιτία την αναπηρία (συντάξεις αναπηρίας, συντάξεις ν. 612/1977, συντάξεις σε παιδιά που είναι ανίκανα για κάθε βιοποριστική εργασία), β) τα οικονομικά αποτελέσματα από τη ρύθμιση αυτή αρχίζουν από την ημερομηνία δημοσίευσης του ν. 4331/2015 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης, ήτοι από 2.7.2015, γ) τα οικονομικά αποτελέσματα από την κοινοποιούμενη ρύθμιση λήγουν : i) είτε με τη συμπλήρωση 6 μηνών παράτασης χορήγησης της σύνταξης αναπηρίας βάσει της κοινοποιούμενης διάταξης, ii) είτε πριν τη συμπλήρωση των 6 μηνών, εφόσον στο μεταξύ εκδοθεί νέα οριστική κρίση υγειονομικής επιτροπής ΚΕΠΑ και απόφαση συνταξιοδότησης δ) κατά το χρονικό διάστημα παράτασης της χορήγησης της σύνταξης λόγω αναπηρίας βάσει της κοινοποιούμενης διάταξης, εξακολουθούν να γίνονται οι κρατήσεις υπέρ ασθένειας και παρέχεται ιατροφαρμακευτική και νοσοκομειακή περίθαλψη, ε) εάν μετά την οριστική κρίση των υγειονομικών επιτροπών, κριθεί ότι οι ανωτέρω συνταξιούχοι, που η χορήγηση της σύνταξής τους παραταθεί βάσει της κοινοποιούμενης διάταξης, δεν φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας (συντάξιμο βάσει της νομοθεσίας που διέπει κάθε ασφαλιστικό φορέα) ή φέρουν συντάξιμο ποσοστό αναπηρίας μικρότερο από το προγενεστέρως κριθέν, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναζητούνται άτοκα, δια συμψηφισμού, με μηνιαία παρακράτηση 20% επί των τυχόν χορηγούμενων συνταξιοδοτικών παροχών. Στην περίπτωση που δεν χορηγούνται παροχές, οι αχρεωστήτως καταβληθείσες παροχές αναζητούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του ΚΕΔΕ.

Το κείμενο της εγκυκλίου.
Η ανακοίνωση σε μορφή MS Word 2013 (136.09 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Χαμόγελο του Παιδιού: Μετά τα capital controls δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ στο ταμείο


«Σήμερα, σε μια Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και το Χαμόγελο» δήλωσε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος.

Συνθήκες οικονομικής «ασφυξίας» βιώνει το Χαμόγελο του Παιδιού, με τα αιτήματα για βοήθεια να αυξάνονται ραγδαία, την ώρα που στα ταμεία του δεν μπαίνει ούτε ένα ευρώ, εξαιτίας των capital controls.

«Αγωνιούμε για το αν θα μπορέσουμε να συνεχίσουμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά που μέχρι σήμερα στηρίζαμε αλλά και στα παιδιά που σήμερα μας έχουν ανάγκη. Καλούμαστε να διαχειριστούμε την περικοπή δράσεων, υπηρεσιών και ανθρώπινου δυναμικού. Σήμερα, σε μια Ελλάδα που καταρρέει, καταρρέει και το Χαμόγελο του Παιδιού» δήλωσε ο πρόεδρος του Χαμόγελου, Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος,

Όπως ανέφερε ο κ. Γιαννόπουλος, οι εταιρίες έχουν «παγώσει» τις προμήθειες σε τρόφιμα και ρούχα, τα έσοδα είναι μηδενικά μετά την επιβολή περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων, ενώ οι ετήσιες ανάγκες του Χαμόγελου ανέρχονται σε 13.000.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άνεργη μητέρα αφήνει το παιδί της σε ίδρυμα γιατί δεν μπορεί να το αναθρέψει


Συγκλονιστική μαρτυρία από την 35χρονη Αλεξάνδρα.
Στο φιλανθρωπικό ίδρυμα Πρότυπο Εθνικό Νηπιοτροφείο Καλλιθέας αναγκάζεται να αφήνει το 4χρονο αγοράκι της η άνεργη Αλεξάνδρα επειδή, όπως δηλώνει στην κάμερα του Mega, εκεί τουλάχιστον το παιδί βρίσκει ένα πιάτο φαγητό.

Η μαρτυρία της 35χρονης Αλεξάνδρας, που περιμένει στην ουρά του ΑΤΜ, συγκλονίζει, αφού αποκαλύπτει ότι δεν είχε τη δυνατότητα πληρώσει το νοίκι οκτώ μηνών, κοινόχρηστα καθώς και τη ΔΕΗ. Από τότε που γέννησε είναι άνεργη και δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές της ανάγκες. Όσο για τα τρόφιμα, τα προμηθεύεται από το κοινωνικό παντοπωλείο.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Άμεση απόσυρση της απαράδεκτης εγκυκλίου για το εξωιδρυματικό!


Δελτίο Τύπου 22.07.2015


Αρ. Πρωτ.: 1974


Με επείγουσα επιστολή της η ΕΣΑμεΑ ζητά από τον υπουργό Εργασίας Γ. Κατρούγκαλο να αποσύρει άμεσα την απαράδεκτη εγκύκλιο για το άρθρο 7 του ν. 4331/2015 και να εκδοθεί νέα, πιστή στο γράμμα του Νομοθέτη.

Με τις διατάξεις του άρθρου 7 του ν. 4331/2015 καταργείται η απαράδεκτη Υπουργική Απόφαση Φ11321/1119/79/27-3-2013 (ΦΕΚ Β΄ 909) η οποία τροποποίησε τη Φ9/οικ.909/22-6-1983 η οποία προέβλεπε την αναστολή της καταβολής του εξωϊδρυματικού επιδόματος σε περιπτώσεις νοσηλείας των δικαιούχων σε οποιαδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα.

Πουθενά στο νόμο 4331, όπως ψηφίστηκε από τη Βουλή των Ελλήνων, δεν αναφέρεται ότι αναστέλλεται η χορήγηση του εξωϊδρυματικού επιδόματος λόγω νοσηλείας των τετραπληγικών-παραπληγικών για 30 ημέρες νοσηλείας σε οποιασδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα. Πρόκειται για έωλη και αδιανόητη ερμηνεία, χωρίς καμία βάση, που μόνο προβλήματα και ασάφειες μπορεί να προκαλέσει.

Ζητείται η άμεση απόσυρση της συγκεκριμένης εγκυκλίου και η έκδοση νεότερης, που δεν θα καταστρατηγεί τη βούληση του Νομοθέτη και θα προβλέπει τη μη διακοπή χορήγησης του εξωιδρυματικού επιδόματος σε περιπτώσεις νοσηλείας των δικαιούχων σε οποιαδήποτε μορφής νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η επιστολή
Το δελτίο Τύπου σε μορφή MS Word 2013 (133.79 KB)


Πηγή: http://www.esamea.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκκληση για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη μονάδα απεξάρτησης «18 Άνω»


Επιστολή οργανώσεων στον υπουργό Υγείας Π. Κουρουπλή.

Έκκληση για τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης στη μονάδα απεξάρτησης «18 Άνω», του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Αττικής, κάνουν πολλές οργανώσεις με επιστολή τους προς τον υπουργό υγείας Π.Κουρουμπλή, καθώς οι προμήθειες προς αυτήν έχουν σταματήσει.

Όπως αναφέρεται στην επιστολή, «οι συνέπειες των διαδοχικών περικοπών του προϋπολογισμού και η υποστελέχωση της μονάδας τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο δημιουργούν προσκόμματα στη θεραπευτική διαδικασία και στην απρόσκοπτη λειτουργία των 32 δομών της, αλλά πλέον επεκτείνονται σε ελλείψεις βασικών ειδών διατροφής των θεραπευομένων και κυρίως αυτών που συμμετέχουν σε εσωτερικά προγράμματα νοσηλείας. Ήδη το Σωματείο Υποστήριξης του Κοινωνικού και Επιστημονικού Έργου του «18 Άνω», και οι «Συλλογικές Δράσεις Κοινωνικής Αλληλεγγύης», έχουν απευθύνει έκκληση προς τους συμπολίτες μας και άλλες συλλογικότητες για τη συγκέντρωση τροφίμων και άλλων βασικών ειδών. Ωστόσο οι πρωτοβουλίες αυτές ενέχουν μόνο πυροσβεστικό χαρακτήρα».

Οι οργανώσεις «Διογένης - Πρωτοβουλία Διαλόγου για την Πολιτική των Ναρκωτικών στη Ν.Α. Ευρώπη», Σύλλογος Οροθετικών Ελλάδος «Θετική Φωνή», «Κέντρο Ζωής», «PRAKSIS», Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας» και Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ, που υπογράφουν την επιστολή, τονίζουν ότι απαιτείται μόνιμη λύση που μπορεί να δοθεί μόνο από το υπουργείο Υγείας που είναι ο εποπτεύων φορέας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καμπάνια για την ενίσχυση των κρατήσεων ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού


Στόχος η ενίσχυση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής.

Εθνική Καμπάνια επικοινωνίας για την ενίσχυση των κρατήσεων στην Ελλάδα ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού, με στόχο την αύξηση των κρατήσεων και την περαιτέρω ισχυροποίηση του τουρισμού στην Ελλάδα.

Η καμπάνια «Happening Now: GreekSummer» σχεδιάστηκε με στόχο την ενίσχυση των κρατήσεων τελευταίας στιγμής και τη μετάδοση της πραγματικής εικόνας της Ελλάδας, υπενθυμίζοντας το μοναδικό ελληνικό καλοκαίρι «Συμβαίνει Τώρα».

Η καμπάνια απευθύνεται στο ευρωπαϊκό κοινό κατά κύριο λόγο, μέσω διαδικτύου και social media, ενώ θα παρουσιαστεί με ειδικά γραφικά, βίντεο, εικόνες και ελκυστικά μηνύματα για την Ελλάδα, καλώντας το κοινό να γίνει ενεργό μέλος και να μοιραστεί τις στιγμές και τις εμπειρίες του από το Ελληνικό καλοκαίρι.

Η πρωτοβουλία του υπουργείου Τουρισμού υλοποιείται από τον ΕΟΤ, σε συνεργασία με τον ΣΕΤΕ (Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων). Την πρωτοβουλία στηρίζουν οι Περιφέρειες και όλος ο Τουριστικός κλάδος μέσα από τα κανάλια επικοινωνίας τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η «αγκαλιά» τούς έσωσε τη ζωή


Υιοθετήθηκαν στο παρά πέντε της ευθανασίας.

Αυτό που περίμενε τα δύο σκυλιά της φωτογραφίας ήταν η ευθανασία. Κανείς δεν ενδιαφερόταν να τα υιοθετήσει από το καταφύγιο της οργάνωσης Angels Among Us, στην Ατλάντα των ΗΠΑ.

Την τελευταία ημέρα, οι υπεύθυνοι της οργάνωσης ανέβασαν αυτή τη φωτογραφία στο Facebook συνοδευόμενη από ένα κείμενο ως εάν να μιλούσε ένα από τα δύο σκυλιά.

«Με λένε Kala, αυτή είναι η Keira. Φοβόμαστε τόσο εδώ. Οι άνθρωποι του καταφυγίου βλέπουν πόσο τρομαγμένες είμαστε αλλά μας είπαν πως σήμερα είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Πρέπει κάποιος να μας σώσει αλλιώς έρχεται η σειρά μας. Η Keira είναι μπόξερ αλλά όχι «καθαρό». Είναι πολύ γενναία και μου λέει πως όλα θα πάνε καλά ό,τι κι αν γίνει. Μου λέει να είμαι κ εγώ γενναία αλλά δεν ξέρω αν μπορώ. Μπορείτε να δείτε τα πρόσωπά μας, η Keira ξέρει τι θα συμβεί. Μπορείτε να το δείτε στα μάτια της. Κάνει τη θαρραλέα αλλά ακούω την καρδιά της που χτυπά γρήγορα καθώς την αγκαλιάζω. Αν δεν μας σώσει κανείς, θα μας χωρίσουν. Θα τη δω να προχωρά στο διάδρομο, δεν θα γυρίσει πίσω κι εγώ θα κλαίων. Μετά θα έρθουν για μένα και εγώ δεν θα είμαι το ίδιο γενναία. Παρηγορούσαμε η μία την άλλη όσο είμαστε εδώ. Μου έδινε ελπίδα όταν την έχανα. Τώρα όλα τελειώνουν. Εκτός και αν…»

Το συγκινησιακά φορτισμένο κείμενο έπιασε τόπο και δύο ώρες αργότερα τα δύο σκυλάκια διασώθηκαν.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καταργούνται οι ποινές για οφειλέτες ατομικών εισφορών στον ΟΑΕΕ


Το κοινοποίησε με εγκύκλιό του ο Διοικητής του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος.
Την εφαρμογή του νόμου 4331/2015 (άρθρα 37 και 38), με τον οποίο καταργούνται οι ποινές για οφειλέτες ατομικών εισφορών στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), κοινοποιεί με εγκύκλιό του ο Διοικητής του Οργανισμού, Τάσος Πετρόπουλος.

Με τις διατάξεις του νόμου παύει να ισχύει η δυνατότητα αναγκαστικής είσπραξης εισφορών με ενέργειες που προβλέπονται από τον αναγκαστικό νόμο 86/1967 και, παράλληλα, υποθέσεις ή αποφάσεις που εκκρεμούν ή δεν έχουν εκτελεστεί, αντίστοιχα, αρχειοθετούνται ή δεν εκτελούνται.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εγκύκλιο: «Δεν υποβάλλονται εφεξής μηνυτήριες αναφορές. Μηνύσεις για τις οποίες εκκρεμεί εκδίκαση, τίθενται στο αρχείο με διάταξη του αρμοδίου Εισαγγελέα. Εφέσεις και αιτήσεις αναιρέσεων (εκκρεμή ένδικα μέσα) δεν συζητούνται ή αν έχουν εισαχθεί για συζήτηση αποσύρονται με διάταξη του αρμόδιου Εισαγγελέα και τίθενται στο αρχείο».

Επίσης, «ποινικές αποφάσεις που δεν έχουν εκτελεστεί, κατά τη δημοσίευση του Νόμου, δεν εκτελούνται και αν έχει αρχίσει η εκτέλεσή τους, διακόπτεται».

Με τον ίδιο νόμο, αυξάνεται για τους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ, το όριο παρακράτησης οφειλής από τη σύνταξη από τις 20.000 στις 25.000 ευρώ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Καραγκιόζης με ελεύθερη είσοδο αύριο στο Μουσείο


Για μικρά και «μεγάλα» παιδιά.

Η πιο κλασική φιγούρα των παιδικών μας χρόνων, ο Καραγκιόζης, συναντά τους μικρούς και μεγάλους του φίλους στην παράσταση «Ο Καραγκιόζης κατακτά την Αθήνα» από το Θέατρο Σκιών Σ. Χαρίδημου, την Πέμπτη 23 Ιουλίου στο προαύλιο του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Ο πρωταγωνιστής του Θεάτρου Σκιών και ο μεγάλος καραγκιοζοπαίχτης Σωτήρης Χαρίδημος δίνουν ραντεβού με το κοινό σε μια βραδιά με πολύ χιούμορ και γέλιο, που θα ενθουσιάσει μικρά και «μεγάλα» παιδιά.

Προαύλιο Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου: Πατησίων 44

Ώρα: 21.00

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στοιχεία εκτέλεσης κρατικού προϋπολογισμού για αναπληρωτές


Πόσα χρήματα δαπανήθηκαν μέχρι τον Ιούνιο.

Ξεπερνά τα 41.000.000 ευρώ ο κρατικός προϋπολογισμός για τους αναπληρωτές το 2015, σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται σε σχετικά έγγραφα. Εξ αυτών τα 23.265.000 ευρώ αφορούν την Α/θμια και τα 17.790.000 ευρώ τη Β/θμια.

Το 2015 περιλαμβάνει το διάστημα από Ιανουάριο έως και Δεκέμβριο. Από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο σύμφωνα με έγγραφο για τον εκτελούμενο προϋπολογισμό έχουν εξοφληθεί 8.986.242,28 ευρώ για τις αμοιβές αναπληρωτών Β/θμιας και 14.287.125 ευρώ για την Α/θμια.

Από το σύνολο των 41.055.000 ευρώ έχει δαπανηθεί μέχρι τον Ιούνιο το ποσό των 23.273.367,28 ευρώ. Απομένουν λοιπόν 17.781.632,72 ευρώ για τις αμοιβές αναπληρωτών για το υπόλοιπο διάστημα του 2015. Ακολουθούν πίνακες που παρουσιάζουν το ποσό που έχει εξοφληθεί για τους αναπληρωτές.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μια ημέρα από τη ζωή ενός εξαρτημένου από την ηρωίνη ζευγαριού


Εκπομπή καταγράφει σκληρές εικόνες.
«Χωρίς αμφιβολία, είμαι απολύτως εξαρτημένη από την ηρωίνη», λέει η νεαρή Paige η οποία αποκαλύπτει στην κάμερα ότι «τρυπιέται» τουλάχιστον έξι φορές καθημερινά. Η 21χρονη Paige ζει σε ένα άθλιο δωμάτιο ενός μοτέλ, μαζί με το αγόρι της, τον Brandon επίσης ηρωινομανή.

Οι κάμερες της δημοφιλούς αμερικανικής τηλεοπτικής εκπομπής «Dr Phill», κατέγραψαν μια ημέρα του παραπάνω ζευγαριού που ζει γύρω από τον ψεύτικο κόσμο των ναρκωτικών. Στο στούντιο, παρακολουθούν τα όσα σοκαριστικά ακολουθούν, οι γονείς της νεαρής.

Η 21χρονη, αναφέρει στο βίντεο ότι έχει δοκιμάσει μια σειρά από ναρκωτικά, από έκσταση μέχρι μαριχουάνα και πως της αρέσει η ηρωίνη για τη χαλαρώνει. «Είμαι έτοιμη για την ημέρα. Πιο ήρεμη, αισθάνομαι φυσιολογικά», λέει δευτερόλεπτα αφότου πήρε τη δόση της, ενώ δείχνουν στην κάμερα μια σακούλα γεμάτη με χρησιμοποιημένες σύριγγες. «Είναι περίπου 400-500 σύριγγες εδώ μέσα…», λέει ο Brandon. Η 21χρονη, στη συνέχεια, αναφέρει ότι αν δεν πάρει ναρκωτικά για ένα 24ωρο, αισθάνεται ναυτία, έχει διάρροια, έντονη εφίδρωση… Όσο για τη μητέρα της 21χρονης, δήλωσε τρομοκρατημένη μετά το τέλος της προβολής του βίντεο.

«Θέλω να τον κλωτσήσω (τον Brandon). Μου σπαράζει την καρδιά αυτό που είδα, γιατί ποτέ μου δεν ήμουν κοντά σε ναρκωτικά, δεν έχω δει ηρωίνη», λέει ο πατέρας της Paige.

Το νεαρό ζευγάρι, φαίνεται στην κάμερα να προμηθεύεται ουσίες, ενώ τους απασχολεί έντονα η εξεύρεση πόρων. Σε ένα από τα πλάνα, ο νεαρός κρατά κοσμήματα στα χέρια του τα οποία σκοπεύει να πουλήσει για λίγα δολάρια.

Το βίντεο περιέχει σκληρές εικόνες:




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα παράταση από το ΙΚΑ για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών


Η προθεσμία καταβολής λήγει τη Δευτέρα 27 Ιουλίου.
Έως και την ερχόμενη Δευτέρα 27 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία καταβολής των τρεχουσών εισφορών και των δόσεων για τους εργοδότες κοινών επιχειρήσεων και οικοδομοτεχνικών έργων σύμφωνα με απόφαση της Διοίκησης του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ).

Η αρχική προθεσμία έληγε στις 30/06/2015.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα για την αποφυγή πυρκαγιών


Εθελοντικές οργανώσεις στη μάχη για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών

Συνεργασία της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης με την Πυροσβεστική.

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, της Πολιτικής Προστασίας και δεκαπέντε εθελοντικών οργανώσεων είχε σήμερα η αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης και υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας στον νομό, Βούλα Πατουλίδου.

Όπως ανέφερε η ίδια στο ΑΠΕ - ΜΠΕ, έγινε επικαιροποίηση της συνεργασίας μεταξύ των υπηρεσιών για την αντιπυρική περίοδο, ενώ προσδιορίστηκαν και οι θέσεις που θα στελεχώνονται από εθελοντές στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών και της παρακολούθησης περιοχών για τις οποίες υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης φωτιάς.

Ειδικά για τους εθελοντές, επισήμανε ότι υπάρχει μεγάλη διάθεση για εθελοντική προσφορά, ενώ για το θέμα των διευκρινίσεων που ζήτησε από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με την ασφάλισή τους σε περίπτωση πυρκαγιάς, ή επικίνδυνων συμβάντων σχολίασε: «Έχουν δοθεί απαντήσεις όμως θα επανέλθουμε και πάλι στο ζήτημα αυτό μαζί με τις εθελοντικές οργανώσεις».

Για το αν υπήρξαν καθυστερήσεις στην ένταξη των εθελοντικών ομάδων στον αντιπυρικό σχεδιασμό απάντησε: «Ούτως ή άλλως οι εθελοντές και οι εθελόντριες είναι πάντοτε παρόντες και παρούσες. Είχα μια συνάντηση μαζί τους και την περασμένη εβδομάδα, ενώ σήμερα επικαιροποιήθηκαν οι θέσεις στις οποίες θα πρέπει να βρίσκονται κατά την αντιπυρική περίοδο».

--------

Απαγόρευση κυκλοφορίας σε δάση της Αργολίδας υπό το φόβο πυρκαγιάς

Μέχρι πότε έχει ισχύ η απόφαση.

Κατά τις ημέρες που ο δείκτης επικινδυνότητας είναι 4, απαγορεύτηκε έπειτα από απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Τάσου Χειβιδόπουλου και του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας, η κυκλοφορία στα δασικά συμπλέγματα της Αργολίδας για την προστασία των δασών από το ενδεχόμενο φωτιάς.

Συγκεκριμένα απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και περιπατητών-επισκεπτών στα δάση Φαρμακά, Μελιδόνι, Σταυροποδίου, Άκρος Επιδαύρου, Κορακιάς, στο ελατοδάσος Αρτεμισίου, στον λόφο Ασπίδα, στην περιοχή Καταφυκίου, στην Αγία Άννα και στο δάσος Αυλώνα Κρανιδίου.

Η απαγόρευση ισχύει ως το τέλος της αντιπυρικής περιόδου, κατά τις ημέρες υψηλού κινδύνου.

--------

Σε αυξημένη ετοιμότητα οι δήμοι για το ενδεχόμενο πυρκαγιάς

Κάλεσμα απηύθυνε η ΚΕΔΕ.

Κάλεσμα σε όλους τους Δήμους να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα καθ’ όλη τη διάρκεια της θερινής περιόδου, προκειμένου να ανταποκριθούν σε κάθε πιθανό νέο περιστατικό εκδήλωσης πυρκαγιάς απηύθυνε στη σημερινή του συνεδρίαση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.

Εξάλλου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γιώργος Πατούλης ενημέρωσε το Σώμα σχετικά με τη συμβολή που είχε η Αυτοδιοίκηση στην κατάσβεση των μεγάλων πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα από τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες


Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων: Μην ψηφίσετε τα μέτρα για τη φορολόγηση των αγροτών

«Ο πρωτογενής τομέας θα οδηγηθεί σε αφανισμό και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε εξαθλίωση».

Να μην ψηφίσουν τα μέτρα για τη φορολόγηση των αγροτών, καθώς αν το πράξουν «ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδας θα οδηγηθεί σε αφανισμό και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε εξαθλίωση», καλεί τους Έλληνες βουλευτές η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) με σημερινή ανακοίνωσή της.

«Χωρίς πρωτογενή τομέα καμία χώρα δεν έχει μέλλον και προοπτική ανάπτυξης. Ειδικότερα οι κτηνοτρόφοι βιώνουν την κρίση από το 2006 και επιβιώνουν χάρη στους αγώνες και τις αντοχές τους. Εάν ψηφιστούν και αυτά τα μέτρα, θα χαθεί κάθε ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας και κάθε προοπτική για το μέλλον της χώρας, κανείς δεν θα επιβιώσει. Από χώρα παραγωγική θα γίνουμε καταναλωτική», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των κτηνοτρόφων, οι οποίοι προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις στις περιφέρειες και τις κατά τόπους εφορίες κατά την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

----------------

Κινητοποίηση ενάντια στα νέα μέτρα για τους αγρότες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΑΣΥ στην Τρίπολη.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της ΠΑΣΥ στην Τρίπολη, προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στα προαγγελθέντα νέα μέτρα για τους αγρότες.

Αρχικά οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ Πελοποννήσου και στη συνέχεια προχώρησαν σε ολιγόωρη συμβολική κατάληψη του κτιρίου. Ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία στην λεωφόρο Ναυπλίου και Ελευθερίου Βενιζέλου, φωνάζοντας συνθήματα κατά την κυβερνητικής πολιτικής και της ΕΕ και κατευθύνθηκαν στην ΔΟΥ Τρίπολης, όπου για μισή και πλέον ώρα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Νίκος Αγγέλου, από τη γραμματεία της ΠΑΣΥ, τόνισε πως «το 3ο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η ταφόπλακα των αγροτών και των κτηνοτρόφων», σημειώνοντας ότι αυξάνεται η φορολογία από το 13% στο 26% και μαζί με την προκαταβολή της επόμενης χρονιάς η φορολογία φτάνει στο 50%, γεγονός που κρίνεται δισβάστακτο για τον αγροτικό κόσμο. Παράλληλα ανέφερε ότι η εισφορά του ΟΓΑ τετραπλασιάζεται και πλέον θα αυξηθούν και οι ανασφάλιστοι αγρότες που σήμερα είναι σε ποσοστό 38%.

«Όλα όσα έρχονται είναι η καταστροφή της αγροτιάς», και «ήρθε ο κόμπος στο χτένι», είπε ο Νίκος Αγγέλου και πρόσθεσε πως «δεν έρχονται καλύτερες μέρες για το λαό. Χρειάζεται μονομερή διαγραφή του χρέους και ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Τέλος, τόνισε πως τίποτα δεν θα έρθει μόνο του και χρειάζεται συνεχής αγώνας για να ανατραπούν οι πολιτικές αυτές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δημιουργία προγραμμάτων της ΑΣΠΑΙΤΕ και σε άλλες πόλεις


Απαιτείται απόφαση της Διοικούσας Επιτροπή και έγκριση του υπουργού Παιδείας.
Η Διοικούσα Επιτροπή της Ανώτατης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) διερευνά τις δυνατότητες για τη δημιουργία προγραμμάτων Ε.Π.ΠΑΙ.Κ (Ετήσιο Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης) και Π.Ε.ΣΥ.Π (Πρόγραμμα Ειδίκευσης στη Συμβουλευτική) και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας. Για να συμβεί αυτό απαιτείται απόφαση της Διοικούσας Επιτροπή και έγκριση του υπουργού Παιδείας

Τα προγράμματα ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ από την οικεία νομοθεσία λειτουργούν ανά πόλεις της Ελλάδας με την έννοια της Δημοτικής Ενότητας και όχι ανά Περιφέρεια, ιδίως δε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου λειτουργεί τέτοιο Πρόγραμμα στο δήμο Άργος – Μυκήνες.

Η ΑΣΠΑΙΤΕ, στο πλαίσιο εξυπηρέτησης του σκοπού της και με γνώμονα να εξυπηρετήσει τις ανάγκες για εκπαίδευση και επιμόρφωση με το καλύτερο δυνατό τρόπο, απευθυνόμενη σε όσο το δυνατό μεγαλύτερο πληθυσμό, υποχρεούται να ερευνά όλες τις δυνατότητες για δημιουργία προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ ανάλογα με τη ζήτηση και τις ανάγκες τις εκάστοτε τοπικής κοινωνίας.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο που διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Αριστείδης Μπαλτάς, απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Επίσης γνωστοποιείται ότι στο πλαίσιο των ανατεθεμένων εκ του νόμου καθηκόντων της η Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ διερευνά τις δυνατότητες για δημιουργία προγραμμάτων ΕΠΠΑΙΚ και ΠΕΣΥΠ και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης σε αυτές και των πόλεων της Μεσσηνίας. Σύμφωνα με έγγραφο της ΑΣΠΑΙΤΕ, ουδέποτε προτάθηκε ούτε τέθηκε ως θέμα στη Διοικούσα Επιτροπή της ΑΣΠΑΙΤΕ η μεταφορά ή η κατάργηση των Προγραμμάτων που λειτουργούν στο Δήμο Άργους – Μυκηνών σε άλλη πόλη της Μεσσηνίας.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ορίζονται αστυνομικοί-σύνδεσμοι με τα σχολεία


Δόθηκαν οδηγίες στα Τμήματα Ασφαλείας όλων των Διευθύνσεων Αστυνομίας.

Οδηγίες δόθηκαν στα Τμήματα Ασφαλείας όλων των αστυνομικών διευθύνσεων της χώρας για τον ορισμό του αστυνομικού-συνδέσμου με τα σχολεία που υπάγονται στην εδαφική αρμοδιότητα κάθε Τμήματος. Παράλληλα θα τηρούνται στατιστικά στοιχεία αναφορικά με τις ενέργειες που θα κάνουν τα αστυνομικά τμήματα.

Τα παραπάνω αναφέρονται σε γραπτή απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Ιωάννη Πανούση μετά από σχετική ερώτηση των βουλευτών του ΚΚΕ κκ Καραθανασόπουλου και Μωραϊτη.

Ο υπουργός γνωστοποιεί πως καθίσταται επομένως σαφές ότι ο σκοπός των αναφερομένων πρωτοβουλιών είναι η διαμόρφωση επιθυμητού περιβάλλοντος ασφαλείας στη σχολική κοινότητα, για την ακώλυτη άσκηση της εκπαιδευτικής διαδικασίας (προστασία διδασκόντων – διδασκομένων και εγκαταστάσεων), μέσω της συνεργασίας εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και των σχολικών μονάδων, ώστε να επιτυγχάνεται καλύτερος συντονισμός και να ενισχύεται η αποτελεσματικότητά τους, ιδίως σε προληπτικό – αποτρεπτικό επίπεδο.

«Τέλος, σας πληροφορούμε ότι στο πλαίσιο του εφαρμοζόμενου προγράμματος, Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου μας, θα συνεχισθούν οι ανωτέρω προσπάθειές μας, ενεργώντας πάντοτε με σεβασμό στη νομιμότητα και τα δικαιώματα όλων όσοι συμμετέχουν στην εκπαιδευτική διαδικασία» αναφέρει ο κ. Πανούσης.

Παράλληλα τονίζει ότι για το υπουργείο και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας ή προστασία των μαθητών και εν γένει των ανηλίκων αποτελεί ζήτημα πρωταρχικής σημασίας, όπως αποτυπώνεται στο υλοποιούμενο Πρόγραμμα Αντεγκληματικής Πολιτικής. Σε αυτό περιλαμβάνονται συγκεκριμένες δράσεις των αρμοδίων Υπηρεσιών, με στόχο την εξασφάλιση περιβάλλοντος ασφαλείας στη λειτουργία των σχολικών μονάδων, καθώς και την πρόληψη και αποτροπή τυχόν έκνομων ενεργειών σε βάρος μαθητών, καθηγητών και σχολικών εγκαταστάσεων.

Ωστόσο δεδομένου ότι η προστασία των ανηλίκων και της μαθητικής κοινότητας δεν αποτελεί αμιγώς αστυνομικής φύσεως ζήτημα, το Αρχηγείο αναπτύσσει συνεργασία με τους κατά περίπτωση, συναρμόδιους δημόσιους και ιδιωτικούς Φορείς, Υπηρεσίες, Οργανώσεις, με στόχο, τόσο την πρόληψη και αποτροπή, όσο και την αποτελεσματική αντιμετώπιση ενεργειών στρεφομένων κατά των ανηλίκων. Τα αποτελέσματα που προκύπτουν από τέτοιου είδους συνεργασίας αξιοποιούνται περαιτέρω, στο πλαίσιο του γενικότερου στρατηγικού σχεδιασμού δράσεων για την αποτελεσματικότερη προστασία των νέων και των χώρων όπου αυτοί εκπαιδεύονται (σχολεία, φροντιστήρια κλπ) ή συχνάζουν (πλατείες, καταστήματα, γυμναστήρια κλπ), από τους διάφορους κινδύνους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, από το Αρχηγείο Αστυνομίας εκδίδονται σχετικές εγκύκλιοι, για την καθοδήγηση των περιφερειακών υπηρεσιών, στις οποίες εξειδικεύεται πλέγμα δράσεων και πρακτικές που βασίζονται στο διάλογο και στην ουσιαστική συνεργασία με τη σχολική κοινότητα.

Στο πλαίσιο και το πνεύμα αυτό, ενδεικτικά γνωστοποιείται ότι κάθε έτος, πριν την έναρξη της σχολικής περιόδου, εκδίδεται ανάλογη διαταγή με κατευθυντήριες εντολές –οδηγίες προς τις περιφερειακές Υπηρεσίες για την εφαρμογή ενός πλέγματος ενεργειών, προγραμμάτων και δράσεων, μέσα από την κατάλληλη αξιοποίηση του προσωπικού τους, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους Φορείς και Υπηρεσίες. Επίσης, δίδονται κατευθύνσεις για την οδική ασφάλεια των μετακινουμένων μαθητών και τη λήψη μέτρων ρύθμισης της κυκλοφορίας πλησίον των σχολείων, για την ασφαλή προσέλευση και αποχώρησή τους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...