Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015

Αντιδράσεις για τα νέα μέτρα από τους κτηνοτρόφους και τους αγρότες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων: Μην ψηφίσετε τα μέτρα για τη φορολόγηση των αγροτών

«Ο πρωτογενής τομέας θα οδηγηθεί σε αφανισμό και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε εξαθλίωση».

Να μην ψηφίσουν τα μέτρα για τη φορολόγηση των αγροτών, καθώς αν το πράξουν «ο πρωτογενής τομέας της Ελλάδας θα οδηγηθεί σε αφανισμό και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι σε εξαθλίωση», καλεί τους Έλληνες βουλευτές η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων (ΠΕΚ) με σημερινή ανακοίνωσή της.

«Χωρίς πρωτογενή τομέα καμία χώρα δεν έχει μέλλον και προοπτική ανάπτυξης. Ειδικότερα οι κτηνοτρόφοι βιώνουν την κρίση από το 2006 και επιβιώνουν χάρη στους αγώνες και τις αντοχές τους. Εάν ψηφιστούν και αυτά τα μέτρα, θα χαθεί κάθε ελπίδα για ανάκαμψη της οικονομίας και κάθε προοπτική για το μέλλον της χώρας, κανείς δεν θα επιβιώσει. Από χώρα παραγωγική θα γίνουμε καταναλωτική», υπογραμμίζεται στην ανακοίνωση των κτηνοτρόφων, οι οποίοι προαναγγέλλουν δυναμικές κινητοποιήσεις στις περιφέρειες και τις κατά τόπους εφορίες κατά την ημέρα ψήφισης των μέτρων στη Βουλή.

----------------

Κινητοποίηση ενάντια στα νέα μέτρα για τους αγρότες

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας από την ΠΑΣΥ στην Τρίπολη.

Συγκέντρωση και πορεία πραγματοποίησαν σήμερα το πρωί αγρότες και κτηνοτρόφοι της ΠΑΣΥ στην Τρίπολη, προκειμένου να εκφράσουν την αντίδρασή τους στα προαγγελθέντα νέα μέτρα για τους αγρότες.

Αρχικά οι αγρότες συγκεντρώθηκαν έξω από τα γραφεία του ΟΓΑ Πελοποννήσου και στη συνέχεια προχώρησαν σε ολιγόωρη συμβολική κατάληψη του κτιρίου. Ακολούθως πραγματοποίησαν πορεία στην λεωφόρο Ναυπλίου και Ελευθερίου Βενιζέλου, φωνάζοντας συνθήματα κατά την κυβερνητικής πολιτικής και της ΕΕ και κατευθύνθηκαν στην ΔΟΥ Τρίπολης, όπου για μισή και πλέον ώρα έκαναν παράσταση διαμαρτυρίας.

Όπως αναφέρει ανταπόκριση του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο Νίκος Αγγέλου, από τη γραμματεία της ΠΑΣΥ, τόνισε πως «το 3ο μνημόνιο που φέρνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι η ταφόπλακα των αγροτών και των κτηνοτρόφων», σημειώνοντας ότι αυξάνεται η φορολογία από το 13% στο 26% και μαζί με την προκαταβολή της επόμενης χρονιάς η φορολογία φτάνει στο 50%, γεγονός που κρίνεται δισβάστακτο για τον αγροτικό κόσμο. Παράλληλα ανέφερε ότι η εισφορά του ΟΓΑ τετραπλασιάζεται και πλέον θα αυξηθούν και οι ανασφάλιστοι αγρότες που σήμερα είναι σε ποσοστό 38%.

«Όλα όσα έρχονται είναι η καταστροφή της αγροτιάς», και «ήρθε ο κόμπος στο χτένι», είπε ο Νίκος Αγγέλου και πρόσθεσε πως «δεν έρχονται καλύτερες μέρες για το λαό. Χρειάζεται μονομερή διαγραφή του χρέους και ανατροπή αυτής της πολιτικής».

Τέλος, τόνισε πως τίποτα δεν θα έρθει μόνο του και χρειάζεται συνεχής αγώνας για να ανατραπούν οι πολιτικές αυτές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.