Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Επαναφέρετε τη λάμψη των χειλιών



Τι να κάνετε εάν η νικοτίνη έχει «χαλάσει» το φυσικό τους χρώμα.

Όλοι γνωρίζουν τις βλαβερές συνέπειες που έχει το τσιγάρο στην υγεία μας. Πέρα από αυτές όμως έχει και άλλες... αισθητικής φύσεως συνέπειες που απασχολούν όλους, κυρίως τις γυναίκες. Μια από αυτές είναι το χρώμα στα χείλη.

Τα χείλη των καπνιστών συχνά φαίνονται σκουρόχρωμα λόγω της νικοτίνης και της πίσσας που εισπνέουν, με αποτέλεσμα το φυσικό χρώμα να «χαλάει» και τα χείλη να αποχρωματίζονται.

Ο καλύτερος τρόπος για να επανέλθει το χρώμα στα χείλη, είναι να σταματήσει κανείς το κάπνισμα. Αν αυτό δεν είναι στα άμεσα σχέδια, διαβάστε κάποιες λύσεις που ίσως βοηθήσουν.

Χυμός λεμόνι: Ο χυμός από λεμόνι είναι ένα από τα καλύτερα και πιο αποτελεσματικά συστατικά που μπορεί να μειώσει τη σκούρα απόχρωση στα χείλη των καπνιστών. Απλά, κόβετε μια φέτα λεμόνι, την τρίβετε στα χείλη κάθε μέρα και κάνετε μασάζ για 4-5 λεπτά. Ξεπλένετε με νερό και απλώνετε ενυδατικό κραγιόν για να ενυδατώσετε τα χείλη.

Ανακατέψτε χυμό από λεμόνι με μέλι και απλώστε το μείγμα στα χείλη σας πριν πάτε για ύπνο. Είναι ένας εύκολος τρόπος για σταδιακή αλλαγή στο χρώμα των χειλιών.

Κάνετε μασάζ στα χείλη με αμυγδαλέλαιο ή λάδι καρύδας και αφήστε το στα χείλη όλο το βράδυ. Δεν θα ενυδατωθούν απλώς τα χείλη σας αλλά η συγκεκριμένη συνταγή θα βοηθήσει να επανέλθει το ροζ χρώμα.

Γλυκερίνη: Ανακατέψτε μια ποσότητα γλυκερίνης με μέλι και αφήστε το μείγμα στα χείλη σας για 15 λεπτά.

Λιώστε μια ώριμη μπανάνα, προσθέστε χυμό λεμόνι και μέλι. Απλώστε καθημερινά αυτό το μείγμα στα χείλη και σταδιακά οι σκουρόχρωμοι λεκέδες στα χείλη θα εξαφανιστούν.

Αφήστε αμύγδαλα μέσα σε νερό όλη τη νύχτα για να μουλιάσουν. Το πρωί λιώστε τα ώστε να γίνουν κρέμα. Προσθέστε μερικές σταγόνες μέλι, λίγο γιαούρτι και αλείψτε το μείγμα στα χείλη. Αφήστε το να δράσει για 15 λεπτά και μετά ξεπλύνετε το με γάλα και στη συνέχεια με νερό.

Ο χυμός από φράουλα ή ρόδι θεωρείται εξαιρετικός για να επαναφέρει το ροδαλό χρώμα στα χείλη. Κάνετε μασάζ και αφήστε το χυμό να δράσει για 20 λεπτά. Πλύνετε τα χείλη με κρύο νερό και απλώστε γλυκερίνη για ενυδάτωση.

Μην αφήνετε ποτέ τα χείλη αφυδατωμένα. Δείχνουν ακόμα πιο σκούρα και ξεφλουδισμένα. Κάθε βράδυ να απλώνετε ενυδατικό χειλιών, γάλα ή γλυκερίνη πριν από τον ύπνο.

Πίνετε πολύ νερό, και αποφύγετε να σαλιώνετε τα χείλη σας καθώς το σάλιο τα ξηραίνει και τα κάνει να δείχνουν πιο άτονα.


Πηγή: http://www.healthpress.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Και οι άντρες προσποιούνται


Η πανδημία του ψεύτικου οργασμού!
Τα νέα είναι σοκαριστικά: ο «φτιαχτός» οργασμός δεν είναι αποκλειστικά γυναικεία υπόθεση...

Όποιος έχει δει την ταινία «Όταν ο Χάρι γνώρισε τη Σάλι» ξέρει καλά ότι οι γυναίκες μπορούν να προσποιηθούν περίφημα έναν οργασμό ακόμα και σε δημόσιο χώρο. Υπάρχουν βέβαια κι άλλες τραγικές αποδείξεις του γεγονότος, άσχετα αν δεν θέλουμε να το παραδεχτούμε...

Έλα όμως που το κάνουν και οι άντρες! Σύμφωνα με νέα έρευνα-καταπέλτη, περισσότεροι από το 1/3 των αντρών παραδέχτηκαν ότι το έχουν κάνει τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Είτε το πιστεύετε είτε όχι (και καλύτερα όχι).

Άντρες λοιπόν από Αγγλία, ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλία συμμετείχαν στην έρευνα-κεραυνό για την αντρική σεξουαλικότητα, παραδεχόμενοι ότι υπήρξαν στιγμές που αναγκάστηκαν να προσποιηθούν οργασμό. Το πώς μόνο αυτοί το ξέρουν (πώς προσποιείται κάποιος εκσπερμάτιση;).



Θέλετε και το καλύτερο; Γιατί λέτε ότι αναγκάστηκαν να μεταχειριστούν τέτοια... αθέμιτα μέσα; Ήθελαν λέει να σταματήσει η πράξη χωρίς να πληγώσουν τα αισθήματα της συντρόφου τους.

Τι να πει κανείς, φαίνεται ότι τα παραδοσιακά αντρικά αρχέτυπα δεν δουλεύουν πλέον και ο ανδρισμός έχει αλλάξει δραματικά. Και τα τελευταία προπύργια της αρρενωπότητας υποχωρούν μπροστά στον νέο ρόλο που επιφυλάσσει η μοντέρνα κοινωνία στον άντρα...


Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση των δημοτικών τελών για το 2013 στη Θεσσαλονίκη


Στόχος να ανακουφιστούν ιδιώτες και επιχειρηματίες.
Στη μείωση των δημοτικών τελών κατά 10% για τις κατοικίες και κατά 6% για τις επιχειρήσεις προχωρά η διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013, σε μια προσπάθεια να ανακουφιστούν ιδιώτες και επιχειρηματίες που μαστίζονται από την οικονομική κρίση.

Αυτό ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, με τη συμμετοχή των αρμόδιων αντιδημάρχων Ανάπτυξης και Διαχείρισης Οικονομικών Πόρων, Χασδάι Καπόν και Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων, Ανδρέα Κουράκη, με αφορμή το σχέδιο προϋπολογισμού και το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Θεσσαλονίκης για το 2013.

Επίσης ανακοινώθηκε ότι απαλλάσσονται πλήρως από τα δημοτικά τέλη όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται από τα έργα του μετρό ενώ κατά 50% μειώνονται τα τέλη για τους άπορους.

«Έχουμε ένα σφιχτό συντηρητικό προϋπολογισμό ενώ το τεχνικό πρόγραμμα αποτελεί επίτευγμα. Κάναμε καλύτερη διαχείριση πόρων, καλύτερη διαχείριση ικανοτήτων του δήμου, αξιοποιούμε ευρωπαϊκά προγράμματα, παίρνουμε χρήματα από τα υπουργεία» δήλωσε ο δήμαρχος αναφερόμενος στον προϋπολογισμό και στο τεχνικό πρόγραμμα. Από την πλευρά του ο κ. Καπόν τόνισε: «σκοπός μας είναι όχι να πάρουμε καινούρια δάνεια αλλά να αποπληρώνουμε τις υποχρεώσεις του δήμου».

Ο κ. Κουράκης, ανακοινώνοντας το τεχνικό πρόγραμμα για το 2013 είπε ότι είναι μεγαλύτερο κατά 44% σε σχέση με το προηγούμενο έτος (από 28.386.000 ευρώ που ήταν το 2012 θα είναι 40.949.000 ευρώ για το 2013). Όπως είπε, στο ποσό αυτό δεν έχουν προστεθεί έργα που είναι σε αναμονή και δεν έχουν εγκριθεί ακόμη.

Τόσο ο προϋπολογισμός όσο και το τεχνικό πρόγραμμα θα συζητηθούν στο προσεχές δημοτικό συμβούλιο.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο δήμος Ναυπλίου ξεκινά τη λειτουργία κοινωνικού φαρμακείου


Στο πλαίσιο της δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης.
Στο πλαίσιο της προσπάθειας για τη δημιουργία ενός δικτύου κοινωνικής αλληλεγγύης, ο δήμος Ναυπλιέων, αναπτύσσει πρωτοβουλίες και υλοποιεί δράσεις για την ενίσχυση ευάλωτων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων.

Στο πλαίσιο αυτό, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης, προχώρησε στην θεσμοθέτηση του κοινωνικού φαρμακείου και ενέκρινε τον κανονισμό λειτουργίας του.

Βασικός σκοπός της λειτουργίας του κοινωνικού φαρμακείου, είναι η φαρμακευτική περίθαλψη ανασφάλιστων, απόρων, αναξιοπαθούντων, που ζουν κάτω από τα όριο της φτώχειας και θα παρέχει δωρεάν φάρμακα σε συνεργασία με τα ιατρεία εθελοντών του δήμου, εκτός από αυτά που θέλουν ειδική συνταγογράφηση.

Οι δικαιούχοι θα επωφελούνται από το πρόγραμμα μέχρι να αποκτήσουν βιβλιάριο απορίας από την Πρόνοια, ή να αποκτήσουν ασφαλιστική κάλυψη, με την καθοδήγηση της Κοινωνικής Υπηρεσίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Νίκησε εφτά καρκίνους μέσα σε οκτώ μήνες



Η Darcie Kay διαγνώστηκε με ινοσάρκωμα σε ηλικία 3 εβδομάδων.

Από την πρώτη στιγμή που ήρθε σε αυτόν τον κόσμο η Darcie Kay παλεύει με τον καρκίνο. Η οκτώ μηνών μπέμπα από το Kent κατάφερε όμως να τον νικήσει, ούτε μία, ούτε δύο, αλλά… εφτά φορές!

Σε ηλικία μόλις τριών εβδομάδων η Darcie διαγνώστηκε με παιδικό ινοσάρκωμα και θεωρείται ότι είναι το μοναδικό παιδί στη Μεγάλη Βρετανία που γεννήθηκε με τη σπάνια αυτή μορφή καρκίνου.



Βρέφος ακόμη, έκανε χημειοθεραπείες τους τελευταίους εφτά μήνες, πάντα με το χαμόγελο χαραγμένο στο πρόσωπό της, παρότι έφτασε πολλές φορές κοντά στο θάνατο.



Οι γονείς της Natalie και Michael πιστεύουν ότι τα κατάφερε χάρη στο χαρούμενο χαρακτήρα της και την αισιόδοξη στάση της «από γεννησιμιού της» όπως λένε οι ίδιοι, όλο αυτό το διάστημα.










Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπογεννητικότητα λόγω κρίσης


Τις δραματικές επιπτώσεις που έχει η οικονομική κρίση σε ό,τι αφορά το δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας αποτυπώνει η νέα έρευνα του Αρεταίειου νοσοκομείου που καθιστά τη χώρα μας παγκόσμιο ουραγό στη γονιμότητα.

Ο δείκτης γονιμότητας φθίνει διαρκώς και για τις αμιγώς Ελληνίδες υπηκόους έχει μειωθεί κάτω από το ψυχολογικό όριο της μίας μονάδας, όταν πρέπει να διατηρείται πάνω από τον αριθμό 2,1 για την ανανέωση του πληθυσμού.

Το γεγονός αυτό κατατάσσει πλέον την Ελλάδα 199η στο θέμα της γονιμότητας επί συνόλου 220 χωρών.

Ενα άλλο ζήτημα που προβληματίζει, είναι ο διπλασιασμός των παλίνδρομων κυήσεων (οι λεγόμενες αυτόματες αποβολές) την τελευταία διετία. Και αυτό το φαινόμενο αποδίδεται στο άγχος εξαιτίας της κρίσης.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε θα φεύγουν τα νήπια


Νέα εγκύκλιο απέστειλε στα σχολεία ο ειδικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας Σωτήρης Γκλαβάς, με διευκρινίσεις σχετικά με τη δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης των παιδιών από το Ολοήμερο Νηπιαγωγείο.

Στην εγκύκλιο ορίζονται αποκλειστικοί και περιοριστικοί λόγοι για τους οποίους επιτρέπεται η πρόωρη αποχώρηση των νηπίων.

«Σε εξαιρετικές περιπτώσεις (προβλήματα υγείας, σοβαρά κοινωνικά ζητήματα) μπορεί να εγκριθεί πρόωρη αποχώρηση, κατόπιν σχετικής αίτησης του γονέα/κηδεμόνα, συνοδευόμενη με τα απαραίτητα δικαιολογητικά, η οποία διαβιβάζεται μέσω των προϊστάμενων των νηπιαγωγείων στους διευθυντές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕ). Στην αίτηση του γονέα/κηδεμόνα θα πρέπει να αναφέρονται οι ημέρες ή/και οι ώρες αποχώρησης από το ολοήμερο πρόγραμμα», αναφέρει συγκεκριμένα.

Επισημαίνεται, επίσης, ότι η τελική έγκριση (θετική ή αρνητική) θα δίνεται από τον διευθυντή ΠΕ, μετά από σύμφωνη γνώμη του αρμόδιου Σχολικού Συμβούλου και εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών, μετά την ημερομηνία κατάθεσης της σχετικής αίτησης από τους γονείς/κηδεμόνες.

Ως ενδιάμεση ώρα αποχώρησης ορίζεται το διάστημα 13:45-14:00, ενώ το πρόγραμμα του νηπιαγωγείου συνεχίζεται και ολοκληρώνεται, σύμφωνα με τα ισχύοντα και οι εκπαιδευτικοί του εξαντλούν το προβλεπόμενο διδακτικό τους ωράριο.

Σημειώνεται ότι πολλοί εκπαιδευτικοί είχαν αντιδράσει στην δυνατότητα πρόωρης αποχώρησης των νηπίων, και μάλιστα η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδας (ΔΟΕ) έκανε λόγο για αρχή της μετατροπής του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου σε «παιδοφυλακτήριο».



Διαβάστε περισσότερα...

Να αναδείχνουν οι καταστροφές του φασισμού


Οι εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου στα σχολεία θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, σύμφωνα με εγκύκλιό του υφυπουργού Παιδείας Θεόδωρο Παπαθεοδώρου. Τώρα όσα σχολεία είναι κλειστά εκείνη την ημέρα λόγω θρησκευτικής εορτής θα πραγματοποιήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις την Πέμπτη 25 Οκτωβρίου.

Ο υφυπουργός στην εγκύκλιό του, αναφέρει ακόμη σχετικά με τις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο, ότι «Στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, να αναδειχθεί ο αγώνας του ελληνικού λαού ενάντια στο φασισμό και στο ναζισμό καθώς και οι καταστροφικές συνέπειες αυτών των καθεστώτων στην Ελλάδα και στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κορυδαλλός: Δωρεάν εξέταση μαστού


Δωρεάν εξέταση μαστού, σε όλες τις γυναίκες του Κορυδαλλού, που ανήκουν στην ηλιακή ομάδα από 20 έως 40 ετών, προσφέρει ο δήμος Κορυδαλλού, συνεχίζοντας τις δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης κατά του καρκίνου.

Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29 Οκτωβρίου, στα δημοτικά ιατρεία, κατόπιν τηλεφωνικού ραντεβού, από τις 9 το πρωί έως στις 1 μετά το μεσημέρι, θα γίνεται δωρεάν ψηφιακή μαστογραφία για ανασφάλιστες κι άπορες γυναίκες, σε συνεργασία το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας.

Επίσης, τη Δευτέρα 5 Νοεμβρίου, από τις 5 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, θα προσφέρεται Δωρεάν Κλινική Εξέταση (Ψηλάφηση) Μαστού για τις γυναίκες- κατοίκους του δήμου.

Η κλινική εξέταση, σε συνδυασμό με την ενημέρωση σε θέματα πρόληψης του καρκίνου του μαστού και την εκπαίδευση, κυρίως των νέων γυναικών, από έμπειρο ιατρό Ογκολόγο στην τεχνική της αυτοεξέτασης, στοχεύει στην υιοθέτηση, από την μεριά των συμμετεχόντων, θετικών συμπεριφορών υγείας, καθώς και στην διαμόρφωση θετικής στάσης απέναντι στην κουλτούρα του προσυμπτωματικού ελέγχου, ο οποίος οδηγεί στην έγκαιρη διάγνωση με σωτήρια αποτελέσματα για την ζωή.


Διαβάστε περισσότερα...

Ανοιχτά τα ελληνικά σχολεία


Τη διαβεβαίωσή του ότι τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία θα παραμείνουν ανοικτά, έδωσε ο Ευρυπίδης Στυλιανιδης, κατά την επίσκεψή του με αφορμή συνέδριο με θέμα «Τεχνικές βελτίωσης της Νομοθέτησης στην Ελλάδα και στην Ευρώπη».

Μιλώντας σε ομογενείς, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τους διαβεβαίωσε ότι, μετά από εντολή του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και παρά την ψήφιση σχετικού νόμου από την προηγούμενη κυβέρνηση, τα ελληνικά σχολεία στη Γερμανία θα παραμείνουν ανοιχτά.

Επίσης, ο υπουργός Εσωτερικών μίλησε στο τοπικό κοινοβούλιο της Στουτγκάρδης, μετά από πρόσκληση του προέδρου του κ. Βολφ και τον ομόλογό του κ. Φούχτελ, ενώ είχε συναντήσεις εργασίας με Γερμανούς αυτοδιοικητικούς, τοπικούς κυβερνήτες, δημάρχους, υπουργούς τοπικών κυβερνήσεων και βουλευτές, προκειμένου να ενθαρρύνει τις αδελφοποιήσεις με ελληνικούς δήμους και περιφέρειες με στόχο την ανταλλαγή τεχνογνωσίας.


Διαβάστε περισσότερα...

Τι γίνεται με τα δάνεια;


Περισσότερες από 40.000 αιτήσεις για εξωδικαστικό συμβιβασμό έχουν υποβληθεί έως σήμερα στις τράπεζες από δανειολήπτες. Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Ελεύθερου Τύπου, 27.000 περιπτώσεις οδηγήθηκαν τελικά στα δικαστήρια, 5.000 υποθέσεις συζητήθηκαν στα Ειρηνοδικεία, 3.000 αποφάσεις έχουν δημοσιευθεί, εκ των οποίων το 50% οδήγησε σε ρυθμίσεις. Το 0,1% των υποθέσεων κατέληξε σε ολική διαγραφή ενώ 1 στα 2 από αυτά τα δάνεια "κουρεύτηκαν" κατά 60% περίπου και τέλος 1.500 αιτήσεις απορρίφθηκαν.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπάρχουν ακόμη άνθρωποι


Ένας φορέας ο οποίος δρα στη πιο νευραλγική περιοχή του λεκανοπεδίου, αυτή των δυτικών προαστίων, δίνει αγώνα καθημερινά για έναν κόσμο πιο όμορφο, πιο ονειρεμένο με παρανομαστή την κοινωνική δικαιοσύνη χωρίς κοινωνικά ρατσιστικούς παραμέτρους. Πυξίδα αυτού του έργου είναι η Αγάπη προς των συνάνθρωπο. Το όνομα αυτού ΕΔΡΑ.

Δείτε το βίντεο που ακολουθεί από το pinakio.blogspot.gr





Διαβάστε περισσότερα...

Τα νέα μέτρα για το κάπνισμα


Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του καπνού θα παρουσιαστούν στα τέλη του έτους, όπως και προβλεπόταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά την παραίτηση του αρμόδιου επιτρόπου, διαβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπός της στις Βρυξέλλες.

«Οι προτάσεις της Επιτροπής θα παρουσιασθούν στα τέλη του 2012. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κείμενα για την δημόσια υγεία στη διάρκεια αυτής της θητείας της Επιτροπής», επιβεβαίωσε ο Φρεντρίκ Βενσάν, εκπρόσωπος για την Υγεία και την Προστασία των Καταναλωτών.

Τα νέα μέτρα έχουν αντιμετωπίσει τη σθεναρή αντίθεση της καπνοβιομηχανίας, διότι περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα αρνητικής διαφήμισης. Κατά κύριο λόγο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να επιβάλλει αύξηση επί των πακέτων της επιφάνειας των προειδοποιητικών επιγραφών για τις νοσηρές συνέπειες του καπνίσματος. Σήμερα αυτά καλύπτουν το 40% του πακέτου, και στόχος της Επιτροπής είναι πλέον να καταλαμβάνουν όλην την επιφάνειά του.

Αυτή τη φορά, στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν και φωτογραφίες, όπως ήδη γίνεται σε εννέα κράτη της Ε.Ε. -μεταξύ αυτών και στη Γαλλία-, να τυποποιηθεί το μέγεθος του πακέτου και να απαγορευτεί η χρήση αρωμάτων.

Από την πλευρά της, η καπνοβιομηχανία αντιτείνει πως θα υπάρξει απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας εντός της Ε.Ε. και έχει πολλαπλασιάσει τις πιέσεις της προς την κατεύθυνση της Επιτροπής, καλώντας την «να εγκαταλείψει τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Τζον Ντάλι», αναφερόμενη στον Μαλτέζο επίτροπο, ο οποίος παραιτήθηκε υπό το βάρος της κατηγορίας ότι θέλησε να συγκαλύψει την προσπάθεια διαφθοράς κι εκβιασμού εκ μέρους ενός οικείου του στον τομέα της καπνοβιομηχανίας.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

«Κόκκινη κάρτα» σε χιλιάδες ηλικιωμένους



Περιοριστικοί οι όροι για ένταξη στο «Βοήθεια στο σπίτι».

Χιλιάδες ηλικιωμένοι θα μείνουν εκτός του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» (ή αλλιώς «Κατ' οίκον βοήθεια») καθώς οι όροι που περιλαμβάνονται στην πρόσκληση του ΙΚΑ για συμμετοχή είναι πολύ περιοριστικοί.

Είναι ενδεικτικό ότι, σύμφωνα με μελέτη που έγινε στη Χίο, ενώ σήμερα εξυπηρετούνται 2.970 ηλικιωμένοι, μόνο οι 46 από αυτούς θα εξυπηρετηθούν με τα νέα κριτήρια, αναφέρει δημοσίευμα του Αγγελιοφόρου. Ανάλογες μελέτες διενεργούνται σε όλους τους νομούς από τους περίπου 3.500 εργαζομένους στο «Βοήθεια στο σπίτι», οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στα τέλη Μαρτίου και το μέλλον τους παραμένει αβέβαιο.

Η κατάθεση των αιτήσεων για τη συμμετοχή στο νέο πρόγραμμα γίνεται, πλέον, στο ΙΚΑ, στο οποίο περιήλθε η ευθύνη εφαρμογής του νέου προγράμματος.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα τα κριτήρια που πρέπει να πληρούν σωρευτικά οι δικαιούχοι κατά την πρώτη εφαρμογή του προγράμματος είναι, μεταξύ άλλων, να έχουν ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω ανεξαρτήτως ορίου ηλικίας, να διαβιούν μόνοι τους ή με σύζυγο ή άλλο πρόσωπο που πληροί τις λοιπές προϋποθέσεις υπαγωγής στο πρόγραμμα. Δηλαδή ο σύζυγος ή το άλλο πρόσωπο να έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και το ατομικό εισόδημά του να είναι κάτω των 7.715,65 ευρώ ετησίως. Επίσης, το συνολικό ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει αυτό της χαμηλότερης εισοδηματικής κλίμακας, που προβλέπεται κάθε φορά για την παροχή του ΕΚΑΣ, που ανέρχεται σήμερα στο ποσό των 7.715, 65 ευρώ και το οικογενειακό στο διπλάσιο.

Αργότερα, όταν ανακοινωθεί από το ΙΚΑ, θα μπορούν να ενταχθούν ως ωφελούμενοι και οι συνταξιούχοι που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον το 78ο έτος της ηλικίας τους και πληρούν σωρευτικά τα παραπάνω κριτήρια χωρίς να απαιτείται πιστοποιημένο ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω.

Διεύρυνση και ενίσχυση του προγράμματος ζητά με προτάσεις της η Επιτροπή Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Απασχόλησης της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας), της οποίας πρόεδρος είναι ο δήμαρχος Νεάπολης Συκέων Σίμος Δανιηλίδης. Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να απασχολήσουν και τη σημερινή συνεδρίαση της ΚΕΔΕ στην Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, η επιτροπή προτείνει μείωση του ορίου ηλικίας των μη αναπήρων από τα 78, που είναι τα κριτήρια του προγράμματος, στα 65 έτη, η αύξηση του ετήσιου οικογενειακού εισοδήματος από τις 7.700 ευρώ στα 12.000 ευρώ και σε περίπτωση ζεύγους ηλικιωμένων στις 20.000 ευρώ και η μείωση του ποσοστού αναπηρίας που απαιτείται για την ένταξη στο πρόγραμμα από 67% σε 50%.

«Το πρόγραμμα αυτό είναι από τα πλέον καταξιωμένα στη συνείδηση της κοινωνίας, και ειδικότερα στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας που απολαμβάνουν υπηρεσίες φροντίδας κατ’ οίκον υψηλού επιπέδου και η συνέχιση και η διεύρυνσή του είναι αναμφίβολα επιβεβλημένη», τόνισε ο κ. Δανιηλίδης, μιλώντας στη γενική συνέλευση της Ένωσης Προσωπικού Υπηρεσιών «Βοήθεια στο Σπίτι» Κεντρικής Μακεδονίας, που πραγματοποιήθηκε στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. «Το πρόγραμμα είναι ανταγωνιστικό με τους ιδιωτικούς φορείς και οργανισμούς και οφείλουμε οι δήμοι να προσφέρουμε περισσότερες και καλύτερες υπηρεσίες στους συμπολίτες μας που τις έχουν ανάγκη και τις επιζητούν», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Η αλήθεια είναι ότι τα κριτήρια για ένταξη στο νέο πρόγραμμα είναι αρκετά περιοριστικά. Σήμερα, επισήμως, οι ωφελούμενοι στο ''Βοήθεια στο Σπίτι'' ανέρχονται σε 80.000, ενώ στην πραγματικότητα εξυπηρετούνται αρκετοί περισσότεροι», τονίζει η πρόεδρος των εργαζομένων στο πρόγραμμα για την Κεντρική Μακεδονία, Ζωή Ιωακειμίδου. «Οι δικές μας συμβάσεις», προσθέτει, «λήγουν στα τέλη Μαρτίου του 2013, ωστόσο δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί αν θα συμμετάσχουμε στο πρόγραμμα, αν και λαμβάνουμε μέρος στις σχετικές συζητήσεις που οργανώνει το υπουργείο. Το θετικό είναι ότι καταγράφεται πλήρης ταύτιση απόψεων με τις θέσεις της Επιτροπής της ΚΕΔΕ».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παραμένει "αγκάθι" η μεταφορά


Άκαρπη απέβη και η τρίτη κατά σειρά, συνάντηση αντιπροσωπείας δημάρχων Αττικής με την ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με την πληρωμή της μεταφοράς των μαθητών.

Επτά από τους 18 δημάρχους Ανατολικής και Δυτικής Αττικής -με επικεφαλής τον δήμαρχο Σαρωνικού Πέτρο Φιλίππου και με τη συμμετοχή του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Πάντζα- συναντήθηκαν με τον διευθυντή του πολιτικού γραφείου του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, στον οποίο επανέλαβαν το αίτημά τους για καταβολή 180 εκατ. ευρώ στους μεταφορείς των μαθητών σε όλη τη χώρα.

Το υπουργείο Οικονομικών, από την πλευρά του, υποσχέθηκε εκ νέου ότι θα καταβάλει 140 εκατ. ευρώ και ότι θα συμπεριληφθεί σε σχέδιο νόμου του υπουργείου, ενώ στην προηγούμενη συνάντηση υπήρξε δέσμευση ότι η καταβολή των χρημάτων θα συμπεριλαμβανόταν στην Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που κατατέθηκε την προηγούμενη Παρασκευή στη Βουλή.

Σε ό,τι αφορά τα υπόλοιπα 40 εκατ. ευρώ, ο διευθυντής του κ. Στουρνάρα δήλωσε αναρμόδιος και παρέπεμψε δημάρχους, γονείς και μαθητές στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και συγκεκριμένα στον δ/ντη του πολιτικού γραφείου του αναπληρωτή υπ. Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, με τον οποίο και συναντήθηκαν στη συνέχεια.

Ανάλογα με το αποτέλεσμα της συνάντησης, αναμένεται να υπάρξει ανακοίνωση για την περαιτέρω στάση δήμων και δημοτών της Ανατολικής και Δυτικής Αττικής.

Υπενθυμίζεται ότι δεν τίθεται καν το θέμα των οφειλομένων στους μεταφορείς από την περσινή και προπέρσινη σχολική χρονιά.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

1.068 εποχικές θέσεις



Σε 1.068 ανέρχονται οι «ανοικτές» θέσεις εργασίας που προσφέρονται σε δήμους, παιδικούς σταθμούς, στη ΔΕΗ και σε άλλους φορείς.

Πεντακόσιες εβδομήντα θέσεις θα καλυφθούν σε 26 δήμους της χώρας, εκ των οποίων οι 224 αφορούν παιδικούς σταθμούς 11 δήμων, οι οποίοι θα προσλάβουν βρεφοκόμους, παιδαγωγούς, μάγειρες και άλλες βοηθητικές ειδικότητες.

Οι υπόλοιπες 346 αφορούν εργάτες, συνοδούς απορριμματοφόρων αλλά και τεχνικό προσωπικό για τις τεχνικές υπηρεσίες και τις υπηρεσίες καθαριότητας. Σαράντα τρεις συμβάσεις μίσθωσης έργου θα συνάψει και το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων με κοινωνικούς λειτουργούς, ψυχολόγους, σιτιστές και άλλες ειδικότητες.

Με 224 εποχικούς τεχνίτες και εργάτες θα καλύψουν πρόσκαιρες ανάγκες τους υπηρεσίες της ΔΕΗ, ενώ 185 θέσεις θα καλυφθούν μέσω του Προγράμματος Κοινωφελούς Εργασίας.

Επίσης, νέες θέσεις εργασίας προσφέρονται σε Κέντρα και Οργανισμούς με συμβάσεις μίσθωσης έργου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι γίνεται με το φοιτητικό πάσο;


Αναγνώστρια του enikos.gr καταθέτει τον προβληματισμό της αναφορικά με το φοιτητικό πάσο του γιου της.

«Ο γιός μου είναι πρωτοετής φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας. Όταν έκανε ηλεκτρονικά αίτηση για την φοιτητική ταυτότητα (πάσο) θα έπρεπε να δηλώσει εάν δεν θέλει να γίνει δωρητής σώματος.

Προσέξτε όχι να δηλώσει αν θέλει να γίνει δωρητής σώματος. Δηλαδή σε περίπτωση που δεν προσέξει τι γράφει η αίτηση, θεωρείται αυτόματα δωρητής σώματος. Μάλιστα, γίνονται και διάφορες ερωτήσεις για αλλεργίες, αρρώστιες κλπ.».


Διαβάστε περισσότερα...

Τι θα γίνει τελικά με τα ληγμένα;



Πόλεμος με φόντο τα… ράφια των καταστημάτων τροφίμων διεξάγεται μεταξύ ΕΦΕΤ και υπουργείο Ανάπτυξης.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων, Γιάννης Μίχας κατηγορεί το υπουργείο πως θα μετατρέψει την Ελλάδα σε χωματερή προϊόντων περιορισμένης διατηρησιμότητας.

Στον αντίποδα, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Αθανάσιος Σκορδάς τονίζει πως με απόφαση του ΕΦΕΤ προχώρησαν στην απόφαση για τα παραπάνω προϊόντα.

Δείτε το βίντεο:






Διαβάστε περισσότερα...

Ρυθμίστε τις ληξιπρόθεσμες οφειλές σας



Νέα δυνατότητα ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών εισφορών δίνεται στους ασφαλισμένους του ΟΑΕΕ (πρώην ΤΕΒΕ).

Η ρύθμιση αφορά οφειλόμενες έως 30/6/2012 ασφαλιστικές εισφορές, με ευνοϊκούς όρους, απαλλαγή από τέλη καθυστέρησης μέχρι και 100%, αναστολή αναγκαστικών μέτρων κ.λ.π, επιλέγοντας είτε προσωρινό διακανονισμό, είτε νέα ρύθμιση.

Σε ανακοίνωση του ΟΑΕΕ αναφέρονται αναλυτικά οι εξής δυνατότητες:

Προσωρινός Διακανονισμός:

Προϋποθέσεις:

- Υποβολή αίτησης έως 31/12/2012, με έκπτωση 40% στα Τ.Κ.

- Υποβολή αίτησης μετά την 1/1/2013, χωρίς έκπτωση στα Τ.Κ.

- Ρύθμιση οφειλών έως 30/6/2012.

- Καταβολή απαιτητών εισφορών από 1/7/2012 έως την ημερομηνία αιτήσεως.

- Καταβολή της πρώτης δόσης μέχρι το τέλος του επόμενου μήνα της υποβολής της αίτησης.

Η δόση προσδιορίζεται στο 20% της τρέχουσας ασφαλιστικής εισφοράς και δεν μπορεί να είναι μικρότερη των 150€.

- Καταβολή τρεχουσών εισφορών κατά τη διάρκεια του διακανονισμού.

- Λήξη του διακανονισμού 31/12/2013.

- Ο διακανονισμός χάνεται με τη μη καταβολή έστω και μιας τρέχουσας διμηνιαίας εισφοράς και δόσης.

- Το δικαίωμα ένταξης στο διακανονισμό ασκείται άπαξ.

Ρύθμιση (Άρθρο 3 παρ. β του Ν4087/2012)

Προϋποθέσεις:

- Υποβολή αίτησης έως 31/12/2012.

- Ρύθμιση οφειλών έως 30/6/2012.

- Καταβολή απαιτητών εισφορών από 1/7/2012 έως την ημερομηνία αιτήσεως.

- Εξόφληση:

i.εφάπαξ ή έξι (6) δόσεις με έκπτωση 100% στα Τ.Κ.

ii.από εφτά (7) έως δέκα (10) δόσεις με έκπτωση 75% στα Τ.Κ.

- Καταβολή της πρώτης δόσης ή της εφάπαξ εξόφλησης έως το τέλος του επόμενου μήνα της υποβολής της αίτησης.

- Η δόση προσδιορίζεται από το ύψος της οφειλής.

- Καταβολή τρεχουσών εισφορών κατά τη διάρκεια της ρύθμισης.

- Η ρύθμιση χάνεται εάν δεν καταβληθούν δύο συνεχόμενες διμηνιαίες εισφορές και δόσεις.

- Το δικαίωμα ένταξης στη ρύθμιση ασκείται άπαξ.


Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημίωση για τις καθυστερήσεις


Αποζημίωση δεν δικαιούνται μόνον οι επιβάτες των οποίων η πτήση ακυρώνεται, αλλά και όσων η πτήση καθυστερεί για πολλές ώρες, σύμφωνα με απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Βάσει της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, αν οι πτήσεις τους ακυρωθούν, οι επιβάτες μπορούν να λάβουν αποζημίωση από 250 έως 600 ευρώ. Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο αποφάσισε τώρα ότι και οι επιβάτες των οποίων η πτήση καθυστερεί έχουν δικαίωμα να λάβουν αποζημίωση.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο εγκεφαλικά σε ηλικία 22 ετών


Η Becky Beaumont όμως δεν το βάζει κάτω.
Σε ηλικία μόλις 21 ετών, πριν από ένα χρόνο περίπου, η Becky Beaumont από το Stockport της Μεγάλης Βρετανίας υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο που άφησε εντελώς παράλυτη την αριστερή πλευρά του σώματός της.

Η νεαρή κοπέλα κατάφερε μετά από αρκετές αποθεραπείες να αρχίσει να συνέρχεται και να περπατά, ωστόσο με αρκετή δυσκολία.

Μέχρι τον περασμένο Αύγουστο που έπαθε και δεύτερο εγκεφαλικό. Αυτή τη φορά επηρέασε το δεξί της χέρι.

Η Becky όμως δεν το έβαλε κάτω και άρχισε να γράφει στο blog της για την περιπέτειά της και την προσπάθειά της να επανέλθει.

Όλα ξεκίνησαν πριν από ένα χρόνο, όταν ένα πρωί η Becky ξύπνησε και προσπάθησε να πιάσει το τηλέφωνό της, που είχε αφήσει στο κομοδίνο δίπλα στο κρεβάτι της, αλλά το χέρι της δεν «αντιδρούσε».



Αρχικά πίστεψε ότι οι «τσιμπιές» που ένιωθε ήταν από τον ύπνο. Όταν όμως σήκωσε το δεξί της χέρι και ακούμπησε την αριστερή πλευρά του προσώπου της και αντιλήφθηκε ότι είχε «πέσει» συνειδητοποίησε ότι είχε πάθει εγκεφαλικό.

«Δεν πιστεύω ότι έχω νιώσει πιο μόνη, ευάλωτη και αβοήθητη ποτέ ξανά στη ζωή μου, όσο εκείνα τα λεπτά που έστεκα ακίνητη στο κρεβάτι μου» γράφει η ίδια στο blog της.

«Τα δευτερόλεπτα μου φαίνονταν σαν αιώνες και ο πανικός μου όλο και μεγάλωνε. Το σώμα μου δε λειτουργούσε και το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: “Θεέ μου, ας μπορώ τουλάχιστον να μιλήσω” και με όση δύναμη πίστευα ότι είχα μέσα μου φώναξα τη μητέρα μου» λέει ακόμη.



Ο μέσος όρος ηλικίας που μπορεί κάποιος να πάθει εγκεφαλικό είναι τα 75 χρόνια και έτσι όταν η Becky μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο οι γιατροί αρχικά πίστεψαν ότι είχε πάθει κάποια μόλυνση.

Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις όμως διαπίστωσαν ότι είχε υποστεί εγκεφαλικό, εξαιτίας ενός θρόμβου, που είχε προκληθεί από μια τρύπα στην καρδιά της που δε γνώριζε ότι είχε.

«Πίστευα ότι το παθαίνουν μόνο οι ηλικιωμένοι και έπαθα σοκ. Πέρασα μια πολύ δύσκολη χρονιά και συνεχίζω την αποθεραπεία. Μπορώ να περπατήσω, αλλά κουτσαίνω γιατί δεν έχω ανακτήσει τον πλήρη έλεγχο των χεριών και των ποδιών μου. Η ζωή μου έχει αλλάξει δραματικά. Δε θα τα παρατήσω όμως. Είμαι αποφασισμένη να τα καταφέρω και με τη βοήθεια και συμπαράσταση της οικογένειας και των φίλων μου ξέρω ότι θα τα καταφέρω» προσθέτει.

Το blog της έχει δεχτεί ήδη 500.000 επισκέψεις. «Ήρθα σε επαφή και με άλλους νέους ανθρώπους που έχουν πάθει το ίδιο με μένα και κατάλαβα ότι δεν είμαι η μόνη. Δεν ήξερα ότι το παθαίνουν και νέοι άνθρωποι μέχρι που μου συνέβη».



Διαβάστε περισσότερα...

Πιο ακριβά εισιτήρια και ρεύμα



Στο 1,75 η τιμή του ενιαίου εισιτηρίου.

Αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων στα μέσα μαζικής μεταφοράς είναι ένα από τα μέτρα που προβλέπεται στο Μνημόνιο και βρίσκει έτοιμους τους πολιτικούς αρχηγούς για να προχωρήσουν στην εφαρμογή του.

Από το Μάρτιο του 2013, τα εισιτήρια θα ακριβύνουν κατά 25%, και το ενιαίο εισιτήριο (για όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς) θα κοστίζει 1,75 ευρώ από 1,40 ευρώ σήμερα.

Η τιμή του εισιτηρίου σε λεωφορεία, τρόλεϊ ή τραμ, θα αυξηθεί σε 1,50 ευρώ από 1,20 ευρώ, ενώ τα εισιτήρια με μειωμένη τιμή (φοιτητών, πολυτέκνων, κ.ά.), θα ακριβύνουν σε 0,90 ευρώ από 0,75 ευρώ σήμερα.

Ανάλογες αυξήσεις θα υπάρξουν στα εισιτήρια του προαστιακού σιδηρόδρομου και των τρένων του ΟΣΕ.
Αυξήσεις αναμένονται και στα τιμολόγια της ΔΕΗ, οι οποίες θα γίνουν σε δύο ή και σε τρεις δόσεις, όπως προκύπτει από τη σχετική διαπίστωση στο τελικό κείμενο του Μνημονίου.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επανάσταση στην εξωσωματική


Μια νέα μέθοδος εξωσωματικής γονιμοποίησης (IVF) μπορεί να αυξήσει σημαντικά τη γονιμότητα, βοηθώντας τις γυναίκες που έχουν περάσει την ηλικία των 40 ετών να κυοφορήσουν με την ίδια επιτυχία που κυοφορούν οι γυναίκες στα 30-32 τους χρόνια.

Επιστήμονες από το Κολοράντο ανέπτυξαν μια μέθοδο κατά την οποία επιλέγονται μόνο τα ωάρια που έχουν τις περισσότερες πιθανότητες να αναπτυχθούν φυσιολογικά, αυξάνοντας τα ποσοστά επιτυχίας της εγκυμοσύνης στο 60%.

Όπως ανακοίνωσαν, η μέθοδος έχει δοκιμαστεί ήδη σε 1.200 γυναίκες στις ΗΠΑ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα


Εκδήλωση για την οδήγηση χωρίς αλκοόλ.
To Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, σε 21 πόλεις στην Ελλάδα, εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ανέλαβαν δράση για το αλκοόλ και την οδήγηση.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 εκδηλώσεις σε 21 πόλεις της Ελλάδας και σε περισσότερα από 36 νυχτερινά κέντρα ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 22 χώρες (Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία, Κύπρος), στοχεύοντας στην προώθηση των μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η άμεση επικοινωνία με τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και η συζήτηση για την κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση.

Εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. από όλη τη χώρα, πάντα πρόθυμοι να υποστηρίξουν δράσεις για την οδική ασφάλεια βρέθηκαν έξω από νυχτερινά κέντρα των πόλεων (Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Αγ.Παρασκευή, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Κατερίνη, Σέρρες, Χίος, Χανιά, Φλώρινα, Αμύνταιο, Ναύπλιο, Άργος, Ρόδος, Ναύπακτος, Αμαλιάδα, Φάρσαλα) για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος δεσμεύτηκε να μην καταναλώσει αλκοόλ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα.


Ο «Οδηγός της παρέας» φόρεσε ένα ειδικό βραχιολάκι και όταν ήταν ώρα να φύγει από το μπαρ έκανε με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ προκειμένου να φανεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Στις περιπτώσεις που ο «Οδηγός της παρέας» είχε τηρήσει τη δέσμευσή του επιβραβεύθηκε με κάποια δώρα από το Ινστιτούτο, ενώ αν είχε καταναλώσει αλκοόλ οι εθελοντές τον συμβούλευσαν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με άλλο τρόπο.

Η εν λόγω ενέργεια διεξήχθη από το Ινστιτούτο με την πολύτιμη συμβολή της Τροχαίας που διέθεσε τα αλκοολόμετρά της στο Ι.Ο.ΑΣ. για τη διενέργεια του φιλικού αλκοτέστ. Η φετινή «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π), του Συνδέσμου Ελλήνων παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), της AXA Ασφαλιστικής και της GOODYEAR, εταιρειών που ηγούνται στους κλάδους τους και δείχνουν το δρόμο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα μας αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινή πίστη τους, πως μέσα από την πρόληψη και την ενημέρωση προκύπτουν απτά αποτελέσματα.


Χαρακτηριστικά, 500 εθελοντές του Ινστιτούτου συγκεντρώθηκαν έξω από τα νυχτερινά κέντρα των πόλεων που είχε προγραμματιστεί η ενέργεια. 3.500 φόρεσαν το αναγνωριστικό βραχιολάκι με τη δέσμευση να μην καταναλώσουν αλκοόλ. Από αυτούς 1.500 (1.118 άνδρες και 382 γυναίκες) προσήλθαν για να υποβληθούν σε αλκοτέστ και από αυτούς 197 (152 άνδρες και 45 γυναίκες) βρέθηκαν να είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζει ο ΚΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιοχές που η δράση είναι επαναλαμβανόμενη το ποσοστό των οδηγών υπό την επήρεια αλκοόλ ήταν σημαντικά μειωμένο. Ιδιαίτερη χαρά έδωσε για μια ακόμη φορά στους εθελοντές και συνεργάτες του ΙΟΑΣ η θετική και ενθουσιώδης ανταπόκριση των πολιτών, πολλοί από τους οποίους περίμεναν υπομονετικά σε ουρά για να υποβληθούν σε φιλικό αλκοτέστ.


Η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα διεξάγεται πάντα από εθελοντές του Ινστιτούτου και συνεργαζόμενους φορείς, οι οποίοι εν προκειμένω είναι: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Δ/νση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων, Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου, Δήμος Φλώρινας, Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, Δήμος Αμύνταιου, Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χανίων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, Τομέας Ψυχικής Υγείας/ Γενικό Νοσοκομείο Χίου, Ραδιοταξί Χίου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας. Το Ινστιτούτο συνεργάζεται επίσης με τους Responsible Young Drivers του Βελγίου στην Ευρώπη και στην Κύπρο με τον οργανισμό Reaction youth for the prevention για τη νύχτα αυτή.


Πηγή: http://www.autotriti.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση γυναικείας επιχειρηματικότητας στην Πάτρα



Θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος MED.

Η Νομαρχιακή Επιχείρηση Ανάπτυξης, διοργανώνει 2μερη εμπορική έκθεση Γυναικείας Επιχειρηματικότητας, στο πλαίσιο του έργου EMMA «Μεθοδολογία Βοήθειας Επιχειρηματικότητας στη Μεσόγειο» (το οποίο εντάσσεται στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα MED).

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από την Παρασκευή 26/10/2012 έως το Σάββατο 27/10/2012 στην Αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αχαΐας, στην Πάτρα.

Στην Έκθεση θα συμμετέχουν 11 γυναίκες επιχειρηματίες από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος οι οποίες διακρίνονται για την πρωτοτυπία της επιχειρηματικής τους δράσης, την επιτυχία τους στον επιχειρηματικό τους κλάδο καθώς και την ικανότητά τους να ξεπερνούν τις δυσκολίες που προκύπτουν από την κρίση.

Η επιλογή τους έγινε μετά από δημόσια πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος, τήρηση σειράς προτεραιότητας, αξιολόγηση των βιογραφικών τους και την αναλυτική περιγραφή των επιχειρηματικών τους δραστηριοτήτων.

Η Έκθεση θα αποτελέσει ένα μεγάλο και αξιόλογο δημόσιο γεγονός. Ουσιαστικά πρόκειται για μια προσπάθεια στήριξης γυναικών επιχειρηματιών μέσα από την προβολή της επαγγελματικής τους δραστηριότητας. Θα τους δοθεί η ευκαιρία να εκθέσουν την δουλειά τους σε δημόσιο χώρο και να την παρουσιάσουν στο ευρύ κοινό, να αλληλεπιδράσουν μεταξύ τους, να ενημερωθούν και να τονώσουν την εξωστρέφεια της επιχείρησής τους μέσω της δημοσιότητας και της επισκεψιμότητας της έκθεσης.

Η δράση αυτή συμπεριλαμβάνει και μία βίντεο-σύσκεψη, κατά την οποία οι συμμετέχοντες γυναίκες επιχειρηματίες θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με αντίστοιχες γυναίκες επιχειρηματίες από Ιταλία, Ισπανία, Ελλάδα και Πορτογαλία, με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων αλλά και την πιθανότητα επαγγελματικών συνεργασιών.


Πηγή: http://www.thebest.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκινά το πρόγραμμα οικογενειακής αλληλεγγύης για το παιδί



Βοήθεια για τους συνανθρώπους μας σε ανάγκη.

Η έναρξη του προγράμματος οικογενειακής αλληλεγγύης για το παιδί, αποφασίστηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στον Βόλο με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης και του γραμματέα, Γ. Σούρλα, και με τη συμμετοχή του μητροπολίτη Δημητριάδος και των δημάρχων της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης επισημάνθηκε ότι «σε μια χρονική περίοδο που η φτώχεια μαστίζει μεγάλο μέρος της κοινωνίας με ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στα παιδιά πρέπει όλοι να σταθούν αρωγοί και να παράσχουν κάθε είδους βοήθεια στους συνανθρώπους μας που αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις βασικές ανάγκες της καθημερινότητάς τους».

Στο πρόγραμμα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, μπορούν να ενταχθούν ως ανάδοχες, οικογένειες που έχουν οικονομική δυνατότητα, διαθέτουν κοινωνική ευαισθησία, και μπορούν να αναλάβουν τη στήριξη των παιδιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα υποσιτισμού και στερούνται των στοιχειωδών μέσων για την εκπαίδευσή τους. Ακόμη, ανάδοχοι μπορούν να γίνουν φυσικά και νομικά πρόσωπα.

Παράλληλα, ο κ. Σούρλας επισήμανε «ότι το πρόγραμμα αυτό είναι καινοτόμο αφού πρώτη φορά επιχειρείται κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και για την υλοποίησή του είναι απαραίτητη η συνδρομή της Εκκλησίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ώστε σύντομα να επεκταθεί η εφαρμογή του σε ολόκληρη τη χώρα».

Από την πλευρά τους, ο μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος, ο δήμαρχος Βόλου, Πάνος Σκοτεινιώτης, και οι δήμαρχοι Αλμυρού, Ζαγοράς-Μουρεσίου, Ρήγα Φεραίου και Πηλίου, που συμμετείχαν στη συνάντηση, ανέφεραν, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση, ότι «διαθέτουν την απαραίτητη υποδομή για την επιτυχημένη εφαρμογή του προγράμματος οικογενειακής αλληλεγγύης» και τόνισαν ότι «θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την υλοποίησή του».



Διαβάστε περισσότερα...

Δε δέχτηκαν υπεραιωνόβια σε οίκο ευγηρίας



Κρίθηκε πολύ… υγιής.

Η Άννα Λούντβαλ από το Τζοκμόκ της Σουηδίας, 101 ετών, δεν έγινε δεκτή από τον οίκο ευγηρίας της κοινότητας στην οποία ζει καθώς κρίθηκε ότι είναι... πολύ υγιής για να ζήσει εκεί, κατήγγειλε η κόρη της.

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε ότι, αν και σύντομα θα γίνει 101 ετών, είναι εντελώς διαυγής. Παρόλα αυτά δεν αισθάνεται ασφαλής», δήλωσε η Γκούντρουν Εκ, κόρη της ηλικιωμένης γυναίκας.

Η Λούντβαλ, που έχει προβλήματα στην όρασή της και δυσκολεύεται να περπατήσει, έπειτα από μια πτώση την άνοιξε πέρασε ένα μήνα στο νοσοκομείο. Μόλις επέστρεψε σπίτι της, δήλωσε ότι δεν θέλει να μείνει μόνη της, πρόσθεσε η κόρη της.

Ζήτησε να επιστρέψει σε έναν οίκο ευγηρίας, αλλά η κοινότητα Τζοκμόκ, στην οποία ζει όλη της τη ζωή, της αρνήθηκε μια θέση εκεί, προτείνοντάς της να της προσφέρει βοήθεια στο σπίτι.

«Η βοήθεια στο σπίτι δεν προσφέρει σε κανέναν το αίσθημα της ασφάλειας. Υπάρχει βέβαια ένας συναγερμός, αλλά δεν αρκεί», σημειώνει η κόρη της που κάνει τα ψώνια της Λούντβαλ και την επισκέπτεται «τουλάχιστον τέσσερις φορές την ημέρα».

«Δεν είμαι νέα», πρόσθεσε η Εκ, 73 ετών, η οποία έχει ασκήσει έφεση εναντίον της απόφασης της κοινότητας, χωρίς όμως να έχει λάβει ακόμη απάντηση.

«Τώρα επικεντρωνόμαστε στα γενέθλιά της», κατέληξε. Η Άννα Λούντβαλ θα γίνει 101 το Σάββατο.


Διαβάστε περισσότερα...

Φόρος από το πρώτο τετραγωνικό


Καταργείται το αφορολόγητο στα ακίνητα.
Έρχεται νέος ενιαίος φόρος ακινήτων από το πρώτο ευρώ αντικειμενικής αξίας της ακίνητης περιουσίας και από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο, με παράλληλη κατάργηση του αφορολογήτου.

Το υπουργείο προωθεί το νέο σχέδιο για τη φορολόγηση των ακινήτων στην προσπάθειά του να εξασφαλίσει έσοδα ύψους 3 δισ. ευρώ μετά την κατάργηση από το 2013 του ειδικού τέλους ακινήτων που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας.

Ο νέος φόρος θα επιβληθεί σε όλα τα ακίνητα, κατοικίες, καταστήματα, γραφεία, οικόπεδα, ενώ για πρώτη φορά θα φορολογηθούν και τα αγροτεμάχια, από τα οποία αναμένονται έσοδα περίπου 500 εκατ. ευρώ.

Η βασική εναλλακτική προβλέπει πως δεν θα υπάρχει αφορολόγητο όριο και ότι ο φόρος θα κλιμακώνεται - ενδεικτικά- ως εξής.

Αξία ακίνητης περιουσίας Φορολογικός συντελεστής

- 0-100.000 0,15%

- 100.001-300.000 0,2%

- 300.001-500.000 0,3%

- 500.001-700.000 0,5%

- 700.000-1.000.000 0,8%

- 1.000.001-1.600.000 1%

- 1.600.001-2.000.000 1,3%

- 2.000.001-2.500.000 1,5%

- 2.500.001-3.000.000 2%

-Άνω του 3.000.000 2,5%
Με βάση το ισχύον σενάριο ένας ιδιοκτήτης ακινήτου 80 τ.μ. με αντικειμενική αξία 1.000 το τετραγωνικό που σήμερα καταβάλει μέσω ΔΕΗ φόρο 384 ευρώ με τη νέα κλίμακα στο 0,15% θα πληρώσει 120 ευρώ, αν ισχύσει κλίμακα 0,2% ο φόρος θα είναι 160 ευρώ.

Αντίστοιχα για ένα σπίτι 100 τ.μ. με αντικειμενική στα 2.000 το τετραγωνικό αντί του χαρατσιού των 750 ευρώ που πλήρωσε φέτος θα κλιθεί να πληρώσει 300 ευρώ (κλίμακα 0,15% για τα πρώτα 100.000 και 0,2% για τα υπόλοιπα 100.000 ευρώ της αντικειμενικής).


Διαβάστε περισσότερα...

Μην αφήσετε να κλείσει το Οικοτροφείο



Κραυγές αγωνίες για τη «σωτηρία» του ιδρύματος «οι Άγιοι Ανάργυροι».

Ερώτηση προς τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζο κατέθεσαν χθες οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας Αργύρης Ντινόπουλος και της ΔΗΜ.ΑΡ., Βασίλης Οικονόμου αναφορικά με το θέμα του ενδεχόμενου «λουκέτου» του Πρότυπου Ειδικού Οικοτροφείου «οι Άγιοι Ανάργυροι» στην Κάντζα Παλλήνης.

Όπως επισημαίνουν οι δύο βουλευτές, στο συγκεκριμένο οικοτροφείο φιλοξενούνται 52 παιδιά με βαριά νοητική υστέρηση, αυτισμό, σύνδρομο Down και πολλαπλές ψυχοκινητικές αναπηρίες.

Και τονίζουν ότι λόγω της μη καταβολής των νοσηλίων, έχει δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στο Οικοτροφείο με αποτέλεσμα να απειλείται η βιωσιμότητά του. Προς το παρόν οι οφειλές του ανέρχονται στο ποσό των 283.000 ευρώ αφού οφείλει τα νοσήλια Νοεμβρίου και Δεκεμβρίου 2011 και αυτά από το Μάρτιο του 2012 μέχρι σήμερα. Οι γονείς μέχρι σήμερα έχουν συνεισφέρει 7.000 ευρώ (ο καθένας) και αδυνατούν να συνδράμουν οικονομικά αφού οι περισσότεροι είναι συνταξιούχοι.

Οι δύο βουλευτές ρωτούν τον υπουργό Υγείας πότε θα δοθούν χρήματα από τον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία του το Οικοτροφείο καθώς και τι μέτρα προτίθεται να λάβει για να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα τέτοιων κοινωνικών δομών για τα άτομα με νοητική υστέρηση.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο σκύλος με τα τρία πόδια και τη μεγάλη καρδιά


Έκανε ένα 7χρονο αγόρι να μην φοβάται πια τον κόσμο.

Ο 7χρονος Owen Howkins είχε πολύ μεγάλο φόβο για τον «έξω κόσμο» και δεν τολμούσε να ξεμυτίσει από το σπίτι του. Η φιλία του όμως με τον Haatchi έχει αλλάξει τη στάση του και πλέον κυκλοφορεί χωρίς να φοβάται. Το παιδί και ο τρίποδος σκύλος έχουν γίνει αχώριστοι από τη στιγμή που ο Haatchi βοήθησε τον Owen να ξεπεράσει το άγχος του.

Ο Owen άρχισε να γίνεται απόμακρος στο σχολείο, όταν κατάλαβε πως μία σπάνια γενετική διαταραχή τον έκανε να διαφέρει από τα άλλα παιδιά.

Έτσι, άρχισε να φοβάται να μιλά σε άλλους ανθρώπους και να μην ξεκολλά από το σπίτι του, στο Hampshire της Βρετανίας.

Αλλά ο Haatchi προσέφερε στον Owen μία νέα οπτική για τη ζωή, από τη στιγμή που ο μπαμπάς του 7χρονου, Will Howkins, έφερε το σκύλο στο σπίτι, από το καταφύγιο όπου ζούσε.

Ο μικρός πάσχει από το σύνδρομο Schwartz-Jampel που κάνει τους μύες του να είναι συνεχώς σε ένταση.

Αλλά και για τον Haatchi το ξεκίνημα στη ζωή δεν ήταν εύκολο: πριν από περίπου δέκα μήνες είχε τραυματιστεί πάρα πολύ σοβαρά όταν κάποιοι τον έδεσαν στις ράγες (!) με αποτέλεσμα να τον χτυπήσει το τρένο. Έμεινε για τέσσερις ημέρες να βασανίζεται δεμένος και τραυματισμένος, μέχρι που εντοπίστηκε, με την ουρά και το ένα πίσω πόδι παραμορφωμένα από το χτύπημα.

Μέχρι να φτάσει στον κτηνίατρο ήταν πια αργά για το πόδι και την ουρά του κι έτσι και τα δύο ακρωτηριάστηκαν.
Το μέλλον του Haatchi έμοιαζε θολό καθώς η οργάνωση RSPCA και το Βρετανικό Καταφύγιο για τον Γερμανικό Ποιμενικό αγωνίζονταν να του βρουν σπίτι.

Την ιστορία του διάβασε ο μπαμπάς του Owen και η σύντροφός του Colleen στο Facebook και αποφάσισαν να τον υιοθετήσουν.

«Μόλις συναντήθηκαν, η επίδραση του Haatchi στον Owen ήταν απίστευτη: πριν την άφιξή του ο μικρός δεν ήθελε να βγαίνει έξω, ήταν αγοραφοβικός. Μόλις άρχισε το σχολείο συνειδητοποίησε τη διαφορετικότητά του και έγινε ακόμα πιο απόμακρος», περιγράφει η Colleen.

Η κατάσταση του Owen απαιτεί συχνή νοσηλεία αλλά με τη βοήθεια του Haatchi ο μικρός τα βγάζει πέρα καλύτερα.
Τώρα νιώθει διαφορετικά για τον εαυτό του, αφότου είδε και τον Haatchi να παίρνει το «φάρμακό» του.

«Ο Owen φοβόταν τους ξένους αλλά τώρα θέλει να μιλά σε όλους για τον Haatchi», προσθέτει η Colleen.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο

Διαβάστε περισσότερα...