Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Τα νέα μέτρα για το κάπνισμα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τα νέα μέτρα για την αντιμετώπιση των βλαβερών συνεπειών του καπνού θα παρουσιαστούν στα τέλη του έτους, όπως και προβλεπόταν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, παρά την παραίτηση του αρμόδιου επιτρόπου, διαβεβαίωσε σήμερα εκπρόσωπός της στις Βρυξέλλες.

«Οι προτάσεις της Επιτροπής θα παρουσιασθούν στα τέλη του 2012. Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα κείμενα για την δημόσια υγεία στη διάρκεια αυτής της θητείας της Επιτροπής», επιβεβαίωσε ο Φρεντρίκ Βενσάν, εκπρόσωπος για την Υγεία και την Προστασία των Καταναλωτών.

Τα νέα μέτρα έχουν αντιμετωπίσει τη σθεναρή αντίθεση της καπνοβιομηχανίας, διότι περιλαμβάνει αυξημένα μέτρα αρνητικής διαφήμισης. Κατά κύριο λόγο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να επιβάλλει αύξηση επί των πακέτων της επιφάνειας των προειδοποιητικών επιγραφών για τις νοσηρές συνέπειες του καπνίσματος. Σήμερα αυτά καλύπτουν το 40% του πακέτου, και στόχος της Επιτροπής είναι πλέον να καταλαμβάνουν όλην την επιφάνειά του.

Αυτή τη φορά, στόχος είναι να χρησιμοποιηθούν και φωτογραφίες, όπως ήδη γίνεται σε εννέα κράτη της Ε.Ε. -μεταξύ αυτών και στη Γαλλία-, να τυποποιηθεί το μέγεθος του πακέτου και να απαγορευτεί η χρήση αρωμάτων.

Από την πλευρά της, η καπνοβιομηχανία αντιτείνει πως θα υπάρξει απώλεια δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας εντός της Ε.Ε. και έχει πολλαπλασιάσει τις πιέσεις της προς την κατεύθυνση της Επιτροπής, καλώντας την «να εγκαταλείψει τις προτάσεις που έχει καταθέσει ο Τζον Ντάλι», αναφερόμενη στον Μαλτέζο επίτροπο, ο οποίος παραιτήθηκε υπό το βάρος της κατηγορίας ότι θέλησε να συγκαλύψει την προσπάθεια διαφθοράς κι εκβιασμού εκ μέρους ενός οικείου του στον τομέα της καπνοβιομηχανίας.



Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.