Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Δεν κόβουν το φροντιστήριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Παρά τις περικοπές που γίνονται καθημερινά στα ελληνικά νοικοκυριά, λόγω της οικονομικής κρίσης, οι Έλληνες φαίνεται ότι δεν είναι διατεθειμένοι να περικόψουν και την εκπαίδευση των παιδιών τους.

Και αυτό καθώς η φροντιστηριακή εκπαίδευση παραμένει βασική προτεραιότητα των σημερινών οικογενειών, σύμφωνα με έρευνα του πανεπιστημίου Μακεδονίας, η οποία διεξήχθη για λογαριασμό του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών,

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το ύψος των διδάκτρων δεν εμφανίζεται ως βασική αιτία ώστε να αποφασίσει η οικογένεια να αλλάξει το φροντιστήριο των παιδιών, από τη μία σχολική χρονιά στην άλλη.

Πρώτη αιτία αλλαγής κέντρου γλωσσών ή φροντιστηρίου μέσης εκπαίδευσης, παραμένει η ποιότητα του προσωπικού σε ποσοστό 45%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 65% των ερωτηθέντων, θεωρούν ως το σημαντικότερο παράγοντα για την επιλογή του φροντιστηρίου την ποιότητα του προσωπικού, ενώ το 45% τις επιδόσεις και τις επιτυχίες των μαθητών.

Παρά την οικονομική κρίση που βιώνουν οι ελληνικές οικογένειες, το κόστος κατατάσσεται στην τρίτη θέση, με ποσοστό 37%.

Παράλληλα, πολλοί μαθητές πλέον αναγκάζονται να γυρίσουν στα φροντιστήρια, εγκαταλείποντας τα ιδιαίτερα μαθήματα, κυρίως λόγω του χαμηλότερου κόστους αλλά και της καλύτερης οργάνωσης και συνολικής κάλυψης των αναγκών του μαθητή.

Διαβάστε αναλυτικά τα αποτελέσματα της έρευνας ΕΔΩ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.