Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Με επιτυχία η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Εκδήλωση για την οδήγηση χωρίς αλκοόλ.
To Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, σε 21 πόλεις στην Ελλάδα, εθελοντές του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» ανέλαβαν δράση για το αλκοόλ και την οδήγηση.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» (Ι.Ο.ΑΣ. – www.ioas.gr) για 6η συνεχόμενη χρονιά διοργάνωσε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 εκδηλώσεις σε 21 πόλεις της Ελλάδας και σε περισσότερα από 36 νυχτερινά κέντρα ταυτόχρονα με τη μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση σε άλλες 22 χώρες (Βέλγιο, Αυστρία, Βουλγαρία, Δημοκρατία της Τσεχίας, Δανία, Εσθονία, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ουγγαρία, Ιρλανδία, Λουξεμβούργο, Ολλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Κροατία, Σλοβενία, Ισπανία, Μάλτα, Ιταλία, Κύπρος), στοχεύοντας στην προώθηση των μηνυμάτων Οδικής Ασφάλειας και παρουσιάζοντας στους νέους ότι το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί.

Σκοπός της εκδήλωσης είναι η άμεση επικοινωνία με τους νέους στο δικό τους περιβάλλον και η συζήτηση για την κατανάλωση αλκοόλ πριν την οδήγηση.

Εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. από όλη τη χώρα, πάντα πρόθυμοι να υποστηρίξουν δράσεις για την οδική ασφάλεια βρέθηκαν έξω από νυχτερινά κέντρα των πόλεων (Χαλάνδρι, Γλυφάδα, Αγ.Παρασκευή, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Πάτρα, Λάρισα, Βόλος, Κατερίνη, Σέρρες, Χίος, Χανιά, Φλώρινα, Αμύνταιο, Ναύπλιο, Άργος, Ρόδος, Ναύπακτος, Αμαλιάδα, Φάρσαλα) για να ενθαρρύνουν τους νέους επισκέπτες να ορίσουν τον «Οδηγό της Παρέας», ο οποίος δεσμεύτηκε να μην καταναλώσει αλκοόλ προκειμένου να οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα.


Ο «Οδηγός της παρέας» φόρεσε ένα ειδικό βραχιολάκι και όταν ήταν ώρα να φύγει από το μπαρ έκανε με τη δική του θέληση ένα φιλικό αλκοτέστ προκειμένου να φανεί εάν τήρησε την υπόσχεσή του. Στις περιπτώσεις που ο «Οδηγός της παρέας» είχε τηρήσει τη δέσμευσή του επιβραβεύθηκε με κάποια δώρα από το Ινστιτούτο, ενώ αν είχε καταναλώσει αλκοόλ οι εθελοντές τον συμβούλευσαν να αφήσει το όχημα και να γυρίσει σπίτι του με άλλο τρόπο.

Η εν λόγω ενέργεια διεξήχθη από το Ινστιτούτο με την πολύτιμη συμβολή της Τροχαίας που διέθεσε τα αλκοολόμετρά της στο Ι.Ο.ΑΣ. για τη διενέργεια του φιλικού αλκοτέστ. Η φετινή «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Επιχειρήσεων Αλκοολούχων Ποτών (ΕΝ.Ε.Α.Π), του Συνδέσμου Ελλήνων παραγωγών Αποσταγμάτων Αλκοολούχων Ποτών (ΣΕΑΟΠ), της AXA Ασφαλιστικής και της GOODYEAR, εταιρειών που ηγούνται στους κλάδους τους και δείχνουν το δρόμο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης στη χώρα μας αποδεικνύοντας έμπρακτα την κοινή πίστη τους, πως μέσα από την πρόληψη και την ενημέρωση προκύπτουν απτά αποτελέσματα.


Χαρακτηριστικά, 500 εθελοντές του Ινστιτούτου συγκεντρώθηκαν έξω από τα νυχτερινά κέντρα των πόλεων που είχε προγραμματιστεί η ενέργεια. 3.500 φόρεσαν το αναγνωριστικό βραχιολάκι με τη δέσμευση να μην καταναλώσουν αλκοόλ. Από αυτούς 1.500 (1.118 άνδρες και 382 γυναίκες) προσήλθαν για να υποβληθούν σε αλκοτέστ και από αυτούς 197 (152 άνδρες και 45 γυναίκες) βρέθηκαν να είναι πάνω από το επιτρεπόμενο όριο που ορίζει ο ΚΟΚ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε περιοχές που η δράση είναι επαναλαμβανόμενη το ποσοστό των οδηγών υπό την επήρεια αλκοόλ ήταν σημαντικά μειωμένο. Ιδιαίτερη χαρά έδωσε για μια ακόμη φορά στους εθελοντές και συνεργάτες του ΙΟΑΣ η θετική και ενθουσιώδης ανταπόκριση των πολιτών, πολλοί από τους οποίους περίμεναν υπομονετικά σε ουρά για να υποβληθούν σε φιλικό αλκοτέστ.


Η Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα διεξάγεται πάντα από εθελοντές του Ινστιτούτου και συνεργαζόμενους φορείς, οι οποίοι εν προκειμένω είναι: Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων, Δ/νση Α’ Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Σερρών, Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου, Εμπορικός Σύλλογος Φαρσάλων, Ε.Υ.ΘΥ.Τ.Α. Ρόδου, Δήμος Φλώρινας, Ε.ΚΑΤ.Ο. Φλώρινας, Δήμος Αμύνταιου, Σύλλογος Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων Χανίων, Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, Τομέας Ψυχικής Υγείας/ Γενικό Νοσοκομείο Χίου, Ραδιοταξί Χίου, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός- Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών και Διασωστών Χαλκίδας. Το Ινστιτούτο συνεργάζεται επίσης με τους Responsible Young Drivers του Βελγίου στην Ευρώπη και στην Κύπρο με τον οργανισμό Reaction youth for the prevention για τη νύχτα αυτή.


Πηγή: http://www.autotriti.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.