Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Εγκαταλείπουν το σχολείο για να δουλέψουν

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι μαθητές στις τριτοκοσμικές χώρες , εγκαταλείπουν τα σχολεία και αναγκάζονται να εργαστούν λόγω των δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Δυστυχώς, το φαινόμενο της εργασίας των ανηλίκων εμφανίζεται πλέον και στη χώρα μας.

Τα ελληνόπουλα οδηγούνται από τις σχολικές αίθουσες στο σκληρό μεροκάματο, καθώς η οικονομική κρίση τα αναγκάζει να ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας.

Συγκλονίζουν τα στοιχεία του Συνηγόρου του Παιδιού, σύμφωνα με τα οποία, ο αριθμός των ανήλικων εργαζομένων στην Ελλάδα, υπερβαίνει τις 100.000. Τα παιδιά, αντί να παίζουν στις σχολικές αυλές με τους συμμαθητές τους, δουλεύουν σε συνεργεία αυτοκινήτων, βενζινάδικα, καφετέριες, χωράφια και εργοστάσια.

Εξίσου σοκαριστικά είναι και τα αποτελέσματα της έρευνας του Εκπαιδευτικού Ερευνητή, Χρήστου Κάτσικα, σύμφωνα με τα οποία, εκτιμάται οτι κάθε χρόνο 5.000-7.000 μαθητές εγκαταλείπουν το σχολείο.

Ανάλογο είναι το κλίμα και στην συμπρωτεύουσα, σύμφωνα με τον πρόεδρο της τρίτης ΕΛΜΕ, Τριαντάφυλλο Τρανό, ο οποίος με τη σειρά του τονίζει ότι δυο στους δέκα μαθητές έχουν ήδη εγκαταλείψει το σχολείο.

Σύμφωνα με τον πρώην ειδικό γραμματέα Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, Μιχάλη Χάλαρη, οι ανήλικοι εργαζόμενοι δουλεύουν αδήλωτοι, ενώ, όπως επισημαίνει ο ίδιος, η παράνομη εργασία των ανηλίκων είναι σχεδόν αδύνατο να εντοπισθεί και να παταχθεί.

Ακούστε το ρεπορτάζ της Λαμπρινής Παπαδοπούλου, στον Real Fm, όπου δηλώσεις για το θέμα κάνουν ο Χρήστος Κάτσικας, ο Τριαντάφυλλος Τρανός και ο Μιχάλης Χάλαρης.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.