Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Η εξομολόγηση μιας αεροσυνοδού


Από τα ξέφρενα πάρτι, στις ερωτικές περιπτύξεις στο πιλοτήριο.

Για πάνω από μια δεκαετία, η Mandy Smith εργαζόταν ως αεροσυνοδός για λογαριασμό της Virgin Atlantic Airways. Η Smith στο βιβλίο της «Cabin Fever», που κυκλοφόρησε πρόσφατα, δεν παραλείπει να αναφερθεί, μεταξύ άλλων, στα πάρτι της με τον «άρχοντα» της Virgin, Richard Branson και στις γνωριμίες της με πρώτης τάξεως επιχειρηματίες.

Σήμερα, στα 41 της χρόνια η εντυπωσιακή γυναίκα είναι παντρεμένη και μητέρα ενώ όπως αναφέρει στη New York Post, τη στιγμή που αναζητούσε τον έρωτα στον αέρα, τον βρήκε τελικά στη γη…

«Βρισκόμουν στο Ντουμπάι, ξαπλωμένη σε μια πισίνα ενός πεντάστερου ξενοδοχείου, όταν ένας υπάλληλος άφησε δίπλα μου ένα μπουκάλι Dom Pérignon. Ακολούθως, ένας μελαχρινός όμορφος άντρας με πλησίασε. ‘Είσαι όμορφη’, μου είπε και μου συστήθηκε: ‘Είμαι ο Mahir Asker και θα ήθελα να σε βγάλω έξω σήμερα το βράδυ’. Ώρες αργότερα, μια Bentley έφτασε έξω από το ξενοδοχείο για να με παραλάβει… όπου με οδήγησε σε ένα υπερπολυτελές γιοτ. Περάσαμε τη νύχτα μας εκεί, καταναλώνοντας χαβιάρι, αστακούς, σολομό…».

Η 41χρονη από το Hartlepool της Βρετανίας, περιγράφει στις σελίδες του βιβλίου της και άλλα παρόμοια τέτοια ραντεβού με ζάμπλουτους ενώ δε δίστασε να εξομολογηθεί ότι στο πλαίσιο της ξέφρενης ζωής της στους αιθέρες, έκανε μέχρι και σεξ στο εσωτερικό του πιλοτηρίου.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βρέθηκε λύση για την «Ασπίδα» στον Έβρο


Εξέπνευσε ο χρόνος χρηματοδότησης από την Ε.Ε.

Παρά τον χρόνο χρηματοδότησης που εξέπνευσε σήμερα από τα ειδικά προγράμματα της Ε.Ε., βρέθηκε λύση στο πρόβλημα της φρούρησης των συνόρων του Έβρου. Η λύση για την εφαρμογή της ευρείας κλίμακας εθνικής επιχείρησης «Ασπίδα», για τον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών, βρέθηκε την τελευταία στιγμή, με συγκεκριμένες κινήσεις που έγιναν από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Παράλληλα, από 5 - 10 Ιουλίου, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, μπαίνει σε εφαρμογή ενισχυμένο στρατηγικό σχέδιο στο Αιγαίο, με την μεγαλύτερη συμμετοχή του FRONTEX, σε προσωπικό και μέσα, καθώς στην πρόσφατη επίσκεψη του στην έδρα του Οργανισμού στην Βαρσοβία, ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, συντονιστής επί θεμάτων μετανάστευσης, πέτυχε τον τριπλασιασμό της χρηματοδότησης για την Ελλάδα, από 6 δισ. σε 18 δισ. ευρώ.

Οι λεπτομέρειες του σχεδίου θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες.

Σε ότι αφορά στην επιχείρηση «Ασπίδα», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε υπό τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Τζανέτο Φιλιππάκο, με τη συμμετοχή της ηγεσίας της Ελληνικής Αστυνομίας, αποφασίστηκε η συνέχιση της επιχείρησης της με νέο προσωπικό.

Η απόφαση αυτή, που εγκρίθηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Γιάννη Πανούση, περιλαμβάνει την αναδιάταξη των δυνάμεων και των επιχειρησιακών μέσων, σε όλη την περιοχή αρμοδιότητας της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την εθελοντική συμμετοχή 547 αστυνομικών.

Συγκεκριμένα, σήμερα, 30/6/2015, ήταν η τελευταία ημέρα της χρηματοδότησης για την κάλυψη των κονδυλίων που απαιτούνται για την συντήρηση των αστυνομικών που είχαν αποσπαστεί στον Έβρο για την συμμετοχή τους στην επιχείρηση φρούρησης των συνόρων και ειδικότερα για τις εκτός έδρας αμοιβές τους, που δικαιούνται λόγω της μόνιμης απόσπασης μακριά από τα σπίτια τους.

Το πρόβλημα αυτό φαίνεται πως λύθηκε, καθώς υπήρξε μεγάλο ενδιαφέρον από πλευράς αστυνομικών που κατάγονται από την περιοχή του Έβρου, να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, εθελοντικά, δηλαδή, χωρίς αμοιβές εκτός έδρας, οπότε το πρόγραμμα συνεχίζεται με βάση και σχετική διαταγή που εστάλη χτες από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ένα ακόμα σοβαρό πρόβλημα παρέμενε σε εκκρεμότητα μέχρι σήμερα, λόγω της λήξης της χρηματοδότησης και συγκεκριμένα η σίτιση στα προαναχωρησιακά κέντρα φιλοξενίας και οι γενικότερες λειτουργικές ανάγκες τους.

Ωστόσο, μετά από επικοινωνία του Τζανέτου Φιλιππάκου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα, εγκρίθηκε η χορήγηση μέσω εσωτερικού δανεισμού 6.000.000 ευρώ, και ήδη σήμερα δημοσιεύτηκε η απόφαση στο ΦΕΚ, ποσό που επαρκεί έως τον Δεκέμβριο, οπότε πιθανόν θα υπάρξει η νέα χρηματοδότηση από τα ειδικά προγράμματα.

Από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη υπογραμμίζεται ότι:

«Η εξέλιξη αυτή ανταποκρίνεται πλήρως στην εθνική και ταυτόχρονα ευρωπαϊκή ανάγκη επικέντρωσης των προσπαθειών της Ελλάδας για την ολοκληρωμένη διαχείριση της μετανάστευσης στα ανατολικά μας σύνορα και επιβεβαιώνει την σημαντική συνεισφορά της χώρας μας έναντι των υπολοίπων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, στο πλαίσιο της αρχής της αλληλεγγύης».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ένωση Τραπεζών: Κανονικά η εξυπηρέτηση των συνταξιούχων την Τετάρτη


Το όριο ανάληψης θα οριστεί με την υπουργική απόφαση.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ανακοίνωσε ότι την 1η Ιουλίου οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις τράπεζες για την πληρωμή της σύνταξής τους

Εν αναμονή της έκδοσης σχετικής υπουργικής απόφασης, η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημέρωσε ότι την Τετάρτη, 1η Ιουλίου, οι συνταξιούχοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τις τράπεζες για την πληρωμή της σύνταξής τους, σύμφωνα με το όριο ανάληψης που θα οριστεί με την υπουργική απόφαση.

Πληροφορίες σχετικές με τα τραπεζικά υποκαταστήματα που θα λειτουργήσουν μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Μετά την έκδοση της υπουργικής απόφασης, κάθε τράπεζα θα αναρτήσει τα τραπεζικά υποκαταστήματα και στη δική της ιστοσελίδα.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει, επίσης ότι έχει προβεί και θα συνεχίσει να προβαίνει σε όλες τις αναγκαίες ενέργειες προς την Ελληνική Πολιτεία για την κατοχύρωση της φυσικής ασφάλειας των συναλλασσομένων και του προσωπικού των τραπεζών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ποινική δίωξη σε εφοριακούς


Συμμετείχαν σε κομπίνα με λεία πάνω από 1 εκατ. ευρώ.
Κακουργηματικού χαρακτήρα ποινική δίωξη σε βάρος τεσσάρων εφοριακών, για απιστία στην υπηρεσία παρήγγειλε ο εισαγγελέας Εφετών, αρμόδιος για θέματα διαφθοράς, Αργύρης Δημόπουλος. Η υπόθεση αφορά κομμάτι της μεγάλης «κομπίνας» με τις παράνομες επιστροφές ΦΠΑ που αποκαλύφθηκε τη δεκαετία του '90, ενώ στη συγκεκριμένη περίπτωση πρόκειται για επιχείρηση εξαγωγών που έλαβε 18 επιστροφές, συνολικού ύψους 1.185.573 ευρώ, κατά το χρονικό διάστημα 1996-1998.

Η παραπάνω κατηγορία είναι σε συνδυασμό με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου που επισύρει ακόμη και την ποινή της ισόβιας κάθειρξης. Για συνέργεια στην απιστία κατηγορείται, εξάλλου, ο ιδιοκτήτης της συγκεκριμένης επιχείρησης. Οι κατηγορούμενοι εφοριακοί υπηρετούσαν κατά το επίμαχο διάστημα στην Α' ΔΟΥ Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, τα ονόματά τους περιλαμβάνονται και σε άλλες παρόμοιες δικογραφίες και έχουν καταδικαστεί ήδη από τα ποινικά δικαστήρια.

Εντύπωση -ωστόσο- προκαλεί το γεγονός ότι η ποινική δίωξη καθυστέρησε μερικά χρόνια, καθώς, όπως αποκαλύφθηκε αρμοδίως, το πόρισμα του Οικονομικού Επιθεωρητή που συντάχθηκε το 2012 έφθασε -άγνωστο γιατί- μόλις πριν από έναν μήνα στον εισαγγελέα Διαφθοράς και μάλιστα κρίθηκε από τον ίδιο ημιτελές, λόγω της απουσίας των ανωμοτί καταθέσεων. Ο ανώτερος εισαγγελικός λειτουργός το έστειλε κατόπιν να συμπληρωθεί και μόλις επέστρεψε παρήγγειλε την ποινική δίωξη.

Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, εξαιτίας της καθυστέρησης δεν έχει εκλείψει ο κίνδυνος παραγραφής των αδικημάτων για τους κατηγορούμενους, σε περίπτωση που στην πορεία της υπόθεσης αλλάξει η δίωξη και αφαιρεθεί η επιβαρυντική περίσταση του 1608/50.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν παρατηρούνται ανατιμήσεις ή υπερτιμολογήσεις στην αγορά


«Υπάρχει επάρκεια προϊόντων σε τρόφιμα και καύσιμα» λέει η ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή.
«Δεν παρατηρούνται στην αγορά ανατιμήσεις ή υπερτιμολογήσεις σε καύσιμα και τρόφιμα και διαπιστώνεται επάρκεια προϊόντων». Αυτό υπογραμμίζει η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή σε ανακοίνωσή της, αναφορικά με τη λειτουργία της αγοράς κατά τη σημερινή ημέρα, ενώ δηλώνει ότι οι τιμοληψίες θα συνεχιστούν και θα ενταθούν σε όλη την επικράτεια.

Στην κατεύθυνση αυτή, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή Παπαδεράκης επικοινώνησε με όλους τους περιφερειάρχες και ζήτησε τη συμβολή τους στη διεύρυνση της δράσης των εποπτικών υπηρεσιών των περιφερειών.

Η γενική γραμματεία ενημερώνει, όπως έχει αναφέρει και νωρίτερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι σήμερα πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες τιμοληψίες σε πρατήρια καυσίμων, σούπερ μάρκετ και λαϊκές αγορές, σε ολόκληρη την Περιφέρεια Αττικής.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες των Περιφερειών, πραγματοποιήθηκαν σήμερα αυξημένοι έλεγχοι και τιμοληψίες και, μέχρι στιγμής, υπάρχει εικόνα για τις περιοχές: Δήμος Θεσσαλονίκης, Κεντρική Μακεδονία, Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Αιτωλοακαρνανία, Φωκίδα, Λήμνος, Ιωάννινα, Γρεβενά, Χανιά, Σαντορίνη.

Επίσης, ο κ. Παπαδεράκης επικοινώνησε με τους φορείς και τις επιχειρήσεις των κλάδων τροφίμων και καυσίμων και έλαβε από όλους τις διαβεβαιώσεις ότι δεν τίθεται ζήτημα επάρκειας και οι τιμές κυμαίνονται σε φυσιολογικά επίπεδα. Για το θέμα του εφοδιασμού, τα μεμονωμένα και μικρής έκτασης προβλήματα που παρατηρήθηκαν, οφείλονται στα δίκτυα διανομής και θα εξομαλυνθούν.

Επιπλέον, ο Οργανισμός Κεντρικής Αγοράς και Αλιείας και η Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης λειτουργούν κανονικά, χωρίς προβλήματα εφοδιασμού, ενώ οι τιμές στα οπωροκηπευτικά παρουσιάζουν ελαφριά πτώση, όπως διαπιστώθηκε και από τιμοληψίες στις λαϊκές αγορές.

Γενικά, παρατηρείται ομαλοποίηση της ζήτησης σε καύσιμα και τρόφιμα, μετά και την αυξημένη ζήτηση των προηγούμενων ημερών, με τάση επαναφοράς σε φυσιολογικά επίπεδα ζήτησης.

Αναφορικά με τη χρήση πιστωτικών και χρεωστικών καρτών, με βάση και τις καταγγελίες καταναλωτών, όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της γενικής γραμματείας:

- Παρατηρούνται προβλήματα, κυρίως, σε ιδιόκτητα πρατήρια βενζίνης που δεν διαθέτουν συστήματα ηλεκτρονικών πληρωμών (web-banking) και, συνεπώς, αναγκάζονται να πραγματοποιούν εφοδιασμό μόνο με μετρητά, όπως αναφέρει και η σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

- Έχουν καταγγελθεί περιορισμένα προβλήματα σε καταστήματα σούπερ μάρκετ, τα οποία, όπως αναφέρουν οι εταιρείες, δεν οφείλονται στις ίδιες, αλλά σε προσωρινές τεχνικές αδυναμίες των συστημάτων των τραπεζών.

Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή υπενθυμίζει ότι οι συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες γίνονται, μέχρι το όριο που προβλέπει η σύμβαση του καταναλωτή με την Τράπεζα.

Συστήνουμε στις επιχειρήσεις να δέχονται ανεπιφύλακτα πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες και καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση των προβλημάτων επιχειρήσεων που δεν διαθέτουν web-banking. «Επιχειρήσεις που επιθυμούν να καταθέσουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους μετρητά, προκειμένου να προβούν σε ηλεκτρονικές πληρωμές, μπορούν να απευθυνθούν τηλεφωνικά στο τραπεζικό κατάστημα με το οποίο συνεργάζονται ή εναλλακτικά στους κεντρικούς τηλεφωνικούς αριθμούς των εμπορικών τραπεζών για περισσότερες πληροφορίες», επισημαίνεται.

Πολίτες και επιχειρήσεις που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν εμβάσματα προς το εξωτερικό (πχ για κάλυψη εξόδων υγείας, για πραγματοποίηση εισαγωγών, προς φοιτητές), θα πρέπει να απευθύνουν, μέσω της τράπεζας που συνεργάζονται, αίτημα προς την Επιτροπή Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με το κατάστημα που συνεργάζονται ή με τους κεντρικούς αριθμούς των τραπεζών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το κρέας που… αναπνέει


Η εκδίκηση των... χορτοφάγων - Δείτε το βίντεο.
Στο παρακάτω βίντεο, το ωμό κομμάτι κρέατος που βλέπετε, φαίνεται να πάλλεται σαν να είναι ζωντανό! Μάλιστα, δεκάδες χρήστες των μέσων κοινωνικών δικτύων σχολιάζουν με τρόμο πως μετά από αυτό που είδαν, θα στραφούν στη χορτοφαγία…

Το εν λόγω βίντεο ανέβηκε από μια γυναίκα από την επαρχία Shandong στην Κίνα, και όπως η ίδια σημείωσε το κρέας «χτυπούσε» σαν καρδιά.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, χαρακτήρισαν το συγκεκριμένο κομμάτι ως «το κρέας του Φρανκενστάιν» και σύμφωνα μάλιστα με το CCTV, η γυναίκα προτίμησε να το τραβήξει βίντεο παρά να το καναναλώσει… Αληθινό ή όχι;

 Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύμβαση της Περιφέρειας με το δήμο Περάματος για τη φτώχεια


Το 65% των πολιτών ζει με μηδενικό εισόδημα.

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Περάματος υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι με τίτλο «Πρόγραμμα Δράσεων Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πολιτικής στην Περιοχή Δήμου Περάματος», που αφορά σε δράσεις κατά της φτώχειας.

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης, που έγινε στο δημαρχείο του Περάματος, παρευρέθηκαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μετά από αρκετά χρόνια, ταλαιπωρίας, ελέγχων και γραφειοκρατίας που εμπόδιζαν την εφαρμογή ενός προγράμματος που θα απαλύνει την φτώχεια στο Πέραμα, σήμερα με την περιφερειάρχη υπογράψαμε τη σύμβαση που τόσο ανάγκη την έχει μια περιοχή που έχει τεράστια ανεργία, έχει φτώχεια και η ανθρωπιστική κρίση έχει χτυπήσει πάνω από το 50% των κατοίκων της περιοχής. Θεωρούμε πως με αυτήν τη μεγάλη βοήθεια που προφέρει η Περιφέρεια μέσω του προγράμματος στην περιοχή μας, θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε όσους συμπολίτες υποφέρουν από την ανεργία και την φτώχεια και παράλληλα θα βοηθήσουμε να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους πολίτες που τόσο πολύ πλήττονται τα τελευταία χρόνια από τα μνημονικά μέτρα».

«Σήμερα στο Πέραμα, η Περιφέρεια Αττικής, υπογράψαμε μια προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με τον δήμο. Βασική λογική είναι να οργανώσουμε 6 δράσεις αντιμετώπισης της φτώχειας. Στο Πέραμα δικαιολογείται πέρα για πέρα ο ορισμός της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού το 60% των εργαζομένων, είναι μακροχρόνια άνεργοι και το 65% από αυτούς ζουν με μηδενικό εισόδημα. Αυτή η ενέργεια από μόνη της δεν φτάνει. Ακολουθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα σύμπραξης όλων των δήμων με την Περιφέρεια, σίτισης και ένδυσης, και επιχειρούμε να οργανώσουμε και άλλες κοινωνικές δομές», δήλωσε με την σειρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Περάματος επισκέφτηκε μαζί με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας το κολυμβητήριο «Γ. Κασιμάτης» και το ανοικτό θέατρο «Μ. Θεοδωράκης» που βρίσκονται στην περιοχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βίντεο από εξέγερση κρατουμένων


Οι φυλακισμένοι αντιδρούν στην απαγόρευση του καπνίσματος.

Βαρύτατα οπλισμένοι αστυνομικοί αποκατέστησαν την τάξη σε φυλακές υψίστης ασφάλειας σε προάστιο της Μελβούρνης, μετά από την εξέγερση των κρατουμένων με αφορμή την απαγόρευση του καπνίσματος. Εκατοντάδες κρατούμενοι συμμετείχαν στις ταραχές, στο Metropolitan Remand Centre στην περιοχή Ravenhall, που ξεκίνησαν το μεσημέρι της Τρίτης, χωρίς να έχει παραβιαστεί η εξωτερική περίμετρος, όπως σημειώνει το BBC.

Όπως αναφέρεται από τις τοπικές αρχές, ήταν μια από τις μεγαλύτερες ταραχές που έχουν γίνει ποτέ σε φυλακές της Μελβούρνης και σύμφωνα με τοπική εκπρόσωπο, η εξέγερση ίσως συνδέεται με την απαγόρευση του καπνίσματος στους χώρους των φυλακών, μέτρο που θα εφαρμοστεί ούτως ή άλλως, σύμφωνα με αξιωματούχους.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η ΟΛΜΕ για δυσπρόσιτα και Ειδική Εκπαίδευση


Τοποθέτηση επί του σχεδίου νόμου.

Το ν/σχ του Υπ. Παιδείας που δόθηκε για διαβούλευση δεν αντιμετωπίζει τα μεγάλα οξυμμένα προβλήματα της εκπαίδευσης και των εκπαιδευτικών τονίζει η ΟΛΜΕ σε ανακοίνωση της και συνεχίζει λέγοντας πως τα προβλήματα αυτά έχουν οξυνθεί ή δημιουργηθεί από την πολιτική κυβερνήσεων – ΕΕ – ΔΝΤ και την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων και στην εκπαίδευση (περικοπές δαπανών, κλείσιμο και συγχώνευση σχολείων, αύξηση αριθμού μαθητών στην τάξη, αύξηση ωραρίου, τεράστια κενά εκπαιδευτικών, περικοπές μισθών, δώρων, συντάξεων και εφάπαξ, επιδείνωση εργασιακών σχέσεων, κ.λπ.).

Η ΟΛΜΕ με την επιστολή της προς την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας σχολιάζει ρυθμίσεις του σχεδίου νόμου ενώ ζητά μεταξύ των άλλων να συμπεριληφθεί η διάταξη για το χρόνο συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών όπως αυτό καταγράφεται στο κοινό υπόμνημα ΟΛΜΕ – ΔΟΕ (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=9087) καθώς και η ρύθμιση για μείωση του διδακτικού ωραρίου, με παράλληλη ανάθεση γραμματειακής υποστήριξης, σε εκπαιδευτικούς με πολύ σοβαρές ασθένειες, κατά αναλογία του νόμου που ισχύει ήδη στο υπόλοιπο δημόσιο.

Για το άρθρο των αναπληρωτών και ορισμένα θέματα που ρυθμίζει η ΟΛΜΕ σημειώνει ότι προωθούνται μια σειρά θετικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές (αναγνώριση προϋπηρεσίας 2010-2014, άδειες εκπαιδευτικές και εξετάσεων, κατάργηση ποινής για το 2ο χρόνο σε περίπτωση άρνησης κ.λπ.). Παράλληλα ζητά να αναγνωρίζονται τα διπλά μόρια των δυσπρόσιτων σχολείων και για την περίοδο 2010-14 όπως ίσχυε μέχρι το 2010 και να υπολογίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών της ειδικής εκπαίδευσης και στην γενική, όπως ισχύει και σήμερα. Επίσης να αναγνωρίζεται ο χρόνος απεργίας ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για την ασφάλισή τους όπως και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

Πιο αναλυτικά η ΟΛΜΕ αναφέρει τα ακόλουθα:

Όπως έχουμε επανειλημμένα επισημάνει οι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για την παιδεία συνεχίζονται όλα αυτά τα χρόνια. Για το 2015 έχουν προβλεφθεί οι δαπάνες αυτές να είναι μόλις στο 2,47 % του ΑΕΠ (35,6% μείωση σε σχέση με το 2009). Αυτή η πολιτική πρέπει να σταματήσει. Το αίτημα του εκπαιδευτικού κινήματος για αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 5 % του ΑΕΠ, είναι ώριμο και επείγον.

Στο ν/σχ περιλαμβάνονται μια σειρά από επιμέρους ρυθμίσεις θεμάτων γενικότερου (όπως η αξιολόγηση) ή ειδικότερου χαρακτήρα που αποτελέσαν αντικείμενο κριτικής αλλά και κινητοποιήσεων από το συνδικαλιστικό κίνημα των εκπαιδευτικών το προηγούμενο διάστημα.

Συγκεκριμένα:

1. Καταργείται το νομοθετικό πλαίσιο της ατομικής αξιολόγησης των εκπαιδευτικών (Π.Δ. 152/13 και τα άρθρα 7, 8 και 9 του ν. 4024/11 – σύνδεση αξιολόγησης με μισθό – βαθμό) καθώς και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης των σχολείων (σχετικά άρθρα του ν. 3848/10, του ν.3879/10 και ορισμένα άρθρα του ν. 4142/13 για την ΑΔΙΠΠΔΕ).

Εισάγεται η εσωτερική αποτίμηση εκπαιδευτικού έργου. Θεωρώντας αυτονόητο ότι δεν πρέπει να υπάρχει παρέμβαση στο διδακτικό έργο από το σχολικό συμβούλιο, ζητάμε να προστεθεί στην παρ. 2 και 4 του άρθρου 45 η διευκρίνιση ότι: «οι απόψεις του σχολικού συμβουλίου γίνονται στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, όπως αυτές περιγράφονται στο άρθρο 51 του ν. 1566/85». Επίσης ζητάμε να αφαιρεθεί η παράγραφος 5 του ίδιου άρθρου που αφορά την παρέμβαση του σχολικού συμβούλου στον προγραμματισμό του συλλόγου διδασκόντων. Ο ρόλος του σχολικού συμβούλου είναι να καθοδηγεί, να συμβουλεύει και να βοηθά στο εκπαιδευτικό τους έργο τους εκπαιδευτικούς της αντίστοιχης ειδικότητας.

Ζητάμε επίσης τη συνολική κατάργηση της ΑΔΙΠΠΔΕ (άρθρ. 1 ν. 4142/13).

2. Εισάγεται ένα θεσμικό πλαίσιο αντισταθμιστικής εκπαίδευσης. Είναι αρνητικό ότι ο τρόπος χρηματοδότησής της, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο όπου συνεχίζονται οι δραματικές περικοπές και στην παιδεία, είναι αποκλειστικά από τα κονδύλια του ΕΣΠΑ.

3. Προωθούνται μια σειρά θετικές ρυθμίσεις για τους αναπληρωτές (αναγνώριση προϋπηρεσίας 2010-2014, άδειες εκπαιδευτικές και εξετάσεων, κατάργηση ποινής για το 2ο χρόνο σε περίπτωση άρνησης κ.λπ.). Ζητάμε να αναγνωρίζονται τα διπλά μόρια των δυσπρόσιτων σχολείων και για την περίοδο 2010-14 όπως ίσχυε μέχρι το 2010 και να υπολογίζεται η προϋπηρεσία των αναπληρωτών της ειδικής εκπαίδευσης και στην γενική, όπως ισχύει και σήμερα. Ζητάμε να αναγνωρίζεται ο χρόνος απεργίας ως χρόνος πραγματικής υπηρεσίας για την ασφάλισή τους όπως και στους μόνιμους εκπαιδευτικούς.

4. Καταργούνται μια σειρά από αντιεκπαιδευτικές διατάξεις, όπως: το Π.Δ. των υποχρεωτικών μεταθέσεων, η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για την ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των μαθητών, καθώς και η διάταξη με την οποία οι περιφερειακοί διευθυντές, πρόεδροι οργανισμών κ.λπ. γίνονταν σχολικοί σύμβουλοι με τη λήξη της θητείας τους.

5. Στην τεχνική επαγγελματική εκπαίδευση γίνονται μια σειρά από θετικές παρεμβάσεις όπως: η μετατροπή του 4ουέτους των ΕΠΑΛ σε έτος ειδίκευσης από έτος αποκλειστικής μαθητείας και επανέρχεται στην τυπική εκπαίδευση και στον έλεγχο του περιεχομένου σπουδών του από το υπουργείου παιδείας. Καταργούνται οι ΣΕΚ (σχολές κατάρτισης μετά το γυμνάσιο) και μεταφέρονται οι ειδικότητές τους σε μεταγυμνασιακά ΙΕΚ μόνο για ενήλικες. Καταργείται η διάταξη που επέτρεπε να αποσπώνται στα ΕΠΑΛ ωρομίσθιοι εκπαιδευτές ΙΕΚ, καθώς και η διάταξη με την οποία τα ιδιωτικά ΙΕΚ μπορούσαν να δημιουργήσουν ειδικότητες ακόμα και διαφορετικές από όσες προβλέπονταν από το σχετικό νόμο για τα δημόσια.

6. Υπάρχει η πρόβλεψη για να εξασφαλιστεί ότι θα πληρωθούν οι αποζημιώσεις των πανελλαδικών εξετάσεων του 2014 που εκκρεμούν. Ζητάμε ακόμα να υπάρξει ρύθμιση και για την πληρωμή των αμοιβών των αξιολογητών και καταχωρητών της ΠΔΣ προηγούμενων χρόνων που ακόμα εκκρεμεί. Να ρυθμιστούν επίσης τα γραφειοκρατικά εμπόδια για να λάβουν τα δεδουλευμένα οι επιμορφωτές ΤΠΕ Β΄ επιπέδου (σχολ. έτη 2012-13, 2013-14).

7. Επανέρχεται ο έλεγχος των ιδιωτικών σχολείων στο Υπουργείο Παιδείας.

8. Τέλος ζητάμε να συμπεριληφθούν στο νομοσχέδιο αυτό:

- διάταξη για το χρόνο συνταξιοδότησης των εκπαιδευτικών όπως αυτό καταγράφεται στο κοινό υπόμνημα ΟΛΜΕ – ΔΟΕ (http://olme-attik.att.sch.gr/new/?p=9087),

- ρύθμιση για μείωση του διδακτικού ωραρίου, με παράλληλη ανάθεση γραμματειακής υποστήριξης, σε εκπαιδευτικούς με πολύ σοβαρές ασθένειες, κατά αναλογία του νόμου που ισχύει ήδη στο υπόλοιπο δημόσιο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μπορεί να ακυρωθεί το δημοψήφισμα;


Τι προβλέπει το Σύνταγμα - Τι μπορεί να αλλάξει μέχρι την Κυριακή.

Μόλις πέντε ημέρες έχουν απομείνει μέχρι το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου. Ήδη η απόφαση για την διενέργειά του έχει δημοσιευτεί στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβερνήσεως, όπως, άλλωστε, κάθε νέα νομική πράξη (νόμος, ΠΝΠ κλπ). Το ερώτημα, ωστόσο, που υπάρχει τις τελευταίες ώρες είναι: «Μπορεί όμως να ακυρωθεί»;

Καταρχήν πώς προκηρύχθηκε το δημοψήφισμα;

Ο πρωθυπουργός εισηγείται την διεξαγωγή δημοψηφίσματος στο υπουργικό συμβούλιο. Το υπουργικό εγκρίνει την εισήγηση του πρωθυπουργού και στη συνέχεια συντάσσεται η σχετική Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Η ΠΝΠ παραδίδεται στον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος υπέγραψε την Πράξη για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Καταρχήν στη διαδικασία αυτή δεν εμπλέκεται η Βουλή. Δηλαδή η ΠΝΠ δεν έχει την έγκριση της Βουλής.

Για λόγους δημοκρατικής νομιμότητας, μέσα σε 40 μέρες από την έκδοση της ΠΝΠ, πρέπει να περάσει από τη Βουλή προς έγκριση.

Όμως, ό,τι πρόλαβε να παράξει ως νομικές συνέπειες μια ΠΝΠ ισχύουν κανονικά. Δηλαδή στην περίπτωση του δημοψηφίσματος, που διεξάγεται με βάση ΠΝΠ, τα αποτελέσματα του ισχύουν ακόμη και αν στη συνέχεια προσβάλλει τη σχετική ΠΝΠ η Βουλή.

Μπορεί να ακυρωθεί το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου;

Όπως ορίζει το άρθρο 34 παράγραφος 1 του Συντάγματος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μπορεί να ακυρώσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος. Εάν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παραιτηθεί, ο αναπληρωτής του δεν μπορεί να προκηρύξει δημοψήφισμα καθώς δεν περιλαμβάνεται στις αρμοδιότητες του.

Με την ίδια διαδικασία που ακολουθήθηκε για την έκδοση της ΠΝΠ, δηλαδή με μια νεότερη ΠΝΠ, η κυβέρνηση μπορεί να ακυρώσει τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.

Ελλείψει χρόνου στην παρούσα φάση η Βουλή δεν μπορεί να το κάνει.

Υπάρχει όμως και ακόμη ένας τρόπος ακύρωσης της διεξαγωγής: εάν ένας πολίτης προσφύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο, εν προκειμένω στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣΤΕ), μπορεί να ακυρώσει μια ΠΝΠ.


Πηγή: http://www.news.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προβλήματα στα δρομολόγια των ΚΤΕΛ


Ανά μία και όχι ανά μισή ώρα τα δρομολόγια, λόγω έλλειψης μετρητών για καύσιμα.

Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν όσοι επιβάτες θέλουν να ταξιδέψουν με τα ΚΤΕΛ, αφού υπάρχει έλλειψη μετρητών ώστε να μπορέσουν οι οδηγοί να εφοδιάσουν τα πούλμαν με καύσιμα.

Έτσι, οι αρμόδιοι αποφάσισαν να ελαττώσουν τα δρομολόγια των λεωφορείων των ΚΤΕΛ και τα περισσότερα δρομολόγια διεξάγονται ανά μία ώρα από 30 λεπτά που ήταν ο αρχικός σχεδιασμός των δρομολογίων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Βράβευση αριστούχων μαθητών πανελλαδικών 2015 από τη Eurobank


Οι προϋποθέσεις για το χρηματικό έπαθλο των 800 ευρώ.

Για ακόμη μια χρονιά ο Τραπεζικός Όμιλος Eurobank Ergasias Α.Ε, στο πλαίσιο της κοινωνικής του δράσης στον τομέα της Παιδείας, θα βραβεύσει με χρηματικό έπαθλο 800 ευρώ τον μαθητή κάθε Γενικού και Επαγγελματικού Λυκείου της χώρας, ο οποίος φοίτησε κατά το τρέχον σχολικό έτος στην τελευταία τάξη και πληροί μια σειρά προϋποθέσεων, όπως αναφέρεται σε έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας που παρουσιάζει η ΔΔΕ Φλώρινας.

Σημειώνουμε ότι ο Τραπεζικός Όμιλος Eurobank Ergasias Α.Ε, καθιέρωσε από το 2003 σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων το πρόγραμμα χορηγιών με τίτλο «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία»

Οι προϋποθέσεις είναι οι εξής:

1η προϋπόθεση: Αποφοίτησε με άριστα στο απολυτήριο, δηλαδή έχει βαθμό απολυτηρίου 18,1 και άνω (άρ. 5 του Π.Δ. 60/2006, Α΄ 65).

2η προϋπόθεση: Συγκέντρωσε το μεγαλύτερο Γενικό Βαθμό πρόσβασης στις Πανελλήνιες Εξετάσεις στο σχολείο του, ο οποίος όμως θα πρέπει είναι από 18 και άνω.

Διευκρινίζεται ότι μόνο οι μαθητές της Ομάδας Β’ των Επαγγελματικών Λυκείων έχουν Γενικό Βαθμό Πρόσβασης.

Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Δημόσιων και Ιδιωτικών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, καθώς και των Ξένων Λυκείων τα οποία λειτουργούν με ελληνικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα, να αποστείλουν αμέσως μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων στην αρμόδια Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης το συνημμένο ΠΙΝΑΚΑ 1, συμπληρωμένο με όλα τα στοιχεία σε πεζοκεφαλαία, προκειμένου να εξασφαλιστεί ο σωστός τονισμός των ονομάτων.

Σε περιπτώσεις ισοβαθμίας στο Γενικό Βαθμό Πρόσβασης, που προκύπτει από τη βεβαίωση πρόσβασης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα αποστέλλονται τα στοιχεία όλων των ισοβαθμησάντων μαθητών, οι οποίοι και θα βραβεύονται.

Να σημειωθεί πως, όταν δεν υπάρχουν αριστούχοι, πρέπει και πάλι να συμπληρώνονται τα στοιχεία των σχολείων και τα αντίστοιχα πεδία στους πίνακες με τη διατύπωση «δεν υπάρχει αριστούχος».

Περισσότερα στο έγγραφο του Υπουργείου Παιδείας


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση προθεσμίας για υποβολή δηλώσεων από επιχειρήσεις


Μέχρι τις 20 Ιουλίου.

Μέχρι της 20 Ιουλίου παρατείνεται η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος των υπόχρεων της παραγράφου 4 του άρθρου 2 και της παραγράφου 1 του άρθρου 101 του ν.2238/1994 με έναρξη εργασιών εντός του έτους 2013 και λήξη της πρώτης υπερδωδεκάμηνης χρήσης εντός του έτους 2014. Αυτό προβλέπει απόφαση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων Κατερίνας Σαββαΐδου.

Στην περίπτωση των υπόχρεων Ο Ε και ΕΕ η δήλωση φορολογίας εισοδήματος που αφορά στην ελάσσονα περίοδο με έναρξη εντός του 2013, θα υποβάλλεται χειρόγραφα στη Δ.Ο.Υ. μέχρι την ως άνω ημερομηνία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δωρεάν παροχή ρεύματος στους δικαιούχους του προγράμματος για την ανθρωπιστική κρίση


Σύμβαση του υπουργείου Εργασίας με τη ΔΕΗ.
Σύμβαση μεταξύ του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και της ΔΕΗ πρόκειται να υπογραφεί αύριο το μεσημέρι, στο γραφείο της αναπληρώτριας υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώς Φωτίου.

Η σύμβαση αφορά τη δωρεάν παροχή και επανασύνδεση ρεύματος στους δικαιούχους του προγράμματος για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο ΦΕΚ η δωρεάν μετακίνηση στα μέσα μεταφοράς


Με κοινή απόφαση Βαρουφάκη - Σπιρτζή.
Η κοινή απόφαση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και του αναπληρωτή υπουργού Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη για την δωρεάν μετακίνηση του επιβατικού κοινού από την 29η Ιουνίου 2015 έως και την 6η Ιουλίου 2015, δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ.

Παράλληλα, σύμφωνα με την κοινή απόφαση η παραπάνω καταληκτική ημερομηνία μπορεί να παραταθεί με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού.

Με νεότερη απόφαση θα ρυθμιστεί η κάλυψη του προβλεπόμενου ποσοστού επί των κομίστρων που δικαιούται κατά νόμο ο ΟΑΣΑ από το Δημόσιο για το παραπάνω διάστημα.

Επιπλέον, με άλλη απόφαση που υπογράφεται από τους κ.κ. Σπίρτζη και Βαρουφάκη και τον υπουργό Εργασίας Πάνο Σκουρλέτη, η οποία επικαλείται «την ανάγκη ενίσχυσης της ευαίσθητης κοινωνικής ομάδας των ανέργων», προβλέπεται ότι οι εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ απαλλάσσονται της καταβολής κομίστρου στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς.

«Διαγράφονται διοικητικά πρόστιμα που έχουν επιβληθεί έως και σήμερα στους ως άνω εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ για μη καταβολή κομίστρου, ακόμη και αν έχει εκκινήσει η διαδικασία βεβαίωσης και είσπραξής τους κατά ΚΕΔΕ. Η απόφαση αυτή θα κυρωθεί με νόμο» αναφέρεται στο ΦΕΚ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εικόνες της NASA φέρνουν το θέμα των εξωγήινων και πάλι στο προσκήνιο


Θεωρία συνομωσίας βλέπουν οι UFOλόγοι πίσω από τη διακοπή του βίντεο.

Σε έναν παρανοϊκό κόσμο στη Γη, μάλλον θα αναζητήσουμε ζωή σε άλλους πλανήτες… Στα διεθνή μέσα πάντως διαβάζουμε την είδηση ότι στο youtube υπάρχει ένα βίντεο που δείχνει τρία αγνώστου ταυτότητας ιπτάμενα αντικείμενα που καταγράφηκαν από το NASA live feed, στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

Όπως αναφέρουν τα δημοσιεύματα, η απευθείας σύνδεση κόπηκε μυστηριωδώς από τη διαστημική υπηρεσία όταν οι κάμερες «έπιασαν» τα τρία UFO να απομακρύνονται από την γήινη ατμόσφαιρα και να εξαφανίζονται στο διάστημα…

Το βίντεο ανέβηκε το περασμένο Σαββατοκύριακο και έχει πάνω από 400.000 θεάσεις. Φυσικά, με αφορμή τα παραπάνω, άρχισαν να οργιάζουν οι θεωρίες συνωμοσίες για την ύπαρξη εξωγήινων. Και φυσικά, πάντα υπάρχει η πιθανότητα κάποιος να «πείραξε» το βίντεο. Η NASA πάντως μέχρι στιγμής, δεν έχει προβεί σε κάποιο σχόλιο.

 Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διευκρινίσεις για την κατάταξη των στρατευσίμων στο Πολεμικό Ναυτικό με τη 2015 Δ ΕΣΣΟ


Ανακοίνωση από το ΓΕΝ για το δημοψήφισμα.

«Οι καλούμενοι στο Πολεμικό Ναυτικό με την 2015 Δ΄ΕΣΣ0 (υπόχρεοι για κατάταξη από 6 έως 9 Ιουλίου 2015), προκειμένου να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου 2015, μπορούν, εφόσον επιθυμούν, να παρουσιάζονται, με την επίδειξη του σημειώματος κατάταξης, σε οποιαδήποτε στρατιωτική ή αστυνομική αρχή, για να εκτιμηθούν λόγοι αντικειμενικής αδυναμίας (άρθρο 31 παρ.4 Ν.3421/05) και να κατατάσσονται, χωρίς συνέπειες, εντός δύο (2) ημερών από την καθορισθείσα ημερομηνία κατάταξης», ανακοινώθηκε από το ΓΕΝ.

Το Κέντρο Κατάταξης (Ν.Β. ΚΑΝΝΕΛΟΠΟΥΛΟΣ), σε περίπτωση που δεν έχει τηρηθεί η ως άνω διαδικασία, θα εκτιμά τους λόγους αντικειμενικής αδυναμίας, κάνοντας δεκτούς για κατάταξη τους παραπάνω, εφόσον αυτοί παρουσιάζονται εντός διημέρου από την καθορισθείσα ημερομηνία κατάταξης.

Περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ζητήσουν από τις κατά τόπους Στρατολογικές Υπηρεσίες καθώς και στην ηλεκτρονική διεύθυνσηstratologia.gr, καταλήγει η ανακοίνωση του ΓΕΝ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γλυκιά απόφαση για το εργοστάσιο ζάχαρης στην Ορεστιάδα


Επαναλειτουργεί έπειτα από απόφαση της εταιρείας.
Μετά από απόφαση του ΔΣ της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), το εργοστάσιο επαναλειτουργεί και πάλι εντός του Φθινοπώρου. Γεγονός που σημαίνει ότι 100 και πλέον εργαζόμενοι πρόκειται να απασχοληθούν στο εργοστάσιο που στεγάζεται στην Ορεστιάδα.

Ο υπουργός ΠΑΠΕΝ Παναγιώτης Λαφαζάνης με δηλώσεις του χαρακτήρισε ως πολύ «θετική εξέλιξη» την απόφαση αυτή της Διοίκησης της ΕΒΖ και τόνισε ότι «η Ελλάδα για να βγει από την κρίση χρειάζεται όσο ποτέ και επειγόντως, να συγκεντρώσει όλες τις προσπάθειές της στην ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης, πράγμα που, πέραν των άλλων, απαιτεί ισχυρή ρευστότητα και με ευνοϊκούς όρους προς την οικονομία».

Οι «Θεσμοί» (ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ), συνέχισε ο Παναγ. Λαφαζάνης, αυτό που κάνουν είναι «να στραγγαλίζουν την οικονομία, αποστερώντας εκβιαστικά την ίδια και τις τράπεζες από κάθε ίχνος ρευστότητας. Η καταδίκη αυτών των πρακτικών με ένα ισχυρό «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα, είναι η μόνη στάση που μπορεί να επιτρέψει να διεκδικήσει η Ελλάδα επιλογές και δρόμους αποτελεσματικής χρηματοδότησης της οικονομίας για την παραγωγική στήριξη και ανασυγκρότηση της πατρίδας μας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοβαρά προβλήματα με τις συντάξεις, αγωνία για χιλιάδες ανθρώπους


Ποια Ταμεία έχουν βρει τα χρήματα και ποια όχι.

Μεγάλη αγωνία επικρατεί σε εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους που δεν έχουν δει ακόμα στους λογαριασμούς τους τη σύνταξή τους. Παρά τις διαβεβαιώσεις και ενώ οι ουρές συνεχίζουν να σχηματίζονται μπροστά από τα ATM, είναι πολλοί εκείνοι που καταγγέλλουν ότι η πληρωμή των συντάξεων δεν πραγματοποιήθηκε.

Σύμφωνα με το Mega, τα διαθέσιμα των ασφαλιστικών ταμείων στο σύνολο τους αυτή τη στιγμή ανέρχονται σε περίπου 952 εκατ. ευρώ και βρίσκονται σε εμπορικές τράπεζες.

Συγκεκριμένα, σοβαρά προβλήματα στην εξεύρεση των απαιτούμενων κεφαλαίων αντιμετωπίζονται στα εξής Ασφαλιστικά Ταμεία:

ΟΑΕΕ

Στους λογαριασμούς των δικαιούχων του ΟΑΕΕ θα πιστωθεί μόνο το μισό ποσό κάθε σύνταξης, ενώ το υπόλοιπο ποσό θα καταβληθεί την επόμενη εβδομάδα. Λόγω του κλεισίματος των τραπεζών, δεν κατέστη δυνατόν να συγκεντρωθεί το κονδύλι των 272 εκατ. ευρώ που απαιτείται μηνιαίως, καθώς οι ελεύθεροι επαγγελματίες στην πλειοψηφία τους δεν κατέβαλαν εισφορές. Η διοίκηση του ΟΑΕΕ προχώρησε σε αυτή την απόφαση σε συνεννόηση με το υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.

ΤΑΠ-ΟΤΕ και ΔΕΗ

Η πληρωμή των συντάξεων για τον μήνα Ιούλιο δεν πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου 2015, λόγω των προβλημάτων που προέκυψαν εξαιτίας της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δημήτρης Στρατούλης, διαβεβαίωσε από τη Βουλή ότι οι συντάξεις του ΤΑΠ-ΟΤΕ και της ΔΕΗ θα καταβληθούν τις επόμενες ώρες, διευκρινίζοντας ότι τα προβλήματα υπήρξαν σε σχέση με το διατραπεζικό σύστημα «ΔΙΑΣ» και ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρχε πρόβλημα καταβολής χρημάτων από το ΙΚΑ.

ΟΓΑ

Παρότι στον ΟΓΑ έχουν βρεθεί τα 290 εκατ. ευρώ που απαιτούνται για την πληρωμή των συντάξεων επτά στις 10 συντάξεις αποστέλλονται και παραλαμβάνονται στους δικαιούχους μέσω των ταχυδρομείων. Είναι πολύ πιθανό να δημιουργηθούν προβλήματα και να διαπιστωθούν καθυστερήσεις τις επόμενες μέρες.

ΝΑΤ

Στο ΝΑΤ έχουν βρεθεί τα χρήματα για την πληρωμή των συντάξεων και θα μπουν αργά το βράδυ, σύμφωνα με το Mega. Ωστόσο, μένει να εξακριβωθεί αύριο αν θα μπορούν οι δικαιούχοι να κάνουν τις αναλήψεις από τα ΑΤΜ ή από τα γκισέ.«Αισθάνομαι ότι με ξεφτιλίζει αυτή τη στιγμή. Έχω εδώ μέσα το εφάπαξ μου και το χάνω εξαιτίας τους», είναι η κραυγή αγωνίας μιας συνταξιούχου.
Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παράταση στην καταβολής εισφορών και δόσεων έδωσε το ΙΚΑ


Έως τις 10 Ιουλίου η προθεσμία πληρωμών που έληγε σήμερα.
Παράταση έως τις 10 Ιουλίου στην προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων, έδωσε το ΙΚΑ.

Η προθεσμία καταβολής ασφαλιστικών εισφορών και δόσεων προς το Ίδρυμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων έληγε σήμερα, 30 Ιουνίου, ωστόσο θα παραταθεί έως τις 10 Ιουλίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Διοίκησης του Ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, η απόφαση ελήφθη λόγω της ειδικής τραπεζικής αργίας που κηρύχθηκε με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξήθηκαν τα τροχαία ατυχήματα τον Απρίλιο


Εξήντα εννιά νεκροί.

Αύξηση 7,2% σημείωσαν τον Απρίλιο τα οδικά τροχαία ατυχήματα που προκάλεσαν το θάνατο ή τον τραυµατισµό ατόµων, σε σύγκριση µε τον αντίστοιχο µήνα του 2014 και ανήλθαν σε 948 τον αριθμό.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, στα ατυχήματα αυτά υπήρξαν 69 νεκροί (αύξηση 25,5%), 78 βαριά τραυµατίες (αύξηση 5,4%) και 1.049 ελαφρά τραυµατίες (αύξηση 3,3%).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για θέματα ανθρώπων με αναπηρία


Υπέρ του νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ..
Δεκτό κατά πλειοψηφία επί των άρθρων, στο σύνολό του και στις τροπολογίες του έγινε από την Ολομέλεια το σχεδίου νόμου: «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις».

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ. «Παρών» δήλωσαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι η ΝΔ είχε αποχωρήσει από χθες από τη συζήτηση του νομοσχεδίου και δεν συμμετείχε στη ψηφοφορία.

Οι τροπολογίες

Εξάλλου ψηφίστηκαν οι τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν στην παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την 27η Ιουλίου 2015 και στην παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών (ν.4321/2015) έως και την 15η Ιουλίου 2015.

Εξάλλου ψηφίστηκε τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες, ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ και αφορά την προθεσμία σύγκλησης γενικής συνέλευσης. Όπως, επίσης, η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής και Παγκοσμιοποίησης.

Ψηφίστηκαν, επίσης μια σειρά από τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές. Μεταξύ άλλων η τροπολογία που αφορά την παράταση ισχύος της μετενέργειας για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με όσους εργαζόμενους παίρνουν τον κατώτατο μισθό. Δεκτή έγινε και η τροπολογία για την παράταση της ισχύουσας ρύθμισης σχετικά με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον ψηφίστηκε η τροπολογία για ειδική ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ σχετικά με τις αυξημένες, επιβαρυντικές ασφαλιστικές εισφορές από τον Ιούλιο του 2011 έως την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Επίσης ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για συνδρομή σε ΑμεΑ παροχών αναπηρίας και αμοιβών για προγράμματα απασχόλησης και για την παράταση ισχύος των προϋπολογισμών ΟΤΑ Α' βαθμού οικονομικού έτους 2014. Επιπλέον ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για τη χορήγηση επικουρικής σύνταξης από τον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών λόγω ναυτικού εργατικού ατυχήματος και για μια παράταση νόμου προκειμένου αν ναυπηγικές επιχειρήσεις πληρώνουν τρέχουσες εισφορές, να παγώσουν οι προηγούμενες μέχρι ένα ορισμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι για την τροπολογία του ΚΚΕ για εργαζόμενους που απολύθηκαν από αγροτικούς συνεταιρισμούς και ενώσεις, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι θα έρθει μέσα στο μήνα με άλλο νομοσχέδιο (σε συνεργασία με τους βουλευτές που την πρότειναν) γιατί χρειάζεται έκθεση από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου αλλά και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κλείνει η Βουλή λόγω δημοψηφίσματος


Αναβάλλονται οι συνεδριάσεις από αύριο.
Αναβολή όλων των συνεδριάσεων της Βουλής (νομοθετικού έργου, κοινοβουλευτικού ελέγχου και Επιτροπών) για αύριο, την Πέμπτη και την Παρασκευή, αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων, ενόψει της διεξαγωγής του δημοψηφίσματος την Κυριακή 5 Ιουλίου.

Το νομοσχέδιο για την Ιθαγένεια που είχε προγραμματιστεί να εισαχθεί αύριο στην Ολομέλεια για ψήφιση στα άρθρα σε δύο συνεδριάσεις, θα εισαχθεί την Τρίτη το απόγευμα σε πρώτη συνεδρίαση και την Τετάρτη σε δεύτερη. Την Δευτέρα στις 6 Ιουλίου το απόγευμα θα γίνει ο κοινοβουλευτικός έλεγχος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι είναι το bail in και πόσο κινδυνεύουν οι Έλληνες


Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα.

Εξαιρετικά κρίσιμα θεωρούνται τα επόμενα 24ωρα για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα μετά τις ραγδαίες εξελίξεις στην οικονομία.

Οι τράπεζες καταβάλλουν προσπάθεια έχουν το «μαξιλάρι» του ELA - περίπου 2,5 δισ. ευρώ - για να αντέξουν την ερχόμενη εβδομάδα και με βάση τη διενέργεια του δημοψηφίσματος. Ο ΕLA έχει χορηγηθεί στις τράπεζες επί τη βάση ενεχύρων.

Η μεγάλη ανησυχία προκύπτει από απόψε οπότε η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται σε πρόγραμμα.

Αυτό σημαίνει πως η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα υποχρεούται να επαναξιολογήσει τα ενέχυρα των ελληνικών τραπεζών και ενδεχομένως οι ελληνικές τράπεζες για να λειτουργήσουν να χρειάζονται περισσότερα ενέχυρα.

Η ΕΚΤ λοιπόν μπορεί να απαιτήσει από τις ελληνικές τράπεζες τη διαφορά στα ενέχυρα.

Σε μία τέτοια περίπτωση στο τραπέζι θα είναι το ενδεχόμενο του bail in, δηλαδή να κληθούν να συνεισφέρουν καταρχήν οι μέτοχοι και εν συνεχεία οι καταθέτες.

Η εν λόγω Οδηγία (Bank Recovery Resolution Directive - BRRD) που αφορά στην ανάκαμψη και την εξυγίανση χρηματοοικονομικών ιδρυμάτων ουσιαστικά προβλέπει πως η διάσωση των πιστωτικών ιδρυμάτων θα γίνεται με ίδια μέσα (bail in) και όχι με χρήματα των φορολογουμένων (bail out).

Η Οδηγία προβλέπει ότι το bail in αφορά στους μετόχους και τους πιστωτές του χρηματοοικονομικού ιδρύματος οι οποίοι επενδύουν σε τραπεζικό κεφάλαιο.

Η διάσωση λοιπόν θα βαρύνει τους μετόχους και τους πιστωτές του ιδρύματος, οι οποίοι επενδύουν σε τραπεζικό κεφάλαιο (π.χ. οι ομολογιούχοι μειωμένης εξασφάλισης) και προστατεύει τις εγγυημένες καταθέσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΠΟΠΕΚ: Υπάρχει επάρκεια καυσίμων, πολλά τα προβλήματα όμως…


Φόβοι για τα μεγάλα ποσά χρημάτων μέσα στα πρατήρια.

Τη διασφάλιση του απρόσκοπτου εφοδιασμού των πρατηρίων καυσίμων και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων σε αυτά, από πιθανές εγκληματικές ενέργειες, καθώς στα πρατήρια συγκεντρώνονται μεγάλα ποσά σε μετρητά, ζητά η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων με επιστολή προς τους υπουργούς Οικονομικών, Οικονομίας και Δημόσιας Τάξης.

Η ΠΟΠΕΚ επισημαίνει ότι αν και υπάρχει επάρκεια καυσίμων, ο ανεφοδιασμός αντιμετωπίζει προβλήματα καθώς η αγορά καυσίμων από τις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών προϋποθέτει την καταβολή χιλιάδων ευρώ σε μετρητά, τα οποία όμως είναι μπλοκαρισμένα στις κλειστές τράπεζες.

Επιπλέον, υποστηρίζει ότι η ηλεκτρονική μεταφορά χρημάτων από τους Πρατηριούχους προς τις εταιρρίες εμπορίας μπορεί να πραγματοποιηθεί από ελάχιστους, σύμφωνα με την Ομοσπονδία, πρατηριούχους που διαθέτουν κωδικούς στην υπηρεσία του web banking, ενώ οι υπόλοιποι δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία web banking, εφόσον οι τράπεζες είναι κλειστές.

«Αν υποθέσουμε ότι οι πρατηριούχοι βάζουν τέλος στις πωλήσεις επί πιστώσει και μέσω καρτών, προκειμένου να εξασφαλίσουν τη συγκέντρωση μετρητών για τις ανάγκες του επόμενου ανεφοδιασμού, ποιος θα διασφαλίσει τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στα πρατήρια από τη συγκέντρωση χιλιάδων ευρώ εντός του χώρου του πρατηρίου και τη μεταφορά αυτών στις εταιρείες εμπορίας πετρελαιοειδών, από οργανωμένες εγκληματικές ενέργειες» λέει η ΠΟΠΕΚ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Όλες οι λεπτομέρειες για το δημοψήφισμα - Πόσο θα κοστίσει


Με βάση την εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών, δείτε εδώ όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζεται για την διεξαγωγή του δημοψηφίσματος την Κυριακή, 5 Ιουλίου:

Ώρες ψηφοφορίας

Η ψηφοφορία ξεκινά στις 7 π.μ. και ολοκληρώνεται στις 7 μ.μ. της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015.

Εκλογικά τμήματα

Είναι τα ίδια με εκείνα που ίσχυσαν στις εθνικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015. Μοναδική διαφορά ισχύει για τους ετεροδημότες που πρόλαβαν να καταθέσουν σχετικό αίτημα μέχρι τις 30 Απριλίου 2015. Ετεροδημότες είναι εκείνοι που παραμένουν εγγεγραμμένοι σε άλλο δήμο αλλά έχουν μεταφέρει το εκλογικό τους δικαίωμα εκεί όπου κατοικούν. Για παράδειγμα, κάποιος είναι εγγεγραμμένος στο Δήμο Ιωαννίνων αλλά ψηφίζει ως ετεροδημότης στο Δήμο Αθηναίων. Στις εκλογές του περασμένου Ιανουαρίου είχαν δημιουργηθεί Ειδικά Εκλογικά Τμήματα (πχ. Στα σχολεία της Γκράβας) προκειμένου ο παραπάνω ετεροδημότης να μπορεί να ψηφίσει τους υποψηφίους των Ιωαννίνων. Τώρα δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, οπότε ο ετεροδημότης θα πρέπει να αναζητήσει στο δήμο διαμονής το εκλογικό του τμήμα.

Εκλογικοί αντιπρόσωποι

Υποτίθεται ότι θα είναι ακριβώς οι ίδιοι με εκείνους που εργάστηκαν στις 25/1, ενώ μάλιστα η εγκύκλιος αναφέρει ότι «για το διορισμό και την ενημέρωση των διοριζόμενων στις εφορευτικές επιτροπές δεν απαιτείται εκ νέου έκδοση ή επίδοση απόφασης». Ωστόσο, εκφράζονται φόβοι πως θα προκύψουν ελλείψεις καθώς ορισμένοι μπορεί να δηλώσουν αδυναμία για λόγους ανυπέρβλητους (μετοίκηση στο εξωτερικό, στρατιωτική θητεία). Παραμένει άγνωστο εάν τελικώς θα εκδοθούν διοριστήρια για να μετρηθούν όσοι σίγουρα θα προσέλθουν και να αναζητηθούν αναπληρωτές.

Ένστολοι

Μεγάλα προβλήματα δημιουργήθηκαν με την απόφαση του υπουργείου να δοθεί μόλις μία ημέρα προκειμένου να δηλώσουν οι ένστολοι πού θα ψηφίσουν, να σταλούν οι σχετικοί κατάλογοι στα Πρωτοδικεία και να υποβληθούν ενστάσεις.

Δικαίωμα ψήφου

Το έχουν όλοι οι Έλληνες που βρίσκονται εντός επικράτειας την ημέρα της ψηφοφορίας με εξαίρεση όσους το έχασαν με δικαστική απόφαση. Στην ψηφοφορία συμμετέχουν κανονικά και 108.371 πολίτες που συμπληρώνουν το 18ο έτος της ηλικίας μέσα στο 2015 καθώς η ψηφοφορία γίνεται με βάση τη Β΄ Αναθεώρηση των εκλογικών καταλόγων (τέλος Απριλίου) και έχουν περιληφθεί κανονικά οι νέοι εκλογείς. Η συμμετοχή δεν είναι υποχρεωτική.

Επιτροπές υποστήριξης

Με δυσκολίες προχωρά η διαδικασία σύστασης των Επιτροπών Υποστήριξης του «Ναι» και του «Όχι» που προβλέπει ο νόμος 4023/2011. Οι Επιτροπές αυτές υποκαθιστούν στην περίοδο πριν από ένα δημοψήφισμα τα πολιτικά κόμματα καθώς είναι εκείνες που «οργανώνουν» την προεκλογική εκστρατεία, μοιράζονται χρόνο για εκπομπή διαφημιστικών μηνυμάτων και ορίζουν αντιπροσώπους στα εκλογικά τμήματα. Σε καθεμία από τις Επιτροπές μπορεί να δηλώσουν συμμετοχή τα κόμματα αλλά και άλλοι φορείς (επαγγελματικοί, επιστημονικού, συνδικαλιστικοί, κοινωνίας πολιτών) αλλά ατό έπρεπε να είχε γίνει χθες. Εικάζεται ότι μέσα στην ασφυκτική προθεσμία θα είναι τελικώς μόνο τα κόμματα που θα ενταχθούν.

Άδειες εκλογέων

Θα χορηγηθούν άδειες όπως γίνεται συνήθως στις εκλογές για δημοσίους και ιδιωτικούς υπαλλήλους. Δεν αναστέλλονται οι άδειες των δημοσίων υπαλλήλων εκτός εκείνων που εμπλέκονται στο δημοψήφισμα. Παραμένει άγνωστο εάν τελικώς θα επιτευχθούν εκπτώσεις στα εισιτήρια για όσους πρέπει να μετακινηθούν.

Δήμαρχοι και περιφέρειες συνεδριάζουν σήμερα εκτάκτως προκειμένου να δουν τα οργανωτικά προβλήματα που υπάρχει κίνδυνος να προκύψουν στην προετοιμασία του δημοψηφίσματος μέσα στις ασφυκτικές προθεσμίες και με τις τράπεζες κλειστές.

----------------------

Βούτσης: Το δημοψήφισμα θα κοστίσει 20 εκατ. ευρώ

Η ανακοίνωση του αποτελέσματος σε συνεργασία με την εταιρεία Singular Logic.

Διευκρινίσεις για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος δίνει ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξη Τύπου.

Όπως σημείωσε ο κ. Βούτσης το κόστος υπολογίζεται σε 20 εκατ. ευρώ, δηλαδή περίπου το 50% του κόστους των τελευταίων βουλευτικών εκλογών.

Όπως ενημέρωσε, το υπουργείο θα μεριμνήσει για την γρήγορη και ακριβή ανακοίνωση του εκλογικού αποτελέσματος σε συνεργασία με την εταιρεία Singular Logic.Πηγή: http://www.enikos.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γαλλία: Πέθανε ο Σαρλ Πασκουά


Ο πρώην υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας, Σαρλ Πασκουά, ένας από τους σημαντικότερους πολιτικούς της γκολικής δεξιάς και εκ των σημαντικότερων συνεργατών των πρώην προέδρων Ζακ Σιράκ και Νικολά Σαρκοζί, απεβίωσε σήμερα σε ηλικία 88 ετών, σύμφωνα με μια επίσημη ανακοίνωση.

Ο Πασκουά, πρώην γερουσιαστής, είχε αποχωρήσει το 2011 από την πολιτική, που είχε σημαδευτεί από τη βαριά σκιά της δράσης του που αφορούσε τις μυστικές υπηρεσίες, ιδίως τα δίκτυά τους στην Αφρική και ένα σκάνδαλο πώλησης όπλων στην Ανγκόλα.
Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εισαγωγές μόνο για τρόφιμα - καύσιμα - φάρμακα


Επιχειρήσεις εισαγωγής τροφίμων, ειδών πρώτης ανάγκης, καυσίμων και φαρμάκων είναι αυτές που θα έχουν προτεραιότητα στις πληρωμές και τα εμβάσματα προς το εξωτερικό, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές. Μια πρακτική που μεν θα διασφαλίζει αυτές τις κατηγορίες, όσο είναι δυνατόν, θα οδηγήσει όμως σε ανατιμήσεις και πιθανή έλλειψη προϊόντων σε άλλους κλάδους.

Πηγές της Αντιπροεδρίας σε χθεσινή άτυπη ενημέρωση των δημοσιογράφων ανέφεραν ότι τα capital controls ισχύουν για επιχειρήσεις με δραστηριότητα στο εξωτερικό, οπότε υπάρχει «μπλόκο» στην έξοδο χρημάτων. Για να γίνει μια συναλλαγή με το εξωτερικό θα πρέπει να περάσει από την έγκριση της αρμόδιας Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών. Οι ενδιαφερόμενοι επιχειρηματίες θα πρέπει να απευθύνονται στις τράπεζες με τις οποίες συνεργάζονται και εκείνες θα μεταφέρουν το αίτημα στην Επιτροπή.

Η Επιτροπή θα εγκρίνει και το ποσό της συναλλαγής αλλά και το αν θα πραγματοποιηθεί ή όχι. «Προτεραιότητα θα δοθεί στις συναλλαγές που αφορούν σε προμήθειες καυσίμων, βασικών ειδών διατροφής αλλά και ζητημάτων που σχετίζονται με την Υγεία», ανέφεραν αρμόδιες πηγές.

Στην ερώτηση τι θα γίνει με άλλες επιχειρήσεις, η απάντηση ήταν πως «η Επιτροπή θα αποφασίσει εάν και σε τι ύψος θα εγκριθεί μια συναλλαγή».

Στην επόμενη ερώτηση εάν με αυτή τη λογική είναι δυνατόν να προκύψουν προβλήματα σε εισαγωγές και έλλειψη προϊόντων, οι εκπρόσωποι της κυβέρνησης αναγκάστηκαν να απαντήσουν καταφατικά.

Στο μεταξύ, στον αέρα βρίσκονται οι Έλληνες εξαγωγείς, καθώς οι μεταφορές των προϊόντων που προορίζονται για το εξωτερικό πρέπει να προπληρώνονται, ενώ τα φορτία έχει συμφωνηθεί να φεύγουν σε συγκεκριμένες ημερομηνίες. Εξάλλου, πολλά προϊόντα, όπως φρούτα και λαχανικά, ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες και κινδυνεύουν να σαπίσουν. Για το λόγο αυτό, η πρόεδρος του Πανελληνίου Συνδέσμου Εξαγωγέων, Χριστίνα Σακελλαρίδη, θα συναντηθεί άμεσα με την ηγεσία του Enterprise Greece ζητώντας να βγουν από τον… πάγο και οι οικονομικές συναλλαγές που αφορούν στις εξαγωγές.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έρευνα του CNN για το κατά πόσο οι Έλληνες χρησιμοποιούν bitcoins


«Τα capital controls είναι αφορμή για να στραφούν καταναλωτές και επιχειρήσεις στο ηλεκτρονικό νόμισμα».
Δημοσκόπηση» για το ενδιαφέρον που μπορεί να κινεί εν μέσω οικονομικής κρίσης το ηλεκτρονικό νόμισμα bitcoin στους Έλληνες διενεργεί το CNN στην ειδική ενότητα money.

Στην ειδική φόρμα το ειδησεογραφικό δίκτυο καλεί τους Έλληνες να καταθέσουν την εμπειρία τους εάν πλέον με τον περιορισμό των αναλήψεων σκέφτονται να μετατρέψουν τα χρήματά τους στο ηλεκτρονικό νόμισμα.

Επίσης ρωτάει αν είναι γνωστά στην Ελλάδα τα μέρη που μπορεί να χρησιμοποιηθεί το bitcoin για τις συναλλαγές ή αν οι Έλληνες επιχειρηματίες σκέφτονται να δέχονται στο μέλλον πληρωμές με ηλεκτρονικό νόμισμα.

Οι μαρτυρίες των Ελλήνων και τα αποτελέσματα της έρευνας για το ενδιαφέρον του ελληνικού κοινού για το bitcoin δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμα.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...