Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για θέματα ανθρώπων με αναπηρία

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Υπέρ του νόμου ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, οι ΑΝΕΛ και το ΠΑΣΟΚ..
Δεκτό κατά πλειοψηφία επί των άρθρων, στο σύνολό του και στις τροπολογίες του έγινε από την Ολομέλεια το σχεδίου νόμου: «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα και άλλες διατάξεις».

Υπέρ του νομοσχεδίου ψήφισαν ο ΣΥΡΙΖΑ, το Ποτάμι, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και το ΠΑΣΟΚ. «Παρών» δήλωσαν η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ.

Εξάλλου, σημειώνεται ότι η ΝΔ είχε αποχωρήσει από χθες από τη συζήτηση του νομοσχεδίου και δεν συμμετείχε στη ψηφοφορία.

Οι τροπολογίες

Εξάλλου ψηφίστηκαν οι τροπολογίες του υπουργείου Οικονομικών που αφορούν στην παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων μέχρι την 27η Ιουλίου 2015 και στην παράταση της προθεσμίας υποβολής αίτησης για υπαγωγή στη ρύθμιση οφειλών (ν.4321/2015) έως και την 15η Ιουλίου 2015.

Εξάλλου ψηφίστηκε τροπολογία του υπουργείου Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού για τις κεφαλαιουχικές εταιρείες, ανώνυμες εταιρείες και ΕΠΕ και αφορά την προθεσμία σύγκλησης γενικής συνέλευσης. Όπως, επίσης, η τροπολογία του υπουργείου Εργασίας σχετικά με τη διαχείριση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Προσαρμογής και Παγκοσμιοποίησης.

Ψηφίστηκαν, επίσης μια σειρά από τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές. Μεταξύ άλλων η τροπολογία που αφορά την παράταση ισχύος της μετενέργειας για να μην υπάρχει κανένα πρόβλημα με όσους εργαζόμενους παίρνουν τον κατώτατο μισθό. Δεκτή έγινε και η τροπολογία για την παράταση της ισχύουσας ρύθμισης σχετικά με τις οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία.

Επιπλέον ψηφίστηκε η τροπολογία για ειδική ρύθμιση για τους ασφαλισμένους του ΕΤΑΑ σχετικά με τις αυξημένες, επιβαρυντικές ασφαλιστικές εισφορές από τον Ιούλιο του 2011 έως την 31η Δεκεμβρίου 2014.

Επίσης ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για συνδρομή σε ΑμεΑ παροχών αναπηρίας και αμοιβών για προγράμματα απασχόλησης και για την παράταση ισχύος των προϋπολογισμών ΟΤΑ Α' βαθμού οικονομικού έτους 2014. Επιπλέον ψηφίστηκαν οι τροπολογίες για τη χορήγηση επικουρικής σύνταξης από τον κλάδο Επικουρικής Ασφάλισης Ναυτικών λόγω ναυτικού εργατικού ατυχήματος και για μια παράταση νόμου προκειμένου αν ναυπηγικές επιχειρήσεις πληρώνουν τρέχουσες εισφορές, να παγώσουν οι προηγούμενες μέχρι ένα ορισμένο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι για την τροπολογία του ΚΚΕ για εργαζόμενους που απολύθηκαν από αγροτικούς συνεταιρισμούς και ενώσεις, ο κ. Στρατούλης ανέφερε ότι θα έρθει μέσα στο μήνα με άλλο νομοσχέδιο (σε συνεργασία με τους βουλευτές που την πρότειναν) γιατί χρειάζεται έκθεση από τη Γενική Διεύθυνση Οικονομικών του υπουργείου αλλά και έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.