Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Σύμβαση της Περιφέρειας με το δήμο Περάματος για τη φτώχεια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το 65% των πολιτών ζει με μηδενικό εισόδημα.

Προγραμματική σύμβαση μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής και του δήμου Περάματος υπεγράφη σήμερα το μεσημέρι με τίτλο «Πρόγραμμα Δράσεων Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Πολιτικής στην Περιοχή Δήμου Περάματος», που αφορά σε δράσεις κατά της φτώχειας.

Στην τελετή υπογραφής της σύμβασης, που έγινε στο δημαρχείο του Περάματος, παρευρέθηκαν η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου και ο αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης.

Ο δήμαρχος Περάματος Γιάννης Λαγουδάκης, δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Μετά από αρκετά χρόνια, ταλαιπωρίας, ελέγχων και γραφειοκρατίας που εμπόδιζαν την εφαρμογή ενός προγράμματος που θα απαλύνει την φτώχεια στο Πέραμα, σήμερα με την περιφερειάρχη υπογράψαμε τη σύμβαση που τόσο ανάγκη την έχει μια περιοχή που έχει τεράστια ανεργία, έχει φτώχεια και η ανθρωπιστική κρίση έχει χτυπήσει πάνω από το 50% των κατοίκων της περιοχής. Θεωρούμε πως με αυτήν τη μεγάλη βοήθεια που προφέρει η Περιφέρεια μέσω του προγράμματος στην περιοχή μας, θα μπορέσουμε να ανακουφίσουμε όσους συμπολίτες υποφέρουν από την ανεργία και την φτώχεια και παράλληλα θα βοηθήσουμε να διατηρήσουν την αξιοπρέπεια τους πολίτες που τόσο πολύ πλήττονται τα τελευταία χρόνια από τα μνημονικά μέτρα».

«Σήμερα στο Πέραμα, η Περιφέρεια Αττικής, υπογράψαμε μια προγραμματική σύμβαση συνεργασίας με τον δήμο. Βασική λογική είναι να οργανώσουμε 6 δράσεις αντιμετώπισης της φτώχειας. Στο Πέραμα δικαιολογείται πέρα για πέρα ο ορισμός της ανθρωπιστικής κρίσης, αφού το 60% των εργαζομένων, είναι μακροχρόνια άνεργοι και το 65% από αυτούς ζουν με μηδενικό εισόδημα. Αυτή η ενέργεια από μόνη της δεν φτάνει. Ακολουθεί ένα μεγάλο πρόγραμμα σύμπραξης όλων των δήμων με την Περιφέρεια, σίτισης και ένδυσης, και επιχειρούμε να οργανώσουμε και άλλες κοινωνικές δομές», δήλωσε με την σειρά του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Γαβρίλης.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο δήμαρχος Περάματος επισκέφτηκε μαζί με τους εκπροσώπους της Περιφέρειας το κολυμβητήριο «Γ. Κασιμάτης» και το ανοικτό θέατρο «Μ. Θεοδωράκης» που βρίσκονται στην περιοχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.