Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Καμμένος: Σε ετοιμότητα οι Ένοπλες Δυνάμεις - Περιπολίες σε όλη τη χώρα


«Ο Ένοπλες Δυνάμεις πήραν εντολή για περιπολίες σε όλη την Ελλάδα στους ορεινούς όγκους», δήλωσε ο υπουργός Εθνικής 'Αμυνας και πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Π. Καμμένος, προσερχόμενος στο Μαξίμου, με αφορμή τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει σε όλη την Ελλάδα.

Ο ΥΕΘΑ εξήγησε πως οι ένοπλες δυνάμεις είναι σε επιφυλακή, αφού "τις τελευταίες ώρες σε όλη την Ελλάδα βλέπουμε πυρκαγιές με διαφορετικές εστίες. Επειδή είναι πολύ πιθανό να έχουμε εμπρησμούς και προσπάθεια ενός κλίματος όπως του 2007".

"Ζητώ και από τους πολίτες εθελοντές να βρίσκονται κάτω από το συντονισμό της πυροσβεστικής υπηρεσίας είπε ο υπουργός, να συνδράμουν στο έργο της κατάσβεσης και της πρόληψης", τόνισε ο κ. Καμμένος.


Πηγή: http://www.newsbomb.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ανατρεπτικές πλευρές των ιστορικών κακών


Όλοι έχουμε τις ιδιαιτερότητές μας…

Είναι γεγονός ότι το ξυράφι της Ιστορίας κόβει πολλά από την προσωπικότητα κάποιου, αφήνοντας να φανούν μια χούφτα μόνο από τα χαρακτηριστικά της, συνήθως τα πιο διαβόητα.

Ιδιαίτερα αν είσαι κακός, παρανοϊκός, δικτάτορας και τέτοια πράγματα, τότε ο κόσμος θα σε θυμάται αποκλειστικά για τις ανατριχιαστικές πράξεις και τα εγκλήματά σου, αφήνοντας όλα τα άλλα στο περιθώριο της δημόσιας σφαίρας.

Όσο τέρατα όμως κι αν ήταν, συνήθως έκαναν πολλά περισσότερα απ’ όσα τους θυμόμαστε να κάνουν, αν και οι πράξεις αυτές επισκιάστηκαν φυσικά από τον τρόμο και τον όλεθρο που έσπειραν.

Δεν παύει όμως να ήταν ανθρώπινα όντα και ως τέτοια παραήταν πολύπλευρα για να χωρέσουν στα στερεοτυπικά σχήματα της παγκόσμιας ιστορίας…

Ο Αλ Καπόνε οργάνωσε ένα από τα πρώτα ιδιωτικά συσσίτια



Ήταν κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Ύφεσης και πολύ πριν από το «New Deal» του προέδρου Φράνκλιν Ρούσβελτ που η ανεργία και η πείνα θέριζαν στην Αμερική. Τότε ήταν που η πολιτεία και η εκκλησία οργάνωναν συσσίτια για τις ορδές των νεόπτωχων, με πολλούς πλούσιους πολίτες να τα στηρίζουν οικονομικά. Στο Σικάγο ωστόσο ο διαβόητος αρχιμαφιόζος εγκαθίδρυσε δικό του συσσίτιο, ένα από τα πρώτα που στήθηκαν αποκλειστικά από πολίτη!

Ο Καπόνε εκμεταλλεύτηκε τη λαϊκή δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση και έκανε τον εαυτό του δημοφιλή και φιλάνθρωπο, οργανώνοντας δωρεάν συσσίτιο για όλους. Το 1931, ο τοπικός Τύπος του Σικάγου ισχυριζόταν ότι 120.000 μερίδες μοιράζονταν καθημερινά από την αγαθοεργία του «Σημαδεμένου», σπεύδοντας να τον παρομοιάσει με τον Ρομπέν των Δασών. Ταυτοχρόνως, φρόντιζε πάντα να δίνει δουλειά στις νόμιμες επιχειρήσεις του σε αναξιοπαθούντες και οργάνωνε ταυτοχρόνως συσσίτια σε αργίες και γιορτές, τρέφοντας χιλιάδες συμπολίτες του. Το συσσίτιο το κράτησε μάλιστα και όταν ήταν στη φυλακή, καθώς η αγάπη του για τον φτωχό φαινόταν να είναι γνήσια…

Ο Τζορτζ Κάστερ είχε παιδί με ινδιάνα ερωμένη



Ο διαβόητος ρατσιστής και ινδιανοφάγος αντισυνταγματάρχης Τζορτζ Κάστερ μνημονεύεται για τα εγκλήματά του κατά του τοπικού αμερικανικού στοιχείου αλλά και για την πανωλεθρία του φυσικά στη Μάχη του Λιτλ Μπίγκχορν. Παρά το γεγονός όμως ότι ήθελε τους Ινδιάνους νεκρούς και ήταν θεοσεβούμενος και καλός οικογενειάρχης, φέρεται να διατηρούσε κρυφό ερωτικό δεσμό με Ινδιάνα Σεγιέν, η οποία του χάρισε και έναν γιο!

Μετά την εκτεταμένη σφαγή που εξαπέλυσε κατά των ινδιάνικων φυλών το 1868, έπιασε πολλές Ινδιάνες και τα παιδιά τους αιχμάλωτους πολέμου και μία εξ αυτών τη χρησιμοποιούσε ως διερμηνέα, παρά το γεγονός ότι η κοπέλα δεν μιλούσε γρι αγγλικά. Ήταν όμως όμορφη και ο στρατιωτικός άρχισε να την πολιορκεί, με το κόρτε να καταλήγει σε δεσμό και σύντομα να αποδίδει ένα παιδί με κατάξανθα μαλλιά, απόδειξη τρανή ότι δεν ήταν Ινδιάνου. Την επόμενη χρονιά, ο Κάστερ υπέγραψε σύμφωνο ειρήνης με τους Σεγιέν και εγκατέλειψε τον καταυλισμό τους, υποσχόμενος πάντως στην ινδιάνα ερωμένη του ότι θα επέστρεφε. Τον πρόλαβε όμως ο θάνατος στη Μάχη του Λιτλ Μπίγκχορν…

Ο Φιντέλ Κάστρο διακινούσε κοκαΐνη στη δεκαετία του 1980



Παρά το γεγονός ότι στον δημόσιο λόγο του ήταν πάντα κατά των ναρκωτικών, ο κουβανός ηγέτης ήξερε καλά ότι τα ναρκωτικά απέφεραν αστρονομικά κέρδη στους διακινητές, την ίδια ώρα που στη δεκαετία του 1980 οι χώρες της σοβιετικής σφαίρας επιρροής πάλευαν να κρατηθούν όρθιες, η χρηματοδότηση της Κούβας έπνεε λοιπόν τα λοίσθια.

Για να διατηρήσει γεμάτα τα δημόσια ταμεία, ο Κάστρο επέτρεψε να γίνει η Κούβα διαμετακομιστικό κέντρο κοκαΐνης, διοχετεύοντας την ουσία από τη Λατινική Αμερική κατευθείαν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τη CIA, ο Κάστρο πληρωνόταν σε φορτία κοκαΐνης για τα όπλα που έστελνε στους κολομβιανούς αντάρτες, τα οποία έστελνε κατόπιν στην κουβανική μαφία της Αμερικής, διατηρώντας έτσι τη ρευστότητα της χώρας του.

Οι αμερικανικές αρχές είχαν στο στόχαστρο τον διαβόητο αμερικανο-κουβανό «βαρόνο» της κοκαΐνης Ρεινάλντο Ρουίζ, ο οποίος δεν έκλεινε το στόμα του για τα καραβιές κοκαΐνης που έρχονταν από την Κούβα εκείνη την περίοδο. Η αμερικανική Δίωξη Ναρκωτικών ήταν μάλιστα έτοιμη να συλλάβει τους συνδέσμους του Κάστρο στις ΗΠΑ, αν και την επιχείρηση σταμάτησε η CIA το 1989, για λόγους που δεν έγιναν ποτέ γνωστοί.

Ξέρουμε πάντως ότι οι Αμερικανοί ήταν έτοιμοι να απαγάγουν τον στρατηγό Χοσέ Αμπράντες, ιθύνοντα νου στον συντονισμό των καρτέλ, αν και ο ίδιος τους πρόλαβε και έφυγε από τον κόσμο αιφνιδίως. Ο Κάστρο ένιψε κατόπιν τας χείρας του ενορχηστρώνοντας μια σειρά από δίκες-παρωδία με υψηλόβαθμα στρατιωτικά στελέχη που σύρθηκαν στη δικαιοσύνη για το κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης στις ΗΠΑ…

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ ήταν ιμπρεσάριος της όπερας



Πριν αναλάβει τα ηνία της Βόρειας Κορέας το 1994, ο διαβόητος ηγέτης είχε ήδη ανεβάσει με κατακλυσμιαία επιτυχία την όπερα «Θάλασσα Αίματος», που ήταν βασισμένη σε βιβλίο του πατέρα του, Κιμ Ιλ Σουνγκ! Η πρεμιέρα έγινε το 1971 στην Πιονγιάνγκ και η τρομακτική της απήχηση ώθησε τον ιμπρεσάριο γιο να ονομάσει τη θεατρική του επιχείρηση «Θάλασσα Αίματος».

Θα περίμενε κανείς, γνωρίζοντας και τον τρόπο που κυβερνά το καθεστώς τη χώρα, η όλη απήχηση να ήταν σκηνοθετημένη, φαίνεται πάντως ότι ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε πάρει πολύ στα σοβαρά τη δουλειά του: επόμενη παραγωγή του που ανέβηκε στο Πεκίνο έλαβε διθυραμβικές κριτικές τόσο από κινέζους όσο και δυτικούς κριτικούς.

Ο Κιμ Γιονγκ Ιλ είχε ειδικευτεί εξάλλου στο θέατρο, τη μουσική και το σινεμά, παρά το γεγονός ότι ο πατέρας του ήταν δικτάτορας και κάποια στιγμή θα κληρονομούσε τη χώρα, κάνοντας τις πρώτες του δουλειές στον κινηματογράφο πριν μεταπηδήσει στην όπερα. Παραμένει περίεργο το πώς μια τόσο καλλιτεχνική φλέβα με πολλές ευαισθησίες θα άφηνε τον λαό του να πεθαίνει της πείνας μόλις αναλάμβανε τη διακυβέρνηση…

Ο συγγραφέας Σαντάμ Χουσεΐν



Αν δεν ήταν διαβόητος δικτάτορας που ήθελε να καταστρέψει τη Δύση, ο Χουσεΐν θα μπορούσε να είχε κάνει καριέρα στις τέχνες και τα γράμματα. Το 2000 κυκλοφόρησε στο Ιράκ το μυθιστόρημά του «Η Ζαμπίμπα και ο βασιλιάς», που έγινε αμέσως μπεστ-σέλερ. Η τρυφερά πλευρά του μυθιστοριογράφου Χουσεΐν απεικόνισε μια ιστορία αγάπης, την οποία έντυσε με ποιητικούς και φιλοσοφικούς στοχασμούς για τη θέση του άντρα και της γυναίκας, για την εργασία, την άσκηση εξουσίας και τον ρόλο της Ιστορίας!

Το βιβλίο πρωτοεκδόθηκε μάλιστα χωρίς όνομα συγγραφέα, καθώς ο Χουσεΐν φοβόταν μήπως χάσει το αιμοσταγές προφίλ του, αν και σύμφωνα με τη CIA ο Σαντάμ οικειοποιήθηκε απλώς τη δουλειά πραγματικού συγγραφέα. Ο ίδιος ανώνυμος συγγραφέας κυκλοφόρησε μάλιστα άλλες δύο ερωτικές ιστορίες, «Το απόρθητο φρούριο» και «Άνθρωποι και η πόλη», οι οποίες έγιναν επίσης ανάρπαστες, πριν αναγκαστεί ο Χουσεΐν να γίνει φυγάς και να ζει στην υπόγεια τρύπα του.

Περιμένοντας μάλιστα την εκτέλεσή του το 2004, άρχισε να γράφει άλλο ένα πεζό αλλά και μια σειρά από ποιήματα, κάτι που ανέτρεψε τους ισχυρισμούς της CIA καθώς το συγγραφικό ύφος ήταν παρόμοιο με τα βιβλία που είχαν ήδη εκδοθεί και όλοι στο Ιράκ ήξεραν ότι ήταν δικά του…


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλήγμα στην κλωστοϋφαντουργία από τα capital controls


Τετράμηνο στο «κόκκινο» εξαιτίας και της παρατεταμένης διαπραγμάτευσης.
Στη δίνη των πολιτικών εξελίξεων βρέθηκαν στο πρώτο τετράμηνο του 2015 οι ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης-κλωστοϋφαντουργίας, με αποτέλεσμα να σημειωθεί αρνητική μεταβολή στα μεγέθη τους, όπως προκύπτει από στοιχεία, που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πλεκτικής – Ετοίμου Ενδύματος Ελλάδος (ΣΕΠΕΕ). Ιδίως μετά το κλείσιμο των τραπεζών και την επιβολή των κεφαλαιακών ελέγχων, οι επιχειρήσεις του κλάδου είδαν να «ξηλώνονται» περαιτέρω οι αντοχές τους, καθώς οι λιανικές πωλήσεις μειώθηκαν σε ποσοστό μεταξύ 40% και 70%, σύμφωνα πάντα με τον ΣΕΠΕΕ, ο οποίος επισημαίνει ότι «η παρατεταμένη περίοδος διαπραγμάτευσης με τους δανειστές έχει επηρεάσει αρνητικά την κατανάλωση και τις πωλήσεις των επιχειρήσεων».

Αναλυτικότερα, στο τετράμηνο Ιανουαρίου – Απριλίου 2015 ο κύκλος εργασιών των επιχειρήσεων ένδυσης στην εγχώρια αγορά σημείωσε πτώση κατά 6% και εκείνων που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της κλωστοϋφαντουργίας κατά 5,1%. Όσον αφορά πάντως το εξωτερικό εμπόριο, οι εξαγωγές ένδυσης– κλωστοϋφαντουργίας ανήλθαν σε 431 εκατ. ευρώ σημειώνοντας αύξηση 3,6% έναντι του α’ τετραμήνου του 2014. Η αύξηση οφείλεται στην άνοδο των εξαγωγών βαμβακιού κατά 7,6% και στην αύξηση των εξαγωγών της κλωστοϋφαντουργίας κατά 5,3%. Η ένδυση κατέγραψε οριακή αύξηση της τάξης του 0,5%.

«Με τις σημερινές κρίσιμες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί στην αγορά επιβάλλεται η άμεση οριστικοποίηση της νέας συμφωνίας με την τρόικα και το άνοιγμα των τραπεζών για να επανέλθει σταδιακά η ομαλότητα και η ηρεμία στην αγορά. Η όποια συμφωνία γέφυρα πρέπει να καλύψει άμεσα και τις οφειλές του κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα γιατί οι επιχειρήσεις δεν αντέχουν χρονικά μέχρι την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων για το νέο πρόγραμμα» υπογραμμίζει ο ΣΕΠΕΕ και προσθέτει: «επιβάλλεται να κινηθεί άμεσα η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με στόχο την στήριξη της αγοράς μέσω της αποπληρωμής των υφιστάμενων και της προκήρυξης των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ».

Μάλιστα, επισημαίνει ότι, υπό τις συνθήκες που λειτουργεί η ελληνική οικονομία, επιβάλλεται να ενεργοποιηθεί το άρθρο της συνθήκης της ΕΕ βάσει τού οποίου καταργούνται οι περιορισμοί De Minimis (σ.σ. τα προγράμματα που εμπίπτουν στον κανονισμό De Minimis θέτουν ως μέγιστο συνολικό όριο επιχορήγησης μιας επιχείρησης τις 200.000 ευρώ για την τελευταία τριετία). Προτείνεται παράλληλα η ταυτόχρονη αύξηση της χρηματοδότησης των επιχειρήσεων σε ποσοστό πάνω από 70%. "Η στήριξη των επιχειρήσεων στο μεσοδιάστημα έως την συμφωνία για το νέο Πρόγραμμα διάσωσης αποτελεί προϋπόθεση για να υπάρχει αντικείμενο διάσωσης" καταλήγει η διοίκηση του ΣΕΠΕΕ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Διαμέρισμα "κρυμμένο" σε πύργο ρολογιού


Μέσα στο διάσημο ρολόι του σιδηροδρομικού σταθμού St Pancras στο Λονδίνο βρίσκεται ένα από τα πιο καλά κρυμμένα μυστικά της πόλης. Ποιο είναι αυτό; Ο λόγος για ένα όμορφο διαμέρισμα δύο δωματίων με ταβάνι ύψους 10 μέτρων και χαρακτηριστικά του 19ου αιώνα, που νοικιάζεται προς 136 ευρώ τη μέρα. Το ακίνητο αποτελούσε μέρος του Midland Grand Hotel, με αποκλειστικό σχεδιασμό από τον διάσημο αρχιτέκτονα Sir George Gilbert Scott.

Στα εγκαίνια του 1873, το πρωτότυπο ξενοδοχείο ήταν από τα πιο ακριβά της πόλης, με βασιλικά φωτιστικά, δωμάτια με χρυσά φύλλα στους τοίχους και τζάκι σε κάθε χώρο. Το ξενοδοχείο πέρασε στα χέρια του Σιδηροδρομικού Σταθμού το 1922 πριν κλείσει οριστικά το 1935. Το 2011 το εν λόγω διαμέρισμα άνοιξε τις πόρτες του στο κοινό που θέλει να μείνει για λίγες μέρες στη λονδρέζικη πόλη απολαμβάνοντας νοσταλγικές στιγμές στο εσωτερικό του.

Δείτε τις φωτογραφίες








Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σοκάρει το πλιάτσικο στις αποσκευές των επιβατών της πτήσης MH17


Δείτε το ερασιτεχνικό βίντεο ένα χρόνο μετά.

Αποστροφή προκάλεσε στην Αυστραλία η δημοσίευση νέου βίντεο που δείχνει τη λεηλασία των αποσκευών της πτήσης MH17 του Boeing 777 της Malaysia Airlines που καταρρίφθηκε πριν από έναν ακριβώς χρόνο στην ανατολική Ουκρανία.

Το αεροσκάφος καταρρίφθηκε σε ζώνη κοντά στη γραμμή του μετώπου των συγκρούσεων ανάμεσα στις φιλορωσικές αυτονομιστικές και τις ουκρανικές δυνάμεις. ΟΙ 298 επιβαίνοντες σκοτώθηκαν, στην πλειοψηφία τους Ολλανδοί και Αυστραλοί.

Η Daily Telegraph του Σίδνεϊ, η οποία έδωσε στη δημοσιότητα το βίντεο σήμερα, αναφέρει ότι αυτό προέρχεται από την βάση των αυτονομιστών του Ντονέτσκ και ότι βρίσκεται στην κατοχή της εδώ και μόλις μία εβδομάδα. Μαγνητοσκοπήθηκε από τους φιλορώσους αυτονομιστές αμέσως μετά τη συντριβή, όταν αυτοί θεωρούσαν ότι επρόκειτο για ένα ουκρανικό μαχητικό αεροσκάφος.

Στο ερασιτεχνικό βίντεο εμφανίζονται ένοπλοι με στρατιωτικές στολές ανάμεσα στα συντρίμμια και τα πτώματα να ανοίγουν τις αποσκευές των επιβατών και του πληρώματος για να κλέψουν πολύτιμα αντικείμενα, σύμφωνα με την εφημερίδα.



«Είναι ένα αποκρουστικό βίντεο που επιβεβαιώνει τις πληροφορίες που είχαμε λάβει εδώ και 12 μήνες, δηλαδή ότι η πτήση MH17 του Boeing 777 της Malaysia Airlines κατερρίφθη από πύραυλο εδάφους-αέρος», δήλωσε η υπουργός Εξωτερικών Τζούλια Μπίσοπ.

Σύμφωνα με την Daily Telegraph, ένας άνδρας εμφανίζεται, φορώντaς στο λαιμό του το διακριτικό της αυτοανακηρυχθείσας Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Το Κίεβο και οι δυτικές δυνάμεις υποψιάζονται ότι οι φιλορωσικές δυνάμεις των αυτονομιστών κατέρριψαν το αεροσκάφος με πύραυλο εδάφους-αέρος BUK, τον οποίο τούς είχε προμηθεύσει η Ρωσία. Η Μόσχα διαψεύδει κατηγορηματικά αυτήν την εκδοχή και επιρρίπτει την ευθύνη στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Τόνι Αμποτ αποκάλυψε σήμερα επιτύμβια στήλη στην Καμπέρα κατά τη διάρκεια τελετής στη μνήμη των θυμάτων της καταστροφής, στην οποία συμμετείχαν δεκάδες συγγενείς των νεκρών. «Σήμερα θυμόμαστε τους νεκρούς μας και ευχαριστούμε όσους τους έφεραν πίσω στη πατρίδα τους», δήλωσε ο αυστραλός πρωθυπουργός.

«Αλλά πριν απ΄όλα, αναγνωρίζουμε την οδύνη των ανθρώπων που είναι βουτηγμένοι στο πένθος. Ζήσατε την πιο μαύρη χρονιά της ζωής σας. Σήμερα, η χώρα μας αναγνωρίζει τον πόνο σας», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, είχε δηλώσει στο ραδιόφωνο ότι το βίντεο της Daily Telegraph αποδεικνύει ότι η συντριβή δεν ήταν «σε καμία περίπτωση ατύχημα».

Λίγο μετά την τραγωδία, το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ υιοθέτησε την απόφαση 2166 με την οποία ζητείται οι υπεύθυνοι της καταστροφής να λογοδοτήσουν και όλα τα κράτη να συνεργαστούν πλήρως στην έρευνα.

Η Μαλαισία, η Ολλανδία και από σήμερα και η Βρετανία, μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, ζητούν τη συγκρότηση διεθνούς δικαστηρίου για την προσαγωγή στη δικαιοσύνη των υπευθύνων της συντριβής της πτήσης MH17.

«Πρέπει να αποδοθεί δικαιοσύνη για τους 298 που έχασαν τη ζωή τους. Αυτό απαιτεί ένα διεθνές δικαστήριο, που θα υποστηρίζεται από μία απόφαση αναγκαστικού χαρακτήρα για τα κράτη μέλη του ΟΗΕ, ώστε να διωχθούν οι υπεύθυνοι», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε ο βρετανός υπουργός Εξωτερικών Φίλιπ Χάμοντ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Προληπτική φύλαξη τριών σημείων πρασίνου στην Αθήνα - Να τεθούν σ’ επιφυλακή οι Δήμοι της Αττικής ζητεί η ΚΕΔΕ


Υδροφόρες του δήμου Αθηναίων στη φωτιά στον Καρέα.

Σε 24ωρη προληπτική φύλαξη τίθενται ο λόφος του Λυκαβηττού, ο λόφος του Φιλοπάππου, ο λόφος του Στρέφη και σε επιφυλακή το Άλσος Ιλισίων και η Ακαδημία Πλάτωνος.

Η φύλαξη θα διαρκέσει έως ότου πάψουν να ισχύουν οι προειδοποιήσεις της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για πολύ υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς.

Εν τω μεταξύ στην κατάσβεση της φωτιάς στον Καρέα ο δήμος Αθηναίων συμβάλλει με τρεις υδροφόρες ανταποκρινόμενος στο αίτημα του δήμου Βύρωνα.

-----------------

Ποια μέτρα ζητεί η Ένωση.

Σε εγρήγορση καλεί η ΚΕΔΕ τους Δήμους της Αττικής ,μετά τις μεγάλες πυρκαγιές που μαίνονται από το πρωί σε Υμηττό και Κορωπί.

Συνεκτιμώντας τις μετεωρολογικές συνθήκες, οι οποίες αναμένονται να επιδεινωθούν τις αμέσως επόμενες ώρες, η ΚΕΔΕ καλεί τους δήμους της Αττικής, να προβούν σε μια σειρά μέτρων.

Συγκεκριμένα:

Α. Τα γραφεία πολιτικής προστασίας να θέσουν σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας όλο το εμπλεκόμενο προσωπικό και τα μέσα, σύμφωνα με τα υφιστάμενα σχέδια.

Β. Να διαθέσουν ειδικά μέσα, όπως πχ. πυροσβεστικά οχήματα, υδροφόρες, προωθητές γαιών, οχήματα μεταφοράς προσωπικού και εξοπλισμού κ.α. στους πληττόμενους δήμους μετά από τον συντονισμό του Πυροσβεστικού Σώματος και της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας.

Γ. Να εντείνουν την αστυνόμευση-επιτήρηση του περιαστικού Δάσους της περιοχής τους σε 24ωρη βάση.

Δ. Να θέσουν σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας τις πιστοποιημένες εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής τους.

Ε. Να αποτρέψουν τις άσκοπες μετακινήσεις πολιτών προς τις περιοχές των μετώπων των πυρκαγιών.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μίχαλος: Να διευθετηθούν τα προβλήματα με τις επιταγές και τον Τειρεσία


Επιστολή σε Τσακαλώτο από τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ.

Την άμεση διευθέτηση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν χιλιάδες επιχειρήσεις να βρεθούν στη μαύρη λίστα του Τειρεσία χωρίς να ευθύνονται, λόγω «λήξης» των επιταγών που έχουν εκδώσει, ζητεί με επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Όπως εξηγεί στην επιστολή του ο κ. Μίχαλος, λόγω της παρατεταμένης τραπεζικής αργίας ένας πολύ μεγάλος αριθμός επιταγών που έχουν εκδοθεί από τις επιχειρήσεις έχουν λήξει ή πρόκειται να λήξουν στο διάστημα 30 /6 έως 30/7. Με το υπάρχον καθεστώς, οι επιταγές αυτές θα πρέπει να εξοφληθούν εντός 8 ημερών από το άνοιγμα των τραπεζών.

Με δεδομένη, ωστόσο, τη μαζική συσσώρευση των υποχρεώσεων που έχουν οι επιχειρήσεις και την αναστάτωση που έχει προκληθεί στην αγορά, αυτό είναι αδύνατον πρακτικά και κατά συνέπεια είναι επιτακτική η ανάγκη να δοθεί και άλλος χρόνος, τουλάχιστον ενός μήνα, προκειμένου να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους και να ισορροπήσει η αγορά.

Ο κ. Μίχαλος τονίζει στην επιστολή του ότι είναι ταυτόχρονα αναγκαίο να υπάρξει ρύθμιση ώστε οι επιχειρήσεις που βρίσκονται σε αυτή τη δύσκολη θέση, χωρίς δική τους υπαιτιότητα αλλά λόγω της τραπεζικής αργίας, να μην μπαίνουν στον Τειρεσία για το διάστημα μέχρι να επανέλθει η κανονικότητα στις τραπεζικές συναλλαγές.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συγκροτήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ


Νέα πρόεδρος η Ελένη Ζωγραφάκη–Τελεμέ.
Σε σώμα συγκροτήθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΛΜΕ κατά τη χθεσινή του συνεδρίαση.

Ακολουθεί η δομή του:

Πρόεδρος: Ελένη Ζωγραφάκη – Τελεμέ ΣΥΝΕΚ

Γενικός γραμματέας: Νικόλαος Παπαχρήστος ΔΑΚΕ

Ταμίας: Νικηφόρος Κωνσταντίνου ΔΑΚΕ

Μέλη: Νίκος Δάρδαλης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ - ΠΑΜΕ

Θεόδωρος Μαλαγάρης ΣΥΝΕΚ

Βαγγέλης Μπουντουλούλης ΣΥΝΕΚ

Θεοδώρα Ξυπολιά ΣΥΝΕΚ

Κική Γιαννάτου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Παναγιώτα Ιωαννίδου ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ

Δημήτρης Ακτύπης ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΠΑΜΕ

Θεόδωρος Τσούχλος ΔΑΚΕ

Για πρώτη φορά στο ΔΣ της ΟΛΜΕ συμμετέχει εκπαιδευτικός προερχόμενη από το χώρο των αναπληρωτών. Πρόκειται για την αναπληρώτρια μαθηματικό κ.Γιαννάτου, εκλεγμένη με τις Παρεμβάσεις. Η κίνηση αυτή δείχνει εμπράκτως τη στήριξη της παράταξης στους χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

WWF: Από αμέλεια το 40% των πυρκαγιών κάθε χρόνο


Τι συμβουλές δίνει η οργάνωση.

Τουλάχιστον το 40% των πυρκαγιών κάθε χρόνο προκαλούνται από αμέλεια ημών των ιδίων, των πολιτών, ενώ υπολογίζεται ότι αυτό το ποσοστό ξεπερνά το 70% αφού γνωρίζουμε τα αίτια μόνο για τις μισές από τις πυρκαγιές που εκδηλώνονται ετησίως. Αυτή η πραγματικότητα όμως αναδεικνύει και το περιθώριο που έχει ο καθένας από εμάς για να κάνει τη διαφορά στην προστασία των δασών, αναφέρει σε ανακοίνωση του το WWF Ελλάς.

Η ενημέρωση και η προσοχή μπορούν να αποτρέψουν την καταστροφή. Για αυτόν το λόγο και εν μέσω αντιπυρικής περιόδου, το WWF Ελλάς επαναφέρει στην επιφάνεια μια εκστρατεία που στόχο έχει να ενημερώσει τους πολίτες για όσα πρέπει να προσέχουν κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, προκειμένου να μην βιώσουμε καταστροφές, όπως αυτές που μας έχουν πληγώσει όλους τα προηγούμενα χρόνια. Στόχος της καμπάνιας, η οποία αποτελείται από ειδική ιστοσελίδα (www.wwf.gr/panda), καταχωρίσεις στον τύπο, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά σποτ είναι να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για την αποφυγή πυρκαγιών από αμέλεια.

Ο γνωστός ηθοποιός, Χρήστος Χατζηπαναγιώτης υποδύεται έναν συμπολίτη μας που με εξόφθαλμο τρόπο κάνει πράξη όλες αυτές τις απαράδεκτες συνήθειες με φανερό τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς. Την κρίσιμη στιγμή «πιάνεται» επ’ αυτοφώρω από ένα Πάντα, το οποίο τον σταματάει. «Ψησταριά στο δάσος», «Αναμμένο τσιγάρο», «Κάψιμο ξερών χόρτων», «Εργασίες στην ύπαιθρο» είναι τα τέσσερα τηλεοπτικά σποτ παραγωγής ΑΝΕΜΟΝ. Φέτος, λοιπόν, ας γίνουμε συμπρωταγωνιστές του Πάντα για την προστασία των ελληνικών δασών από τις πυρκαγιές.



Τι μπορούμε να κάνουμε:

· Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα, γυαλιά και άλλα σκουπίδια, καθώς συχνά προκαλούν μικροεστίες που μπορεί να εξελιχθούν σε καταστροφικές πυρκαγιές.

· Δεν ανάβουμε φωτιές στην ύπαιθρο, αποθαρρύνουμε όσους δούμε να το κάνουν και ειδοποιούμε άμεσα την Πυροσβεστική για όποια τέτοια δραστηριότητα εντοπίζουμε. Δεν ξεχνάμε ότι το άναμμα φωτιάς την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται από τον νόμο.

· Αποφεύγουμε όλες εκείνες τις εργασίες στην ύπαιθρο που ενέχουν κίνδυνο πυρκαγιάς, όπως κάψιμο ξερών χόρτων, οξυγονοκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες κλπ.

· Ειδοποιούμε άμεσα την Πυροσβεστική (τηλέφωνο 199) για οποιαδήποτε εστία φωτιάς, καπνό ή ακόμα και μυρωδιά πέσει στην αντίληψή μας. Δεν επαναπαυόμαστε ότι το έχει κάνει ή θα το κάνει κάποιος άλλος. Η έγκαιρη επέμβαση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης της φωτιάς και εξαρτάται εν πολλοίς από εμάς.

· Δείτε στο www.wwf.gr/panda όλες τις καταχωρίσεις και τα σποτ.

Η πίεση προς την κυβέρνηση και η κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων αποτελούν την προτεραιότητα τόσο του WWF Ελλάς όσο και άλλων φορέων, αναφέρεται στην ανακοίνωση του WWF, προκειμένου να μην απειλείται κάθε χρόνο το εθνικό μας κεφάλαιο, τα μοναδικά μας δάση.

Η καμπάνια «Ένα Panda δεν μπορεί να κάνει τα πάντα» εντάχθηκε στο πρόγραμμα «Το μέλλον των δασών» που εκπονήθηκε από το WWF Ελλάς και συγχρηματοδοτήθηκε από τα Κοινωφελή Ιδρύματα Ι.Σ. Λάτση, Α.Γ. Λεβέντη, Μποδοσάκη, καθώς και από τις συνεισφορές των υποστηρικτών της οργάνωσης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Φωτογραφίες προσφύγων πριν από έναν αιώνα


Εικόνες μιας άλλης εποχής.

Μια συναρπαστική συλλογή από τα αστυνομικά αρχεία δημοσιεύει το πόρταλ Irish Times, με φωτογραφίες Ιρλανδών προσφύγων στις ΗΠΑ πριν από περίπου 100 χρόνια.

Η συλλογή φωτογραφιών, που είχε δημοπρατηθεί το 2014, χρονολογείται από το 1902-1912 και πρόκειται για φωτογραφίες σύλληψης, από διάφορες περιοχές των ΗΠΑ. Οι εικόνες, συνοδεύονται από προσωπικά στοιχεία αλλά και λεπτομέρειες για τις παράνομες πράξεις που διέπραξαν.












Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σκότωσε 26χρονη και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε


Συγκλονίζει το έγκλημα στην Κατερίνη.

Μια τραγωδία εκτυλίχθηκε χθες το μεσημέρι σε διαμέρισμα στην Κατερίνη, όπου ένας 41χρονος άνδρας πυροβόλησε και τραυμάτισε θανάσιμα με κυνηγετικό όπλο μια 26χρονη κοπέλα και στη συνέχεια αυτοπυροβολήθηκε με το ίδιο όπλο.

Άγνωστα παραμένουν μέχρι στιγμής τα αίτια του εγκλήματος, ενώ η αστυνομία σημειώνει πως το όπλο που χρησιμοποιήθηκε ανήκε στον πατέρα του 41χρονου.

Στον χώρο του διαμερίσματος βρέθηκαν και κατασχέθηκαν το κυνηγετικό όπλο, συνολικά πέντε κάλυκες κυνηγετικών φυσιγγίων και ένα μαχαίρι.

Επίσης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητα κάνναβης και ναρκωτικά δισκία.

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δορυφορική φωτογραφία με τους καπνούς πάνω από την Ελλάδα


Η εικόνα που κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Τις φλόγες από τις πυρκαγιές που έχουν ξεσπάσει από το πρωί καταγράφει δορυφορική φωτογραφία, η οποία κυκλοφόρησε στα κοινωνικά δίκτυα.

Στη φωτογραφία φαίνονται καπνοί από την Αθήνα, αλλά και τη Λακωνία. Μάλιστα, φαίνεται ότι οι άνεμοι πάνε προς νότια.

Την εικόνα δημοσιοποίησε και το Ευρωκοινοβούλιο στον επίσημο λογαριασμό που διατηρεί στο Twitter, μαζί με το μήνυμα: «Η σκέψη μας με αυτούς που αγωνίζονται κάθε δευτερόλεπτο με όλη τους τη δύναμη».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ράλλυ Ακρόπολις 2015 στον ορίζοντα


Η Eurosport Events δεσμεύτηκε για την διοργάνωση και του Ράλλυ Ακρόπολις του 2016.
Μετά από συνεχείς επαφές της Ομοσπονδίας μας με την εταιρεία Eurosport Events, promoter του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Rally της FIA, συμφωνήθηκε να μην καταβληθεί το αντίτιμο του παραβόλου του Ράλλυ Ακρόπολις του 2015, το οποίο ανέρχεται στο ποσό των 250.000 ευρώ. Η Eurosport Events δεσμεύτηκε επίσης για την διοργάνωση του Ράλλυ Ακρόπολις του 2016 την οποία θα αναλάβει και πάλι η ΟΜΑΕ, με την σύμφωνη γνώμη/έγκριση της FIA.

Στην τελική αυτή απόφαση της Eurosport Events συντέλεσε κατ’ αρχήν η άριστη συνεργασία με την Ομοσπονδία, η σχέση εμπιστοσύνης που έχει δομηθεί τον τελευταίο χρόνο, η πεποίθηση ότι στο δύσκολο αυτό περιβάλλον μόνο η ΟΜΑΕ έχει τη δυνατότητα να διοργανώσει τον αγώνα και βεβαίως, οι πολιτικές και οικονομικές συνθήκες της χώρας μας.

Το Δ.Σ. της ΟΜΑΕ στην συνεδρίαση της 14/7/2015, ομόφωνα αποφάσισε την τέλεση του αγώνα για το έτος 2015 καθώς επίσης την αποδοχή της πρότασης διεξαγωγής του αγώνα και για το 2016.

Να σημειωθεί ότι το Ράλλυ Ακρόπολις 2014, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία (www.repucom.net) είχε την παρακάτω τηλεοπτική προβολή σαν αθλητικό γεγονός παγκοσμίου ενδιαφέροντος:

- 93 διαφορετικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδωσαν τον αγώνα, εκπέμποντας σε 160 χώρες σε όλον τον κόσμο

- 362 διαφορετικές αναμεταδόσεις για μια χρονική περίοδο σχεδόν δύο βδομάδων

- 104 ώρες τηλεοπτικής αναμετάδοσης

- 32.500.000 τηλεθεατές

Κλείνοντας να σημειώσουμε ότι, όπως κάθε χρόνο συμβαίνει στο Ράλλυ Ακρόπολις, έτσι και φέτος, εκτός από τις αγωνιστικές ομάδες που συμμετέχουν στο αγώνα, χιλιάδες θεατές από την Ελλάδα και το εξωτερικό αναμένεται να επισκεφθούν τις περιοχές διεξαγωγής του αγώνα, και μάλιστα σε μια χρονική περίοδο χωρίς ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον (9-11 Οκτωβρίου 2015).


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ενίσχυση του νοσοκομείου Ικαρίας ανακοίνωσε ο Κουρουμπλής


Θα τοποθετηθούν 4 γιατροί.
Την τοποθέτηση δύο μόνιμων και δύο επικουρικών γιατρών, την παράταση της θητείας δύο επικουρικών γιατρών και την έγκριση 115.000 ευρώ για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού για το τοπικό νοσοκομείο, ανακοίνωσε στην Ικαρία ο υπουργός Υγείας Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Σε συνάντηση που είχε ο υπουργός με τη διοίκηση του νοσοκομείου και εκπροσώπους των εργαζομένων, συζητήθηκε το ενδεχόμενο δημιουργίας Μονάδας Τεχνητού Νεφρού, ενώ ο κ. Κουρουμπλής ανέφερε ότι εξετάζεται παράλληλα η προμήθεια αξονικού τομογράφου μέσω ΕΣΠΑ. Τέλος, δεσμεύτηκε για την άμεση επίλυση της εμπλοκής γραφειοκρατικού χαρακτήρα που προέκυψε στο νοσοκομείο, σχετικά με την πληρωμή των εφημεριών του ιατρικού προσωπικού. Ο κ. Κουρουμπλής επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα λόγω των έκτακτων συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την εκδήλωση πολλαπλών και εκτεταμένων πυρκαγιών. Ε. Φουσ.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μουσικά βίντεο στο News Feed θέλει να προσθέσει το Facebook


Το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο βρίσκεται σε συνομιλίες με δισκογραφικές εταιρείες.

Το δημοφιλέστερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης αρνείται τις φήμες που το θέλουν να εργάζεται επάνω στη δημιουργία μιας υπηρεσίας streaming για να «χτυπήσει» παρόμοιες υπηρεσίες που προσφέρει η Apple και το Spotify, ωστόσο αυτό δε σημαίνει ότι εγκαταλείπει εντελώς τα… μουσικά σχέδιά του.

Το Facebook βρίσκεται σε συνομιλίες με δισκογραφικές εταιρείες προκειμένου να προσθέσει μουσικά βίντεο στο News Feed. Όπως αναφέρει η Daily Mail, προκειμένου να μπορεί να δείχνει επίσημα μουσικά βίντεο –και να εκμεταλλεύεται οικονομικά την υπηρεσία αυτή- το Facebook θα χρειαστεί μια άδεια, παρόμοια με εκείνη που έχει το YouTube έχει με διάφορα labels.

«Τέσσερα άτομα ενημερώθηκαν για τις συζητήσεις» ανέφεραν οι New York Times, σημειώνοντας πως το Facebook έχει προτείνει την προσθήκη περιορισμένου αριθμού βίντεο στα feeds, τα οποία θα επιλέγονται από τις εταιρείες και το Facebook θα μοιράζεται τα διαφημιστικά έσοδα μαζί τους.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας, είναι πιθανό να ανεβεί ένας δοκιμαστικός αριθμός βίντεο, έτσι ώστε οι δισκογραφικές να παρακολουθήσουν πόσοι τα βλέπουν και τις διαφημιστικές δυνατότητες (έσοδα) που προκύπτουν, προτού υπογραφεί κάποια επίσημη συμφωνία. Μία πηγή ισχυρίστηκε, ότι το Facebook προσφέρει μεγαλύτερο μερίδιο εσόδων απ’ ό,τι το YouTube αυτή τη στιγμή, παρότι δεν αποκαλύπτονται τα ποσά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση


Αντικαταστάθηκαν οι υπουργοί που ψήφισαν «Όχι» στη συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός προχώρησε στον ανασχηματισμό της κυβέρνησης με βασικό στόχο να ολοκληρωθεί η συμφωνία, ενώ παράλληλα έδειξε στους συνεργάτες του την αποφασιστικότητά του να συνεχίσει το έργο του.

Όπως ήταν αναμενόμενο αντικαταστάθηκαν οι υπουργοί που διαφοροποιήθηκαν στην ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων για τη σύναψη συμφωνίας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, Δημήτρης Στρατούλης και Κώστας Ήσυχος.

Αυτή είναι η νέα σύνθεση της κυβέρνησης:

Πρωθυπουργός: Αλέξης Τσίπρας

Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης: Γιάννης Δραγασάκης

Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης

Υπουργός: Νίκος Βούτσης

Αναπληρωτής Υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης: Χριστόφορος Βερναρδάκης

Αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη: Γιάννης Πανούσης

Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής: Τασία Χριστοδουλοπούλου

Υφυπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Παύλος Πολάκης

Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης: Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά

Υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Υπουργός: Γιώργος Σταθάκης

Αναπληρωτής Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων: Χρήστος Σπίρτζης

Αναπληρωτής Υπουργός Ναυτιλίας: Θόδωρος Δρίτσας

Αναπληρωτής Υπουργός Τουρισμού: Έλενα Κουντουρά

Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

Υπουργός: Παναγιώτης Σκουρλέτης

Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος: Γιάννης Τσιρώνης

Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Βαγγέλης Αποστόλου

Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης: Παναγιώτης Σγουρίδης

Υπουργείο Οικονομικών

Υπουργός: Ευκλείδης Τσακαλώτος

Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Μάρδας

Αναπληρωτής Υπουργός: Τρύφων Αλεξιάδης

Υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Υπουργός: Αριστείδης Μπαλτάς

Αναπληρωτής Υπουργός Πολιτισμού: Νίκος Ξυδάκης

Αναπληρωτής Υπουργός Παιδείας: Τάσος Κουράκης

Αναπληρωτής Υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας: Κώστας Φωτάκης

Υφυπουργός Αθλητισμού: Σταύρος Κοντονής

Υπουργείο Εργασίας

Υπουργός: Γιώργος Κατρούγκαλος

Αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης: Θεανώ Φωτίου

Αναπληρωτής Υπουργός για την Καταπολέμηση της Ανεργίας: Ράνια Αντωνοπούλου

Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Υπουργός: Παναγιώτης Κουρουμπλής

Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας: Ανδρέας Ξάνθος

Υπουργείο Εξωτερικών

Υπουργός: Νίκος Κοτζιάς

Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων: Νίκος Χουντής

Αναπληρωτής Υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων: Ευκλείδης Τσακαλώτος

Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Υπουργός: Πάνος Καμμένος

Αναπληρωτής Υπουργός: Δημήτρης Βίτσας

Υφυπουργός: Νίκος Τόσκας

Υπουργείο Δικαιοσύνης

Υπουργός: Νίκος Παρασκευόπουλος

Υπουργός Επικρατείας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς: Παναγιώτης Νικολούδης

Υπουργός Επικρατείας για τον Συντονισμό Κυβερνητικού Έργου: Αλέκος Φλαμπουράρης

Υφυπουργός: Τέρενς Κουίκ

Υπουργός Επικρατείας: Νίκος Παππάς

Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος: Όλγα Γεροβασίλη


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Άντερς Μπρέιβικ θα σπουδάσει πολιτικές επιστήμες από το κελί του στο Όσλο


Το Πανεπιστήμιο του Όσλο ανακοίνωσε ότι ο μακελάρης πληροί τα κριτήρια.

Ο Νορβηγός νεοναζί Άντερς Μπέρινγκ Μπρέιβικ, που αιματοκύλησε τη χώρα του πριν από τέσσερα χρόνια, κέρδισε μια θέση στο Πανεπιστήμιο του Όσλο και θα μπορέσει να σπουδάσει από το κελί του, στην απομόνωση της φυλακής όπου κρατείται. «Πληροί τα κριτήρια. Θα τηρήσουμε τους κανόνες και θα τον δεχτούμε» δήλωσε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Όλε Πέτερ Ότερσεν, σημειώνοντας ότι οι κρατούμενοι μπορούν να φοιτήσουν αρκεί να έχουν καλούς βαθμούς.

ΑΝΤΕΡΣ ΜΠΡΕΙΒΙΚ

Πολλοί Νορβηγοί εξέφρασαν οργή όταν ο Μπρέιβικ, ο άνθρωπος που σφαγίασε 77 ανθρώπους, στην πλειοψηφία τους έφηβους, και δεν έχει δείξει καμία μεταμέλεια για την πράξη του αιτήθηκε να παρακολουθήσει ένα τριετές πρόγραμμα για να αποκτήσει πτυχίο στις πολιτικές επιστήμες. Ορισμένοι από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου του Όσλο είχαν ζήσει από κοντά την επίθεση και επέζησαν ενώ άλλοι είχαν φίλους ή συγγενείς που σκοτώθηκαν.

«Καταλαβαίνω ότι το θέμα προκαλεί έντονα συναισθήματα. Εκείνος προσπάθησε να κατεδαφίσει το σύστημα. Εμείς πρέπει να παραμείνουμε πιστοί σ' αυτό», συνέχισε ο Ότερσεν.

Η σχολή που επέλεξε ο 36χρονος Μπρέιβικ περιλαμβάνει και μαθήματα που αφορούν τη δημοκρατία, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τον σεβασμό των μειονοτήτων.

Στις 22 Ιουλίου 2011 ο μακελάρης Μπρέιβικ πυροδότησε μια βόμβα στο κέντρο του Όσλο, σκοτώνοντας οκτώ ανθρώπους. Στη συνέχεια, πήγε σε ένα κοντινό νησάκι όπου βρισκόταν η θερινή κατασκήνωση της νεολαίας του Εργατικού Κόμματος και άνοιξε πυρ σκοτώνοντας 69 ανθρώπους. Σήμερα ο Μπρέιβικ κρατείται στην απομόνωση και δεν θα του επιτραπεί να παρακολουθεί τις διαλέξεις ή τα σεμινάρια στο Πανεπιστήμιο. Δεν θα έχει καμία άμεση επαφή με τους καθηγητές, παρά μόνο με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους στους οποίους θα παραδίδει τις εργασίες του.

«Θα σπουδάσει αποκλειστικά στο κελί του» διαβεβαίωσε ο Ότερσεν. Ο Μπρέιβικ θα έχει στη διάθεσή του βιβλία, όμως δεν θα του επιτραπεί να έχει πρόσβαση στο Ίντερνετ. Την επόμενη εβδομάδα οι αρχές σχεδιάζουν να παρουσιάσουν στο Όσλο μια έκθεση, το «Κέντρο 22 Ιουλίου» που θα περιλαμβάνει πληροφορίες και εκθέματα σχετικά με τις επιθέσεις.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Aπό τη Δευτέρα 27/7 η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων από τους δήμους


Με δεκαπέντε μέρες καθυστέρηση θα καταβληθούν τα προνοιακά επιδόματα του διμήνου Μαΐου - Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, από το Υπουργείο Εσωτερικών στις 23-24 Ιουλίου θα εκταμιευθεί από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το σχετικό κονδύλι ύψους 110-115 εκατ. ευρώ προς τους λογαριασμούς του ΥΠΕΣ και από εκεί και στους δήμους, η οποίοι έχουν την ευθύνη της καταβολή των σχετικών ποσών στους δικαιούχους.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν πως η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων θα ξεκινήσει από τη Δευτέρα 27 Ιουλίου και θα διαρκέσει 10 -15 μέρες, δηλαδή θα έχει ολοκληρωθεί έως το Δεκαπεντάυγουστο.

Σημειώνεται πως η καταβολή των εν λόγω επιδομάτων έπρεπε να είχε γίνει από το α' δεκαπενθήμερο του Ιουλίου. Ωστόσο, αν και υπογράφτηκε η σχετική απόφαση από τον ΥΠΕΣ, κ. Νίκο Βούτση, κάτι τέτοιο δεν συνέβη λόγω της ασφυκτικής κατάστασης στην οποία βρισκόταν η οικονομία και τα ταμεία του Δημοσίου λόγω της τραπεζικής αργίας που ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου.


Πηγή: http://www.capital.gr

Το σχόλιό μας: Όπως αναφέρει ο αρθρογράφος μιλάει για πληροφορίες. Άρα δεν μιλάμε για μια επίσημη ανακοίνωση από κάποιον αρμόδιο.
Διαβάστε περισσότερα...

Βρετανός στρατιώτης βίασε εξάχρονο κορίτσι


Συγκλονιζει η κατάθεση του πατέρα.

Σε ποινή κάθειρξης εννέα χρόνων καταδικάστηκε ένας βρετανός στρατιώτης για τον βιασμό, υπό την επήρεια αλκοόλ, ενός εξάχρονου κοριτσιού μέσα στο δωμάτιό της. Ο 30χρονος Craig Stormey βρισκόταν στις Άλπεις στην Αυστρία, με το 7ο Σύνταγμα Αλεξιπτωτιστών του Βασιλικό πυροβολικού, όταν πραγματοποιήθηκε αυτή η φρικτή επίθεση.

Η δίκη του νεαρού έγινε πριν λίγα 24ωρα, με τον δικαστή Norbert Hofer να αναφέρει ότι του ήταν «αδύνατο» να βρει την κατάλληλη τιμωρία δεδομένης της σοβαρότητας της επίθεσης κατατάσσοντας το περιστατικό ως το «χειρότερο είδος σωματικής κακοποίησης παιδιού». Όσοι παραβρέθηκαν στη δίκη, έλαβε χώρα στο Innsbruck στην επαρχία του Τιρόλου, άκουσαν ότι η επίθεση συνέβη τον Νοέμβριο του 2014 όταν ο βετεράνος που είχε υπηρετήσει στο Αφγανιστάν εισέβαλε, βρισκόμενος σε κατάσταση μέθης, από ανασφάλιστη πόρτα σε κατοικία και έφτασε στο δωμάτιο του παιδιού όπου αφού γδύθηκε, άρχισε να επιδίδεται σε σεξουαλικές πράξεις.

Ο πατέρας του παιδιού, ανέφερε στο δικαστήριο: «Ήμουν ξαπλωμένος στο κρεβάτι μου όταν είδα μια φιγούρα να κρατάει το παιδί στα χέρια του», είπε και συνέχισε «ήμουν μισοκοιμισμένος και αρχικά νόμιζα ότι ήταν η γυναίκα μου αλλά αργότερα συνειδητοποίησα ότι βρισκόταν ξαπλωμένη δίπλα μου». Όπως κατέθεσε, όταν κατάλαβε τι συνέβαινε, σηκώθηκε και επιτέθηκε με μανία στον νεαρό δράστη ενώ η σύζυγός του κάλεσε την αστυνομία.






Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ζητούν την επανένταξη του Παρευξείνιου Ελληνισμού στην ύλη των Πανελληνίων


Επιστολή της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων.

Την κατάπληξη και τη λύπη της Διεθνούς Συνομοσπονδίας Ποντίων Ελλήνων προκάλεσε η αφαίρεση από την εξεταστέα ύλη των Πανελλαδικών Εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου στο μάθημα της Ιστορίας του «Παρευξείνιου Ελληνισμού κατά το 19ο και 20ο αιώνα» ενώ στη θέση του μπήκε κεφάλαιο οικονομικού περιεχομένου.

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων απέστειλε επιστολή προς τον υπουργό Παιδείας η οποία κοινοποιήθηκε σε όλους του βουλευτές. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι το συγκεκριμένο κεφάλαιο έχει σχέση με αγώνες του οργανωμένου ποντιακού χώρου με μπροστάρη τη Διεθνή Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων, την Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, όλες τις Ποντιακές Ομοσπονδίες Εξωτερικού, Πρωτοβάθμιους Συλλόγους και εκατομμύρια προσφυγικού Ελληνισμού παγκοσμίως για διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Ανατολής .

- Ξαναγυρίζουμε στις λευκές σελίδες της ιστορίας μας;
- Επιβραβεύουμε το «συνωστισμό», τώρα και στη Βουλή των Ελλήνων;
- Πειθαρχούμε στις εντολές της Άγκυρας;
- Δεν μπορεί η Πρόεδρος της Βουλής να υπόσχεται συμπαράσταση και συμπαράταξη (πολύ σωστά) στο θέμα της διεθνούς αναγνώρισης της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και το Υπουργείο Παιδείας να επιβάλλει συσκότιση.

Η Διεθνής Ομοσπονδία κλείνει με τα ακόλουθα:

Θεωρούμε ότι αποτελεί μεγάλη προσβολή απέναντι στην ιστορία και τον προσφυγικό Ελληνισμό η συγκεκριμένη σας πρωτοβουλία. Ζητούμε την άμεση επανένταξη της ιστορίας του Παρευξείνιου Ελληνισμού στην εξεταστέα ύλη των Πανελληνίων Εξετάσεων της Γ΄ Λυκείου. Σε διαφορετική περίπτωση, ο απανταχού Ποντιακός ελληνισμός θα αντιδράσει δυναμικά.

Σημειώνουμε ότι η επιστολή της Ομοσπονδίας έφθασε και στη Βουλή καθώς κατατέθηκε ως αναφορά από τον βουλευτή κ. Νικολόπουλο.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα παράταση έως 26 Αυγούστου για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων


Την απόφαση να παραταθεί για ένα μήνα ακόμα, ο χρόνος που έχουν στη διάθεσή τους οι φορολογούμενοι, προκειμένου να συμπληρώσουν και να καταθέσουν ηλεκτρονικά τις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος για το 2014, έλαβε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση, η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, η προθεσμία για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων για τα φυσικά πρόσωπα παρατείνεται από τις 27 Ιουλίου στις 26 Αυγούστου. Η προθεσμία για τις δηλώσεις των νομικών προσώπων που έληγε (μετά από παράταση) στις 20 Ιουλίου, παρατείνεται εκ νέου μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Δείτε εδώ το ΦΕΚ για τη νέα παράταση


Πηγή: http://www.enikonomia.gr
Διαβάστε περισσότερα...

H ανακοίνωση του ESM για το νέο πακέτο βοήθειας


Το ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ανακοίνωσε σήμερα πως ενέκρινε τη χορήγηση, επί της αρχής, χρηματοδοτικής στήριξης στην Ελλάδα με τη μορφή ενός προγράμματος δανείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ESM, η απόφαση αυτή έπεται της ολοκλήρωσης των εθνικών διαδικασιών που περιλαμβάνουν την έγκριση του νέου δανείου από ορισμένα κοινοβούλια των κρατών-μελών του ESM.

Συνεχίζοντας, η ανακοίνωση αναφέρει πως αυτή η απόφαση επί της αρχής ανοίγει το δρόμο για τα θεσμικά όργανα να διαπραγματευθούν ένα μνημόνιο συνεργασίας το οποίο θα περιλαμβάνει λεπτομερώς τις συμφωνηθείσες μακροοικονομικές μεταρρυθμίσεις που συνδέονται με τη χρηματοδοτική βοήθεια του ΕSM. Ταυτόχρονα, το Διοικητικό Συμβούλιο θα εκπονήσει πρόταση για τη δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, τη λεγόμενη «Σύμβαση Διευκόλυνσης Οικονομικής Ενίσχυσης (FFA)».

Μόλις η συμφωνία οριστικοποιηθεί, σημειώνει η ανακοίνωση, το ΔΣ πρέπει να λάβει νέα απόφαση, εμπλέκοντας και πάλι τα εθνικά κοινοβούλια σε ορισμένα κράτη-μέλη, τα οποία θα κληθούν να εγκρίνουν το μνημόνιο συνεργασίας, καθώς και την πρόταση της δανειακής σύμβασης. Επιπλέον, υπογραμμίζει πως η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι αυτή που θα υπογράψει τη συμφωνία. Στη συνέχεια, το ΔΣ του ESM πρέπει να εγκρίνει τη δανειακή σύμβαση και να συμφωνήσει να καταβάλει την πρώτη δόση του δανείου.

«Καλωσορίζουμε ότι η ελληνική κυβέρνηση και το κοινοβούλιο ψήφισε υπέρ των μεταρρυθμίσεων με μια πολύ ευρεία πλειοψηφία. Αυτό άνοιξε το δρόμο για τη σημερινή απόφαση επί της αρχής για την έναρξη των διαπραγματεύσεων για ένα νέο πρόγραμμα προς όφελος της Ελλάδας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, τονίζοντας ότι, χάρη στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων, η ανάπτυξη στην Ελλάδα είχε αρχίσει να επιστρέφει κατά το 2014, η ανεργία είχε αρχίσει να μειώνεται, και η χώρα είχε εν μέρει ανακτήσει την πρόσβαση στις αγορές. Ο ΕSM, κατέληξε ο ίδιος, «έχει εναπομένουσα ικανότητα δανειοδότησης ύψους 455 δισ. και είναι έτοιμος να παράσχει οικονομική βοήθεια όταν τα μέλη υιοθετούν ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα από το ESM».


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΚΤ: Μειώθηκαν τα πλαστά ευρω-χαρτονομίσματα


Πάνω από 450.000 πλαστά χαρτονομίσματα αποσύρθηκαν το α’ 6μηνο του 2015, αναφέρει η ΕΚΤ στο εξαμηνιαίο ενημερωτικό δελτίο της σχετικά με την παραχάραξη τραπεζογραμματίων ευρώ, ενώ συνολικά ο αριθμός των πλαστώ παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Η ανακοίνωση της ΕΚΤ ακολουθεί:

ΕΞΑΜΗΝΙΑΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΑΡΑΞΗ ΤΡΑΠΕΖΟΓΡΑΜΜΑΤΙΩΝ ΕΥΡΩ

Τα πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ μειώθηκαν το πρώτο εξάμηνο του 2015 – συνολικά παραμένουν σε πολύ χαμηλά επίπεδα

● Το πρώτο εξάμηνο του 2015 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία 454.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ.

● 86% των πλαστών τραπεζογραμματίων αφορούσαν τις ονομαστικές αξίες των 20 και των 50 ευρώ.

● Η γνησιότητα όλων των τραπεζογραμματίων ευρώ επαληθεύεται πολύ εύκολα με την απλή μέθοδο των τριών ελέγχων: «έλεγχος με την αφή, οπτικός έλεγχος και εξέταση υπό γωνία».

● Τα τραπεζογραμμάτια ευρώ εξακολουθούν να αποτελούν ένα αξιόπιστο και ασφαλές μέσο πληρωμών.

Το πρώτο εξάμηνο του 2015 αποσύρθηκαν από την κυκλοφορία συνολικά 454.000 πλαστά τραπεζογραμμάτια ευρώ – σημειώθηκε, δηλαδή, μείωση κατά 10,5% συγκριτικά με το δεύτερο εξάμηνο του 2014, αν και ο αριθμός αυτός παραμένει υψηλότερος συγκριτικά με το πρώτο εξάμηνο του 2014. Ο αριθμός των πλαστών τραπεζογραμματίων εξακολουθεί να παραμένει πολύ μικρός σε σχέση με τον αυξανόμενο αριθμό των γνήσιων τραπεζογραμματίων που βρίσκονται σε κυκλοφορία (πάνω από 17 δισεκατομμύρια κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015).

Στον παρακάτω πίνακα παρουσιάζεται η εξέλιξη ανά εξάμηνο:

Χρονική περίοδος 2012/1 2012/2 2013/1 2013/2 2014/1 2014/2 2015/1

Αρ. πλαστών τραπεζογραμματίων 251.000 280.000 317.000 353.000 331.000 507.000 454.000.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι ανατιμήσεις στα σούπερ μάρκετ που έρχονται από Δευτέρα


Δεκάδες κατηγορίες τυποποιημένων τροφίμων στα ράφια των σούπερ μάρκετ ανατιμώνται από τη Δευτέρα 20 Ιουλίου μετά και την σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών για αλλαγή στον συντελεστή ΦΠΑ σε 23% από 13%.

Έτσι οι καταναλωτές θα δουν πολλά από τα είδη πρώτης ανάγκης να αυξάνεται η τιμή τους με συνέπεια να επιβαρύνεται το ελληνικό νοικοκυριό αρκετά σε ετήσια βάση.

Η μεγαλύτερη επιβάρυνση για τα νοικοκυριά αναμένεται να προέλθει από τη μετάταξη στον υψηλό συντελεστή του ΦΠΑ των διαφόρων αρτοπαρασκευασμάτων. Σύμφωνα με τους υπολογισμούς του ΙΕΛΚΑ, ένα νοικοκυριό δαπανά σήμερα ετησίως περί τα 147 ευρώ για την αγορά προϊόντων άρτου (πλην ψωμιού).

Με την αύξηση του ΦΠΑ, η δαπάνη αυτή θα ανέλθει σε περίπου 160 ευρώ, ενώ το ελληνικό Δημόσιο μόνο από το προϊόν αυτό υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 54 εκατ. ευρώ επιπλέον.

Αυτό σημαίνει ότι οι αυξήσεις στις τιμές των προϊόντων και των υπηρεσιών που μετατάσσονται στον υψηλότερο συντελεστή, θα αρχίσουν να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά από την ερχόμενη Δευτέρα και μετά. Αυτό ισχύει τόσο για τα προϊόντα που μετατάσσονται στον υψηλό συντελεστή 23% από 13% σήμερα (διάφορα τυποποιημένα τρόφιμα), η εστίαση, όσο και τα εισιτήρια στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Τα προϊόντα που πάνε στο 23%:

Μακαρόνια, ρύζι, αλεύρι, καφές, κακάο, αλλαντικά, μαρμελάδες, σοκολάτες, παγωτά, είδη ζαχαροπλαστικής, μπαχαρικά, προψημένο ψωμί, προμαγειρευμένο φαγητό, ψωμί του τοστ, φρυγανιές, αναψυκτικά-χυμοί, εστίαση-catering.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, η αξία των προϊόντων που πλέον θα επιβαρύνεται με ΦΠΑ 23% αντιπροσωπεύει το 43% της συνολικής αξίας των αγορών που κάνουν τα ελληνικά νοικοκυριά σε τρόφιμα. Τα υπόλοιπα που αντιπροσωπεύουν σήμερα το 57% και θα συνεχίσουν να επιβαρύνονται με ΦΠΑ 13% είναι τα ακόλουθα:

Κρέατα νωπά, κρέατα κατεψυγμένα, ψάρια-θαλασσινά νωπά, ψάρια-θαλασσινά κατεψυγμένα, γάλα (φρέσκο, σε σκόνη, συμπυκνωμένο), γιαούρτια (τα απλά), τυριά (με εξαίρεση τα τυριά τριμμένα ή σε σκόνη, τα λιωμένα τυριά, αυγά, μέλι φυσικό, λαχανικά, καρποί, φρούτα, βότανα, δημητριακά, προϊόντα αλευροποΐας, μαστίχα, ελαιόλαδο, ζάχαρη και ζαχαρόζη, παρασκευάσματα για τη διατροφή παιδιών, σπόροι για σπορά, ψωμί, ζωοτροφές, νερά, ανθρακούχα νερά, ξύδι, αλάτι.

Επίσης στο 23% θα πάνε από τη Δευτέρα και: Εισιτήρια μέσων μαζικής μεταφοράς (λεωφορεία, αεροπλάνα, πλοία), κόμιστρα ταξί, φροντιστήρια, υπηρεσίες από συγγραφείς, καλλιτέχνες, συνθέτες, Επισκευή και συντήρηση παλαιών κατοικιών, Ανθη-φυτά.

Στο 13% θα είναι οι εξής κατηγορίες : Ηλεκτρική ενέργεια, φυσικό αέριο, διαμονή σε ξενοδοχεία - κάμπινγκ.

Σημειώνεται ότι - όπως διευκρινίζεται στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή - η αύξηση του ΦΠΑ στα ξενοδοχεία στο 13% από 6,5%, σήμερα θα ισχύσει από την 1 Οκτωβρίου, ενώ την ίδια ημερομηνία θα ξεκινήσει και η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ για πρώτη φορά, στα τουριστικά νησιά με υψηλό κατά κεφαλήν εισόδημα.

Τα προϊόντα που πάνε στο 6%: Φάρμακα και εμβόλια, βιβλία, εισιτήρια θεατρικών παραστάσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Εξουσιοδότηση πήρε η συντονιστική επιτροπή των δικηγόρων για τον νέο Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας


Θα καθορίσει τη στάση του δικηγορικού σώματος.

Τη συντονιστική επιτροπή εξουσιοδότησε η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος προκειμένου να λάβει τις αναγκαίες αποφάσεις και να καθορίσει την στάση του δικηγορικού σώματος, μόλις γίνει γνωστό το κείμενο του νέου Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας.

Η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος να συγκλίθηκε σήμερα εκτάκτως με θέμα τον Κώδικά Πολιτικής Δικονομίας ο οποίος αναμένεται να κατατεθεί την ερχόμενη εβδομάδα στη Βουλή ωστόσο το υπουργείο Δικαιοσύνης δεν είχε ενημερώσει για το τελικό κείμενο του νέου νομοσχεδίου.

Στην Ολομέλεια συμμετείχαν 52 από τους 63 προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας και κατά πλειοψηφία (45 ναι, 6 απείχαν και ένας δήλωσε παρόν) εξουσιοδότησαν τη συντονιστική επιτροπή να αποφασίσει για τις επόμενες κινήσεις.

Άλλωστε οι δικηγόροι έχουν ήδη καλέσει τόσο την κυβέρνηση όσο και τον υπουργό Δικαιοσύνης να καταθέσουν στην Βουλή το σχέδιο του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας που συντάχθηκε με την συμμετοχή εκπροσώπων των δικηγόρων και πρόεδρο της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής τον Δημήτρη Κράνη και όχι το παλαιότερο σχέδιο που έφερε την υπογραφή του πρώην υπουργού Χαράλαμπου Αθανασίου το οποίο είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και αποχή διαρκείας των δικηγόρων.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στο κόκκινο και αύριο για πυρκαγιές


Δείτε το χάρτη πρόβλεψης κινδύνου από τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Πολύ υψηλός είναι ο κίνδυνος πυρκαγιάς για αύριο Σάββατο 18 Ιουλίου σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Ο κίνδυνος αφορά:

· Περιφέρεια Αττικής,

· Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος (Βοιωτία, Φθιώτιδα, Φωκίδα, Εύβοια)

· Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (Κυκλάδες),

· Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (Χίος, Λέσβος),

· Περιφέρεια Πελοποννήσου,

· Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος (Αχαΐα, Ηλεία),

· Περιφέρεια Ιονίων Νήσων (Ζάκυνθος)



Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αρκετές οι εκκενώσεις λόγω των πυρκαγιών σε Λακωνία και Αττική



Εκκενώθηκε παιδική κατασκήνωση στο χωριό Λάχι Λακωνίας

Μάχη με τις φλόγες και τους ισχυρούς ανέμους.

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση στο εκτεταμένο πύρινο μέτωπο στο Φαρακλό Λακωνίας, στη φωτιά που ξέσπασε στο βουνό πάνω από τη Νεάπολη Βοιών.

Η φωτιά έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εξαιτίας των πολύ ισχυρών ανέμων και έχουν εκκενωθεί τα χωριά Λάχι και Φαρακλό, καθώς και μια παιδική κατασκήνωση στο Λάχι, με τα παιδιά να βρίσκονται εκτός κινδύνου, σύμφωνα με το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι φλόγες έχουν προκαλέσει και ζημιές σε σπίτια.

Μάχη με τις φλόγες δίνουν 120 πυροσβέστες, 50 οχήματα, 25 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο. Το έργο της κατάσβεσης συντονίζει ο περιφερειάρχης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πελοποννήσου αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Γιόβας.

--------

Στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα 4 ασθενείς θεραπευτηρίου στον Καρέα

Με δυσφορία μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο ένας πυροσβέστης.

Τέσσερις ασθενείς που βρίσκονταν σε Μονάδα Χρονίων Παθήσεων της περιοχής του Καρέα, μεταφέρθηκαν με αναπνευστικά προβλήματα, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, στο νοσοκομείο Σωτηρία, το οποίο με εντολή του υπουργού Υγείας βρίσκεται σε ετοιμότητα.

Εξάλλου, ένας πυροσβέστης έχει επίσης μεταφερθεί με δυσφορία σε νοσοκομείο της Αττικής.

--------

Στο γηροκομείο Νεάπολης έχουν μεταφερθεί οι ασθενείς του Κέντρου Υγείας της πόλης

Σε ετοιμότητα το νοσοκομείο της πόλης για την εξυπηρέτηση εκτάκτων περιστατικών.

Στο γηροκομείο Νεάπολης έχουν μεταφερθεί το προσωπικό και οι ασθενείς του Κέντρου Υγείας της πόλης, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς.

Παράλληλα, με απόφαση του διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, τα Κέντρα Υγείας Μολάων και Σπάρτης, καθώς και το νοσοκομείο της πόλης, βρίσκονται σε ετοιμότητα προκειμένου να εξυπηρετούν τα έκτακτα περιστατικά. ​

--------

Εκκενώθηκαν τρεις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα

Τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο υπό το φόβο των πυρκαγιών.

Στην προληπτική εκκένωση τριών κατασκηνώσεων στη Μαλακάσα προχώρησαν οι αρμόδιες αρχές λόγω της πυρκαγιάς ανάμεσα σε Μαλακάσα και Ωρωπό, στην περιοχή Μήλεσι.

Όλα τα παιδιά είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή χώρο.

Θα αποφασιστεί το βράδυ για το αν θα επιστρέψουν στην κατασκήνωση.

--------

Εκκενώνεται το μοναστήρι του Καρέα


Εκκενώνεται αυτή την ώρα το μοναστήρι του Καρέα. Οι καλόγριες μεταφέρονται σε ασφαλές μέρος. Την είδηση μετέδωσε ο Real Fm 97,8.


--------

Εκατόν τριάντα παιδιά απομακρύνθηκαν από κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα

Οι δύο από τις τρεις κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ.

Εκατόν τριάντα παιδιά απομακρύνθηκαν από τις κατασκηνώσεις στη Μαλακάσα. Οι δύο, από τις τρεις, κατασκηνώσεις είναι του ΥΠΕΧΩΔΕ, ενώ τα παιδιά που φιλοξενούνται σε αυτές, μεταφέρονται αυτή την ώρα στο αμφιθέατρο του υπουργείου, στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.

Παράλληλα, η φωτιά στη Μαλακάσα πλησιάζει πλέον στον θρησκευτικό οικισμό, των «Μαρτύρων του Ιεχωβά».

Οι γονείς έχουν ενημερωθεί ότι θα παραλάβουν τα παιδιά τους από το κτίριο του υπουργείου που βρίσκεται στη Λεωφόρο Μεσογείων 119.

--------

Εκκένωση του γηροκομείου στη Νεάπολη της Λακωνίας

Σε ετοιμότητα οι δομές υγείας στο νομό.

Εκκενώθηκε και το Γηροκομείο Νεάπολης και οι φιλοξενούμενοι ηλικιωμένοι έχουν μεταφερθεί σε συγγενείς τους. Νωρίτερα το μεσημέρι, είχε εκκενωθεί και το Κέντρο Υγείας Νεάπολης. Το προσωπικό των δύο ιδρυμάτων φιλοξενείται σε ξενοδοχείο της περιοχής, προκειμένου να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες σε όσους έχουν ανάγκη.

Το υπουργείο Υγείας έχει θέσει σε ετοιμότητα τα Νοσοκομεία Μολάων και Σπάρτης, λόγω των έκτακτων συνθηκών που προέκυψαν με την εκδήλωση της πυρκαγιάς, ενώ στην περιοχή βρίσκεται ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Υγείας Γιάννης Μπασκόζος, προκειμένου να συνδράμει στην εξασφάλιση πλήρους ετοιμότητας των τοπικών δομών.

Παράλληλα, υπό μερικό έλεγχο βρίσκεται τώρα το ένα μέτωπο της φωτιά στη Νεάπολη Βοιών δήλωσε πριν από λίγο στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.

Πρόκειται για το πύρινο μέτωπο που βρίσκεται στην Νεάπολη και στα χωριά γύρω από την Κωμόπολη, ενώ σε εξέλιξη βρίσκεται το βορειοανατολικό μέτωπο της φωτιάς πίσω από το βουνό και κατευθύνεται προς την Καστανιά όπου καίει δασική έκταση.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής υπηρεσίας δίνουν πραγματική μάχη με τις φλόγες για να ελέγξουν το πύρινο μέτωπο, ενώ σε όλη την έκταση από όπου πέρασε η φωτιά οι πυροσβέστες, αλλά και πολίτες που συνδράμουν το έργο τους, επιχειρούν για πλήρη έλεγχο της φωτιάς.

Παράλληλα, συνεργεία της ΔΕΗ εργάζονται πυρετωδώς προκειμένου να αποκαταστήσουν το πρόβλημα της ηλεκτροδότησης στη Νεάπολη και όλη την ευρύτερη περιοχή.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.newsbeast.gr , http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...