Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Μάρδας: Ανοίγουν όλες οι τράπεζες τη Δευτέρα

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ποιες συναλλαγές θα γίνονται.
Μέχρι την Παρασκευή παρατείνεται η τραπεζική αργία και από Δευτέρα ανοιχτά θα είναι τα υποκαστήματα όλων των τραπεζών σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, ο οποίος μιλώντας στην ΕΡΤ ανέφερε ότι επιδιώκεται σταδιακά η πλήρης ομαλοποίηση της αγοράς.

Όπως διευκρίνισε ο κ. Μάρδας, οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν ένα σύνολο συναλλαγών στα γκισέ των τραπεζών, όπως καταθέσεις, μεταφορές χρημάτων από έναν λογαριασμό σε άλλον, εκτός από ανάληψη που γίνεται από τα ΑΤΜ. Σημειώνεται ότι το ημερήσιο όριο ανάληψης παραμένει στα 60 ευρώ με τη διαφορά ότι αν κάποιος τη μια ημέρα δεν πάρει από τον λογαριασμό του το ποσό των 60 ευρώ θα μπορεί την επομένη να πάρει 120 ευρώ. "Αυτή είναι μια πρόταση που επεξεργαζόμαστε και νομίζουμε ότι τεχνικά είναι εφικτή" σημείωσε ο κ. Μάρδας. Αντίστοιχα, εξετάζεται η δυνατότητα να παίρνουν οι συνταξιούχοι σωρευτικά τα 120 ευρώ που δικαιούνται κάθε εβδομάδα.

Σχετικά με τις επιταγές που κανονικά έληξαν κατά τη διάρκεια της τραπεζικής αργίας, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η πρώτη ημέρα λήξης της επιταγής θα είναι η Δευτέρα. Επίσης σε ότι αφορά τις θυρίδες θα επιτρέπεται πλήρης ελευθερία κινήσεων.

Για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, ο κ. Μάρδας είπε ότι δεν θα μπορούν να παίρνουν χρήματα με τις ελληνικές κάρτες τους, ενώ για τους εξαγωγείς προβλέπεται η δυνατότητα να χρησιμοποιούν το 80% των εσόδων τους σε ευρώ, χωρίς να χρειάζεται καμία διαδικασία έγκρισης.

Σε ότι αφορά την πληρωμή των συντάξεων στο τέλος του μήνα, ο υπουργός άφησε να εννοηθεί ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, καθώς θα γίνουν μετά από 15 ημέρες και έως τότε θα εισέλθουν χρήματα στα κρατικά ταμεία.

Για τα δημόσια έσοδα, ο κ. Μάρδας είπε ότι η υστέρηση από τον στόχο είναι μικρή και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολλοί φορολογούμενοι πληρώνουν τις οφειλές τους ηλεκτρονικά. Τέλος, για τις καταθέσεις είπε ότι την Τετάρτη θα ψηφισθεί η ευρωπαϊκή τραπεζική οδηγία που προβλέπει πρόσθετες διασφαλίσεις για τους καταθέτες.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.