Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

Ορθοπεταλιές με κοινόχρηστα ποδήλατα στα Χανιά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Δωρεάν η βόλτα για τρεις ώρες.

Όσοι Χανιώτες, αλλά και επισκέπτες της πόλης δεν έχουν ποδήλατο μπορούν να κάνουν βόλτα με κοινόχρηστα από τον Αύγουστο. Τη δυνατότητα παρέχει ο δήμος μέσω του πιλοτικού προγράμματος διάθεσης 72 ποδηλάτων που θα δίδονται από τέσσερα σημεία - σταθμούς της πόλης όπου, με βάση το σχεδιασμό, θα γίνεται η παραλαβή και παράδοσή τους.

Οι σταθμοί των κοινόχρηστων ποδηλάτων έχουν σχεδιαστεί στην πλατεία Μαρκοπούλου, στην πλατεία Κατεχάκη, στην πλατεία Τάλω, και στην οδό Δευκαλίωνος, από όπου οι ενδιαφερόμενοι έχοντας στην κατοχή τους μια ειδική κάρτα που θα προμηθεύονται από το δήμο θα μπορούν να παραλαμβάνουν τα ποδήλατα για τις βόλτες τους. Απαραίτητη προϋπόθεση, να είναι κάποιος 18 ετών και άνω, ενώ με βάση τον κανονισμό, η χρήση του ποδηλάτου θα είναι δωρεάν για τρεις ώρες.

Μετά το πέρας των τριών ωρών και για διάστημα 24 ωρών ορίζεται πρόστιμο ένα ευρώ ανά ώρα χρήσης, ενώ αν η χρήση επεκταθεί από 24 ώρες μέχρι και επτά ημέρες επιβάλλεται πρόστιμο 110 ευρώ. Μετά το πέρας των επτά ημερών, το πρόστιμο θα ανέρχεται στα 250 ευρώ. Στον κανονισμό προβλέπεται και πρόστιμο 250 ευρώ σε περίπτωση απώλειας καθώς και πρόκλησης ζημιών στο ποδήλατο. Σε περίπτωση μη καταβολής του προστίμου ο δήμος έχει τη δυνατότητα να κινήσει την διαδικασία βεβαίωσης της οφειλής.

Για την παραλαβή και έκδοση της ειδικής κάρτας χρήσης του ποδηλάτου και την εγγραφή του στο σύστημα θα καταβάλετε το ποσό τους ενός ευρώ. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Χανίων Γιάννη Μαράκη, η εφαρμογή του μέτρου θα επεκταθεί σταδιακά και σε άλλα σημεία μετά και την αξιολόγηση του πιλοτικού προγράμματος.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.