Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015

«Τσουνάμι» ανατιμήσεων φέρνουν οι αυξήσεις στο ΦΠΑ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών θα ακριβύνουν.

«Τσουνάμι» ανατιμήσεων φέρνει η αύξηση του ΦΠΑ, καθώς πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών ανεβαίνουν στην ανώτερη κλίματα του 23%, όπως προβλέπει το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε στη Βουλή.

Σύμφωνα με το υπ. Οικονομικών, η εφαρμογή των αυξημένων συντελεστών ξεκινά από τη Δευτέρα κι όχι από την Παρασκευή, όπως αρχικά προβλέπονταν.

Οι αλλαγές στους συντελεστές βάζουν «φωτιά» στο τραπέζι της οικογένειας, καθώς ουκ ολίγα τρόφιμα θα ακριβύνουν, ορισμένα εκ των οποίων μάλιστα εντάχθηκαν στην ανώτερη κλίμακα με αλλαγές που έγιναν στο νόμο, λίγο πριν ξεκινήσει η ψηφοφορία στη Βουλή.

Χαρακτηριστικά, ακριβότερα κατά 8,8% θα κοστίζει το νωπό μοσχαρίσιο κρέας αφού το κρέας «από βοοειδή» εξαιρέθηκε την τελευταία στιγμή από τη λίστα των προϊόντων με ΦΠΑ 6% ή 13%.

Στο 23% θα ενταχθούν ακόμη όλα τα παράγωγα κρέατος, όπως για παράδειγμα αλλαντικά και λουκάνικα, καθώς και η ζάχαρη και το ξύδι.

Ενδεικτικά, όπως μετέδωσε το Mega, 1 κιλό μοσχαρίσιου κιμά θα αυξηθεί από 8,90 ευρώ σε 9,70 ευρώ. Ένα κιλό ζάχαρη από 0,84 πηγαίνει στο 0,91 ευρώ, ενώ 360 γρ. ψωμιού για τοστ πηγαίνουν στο 1,37 ευρώ από 1,26 σήμερα.

Σύμφωνα με το ΙΕΛΚΑ, η αύξηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα θα φέρουν επιβάρυνση 157 ευρώ το χρόνο ανά νοικοκυριό.

Την ίδια στιγμή, εκτός από ορισμένα τρόφιμα, ακριβαίνουν η εστίαση, τα εισιτήρια και υπηρεσίες.

Για παράδειγμα, τα δίδακτρα για τα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης και τα ινστιτούτα ξένων γλωσσών θα επιβαρυνθούν με ΦΠΑ 23% κι αν υπολογιστεί και η επιβάρυνση από την αύξηση φορολογίας επιχειρήσεων, τα δίδακτρα από 300 ευρώ θα διαμορφωθούν σε 400 ευρώ/μήνα.

Τα εισιτήρια αστικών συγκοινωνιών από 1,2 ευρώ διαμορφώνονται στα 1,3 ευρώ.

Δείτε το βίντεο…



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.