Σάββατο 5 Μαΐου 2012

H στάση του σώματος μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθηση



Εντυπωσιακά τα ευρήματα μελέτης του Πανεπιστημίου του Ohio.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη του Πολιτειακού Πανεπιστήμιου του Ohio, η σωστή στάση του σώματος μπορεί να αυξήσει την αυτοπεποίθησή μας, ακόμα κι αν δεν αλλάξει τίποτε άλλο στη ζωή μας.

Για την ανάγκη της διεκπαιρέωσης αυτής της έρευνας, 71 εθελοντές φοιτητές κάθησαν άλλοι με ίσια την πλάτη και έξω το στήθος και άλλοι καμπουριάζοντας, ανάλογα με το τι τους ζητήθηκε.

Αφού, λοιπόν, κάθησαν τους ζήτησαν να αναφέρουν τα θετικά ή τα αρνητικά χαρακτηριστικά που πίστευαν ότι έχουν ως μελλοντικοί εργαζόμενοι. Όπως παρατηρήθηκε, όσοι καθόντουσαν με ίσια πλάτη είχαν μεγάλη αυτοπεποίθηση, ενώ οι υπόλοιποι όχι.

Τέλος, ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ Πίτι, τόνισε πως οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιλαμβάνονται πόσο πολύ τους επηρεάζει η στάση του σώματός τους.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η κλεπτομανία είναι ψυχική διαταραχή

Η κλεπτομανία είναι ψυχική διαταραχή

Mία παρόρμηση στην οποία δεν μπορούν να αντισταθούν οδηγεί τους κλέφτες.

Η κλεπτομανία είναι μία ψυχική διαταραχή η οποία εντάσσεται στην κατηγορία των διαταραχών του ελέγχου των παρορμήσεων οι οποίες έχουν ως βασικό χαρακτηριστικό την απώλεια του ελέγχου σε διάφορες ανά περίπτωση παρορμήσεις όπως η πυρομανία ή ο παθολογικός τζόγος- παραδείγματα περιπτώσειων στις οποίες το άτομο δεν μπορεί να αντισταθεί γι΄αυτό και υποκύπτει κάθε φορά που νιώθει αυτή την παρόρμηση.

Στην περίπτωση του κλεπτομανούς το άτομο νίωθει μία ακατανίκητη επιθυμία και παρόρμηση να κλέψει αντικείμενα τα οποία δεν χρειάζεται πραγματικά, δεν του λείπουν ή/και δεν έχει πραγματικό οικονομικό πρόβλημα να αποκτήσει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι γνωστή ηθοποιός του Hollywood η οποία παρόλο που δεν είχε σίγουρα προβλήματα οικονομικά, παρόλο που σίγουρα δεν της έλειπαν τα συγκεκριμένα ρούχα η καλλυντικά δεν μπορούσε να αντισταθεί σε αυτή την ακατανίκητη παρόρμηση.

Αυτή καθ' αυτή η πράξη της κλεπτομανίας είναι που προσφέρει τη μέγιστη ικανοποίηση στο άτομο και όχι το αντικείμενο που παράνομα έχει πάρει για αυτό και η διάρκεια αυτής της απόλαυσης είναι πολύ μικρή και σύντομα η ίδια παρόρμηση γεννιέται ξανά στο άτομο.

Η κλεπτομανία όμως λόγω του παρορμητικού της χαρακτήρα δεν είναι μία πράξη προσχεδιασμένη για αυτό και πολλές φορές δεν υπολογίζεται καλά η πιθανότητα αποκάλυψης και τιμωρίας ενώ ποτέ ένας ή μία κλεπτομανής δεν έχει συνεργό.Η κλεπτομανία είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα άλυτων ενδοψυχικών συγκρούσεων και προβλημάτων τα οποία εκφράζονται ενσυνείδητα με την παρόρμηση που νιώθει το άτομο και τη συνοδή προβληματική συμπεριφορά. Είναι σημαντικό να τονιστεί πως το ισχύον νομικό σύστημα στην Ελλάδα δεν διαχωρίζει την διαταραχή από τις απλές κλοπές που σκοπό έχουν το οικονομικό όφελος, επομένως οι κυρώσεις είναι ίδιες για όλους.

Έτσι πρέπει το άτομο να αναγνωρίσει γρήγορα ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και να ζητήσει βοήθεια από κάποιον ειδικό πριν οι υποστεί όλες τις συνέπειες καθώς πέρα από τις νομικές συνέπειες πολύ συχνά τα άτομα που αντιμετωπίζουν την παρόρμηση της κλεπτομανίας πολύ συχνά νιώθουν έντονα συναισθήματα ενοχής και βιώνουν ακόμη και συμπτώματα κατάθλιψης.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάθε χρόνο 1,4 εκατ. γυναίκες εμφανίζουν καρκίνο του μαστού



Η υποδόρια χορήγηση φαρμάκου είναι εξίσου αποτελεσματική με την ενδοφλέβια.

Ο νέος τρόπος χορήγησης του μονοκλωνικού αντισώματος «τραστουζουμάμπη» με υποδόρια ένεση για τη θεραπεία του HER2-θετικού πρώιμου καρκίνου του μαστού, έχει την ίδια αποτελεσματικότητα με αυτή του υφιστάμενου τρόπου χορήγησης του φαρμάκου διά της ενδοφλέβιας οδού.

Η νέα αυτή εξέλιξη ανακοινώθηκε στο 8ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο για τον Καρκίνο του Μαστού, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στη Βιέννη.

Ο καρκίνος του μαστού είναι ο συχνότερος καρκίνος στις γυναίκες παγκοσμίως. Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 1,4 εκατ. νέα περιστατικά, ενώ περισσότερες από 450.000 γυναίκες χάνουν τη ζωή τους από τη νόσο ετησίως.

Ο HER2-θετικός καρκίνος είναι μια επιθετική μορφή της νόσου, στην οποία απαντώνται αυξημένες ποσότητες του τύπου 2 υποδοχέα του ανθρώπινου επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (HER2) στην επιφάνεια των κυττάρων των όγκων. Αυτό είναι γνωστό ως «θετικότητα HER2» και αφορά το 15%-20% των γυναικών με καρκίνο του μαστού.

Σήμερα, η θεραπεία του καρκίνου του μαστού περιλαμβάνει χειρουργική επέμβαση, ακτινοθεραπεία και συστηματική θεραπεία.

Όσον αφορά την τελευταία, πέραν της χημειοθεραπείας και της ορμονικής θεραπείας, η χορήγηση βιολογικών/στοχευμένων θεραπειών αποκτά συνεχώς και μεγαλύτερο έδαφος. Η χορήγηση του μονοκλωνικού αντισώματος «τραστουζουμάμπη» -έναντι του HER2- αποτελεί την πρώτη σε ευρεία κλίμακα εφαρμοσθείσα στοχευμένη θεραπεία του καρκίνου.

Η νέα υποδόρια ένεση τραστουζουμάμπης διευκολύνει τη χορήγηση της θεραπείας και μειώνει τη συνολική δαπάνη υγειονομικής περίθαλψης, γιατί είναι λιγότερο επεμβατική και διαρκεί περίπου 5 αντί για 30-90 λεπτά, που διαρκεί η επί του παρόντος εγκεκριμένη ενδοφλέβια χορήγηση.

«Αν αναλογιστούμε, ότι ο καρκίνος του μαστού είναι η πιο συχνή μορφή της νόσου παγκοσμίως και στην Ελλάδα έχουμε κάθε χρόνο περίπου 4.000 νέα περιστατικά, γίνεται κατανοητό, ότι οι μακροχρόνιες θεραπείες των ασθενών αποτελούν μια σημαντική δαπάνη για το ήδη επιβαρημένο Εθνικό Σύστημα Υγείας», τόνισε μεταξύ άλλων ο Χρ. Παπαδημητρίου, αναπληρωτής καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπεύθυνος της Ομάδας Μαστού της Ελληνικής Συνεργαζόμενης Ογκολογικής Ομάδας και υπεύθυνος σύνταξης Κατευθυντηρίων Οδηγιών για τον καρκίνο του μαστού της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας.

Η υποδορίως χορηγούμενη τραστουζουμάμπη δίνεται υπό μορφή ένεσης -κάτω από το δέρμα- σε σταθερή δόση 600 mg. Η μελέτη περιέλαβε 596 ασθενείς με μη μεταστατικό HER2-θετικό καρκίνο του μαστού και διερεύνησε την αποτελεσματικότητα, τη φαρμακοκινητική και την ασφάλεια της υποδόριας ένεσης τραστουζουμάμπης.

Με βάση τα στοιχεία της διεθνούς μελέτης φάσης ΙΙΙ, HannaH, έχει υποβληθεί αίτηση για έγκριση κυκλοφορίας του εν λόγω φαρμακευτικού προϊόντος στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΕΑ).


Διαβάστε περισσότερα...

Η κοκαΐνη προκαλεί γήρανση του εγκεφάλου



Σύμφωνα με επιστήμονες του Κέιμπριτζ.

Την διαδικασία της γήρανσης του εγκεφάλου επιταχύνει η χρήση κοκαΐνης, σύμφωνα με νέα βρετανική μελέτη. Όπως διαπίστωσαν νευροεπιστήμονες από το Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ τα άτομα που είναι εθισμένα στην κοκαΐνη χάνουν πολύτιμο εγκεφαλικό ιστό με ρυθμό διπλάσιο από εκείνον που χάνεται κατά την φυσιολογική διαδικασία της γήρανσης. Όσο γερνάμε, χάνουμε αναπόφευκτα φαιά ουσία – το μέρος του εγκεφαλικού ιστού που αποτελείται από το κυρίως σώμα των νευρικών κυττάρων.

Η συγκεκριμένη απώλεια συνδέεται με τα συμπτώματα του γήρατος, συμπεριλαμβανομένων των προβλημάτων μνήμης και της μείωσης των νοητικών επιδόσεων. Στη μελέτη φάνηκε ότι άτομα μέσης ηλικίας εθισμένα στη συγκεκριμένη ουσία, εμφανίζουν ήδη σημάδια γήρανσης όπως παραδείγματος χάριν έκπτωση των διανοητικών ικανοτήτων τους. Προκειμένου να καταφέρουν να εντοπίσουν την αιτία πίσω από αυτό, οι ερευνητές αξιοποίησαν τη μαγνητική τομογραφία (MRI) για να μετρήσουν τον όγκο της φαιάς ουσίας συνολικά 60 ενηλίκων εθισμένων στην κοκαΐνη και 60 ενηλίκων που δεν εμφάνιζαν εξάρτηση από κάποια ουσία.

Ανακάλυψαν λοιπόν ότι οι εθισμένοι στην κοκαΐνη εμφάνιζαν διπλάσια απώλεια φαιάς ουσίας συγκριτικά με τους υπόλοιπους, παρά το γεγονός ότι ανήκαν στην ίδια ηλικιακή ομάδα, ήταν του ιδίου φύλου και είχαν παρόμοιο δείκτη λεκτικής νοημοσύνης (verbal IQ). Συγκεκριμένα φάνηκε ότι ετησίως έχαναν περί τα 3,08 ml φαιάς ουσίας, έναντι του 1,69 ml που έχαναν τα «καθαρά» άτομα.

Η ερευνήτρια δρ Κάρεν Ερσε, εξηγεί ότι αν και η πραγματοποίηση πειραμάτων στον ανθρώπινο εγκέφαλο είναι αδύνατη, μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί σε ζώα έχουν δείξει ότι η εγκεφαλική ατροφία που συνοδεύει τη χρήση κοκαΐνης ενδεχομένως να συνδέεται με το οξειδωτικό στρες – τη διαταραχή της ισορροπίας μεταξύ της παραγωγής δραστικών μορφών οξυγόνου και της ικανότητας ενός βιολογικού συστήματος να αδρανοποιεί τα τοξικά αυτά μόρια και να επιδιορθώνει τις βλάβες που προκαλούν.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το χαλαρό τζόκινγκ κάνει καλό στην υγεία



Αρκεί μία ώρα την εβδομάδα.

Όσοι κάνουν τζόκινγκ για μία ώρα την εβδομάδα αυξάνουν κατά μέσο όρο το προσδόκιμο ζωής τους για περίπου έξι χρόνια.

Το ελαφρύ τρέξιμο είναι καλύτερο συγκριτικά με οποιαδήποτε μορφή σκληρής άσκησης, αναφέρει έρευνα δανών επιστημόνων.

Οι ερευνητές βρήκαν ότι το τρέξιμο με αργό ή χαλαρό ρυθμό για μία ή δύο ώρες την εβδομάδα αυξάνει… τα χρόνια ζωής των ανδρών κατά 6,2 χρόνια και των γυναικών κατά 5,6, μειώνοντας τον κίνδυνο ξαφνικού θανάτου κατά 44%.

Στη μελέτη συμμετείχαν 20.000 άνθρωποι, ηλικίας 20 έως 93 ετών.

Το τρέξιμο βελτιώνει την πρόσληψη οξυγόνου, μειώνει την αρτηριακή πίεση, προλαμβάνει την εμφάνιση παχυσαρκίας και βελτιώνει την καρδιακή λειτουργία.


Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαλυπτικά στοιχεία για τους έφηβους της χώρας μας



Ανησυχία προκαλεί η παχυσαρκία, το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Οι 11χρονοι μαθητές στην Ελλάδα είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, αναφέρουν ότι έχουν καλύτερη υγεία και καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά. Εντούτοις, είναι σε υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκοι, παραλείπουν συχνότερα το πρωινό, δεν τρώνε τακτικά φρούτα και δεν κάνουν κάποια φυσική δραστηριότητα. Επίσης, παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση και δεν είναι ικανοποιημένοι από το σχολείο και από τη σχέση τους με τους συμμαθητές τους.

Αυτά είναι τα πρώτα συμπεράσματα της «Πανελλήνιας έρευνας για τις συμπεριφορές που συνδέονται με την υγεία των έφηβων μαθητών», η οποία πραγματοποιήθηκε από το ΕΠΙΨΥ, το οποίο και συνέκρινε συμπεριφορές παιδιών ανάμεσα σε 38 χώρες.

Σε σύγκριση με τους συνομηλίκους τους στις 38 χώρες της έρευνας HBSC:

Οι 13χρονοι μαθητές στην Ελλάδα αναφέρουν ότι έχουν καλύτερη υγεία, ότι καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά και ότι επικοινωνούν συχνότερα με τους φίλους τους με ηλεκτρονικά μέσα σε καθημερινή βάση. Αντιθέτως, είναι σε υψηλότερο ποσοστόο παχύσαρκοι, κάνουν σπανιότερα κάποια φυσική δραστηριότητα, παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση και καταναλώνουν σε υψηλότερο ποσοστό οινοπνευματώδη ποτά.

Ακόμα, αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό ψυχοσωματικά συμπτώματα, δεν είναι ικανοποιημένοι από το σχολείο και από τη σχέση με τους συμμαθητές τους, νιώθουν πιεσμένοι από τις σχολικές τους υποχρεώσεις, ενώ τα αγόρια εμπλέκονται συχνότερα σε σχολικό εκφοβισμό και βίαιους καυγάδες.

Οι 15χρονοι μαθητές στην Ελλάδα καταναλώνουν λιγότερα αναψυκτικά, χρησιμοποιούν σε υψηλότερο ποσοστό προφυλακτικό, ξεκινούν λίγο αργότερα το κάπνισμα, μεθούν λιγότερο και κάνουν σε χαμηλότερο ποσοστό χρήση κάνναβης. Εντούτοις, είναι σε υψηλότερο ποσοστό παχύσαρκοι, παραλείπουν συχνότερα το πρωινό, παρακολουθούν πολλές ώρες τηλεόραση και καταναλώνουν σε υψηλότερο ποσοστό οινοπνευματώδη ποτά.

Επιπλέον, αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό ψυχοσωματικά συμπτώματα, δεν είναι ικανοποιημένοι από το σχολείο ούτε από τη σχέση με τους συμμαθητές τους, νιώθουν πιεσμένοι από τις σχολικές τους υποχρεώσεις ενώ τα αγόρια εμπλέκονται συχνότερα σε σχολικό εκφοβισμό και βίαιους καυγάδες. Τέλος, τα αγόρια αναφέρουν σε υψηλότερο ποσοστό πρώιμη έναρξη της σεξουαλικής τους ζωής και τα κορίτσια σε χαμηλότερο ποσοστό τη χρήση αντισυλληπτικού χαπιού.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Θετικά νέα για ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση



Με τη λήψη alemtuzumab παρουσίασαν βελτίωση στο βαθμό αναπηρίας.

Η Sanofi και η θυγατρική της Genzyme παρουσίασαν σήμερα πρόσθετα δεδομένα από τη μελέτη Φάσης ΙΙΙ CARE-MS ll. Η συσσώρευση της αναπηρίας επιβραδύνθηκε σημαντικά στους ασθενείς με πολλαπλή σκλήρυνση (σκλήρυνση κατά πλάκας, MS) που έλαβαν alemtuzumabσε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν υψηλή δόση υποδόριας ιντερφερόνης βήτα-1α, όπως αξιολογήθηκε μέσω της Διευρυμένης Κλίμακας Κατάστασης Αναπηρίας (Expanded Disability Status Scale - EDSS), μία καθιερωμένη κλίμακα αξιολόγησης της εξέλιξης της σωματικής αναπηρίας.

Επιπλέον, παρατηρήθηκε σημαντική βελτίωση στην βαθμολόγηση της αναπηρίας σε σχέση με την αρχική τιμή σε ορισμένους ασθενείς που έλαβαν alemtuzumab, εύρημα που υποδεικνύει αναστροφή της αναπηρίας στους ασθενείς αυτούς. Στη μελέτη οι ασθενείς με προϋπάρχουσα αναπηρία που έλαβαν alemtuzumab είχαν πάνω από τις διπλάσιες πιθανότητες να παρουσιάσουν σταθερή μείωση της αναπηρίας σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν υψηλή δόση υποδόριας ιντερφερόνης βήτα-1α. Η Genzyme αναπτύσσει το alemtuzumab για τη θεραπεία της MS σε συνεργασία με την Bayer HealthCare.

Η CARE-MS II είναι μια τυχαιοποιημένη κλινική μελέτη Φάσης ΙΙΙ, που συνέκρινε το ερευνητικό φάρμακο alemtuzumab με υψηλή δόση υποδόριας ιντερφερόνης βήτα-1α, σε ασθενείς με υποτροπιάζουσα-διαλείπουσα πολλαπλή σκλήρυνση (RRMS) οι οποίοι είχαν παρουσιάσει υποτροπή κατά την διάρκεια προηγούμενης θεραπείας. Η εταιρεία ανακοίνωσε το Νοέμβριο ότι τα αποτελέσματα από τα πρωτεύοντα καταληκτικά σημεία της μελέτης ήταν υψηλής στατιστικής σημαντικότητας.

Τα κύρια δεδομένα σχετικά με την αναπηρία που προέκυψαν από τη μελέτη CARE-MS II και παρουσιάσθηκαν σήμερα στο 64ο Ετήσιο Συνέδριο της Αμερικανικής Ακαδημίας Νευρολογίας (ΑΑΝ) ήταν τα εξής:

•Η μέση βαθμολογία στην κλίμακα EDSS για τους ασθενείς που έλαβαν alemtuzumab μειώθηκε κατά τη διάρκεια των δύο ετών της μελέτης, δείχνοντας βελτίωση της σωματικής αναπηρίας, ενώ η μέση βαθμολογία για τους ασθενείς που έλαβαν υψηλή δόση υποδόριας ιντερφερόνης βήτα-1α αυξήθηκε, δείχνοντας επιδείνωση της αναπηρίας (-0,17 έναντι 0,24, p < 0,0001).

• Στα δύο έτη, 29% των ασθενών που έλαβαν alemtuzumab παρουσίασαν εγκατεστημένη για έξι μήνες μείωση της αναπηρίας, που σημαίνει ότι το επίπεδο αναπηρίας τους βελτιώθηκε, σε σύγκριση με μόνο 13% των ασθενών που έλαβαν υψηλή δόση υποδόριας ιντερφερόνης βήτα-1α (p=0,0002).

• Στη διάρκεια των δύο ετών της μελέτης διαπιστώθηκε 42% μείωση του κινδύνου για εγκατεστημένη συσσώρευση (επιδείνωση) της αναπηρίας (SAD) όπως αξιολογήθηκε μέσω της κλίμακας EDSS στους ασθενείς που έλαβαν alemtuzumab, σε σύγκριση με τους ασθενείς που έλαβαν υψηλή δόση υποδόριας ιντερφερόνης βήτα-1α (p=0,0084), όπως είχε και στο παρελθόν παρουσιαστεί. Το αποτέλεσμα για το πρωτεύον αυτό καταληκτικό σημείο της μελέτης ήταν υψηλής στατιστικής σημαντικότητας.

Τα κύρια δεδομένα σχετικά με την υποτροπή που προέκυψαν από τη μελέτη και παρουσιάσθηκαν στο ΑΑΝ ήταν:
• Το 65% των ασθενών που έλαβαν alemtuzumab δεν παρουσίασαν καμία υποτροπή στη διάρκεια των δύο ετών της μελέτης, σε σύγκριση με το 47% των ασθενών που έλαβαν υψηλή δόση υποδόριας ιντερφερόνης βήτα-1α (49,4% μείωση του κινδύνου, p<0,0001).

• Στη διάρκεια των δύο ετών της μελέτης παρατηρήθηκε 49% μείωση του ποσοστού υποτροπής στους ασθενείς που έλαβαν alemtuzumab 12 mg, σε σύγκριση με τους ασθενείς στην ομάδα της ιντερφερόνης βήτα-1α (p<0,0001), ένα
υψηλά σημαντικό αποτέλεσμα για το πρωτεύον αυτό καταληκτικό σημείο, όπως είχε και στο παρελθόν παρουσιαστεί.

Στη μελέτη CARE-MS II, το alemtuzumab 12 mg χορηγήθηκε ενδοφλεβίως για οκτώ φορές συνολικά στη διάρκεια των δύο ετών της μελέτης. Ο πρώτος κύκλος θεραπείας του alemtuzumab χορηγήθηκε σε πέντε διαδοχικές ημέρες και ο δεύτερος κύκλος σε τρεις διαδοχικές ημέρες ύστερα από 12 μήνες. Η ιντερφερόνη βήτα-1α, 44 mcg χορηγήθηκε με υποδόρια ένεση τρεις φορές την εβδομάδα, κάθε εβδομάδα, καθ’ όλη τη διάρκεια των δύο ετών της μελέτης.

Πρόσθετα νέα δεδομένα από τη μελέτη CARE-MS II δείχνουν ότι το alemtuzumab, σε σύγκριση με την υψηλή δόση υποδόριας ιντερφερόνης βήτα-1α, οδήγησε σε σημαντική βελτίωση σε ένα πλήθος απεικονιστικών καταληκτικών σημείων, η οποία συμβαδίζει με τα αποτελέσματα που παρατηρήθηκαν στα κλινικά καταληκτικά σημεία. Στην πολλαπλή σκλήρυνση, χρησιμοποιούνται απεικονιστικές τεχνικές για την παρακολούθηση της ανάπτυξης βλαβών ή περιοχών φλεγμονής στο κεντρικό νευρικό σύστημα (ΚΝΣ). Παρατηρήθηκε στατιστικά σημαντική βελτίωση με το alemtuzumab έναντι της υψηλής δόσης υποδόριας ιντερφερόνης βήτα-1α, ως προς το ποσοστό των ασθενών που εμφάνισαν νέες ή αυξημένες σε μέγεθος T2-υπέρπυκνες βλάβες (46 έναντι 68, p<0,0001) και προσλαμβάνουσες γαδολίνιο βλάβες (19 έναντι 34, p<0,0001). Η μεταβολή στον όγκο των T2-υπέρπυκνων βλαβών από την έναρξη έως το δεύτερο έτος (δευτερεύον καταληκτικό σημείο της μελέτης) δεν διέφερε σημαντικά μεταξύ των ομάδων θεραπείας (p=0,14).

Ένα σημαντικό αποτέλεσμα της μελέτης ήταν ότι οι ασθενείς που έλαβαν alemtuzumab παρουσίασαν μικρότερη μεταβολή στο κλάσμα εγκεφαλικού παρεγχύματος (brain parenchymal fraction - BPF) - μία μέθοδο μέτρησης της εγκεφαλικής ατροφίας ή της απώλειας νευρώνων και των μεταξύ τους συνδέσεων - σε σύγκριση με τη διάμεση ποσοστιαία μεταβολή στους ασθενείς που έλαβαν ιντερφερόνη βήτα-1α (-0,62 έναντι -0,81 από την αρχική τιμή) (p=0,012).

Οι πιο συχνές ανεπιθύμητες ενέργειες που σχετίστηκαν με το alemtuzumab στη μελέτη CARE-MS II ήταν αντιδράσεις σχετιζόμενες με την έγχυση, οι οποίες ήταν γενικά ήπιες έως μέτριες. Οι λοιμώξεις ήταν συχνές και στις δύο ομάδες, με υψηλότερη επίπτωση στην ομάδα του alemtuzumab. Οι πιο συχνές λοιμώξεις ήταν λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού και του ουροποιητικού συστήματος, δερματικές μυκητιασικές λοιμώξεις και έρπης της στοματικής κοιλότητας.

Σοβαρές λοιμώξεις παρουσιάσθηκαν στο 3,7% της ομάδας του alemtuzumab και στο 1,5% της ομάδας της ιντερφερόνης βήτα-1α. Οι λοιμώξεις ήταν κατά κύριο λόγο ήπιας έως μέτριας βαρύτητας και καμία δεν ήταν θανατηφόρα.

Στη μελέτη, 15,9% των ασθενών που έλαβαν alemtuzumab και 5,0% των ασθενών που έλαβαν υψηλή δόση υποδόριας ιντερφερόνης βήτα-1α, ανέπτυξαν αυτοάνοση θυρεοειδίτιδα και 0,9% των ασθενών που έλαβαν alemtuzumab ανέπτυξαν αυτοάνοση θρομβοπενία (ITP) στη διάρκεια των δύο ετών που διήρκησε η μελέτη. Τα περιστατικά αυτά εντοπίσθηκαν νωρίς μέσω ενός προγράμματος τακτικής παρακολούθησης και αντιμετωπίστηκαν με τις καθιερωμένες θεραπείες. Η τακτική παρακολούθηση των ασθενών για ITP και θυρεοειδικές ή νεφρικές διαταραχές περιλαμβάνεται σε όλες τις υποστηριζόμενες από την Genzyme κλινικές μελέτες του alemtuzumab στην MS. Όλα τα δεδομένα που αναφέρθηκαν παραπάνω προέρχονται από ασθενείς της μελέτης που έλαβαν alemtuzumab 12 mg ή υποδόρια ιντερφερόνη βήτα-1α 44 mcg.

Το alemtuzumab είναι ένα μονοκλωνικό αντίσωμα που στοχεύει εκλεκτικά την πρωτεΐνη CD52, η οποία εκφράζεται σε υψηλά επίπεδα στα Τ- και Β-λεμφοκύτταρα. Η θεραπεία με alemtuzumab οδηγεί στη μείωση των κυκλοφορούντων Τ- και Β-κυττάρων, τα οποία θεωρείται ότι ευθύνονται για την καταστροφική φλεγμονώδη διεργασία που λαμβάνει χώρα στην MS. Το alemtuzumab έχει ελάχιστη επίδραση σε άλλα κύτταρα του ανοσοποιητικού συστήματος. Η οξεία αντιφλεγμονώδης δράση του alemtuzumab ακολουθείται άμεσα από την έναρξη ενός διακριτού προτύπου επαναποικισμού Τ- και Β-κυττάρων που συνεχίζεται στην πορεία του χρόνου, επαναφέροντας την ισορροπία του ανοσοποιητικού συστήματος με τρόπο που δυνητικά μειώνει την ενεργότητα της νόσου.

Η εταιρεία έχει προγραμματίσει να υποβάλει αίτηση έγκρισης του alemtuzumab στις ΗΠΑ και την ΕΕ για τη θεραπεία της υποτροπιάζουσας MS εντός του δεύτερου τριμήνου του 2012. Καθώς δεν έχει ακόμα εγκριθεί για τη θεραπεία της πολλαπλής σκλήρυνσης, το alemtuzumab δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε ασθενείς με MS εκτός του πλαισίου μίας επίσημης, ελεγχόμενης κλινικής μελέτης στην οποία υπάρχουν όλα τα απαραίτητα μέτρα τακτικής παρακολούθησης των ασθενών.


Διαβάστε περισσότερα...

Γιατί κάποια παιδιά είναι τόσο δημοφιλή;



Ποια είναι η συμβολή των εκπαιδευτικών.

Κατά τη σχολική ηλικία τα παιδιά παρουσιάζουν διαφορές ως προς τη δημοτικότητα και την αποδοχή τους από τους άλλους. Κάποια παιδιά είναι δημοφιλή και ιδιαίτερα αποδεκτά και αγαπητά από τους συνομηλίκους τους και κάποια άλλα υφίστανται την κοινωνική απομόνωση και των αποκλεισμό από τις σχολικές δραστηριότητες.

Κύρια γνωρίσματα των δημοφιλών παιδιών είναι η έντονη ενεργητικότητά τους που εκφράζεται με την αρχηγική τους τάση, τον ενθουσιασμό τους και την ενεργή τους συμμετοχή στην τάξη. Επιπλέον, παρουσιάζουν ευχάριστη και φιλική διάθεση προς τους συμμαθητές τους και αντιμετωπίζουν αισιόδοξα τη ζωή.

Συγκεκριμένα τα δημοφιλή παιδιά απολαμβάνουν την κοινωνική αποδοχή για τους εξής λόγους:
- είναι κοινωνικά και συνεργάσιμα
- δείχνουν καλοσύνη και αισθήματα φιλίας προς τους συμμαθητές τους
- είναι ευαίσθητα απέναντι στις δυσκολίες των άλλων παιδιών και τα βοηθούν να ικανοποιήσουν τις ανάγκες τους
- έχουν συναισθηματική σταθερότητα και η συμπεριφορά τους δεν παρουσιάζει συναισθηματικές διακυμάνσεις
- έχουν πίστη στον εαυτό τους και εμπιστεύονται τους άλλους ανθρώπους
- ζουν σε ένα ήρεμο οικογενειακό περιβάλλον και είναι ευχαριστημένα από τους γονείς τους

Αντίθετα τα παιδιά που βιώνουν την κοινωνική απόρριψη στο σχολικό περιβάλλον είναι απομονωμένα για τους εξής λόγους:

- αποφεύγουν τις ομαδικές δραστηριότητες
- έχουν μεγάλη συναισθηματική κυρίως εξάρτηση από τον δάσκαλο
- φέρονται στα άλλα παιδιά με αδιαφορία και απορριπτική διάθεση
- έχουν συμπτώματα προβληματικής συμπεριφοράς όπως έντονο άγχος, αρνητισμό, τάση να ενοχλούν τους άλλους και να καταστρέφουν τα αντικείμενα των συμμαθητών τους
- δεν συμμορφώνονται με τις ανάγκες και τα ενδιαφέροντα της τάξης
- δεν είναι ευχαριστημένα ούτε στο σπίτι τους αλλά ούτε και στο σχολείο

Στον τομέα των ικανοτήτων και των δεξιοτήτων, έχει διαπιστωθεί ότι τα δημοφιλή παιδιά παρουσιάζουν υψηλή επίδοση στα σχολικά μαθήματα, είναι δημιουργικά και συνήθως είναι ταλαντούχα σε διάφορους τομείς, (γνωρίζουν κάποιο μουσικό όργανο, διακρίνονται σε κάποιο άθλημα, ζωγραφίζουν κ.λ.π. ). Παράλληλα η εξωτερική εμφάνιση των παιδιών όπως ο σωματότυπος (σωματική κατασκευή) φαίνεται να σχετίζεται με τη δημοτικότητα τους.

Από την αρχή της σχολικής ζωής τα παιδιά δείχνουν προτίμηση στους συμμαθητές τους που είναι αθλητικοί τύποι. Αργότερα στις επόμενες ηλικίες μεγαλύτερη σημασία δίνουν τα παιδιά στην διαπροσωπική αλληλεπίδραση και στις επικοινωνιακές ικανότητες των συνομηλίκων τους.

Τέλος, τα δημοφιλή παιδιά διατηρούν κατά κανόνα την κοινωνική αποδοχή σε όλη τη σχολική τους πορεία αλλά και αργότερα στην ενήλικη ζωή τους. Αυτό συμβαίνει γιατί τα παιδιά αυτά μπορούν να προσαρμόζονται πιο εύκολα στα νέα δεδομένα και να αντιμετωπίζουν με κοινωνική ευελιξία τις μεταβολές που συντελούνται στο περιβάλλον τους, γεγονός που που τα βοηθά να διατηρούν την αποδοχή, την αγάπη και τη εκτίμηση των άλλων ανθρώπων.

Η συμβολή των εκπαιδευτικών

Η κοινωνική αποδοχή ενός παιδιού εκ μέρους των συνομηλίκων του κερδίζεται με προσωπική προσπάθεια και οι παρεμβάσεις τρίτων ώστε να πεισθούν τα παιδιά να αποδεχτούν έναν ανεπιθύμητο συμμαθητή τους συνήθως αποτυγχάνουν. Οι εκπαιδευτικοί, όμως, με το κύρος και την αμεσότητα τους μπορούν να βοηθήσουν ένα παιδί που έχει δεχτεί την κοινωνική απόρριψη να βελτιώσει τη θέση του μεταξύ των συμμαθητών του και να εξασφαλίσει την αποδοχή με πολλούς τρόπους. Οι δάσκαλοι μπορούν να δώσουν ευκαιρίες στο παιδί να γνωριστεί καλύτερα με τα άλλα παιδιά και να έχει μαζί τους φιλικές σχέσεις. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αλλαγή της διαρρύθμισης των καθισμάτων και της θέσης των παιδιών στην αίθουσα διδασκαλίας, με τη συγκρότηση ομάδων εργασίας και με την ανάθεση στο απομονωμένο παιδί κάποιων καθηκόντων στην τάξη.
Επίσης, οι δάσκαλοι, μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στη βελτίωση των διαπροσωπικών και κοινωνικών δεξιοτήτων του κοινωνικά αποκλεισμένου παιδιού ενισχύοντας κάθε μορφή θετικής αλληλεπίδρασης του με τους συμμαθητές του τόσο στην τάξη όσο και σε άλλες σχολικές δραστηριότητες και βοηθώντας το παιδί να αποκτήσει συναισθήματα αυτάρκειας, παραγωγικότητας και προσωπικής ικανοποίησης.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αιματολογικές και ακτινολογικές αδειάζουν τις τσέπες των ασφαλισμένων



Τι επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΣΙΠΥ.

Από την τσέπη τους θα συνεχίσουν να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ τις εργαστηριακές και τις ακτινολογικές τους εξετάσεις καθώς η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σωματείων Ιδιωτικής Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης (ΠΟΣΙΠΥ) αποφάσισε να συνεχίσει την αναστολή πίστωσης για τους ασφαλισμένους, έως ότου καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Στην Ομοσπονδία ανήκουν: η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών, Βιοπαθολόγων-Κυτταρολόγων-Παθολογοανατόμων, ο Σύνδεσμος Ελλήνων Ιδιωτών Πυρηνικών Ιατρών και η Πανελλήνια Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Ακτινολόγων.

Στην ανακοίνωσή τους επισημαίνουν ότι παρά τις υποσχέσεις του, το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Εργασίας, δεν έχουν καταβάλλει ούτε ένα ευρώ στους εργαστηριακούς γιατρούς για τα χρέη των Ασφαλιστικών Ταμείων.

Στη συνάντηση που είχαν τα μέλη της Ομοσπονδίας με τη διοίκηση του υπουγείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ στις 9 Απριλίου, δόθηκαν από τους αρμοδίους οι διαβεβαιώσεις ότι θα γίνει η καταβολή δύο μηνών του 2011 και η άμεση εκκαθάριση Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου του 2012, για την καταβολή του 90% των αιτουμένων χρημάτων. Όπως έχει δηλώσει η ΠΟΣΙΠΥ, οι οφειλές από το 2009 έχουν φτάσει στα 700 εκατ. ευρώ, μόνο για τον ΕΟΠΥΥ, εκ των οποίων μόνο το τελευταίο δίμηνο του 2011 θα πληρωθεί κανονικά, άγνωστο όμως πότε, ενώ το χρέος όλου του υπόλοιπου χρονικού διαστήματος θα ενταχθεί στο κούρεμα βάσει του Ν. 4025, με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργείων Εργασίας και Υγείας.

Σύμφωνα όμως με την Ομοσπονδία, υπάρχει ακόμα ένα χρέος άλλα 700 εκατ. ευρώ που είναι οι οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων εκτός ΕΟΠΥΥ, το οποίο έρχεται επίσης σε βάθος χρόνου. Εξ’ αιτίας αυτής της κατάστασης, η ΠΟΣΙΠΥ συνεχίζει την αναστολή παροχής πίστωσης που είχε ξεκινήσει στις 9 Απριλίου, καλώντας όλους τους συναδέλφους τους να μην παρέχουν πίστωση πριν καταλήξουν υπερχρεωμένοι και προβληματικοί. Η αναστολή πίστωσης θα συνεχιστεί μέχρις ότου γίνει η καταβολή των δεδουλευμένων τους από τον ΕΟΠΥΥ.


Πηγή: http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Oι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες



Βρίσκουν ευκολότερα λύση στα προβλήματά τους.

Σύμφωνα με έρευνα Αυστραλού κοινωνιολόγου, οι γυναίκες είναι πιο ευτυχισμένες από τους άνδρες. Δεν έχει σημασία αν οι γυναίκες είναι 15 λεπτά περισσότερο ευτυχισμένες τη μέρα απ’ ότι οι άντρες.Ο Δρ Ρότζερ Πατούλνι, από το Κέντρο Κοινωνικής Έρευνας του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας, που διεξήγαγε την έρευνα, κατέληξε στο προκαταρκτικό συμπέρασμα ότι, τελικά, γυναίκες και άντρες νιώθουν ικανοποίηση και ευτυχία, αλλά και το αντίθετο, κάνοντας τις ίδιες δραστηριότητες.

Οι ώρες που κοιμόμαστε θεωρούνται από τις πιο ευτυχισμένες στιγμές στη ζωή μας, τόσο για τους άντρες όσο και για τις γυναίκες, όπως και οι ώρες που περνάμε με τα παιδιά μας, ενώ η ώρα που καταναλώνουμε στο καθάρισμα του σπιτιού, το σιδέρωμα των ρούχων, το πλύσιμο των πιάτων και οι άλλες ανιαρές δουλειές του σπιτιού θεωρούνται από τις πιο δυσάρεστες στιγμές στη μέρα μας.

Παρά το γεγονός, όμως, ότι οι άνδρες αφιερώνουν 50 λεπτά σε καθημερινή βάση σε δουλειές του σπιτιού και οι γυναίκες περίπου 90 λεπτά, το «ασθενές», αλλά ευτυχισμένο φύλο, σύμφωνα με τον Αυστραλό Κοινωνιολόγο, προσφέρει περισσότερη εθελοντική εργασία και, βέβαια, επικοινωνεί περισσότερο με τους ανθρώπους γύρω του, γεγονός που το καθιστά και πιο χαρούμενο και ευτυχισμένο.

Οι άνδρες δεν χάνουν απλώς στα σημεία, αλλά σε πολλά… σημεία, λέει ο κ. Πατούλνι. Δεν είναι τόσο επικοινωνιακοί όσο οι γυναίκες, τους εκνευρίζει το αφεντικό τους πιο συχνά απ’ ό,τι στις γυναίκες και δεν απολαμβάνουν τα μέγιστα τις διαδρομές τους στα μέσα μαζικής μεταφοράς, ιδιαίτερα όταν πάνε για δουλειά.

Τέλος, ο κ. Πατούλνι αναφέρει ότι γενικώς οι γυναίκες μαθαίνουν από μικρές να μοιράζονται τα προβλήματά τους, βρίσκουν ευκολότερα λύσεις σ’ αυτά και έτσι δεν ταλαιπωρούνται όσο οι άνδρες.


Πηγή:
http://www.ygeianews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δραματική η αύξηση των ναρκωμανών με AIDS



Άνευ προηγουμένου η εξάπλωση του ιού σε χρήστες ενδοφλέβιων ναρκωτικών.

Νέα δραματική αύξηση των κρουσμάτων χρηστών ενδοφλέβιων ναρκωτικών που έχουν προσληφθεί από τον ιό του AIDS αναμένει το υπουργείο Υγείας, επισημαίνοντα σε ανακοίνωσή του ότι η Ελλάδα βιώνει μία άνευ προηγουμενου εξάπλωση του HIV στους χρήστες που βρίσκονται στο κέντρο της Αθήνας.

«Η επιδημία, που φαίνεται να σχετίζεται με στελέχη του HIV που κυκλοφορούσαν σε χώρες τις Ασίας, συνεχίζεται καθώς στο πρώτο τετράμηνο έχουν δηλωθεί 115 μολύνσεις στους ΧΕΝ, γεγονός που σημαίνει ότι στο τέλος του 2012 μπορεί να έχουν ξεπεράσει τις 300, δηλαδή να έχουμε νέα δραματική αύξηση», αναφέρει το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο υποστηρίζει ότι αυτό που συμβαίνει είναι το αποτέλεσμα πλημμελών πολιτικών τα προηγούμενα χρόνια όπου, τόσο οι αποστειρωμένες σύριγγες/βελόνες που μοιράζονταν, όσο και η πρόσβαση στις μονάδες υποκατάστασης, ήταν ανεπαρκείς και πολύ κάτω από τα προτεινόμενα όρια των Ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών. Στη συνέχεια αναφέρει τα μέτρα που ελήφθησαν της τελευταία 2 χρόνια όπως η ελεύθερη διανομή μεγάλου αριθμού καθαρών βελονών/συριγγών και η μεγάλη αύξηση του αριθμού των τοξικομανών που έχουν πλέον πρόσβαση στις μονάδες υποκατάστασης στα νοσοκομεία.

Από την πρώτη στιγμή όλοι οι αρμόδιοι διεθνείς οργανισμοί (ECDC, EMCDDA, WHO, UNAIDS) ενημερώθηκαν από το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ, τονίζει το υπουργείο Υγείας και ανακοινώνει ότι το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) αντιλαμβανόμενο τη σοβαρότητα του προβλήματος θα επισκεφθεί τη χώρα μας 28-29 Μαΐου για επιτόπια αξιολόγηση του κινδύνου (risk assessment), εν όψει της συνάντησης υψηλού επιπέδου, που έχει συγκαλέσει για την 21η Ιουνίου στην Αθήνα, ο υπουργός υγείας.

«Δυστυχώς, οι καρποί των πολιτικών δημόσιας υγείας σε ένα νόσημα με μεγάλο χρόνο επώασης, όπως το AIDS, δεν φαίνονται άμεσα. Εμείς ζούμε την αποτυχία των επιλογών των παλαιότερων ετών, ενώ οι δικές μας εντατικές προσπάθειες για την αποτροπή της εισόδου του HIV στο γενικό πληθυσμό θα φανούν αργότερα και θα μας δικαιώσουν» καταλήγει το υπουργείο υγείας.


Διαβάστε περισσότερα...

Έτρεξε σε μαραθώνιο και εγκλωβίστηκε σε δασική πυρκαγιά



Το νεαρό μοντέλο πλέον κρύβει τα εγκαύματά της πίσω από μια μάσκα.

Κρύβοντας το πρόσωπό της πίσω από μια μαύρη μάσκα, η 24χρονη Turia Pitt, πρώην μοντέλο, μίλησε για τις εφιαλτικές στιγμές που έζησε όταν εγκλωβίστηκε σε μια δασική πυρκαγιά κατά τη διάρκεια ενός μαραθωνίου αγώνα στον οποίο συμμετείχε.

Όπως υποστήριξε η ίδια οι διοργανωτές δεν τους είχαν ενημερώσει για τον κίνδυνο που διέτρεχαν. Η νεαρή γυναίκα λίγα μόλις μίλια μακριά από τη γραμμή εκκίνησης εγκλωβίστηκε μέσα στις φλόγες μη έχοντας δρόμο διαφυγής.

«Αισθανόμουν όλο και πιο έντονα τη ζέστη. Δεν άντεχα άλλο και άρχισα να τρέχω προσπαθώντας να ξεφύγω. Τότε κάηκα» είπε.



Υπέστη εγκαύματα στο 64% του σώματός της και αναγκάστηκε να επισκεφτεί έναν ειδικό στο Σίδνεϊ για να υποστεί σε μεταμόσχευση δέρματος στην πλάτη, τα πόδια και το πρόσωπό της.

Ένα ακόμη θύμα, η Kate Sanderson, δήλωσε ότι υπήρχε σοβαρή έλλειψη προσωπικού στον αγώνα που έλαβε χώρα στο Kimberley στη δυτική Αυστραλία.



«Εμπιστεύεσαι τους διοργανωτές και πιστεύεις ότι έχουν φροντίσει για όλα» πρόσθεσε.
Η 36χρονη γυναίκα εξομολογήθηκε ότι άρχισε να τσιρίζει με όλη της τη δύναμη όταν η φωτιά άρχισε να καίει τη σάρκα της και πως ένιωσε σαν να «είχε περάσει ένας αιώνας μέχρι να έρθει η βοήθεια».

«Είχα πάθει σοκ. Δεν κοίταξα καν το σώμα μου. Απλά ήξερα ότι είχα πάθει σοβαρά εγκαύματα».



Η ίδια έχει πολλές ουλές σε όλο της το σώμα, το αριστερό της πόδι ακρωτηριάστηκε και μεγάλο τμήμα από τους λοβούς στα αυτιά της… λείπει. Ακόμη, δεν έχει δείκτη στο δεξί της χέρι ενώ τα υπόλοιπα δάχτυλά της έχουν παραμορφωθεί.


Διαβάστε περισσότερα...

Υποσιτισμένα βρέφη και καρκινοπαθείς χωρίς θεραπεία την εποχή του Μνημονίου



Στη δημοσιότητα στοιχεία που σοκάρουν από γιατρούς.

Υγειονομική βόμβα που απειλεί ολόκληρη την κοινωνία χαρακτηρίζουν τα στοιχεία που έβγαλαν στο φως της δημοσιότητας γιατροί οι οποίοι εργάζονται σε 6 Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Βρέφη που υποσιτίζονται γιατί οι γονείς τους δεν έχουν να τα ταΐσουν, καρκινοπαθείς που λόγω ένδειας δεν μπορούν να υποβληθούν στις απαραίτητες θεραπείες, είναι ορισμένα μόνο από τα στοιχεία, που κανείς δεν μπορεί να φανταστεί ότι θα υπήρχαν εν έτη 2012.

Τα στοιχεία που δίνουν οι γιατροί πρόκειται για περιστατικά οικογενειών στα οποία κλήθηκαν να δώσουν λύσεις.

Συγκεκριμένα:

- Βρέφη υποσιτισμένα επειδή οι άνεργοι και ανασφάλιστοι γονείς τους έκαναν οικονομία στη δοσολογία του βρεφικού γάλακτος

- Ασθενείς που πάσχουν από καρκίνο και δεν έχουν χρήματα για τη συνέχιση των θεραπειών.

- Κορίτσι 8 ετών με παραπεμπτικό από δημόσιο νοσοκομείο για μαγνητική εγκεφάλου (υποψία καρκίνου στον εγκέφαλο) με γονείς άνεργους και ανασφάλιστους.

-Δεκάδες μεσήλικες με χρόνια νοσήματα (υπέρταση, σακχαρώδης διαβήτης. στεφανιαία νόσος κ.α.), που αίφνης έμειναν χωρίς ιατρική τακτική παρακολούθηση και χωρίς φάρμακα.

- Έγκυες χωρίς καμία δυνατότητα για ιατρικό έλεγχο καθ΄ όλο το διάστημα της κύησης.

- Άστεγοι που για να εισαχθούν σε ξενώνα φιλοξενίας έπρεπε να έχουν πιστοποιητικά από γιατρούς και να κάνουν εξετάσεις για ηπατίτιδα και Aids.

«Όλοι εμείς, γιατροί και αλληλέγγυοι πολίτες, καταγγέλλουμε την εφαρμοζόμενη πολιτική στον χώρο της υγείας που θέτει σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων και συνοδεύεται - σε όσες χώρες εφαρμόστηκε - με μείωση κατά 10 χρόνια του μέσου όρου ζωής και αύξηση της βρεφικής - παιδικής και μητρικής θνησιμότητας» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι γιατροί.

Και προσθέτουν: «Τα τελευταία δύο χρόνια, από την είσοδο της Ελλάδας στο ΔΝΤ και την εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής, γινόμαστε μάρτυρες μιας ολοένα και μεγαλύτερης εξαθλίωσης ενός μεγάλου τμήματος της κοινωνίας.

Μιας εξαθλίωσης που είναι αποτέλεσμα της ραγδαίας και βίαιης επιδείνωσης του βιοτικού επιπέδου της πλειοψηφίας των πολιτών, με την ανεργία επίσημα να ξεπερνά το 21%, εμπορικά καταστήματα και επιχειρήσεις να κλείνουν κάθε μέρα, με τη δραματική μείωση μισθών και συντάξεων, με την απώλεια της ασφαλιστικής δυνατότητας, με την αύξηση των αστέγων, με την επιδείνωση των δεικτών υγείας και την κατακόρυφη αύξηση των αυτοκτονιών ( 2000 αυτοκτονίες μέσα σε 2 χρόνια)».


Διαβάστε περισσότερα...

Έτοιμα τα χαράτσια για τα ακίνητα



Αποστέλλονται το ΕΤΑΚ 2009 και ο ΦΑΠ 2010 και 2011.

Η Γενική Γραμματεία Πληροφορικών Συστημάτων είναι έτοιμη να αποστείλει τους λογαριασμούς για τους φόρους επί των ακινήτων παλαιότερων ετών που είχαν καθυστερήσει από τα προβλήματα στη μηχανογράφηση και το Περιουσιολόγιο.

Ο Γενικός Γραμματέας Πληροφορικών Συστημάτων κ. Χάρης Θεοχάρης περιμένει το πράσινο φως, προφανώς από την κυβέρνηση που θα σχηματιστεί μετά τις εκλογές της Κυριακής, για να προχωρήσει στην αποστολή των λογαριασμών.

Ετοιμα είναι τα εκκαθαριστικά για το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων 2009 - που αφορά όσους έχουν περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ - και για τον ΦΑΠ 2010 και 2011 που αφορά τις περιουσίες συνολικού ύψους 200.000 ευρώ κατ' άτομο.



Διαβάστε περισσότερα...

Γιορτή της Μητέρας με bazaar στο Σύνταγμα



Τα έσοδα θα διατεθούν στον Οργανισμό Στήριξης Της Οικογένειας «Φροντίδα».

Εποχιακή αγορά στο σταθμό του μετρό στην πλατεία Συντάγματος διοργανώνει από τη Δευτέρα 7 Μαΐου έως την Τετάρτη 9 Μαΐου ο Διεθνής Κερδοσκοπικός οργανισμός Στήριξης της Οικογένειας «Φροντίδα».

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα διατεθούν για τις ανάγκες του ξενώνα που στεγάζεται στο ΠΙΚΠΑ Πεντέλης, ελέγχεται από κρατικό μηχανισμό, αλλά δεν έχει δεχτεί καμία επιχορήγηση.

Η «Φροντίδα» μας καλεί όλους για καλοκαιρινές αγορές σε απίστευτα χαμηλές τιμές και ταυτόχρονα να τα κακοποιημένα παιδιά και τις μητέρες τους που έπεσαν θύματα βίας, με σύνθημα «Δεν φαντάζεσαι τι δύναμη κρύβει μία αγκαλιά».


Διαβάστε περισσότερα...

To IKA γίνεται... μουσικό σχολείο



Αξιοποιείται ένα κτίριο του δημοσίου στα Χανιά.

Στον δρόμο της αξιοποίησης μπαίνει το κτήριο του ΙΚΑ επί των οδών Νεάρχου και Σολωμού το οποίο αναμένεται να στεγάσει το Μουσικό Σχολείο Χανίων.

Οπως ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Χανίων, τη με απευθείας συμφωνία εκμίσθωση του ακινήτου του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ στον Δήμο Χανίων, ενέκρινε με την υπ’ αριθμ. 65/26-4-2012 απόφασή του το Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος, αναφέρουν τα haniotikanea.gr.

Το θέμα τέθηκε εκτός ημερήσιας διάταξης, ως επείγον, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. από το πρόεδρό του - Διοικητή Ροβέρτο Σπυρόπουλο, κατόπιν παρεμβάσεως του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη.

Η χρονική διάρκεια της μίσθωσης ορίζεται σε δώδεκα χρόνια, αρχής, γενομένης από της υπογραφής της συμβάσεως.
Από τον Δήμαρχο Χανίων, δόθηκε ήδη εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να προχωρήσουν στην εκπόνηση της μελέτης ανακατασκευής του εν λόγω κτηρίου, το οποίο όπως ήδη έχει ανακοινωθεί από την Δημοτική Αρχή, αναμένεται να στεγάσει το Μουσικό Σχολείο Χανίων.



Διαβάστε περισσότερα...

Διακόπτονται τα μαθητικά δρομολόγια στη Θεσπρωτία



Το κράτος χρωστάει στους οδηγούς ΚΤΕΛ μισό εκατ. ευρώ!

Αντιμέτωποι με ένα απροσδόκητο εμπόδιο βρίσκονται εκατοντάδες μαθητές του Νομού Θεσπρωτίας μετά την απόφαση του τοπικού ΚΤΕΛ να διακόψει την εκτέλεση δρομολογίων λόγων των οικονομικών προβλημάτων και των οφειλών της πολιτείας.

Οι οφειλές του κράτους προς το ΚΤΕΛ για τα μαθητικά δρομολόγια ανέρχονται στο μισό εκατομμύριο ευρώ, σύμφωνα με το τοπικό δίκτυο EpirusPost.gr, ποσό τεράστιο για τον οργανισμό. Αποτέλεσμα είναι να υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εκπλήρωση των βασικών υποχρεώσεων σε καύσιμα, μισθοδοσίες υπαλλήλων και άλλες ανάγκες.

Εάν δεν βρεθεί άμεσα τρόπος για την αντιμετώπιση του προβλήματος τότε οι επόμενες ημέρες για τους μαθητές του Νομού Θεσπρωτίας και για τους γονείς τους θα είναι δύσκολες καθώς δεν θα έχουν τρόπο και θα πρέπει να βρουν για την μετάβασή τους στα σχολεία.


Διαβάστε περισσότερα...

Πόσους σταυρούς βάζουμε



Δείτε τον αναλυτικό πίνακα ανά περιφέρεια.

Σε κάθε περιφέρεια, σύμφωνα με τον εκλογικό νόμο, από τις 56 συνολικά της χώρας, οι εκλογείς μπορούν να βάλουν έως έναν συγκεκριμένο αριθμό σταυρών -με ανώτερο τους 4- στο ψηφοδέλτιο του κόμματος που έχουν επιλέξει να ψηφίσουν.

Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης στους υποψηφίους βουλευτές εξαρτάται κατά κανόνα από τον αριθμό των ψηφοφόρων της κάθε περιφέρειας. Όσο μεγαλύτερος είναι ο αριθμός, τόσο μεγαλύτερος είναι και ο αριθμός των σταυρών που δικαιούμαστε να βάλουμε.

Βέβαια αυτό δεν είναι απόλυτο καθώς σε αρκετές περιφέρειες παρότι εκλέγονται 2 ή και 3 βουλευτές εμείς μπορούμε να βάλουμε μόνο ένα σταυρό προτίμησης. Σε τρεις περιφέρειες και συγκεκριμένα στην Α’ και Β’ Αθηνών και στην Α’ Θεσσαλονίκης μπαίνουν οι περισσότεροι σταυροί που είναι τέσσερις. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα πρέπει να επιλέξουμε και να «σταυρώσουμε» 4 υποψηφίους, αλλά και λιγότερους ώστε να μην ξεπεράσουμε τους 4.

Μπορούμε εάν θέλουμε να «ρίξουμε» στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του κόμματος που θέλουμε «ασταύρωτο». Είναι έγκυρο και προσμετράται υπέρ του κόμματος που επιλέξαμε να ψηφίσουμε.

Δείτε τον πίνακα για να διαπιστώσετε έως πόσους σταυρούς προτίμησης μπορείτε να βάλετε στην περιφέρεια που ψηφίζετε και πόσοι βουλευτές εκλέγονται στην περιφέρεια σας για τις εκλογές του 2012:



Διαβάστε περισσότερα...

Συνταξιούχος κατηγορείται για ασέλγεια σε κοπέλα με νοητική στέρηση!



Απίστευτη καταγγελία συγκλονίζει την κοινωνία στο Μεσολόγγι.

Σοκ έχει προκαλέσει στην τοπική κοινωνία, στο Νεοχώρι του δήμου Μεσολογγίου, υπόθεση ασέλγειας 87χρονου συνταξιούχου σε βάρος 21χρονης με νοητική στέρηση

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε για την υπόθεση, ύστερα από ανώνυμη καταγγελία περί τακτικών επισκέψεων της ανήλικης στο σπίτι του 87χρονου.

Η υπόθεση διερευνήθηκε από τους αστυνομικούς, οι οποίοι πήραν καταθέσεις από την αδελφή της 21χρονης.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, ο 87χρονος τελικά προσήχθη στον αρμόδιο εισαγγελέα του Μεσολογγίου και σήμερα επρόκειτο να περάσει το κατώφλι του ανακριτή με την βαρύτατη κατηγορία της κατάχρησης σε ασέλγεια που αποτελεί κακούργημα και επισείει βαριές ποινές.


Διαβάστε περισσότερα...