Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Όλα όσα δεν ξέρετε για το αντρικό μόριο


Ζημιωμένοι εμφανίζονται οι καπνιστές καθώς μπορεί να τους μειωθεί…

Το BuzzFeed.com θέλησε να φανερώσει σε όσους δεν γνωρίζουν διάφορες «αλήθειες» που λέγονται και ακούγονται γύρω από το αντρικό μόριο.

Σύμφωνα με το βίντεο υπάρχουν άνθρωποι που έχουν γεννηθεί με δύο φαλλούς. Ζημιωμένοι εμφανίζονται οι καπνιστές των οποίων το μόριο μπορεί να μειωθεί μέχρι και ένα εκατοστό.

Αξιοπερίεργο είναι επίσης και το μόριο του χταποδιού το οποίο αποσπάται από το σώμα του και μπορεί να γονιμοποιηθεί μόνο του.

Αρκετά χρήσιμο όμως είναι και για την επιστήμη καθώς οι γιατροί χρησιμοποιούν το δέρμα του μορίου για να επουλώσουν σοβαρά εγκαύματα. Το δέρμα από τη συγκεκριμένη περιοχή μπορεί να φτάσει, σύμφωνα με το βίντεο, μέχρι και 23.000 μέτρα.

Είναι γεγονός ότι τα άλογα και οι άνθρωποι είναι τα μοναδικά όντα που δεν έχουν κόκκαλο στο συγκεκριμένο σημείο και ότι έμβρυα και νεκροί μπορούν να έχουν στύση.

Και αν όλα αυτά σας έχουν εξάψει την περιέργεια υπάρχει μέχρι και μουσείο στην Ισλανδία με εκατοντάδες μόρια ζώων.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε όπισθεν... στην κουζίνα του γείτονα!


Η οδηγός «εισέβαλε» στο σπίτι προκαλώντας ζημιές 42.500 ευρώ.

Στο ήμισυ του σπιτιού της αναγκάστηκε να ζήσει για πέντε ημέρες μια οικογένεια στη Βρετανία, καθώς μία γειτόνισσα έκανε όπισθεν μέσα... στην κουζίνα τους!

Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα του Σαββάτου, όταν ο Jose και η Tony Poole έλειπαν σε διακοπές. Στο σπίτι όμως βρίσκονταν ο 40χρονος γιος τους.

Ο Nick Poole είχε μόλις ξεκινήσει να τρώει μεσημεριανό όταν άκουσε ένα κρότο. Έτρεξε στην κουζίνα και έκπληκτος είδε το πίσω μέρος ενός αυτοκινήτου να έχει «εισβάλει» στο σπίτι του!

«Είμαι απίστευτα τυχερός που το αυτοκίνητο δεν με χτύπησε καθώς μαγείρευα στην κουζίνα μόλις ένα λεπτό νωρίτερα», δήλωσε.

Η οδηγός που ευθύνεται για το ατύχημα, ζει απέναντι από το σπίτι των Poole. «Νομίζω πως είχε πρόβλημα με τη μηχανή της και όταν έκανε όπισθεν, το αυτοκίνητο εκτινάχτηκε πίσω με μεγάλη ταχύτητα», δήλωσε ο 40χρονος. «Πρέπει να χτύπησε το σπίτι με ταχύτητα περίπου 15 χλμ/ώρα, αλλά ευτυχώς η γυναίκα ήταν καλά και το πίσω μέρος του αυτοκινήτου συγκρούστηκε», συμπλήρωσε.

Το κόστος της ζημιάς στο σπίτι φτάνει τις 35.000 λίρες Αγγλίας, ήτοι περίπου 42.500 ευρώ. Μάλιστα, το ζευγάρι είχε μετακομίσει στο σπίτι πριν από 5 μήνες, καθώς είχαν κάνει εκτεταμένη ανακαίνιση που κράτησε ένα χρόνο.
















Διαβάστε περισσότερα...

Πάτρα: Ο Σύλλογος Παραπληγικών έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα του κατά τη διάρκεια της Γενικής του Συνέλευσης


To Σάββατο 18 Ιανουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε η κοπή της βασιλόπιτας και η ετήσια Γενική Συνέλευση του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας στο κτίριο της «Αγοράς Αργύρη».

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Αχαΐας, κος Νταβρής Γεώργιος, ο Δήμαρχος Πατρέων, κος Δημαράς Ιωάννης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας και μέλος του Συλλόγου, κος Φεσσιάν Γεράσιμος, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Πρόνοιας Δήμου Πατρέων, κος Μασσαράς Θεοχάρης, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Δήμου Πατρέων, κος Χριστόπουλος Κωνσταντίνος, κος Πατούχας Χρήστος, κος Τζανάκος Νικόλαος, κος Γκόλφης Χρήστος και η Διαμερισματική Σύμβουλος ΚΤ, κα Παπαφιλιπποπούλου Δέσποινα.

Εκ μέρους του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Πατρών, κ.κ. Χρυσόστομου παρευρέθηκε ο αιδεσιμώτατος πατήρ Σκιαδαρέσης Νικόλαος ο οποίος μετέφερε τις ευχές του, ευλόγησε και έκοψε την βασιλόπιτα του Συλλόγου.

Στην συνέχεια ακολούθησε η Γενική Συνέλευση όπου συζητήθηκαν θέματα των ατόμων με κινητική αναπηρία ενώ ο εκπρόσωπος την Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία και μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου κος Χαροκόπος Αντώνιος απηύθυνε ενωτικό μήνυμα αναφέροντας: «Η χρονιά που διανύουμε πρόκειται να είναι δύσκολη αλλά όλοι μαζί με γνώμονα το «εμείς» και όχι το «εγώ» θα συνεχίσουμε την υπεράσπιση και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων των Ατόμων με Αναπηρία. Μόνο ενωμένο το αναπηρικό κίνημα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στα προβλήματα του αναπηρικού χώρου.»

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών-Παράρτημα Αχαΐας θα επιθυμούσε να ευχαριστήσει θερμά τον Δήμο Πατρέων για την παραχώρηση του χώρου και τους εργαζόμενους της «Αγοράς Αργύρη» για την εξυπηρέτηση, το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών «Παναγία η Βοήθεια» και την Εταιρία Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης του Παιδιού και Εφήβου με Αυτισμό Αχαΐας (ΕΨΥΕΠΕΑ) για την παραχώρηση των διασκευασμένων mini-bus για την μετακίνηση των μελών του Συλλόγου.



Διαβάστε περισσότερα...

Εφαρμογές πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα


Έλεγχος του ηλεκτρονικού υπολογιστή με τη φωνή ή με τη σκέψη, κινητά και ταμπλέτες που μετατρέπονται σε ειδικές συσκευές βοηθώντας άτομα με προβλήματα όρασης να δουν, παιχνίδια ειδικά σχεδιασμένα για τυφλά παιδιά. Μπορεί τα παραπάνω να φαίνονται πολύ μακρινά, ωστόσο σύντομα αναμένεται να λάβουν σάρκα και οστά στην Ελλάδα, με μηδενικό μάλιστα κόστος. Πίσω από τις επαναστατικές εφαρμογές βρίσκεται η SciFY (Science for You), μια νεαρή μη κερδοσκοπική εταιρεία με όραμα τη δημιουργία ενός κόσμου όπου η τεχνολογία θα είναι διαθέσιμη σε όλους δωρεάν. Η εταιρεία μάλιστα βραβεύτηκε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κ. Παπούλια στο πλαίσιο του θεσμού «Νησίδες Ποιότητας 2013».

«Δεν μας ενδιαφέρει να φτιάχνουμε ωραίες εφαρμογές. Μας ενδιαφέρει να φτιάχνουμε εφαρμογές χρησιμοποιούμενες, που θα καλύπτουν μια πραγματική ανάγκη. Κάνουμε πωλήσεις με τιμή μηδέν», λέει στην «Α» ο Βασίλης Σαλαπάτας, συνιδρυτής της εταιρείας. Η SciFY δημιουργεί εφαρμογές πληροφορικής και τεχνητής νοημοσύνης ανοιχτού κώδικα που διατίθενται δωρεάν, ενώ μπορούν να χρησιμοποιηθούν ακόμα και από εταιρείες για κερδοσκοπικούς σκοπούς. «Δεν είμαστε της λογικής της περιχαράκωσης και φυλάκισης της εφαρμογής. Την ανοίγουμε για να γυρίσουν οφέλη και χρηματοδότηση σε εμάς», εξηγεί ο κ. Σαλαπάτας. Η εταιρεία παράλληλα διαθέτει και συστήματα open hardware, δηλαδή ηλεκτρονικές συσκευές που συνοδεύονται από όλα τα απαραίτητα υλικά, σχέδια κατασκευής και οδηγίες, προκειμένου ο ενδιαφερόμενος να τις φτιάξει μόνος του. Στα σχέδιά της είναι να μεσολαβεί ανάμεσα σε προμηθευτές και καταναλωτές, προκειμένου οι τελευταίοι να δέχονται στην πόρτα του σπιτιού τους όλα τα απαραίτητα υλικά, σε ένα πακέτο. Η Scify βασίζεται για τη χρηματοδότησή της στη διαδικτυακή μικροχρηματοδότηση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν επιδιώκουν παράλληλα χορηγίες ή συμμετοχές σε ερευνητικά προγράμματα.
50 ενεργοί εθελοντές

Η «σπίθα» δημιουργίας της πρωτοποριακής εταιρείας ξεπήδησε από την ανάγκη αξιοποίησης των ιδεών που υπάρχουν στην έρευνα. «Ήταν κρίμα τόσα ενδιαφέροντα πράγματα να μένουν στο ράφι. Ξεκινήσαμε οχτώ άνθρωποι τον Απρίλιο του 2012, τώρα είμαστε 50 ενεργοί εθελοντές. Θέλουμε να δείξουμε ότι μπορούμε να σταθούμε τόσο εμείς όσο και μια προσπάθεια που βασίζεται σε δωρεάν διάθεση προϊόντων με ανοιχτό κώδικα», μας λέει ο συνιδρυτής της Scify, περιγράφοντας το χρονικό των εξελίξεων. Στην εταιρεία βρίσκονται από προγραμματιστές και γραφίστες έως φιλόλογοι και αρχαιολόγοι που διαθέτουν χρόνο και μεράκι προκειμένου, ο καθένας στον τομέα του, να βοηθήσουν στον σχεδιασμό και τη δημιουργία των έργων.

Ηλεκτρονικές συσκευές φιλικές σε ΑμεΑ

Μέχρι τώρα η SciFY έχει δημιουργήσει δύο εφαρμογές, ενώ παράλληλα τρέχει δεκάδες έργα, τα οποία φιλοδοξούν να αλλάξουν τη ζωή των ατόμων με αναπηρία. Το ThinkFreedom απευθύνεται στους ανθρώπους με προβλήματα κινητικότητας, όρασης, ακοής κ.ά. που δυσκολεύονται να χειριστούν τον υπολογιστή και τις συσκευές του σπιτιού. Η συγκεκριμένη εφαρμογή θα επιτρέπει στον καθένα να χρησιμοποιήσει τον υπολογιστή του με βάση ακριβώς τις ιδιαιτερότητές του. Θα μπορεί να υποστηρίξει χρήση του υπολογιστή με κάμερα, μικρόφωνο, τρισδιάστατη κάμερα ή μόνο με τη σκέψη. «Για παράδειγμα, το κλείσιμο του ματιού, η ομιλία, η κίνηση του χεριού ή του ποδιού, θα αντιστοιχούν στο αριστερό κλικ του υπολογιστή», εξηγεί ο κ. Σαλαπάτας.

Στα περιθώρια του έργου ThinkFreedom αναπτύσσεται το FeIRd, ένα joystick σχεδιασμένο για χρήστες με έντονα προβλήματα κινητικότητας, που επιτρέπει τον έλεγχο όλων των οικιακών συσκευών που δέχονται εντολές μέσω υπέρυθρων ακτίνων (τηλεόραση, κλιματιστικό κ.λπ.).

Τη δυνατότητα να ξεπεράσουν -έστω προσωρινά- τα προβλήματα όρασης έχουν οι χρήστες της εφαρμογής ICSee. Ο χρήστης απλώς κατευθύνει την κάμερα του κινητού / ταμπλέτας του εκεί που θέλει, και αυτό ήταν! Η εφαρμογή επεξεργάζεται την εικόνα της οθόνης ανάλογα με τις ανάγκες του (μεγέθυνση, μετατροπή σε αρνητικό ή κλίμακα του γκρι, αύξηση αντίθεσης κ.λπ.) και σε πραγματικό χρόνο του δίνει μία εικόνα την οποία να μπορεί ευκολότερα να δει. Μια πινακίδα στον δρόμο, το ταξίμετρο, ένα μενού στο εστιατόριο. Φιλοδοξία της SciFY είναι κάποια στιγμή στο μέλλον να μπορεί ακόμα και ο τυφλός να χρησιμοποιεί με φωνητική λειτουργία την εφαρμογή. Σε εξέλιξη βρίσκονται άλλα δύο ενδιαφέροντα έργα: Το BlaK, το οποίο αφορά σχεδιασμό παιχνιδιών για τυφλά παιδιά, και το PrAccess, σειρά εφαρμογών που θα βοηθήσουν την πρόσβαση των τυφλών στο έντυπο υλικό.
Εφαρμογές σε συνεργασία με τον "Δημόκριτο"

Ήδη κυκλοφορεί ελεύθερα και χωρίς κανένα κόστος το NewSum, που αποσκοπεί στην άμεση, γρήγορη και πολυφωνική ειδησεογραφική ενημέρωση καθώς ανατρέχει σε πολλές ειδησεογραφικές πηγές, ομαδοποιεί τα άρθρα που αναφέρονται στην ίδια είδηση και εξάγει αυτόματα μια περίληψη για κάθε ομάδα κειμένων. Βασίζεται στην τεχνολογία των «γράφων ν-γραμμάτων» που γεννήθηκε στο Ινστιτούτο Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του «Δημόκριτου» και αποτελεί διεθνή καινοτομία, λειτουργώντας εν δυνάμει σε όλες τις γλώσσες καθώς βασίζεται σε σύμβολα και όχι σε συγκεκριμένα γράμματα. Απευθύνεται σε χρήστες και μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο σε υπολογιστή όσο και σε smartphone.

Η δεύτερη ολοκληρωμένη εφαρμογή είναι το Pserver, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον «Δημόκριτο» και απευθύνεται σε εταιρείες και οργανισμούς. Είναι ισχυρό, γενικό εργαλείο προσωποποίησης για σάιτ και εφαρμογές, που αναγνωρίζει τις προτιμήσεις και τα ενδιαφέροντα του χρήστη και επιτρέπει εξατομικευμένη ανάδραση βασισμένη σ' αυτή τη γνώση. Με πιο απλά λόγια, ο χρήστης θα μπορούσε να φτιάξει προφίλ σε κάποιο ηλεκτρονικό κατάστημα ένδυσης, δίνοντας δημογραφικά στοιχεία όπως φύλο, ηλικία και σωματότυπο. Με κάθε επίσκεψή του η σελίδα αυτόματα θα του προτείνει τα ρούχα που του «ταιριάζουν», με τον καταναλωτή να κερδίζει χρόνο και τον ιστότοπο να μεγιστοποιεί το κέρδος του.

Όσον αφορά τα μελλοντικά πλάνα της SciFY, ο Β. Σαλαπάτας σημειώνει: «Θέλουμε η εταιρεία να συνεχίσει να ζει και να μεγαλώνει, ενώ φιλοδοξούμε κάποια στιγμή να δώσουμε στους εθελοντές μας έναν αξιοπρεπή μισθό. Αυτή τη στιγμή βάζουμε από τη τσέπη μας. Αν το πετύχουμε αυτό, τότε η SciFY θα απογειωθεί και θα προσφέρει ακόμα περισσότερα».



Πηγή: http://www.avgi.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υποψήφιος για έναν δήμο χωρίς διακρίσεις


Τη διεκδίκηση του δημαρχιακού θώκου της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο Φώτης Μπίμπασης, πτυχιούχος της Σχολής Τυφλών. Παλιότερα είχε εμπλακεί στα αυτοδιοικητικά πράγματα ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές του 2002

Ατομο με Αναπηρία ή, καλύτερα, με δεξιότητες -για όσους γνωρίζουν τη δράση του- και μεταξύ άλλων πτυχιούχος της Σχολής Τυφλών, ο Φώτης Μπίμπασης, που χρόνια τώρα ενδιαφέρεται για τα κοινά, ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του για δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Στην προσωπική του ιστοσελίδα, μάλιστα, έχει αναρτήσει σχετική διακήρυξη που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης οι οποίοι ευαισθητοποιούνται σε θέματα της κοινωνίας, του περιβάλλοντος και του πολιτισμού.

Ανθρωπος προοδευτικών αρχών, ο Φώτης Μπίμπασης τονίζει: «Εμείς πιστεύουμε και αγωνιζόμαστε για τη νομιμότητα (και όχι τη νομιμοφάνεια) της λειτουργίας όλων των θεσμικών διαδικασιών στη λήψη και την υλοποίηση των αποφάσεων. Για τη διαφάνεια της διαχείρισης των οικονομικών και των έργων. Για τη συμμετοχική διαδικασία στον σχεδιασμό, τον προγραμματισμό και την υλοποίηση των έργων που έχει ανάγκη η πόλη. Για την αμοιβαία σχέση εμπιστοσύνης και σεβασμού μεταξύ δήμου και δημότη».

«Θέλουμε έναν δήμο που θα εφαρμόσει πολιτικές, μέτρα και προγράμματα για να εξασφαλίσει σε όλους τους κατοίκους το δικαίωμα:

• Σε ένα υγιεινό και ασφαλές χωρίς ρύπανση περιβάλλον.

• Στην υγεία και την απασχόληση.

• Στην οικονομική αειφόρο ανάπτυξη.

• Σε ένα φυσικό και αρχιτεκτονικό περιβάλλον ποιότητας.

• Στον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τη μετακίνηση και τον ελεύθερο χρόνο.

• Στον σεβασμό, την ίση μεταχείριση και την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία».

«Διακηρύττουμε ότι θέλουμε και θα αγωνιστούμε για έναν δήμο που θα διοικείται από πολίτες ίσους μεταξύ ίσων, που θα σέβεται το δικαίωμα των δημοτών του να απολαμβάνουν όλοι ισότιμα μια ανθρώπινη ζωή στην πόλη και θα έχουν τη δυνατότητα να ασκούν τα βασικά και αυτονόητα δικαιώματά τους, χωρίς διακρίσεις εξαιτίας φύλου, ηλικίας, χρώματος ή καταγωγής, κοινωνικής, πολιτικής ή οικονομικής κατάστασης, φυσικού ή πνευματικού μειονεκτήματος και αναπηρίας».

«Υπάρχει κρίση ιδεών»

Ο υποψήφιος δήμαρχος εξηγεί ότι εκτός της οικονομικής κρίσης υπάρχει και κρίση ιδεών, θεωρώντας απαραίτητη σ’ αυτή τη συγκυρία την ανάγκη συγκρότησης ενός αυτόνομου δημοκρατικού αυτοδιοικητικού μετώπου φορέων – συλλογικοτήτων – ενεργών πολιτών, «για το οποίο θα εργαστούμε σταθερά, με επιμονή και ανιδιοτέλεια για την ανατροπή των παλαιού τύπου πολιτικών και της νοσηρής νοοτροπίας». «Ελάτε να ξαναφτιάξουμε τη Θεσσαλονίκη πιο όμορφη και πιο ανθρώπινη», καταλήγει. Η εμπλοκή του Φώτη Μπίμπαση στα αυτοδιοικητικά πράγματα της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε το 2002 όταν συμμετείχε στις εκλογές ως υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την τότε παράταξη του Σπύρου Βούγια.



Διαβάστε περισσότερα...

Πολύ έξυπνος ή με σύνδρομο Savant;


Δεν γνωρίζουμε σε βάθος πολλά πράγματα για το σύνδρομο Savant, την περίεργη αυτή κατάσταση στην οποία άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές, όπως αυτισμό, επιδεικνύουν εκπληκτικές ικανότητες στην μουσική, την τέχνη και τα μαθηματικά.

Ο όρος σύνδρομο του Savant, χρησιμοποιείται ως περιγραφή του χαρακτηριστικού γνωρίσματος ενός προσώπου που φέρει μια σοβαρή αναπτυξιακή ή διανοητική αναπηρία, σε συνδυασμό με μια εξαιρετική διανοητική ικανότητα σε ένα ορισμένο πεδίο.

Χαρακτηριστικά, η νοημοσύνη ενός τέτοιου ανθρώπου είναι χαμηλότερη από το μέσο όρο νοημοσύνης, ενώ ταυτόχρονα είναι πολύ υψηλή σε έναν ή περισσότερους τομείς, πολύ περιορισμένους.

Αυτό όμως που γνωρίζουμε είναι ότι αυτός ο ευρέως διαδεδομένος μύθος έχει τις ρίζες του στην ταινία του 1988 “Rain Man” και ότι ο ήρωας της ταινίας αυτής θα ήταν ιδιαίτερα προικισμένος και ιδιαίτερα σπάνιος ακόμη και μεταξύ άλλων savant.

Οι ικανότητες αυτών των ανθρώπων περιλαμβάνουν εντυπωσιακούς άθλους αποστήθισης, υπολογισμού αριθμητικής, ή και ασυνήθιστες δυνατότητες στην τέχνη και τη μουσική. Ο σύντομος όρος για αυτούς τους ανθρώπους είναι Σαβάντ χωρίς καμιά υποτιμητική έννοια. Ένας αυτιστικός Σαβάντ τελικά, συνδυάζει και τον αυτισμό και το σύνδρομο αυτό.

Το σύνδρομο του Σαβάντ αναγνωρίζεται συνήθως κατά τη διάρκεια της πρόωρης παιδικής ηλικίας, αφού συνοδεύεται και από άλλες αναπτυξιακές ανωμαλίες. Σε πολλές περιπτώσεις εμφανίζεται σε παιδιά με αυτισμό, ενώ στα αγόρια εμφανίζεται περίπου έξι φορές συχνότερα από ότι στα κορίτσια.

Οι περισσότεροι αυτιστικοί Σαβάντ έχουν σημαντικές διανοητικές δυνατότητες. Μια εκτενής ματιά είναι αρκετή για να αποστηθίζουν γεγονότα, αριθμούς, πινακίδες κυκλοφορίας, χάρτες, εκτενείς καταλόγους αθλητισμού και καιρικών στατιστικών, πράγματα που συχνά θυμούνται μετά για πάντα.

Μερικοί Σαβάντ, μπορούν να αποτυπώσουν στην μνήμη τους και έπειτα να επαναλάβουν -χωρίς λάθος- μια πολύ μεγάλη ακολουθία μουσικής, αριθμών, ή ομιλίας. Άλλοι, που λέγονται διανοητικοί επεξεργαστές, μπορούν να κάνουν τεράστιες και πολύπλοκες αριθμητικές πράξεις με το μυαλό και με αφάνταστη ταχύτητα.

Άλλες δεξιότητες περιλαμβάνουν τον ακριβή υπολογισμό αποστάσεων και της γεωμετρικής γωνίας από τη θέα και μόνο, τον υπολογισμό της ακριβούς ημέρας της εβδομάδας για οποιαδήποτε δεδομένη ημερομηνία πέρα από την έκταση δεκάδων χιλιάδων ετών, και την μέτρηση της διάβασης του χρόνου με ακρίβεια και χωρίς ρολόι.

Συνήθως οι αυτιστικοί Σαβάντ έχουν μια μόνο χαρακτηριστική ειδική ικανότητα, ενώ σπάνια παρουσιάζεται και πολλαπλή ειδική δεξιοτεχνία.

Γιατί και πώς οι αυτιστικοί σοφοί είναι ικανοί αυτών των καταπληκτικών άθλων δεν είναι γνωστό. Μερικοί Σαβάντ έχουν κάποια προφανή νευρολογική ασθένεια, που μπορεί να διαγνωσθεί από την ιατρική, που πολλές φορές παρατηρείται στο αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου.

Σύμφωνα με τον Darold A.Treffert, M.D, της ιατρικής εταιρείας του Wisconsin (έναν αναγνωρισμένο ειδικό στο σύνδρομο Savant), περίπου 1 στα 10 άτομα με αυτισμό διαθέτουν κάποιες ικανότητες savant, ενώ ανάμεσα σε αυτούς με άλλες αναπτυξιακές δυσλειτουργίες, 1 στους 100 είναι savant.

Ο Treffert υπολογίζει ότι όχι περισσότερα από 50 άτομα σε όλο τον κόσμο είναι «θαυμαστοί savants».



Διαβάστε περισσότερα...

Πώς μπορούν να μειώσουν τη δόση του στεγαστικού τους δανείου οι ενήμεροι δανειολήπτες


Έως τις 15 Απριλίου παρατείνεται η ρύθμιση που αφορά τους ενήμερους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων που έχουν υποστεί μείωση των εισοδημάτων τους άνω του 20% από τα αντίστοιχα εισοδήματα του 2009, σύμφωνα με τη σχετική απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης.

Οι προϋποθέσεις για να υπαχθεί κάποιος στο πρόγραμμα διευκόλυνσης με 48ωρη περίοδο χάριτος με την καταβολή χαμηλότερης δόσης, έχουν ως εξής:

- Εμπράγματη εξασφάλιση της τράπεζας σε κύρια κατοικία
- Η αντικειμενική αξία της κύριας κατοικίας να μην ξεπερνά τις 180.000 ευρώ και για τις τρίτεκνες/πολύτεκνες οικογένειες να μην είναι πάνω από 200.000 ευρώ
- Η αντικειμενική αξία της συνολικής περιουσίας να μην ξεπερνά τις 250.000 ευρώ και τις 300.000 ευρώ στην περίπτωση των τρίτεκνων/πολύτεκνων
- Το σύνολο των καταθέσεων και των κινητών αξιών του οφειλέτη να μην υπερβαίνει τις 10.000 ευρώ και τις 15.000 ευρώ για τρίτεκνες/πολύτεκνες οικογένειες
- Το συνολικό ανεξόφλητο υπόλοιπο κεφαλαίου του δανείου να μην υπερβαίνει τις 150.000 ευρώ.

Ποιοι μπορούν να υπαχθούν στο πρόγραμμα προστασίας δανειοληπτών που υπέστησαν μείωση εισοδήματος

- Μισθωτοί και συνταξιούχοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα
- Όσοι είχαν τεκμαιρόμενη σχέση εξαρτημένης εργασίας
- Άνεργοι με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα από οποιαδήποτε πηγή (μισθοί, συντάξεις, ενοίκια, αγροτικά εισοδήματα κλπ) Έως 25.000 ευρώ και εφόσον αυτό έχει μειωθεί περισσότερο από 20% από 1/1/2010 έως σήμερα. Για πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή/και μόνιμη αναπηρία και για τρίτεκνους/πολύτεκνους το ως άνω ποσό αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ, δηλαδή έως 30.000 ευρώ.

Συνοπτικά, το πρόγραμμα διευκόλυνσης των ενήμερων δανειοληπτών προσφέρει στους δικαιούχους:

- Περίοδο χάριτος 48 μηνών
- Αμεση μείωση της μηνιαίας καταβολής στο 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού
- Η δόση καθ' όλη τη διάρκεια της περιόδου χάριτος θα προσαρμόζεται σε πιθανή μεταβολή του εισοδήματος
- Η συμβατική διάρκεια του δανείου παρατείνεται κατά 48 μήνες και η αποπληρωμή του μετά την περίοδο χάριτος συνεχίζεται με τους όρους της αρχικής σύμβασης, χωρίς καμία επιβάρυνση για τον δανειολήπτη


Πηγή: http://www.newmoney.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξεκίνησε η νέα προσπάθεια


Στο κλειστό γυμναστήριο του Βενετοκλείου πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου το μεσημέρι η παρουσίαση των νέων προσώπων στον ΑΣ Δωδεκάνησος, του προπονητή Γιώργου Χατζηκαλημέρη, του γυμναστή Βαγγέλη Χατζηαντωνίου και του γενικού αρχηγού Μανόλη Ευσταθίου, παρουσία του προεδρεύοντος Κάλλιστου Διακογεωργίου και του διευθύνοντα συμβούλου Τάκη Καλούδη.

Από τους αθλητές, παρόντες ήταν οι Μιχάλης Χατζηδημητρίου, Βαλάντης Παππάς, Χρήστος Μιχαήλου, Ατνάν Χαμαντί, Σάββας Χαρτερός, Κώστας Καλούδης, Γιώργος Τσαγκαράκης, Αγαπητός Χρυσοχόος και Ειρήνη Πλαγγέτη.

Η τελευταία μαζί με την Βασιλική Σκουληκαρίτη και τον Δημήτρη Βασίλιεφ αποτελούν επίσης νέα πρόσωπα στις τάξεις της ομάδας. Απουσίαζαν λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων ο Σάββας Καρατζιάς και ο Μανώλης Στυλιανακάκης, που βρίσκεται εκτός Ρόδου.

Στην παρουσίαση, ο νέος τεχνικός της ομάδας Γιώργος Χατζηκαλημέρης τόνισε στους αθλητές: «Υπηρετώ το μπάσκετ περίπου τριάντα χρόνια και θα προσπαθήσω να περάσω σε σας αυτά που γνωρίζω. Θέλω να ευχαριστήσω τη διοικούσα επιτροπή για την τιμή που μου έκαναν.

Είναι τιμή για μένα αυτή η συνεργασία. Θεωρώ ότι με τη σωστή οργάνωση και τη δουλειά θα τα πάμε μία χαρά. Θα δουλέψουμε όλοι μαζί, σαν μία οικογένεια και στο τέλος θα μας ζηλεύουν όλοι για τον προγραμματισμό μας.

Τα αποτελέσματα θα έρθουν σύντομα. Έχετε ανεβάσει ψηλά το άθλημα και πραγματικά χαίρομαι που θα είμαι κοντά σας. Με το φίλο και συνεργάτη Βαγγέλη Χατζηαντωνίου, θα προσπαθήσουμε να δώσουμε ό,τι μπορούμε».

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηαντωνίου ανέφερε: «Ήταν το ελάχιστο που θα μπορούσα να κάνω γι’ αυτήν την ομάδα. Θέλω να σας ευχαριστήσω για τις επιτυχίες που έχετε φέρει στο νησί και όλοι θα στηρίξουμε αυτήν την προσπάθεια.

Ο στόχος είναι να γίνουμε όλοι μία οικογένεια. Ο κόσμος θα μας στηρίξει και ζητάμε τη διάθεση και την όρεξη όλων σας για να μπορέσουμε να δουλέψουμε καλά. Χαίρομαι που γίνεται αυτή η προσπάθεια και ευελπιστώ ότι όλα θα πάνε καλά, οπότε θα είστε κερδισμένοι».

Αφού μοίρασε ευχές για καλή χρονιά, ο νέος γενικός αρχηγός των Κυπελλούχων Ελλάδας υπογράμμισε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Διακογεωργίου και όλη τη διοικούσα επιτροπή για την τιμή που μου κάνουν. Είναι μία πρωτόγνωρη προσπάθεια για δεδομένα της Ρόδου. Θα είμαι δίπλα σας όσο μπορώ για να σας μεταφέρω αυτά που γνωρίζω. Αυτό που θέλω να ξέρετε είναι ότι δεν είστε πλέον μόνοι σας.

Εμείς θέλουμε το καλύτερο από σας και μία καλή συνεργασία, η οποία μέρα με τη μέρα θα δυναμώνει ολοένα και περισσότερο. Στη διοικούσα επιτροπή υπάρχουν επιφανείς άνθρωποι και πραγματικά εκπλήσσομαι από την απήχηση που έχει αυτή η προσπάθεια».

Τέλος, ο Κάλλιστος Διακογεωργίου δήλωσε: «Η αγάπη μας για τον αθλητισμό είναι δεδομένη και πήραμε την απόφαση να στηρίξουμε τον ΑΣ Δωδεκάνησος. Για μας, δεν υπάρχει καμία διαφορά με τους υπόλοιπους αθλητές. Η λέξη αναπηρία και ειδικές ανάγκες δεν υπάρχει στο λεξιλόγιό μας. Οι ανάπηροι είναι κάπου αλλού, σίγουρα όχι εδώ.



Η δική μου γραμμή που θέλω να περάσω είναι η οργάνωση και ο ΑΣ Δωδεκάνησος να είστε σίγουροι ότι θα λειτουργήσει με βάση τα επαγγελματικά πρότυπα. Οι αθλητές θα ασχολείστε μόνο με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις σας.

Αυτή τη στιγμή στη διοικούσα επιτροπή υπάρχουν 13 μέλη, μεταξύ των οποίων και γυναίκες. Θέλουμε να ξεφύγουμε από το ερασιτεχνικό επίπεδο και να βαδίσουμε μαζί στο δρόμο των επιτυχιών. Το παρελθόν πρέπει να ξεχαστεί, το αφήνουμε πίσω μας και κοιτάζουμε μπροστά.

Οι αθλητές δεν θα είστε μόνοι σας, θα σας βοηθήσει μία σειρά από ανθρώπους που έχουν προσφερθεί για να βοηθήσουν εθελοντικά την προσπάθεια. Οι ιδέες σας φυσικά και θα είναι δεκτές.

Μας ενδιαφέρει να αλλάξει το καταστατικό και να γίνουν εκλογές. Εγώ ζητάω από σας αγωνιστική πειθαρχία μέσα στο γήπεδο και μία καλή εικόνα έξω απ’ αυτό. Οι αθλητές του ΑΣ Δωδεκάνησος πρέπει να αποτελούν παράδειγμα για όλους. Ο κόσμος θα είναι κοντά σας, άλλωστε οι αθλητές θέλουν το χειροκρότημα όλων».

Πηγή: http://www.rodiaki.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αναπηρία κράτους ή προστασία ημετέρων;


Με όλα αυτά που ΔΕΝ γίνονται με τις λίστες Λαγκάρντ, Λουξεμβούργου και Λονδίνου, με όλα αυτά ΔΕΝ γίνονται με τις off shore εταιρείες, με όλα αυτά τα δισεκατομμύρια από τη φοροδιαφυγή που δεν αναγκάζονται οι κλέφτες να τα επιστρέψουν στα δημόσια ταμεία, ένα από τα δύο συμβαίνει: ή έχουμε να κάνουμε με ένα ανάπηρο κράτος-κοτέτσι που δεν μπορεί να μαζέψει πέντε δεκάρες από αυτούς που παρανόμησαν ή προστατεύονται οι «ημέτεροι», οι κολόνες αυτού του άρρωστου πολιτικο-οικονομικού συστήματος στην Ελλάδα.

Η ατιμωρησία των «δικών μας ανθρώπων» συνεχίζεται και φροντίζουν όλοι στην κρατική μηχανή να μην ενοχληθούν στο παραμικρό, αυτοί που ρήμαξαν την οικονομία και τη ζωή μας.

Εάν προσέξετε τα ονόματα όλων αυτών που βρίσκονται σε λίστες και υπό την έρευνα του ΣΔΟΕ είναι άνθρωποι που στηρίζουν οικονομικά τα δύο μεγάλα κόμματα, συγγενείς στελεχών των δύο κομμάτων, γνωστοί επιχειρηματίες, μεγαλογιατροί και μεγαλοδικηγόροι, στενοί φίλοι διάφορων υπουργών και ανώτατων κρατικών παραγόντων.

Ρωτάω ο αφελής: πόσα λεφτά επέστρεψαν από τα κλεμμένα στα δημόσια ταμεία; Πόσοι από αυτούς με τις μίζες, τα φακελάκια, τις ψεύτικες δηλώσεις στην εφορία, τα πλαστά ή ανύπαρκτα τιμολόγια, το μαύρο χρήμα που έβγαλαν σε off shore, αναγκάστηκαν να πληρώσουν όσα επί χρόνια έκλεβαν;

Δεν μπορεί το ΣΔΟΕ να έχει 60.000 υποθέσεις μαύρου χρήματος να ελέγξει και να μην έχουν έναν απλό υπολογιστή τουλάχιστον οι υπάλληλοί του για να κάνουν διασταύρωση στοιχείων.

Δεν μπορεί τρία χρόνια να έχουμε 10.000 ονόματα υπόπτων σε διάφορες λίστες με μεγάλες καταθέσεις στο εξωτερικό, επαύλεις, ρετιρέ στο Λονδίνο και να μην έχει βρεθεί ούτε ένας να επιστρέψει πέντε δεκάρες στα κρατικά ταμεία.

Ανάπηρο κράτος ή «προστασία ημετέρων»; Διαλέγετε και παίρνετε. Όμως και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι να παίρνουν από όλους εμάς που σε καμία λίστα δεν είμαστε, πληρώνουμε κανονικά τα χρέη μας, δουλεύουμε (όσοι δουλεύουμε) έντιμα χωρίς κλεψιές. Το αποτέλεσμα είναι να μας παίρνουν την τελευταία σταγόνα αίματος που μας έχει απομείνει.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπεξαίρεση 41.000 ευρώ από το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων


Υπάλληλος του παραρτήματος Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Δράμας υπεξαίρεσε 41.000 ευρώ.


Συνολικό ποσό 41.000 ευρώ υπεξαίρεσε υπάλληλος από το ταμείο του παραρτήματος Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων (Θ.Χ.Π.) Δράμας.

Η υπεξαίρεση διαπιστώθηκε ύστερα από έρευνα που διεξήχθη στην ταμειακή υπηρεσία του θεραπευτηρίου το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Η πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, στο οποίο υπάγεται το Θ.Χ.Π. Δράμας, Μαρίνα Φιλιππίδου, δήλωσε ότι έχει ήδη καλέσει σε απολογία τον υπάλληλο, ο οποίος και ομολόγησε την πράξη του.

Η κ. Φιλιππίδου επεσήμανε ακόμα πως έστειλε την υπόθεση στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, ενώ ο υπάλληλος τέθηκε σε αργία έως ότου αποφανθεί το Πειθαρχικό Συμβούλιο. Παράλληλα, κατατέθηκε και μηνυτήρια αναφορά κατά του υπαλλήλου, ενώ για την υπόθεση της υπεξαίρεσης ενημερώθηκε και το Σώμα Ελεγκτών και Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης.

Ο υπάλληλος ανέφερε στην απολογία του ότι είχε υπεξαιρέσει άλλες 12.000 ευρώ κατά το παρελθόν, με αποτέλεσμα η έρευνα να συνεχίζεται και πιο πίσω από τον Νοέμβριο του 2013. Να σημειωθεί ότι ο εν λόγω υπάλληλος επέστρεψε το ποσό των 29.000 ευρώ, όταν έγινε αντιληπτός από την υπηρεσία, ενώ δήλωσε πρόθυμος να επιστρέψει και τα υπόλοιπα χρήματα που υπεξαίρεσε.

Το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με έδρα την Καβάλα, είναι ο νέος κοινωνικός φορέας που προήλθε από τη συγχώνευση των πέντε κοινωνικών δομών της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., ειδικότερα του Θ.Χ.Π. Δράμας, του Θ.Χ.Π. Ελευθερούπολης, του Κέντρου Αποθεραπείας και Αποκατάστασης Παιδιών με Αναπηρία στην Κομοτηνή και των δύο Κέντρων Προστασίας Παιδιού (Παιδόπολη) της Δράμας και της Καβάλας.



Πηγή: http://news247.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυτούς του αστυνομικούς θέλει κάθε... δραπέτης


Οι αστυνομικοί στο βίντεο που θα δείτε έχουν προχωρήσει στη σύλληψη ενός ατόμου το οποίο έχουν βάλει μέσα στο περιπολικό και πραγματοποιούν έλεγχο στο αυτοκίνητό του. Ξέχασαν, όμως, να κλειδώσουν την πόρτα του περιπολικού με συνέπεια ο συλληφθέντας να την ανοίξει και να το βάλει στα πόδια. Οι αστυνομικοί το αντιλήφθησαν και άρχισαν να τον καταδιώκουν. Δεν γνωρίζουμε αν κατάφεραν να τον πιάσουν. Το περιστατικό έγινε στην Αυστραλία.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τι συμβαίνει στον οργανισμό μας όταν λέμε ψέματα


Πώς θα καταλάβουμε αν κάποιος μπλοφάρει στα χαρτιά.
Αν έχετε ανταλλάξει μερικές κουβέντες με κάποιον για πάνω από δέκα λεπτά σήμερα, υπάρχουν πολλές πιθανότητες ένας από εσάς να έχει πει κάποιο ψέμα.

Μάλιστα, αν αυτό το άτομο ήταν η μητέρα σας, οι πιθανότητες αυξάνονται δραματικά!

Από τα μικρά και αθώα, μέχρι τα μεγάλα, τα ψέματα αποτελούν σημαντικό μέρος της ζωής των ανθρώπων.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του mashable.com, τον περασμένο μήνα το 15% των ανθρώπων παραδέχτηκε ότι είχε πει κάποιο ψέμα στον εργασιακό του χώρο, ενώ από αυτούς το 59% δεν ένιωσε καθόλου τύψεις γι’ αυτό.

Μάλιστα, το ποσοστό των ψεμάτων που λέει κανείς, φαίνεται να σχετίζεται και με το επάγγελμά του: το 94% των ανθρώπων περιμένει ότι οι πολιτικοί λένε ψέματα, ενώ η αντίληψη αυτή σε ό,τι αφορά τους γιατρούς, για παράδειγμα, πέφτει στο 27%.

Όταν λέμε ψέματα, ενεργοποιούνται τρία τμήματα στον εγκέφαλό μας.

Τα ψέματα ενεργοποιούν το μετωπιαίο λοβό, ο οποίος παίζει ρόλο στη διαδικασία της καταστολής της αλήθειας, το μεταιχμιακό σύστημα, λόγω του άγχους που έρχεται με δόλο, και τον κροταφικό λοβό, επειδή είναι υπεύθυνος για την ανάκτηση μνήμεων και τη δημιουργία διανοητικών εικόνων.

Είναι σαν μια εξελιγμένη ομάδα, η οποία συνεργάζεται με έναν κοινό σκοπό: το ψέμα.

Κι ενώ δεν πρόκειται ποτέ να σταματήσουμε να λέμε ψέματα, ο τρόπος που το κάνουμε αλλάζει.

Πώς καταφέρνουμε και λέμε ψέματα και πώς αισθανόμαστε μετά;

Δείτε παρακάτω μερικά στοιχεία, όπως προέκυψαν από έρευνες ψυχολόγων που δημοσιεύτηκαν σε επιστημονικά έντυπα:

Οι ψυχαναγκαστικοί ψεύτες έχουν 26% περισσότερη λευκή ουσία στον προμετωπιαίο φλοιό, έτσι τους είναι πιο εύκολο να συνδέουν σκέψεις, που στην πραγματικότητα δεν συνδέονται.

Ένας ανιχνευτής ψεύδους μετρά τη δραστηριότητα στο μεταιχμιακό σύστημα του εγκεφάλου –το άγχος που νιώθει κανείς όταν λέει ψέματα. Κατά συνέπεια, μπορεί και να κάνει λάθος, αν το άτομο παραμένει ψύχραιμο ή αν είναι τρομερά αγχωμένο κατά τη διάρκεια του τεστ.

Η αξιοπιστία των ανιχνευτών ψεύδους κυμαίνεται στο 50-90%, γι’ αυτό και δεν χρησιμοποιούνται ως αποδεικτικά στοιχεία σε δικαστικές αίθουσες.

Η κίνηση των ματιών ενός ατόμου, μπορεί να αποκαλύψει ποιο τμήμα του εγκεφάλου έχει ενεργοποιηθεί.

Κανείς μπορεί να καταλάβει αν ο συνομιλητής του επινοεί αυτά που λέει ή αν είναι πραγματικά από το βλέμμα του:

- αν κοιτάει προς τα πάνω και αριστερά: δείχνει οπτικά κατασκευασμένες εικόνες

- αν κοιτάει προς τα αριστερά: δείχνει ακουστικά κατασκευασμένους ήχους

- αν κοιτάει προς τα κάτω και αριστερά: δείχνει συναίσθημα, οσμή ή γεύση

- αν κοιτάει προς τα πάνω και δεξιά: δείχνει οπτικές εικόνες που θυμάται κανείς

-αν κοιτάει προς τα δεξιά: δείχνει ότι θυμάται ακουστικά ήχους

- αν κοιτάει προς τα κάτω και δεξιά: εσωτερικός διάλογος

Αυτό είναι ένα κοινό μοντέλο, που όμως δεν σημαίνει ότι ισχύει για όλους τους ανθρώπους, προσθέτει το δημοσίευμα.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ψεύδονται μία ή δύο φορές την ημέρα, σχεδόν όσο συχνά ανοίγουν το ψυγείο για να τσιμπήσουν κάτι, ή όσο συχνά πλένουν τα δόντια τους.

Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες, λένε ψέματα.

Κατά τη διάρκεια μιας εβδομάδας οι άνθρωποι έχουν πει 30% ψέματα στους ανθρώπους με τους οποίους συναναστράφηκαν.

Οι φοιτητές λένε ψέματα στις μανάδες τους σε μία από τις δύο συζητήσεις που κάνουν.

Το 65% των ανθρώπων πιστεύει ότι οι άνθρωποι έχουν γίνει λιγότερο έντιμοι σε σχέση με το παρελθόν.

Πώς μπορεί κανείς να διαπιστώσει αν κάποιος μπλοφάρει όταν παίζει χαρτιά:

Καταρχήν πρέπει να γνωρίζετε αν ο «παίκτης» είναι «επαγγελματίας» ή ερασιτέχνης στο παιχνίδι. Επίσης, αν τον γνωρίζετε καλά, είναι πιο εύκολο να διαπιστώσετε αν λέει ψέματα ή όχι.

Τα πόδια είναι αυτά που αποκαλύπτουν την αλήθεια: Το κούνημα στα πόδια δείχνει ανυπομονησία, γιατί ο «παίκτης» έχει καλό χαρτί, ενώ ένα απότομο σταμάτημα ή «πάγωμα» δείχνει ότι μπλοφάρει.

Σφίξιμο του ώμου: Το στρες που προκαλεί το ψέμα, δημιουργεί ένταση στους ώμους του ατόμου. Αν είστε πολύ παρατηρητικοί, προσέξτε αν κουνάει τους ώμους ή αν τους κάνει ελαφρύ μασάζ σφίγγοντας τα χέρια μπράτσα του, έτσι ώστε να «απελευθερώσει» λίγη από την ένταση αυτή.

Ακούμπισμα του προσώπου και του λαιμού: Αυτή η κίνηση προκαλεί αίσθημα ηρεμίας και χαλάρωσης και αυτό σημαίνει ότι όποιος το κάνει βρίσκεται σε στρες και δύσκολη θέση. Όποιοι «παίκτες» κάνουν μασάζ στο λαιμό τους, ή γλύφουν τα χείλια τους ή χαϊδεύουν το κεφάλι τους, μάλλον δεν έχουν καλά χαρτιά.

Βαθιά και βαριά αναπνοή: Το στρες που προκαλεί το ψέμα (μπλόφα) δημιουργεί την ανάγκη για περισσότερο οξυγόνο στον οργανισμό. Αν παρατηρήσετε διαφορά στον τρόπο που αναπνέει ένας συμπαίκτης σας… μπλοφάρει.



Διαβάστε περισσότερα...

Έκαναν αγορές μέσω διαδικτύου με κλεμμένη κάρτα


Στη «φάκα» των Αρχών έπεσε εξαμελής εγκληματική ομάδα.

Υπόθεση εξαπάτησης μέσω διαδικτύου, με τη μέθοδο της παραγγελίας προϊόντων από ηλεκτρονικό κατάστημα εξιχνιάστηκε από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Συγκεκριμένα, ταυτοποιήθηκε η δράση εξαμελούς εγκληματικής ομάδας, τα μέλη της οποίας πραγματοποίησαν πλήθος διαδικτυακών αγορών από ηλεκτρονικό κατάστημα, πληρώνοντας με κλεμμένη πιστωτική κάρτα.

Πρόκειται για πέντε αλλοδαπούς καθώς και μία 36χρονη Ελληνίδα η οποία και συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία, προχθές.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της ηθικής αυτουργίας και άμεσης συνέργειας σε εγκληματική οργάνωση, της απάτης καθώς και της αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Η διερεύνηση της υπόθεσης ξεκίνησε ύστερα από καταγγελία ιδιοκτήτη ηλεκτρονικού καταστήματος ρούχων, καθώς άγνωστοι δράστες πραγματοποίησαν πέντε παραγγελίες αγοράς προϊόντων από το κατάστημα του, αξίας 1.150 ευρώ, τις οποίες εξόφλησαν χρησιμοποιώντας κλεμμένη πιστωτική κάρτα.

Ο καταγγέλλων είχε ενημερωθεί από τραπεζικό κατάστημα, μετά την πραγματοποίηση της τρίτης παραγγελίας, ότι οι συγκεκριμένες συναλλαγές τελούν υπό αμφισβήτηση, καθώς η επίμαχη πιστωτική κάρτα που είχε χρησιμοποιήθηκε για την εξόφληση των ποσών, είχε δηλωθεί ως κλεμμένη.

Από την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση προχτές το πρωί στο κέντρο της Αθήνας, όπου εντοπίστηκε η 36χρονη να έχει στη κατοχή της πακέτο, το οποίο είχε σταλεί από το ηλεκτρονικό κατάστημα. Στη κατοχή της επίσης βρέθηκε και ένα διαβατήριο το οποίο ανήκει σε 29χρονο συνεργό της.

Η γυναίκα προσήχθη και από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, ταυτοποιήθηκε η εμπλοκή της στις διαδικτυακές παραγγελίες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία της στο Γαλάτσι, παρουσία δικαστικού λειτουργού, βρέθηκαν πλήθος ρουχισμού τα οποία ο ιδιοκτήτης του ηλεκτρονικού καταστήματος αναγνώρισε ως τα προϊόντα που αυτός είχε αποστείλει. Επιπλέον βρέθηκαν τα διαβατήρια που ανήκουν στους δυο συνεργούς, υπηκόους Νιγηρίας καθώς και πλαστές ταυτότητες υπηκόων Ηνωμένου Βασιλείου.

Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών, όπου υποβλήθηκε η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος όλων.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα πολλαπλά οφέλη της γραφής


Γιατί είναι σημαντικό να μην παραμελούμε το γράψιμο.

Θυμάστε πόσο δύσκολα ήταν τα πρώτα σας βήματα μέχρι να μάθετε να γράφετε όλα τα γράμματα της αλφαβήτου και στη συνέχεια να τα βάζετε το ένα δίπλα στο άλλο, σχηματίζοντας (ω, τι χαρά!) λέξεις;

Στις μέρες μας αρκετοί από εμάς έχουν ξεχάσει πια να… γράφουν (εκτός από εκείνους που πηγαίνουν ακόμη σχολείο), καθώς οι «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές που έχουν κατακλύσει τις ζωές μας… τα κάνουν όλα για εμάς, πριν από εμάς!

Κι όμως το γράψιμο είναι εξαιρετικά χρήσιμο. Δείτε παρακάτω γιατί:

1. Διευκολύνει τη διαδικασία της μάθησης

Ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους μάθησης και συγκράτησης των νέων πληροφοριών που «μπαίνουν» στο μυαλό μας, είναι να κρατάμε σημειώσεις με το χέρι.

Με τον παλιό, κλασικό τρόπο: μολύβι (ή στυλό) και χαρτί.

Αυτό συμβαίνει γιατί κατά τη διαδικασία αυτή ενεργοποιείται ένα τμήμα του εγκεφάλου, που ονομάζεται δικτυωτό ενεργοποιητικό σύστημα (Reticular Activating System –RAS).

Σύμφωνα με το Lifehacker, «το τμήμα αυτό λειτουργεί ως φίλτρο για όλα όσα χρειάζεται να επεξεργαστεί ο εγκέφαλος, δίνοντας μεγαλύτερη βαρύτητα στα πράγματα που εστιάζει το άτομο τη συγκεκριμένη στιγμή, κάτι που η φυσική πράξη της γραφής φέρνει στο προσκήνιο».

Μια έρευνα του 2010 είχε βρει, ότι οι περιοχές του εγκεφάλου που συνδέονται με τη μάθηση ενεργοποιήθηκαν περισσότερο, όταν οι ερευνητές ζήτησαν από τα παιδιά να γράψουν λέξεις όπως «διαστημόπλοιο» με το χέρι, απ’ ό,τι αν απλά τις διάβαζαν προσεχτικά.

2. Σε κάνει καλύτερο συγγραφέα

Πολλοί διάσημοι συγγραφείς επιλέγουν τη σχολαστικότητα της γραφής με το χέρι, από τη χρήση μιας γραφομηχανής, ή ενός υπολογιστή.

Σε μια συνέντευξή της στο Paris Review το 1995, η Susan Sontag είχε πει ότι έγραφε με το χέρι τα προσχέδιά της, προτού τα πληκτρολογήσει για να περάσουν από τη διαδικασία της επεξεργασίας αργότερα.

«Γράφω με μαρκαδόρο, ή μερικές φορές με μολύβι σε κίτρινα ή λευκά νομικά τετράδια, φετίχ των αμερικανών συγγραφέων» είχε πει.

«Μου αρέσει η αργή διαδικασία του να γράφεις με το χέρι» είχε πει επίσης ο μυθιστοριογράφος Truman Capote, ο οποίος σε μια συνέντευξή του είχε πει ότι δε χρησιμοποιεί γραφομηχανή: «Όχι στην αρχή. Γράφω την πρώτη μου εκδοχή με μολύβι. Μετά κάνω μια πλήρη αναθεώρηση… και πάλι με μολύβι, στο χέρι».

Μια μελέτη του πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον από το 2009, είχε καταλήξει σε ένα συμπέρασμα γύρω από το γιατί πολλοί συγγραφείς επιλέγουν να γράφουν με το χέρι: Σύμφωνα με την έρευνά τους οι μαθητές δημοτικού που έγραφαν τις εκθέσεις τους με το χέρι, όχι μόνο έγραφαν περισσότερο από τους συμμαθητές τους που επέλεγαν τον υπολογιστή, αλλά έγραφαν και γρηγορότερα και πιο ολοκληρωμένες προτάσεις.

3. Αποτρέπει την απόσπαση της προσοχής

Νευροεπιστήμονες απέδειξαν το 2012 σε μια έρευνα ότι όταν κάποιος κάνει πεντάλεπτα διαλείμματα προκειμένου να χαζέψει κάτι στον υπολογιστή του, γίνεται πιο παραγωγικός.

Από την άλλη όμως, όταν κανείς αποσπά συνεχώς την προσοχή του τόσο συχνά, μάλλον καταλήγει να χρονοτριβεί, παρά να… αποδίδει, γράφει ο Chris Gayomali στο Mentalfloss.

4. Διατηρεί το μυαλό «κοφτερό» καθώς μεγαλώνει κανείς

Όταν κάθεται κάποιος με τις ώρες να γράφει σελίδες ολόκληρες με το χέρι, εξασκεί όχι μόνο τον καρπό του, αλλά… και το μυαλό του!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της The Wall Street Journal, ορισμένοι γιατροί υποστηρίζουν ότι η διαδικασία της γραφής αποτελεί μια πολύ καλή γνωστική άσκηση, για όσους θέλουν να κρατήσουν το μυαλό τους «κοφτερό», ενώ γερνάνε.

Μάλιστα, το 2008 μια έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Cognitive Neuroscience υποστήριζε, ότι οι ενήλικες αναγνώριζαν πιο εύκολα νέους χαρακτήρες (όπως π.χ. κινέζικα σύμβολα, μαθηματικά σύμβολα ή μουσικές νότες) όταν ήταν γραμμένοι με το χέρι, απ’ ό,τι αν ήταν γραμμένοι σε υπολογιστή.



Διαβάστε περισσότερα...

Συνελήφθη 23χρονος Πακιστανός που κατηγορείται για βιασμό


Στα χέρια της αστυνομίας έπεσε ένας 23χρονος Πακιστανός που κατηγορείται ότι βίασε γυναίκα σε περιοχή της Λακωνίας. Ο αλλοδαπός, φερόμενος ως βιαστής, εντοπίστηκε στην πλατεία Ομονοίας και σε βάρος του είχε εκδοθεί ένταλμα σύλληψης από την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Λακωνίας για βιασμό.

Ο συλληφθείς, όπως ταυτοποιήθηκε και από τις εξετάσεις της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, είναι ο δράστης του βιασμού ημεδαπής που διαπράχθηκε στις 24 Σεπτεμβρίου του 2013 σε περιοχή της Λακωνίας.

Δικογραφία είχε σχηματισθεί από το Αστυνομικό Τμήμα Σκάλας Λακωνίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Άρθρο-πρόκληση της Bild: Οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από μας


«Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς», υποστηρίζεται σε ρεπορτάζ της γερμανικής εφημερίδας Bild σχετικώς με την πρόσφατη πρόταση της ομοσπονδιακής τράπεζας της Γερμανίας περί συμβολής των ίδιων των πολιτών στην διάσωση μιας χώρας που βρίσκεται σε κρίση.

«Ήδη το συνηθίσαμε: εδώ και χρόνια πρέπει εμείς οι Γερμανοί να πληρώνουμε για τους χρεοκοπημένους Έλληνες. Η δικαιολογία: Προφανώς οι Έλληνες δεν μπορούν να βοηθήσουν οι ίδιοι τους εαυτούς τους και είναι οικονομικά τελειωμένοι. Ωστόσο η αλήθεια μοιάζει να είναι διαφορετική. Στην πραγματικότητα οι Έλληνες έχουν πολύ περισσότερα χρήματα από εμάς!», αναφέρει η εφημερίδα και παραπέμπει σε έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, επισημαίνοντας ότι «ενώ ένα γερμανικό νοικοκυριό κατά μέσο όρο διαθέτει 51.400 ευρώ, οι Έλληνες εμφανίζονται με 101.900 ευρώ — έχουν σχεδόν τα διπλάσια από εμάς!».

«Γιατί οι Έλληνες δεν διασώζονται μόνοι τους; Αυτό ζητά τώρα και η Μπούντεσμπανκ! Στην μηνιαία έκθεσή τους οι θεματοφύλακες του νομίσματος προτείνουν μία άπαξ εισφορά περιουσίας για τους πολίτες των υπό κρίση χωρών. Με ξεκάθαρα λόγια: Οι πλούσιοι Έλληνες πρέπει να πληρώσουν μόνοι για τα χρέη τους!», συνεχίζει η εφημερίδα και τονίζει ότι ως τώρα την ευθύνη αναλαμβάνουν όλοι οι φορολογούμενοι της Ευρωζώνης, ενώ διευκρινίζει ότι, σύμφωνα με την πρόταση της Μπούντεσμπανκ, αυτό πρέπει να τελειώσει.

«Στην περίπτωση επαπειλούμενης κρατικής χρεοκοπίας, μία εισφορά περιουσίας θα ήταν το μικρότερο κακό. Οι εύπορες ελίτ κατά κανόνα ασκούν πολιτική επιρροή και είναι συνυπεύθυνες για την κατάσταση μίας χώρας», δηλώνει στην εφημερίδα ο εκπρόσωπος της τράπεζας Μίχαελ Μπεστ, ενώ ο ειδικός επί των οικονομικών του CDU, Κλάους-Πέτερ Βιλς υποστηρίζει ότι «είναι θρασύ να ζητείται η βοήθεια αμέτοχων τρίτων, πριν χρησιμοποιηθούν οι ίδιοι πόροι για την ώρα της ανάγκης». Ο συντάκτης επισημαίνει ακόμη ότι με την πρόταση συμφωνεί τόσο ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών Ifo του Μονάχου Χανς Βέρνερ Ζιν όσο και ο Μαρσέλ Φράτσερ του Ινστιτούτου DIW και καταλήγει με την δήλωση του Επιτρόπου Όλι Ρεν ότι επί της πρότασης της Μπούντεσμπανκ θα πρέπει να αποφασίσει κάθε κράτος-μέλος για τον εαυτό του. «Τότε θα έπρεπε οι Έλληνες να ψηφίσουν για να βοηθήσουν μόνοι τους εαυτούς τους. Και προαισθανόμαστε πως θα κατέληγε…», αναφέρει ο αρθρογράφος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Το άλμα από την στρατόσφαιρα και ο φόβος για τον θάνατο


Πριν από ένα χρόνο ο Φέλιξ Μπαουμγκάρτνερ έγινε ο πρώτος άνθρωπος που πήδηξε με αλεξίπτωτο από την στρατόσφαιρα. Δώδεκα μήνες μετά στο φως της δημοσιότητας έρχεται βίντεο που δείχνει τι λέει ο 45χρονος αυστριακός στο κέντρο ελέγχου της NASA λίγα δευτερόλεπτα πριν την πτώση του. Δείτε το βίντεο του ALPHA.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι επαγγελματίες επαίτες


Απίστευτος είναι ο τζίρος των επαγγελματιών επαιτών στους δρόμους και τα φανάρια ολόκληρης της χώρας. Υπολογίζεται ότι 6.000 χιλιάδες παιδιά και συνολικά 40.000 «επαγγελματίες» επαίτες, μπαινοβγαίνουν στην Ελλάδα κάθε χρόνο.

Στην πλειοψηφία τους είναι Ρομά κυρίως από τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία οι οποίοι εξωθούνται στην επαιτεία από κυκλώματα των συμπατριωτών τους. Δείτε το βίντεο του ANT1.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα θλιβερή πρωτιά της Ελλάδας στην ανεργία


Παρέμεινε στο 12% η ανεργία στην ευρωζώνη.

Πάνω από 19 εκατομμύρια άνθρωποι ήταν άνεργοι το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία, Eurostat, με την ανεργία να παραμένει στο 12%, ενώ η Ελλάδα διατηρεί τη θλιβερή πρωτιά, με την ανεργία να διαμορφώνεται τον Οκτώβριο του 2013 στο 27,8%.

Πιο αναλυτικά, η ανεργία το Δεκέμβριο στην ευρωζώνη διαμορφώθηκε στο 12%, αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα και ελαφρώς αυξημένη σε σχέση με το 11,9% το Δεκέμβριο του 2012.

Η Ελλάδα συνεχίζει να διατηρεί την πρωτιά με ανεργία στο 27,8%, με στοιχεία Οκτωβρίου και ακολουθεί η Ισπανία με 25,8%.

Τη χαμηλότερη ανεργία έχουν οι χώρες του Βορρά, με πρώτη την Αυστρία όπου η ανεργία διαμορφώθηκε στο 4,9%, ακολουθεί η Γερμανία με ποσοστό 5,1% και το Λουξεμβούργο με 6,2%.

Η ανεργία των νέων άγγιξε το 23,8% που σημαίνει ότι 3,5 εκατομμύρια νέοι στην ευρωζώνη δεν εργάζονται, ενώ και εδώ η Ελλάδα έχει τη θλιβερή πρωτιά με 59,2% και ακολουθεί η Ισπανία με 54,3%.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα κορυφαία ΜΒΑ του κόσμου


Εξασφαλίζουν μεγάλους μισθούς και εργασιακή αποκατάσταση.

Απορρόφηση που αγγίζει το 100% άλλα και παχυλούς μισθούς προσφέρουν τα 100 κορυφαία MBA του κόσμου που δημοσίευσαν οι FT για το 2014. Για τη δημιουργία του πίνακα κατάταξης ζητήθηκαν πληροφορίες από 23.000 αποφοίτους επιχειρηματικών σχολών.

Όπως προκύπτει μέσα από την ανάλυση των στοιχείων για μια ακόμη φορά στις κορυφαίες θέσεις συναντά κανείς το Harvard Business School καθώς και το Stanford Graduate School of Business. Συνολικά 51 ΜΒΑ σχολών από τις ΗΠΑ συγκαταλέγονται στα 100 κορυφαία του κόσμου.

Όσον αφορά στην Ευρώπη, στη λίστα περιλαμβάνονται 28 MBA. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει παρουσία με 12 ΜΒΑ και ακολουθούν Ισπανία, Γαλλία με 3, Γερμανία, Ολλανδία, Ελβετία με 2 ΜΒΑ ενώ εκπροσωπούνται στον πίνακα με 1 ΜΒΑ η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ιταλία και το Βέλγιο.

Το κορυφαίο ευρωπαϊκό MBA είναι του London Business School που συγκριτικά με το 2013 κέρδισε μια θέση στην κατάταξη και πλέον θεωρείται το 3ο στον κόσμο. Μια θέση κέρδισε για το 2014 και το Insead με τμήματα σε Γαλλία, Σιγκαμπούρη, Άμπου Ντάμπι κα. Στο Top-10 εκπροσωπείται και η Ισπανία με το MBA του IESE Business School.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες χώρες με 6 ΜΒΑ εκπροσωπείται η Κίνα, με 5 ο Καναδάς, με 3 η Ινδία, με 2 Σιγκαπούρη και Αυστραλία ενώ από 1 ΜΒΑ έχουν η Βραζιλία, η Νότια Κορέα και η Νότια Αφρική.

Η λίστα των FT έχει και άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που μπορούν να εκτιμήσουν όσοι αποφασίσουν να επιλέξουν ένα από τα κορυφαία MBA. Παρουσιάζει και το μέσο μισθό των αποφοίτων του 2014. Πρόκειται για ένα σημαντικό στοιχεία καθώς σε 24 ΜΒΑ το κόστος σπουδών ξεπερνά τα 100.000 ευρώ.

Με βάση λοιπόν τις απολαβές αυτές ξεκινούν από τις 76.140 δολλάρια για τους αποφοίτους του Fudan University School of Management της Κίνας και φθάνουν τις 184.566 δολάρια για όσους επιλέξουν το ΜΒΑ του Stanford.

Με βάση το ποσοστό απορρόφησης στην αγορά εργασίας μετά από τρεις μήνες από την αποφοίτηση στην κορυφή βρίσκονται τα ΜΒΑ του Shanghai Jiao Tong University και του Fudan University της Κίνας όπου για το πρώτο η απορρόφηση των αποφοίτων ανέρχεται στο 100% και για το δεύτερο στο 99%. Στην τελευταία θέση βρίσκονται οι απόφοιτοι του ΜΒΑ του Coppead της Βραζιλίας με μόλις 27%.



ΜΒΑ
Μέσος μισθός
1.     Stanford Graduate School of Business
184566
2.     Harvard Business School
178300
3.     University of Pennsylvania: Wharton
170472
4.     Columbia Business School
164181
5.     Northwestern University: Kellogg
157719
6.     Indian Institute of Management, Ahmedabad
157459
7.     MIT: Sloan
157262
8.     London Business School
156553
9.     University of Chicago: Booth
156004
10.   Yale School of Management
150880


Θέση
ΣΧΟΛΗ
Χώρα
Μέση ετήσια αμοιβή ($)
Ποσοστό αύξησης αμοιβής
1
Harvard Business School
US
178.300
113
2
Stanford Graduate School of Business
US
184.566
100
3
London Business School
UK
156.553
107
4
University of Pennsylvania: Wharton
US
170.472
99
5
Columbia Business School
US
164.181
116
5
Insead
France / Singapore
148.183
87
7
Iese Business School
Spain
143.168
125
8
MIT: Sloan
US
157.262
101
9
University of Chicago: Booth
US
156.004
100
10
Yale School of Management
US
150.880
114
11
University of California at Berkeley: Haas
US
149.487
91
12
IMD
Switzerland
142.446
72
13
IE Business School
Spain
146.933
112
14
Hong Kong UST Business School
China
125.060
139
15
Northwestern University: Kellogg
US
157.719
94
16
University of Cambridge: Judge
UK
144.350
92
17
Duke University: Fuqua
US
141.772
100
17
New York University: Stern
US
140.662
97
17
Ceibs
China
127.117
156
20
Dartmouth College: Tuck
US
150.754
101
21
HEC Paris
France
120.016
104
22
Esade Business School
Spain
120.718
120
23
University of Oxford: Saïd
UK
133.315
91
23
University of Michigan: Ross
US
136.828
107
25
Warwick Business School
UK
119.121
87
26
UCLA: Anderson
US
140.712
97
27
Cornell University: Johnson
US
136.707
103
27
University of Virginia: Darden
US
142.131
104
29
University of Hong Kong
China
113.038
109
30
Indian Institute of Management, Ahmedabad
India
157.459
86
31
SDA Bocconi
Italy
112.901
112
32
National University of Singapore Business School
Singapore
91.358
147
33
University of North Carolina: Kenan-Flagler
US
124.669
101
34
Carnegie Mellon: Tepper
US
129.296
98
35
Rice University: Jones
US
118.473
120
36
Indian School of Business
India
117.308
130
36
Georgetown University: McDonough
US
124.990
98
38
Nanyang Business School
Singapore
96.202
112
39
Rotterdam School of Management, Erasmus University
Netherlands
98.771
94
39
University of Texas at Austin: McCombs
US
129.225
89

Διαβάστε περισσότερα...