Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Ένας γιατρός - ήρωας

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Περπάτησε χιλιόμετρα μέσα σε χιονοθύελλα για να σώσει έναν ασθενή.

Την Τρίτη το πρωί ο νευροχειρουργός Δρ. Zenko Hrynkiw στο Birmingham της Αλαμπάμα έπρεπε να σώσει τη ζωή ενός ασθενή. Και δεν δίστασε να περπατήσει περίπου δέκα χιλιόμετρα μέσα σε ισχυρή χιονοθύελλα για να το πετύχει.

Ο Hrynkiw, ο μόνος νευροχειρουργός στο Trinity Medical Center, είχε μόλις ολοκληρώσει μία επέμβαση σε ένα γειτονικό νοσοκομείο όταν ο Steve Davis, επικεφαλής των νοσηλευτών στο Trinity, τον κάλεσε επειγόντως.

Ο Hrynkiw επιχείρησε να φτάσει στο νοσοκομείο οδηγώντας αλλά η κατάσταση που επικρατούσε, εξηγεί η Huffington Post, δεν του επέτρεψε να φτάσει μακριά.

Τόσο οι τοπικές αρχές όσο και το ίδιο το νοσοκομείο Trinity αναζήτησαν εναλλακτικό μέσο μεταφοράς αλλά χωρίς αποτέλεσμα.



«Του τηλεφώνησα ξανά και είπε: ‘έρχομαι με τα πόδια», δήλωσε ο Davis.

Ο Ηrynkiw χρειάστηκε περίπου πέντε ώρες για να φτάσει στο νοσοκομείο. Ο Davis δέχθηκε τότε άλλο ένα τηλεφώνημα:

«Είμαι στην πόρτα, πού είναι ο ασθενής;», τον άκουσε να λέει.

Ο ασθενής είχε ήδη περάσει την απαραίτητη προετοιμασία για να γίνει η επέμβαση. Ο Hyrnkiw μίλησε με την οικογένειά του και μπήκε στο χειρουργείο.

Την Πέμπτη το πρωί, η κατάσταση του ασθενούς ήταν πια σταθερή.

«Αν δεν είχε μπει στο χειρουργείο, ο ασθενής θα είχε πεθάνει, αυτό είναι το πιθανότερο», τόνισε ο Davis, σημειώνοντας πως η συμπεριφορά και η ανταπόκριση του Hyrnkiw δεν τον εξέπληξε.

«Είναι εδώ περίπου 330 ημέρες το χρόνο, είναι αφοσιωμένος», συνέχισε ο Davis. «Πριν αρχίσουμε την επέμβαση του είπα: ‘είσαι καλός άνθρωπος’. ‘Απλά κάνω τη δουλειά μου’, μού απάντησε».



Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.