Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014

Οργισμένοι οι κάτοικοι Αγίας Τριάδας Καλαμάτας με τους Ρομά

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ζητούν την άμεση μετεγκατάσταση του οικισμού.

Έτοιμοι για κινητοποιήσεις και καταλήψεις εμφανίζονται κάτοικοι και ιδιοκτήτες οικοπέδων, για την παράνομη εγκατάσταση και την παραβατική συμπεριφορά Ρομά που έχουν δημιουργήσει παράνομο οικισμό στην περιοχή της Αγίας Τριάδας Καλαμάτας.

Επιτροπή κατοίκων επισκέφθηκε το δημαρχείο Καλαμάτας και ενημέρωσε το δήμαρχο, Παναγιώτη Νίκα, για την έναρξη συνεχών κινητοποιήσεων μέχρι να λήξει το θέμα με την μετεγκατάσταση των Ρομά από την Αγία Τριάδα στον οικισμό της Μπιρμπίτας που δημιουργήθηκε για το σκοπό αυτό.

Οι κάτοικοι και ιδιοκτήτες οικοπέδων της Αγίας Τριάδας απηύθυναν έγγραφη διαμαρτυρία προς το γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Πάτροκλο Γεωργιάδη όπου αναφέρουν ότι έχουν επιδώσει έγγραφη διαμαρτυρία στο Νίκο Δένδια ήδη από το καλοκαίρι του 2013.

Τότε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε επισκεφτεί την Καλαμάτα και οι κάτοικοι του είχαν καταγγείλει την παραβατικότητα των Ρομά (προπηλακισμοί κατοίκων, κλοπές, ρευματοκλοπές, ηχορύπανση, κλοπή νερού ΔΕΥΑΚ, καταπάτηση οικοπέδων, πιθανή διακίνηση ναρκωτικών κ.λπ.). Ωστόσο, όπως επισημαίνουν, από τότε δεν έχει γίνει τίποτα.

Στην έγγραφη διαμαρτυρία, επισημαίνουν τη σοβαρότητα της κατάστασης από την ένταση που επικρατεί μεταξύ κατοίκων και Ρομά, η οποία μπορεί να οδηγήσει σε «ατυχές περιστατικό» με απρόβλεπτες συνέπειες, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ.

«Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι ευχαριστούν το δήμαρχο για την προώθηση των διαδικασιών, βρίσκονται στο πλευρό του, συγχρόνως όμως φέρονται αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε ομαδικές διαμαρτυρίες και κατάληψη γραφείων, φορέων που καθυστερούν αδικαιολόγητα την υλοποίηση νόμιμων διοικητικών πράξεων», υπογραμμίζεται στην επιστολή.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.