Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ερωτική σκηνή σε εκκλησία


Κατηγορείται ότι γύρισε πορνό – Δείτε το βίντεο.

Μια εκκλησία στην Αυστρία μετατράπηκε από ιερό χώρο σε… άντρο ακολασίας. Μια γυναίκα κατηγορείται ότι γύρισε σκηνή για ταινία πορνό μέσα στην εκκλησία. Το έκανε με τα κατάλληλα… αξεσουάρ όμως, αφού είχε ένα ροζάριο και μια Βίβλο.

Ανοίγει το πουκάμισο της και χαϊδεύει το στήθος της, ενώ στο λαιμό της είναι κρεμασμένο το ροζάριο. Κάποια στιγμή παίρνει στα χέρια της και τη Βίβλο, αλλά σε καμία σκηνή δε φαίνεται το πρόσωπο της. Παρά το συγκεκριμένο γεγονός ένας άντρας την αναγνώρισε! Αν αναρωτιέστε πως, η απάντηση είναι από το στήθος της.

Αυτό κατήγγειλε στην αστυνομία, δίνοντας τους και πληροφορίες γι’ αυτήν. Είδε το βίντεο που είχε ανέβει στο διαδίκτυο και κατάλαβε ότι έχει γυριστεί στο εσωτερικό εκκλησίας στο Hoersching. Τότε ειδοποίησε τον τοπικό ιερέα και μετά την αστυνομία, η οποία διεξάγει έρευνα για να εντοπίσει την 24χρονη, η οποία –όπως λέγεται- έχει πρωταγωνιστήσει και σε άλλες ταινίες ερωτικού περιεχομένου με το ψευδώνυμο «Μπάμπσι».

Οι αστυνομικοί δεν έδωσαν στη δημοσιότητα το όνομα της, αλλά αυστριακά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι γεννήθηκε στην Πολωνία και μετακόμισε στην Αυστρία σε νεαρή ηλικία με την οικογένεια της. Μάλιστα, μετά το περιστατικό, έγινε και τοπικό δημοψήφισμα για το αν η εκκλησία θα πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί. Αποφασίστηκε τελικά ότι θα παραμείνει ανοιχτή.

Πάντως, η αστυνομία ανακοίνωσε ότι «ανακρίναμε μια ύποπτη, η οποία ομολόγησε».




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σπουδαία κίνηση από τον Βέλλιο


Σπουδαία κίνηση ανθρωπιάς από τον Απόστολο Βέλλιο. Ο νεαρός επιθετικός της Λιρς ανακοίνωσε πως σκοπεύει να χαρίσει 20 ζευγάρια ποδοσφαιρικών παπουτσιών σε νέους παίκτες στην Αφρική, οι οποίοι δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να τα αγοράσουν.




Πηγή: http://www.pamesports.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δράσεις για την παράτυπη μετανάστευση


Σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση των ζητημάτων της παράτυπης μετανάστευσης δρομολογήθηκε σε υπηρεσιακή διυπουργική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με πρωτοβουλία της Γενικής Γραμματείας Συντονισμού του Κυβερνητικού Έργου.

Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία μετείχαν οι αρμόδιοι γγ Πολιτικής Προστασίας, Ναυτιλίας, Πρόνοιας και Δημόσιας Υγείας, καθώς και στελέχη όλων των εμπλεκόμενων υπουργείων, τονίστηκε η επιτακτικότητα εξεύρεσης πρακτικών λύσεων, καθώς οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές εξελίξεις στη χώρα οδηγούν αναπόφευκτα στην ένταση των μεταναστευτικών ροών.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκαν:

• Οι διαδικασίες και οι υποδομές υποδοχής και προσωρινής φιλοξενίας των μεταναστών από τη στιγμή που ολοκληρώνεται η σύλληψή τους.

• Η προώθηση ενεργειών σε δύο άξονες. Ο πρώτος άξονας αφορά την αποτύπωση των διαδικασιών των εμπλεκομένων καθώς και των συνεργειών μεταξύ των υπηρεσιών για τον εντοπισμό των αναγκαίων διοικητικών και ρυθμιστικών παρεμβάσεων. Ο δεύτερος άξονας περιλαμβάνει τον προσδιορισμό των αναγκών, ώστε να καλυφθούν άμεσα οι υφιστάμενες ελλείψεις.

Ο κ. Βαρτζόπουλος συνόψισε τα συμπεράσματα της σύσκεψης ως εξής:

• Κατάρτιση Οδικού Χάρτη ενεργειών επίτευξης των στόχων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα.

• Συγκρότηση διαρκών Επιτροπών από υπηρεσιακούς παράγοντες, ανά τομέα δράσης

• Συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιών των εμπλεκόμενων υπουργείων και φορέων σε στελέχη, πληροφορίες και υλικό προς διευκόλυνση των εργασιών των διαρκών Επιτροπών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γεννήθηκαν τα «δίδυμα με τέσσερις γονείς»


Γεννήθηκαν σε κλινική λίγο έξω από την Ρώμη, την 3η Αυγούστου, τα «δίδυμα με τέσσερις γονείς», όπως αναφέρει σήμερα η εφημερίδα La Stampa.

Πρόκειται για την υπόθεση που είχε απασχολήσει την Ιταλία τους περασμένους μήνες: στο νοσοκομείο Σάντρο Περτίνι της Ρώμης, τον Δεκέμβριο του 2013 , κατά την διάρκεια διαδικασίας εξωσωματικής γονιμοποίησης, οι γιατροί είχαν κάνει πρωτοφανές λάθος. «Οι γιατροί του νοσοκομείου μπέρδεψαν τα έμβρυα», έγραψε χαρακτηριστικά ο ιταλικός τύπος, εξηγώντας ότι «στην μήτρα της γυναίκας Α, τοποθετήθηκε το έμβρυο που προοριζόταν για την γυναίκα Β, και το αντίστροφο».

Στην πρώτη γυναίκα, η εμφύτευση του «λάθος εμβρύου» δεν ήταν επιτυχής, ενώ η δεύτερη άρχισε να κυοφορεί και μαζί με τον σύζυγό της έκανε γνωστή την πρόθεσή της να κρατήσει τα δίδυμα και να ολοκληρώσει την εγκυμοσύνη. Όπως αποκαλύπτεται σήμερα από την La Stampa, γέννησε πριν πέντε ημέρες.

«Τα παιδιά μας είναι καλά, είναι ένα αγοράκι και ένα κοριτσάκι. Γεννήθηκαν σε κλινική λίγο έξω από την Ρώμη και κανένας δεν θα μπορέσει να μας τα στερήσει», τονίζει το ζευγάρι, σε δήλωσή του προς την εφημερίδα του Τορίνο.

Το έτερο ζευγάρι, στο μεταξύ, «οι βιολογικοί γονείς», έχουν προσφύγει στην δικαιοσύνη ζητώντας να παγώσει η όλη διαδικασία εγγραφής του νεογέννητου στο ληξιαρχείο της Ρώμης, η οποία, όμως, από ότι φαίνεται, ολοκληρώθηκε ήδη σε χρόνο ρεκόρ.

Και τα δυο ζευγάρια, πάντως, έχουν ζητήσει αποζημίωση εκατομμυρίων ευρώ από το νοσοκομείο Σάντρο Περτίνι, το οποίο, όπως προέκυψε από τις έως τώρα έρευνες ευθύνεται για το πρωτοφανές αυτό λάθος.

Διαβάστε περισσότερα...

Ακατάσχετο επιδοτήσεων - επιστροφή ΦΠΑ στους αγρότες ζητούν 24 βουλευτές της ΝΔ


Ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης κατέθεσαν 24 βουλευτές της ΝΔ, με πρώτη υπογράφουσα την Φεβρωνία Πατριανάκου, και με την οποία ζητούν:

* να θεωρούνται ακατάσχετες, έναντι οποιασδήποτε οφειλής, οι κοινοτικές ενισχύσεις και επιδοτήσεις, τουλάχιστον για χρονικό διάστημα μέχρι την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την κατάθεσή τους στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων
* να μην συμψηφίζονται τα οφειλόμενα στους αγρότες ποσά από επιστροφή ΦΠΑ με το σύνολο του οφειλόμενου από αυτούς φόρου εισοδήματος
* να απλοποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο περί ακατάσχετων απαιτήσεων, η πολυπλοκότητα του οποίου ευνοεί τις καταχρηστικές σε βάρος των αγροτοκτηνοτρόφων συμπεριφορές.

Οι βουλευτές σημειώνουν ότι ο νομοθέτης καθιερώνει το ακατάσχετο των κοινοτικών ενισχύσεων ή επιδοτήσεων μόνο για το χρονικό διάστημα που βρίσκονται στα χέρια του ΟΠΕΚΕΠΕ, ως τρίτου. Από τη στιγμή, συνεπώς, που οι ενισχύσεις και επιδοτήσεις κατατεθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων, επιτρέπεται άμεσα η κατάσχεσή τους, χωρίς να μεσολαβεί η προστασία του χρονικού διαστήματος της επόμενης ημέρας από την καταβολή, προστασία η οποία παρέχεται στους μισθούς, στις συντάξεις και στις ασφαλιστικές παροχές.

Όπως εξηγούν οι 24 βουλευτές, ο νομοθέτης παραγνωρίζει ότι η στέρηση τέτοιων ενισχύσεων συνεπάγεται για τη συντριπτική πλειονότητα των δικαιούχων τους και στέρηση της δυνατότητας να συνεχίσουν την άσκηση της βιοποριστικής τους δράσης, καθώς και ότι οι ενισχύσεις και επιδοτήσεις των αγροτοκτηνοτρόφων προστατεύονται από την ευρωπαϊκή νομοθεσία στο ακέραιο. Όπως άλλωστε, είχε διατυπωθεί και από τον επίτροπο Γεωργίας, οι ενισχύσεις αυτές είναι για τους γεωργούς, δεν είναι ενισχύσεις για τον οποιονδήποτε δημόσιο φορέα, είτε συλλέγει φόρους, είτε συλλέγει οποιοδήποτε άλλο χρέος των αγροτών.

Επίσης, οι συνυποβάλλοντες την ερώτηση βουλευτές εστιάζουν στην καταχρηστικότητα της συμπεριφοράς τής φορολογικής διοίκησης να συμψηφίζει τα ποσά της επιστροφής ΦΠΑ στους δικαιούχους αγρότες, με το σύνολο του οφειλόμενου από αυτούς φόρου εισοδήματος για το τρέχον οικονομικό έτος.

Με αυτόν τον καταχρηστικό συμψηφισμό, πέραν του μη ληξιπρόθεσμου χαρακτήρα του συνόλου του οφειλόμενου φόρου εισοδήματος για την παρελθούσα χρήση, η εν λόγω τακτική παραγνωρίζει ακόμα και τη δυνατότητα που η ίδια η φορολογική διοίκηση παρέχει σε όλους τους φορολογούμενους για καταβολή του φόρου εισοδήματος σε τρεις διμηνιαίες δόσεις μέχρι και το τέλος Νοεμβρίου τρέχοντος έτους. «Με αυτή την αυθαίρετη πράξη της φορολογικής διοίκησης, οι αγρότες στερούνται των δικαιούμενων από την επιστροφή ΦΠΑ ποσών, κατά τη δεδομένη χρονική στιγμή, τα οποία ανέμεναν προκειμένου να καλύψουν άμεσες –ακόμα και βιοποριστικές τους- ανάγκες», επισημαίνουν οι βουλευτές.

Την ερώτηση συνυπογράφουν οι βουλευτές της ΝΔ: Φεβρωνία Πατριανάκου, Ευθύμιος Καρανάσιος, Χρήστος Κέλλας, Κωνσταντίνος Κουτσογιαννακόπουλος, Τιμολέων Κοψαχείλης, Δημήτρης Χριστογιάννης, Ελένη Μακρή-Θεοδώρου, Άννα Μάνη-Παπαδημητρίου, Χρίστος Δήμας, Ασημίνα Σκόνδρα, Ιωάννης Πασχαλίδης, Ασπασία Μανδρέκα, Ανδρέας Κουτσούμπας, Ανδρέας Μαρίνος, Μαρία Αντωνίου, Γιώργος Κωνσταντόπουλος, Δημήτριος Σαμπαζιώτης, Γιάννης Καράμπελας, Κωνσταντίνος Κόλλιας, Λευτέρης Αυγενάκης, Άννα Καραμανλή, Γιώργος Κοντογιάννης, Φωτεινή Αραμπατζή και Ιορδάνης Τζαμτζής.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σύλληψη αρχαιοκάπηλου στα διόδια της Ελευσίνας


Συνελήφθη στην Ελευσίνα, 57χρονος για παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και παράβαση του νόμου περί όπλων. Στο πλαίσιο της υπόθεσης, αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων, εντόπισαν αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο 57χρονος, στα διόδια της Ελευσίνας.



Κατά τον έλεγχο που ακολούθησε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο περιδέραια αποτελούμενα από κωνικά κομβία από στεατίτη ερυθρού και πράσινου χρώματος, περιδέραιο αποτελούμενο από χάντρες φαγεντιανής, περιδέραιο αποτελούμενο από πήλινα κομβία, δύο σφραγιδόλιθους από στεατίτη, οστέινο σφραγιδοκύλινδρο, οχτώ οστέινες χάντρες καθώς και θραύσματα από άλλες, δύο χάλκινα μαχαίρια και χάλκινος μπαλτάς (μικρός), χάλκινο κάτοπτρο (θραυσμένο) και τρία χάλκινα θραύσματα εργαλείων, χάλκινο δαχτυλίδι και χάλκινη βελόνα θραυσμένη σε δύο κομμάτια, δύο σιδερένια αντικείμενα (κρίκος- βελόνα), πέντε χρυσά ανθεμωτά τμήματα περιδεραίου, χρυσή κορυφή καρφίτσας με μορφή γυναικείας κεφαλής, μικρό σιδερένιο σκαπτικό εργαλείο (πιθανόν από παλαιότερη λαθρανασκαφή).

Τα αντικείμενα επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγο της Διεύθυνσης Τεκμηρίωσης και Προστασίας Πολιτιστικών Αγαθών του Υπουργείου Πολιτισμού, ο οποίος γνωμάτευσε ότι εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και χρονολογούνται στους ύστερους μυκηναϊκούς χρόνους.

Επίσης σε έρευνα στο σπίτι του συλληφθέντα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μαρμάρινο κιονόκρανο παλαιοχριστιανικής περιόδου κορινθιακού ρυθμού, διαστάσεων 0,50m ύψος και 0,64m μέγιστο πλάτος και δύο τεμάχια συνανήκοντα και συγκολλώμενα με το προαναφερόμενο μαρμάρινο κιανόκρανο.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου θα έχουν προσληφθεί οι περισσότεροι αναπληρωτές


Το Υπουργείο Παιδείας μελετά τη διενέργεια ΑΣΕΠ.

«Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχουν καλυφθεί τα κενά των καθηγητών, σε μεγάλο ποσοστό και εκτιμώ ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, το θέμα θα έχει κλείσει. Το θέμα των καθηγητών είναι ένα θέμα που το συζητάμε και πιστεύω ότι θα το φέρουμε εις πέρας, παρ' όλη την ύπαρξη κενών », τόνισε ο κ. Δερμεντζόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό Μακεδονίας Θράκης κ. Ορφανό ενώ διαβεβαίωσε πως τα βιβλία είναι ήδη σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Θυμίζουμε ότι όπως έχει γράψει το newsbeast.gr μετά την ολοκλήρωση των αποσπάσεων των μόνιμων εκπαιδευτικών, που εκτιμάται στα τέλη του Αυγούστου, θα ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την πρόσληψη αναπληρωτών. Εκτιμάται ότι η Α φάση θα προσληφθεί μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου ώστε οι εκπαιδευτικοί να βρίσκονται στα σχολεία με την έναρξη των μαθημάτων. Ο μεγάλος όγκος των προσλήψεων θα πραγματοποιηθεί Σεπτέμβριο με Οκτώβριο όπως γίνεται κάθε χρόνο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Υπουργείο Παιδείας έχει εισηγήσεις για διαγωνισμό ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς. Όπως ανέφερε σε ανάρτησή στου στο facebook ο Υπουργός Παιδείας «υπάρχουν όμως περίπου 350 επιτυχόντες παρελθόντων ετών και σε συνεννοήσεις με το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης υπολογίζουμε πως για το 2015- 2016 θα μπορούν να διοριστούν περίπου 400 εκπαιδευτικοί συνολικά. Τη μελετάμ廨.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Λοβέρδος έχει αναφέρει σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΣΚΑΪ ότι τη φετινή χρονιά θα δοθεί προτεραιότητα σε διορισμούς στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «όταν κάνουμε τον καταμερισμό του διδακτικού προσωπικού το Δεκέμβριο θα προτιμήσουμε την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση όπου τα κενά είναι πάρα πολλά».



Διαβάστε περισσότερα...

Οι αξίες σε 457 περιοχές με τις οποίες θα υπολογιστεί ο ΕΝΦΙΑ


Πολλές είναι οι εκκρεμότητες και οι «γκρίζες ζώνες» με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς δεν έχει ξεκαθαριστεί το πότε και πώς θα αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά με τον μειωμένο φόρο για όσους επιβαρύνθηκαν άδικα, αλλά και ο χρόνος και ο τρόπος επιστροφής του φόρου, αν δηλαδή θα επιστραφεί χωρίς έλεγχο, αν θα συμψηφιστεί με τυχόν οφειλές του ιδιοκτήτη στην Εφορία ή αν το ποσό της επιστροφής θα συμψηφιστεί με τα ποσά του ΕΝΦΙΑ του 2015.

Όπως όλα δείχνουν θα αξιοποιηθεί περσινή απόφαση του Γ. Μαυραγάνη με την οποία ορίστηκαν ειδικές τιμές σε 475 περιοχές, που χρησιμοποιήθηκαν αποκλειστικά για τον υπολογισμό του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας το 2013 σε περιπτώσεις που διαπιστώνονται σημαντικές υπερβάσεις σε σχέση με το προηγούμενο έτος. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, σε περιπτώσεις που με την έως τώρα εκκαθάριση είχε προκύψει χαμηλότερη αξία σε σχέση με το 2013 θα ληφθεί υπόψη η χαμηλότερη αξία.

Mε βάση την απόφαση Μαυραγάνη, οι τιμές στις 475 περιοχές είναι οι εξής:

α/α Περιφέρεια - Νομός - Δήμος - Τιμή
1 ΑΜΘ Έβρου Αλεξανδρουπόλεως 21,00 €
2 ΑΜΘ Έβρου Βύσσας 3,00 €
3 ΑΜΘ Έβρου Διδυμοτείχου 4,40 €
4 ΑΜΘ Έβρου Κυπρίνου 3,00 €
5 ΑΜΘ Έβρου Μεταξάδων 4,00 €
6 ΑΜΘ Έβρου Ορεστιάδος 4,00 €
7 ΑΜΘ Έβρου Ορφέα 4,20 €
8 ΑΜΘ Έβρου Σαμοθράκης 8,00 €
9 ΑΜΘ Έβρου Σουφλίου 3,50 €
10 ΑΜΘ Έβρου Τραϊανούπολης 14,00 €
11 ΑΜΘ Έβρου Τριγώνου 3,00 €
12 ΑΜΘ Έβρου Τυχερού 4,00 €
13 ΑΜΘ Έβρου Φερρών 4,00 €
14 Αττικής Αθηνών Αγ. Δημητρίου 700,00 €
15 Αττικής Αθηνών Αγ. Παρασκευής 960,00 €
16 Αττικής Αθηνών Αγίων Αναργύρων 250,00 €
17 Αττικής Αθηνών Αθηναίων 820,00 €
18 Αττικής Αθηνών Αλίμου 1.800,00 €
19 Αττικής Αθηνών Αμαρουσίου 1.000,00 €
20 Αττικής Αθηνών Βριλησσίων 585,00 €
21 Αττικής Αθηνών Δάφνης 1.600,00 €
22 Αττικής Αθηνών Εκάλης 1.320,00 €
23 Αττικής Αθηνών Ηλιουπόλεως 624,00 €
24 Αττικής Αθηνών Ιλίου 365,00 €
25 Αττικής Αθηνών Κηφισιάς 1.320,00 €
26 Αττικής Αθηνών Λυκόβρυση 800,00 €
27 Αττικής Αθηνών Μελισσίων 880,00 €

28 Αττικής Αθηνών Μεταμορφώσεως 250,00 €
29 Αττικής Αθηνών Ν. Ηρακλείου 730,00 €
30 Αττικής Αθηνών Ν. Ιωνίας 720,00 €
31 Αττικής Αθηνών Ν. Πεντέλης 395,00 €
32 Αττικής Αθηνών Ν. Φιλαδέλφειας 350,00 €
33 Αττικής Αθηνών Ν. Χαλκηδόνος 300,00 €
34 Αττικής Αθηνών Παλαιού Φαλήρου 3.000,00 €
35 Αττικής Αθηνών Πεντέλης 400,00 €
36 Αττικής Αθηνών Πεύκη 1.000,00 €
37 Αττικής Αθηνών Υμηττού 1.000,00 €
38 Αττικής Αθηνών Χαϊδαρίου 294,00 €
39 Αττικής Αθηνών Χαλανδρίου 670,00 €
40 Αττικής Αν. Αττικής Αναβύσσου 200,00 €
41 Αττικής Αν. Αττικής Αχαρνών 370,00 €
42 Αττικής Αν. Αττικής Βάρης 410,00 €
43 Αττικής Αν. Αττικής Βούλας 3.040,00 €
44 Αττικής Αν. Αττικής Γλυκών Νερών 400,00 €
45 Αττικής Αν. Αττικής Καλυβίων Θωρικού 330,00 €
46 Αττικής Αν. Αττικής Κερατέας 370,00 €
47 Αττικής Αν. Αττικής Κοινότητα Κουβαρά 340,00 €
48 Αττικής Αν. Αττικής Μαραθώνα 280,00 €
49 Αττικής Αν. Αττικής Μαρκοπούλου Μεσογαίας 340,00 €
50 Αττικής Αν. Αττικής Νέας Μάκρης 620,00 €
51 Αττικής Αν. Αττικής Παιανίας 340,00 €
52 Αττικής Αν. Αττικής Παλλήνης 500,00 €
53 Αττικής Αν. Αττικής Ραφήνας 500,00 €
54 Αττικής Αν. Αττικής Σπάτων 535,00 €
55 Αττικής Δυτ. Αττικής Άνω Λιοσίων 230,00 €
56 Αττικής Δυτ. Αττικής Ασπροπύργου 100,00 €
57 Αττικής Δυτ. Αττικής Βιλλίων 165,00 €
58 Αττικής Δυτ. Αττικής Ελευσίνος 125,00 €
59 Αττικής Δυτ. Αττικής κοιν. Οινόης 55,00 €
60 Αττικής Δυτ. Αττικής Μάνδρας 127,00 €
61 Αττικής Δυτ. Αττικής Μεγαρέων 50,00 €
62 Αττικής Πειραιώς Αίγινας 31,00 €
63 Αττικής Πειραιώς Αμπελακίων 190,00 €
64 Αττικής Πειραιώς Δραπετσώνας 450,00 €
65 Αττικής Πειραιώς κοιν. Αγκιστρίου 32,00 €
66 Αττικής Πειραιώς κοιν. Αντικυθήρων 7,16 €
67 Αττικής Πειραιώς Κορυδαλλού 150,00 €
68 Αττικής Πειραιώς Κυθήρων 8,50 €
69 Αττικής Πειραιώς Μεθάνων 15,00 €
70 Αττικής Πειραιώς Νικαίας 747,00 €
71 Αττικής Πειραιώς Περάματος 300,00 €
72 Αττικής Πειραιώς Σαλαμίνας 170,00 €
73 Αττικής Πειραιώς Τροιζήνος 33,00 €
74 Αττικής Πειραιώς Ύδρας 220,00 €
75 Β. Αιγαίου Σάμου Αγ. Κηρύκου 7,00 €
76 Β. Αιγαίου Σάμου Βαθέος 15,00 €
77 Β. Αιγαίου Σάμου Ευδήλου 10,00 €
78 Β. Αιγαίου Σάμου Καρλοβασίων 25,00 €
79 Β. Αιγαίου Σάμου Μαραθοκάμπου 35,00 €
80 Β. Αιγαίου Σάμου Πυθαγορείου 25,00 €
81 Β. Αιγαίου Σάμου Ραχών 8,00 €
82 Β. Αιγαίου Σάμου Φούρνων Κορσέων 83,00 €
83 Β. Αιγαίου Χίου Αγ. Μηνά 51,00 €
84 Β. Αιγαίου Χίου Αμανής 20,00 €
85 Β. Αιγαίου Χίου Ιωνίας 24,00 €
86 Β. Αιγαίου Χίου Καμποχώρων 46,00 €
87 Β. Αιγαίου Χίου Καρδαμύλων 28,00 €
88 Β. Αιγαίου Χίου Μαστιχοχωρίων 41,00 €
89 Β. Αιγαίου Χίου Οινουσσών 42,00 €
90 Β. Αιγαίου Χίου Ομηρούπολης 31,00 €
91 Β. Αιγαίου Χίου Χίου 42,00 €

92 Β. Αιγαίου Χίου Ψαρών 39,00 €
93 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αγγελοκάστρου 9,00 €
94 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αγρινίου 6,50 €
95 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αιτωλικού 13,00 €
96 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αλυζίας 19,00 €
97 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αμφιλοχίας 6,00 €
98 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ανακτορίου 40,00 €
99 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αντιρρίου 10,00 €
100 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αποδοτίας 10,00 €
101 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αρακύνθου 13,00 €
102 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Αστακού 14,00 €
103 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Θέρμου 4,00 €
104 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Θεστιέων 5,00 €
105 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου 9,00 €
106 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ινάχου 7,00 €
107 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Μακρυνείας 6,00 €
108 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Μεδεώνος 15,50 €
109 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Μενιδίου 8,00 €
110 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Ναυπάκτου 13,00 €
111 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Νεάπολης 16,00 €
112 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Οινιάδων 12,00 €
113 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παλαίρου 30,00 €
114 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παναιτωλικού 6,00 €
115 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παραβόλας 6,00 €
116 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Παρακαμπυλίων 6,00 €
117 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Πλατάνου 6,00 €
118 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Πυλλήνης 10,00 €
119 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Στράτου 18,50 €
120 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Φυτειών 18,00 €
121 Δ. Ελλάδας Αιτ/νίας Χάλκειας 7,00 €
122 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Αιγείρας 14,00 €
123 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Αιγίου 25,00 €
124 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ακράτας 16,00 €
125 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Αροανίας 12,00 €
126 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Βραχναιίκων 23,00 €
127 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Διακοπτού 28,00 €
128 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Δύμης 18,00 €
129 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ερινεού 23,00 €
130 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Καλαβρύτων 20,00 €
131 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Κλειτορίας 12,00 €
132 Δ. Ελλάδας Αχαϊας κοιν. Καλεντζίου 19,00 €
133 Δ. Ελλάδας Αχαϊας κοιν. Λεοντίου 27,00 €
134 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Λαρισσού 15,00 €
135 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Μεσσάτιδος 22,00 €
136 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Μόβρης 18,00 €
137 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Παϊων 12,00 €
138 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Παραλίας 50,00 €
139 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Πατρέων 25,00 €
140 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ρίου 22,00 €
141 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Συμπολιτείας 30,00 €
142 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Τριταίας 17,00 €
143 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Φαρρών 21,00 €
144 Δ. Ελλάδας Αχαϊας Ωλενίας 14,00 €
145 Δ. Ελλάδας Ηλείας Αλιφείρας 8,33 €
146 Δ. Ελλάδας Ηλείας Αμαλιάδος 14,00 €
147 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ανδραβίδας 18,00 €
148 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ανδριτσαίνης 18,00 €
149 Δ. Ελλάδας Ηλείας Αρχαίας Ολυμπίας 20,00 €
150 Δ. Ελλάδας Ηλείας Βαρθολομιού 10,00 €
151 Δ. Ελλάδας Ηλείας Βουπρασίας 13,00 €
152 Δ. Ελλάδας Ηλείας Βώλακος 28,00 €
153 Δ. Ελλάδας Ηλείας Γαστούνης 15,00 €
154 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ζαχάρως 6,00 €

155 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ιαρδάνου 23,00 €
156 Δ. Ελλάδας Ηλείας Κάστρου−Κυλλήνης 18,00 €
157 Δ. Ελλάδας Ηλείας Λαμπείας 15,00 €
158 Δ. Ελλάδας Ηλείας Λασιώνος 13,00 €
159 Δ. Ελλάδας Ηλείας Λεχαινών 10,00 €
160 Δ. Ελλάδας Ηλείας Πηνείας 10,00 €
161 Δ. Ελλάδας Ηλείας Πύργου 19,00 €
162 Δ. Ελλάδας Ηλείας Σκιλλούντος 15,50 €
163 Δ. Ελλάδας Ηλείας Τραγανού 11,50 €
164 Δ. Ελλάδας Ηλείας Φιγαλείας 12,10 €
165 Δ. Ελλάδας Ηλείας Φολόης 15,00 €
166 Δ. Ελλάδας Ηλείας Ωλένης 13,00 €
167 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Αετού 3,70 €
168 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Αμυνταίου 7,20 €
169 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Κάτω Κλεινών 5,50 €
170 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Βαρικού 14,00 €
171 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Κρυσταλλοπηγής 8,70 €
172 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Λεχόβου 11,50 €
173 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης κοιν. Νυμφαίου 52,00 €
174 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Μελίτη 5,60 €
175 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Περάσματος 6,30 €
176 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Πρεσπών 5,80 €
177 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Φιλώτα 6,00 €
178 Δ. Μακεδονίας Φλωρίνης Φλώρινας 9,00 €
179 Ηπείρου Άρτης Αγνάντων 4,00 €
180 Ηπείρου Άρτης Αθαμανίας 4,00 €
181 Ηπείρου Άρτης Αμβρακικού 6,00 €
182 Ηπείρου Άρτης Αράχθου 10,00 €
183 Ηπείρου Άρτης Αρταίων 12,00 €
184 Ηπείρου Άρτης Βλαχερνών 10,00 €
185 Ηπείρου Άρτης Γ. Καραϊσκάκη 6,00 €
186 Ηπείρου Άρτης Ηρακλείας 5,00 €
187 Ηπείρου Άρτης κοιν. Θεοδωριάνων 8,00 €
188 Ηπείρου Άρτης κοιν. Κομμένου 10,00 €
189 Ηπείρου Άρτης κοιν. Μελισουργών 10,00 €
190 Ηπείρου Άρτης Κομποτίου 6,00 €
191 Ηπείρου Άρτης Ξηροβουνίου 5,00 €
192 Ηπείρου Άρτης Πέτας 7,00 €
193 Ηπείρου Άρτης Τετραφυλίας 4,00 €
194 Ηπείρου Άρτης Φιλοθέης 10,00 €
195 Ηπείρου Θεσπρωτίας Αχέροντα 9,00 €
196 Ηπείρου Θεσπρωτίας Ηγουμενίτσας 5,50 €
197 Ηπείρου Θεσπρωτίας κοιν. Σουλίου 4,00 €
198 Ηπείρου Θεσπρωτίας Μαργαριτίου 7,00 €
199 Ηπείρου Θεσπρωτίας Παραμυθιάς 5,00 €
200 Ηπείρου Θεσπρωτίας Παραποτάμου 3,60 €
201 Ηπείρου Θεσπρωτίας Σαγιάδας 14,00 €
202 Ηπείρου Θεσπρωτίας Συβότων 9,50 €
203 Ηπείρου Θεσπρωτίας Φιλιατών 2,20 €
204 Ηπείρου Πρεβέζης Ανωγείου 7,50 €
205 Ηπείρου Πρεβέζης Ζαλόγγου 6,00 €
206 Ηπείρου Πρεβέζης Θεσπρωτικού 8,00 €
207 Ηπείρου Πρεβέζης κοιν. Κρανέας 12,00 €
208 Ηπείρου Πρεβέζης Λούρου 7,00 €
209 Ηπείρου Πρεβέζης Πάργας 9,00 €
210 Ηπείρου Πρεβέζης Πρεβέζης 22,00 €
211 Ηπείρου Πρεβέζης Φαναρίου 11,00 €
212 Ηπείρου Πρεβέζης Φιλλιπιάδος 8,00 €
213 Θεσσαλίας Καρδίτσης κοιν. Αθαμανών 7,00 €
214 Θεσσαλίας Καρδίτσης Αργιθέας 6,00 €
215 Θεσσαλίας Καρδίτσης Άρνης 15,00 €
216 Θεσσαλίας Καρδίτσης Αχελώου 6,00 €
217 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ιθώμης 8,00 €

218 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ιτάμου 25,00 €
219 Θεσσαλίας Καρδίτσης Καλλιφωνίου 20,00 €
220 Θεσσαλίας Καρδίτσης Κάμπου 20,00 €
221 Θεσσαλίας Καρδίτσης Καρδίτσας 20,00 €
222 Θεσσαλίας Καρδίτσης κοιν. Ανατ. Αργιθέας 6,00 €
223 Θεσσαλίας Καρδίτσης Μενελαΐδας 15,00 €
224 Θεσσαλίας Καρδίτσης Μητρόπολης 20,00 €
225 Θεσσαλίας Καρδίτσης Μουζακίου 8,00 €
226 Θεσσαλίας Καρδίτσης Νεβρόπολης Αγράφων 45,00 €
227 Θεσσαλίας Καρδίτσης Παλαμά 13,00 €
228 Θεσσαλίας Καρδίτσης Παμίσου 18,00 €
229 Θεσσαλίας Καρδίτσης Πλαστήρα 12,00 €
230 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ρεντίνης 50,00 €
231 Θεσσαλίας Καρδίτσης Σελλάνων 20,00 €
232 Θεσσαλίας Καρδίτσης Σοφάδων 15,00 €
233 Θεσσαλίας Καρδίτσης Ταμασίου 16,00 €
234 Θεσσαλίας Καρδίτσης Φύλλου 13,00 €
235 Θεσσαλίας Τρικάλων Αιθήκων 9,00 €
236 Θεσσαλίας Τρικάλων Βασιλικής 12,00 €
237 Θεσσαλίας Τρικάλων Γόμφων 12,00 €
238 Θεσσαλίας Τρικάλων Εστιαιώτιδας 12,00 €
239 Θεσσαλίας Τρικάλων Καλαμπάκας 13,00 €
240 Θεσσαλίας Τρικάλων Καλλιδένδρου 12,00 €
241 Θεσσαλίας Τρικάλων Καστανιάς 12,00 €
242 Θεσσαλίας Τρικάλων Κλεινοβού 11,50 €
243 Θεσσαλίας Τρικάλων Κόζιακα 12,00 €
244 Θεσσαλίας Τρικάλων κοιν. Ασπροποτάμου 12,00 €
245 Θεσσαλίας Τρικάλων κοιν. Μυροφύλλου 7,00 €
246 Θεσσαλίας Τρικάλων κοιν. Νεράιδας 7,00 €
247 Θεσσαλίας Τρικάλων Μαλακασίου 13,00 €
248 Θεσσαλίας Τρικάλων Μεγάλων Καλυβίων 12,00 €
249 Θεσσαλίας Τρικάλων Οιχαλίας 10,00 €
250 Θεσσαλίας Τρικάλων Παληοκάστρου 10,00 €
251 Θεσσαλίας Τρικάλων Παραληθαίων 10,00 €
252 Θεσσαλίας Τρικάλων Πελλιναίων 12,00 €
253 Θεσσαλίας Τρικάλων Πιαλείων 10,00 €
254 Θεσσαλίας Τρικάλων Πινδαίων 7,00 €
255 Θεσσαλίας Τρικάλων Πύλης 9,00 €
256 Θεσσαλίας Τρικάλων Τρικκαίων 8,00 €
257 Θεσσαλίας Τρικάλων Τυμφαίων 12,00 €
258 Θεσσαλίας Τρικάλων Φαλωρείας 12,00 €
259 Θεσσαλίας Τρικάλων Φαρκαδόνας 9,00 €
260 Θεσσαλίας Τρικάλων Χασίων 12,00 €
261 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Αλυκών 40,00 €
262 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Αρκαδίων 45,00 €
263 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Αρτεμισίων 30,00 €
264 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Ελατίων 35,00 €
265 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Ζακυνθίων 60,00 €
266 Ιονίων Νήσων Ζακύνθου Λαγανά 60,00 €
267 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Αγ. Γεωργίου 50,00 €
268 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Αχιλλείων 50,00 €
269 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Εσπερίων 50,00 €
270 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Θιναλίου 50,00 €
271 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Κασσωπαίων 77,00 €
272 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Κερκυραίων 70,00 €
273 Ιονίων Νήσων Κερκύρας κοιν. Ερεικούσσης 50,00 €
274 Ιονίων Νήσων Κερκύρας κοιν. Μαθρακίου 50,00 €
275 Ιονίων Νήσων Κερκύρας κοιν. Οθωνών 50,00 €
276 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Κορισσίων 50,00 €
277 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Λευκιμμαίων 50,00 €
278 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Μελιτειέων 50,00 €
279 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Παλαιοκαστριτών 50,00 €
280 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Παξών 50,00 €

281 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Παρελίων 50,00 €
282 Ιονίων Νήσων Κερκύρας Φαιάκων 50,00 €
283 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Αργοστολίου 21,00 €
284 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Ελειού−Πρόνων 20,00 €
285 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Ερίσου 20,00 €
286 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Ιθάκης 20,00 €
287 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας κοιν. Ομαλών 20,00 €
288 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Λειβαθούς 32,00 €
289 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Παλικής 27,00 €
290 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Πυλαρέων 21,00 €
291 Ιονίων Νήσων Κεφαλληνίας Σάμης 21,00 €
292 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Απολλωνίων 40,00 €
293 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Ελλομένου 46,00 €
294 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Καρυάς 50,00 €
295 Ιονίων Νήσων Λευκάδος κοιν. Καλάμου 60,00 €
296 Ιονίων Νήσων Λευκάδος κοιν. Καστού 58,00 €
297 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Λευκάδος 46,00 €
298 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Μεγανησίου 60,00 €
299 Ιονίων Νήσων Λευκάδος Σφακιωτών 47,00 €
300 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Αλεξάνδρειας 10,00 €
301 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Ανθεμίων 11,44 €
302 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Αντιγονιδών 11,00 €
303 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Αποστόλου Παύλου 30,00 €
304 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Βεργίνας 20,00 €
305 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Βέροιας 30,00 €
306 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Δοβρά 27,00 €
307 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Ειρηνούπολης 13,21 €
308 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Μακεδονίδος 15,00 €
309 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Μελίκης 9,00 €
310 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Νάουσας 13,37 €
311 Κ. Μακεδονίας Ημαθίας Πλατέος 8,00 €
312 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Ευκαρπίας 150,00 €
313 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αγ. Γεωργίου 45,00 €
314 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αγίου Αθανασίου 65,00 €
315 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αξιού 20,00 €
316 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Απολλωνίας 8,00 €
317 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Αρέθουσας 14,00 €
318 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Ασσήρου 17,00 €
319 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Βασιλικών 50,00 €
320 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Βερτίσκου 16,00 €
321 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Εγνατίας 10,00 €
322 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Επανωμής 100,00 €
323 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Εχεδώρου 110,00 €
324 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Θερμαϊκού 200,00 €
325 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Θέρμης 300,00 €
326 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Θεσσαλονίκης 650,00 €
327 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Καλαμαριάς 250,00 €
328 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Καλλιθέας 23,00 €
329 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Καλλινδοίων 6,00 €
330 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Κορωνείας 30,00 €
331 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Κουφαλίων 26,00 €
332 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Λαγκαδά 17,00 €
333 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Λαχανά 7,00 €
334 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Μαδύτου 12,00 €
335 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Μίκρας 100,00 €
336 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Μυγδονίας 100,00 €
337 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Πανοράματος 700,00 €
338 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Πολίχνης 220,00 €
339 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Πυλαίας 400,00 €
340 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Ρεντίνας 12,00 €
341 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Σοχού 50,00 €
342 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Χαλάστρας 34,00 €
343 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Χαλκηδόνος 24,00 €

344 Κ. Μακεδονίας Θεσσαλονίκης Χορτιάτη 240,00 €
345 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Αξιούπολης 6,00 €
346 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Γαλλικού 4,00 €
347 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Γουμένισσας 4,00 €
348 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Δοϊράνης 4,00 €
349 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Ευρωπού 6,00 €
350 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Κιλκίς 4,00 €
351 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς κοιν. Λιβαδίων 20,00 €
352 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Κρουσσών 4,00 €
353 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Μουριών 4,00 €
354 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Πικρολίμνης 9,00 €
355 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Πολυκάστρου 4,00 €
356 Κ. Μακεδονίας Κιλκίς Χέρσου 5,00 €
357 Κ. Μακεδονίας Σερρών Αλιστράτης 10,00 €
358 Κ. Μακεδονίας Σερρών Αμφίπολης 7,00 €
359 Κ. Μακεδονίας Σερρών Αχινού 6,00 €
360 Κ. Μακεδονίας Σερρών Βισαλτίας 6,00 €
361 Κ. Μακεδονίας Σερρών Εμμανουήλ Παππά 7,00 €
362 Κ. Μακεδονίας Σερρών Ηρακλείας 6,00 €
363 Κ. Μακεδονίας Σερρών Κ. Μητρουσίου 6,00 €
364 Κ. Μακεδονίας Σερρών Κερκίνης 4,00 €
365 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Αγκίστρου 6,50 €
366 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Άνω Βροντούς 12,00 €
367 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Αχλαδοχωρίου 4,00 €
368 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Ορεινής 9,00 €
369 Κ. Μακεδονίας Σερρών κοιν. Προμαχώνος 5,50 €
370 Κ. Μακεδονίας Σερρών Κορμίστας 12,00 €
371 Κ. Μακεδονίας Σερρών Λευκώνα 9,00 €
372 Κ. Μακεδονίας Σερρών Ν. Ζίχνης 10,00 €
373 Κ. Μακεδονίας Σερρών Νιγρίτης 7,00 €
374 Κ. Μακεδονίας Σερρών Πετριτσίου 4,00 €
375 Κ. Μακεδονίας Σερρών Πρώτης 11,00 €
376 Κ. Μακεδονίας Σερρών Ροδολίβους 10,00 €
377 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σερρών 7,00 €
378 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σιδηροκάστρου 5,00 €
379 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σκοτούσσης 5,00 €
380 Κ. Μακεδονίας Σερρών Σκουτάρεως 4,50 €
381 Κ. Μακεδονίας Σερρών Στρυμώνα 5,00 €
382 Κ. Μακεδονίας Σερρών Στρυμωνικού 5,00 €
383 Κ. Μακεδονίας Σερρών Τραγίλου 7,15 €
384 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Ζερβοχωρίων 8,00 €
385 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Καλλικράτειας 40,00 €
386 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Μουδανιών 35,00 €
387 Κ. Μακεδονίας Χαλκιδικής Τρίγλιας 30,00 €
388 Κρήτης Ηρακλείου Γουβών 90,00 €
389 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αρχαγγέλου 61,00 €
390 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αστυπάλαιας 25,00 €
391 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αταβύρου 32,00 €
392 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Αφάντου 47,00 €
393 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Δικαίου 26,00 €
394 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Ηρακλειδών 45,00 €
395 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Ιαλυσού 68,00 €
396 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καλλιθέας 45,00 €
397 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καλυμνίων 13,00 €
398 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καμείρου 26,00 €
399 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Καρπάθου 18,00 €
400 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Κάσου 15,00 €
401 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου κοιν. Αγαθονησίου 25,00 €
402 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου κοιν. Ολύμπου 16,00 €
403 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Κω 20,00 €
404 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Λειψών 38,00 €
405 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Λέρου 22,00 €
406 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Λινδίων 31,00 €

407 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Μεγίστης 35,00 €
408 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Νισύρου 85,00 €
409 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Νότιας Ρόδου 26,00 €
410 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Πάτμου 60,00 €
411 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Πεταλούδων 30,00 €
412 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Ρόδου 66,00 €
413 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Σύμης 41,00 €
414 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Τήλου 33,00 €
415 Ν. Αιγαίου Δωδεκανήσου Χάλκης 37,00 €
416 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Άνδρου 15,00 €
417 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Κέας 14,00 €
418 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Κορθίου 15,00 €
419 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Κύθνου 280,00 €
420 Ν. Αιγαίου Κυκλάδων Υδρούσας 10,60 €
421 Πελοποννήσου Αρκαδίας Απόλλωνος 25,00 €
422 Πελοποννήσου Αρκαδίας Κλείτορος 15,00 €
423 Πελοποννήσου Κορινθίας Αγίων Θεοδώρων 180,00 €
424 Πελοποννήσου Κορινθίας Άσσου−Λεχαίου 100,00 €
425 Πελοποννήσου Κορινθίας Βόχας 50,00 €
426 Πελοποννήσου Κορινθίας Ευρωστίνης 13,00 €
427 Πελοποννήσου Κορινθίας Κορινθίων 70,00 €
428 Πελοποννήσου Κορινθίας Λουτρακίου−Περαχώρας 70,00 €
429 Πελοποννήσου Κορινθίας Νεμέας 19,00 €
430 Πελοποννήσου Κορινθίας Ξυλοκάστρου 8,00 €
431 Πελοποννήσου Κορινθίας Σαρωνικού 30,00 €
432 Πελοποννήσου Κορινθίας Σικυωνίων 11,50 €
433 Πελοποννήσου Κορινθίας Σολυγείας 45,00 €
434 Πελοποννήσου Κορινθίας Στυμφαλίας 14,00 €
435 Πελοποννήσου Κορινθίας Τενέας 30,00 €
436 Πελοποννήσου Κορινθίας Φενεού 11,00 €
437 Στερεάς Ελλάδας Βοιωτίας κοιν. Αντικύρας 80,00 €
438 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Αιδηψού 9,00 €
439 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Αρτεμισίου 10,00 €
440 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Αυλώνος 10,00 €
441 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Διρφύων 16,00 €
442 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Διστύων 10,00 €
443 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ελυμνίων 7,00 €
444 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ιστιαίας 9,00 €
445 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Καρύστου 15,00 €
446 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Κηρέως 5,00 €
447 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας κοιν. Καφηρέως 6,00 €
448 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας κοιν. Λιχάδος 20,00 €
449 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Κονιστρών 10,00 €
450 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Κύμης 11,00 €
451 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Μαρμαρίου 15,00 €
452 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Μεσσαπίων 25,60 €
453 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Νηλέως 4,00 €
454 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Στυραίων 12,00 €
455 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ταμυναίων 10,00 €
456 Στερεάς Ελλάδας Ευβοίας Ωρεών 17,50 €
457 Στερεάς Ελλάδας Φωκίδος Ευπαλίου 12,00 €


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντισταθμιστικά μέτρα για το εμπάργκο ζητά το ΕΒΕΑ


Σε εξέλιξη επαφές με τα επιμελητήρια της Ρωσίας και τον Ρώσο πρέσβη.

Να ληφθούν αντισταθμιστικά μέτρα για την άμβλυνση των αρνητικών επιπτώσεων στις ευρωπαϊκές και τις ελληνικές επιχειρήσεις από το ρωσικό εμπάργκο, σε περίπτωση αποτυχίας των διαπραγματεύσεων με τη ρωσική πλευρά, πρότεινε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος.

Ο κ. Μίχαλος ζήτησε συγκεκριμένα από τη Διοικητική Επιτροπή των Ευρωεπιμελητηρίων, με την ιδιότητα του αναπληρωτή προέδρου της, να υποβληθεί το αίτημα αυτό προς τις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις και την ΕΕ. Παράλληλα, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΒΕΑ, γίνονται επαφές με τα επιμελητήρια της Ρωσίας και τον Ρώσο πρέσβη στην Ελλάδα, προκειμένου να επιτευχθεί εξαίρεση από το εμπάργκο σε όσα περισσότερα προϊόντα γίνεται.



Διαβάστε περισσότερα...

Το άλμα που κόβει την ανάσα


Παραλίγο να πέσει από ύψος 150 μέτρων.

Με αυτό το βίντεο δεν θα ξεπεράσετε ποτέ το φόβο για τα ύψη, για να μην αναφέρουμε ότι θα αποκτήσετε και επιπλέον φοβία!

Ο νεαρός ονόματι Sergey, πραγματοποιεί ένα εξαιρετικά παράτολμο ανάποδο άλμα στο στενό περβάζι μια κατασκευής ύψους 150 μέτρων.

Ωστόσο φαίνεται πως χάνει την ισορροπία του και παραπατά. Ευτυχώς όμως καταφέρνει και επαναφέρει το σώμα του στη σωστή θέση και γλιτώνει, σαν από θαύμα.

Δείτε το βίντεο...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έλλειψη προσωπικού στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων


Για κίνδυνο στη λειτουργία της προειδοποιεί η ανεξάρτητη αρχή.

H Αρχή Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ) κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία τον υπηρεσιών. Αυτό προκύπτει από την ετήσια έκθεσή της (για το έτος 2013) την οποία ο πρόεδρος της ανεξάρτητης αρχής κ. Πέτρος Χριστόφορος παρέδωσε προ ημερών στον πρόεδρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Ειδικότερα, ο προϋπολογισμός της Αρχής συνεχώς μειώνεται ενώ υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής.

Ακόμη, η Αρχή ζητεί περισσότερους διοικητικούς ελέγχους ελέγχων σε υπεύθυνους επεξεργασίας δεδομένων κρίσιμης σημασίας, όπως είναι τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών, κ.α.

Ειδικότερα, στην έκθεση αναφέρεται πως για το έτος 2013 ο προϋπολογισμός της Αρχής διαμορφώθηκε στα 1,8 εκατομμύρια ευρώ, μειωμένος κατά περίπου 18% σε σχέση με το 2012 και κατά περίπου 38% σε σχέση με τον προϋπολογισμό του 2010.

Και όλα αυτά την ώρα που ο αριθμός των προσφυγών και των καταγγελιών προς την ΑΠΔΠΧ παραμένει σταθερός (χωρίς δηλαδή να έχει μειωθεί ιδιαίτερα). Χιλιάδες υποθέσεις παραμένουν σε εκκρεμότητα αφού – όπως προκύπτει από την έκθεση - από τα συνολικά 7.746 έγγραφα που εισήλθαν τον περασμένο χρόνο, (ο αντίστοιχος αρθμός για το 2012 ήταν 7.461 έγγραφα) κατέστη δυνατόν να διεκπεραιωθούν μόνο οι 2.486 υποθέσεις. Θα πρέπει πάντως να σημειωθεί ότι ο αριθμός των υποθέσεων που διεκπεραιώθηκαν αυξήθηκε κατά περίπου 10% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο αριθμό του προηγούμενου έτους.

Ειδικότερα, η ΑΠΔΠΧ εξέτασε 692 προσφυγές - καταγγελίες και 1.144 ερωτήματα υπευθύνων επεξεργασίας ή πολιτών, σχετικά με την νομιμότητα συγκεκριμένη επεξεργασίας ή την εφαρμογή της σχετικής νομοθεσίας. Ερεύνησε 650 υποθέσεις γνωστοποιήσεων αρχείων και επεξεργασιών, από τις οποίες οι 381 αφορούσαν την εγκατάσταση και λειτουργία κλειστών κυκλωμάτων τηλεόρασης και οι 269 σε τήρηση αρχείων ή επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων. Ακόμη η Αρχή επέβαλε πρόστιμα συνολικού ύψους 315.000 ευρώ. Επίσης, χορήγησε ή ανανέωσε 127 άδειες τήρησης αρχείων ευαίσθητων δεδομένων, διασύνδεσης αρχείων και διαβίβασης δεδομένων σε χώρες εκτός Ε.Ε.

Έλλειψη προσωπικού

Παρά τον όγκο των υποθέσεων, ωστόσο, η ανεξάρτητη αρχή συνεχίζει να λειτουργεί υποστελεχωμένη με το πρόβλημα να εντείνεται τα τελευταία χρόνια καθώς ειδικοί επιστήμονες υπέβαλλαν την παραίτησή τους χωρίς να έχουν αναπληρωθεί. Στην έκθεση επισημαίνεται πάντως η κατάσταση θα επιβαρυνθεί περαιτέρω από την εφαρμογή της νέας κοινοτικής οδηγίας για την προστασία των προσωπικών δεδομένων. Όπως επισημαίνεται η εφαρμογή της οδηγίας θα δημιουργήσει μεγαλύτερο όγκο εργασιών καθώς θα υπάρχει πλέον η απαίτηση για συνεργασία της ΑΠΔΠΧ με αντίστοιχες Αρχές άλλων κρατών μελών μέσα σε ασφυχτικά περιορισμένες χρονικές προθεσμίες.

Στην έκθεση επισημαίνεται ακόμη πως θα πρέπει να αυξηθεί ο αριθμός και το εύρος των διοικητικών ελέγχων σε υπεύθυνους επεξεργασίας κρίσιμης σημασίας, όπως είναι τα υπουργεία Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Οικονομικών, Μεταφορών και Υποδομών και Κοινωνικής Ασφάλισης, καθώς και στα νοσοκομεία και τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Ωστόσο, όπως επισημαίνει η Αρχή, θα πρέπει να υπάρξει σαφής διαχωρισμός αρμοδιοτήτων μεταξύ ανεξάρτητων αρχών και κρατικών οργάνων ώστε να αποφεύγονται οι επικαλύψεις.

Τέλος, η Αρχή ζητά τον υποχρεωτικό ορισμό φυσικού προσώπου στις δημόσιες υπηρεσίες και τις μεγάλες επιχειρήσεις ως υπευθύνου για την προστασία των προσωπικών δεδομένων καθώς επίσης την ένταξη του προϋπολογισμού της Αρχής μαζί με τις υπόλοιπες συνταγματικές κατοχυρωμένες αρχές στον προϋπολογισμό της Βουλής για την ενίσχυση της ανεξαρτησίας τους και την αποτελεσματικότερη εκτέλεση των καθηκόντων τους.



Διαβάστε περισσότερα...

Μέσω ΚΕΠ η εξυπηρέτηση αναπήρων πολέμου


Στα κέντρα εξυπηρέτησης θα διεκπεραιώνονται διοικητικές διαδικασίες.

Μέσω των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) θα εξυπηρετούνται στο εξής οι ανάπηροι πολέμου και οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

Η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) υπεγράφη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Μητσοτάκη και την αναπληρωτή υπουργό Εθνικής Άμυνας, Φώφη Γεννηματά.

Ειδικότερα, η ΚΥΑ αφορά τους αξιωματικούς πολεμικής διαθεσιμότητας και ανάπηρους πολέμου εθνικής αντίστασης, ειρηνικής περιόδου, αντιδικτατορικού αγώνα, αγωνιστές δημοκρατικού στρατού και πολέμου αμάχου πληθυσμού.

Με αυτόν τον τρόπο θα διεκπεραιώνονται, πλέον, διοικητικές διαδικασίες απογραφής και καταγραφής τους, οι οποίες έως σήμερα διεκπεραιώνονταν μόνο μέσω των αρμόδιων υπηρεσιών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Παράλληλα, εξοικονομούνται πόροι για την υπηρεσία, λόγω της ηλεκτρονικής διακίνησης της αλληλογραφίας.



Διαβάστε περισσότερα...

Τα «φλέγοντα» ζητήματα των γιατρών στο τραπέζι


Έκτακτη συνάντηση του ΙΣΑ με τον υπουργό Υγείας.

Έκτακτη συνάντηση πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Υγείας μεταξύ του υπουργού Υγείας, Μάκη Βορίδη, και του προεδρείου του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών.

Όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΙΣΑ, στη συνάντηση συζητήθηκαν τα φλέγοντα ζητήματα των λειτουργών της υγείας και προτάθηκαν τα εξής:

1) Σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ όλων των ιατρών που το επιθυμούν με υπογραφή από τους ιατρικούς συλλόγους προτύπων συμβάσεων. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να εξετάσει τη συγκεκριμένη πρόταση, την οποία αποτίμησε θετικά.

2) Για τους γιατρούς που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ ζητήσαμε να μειωθεί το ωράριο τους, το οποίο είναι εξαντλητικό . Ο Υπουργός δήλωσε ότι είναι κατ' αρχήν υπέρ της ομογενοποίησης του ωραρίου τους με αυτό των ιατρών του ΕΣΥ και θα εξετάσει άμεσα ενδεχόμενα προβλήματα προκειμένου να επιλυθεί προς αυτή τη κατεύθυνση.

3) Για τους γιατρούς που εντάχθηκαν στο ΠΕΔΥ επισημάναμε την επίσπευσης της αξιολόγησης τους καθότι οι σημερινές θέσεις τους είναι απαξιωτικές για ιατρούς αφού δεν είναι θέσεις του ΕΣΥ και δεν αμείβονται αναλόγως. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί επειγόντως εντός των επόμενων δυο μηνών.

4) Επιπροσθέτως ζητήσαμε για τους μονιμούς ιατρούς και όσους είχαν σύμβαση αορίστου χρόνου με το πρώην ΙΚΑ και οι οποίοι συνέχισαν το ελευθέριο επάγγελμα και δεν κατέθεσαν αίτηση για ένταξη στο ΠΕΔΥ να καλυφθούν οι ασφαλιστικές εισφορές τους στο ΤΣΑΥ από τον ΕΟΠΥΥ ή το ΥΥΚΑ. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε να διερευνηθεί άμεσα το ζήτημα διαβιβάζοντας το θέμα στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

5) Επίσης ζητήσαμε να μονιμοποιηθούν οι επί θητεία ιατροί του ΕΣΥ και ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι υπάρχει σχετική διάταξη σε νομοσχέδιο το οποίο θα ψηφιστεί από την Βουλή.

6) Επισημάναμε επίσης την ανάγκη άμεσης πληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών των ιατρών του ΕΣΥ και ειδικευομένων και την ανάγκη πληρωμής τους στην ώρα τους. Ο Υπουργός δεσμεύτηκε για την προώθηση της σχετικής διαδικασίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι αυτό που γίνεται σήμερα είναι απαράδεκτο.

7) Για τις Μονάδες Ημερήσιας Νοσηλείας (ΜΗΝ) τονίσαμε την ανάγκη αδειοδότησης τους από τους Ιατρικούς Συλλόγους, οι οποίοι πλέον διαθέτουν λόγω του προσωπικού τους τόςο την εμπειρία όσο και την τεχνογνωσία για την άμεση χορήγηση των σχετικών βεβαιώσεων λειτουργίας τους. Ο Υπουργός αποτίμησε θετικά την πρόταση αυτή καθότι μέχρι σήμερα οι ιατρικοί σύλλογοι έχουν φανεί αντάξιοι στην αρμοδιότητα τους για τη χορήγηση αδειοδότησης των φορέων ΠΦΥ.

8) Τέλος επισημάναμε την ανάγκη αποπληρωμής των δεδουλευμένων των κλινικοεργαστηριακών και εργαστηριακών ιατρών του ΕΟΠΥΥ έως και τον Απρίλιο μήνα και ο Υπουργός ενημέρωσε για τη προώθηση του σχετικού αιτήματος των ιατρών.



Διαβάστε περισσότερα...

Ο Σήφης περιφρονεί επιδεικτικά το δολώματα


Ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου ζει και βασιλεύει.

Ο κροκόδειλος του Ρεθύμνου αρνείται πεισματικά να πέσει στις παγίδες που έχουν στηθεί με δόλωμα κοτόπουλα, και συνεχίζει να περιφέρεται ελεύθερος στο Φράγμα Αμαρίου.

Αν δεν αιχμαλωτιστεί μέχρι τις 15 Αυγούστου, γράφει το ekriti.gr, θα ενεργοποιηθεί το Plan b, αυτό της νυχτερινής «εφόδου» μέσα στη λίμνη με σκάφος, επιχείρηση πρωτόγνωρη για όλους όσοι συμμετέχουν, ενώ την ίδια ώρα εξετάζεται και η φιλοξενία «κροκοδειλάκια», από το εξωτερικό.

Όπως ανέφερε στο Ράδιο Κρήτη ο ερπετολόγος του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Πέτρος Λυμπεράκης, αν και αυτό το σχέδιο δεν πετύχει, τότε θα εξεταστεί το σενάριο που προβλέπει δίχτυ και... καραούλι.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιδρύονται σχολές προπονητών βόλεϊ, ιππασίας και τζούντο


Από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Την ίδρυση τεσσάρων σχολών για προπονητές βόλεϊ, ιππασίας και τζούντο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ανακοίνωσε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση θα ιδρυθούν οι εξής σχολές:

- Πετοσφαίρισης Α’ κατηγορία (Θεσσαλονίκη, από 27/09/14 έως 18/01/14)
- Πετοσφαίρισης Β’ κατηγορία (Αθήνα, από 27/09/14 έως 18/01/14)
- Ιππασίας Β’ και Γ’ κατηγορίας (Αθήνα, από 22/09/14 έως 10/02/15)
- Τζούντο Γ’ κατηγορίας (Αθήνα, από 20/09/14 έως 05/01/14)

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τη Διεύθυνση Προαγωγής Αθλητισμού – Τμήμα Αθλητικής Επιμόρφωσης στα 2131317018 (Σχολές Ιππασίας) - 2131317057 (Σχολή Τζούντο-Πετοσφαίρισης Β’) – 2131317017 (Σχολή Πετοσφαίριση Α’) για περισσότερες πληροφορίες.



Διαβάστε περισσότερα...

Η αποζημίωση ήρθε με... κουβάδες


Έδωσαν σε ηλικιωμένο 21.000 δολάρια σε κέρματα.

Με τίποτα δεν περίμενε ο Andres Carrasco, όταν τη δικαστική διαμάχη που είχε με ασφαλιστική εταιρεία, σε βάρος της οποίας είχε καταθέσει μήνυση το 2012 για επίθεση από υπάλληλο της εταιρείας, ότι θα λάμβανε την αποζημίωση ύψους 21.000 δολαρίων σε κέρματα.

Σύμφωνα με το δίκτυο NBC του Λος Άντζελες, οκτώ υπάλληλοι της ασφαλιστικής εταιρείας Andriana μετέφεραν στο γραφείο του δικηγόρου του 73χρονου Καλιφορνέζου αρκετούς κουβάδες γεμάτους με κέρματα.



Η ενέργεια αυτή της εταιρείας προκάλεσε τη δυσαρέσκεια, τόσο του 73χρονου, όσο και του δικηγόρου του, ο οποίος δήλωσε ότι ο πελάτης του υποβλήθηκε πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση κήλης και δεν είναι σε θέση να σηκώνει βάρη.

«Είμαι απογοητευμένος από τον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους πελάτες τους και κυρίως τους ηλικιωμένους», δήλωσε ο κ. Carrasco.

Οι υπεύθυνοι της εταιρείας δεν θέλησαν να κάνουν κάποιο σχόλιο.



Διαβάστε περισσότερα...

Επί τάπητος η μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη


Το θέμα συζήτησαν οι κ.κ. Δερμεντζόπουλος και Τζιτζικώστας.

Το θέμα της μεταφοράς μαθητών απασχόλησε -μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών ζητημάτων- τη συνάντηση που είχαν, σήμερα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις κινήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα, στο οποίο εμπλέκεται και το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με τις μετακινήσεις μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά.

«Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση για τροπολογία του ισχύοντος νόμου, η οποία θα επιτρέψει να παραταθούν οι τρέχουσες συμβάσεις ως τα τέλη Οκτωβρίου 2014, στην περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν προβλήματα», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο κ. Δερμεντζόπουλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τροποποίηση του ισχύοντος νόμου για τη μεταφορά μαθητών.

Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας του υπουργείου Παιδείας, με στόχο την έγκαιρη επίλυσή τους ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας να εντείνει τη συνεργασία του με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τις περιφερειακές διευθύνσεις Εκπαίδευσης του υπουργείου, ώστε να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν προβλήματα και δυσλειτουργίες στον χώρο της εκπαίδευσης και προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να επισκεφθεί το υπουργείο Παιδείας για μια «ευρύτερη συνάντηση εργασίας για ζητήματα κοινής αρμοδιότητας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παπάς και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος.


Διαβάστε περισσότερα...

Έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο Υγείας για τον Έμπολα


Τις προληπτικές δράσεις για να αποκλειστεί η πιθανότητα διασποράς του ιού Έμπολα, εφόσον εντοπιστεί στη χώρα μας, εξέτασε το υπουργείο Υγείας με τα συναρμοδια υπουργεία και επιστήμονες σε ευρεία σύσκεψη που ολοκληρώθηκε το απόγευμα.

Όπως αποφασίστηκε μετά και από τα δύο ύποπτα κρούσματα που απεδείχθη ότι επρόκειτο για ελονοσία, σε κάθε περίπτωση ανάλογων ύποπτων περιστατικών προερχόμενων από τις τέσσερις χώρες της Αφρικής (Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία και Σιέρα Λεόνε) με κρούσματα της νόσου, τηρούνται όλες οι αυστηρές προδιαγραφές που απαιτούνται για την κλινικο-εργαστηριακή διερεύνηση και διάγνωση.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Έκτακτης Ανάγκης του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Γενεύη και στη βάση των νέων οδηγιών που εκδόθηκαν, οι επιστήμονες επισημαίνουν:

Α) Ο ιός του αιμορραγικού πυρετού Έμπολα είναι ένας ιός γνωστός την τελευταία 40ετία, ο οποίος μεταδίδεται μόνο μέσω του αίματος, των ιστών (ζώντων και νεκρών) και άλλων βιολογικών υλικών, όπως σάλιο, ούρα, σπέρμα κ.λπ., επίσης μέσω μολυσμένων αντικειμένων (κυρίως ιατρικών εργαλείων). Δεν μεταδίδεται αερογενώς, άρα η μολυσματικότητά του ως προς τη διάδοση είναι χαμηλή.

Β) Η παρούσα επιδημία περιορίζεται μόνο στις χώρες της Δυτικής και της Κεντρικής Αφρικής, Γουινέα, Λιβερία, Νιγηρία και Σιέρα Λεόνε, και σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, μέχρι τις 4 Αυγούστου έχουν αναφερθεί 1.711 περιστατικά και 932 θάνατοι.

Γ) Ειδικές οδηγίες έχουν δοθεί στις πύλες εισόδου της χώρας (αεροδρόμια κ.λπ.), ενώ έχει ληφθεί μια σειρά μέτρων πρόληψης και ενίσχυσης του επιπέδου ετοιμότητας, όπως και σχεδιασμού για τη διαχείριση ύποπτων περιστατικών.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω του Έμπολα


"Η ανακήρυξη της επιδημίας του Έμπολα ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διεθνή παγκόσμια δημόσια υγεία, δείχνει πόσο σοβαρά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λαμβάνει την τρέχουσα επιδημία. Ωστόσο, από μόνες τους οι δηλώσεις δεν θα σώσουν ζωές», λέει ο Μπαρτ Γιάσσεν, γιατρός και Διευθυντής Αποστολών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα, τοποθετούνται για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης της επιδημίας του Έμπολα.

"Η ανακήρυξη της επιδημίας του Έμπολα ως κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διεθνή παγκόσμια δημόσια υγεία, δείχνει πόσο σοβαρά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) λαμβάνει την τρέχουσα επιδημία. Ωστόσο, από μόνες τους οι δηλώσεις δεν θα σώσουν ζωές» λέει ο Μπαρτ Γιάσσεν, γιατρός και Διευθυντής Αποστολών των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα διαθέτουν σήμερα 676 άτομα διεθνές ντόπιο προσωπικό, ανταποκρινόμενοι στην κρίση και στις τρεις πληγείσες χώρες. Όλοι οι ειδικοί της οργάνωσης στον Έμπολα έχουν κινητοποιηθεί και πολύ απλά δεν είμαστε σε θέση πλέον να κάνουμε κάτι επιπλέον.

Οι χώρες που διαθέτουν τις αναγκαίες δυνατότητες πρέπει να αποστείλουν στις πληγείσες περιοχές άμεσα ειδικούς λοιμωξιολόγους και υποστηρικτικό υλικό. Είναι σαφές ότι η επιδημία δεν θα περιοριστεί χωρίς τη μαζική ανταπόκριση από αυτά τα κράτη.

Πιο συγκεκριμένα, όλα τα ακόλουθα θα πρέπει να ενισχυθούν ριζικά: η ιατρική περίθαλψη, η εκπαίδευση του υγειονομικού προσωπικού, ο έλεγχος των λοιμώξεων, η αναζήτηση των νέων κρουσμάτων, η επιδημιολογική επιτήρηση, τα συστήματα εγρήγορσης και παραπομπής, η κινητοποίηση και η εκπαίδευση της τοπικής κοινότητας.

Τώρα, αυτό που χρειαζόμαστε είναι αυτή η δήλωση να μεταφραστεί σε άμεση δράση. Για εβδομάδες, οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα επαναλαμβάνουν ότι μια μαζική ιατρική, επιδημιολογική και με όρους δημόσιας υγείας αντίδραση είναι απολύτως απαραίτητη για να σωθούν ζωές και να αντιστραφεί η πορεία της επιδημίας. Ζωές χάνονται επειδή η ανταπόκριση είναι πάρα πολύ αργή".


Διαβάστε περισσότερα...

Αναζητείται ο δράστης που έκλεψε το αυτοκίνητο με τον 5χρονο


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια που έζησε το 5χρονο αγόρι, όταν άγνωστος άνδρας έκλεψε το σταθμευμένο αυτοκίνητο μέσα στο οποίο βρισκόταν ο ανήλικος.

Έπειτα από δύο ώρες αγωνίας, το αγοράκι βρέθηκε τελικά γύρω στις 4.30 το απόγευμα σε κεντρικό δρόμο του Πλαγιαρίου, στην ανατολική πλευρά της Θεσσαλονίκης, περιοχή που δεν απέχει μακριά από την Περαία, απ' όπου ξεκίνησε η περιπέτεια του παιδιού.

Όπως έγινε γνωστό, είναι καλά στην υγεία του και ήδη βρίσκεται στην αγκαλιά των γονιών του. Μαζί με το 5χρονο βρέθηκε και το αυτοκίνητο, που εγκατέλειψε ο δράστης, πριν εξαφανιστεί.

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 2.30 μετά το μεσημέρι, στην οδό Ρωμανού, όπου ο πατέρας του μικρού άφησε προσωρινά, έξω από κατάστημα το αυτοκίνητό του και μαζί μ' αυτό τον γιο του, προκειμένου να τακτοποιήσει κάποια επαγγελματική υπόθεση.

Την απουσία του οδηγού και το γεγονός ότι πάνω στην μίζα βρίσκονταν τα κλειδιά, εκμεταλλεύτηκε περαστικός άνδρας, που μπήκε στο αυτοκίνητο, το έβαλε μπρος και εξαφανίστηκε μαζί με το παιδί, που εκείνη την ώρα φέρεται να κοιμόταν στο πίσω μέρος του οχήματος.

Από την πρώτη στιγμή σήμανε συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ., δυνάμεις της οποίας «χτένισαν» την περιοχή της Περαίας και τους όμορους οικισμούς, εντοπίζοντας τελικά λίγο αργότερα το παιδί, όχι όμως και το δράστη, που παραμένει άφαντος.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΝΦΙΑ: Αναζητείται η νέα φόρμουλα εκκαθάρισης


Διαδικασίες εξπρές για τη νέα εκκαθάριση ΕΝΦΙΑ και συμπληρωματικού φόρου στους 4.000 οικισμούς που πήραν φωτιά μετά τις αλλαγές στον προσδιορισμό της αξίας γης επιχειρεί να δρομολογήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Για να πετύχει το στοίχημα όμως, θα πρέπει να βάλει το χεράκι της η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, όταν με το καλό επιστρέψει στο γραφείο της η κ. Σαβαΐδου η οποία για προσωπικούς λόγους απουσίαζε αυτήν την εβδομάδα.

Μπορεί η παράταση της προθεσμίας πληρωμής της πρώτης δόσης έως το τέλος Σεπτεμβρίου που ανακοίνωσε χθες ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος να δίνει την ψευδαίσθηση επαρκούς χρόνου για να εκδοθούν τα νέα εκκαθαριστικά, όμως είναι σαφές πως όσο καθυστερεί η έκδοση νέων εκκαθαριστικών τόσο το αίμα των φορολογουμένων αργεί να κατέβει από το κεφάλι. Κι αυτό δεν το θέλει καμία κυβέρνηση.

Η τεχνική φόρμουλα για να γίνει νέα εκκαθάριση σε δεκάδες ή και σε εκατοντάδες χιλιάδες παραφουσκωμένα εκκαθαριστικά ΕΝΦΙΑ, μετά τον λανθασμένο υπολογισμό, δεν έχει ακόμα βρεθεί.

Όπως διευκρίνιζαν χθες αρμόδιες πηγές του υπουργείου Οικονομικών, η νέα εκκαθάριση θα γίνει σε όλες τις περιοχές όπου δεν ισχύει το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων.

Οι ίδιες πηγές έλεγαν πως αν οι τιμές του 2013 είναι υψηλότερες σε σχέση με αυτές που προέκυψαν κατά την εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ, θα μετρήσουν οι τιμές του 2014. Υπάρχουν και τέτοιες περιπτώσεις όπου η εκκαθάριση των φετινών φόρων ακινήτων, έγινε με χαμηλότερες τιμές σε σχέση με πέρυσι. Οι φορολογούμενοι αυτοί όμως είναι μειοψηφία.

«Σε κάθε περίπτωση η νέα εκκαθάριση θα γίνει προς όφελος του φορολογουμένου. Αν με τις τιμές του 2013 έβγαινε μικρότερος φόρος τότε θα μετρήσουν του 2013, αλλιώς του 2014» ανέφερε η ίδια πηγή.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πότε θα εκδοθεί η απόφαση για τον Πιστόριους


Η Νοτιοαφρικανή δικαστής Τοκοζίλε Μασίπα ανακοίνωσε σήμερα, μετά τη λήξη της ακροαματικής διαδικασίας, ότι η απόφαση του δικαστηρίου όπου εκδικάζεται η υπόθεση της δολοφονίας της Ρίβα Στέενκαμπ από τον Παραολυμπιονίκη σύντροφό της Όσκαρ Πιστόριους θα εκδοθεί στις 11 Σεπτεμβρίου.



Ο 27χρονος Πιστόριους, κατηγορείται ότι δολοφόνησε την φίλη του μέσα στο σπίτι του στην Πρετόρια, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου, το 2013.

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι ο θάνατος του νεαρού μοντέλου οφείλεται σε τραγικό ατύχημα γιατί την πυροβόλησε πιστεύοντας ότι επρόκειτο για κάποιον διαρρήκτη.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιχείρηση σκούπα για το ελεύθερο κάμπινγκ


Επιχείρηση-σκούπα για τον περιορισμό του ελεύθερου κάμπινγκ πραγματοποίησε η ΕΛ.ΑΣ. στην ευρύτερη περιοχή της Σιθωνίας Χαλκιδικής.

Ελέγχθηκαν 105 άτομα, από τους οποίους 35 Έλληνες και 70 αλλοδαποί, καθώς επίσης 80 οχήματα, ενώ βεβαιώθηκαν 57 παραβάσεις, που αφορούσαν την παράνομη εγκατάσταση σκηνών στις παραλιακές περιοχές Τριστινίκα, Πόρτο Κουφό, Αρετές, Αζάπικο, Στυλαδάριο και Κάστρο Τορώνης.

Όπως ανακοινώθηκε, τους ελέγχους πραγματοποίησαν χθες αστυνομικοί της τουριστικής αστυνομίας Πολυγύρου, του τμήματος Αγίου Νικολάου και της β' ομάδας πρόληψης και καταστολής εγκληματικότητας Χαλκιδικής.

Οι αστυνομικές αυτές δράσεις, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα συνεχιστούν.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τραυματισμός 13χρονου σε λούνα παρκ


Ένα 13χρονο αγόρι τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια παιχνιδιού σε επιχείρηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών -λούνα Παρκ- στην Ερέτρια. Συνελήφθη ο 55χρονος ιδιοκτήτης του λούνα Παρκ

Σύμφωνα με το eviazoom, το περιστατικό συνέβη χθες, Πέμπτη, περίπου στις 23:30 το βράδυ, σε επιχείρηση ψυχαγωγικών παιχνιδιών στην Ερέτρια, όταν κατά τη διάρκεια χρήσης παιχνιδιού -τύπου τραμπολίνο- από ένα 13χρονο αγοράκι, προκλήθηκε τρύπα, από σκίσιμο, στο δίχτυ του, με αποτέλεσμα την πτώση του ανήλικου στο έδαφος και τον τραυματισμό του στο αριστερό πόδι.

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ερέτριας, συνελήφθη ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, ένας 55χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για σωματική βλάβη από αμέλεια.

Ο 13χρονος διακομίσθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας και στη συνέχεια σε Νοσοκομείο των Αθηνών, όπου παραμένει για νοσηλεία.

Ο συλληφθείς, ο οποίος είναι κάτοχος σχετικής άδειας για την εγκατάσταση και λειτουργία της ανωτέρω επιχείρησης από την αρμόδια Αρχή, οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Διαβάστε περισσότερα...

Με ελονοσία και όχι Έμπολα οι Έλληνες ασθενείς


Συναγερμός έχει σημάνει από τις πρωινές ώρες για κρούσμα Έμπολα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες δυο Έλληνες που επέστρεψαν στη χώρα μας από τη Νιγηρία εμφάνισαν συμπτώματα του θανατηφόρου ιού Έμπολα που έχει εξελιχθεί σε επιδημία στις χώρες της Αφρικής.

Αμέσως μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία της χώρας μας που διαθέτουν ειδικό θάλαμο νοσηλείας για τέτοια κρούσματα. Ειδικότερα ο ένας μεταφέρθηκε στο Λαϊκό Νοσοκομείο και ο άλλος στο "Σωτηρία".

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, και οι δυο υποβλήθηκαν σε εξετάξεις και διαπιστώθηκε πως πρόκειται για ελονοσία και όχι Έμπολα.

Ωστόσο οι υγειονομικές υπηρεσίες της χώρας μας είναι σε αυξημένη ετοιμότητα για να αντιμετωπίσουν κάθε ύποπτο κρούσμα.


Διαβάστε περισσότερα...

Χωρίς νερό ένα ολόκληρο χωριό για 15 ημέρες


Χωρίς νερό έχουν μείνει εδώ και 15 μέρες οι κάτοικοι της Σκεπαστής, στην Βόρεια Εύβοια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να καλύψουν τις βασικές τους ανάγκες. Σημειώνεται ότι υπάρχει παροχή νερού μόλις μία ώρα το πρωί και μια ώρα το βράδυ, ενώ οι κάτοικοι του χωριού υποστηρίζουν ότι οι αρχές και οι τοπικοί άρχοντες αδιαφορούν και τους έχουν εγκαταλείψει πλήρως.

Οι απαντήσεις που παίρνουν οι κάτοικοι είναι αντιφατικές, αφού οι υπεύθυνοι δηλώνουν αναρμόδιοι για να λύσουν το πρόβλημα.

"Κανένας δεν έχει πάει ακόμα να δει που είναι η βλάβη και δεν έρχεται το νερό στο χωριό" δήλωσε ένα από τους κατοίκους του χωριού και συμπλήρωσε ότι: "το πρόβλημα είναι τεράστιο και κανένας δεν ενδιαφέρεται, όχι απλά να βρει λύση, αλλά να έρθει δει που είναι το πρόβλημα. Όλα καλά πριν τις εκλογές και μετά πλήρης αδιαφορία".


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Του ξύπνησαν τα αρχέγονα ένστικτά του"


Ο συνήγορος του Όσκαρ Πιστόριους δήλωσε σήμερα κατά την παρουσίαση των τελικών επιχειρημάτων του στη δίκη του παραολυμπιονίκη ότι, όταν ο πελάτης του πυροβόλησε και σκότωσε τη σύντροφό του Ρίβα Στέενκαμπ, ξύπνησαν τα "αρχέγονα ένστικτά του", επειδή τον κυρίευσε ο φόβος κι αισθάνθηκε ευάλωτος.

Ο 27χρονος Πιστόριους κατηγορείται για το φόνο της Στέενκαμπ, μοντέλου και απόφοιτης της Νομικής, στο σπίτι του στην Πρετόρια την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου τον Φεβρουάριο του 2013.

Ο συνήγορος του Πιστόριους Μπάρι Ρουξ υποστήριξε ότι ο πελάτης του πυροβόλησε τη σύντροφό του έξω από την κλειδωμένη πόρτα του μπάνιου, όπου εκείνη είχε καταφύγει, επειδή την πέρασε για διαρρήκτη, δηλαδή ευρισκόμενος σε αυτοάμυνα και, γι' αυτό το λόγο, θα πρέπει να αθωωθεί.

Ο εισαγγελέας Τζέρι Νελ, σε όλη τη διάρκεια της δίκης που ξεκίνησε τον Μάρτιο, εμφάνισε τον Πιστόριους ως έναν θερμοκέφαλο, με πάθος για τα όπλα, ο οποίος σκότωσε την 29χρονη από πρόθεση και έπειτα από καυγά.

Ο Ρουξ είπε σήμερα ότι η ψυχιατρική αξιολόγηση που έγινε στον Πιστόριους απέδειξε ότι ο αθλητής είχε αυξημένα αντανακλαστικά, εξαιτίας της αναπηρίας του - είναι ακρωτηριασμένα και τα δύο πόδια του - και τόνισε ότι τη στιγμή που πυροβόλησε δεν φορούσε τα προσθετικά του μέλη. Επισήμανε ακόμη ότι η εισαγγελία κάλεσε μόνο μάρτυρες, οι οποίοι υποστήριξαν τα επιχειρήματά της και όχι άλλους σημαντικούς μάρτυρες, περιλαμβανομένων αστυνομικών, οι οποίοι ενδεχομένως να υπονόμευαν την υπόθεση.

Σύμφωνα με τον Ρουξ, ο Πιστόριους θεωρούσε ότι έχει το νόμιμο δικαίωμα να πυροβολήσει κάποιον που θεώρησε ότι είναι διαρρήκτης.

Ο Ρουξ υποστήριξε, επίσης ότι οι καταθέσεις των μαρτύρων ως προς τις φωνές μίας γυναίκας που άκουσαν, πριν από τους πυροβολισμούς, ήταν αντιφατικές, αναφέρει το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Χθες, ο εισαγγελέας χαρακτήρισε τον κατηγορούμενο "δόλιο μάρτυρα" που "δεν είπε την αλήθεια" και κάλεσε τη δικαστή Θοκοζίλε Μασίπα να τον καταδικάσει για φόνο από πρόθεση, ποινή που μπορεί να σημαίνει και ισόβια.

Μετά και τη σημερινή αγόρευση του Ρουξ, η δικαστής θα ανακοινώσει την ετυμηγορία.

Στη Νότιο Αφρική δεν υπάρχουν ένορκοι στις δίκες κι έτσι η Μασίπα μαζί με τους δύο βοηθούς της θα αποφασίσουν για την τύχη του.



Διαβάστε περισσότερα...

Μηταράκης: Θα θέσουμε το ζήτημα των αποζημιώσεων για τους παραγωγούς


Στο ενδεχόμενο να τεθεί σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης το ζήτημα των αποζημιώσεων για τους παραγωγούς που επλήγησαν από το εμπάργκο της Ρωσίας αναφέρθηκε ο Νότης Μηταράκης με δηλώσεις του στην εκπομπή του Αιμίλιου Λιάτσου στον Real Fm 97,8.

«Χρειαζόμαστε την άδεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης για να δώσουμε κρατική ενίσχυση», είπε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και σημείωσε πως εξετάζεται το ενδεχόμενο να τεθεί το ζήτημα σε κοινοτικό επίπεδο.

Ακόμη, υπογράμμισε πως μέρος της παραγωγής που επλήγη θα μπορούσε να αξιοποιηθεί στην κάλυψη δημοσίων αναγκών.

Ακούστε το ηχητικό




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πήρε δάνεια ύψους 1,4 εκατ. ευρώ με πλαστά δικαιολογητικά


Συνελήφθη έπειτα από αναζητήσεις σε περιοχή της Χαλκιδικής, 52χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή κάθειρξης 15 ετών.

Η καταδικαστική απόφαση αφορά στα αδικήματα της «απάτης» και της «πλαστογραφίας κατ’ εξακολούθηση», πράξεις που τελέσθηκαν το έτος 2006.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την έρευνα, ο συλληφθείς μαζί με συνεργούς του, κατόρθωσαν να πάρουν στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια με τη χρήση πλαστών δικαιολογητικών από υποκαταστήματα τραπεζών ύψους 1.400.000 ευρώ.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.


Διαβάστε περισσότερα...

Μέτρα πρόληψης για τον Έμπολα ζητούν οι συνοριοφύλακες


Την λήψη προληπτικών μέτρων για το προσωπικό που έρχεται σε επαφή με μετανάστες που καταφθάνουν από την δυτική Αφρική λόγω του Έμπολα ζητούν με υπόμνημά τους οι συνοριακοί φύλακες από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ.

Αναλυτικά το υπόμνημα,

«Το τελευταίο διάστημα υπάρχει έντονη ανησυχία λόγω της εμφάνισης της μεταδοτικής νόσου του ιού «Έμπολα» στις χώρες της Δυτικής Αφρικής (Σιέρα Λεόνε, Γουινέα, Λιβερία) αλλά και στις χώρες που δέχονται κυρίως πολίτες από τις παραπάνω.

Δεδομένου ότι η χώρα μας αποτελεί κύρια πύλη εισόδου παράνομων μεταναστών προερχομένων και από την Αφρική, έχει διαπιστωθεί πως παράνομοι μετανάστες εισέρχονται και από τις παραπάνω χώρες τόσο από τα χερσαία σύνορά μας όσο και από τα θαλάσσια.

Θεωρούμε δεδομένη την υποχρέωση της αρμόδιας υπηρεσίας του Σώματος να ενημερώσει αναλυτικά και εμπεριστατωμένα το προσωπικό της για τους τρόπους μετάδοσης του ιού και να προβεί σε κάθε μέτρο που θα διαφυλάξει την υγεία των αστυνομικών κατά την διάρκεια ελέγχων και επαφής τους με τους μετανάστες. Στη βάση αυτή, εκτιμούμε πως κρίνεται απαραίτητη η καθολική ενίσχυση και χορήγηση σε κάθε σημείο και κέντρο ελέγχου, στα σύνορα αλλά και στην ενδοχώρα, με γάντια και μάσκες μιας χρήσης προκειμένου απαραίτητα να γίνεται χρήση τους κατά τη διάρκεια επαφής του αστυνομικού προσωπικού με τους ελεγχόμενους.

Επειδή λαμβάνουμε ενημέρωση, πως καμία πρόληψη δεν έχει πραγματοποιηθεί ή δεν έχει φτάσει στο προσωπικό και η επαφή των αστυνομικών με τους μετανάστες στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν πραγματοποιείται με μέτρα προστασίας αλλά και σε συνδυασμό με τις προβλέψεις για τη νόσο τόσο του Π.Ο.Υ. όσο και άλλων επίσημων φορέων, παρακαλούμε όπως προβείτε ΑΜΕΣΑ σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποφυγή κάθε ενδεχόμενου».


Διαβάστε περισσότερα...

Αποζημιώσεις σε γεωργούς και κτηνοτρόφους


Πιστώνεται σήμερα στους λογαριασμούς 60.912 γεωργών και κτηνοτρόφων το μεγαλύτερο μέρος της πρώτης δόσης της εξισωτικής αποζημίωσης για το έτος 2013, ύψους 60,5 εκατ. ευρώ.

Οι 34.913 δικαιούχοι προέρχονται από ορεινές περιοχές και ενισχύονται από το Μέτρο 211, ενώ οι 25.999 ενισχύονται από το Μέτρο 212 για τις μειονεκτικές περιοχές. Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό της πρώτης δόσης της εξισωτικής αποζημίωσης ανέρχεται σε 73 εκατ. ευρώ.

«Η κυβέρνηση και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων», δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων Γιώργος Καρασμάνης, «καταβάλλουν, στο πλαίσιο των δημοσιονομικών δυνατοτήτων της χώρας, κάθε προσπάθεια για τη στήριξη του αγροτικού πληθυσμού. Στο πλαίσιο αυτό, εντάσσεται και η συνέχιση του προγράμματος εξισωτικής αποζημίωσης με τους διαθέσιμους σήμερα πόρους για τη στήριξη του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών».

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο, στην πρώτη πληρωμή της εξισωτικής αποζημίωσης δεν περιλαμβάνονται αγρότες οι οποίοι είτε δεν πληρούσαν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, όπως αυτά καθορίζονται στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είτε, επειδή διαπιστώθηκαν ελλείψεις δικαιολογητικών στις αιτήσεις που υπέβαλαν. Οι εν λόγω παραγωγοί δεν χάνουν το δικαίωμα ενίσχυσης, αλλά θα χρειαστεί να συμπληρώσουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, για να πιστωθεί η εξισωτική αποζημίωση με επόμενη πληρωμή.

Υπενθυμίζεται ότι το μέτρο της εξισωτικής αποζημίωσης στοχεύει στην αντιστάθμιση των απωλειών εισοδήματος για αγρότες ορεινών και μειονεκτικών περιοχών. Μεταξύ των κριτηρίων που τίθενται, είναι να κατέχουν τουλάχιστον 20 στρέμματα γεωργική εκμετάλλευση σε ορεινές-μειονεκτικές περιοχές της χώρας, να διαμένουν μόνιμα σε αυτές τις περιοχές ή να είναι μετακινούμενοι κτηνοτρόφοι, να έχουν γεωργικό εισόδημα μεγαλύτερο από το 25% του συνολικού ετήσιου εισοδήματός τους.



Διαβάστε περισσότερα...