Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ο Κρητικός που τελειοποίησε τις ρακέτες

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Ένα άκρως ελληνικό success story.
Ένα τυχαίο γεγονός, στάθηκε η αφορμή για τον 27χρονο Γιώργο Μέμμο από τα Ανώγεια, να ασχοληθεί επαγγελματικά και να τελειοποιήσει την ξύλινη ρακέτα.

Όπως ο ίδιος εξομολογείται στο candianews έπιασε πρώτη φορά ρακέτες το 2010 σε παραλία του Ηρακλείου.

Διαπίστωσε ότι ήταν βαριά και καθώς γνώριζε από ξύλινες κατασκευές αποφάσισε να ασχοληθεί με την κατασκευή της και να της δώσει το σωστό σχήμα και βάρος.

Από τότε αν και η επαγγελματική του δραστηριότητα ήταν άλλη, πλέον ασχολείται κυρίως με αυτό.

«Με τις ρακέτες ξεκίνησα να ασχολούμαι το 2010 όταν έτυχε και έπιασα μια ρακέτα σε μια παραλία όπως ο περισσότερος κόσμος το καλοκαίρι. Μετά από λίγη ώρα παιχνιδιού κατάλαβα πως είχε κάποιες ατέλειες όσο αφορά το βάρος, το σχήμα αλλά και η λαβή. Κουραζόταν πολύ γρήγορα το χέρι, επειδή λόγω σχήματος είχε τρομερή αντίσταση από τον αέρα και η λαβή δεν εφάρμοζε όπως θα έπρεπε στο χέρι μου. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να φτιάξω μια από το μηδέν. Όταν μετά από μερικές μέρες την έφτιαξα μου την ζητούσαν γνωστοί-άγνωστοι για να παίξουν λίγο... Όχι μόνο τους άρεσε, αλλά ήθελαν να φτιάξω μία και για εκείνους. Έτσι λοιπόν ξεκίνησα σιγά σιγά και εγώ», αναφέρει.

Πλέον οι ρακέτες MEM είναι πολύ διάσημες όχι μόνο στην Κρήτη και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και στο εξωτερικό αφού γίνονται παραγγελίες από Γερμανία και Ισραήλ.

«Ο χρόνος κατασκευής κάθε μιας ρακέτας είναι περίπου 3-4 μέρες. Η ρακέτα αποτελείται από τον σκελετό των 7 διαφορετικών ξύλων, 9 σφήνες που πρέπει να κολληθούν μεταξύ τους και άλλα 2 για το κλείσιμο όπου στη συνέχεια μπαίνουν στην πρέσα μέχρι την επομένη για μια ισχυρή όπως χρειάζεται συγκόλληση. Κάθε ρακέτα πρέπει να περάσει από οκτώ διαφορετικά χειροκίνητα μηχανήματα που δεν σηκώνουν λάθος και απαιτούν μεγάλη προσοχή για εμένα που τα χρησιμοποιώ και φυσικά για τις ρακέτες που πρέπει να δώσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα με ένα πολύ όμορφο φινίρισμα για την ευχαρίστηση όλων», λέει ο ίδιος.














Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.