Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Ξεκινά απόψε το 5o φεστιβάλ νέων καλλιτεχνών στη Σάμο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μια εκλεκτή συνάντηση καλλιτεχνών απ' όλο τον κόσμο.

Για πέμπτη συνεχή χρονιά πραγματοποιείται, από τις 7 έως και τις 13 Αυγούστου, στο Αρχαίο Θέατρο του Πυθαγορείου της Σάμου, το Samos Young Artists Festival.

Πρόκειται για μια εκλεκτή συνάντηση καλλιτεχνών απ' όλο τον κόσμο, από τη Δύση ως την Ανατολή. Ένα πλούσιο πρόγραμμα με καλλιτέχνες από την Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Βουλγαρία, το Aζερμπαϊτζάν, την Τουρκία, την Ουγγαρία, την Αργεντινή και τις ΗΠΑ, φιλοξενούνται στον μοναδικό χώρο του αρχαίου θεάτρου. Καλλιτεχνικός διευθυντής και υπεύθυνος για την επιλογή του προγράμματος είναι και φέτος ο βιολιστής Daniel Nodel.

Η πρώτη βραδιά του φεστιβάλ φιλοξενεί τους υπότροφους του Manhattan School of Music (καταγωγή από την Κούβα και το Ισραήλ).

Τις επόμενες βραδιές εμφανίζονται: Η Γερμανοβουλγάρα καλλιτέχνιδα των κρουστών Vivi Vassileva. Το τρίο της Silke Avenhaus της Κορεάτισσας βιολίστριας Jeyhe Lee και του Τούρκου τσελίστα Dorukhan Doruk. Το τρίο του Αργεντινού πιανίστα José Gallardo, της Ουγγαρέζας Katalin Kokas και και του Ούγγρου τσελίστα Barnabás Kelemen.

Το κουαρτέτο του γεννημένου στο Μόναχο σαξοφωνίστα, κλαρινετίστα και συνθέτη της τζαζ Mulo Francel, με τη σύμπραξη του πιανίστα David Gazarov, ο οποίος θα εμφανιστεί την επόμενη μέρα σε μια σόλο παράσταση.

Την τελευταία βραδιά του Φεστιβάλ, στις 13 Αυγούστου, εμφανίζονται οι τραγουδιστές από το εργαστήρι όπερας της Κρατικής Όπερας της Βαυαρίας, με τους οποίους, στα τελευταία τραγούδια, θα συμπράξει η διεθνούς φήμης μεσόφωνος Στέλλα Ντουφεξή.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.