Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Επί τάπητος η μεταφορά μαθητών στη Θεσσαλονίκη

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Το θέμα συζήτησαν οι κ.κ. Δερμεντζόπουλος και Τζιτζικώστας.

Το θέμα της μεταφοράς μαθητών απασχόλησε -μεταξύ άλλων εκπαιδευτικών ζητημάτων- τη συνάντηση που είχαν, σήμερα, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος και ο Περιφερειάρχης Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ο κ. Τζιτζικώστας ενημέρωσε τον υφυπουργό για τις κινήσεις της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για το θέμα, στο οποίο εμπλέκεται και το υπουργείο Εσωτερικών, ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα με τις μετακινήσεις μαθητών κατά τη νέα σχολική χρονιά.

«Από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έχουμε καταθέσει σχετική πρόταση για τροπολογία του ισχύοντος νόμου, η οποία θα επιτρέψει να παραταθούν οι τρέχουσες συμβάσεις ως τα τέλη Οκτωβρίου 2014, στην περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν προβλήματα», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο κ. Δερμεντζόπουλος δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τροποποίηση του ισχύοντος νόμου για τη μεταφορά μαθητών.

Παράλληλα, στη συνάντηση συζητήθηκαν και ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία των διευθύνσεων Εκπαίδευσης της Κεντρικής Μακεδονίας του υπουργείου Παιδείας, με στόχο την έγκαιρη επίλυσή τους ενόψει της έναρξης του νέου σχολικού έτους.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι η συγκεκριμένη συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του συνολικού σχεδιασμού του υπουργείου Παιδείας να εντείνει τη συνεργασία του με την περιφερειακή αυτοδιοίκηση και τις περιφερειακές διευθύνσεις Εκπαίδευσης του υπουργείου, ώστε να αντιμετωπιστούν και να επιλυθούν προβλήματα και δυσλειτουργίες στον χώρο της εκπαίδευσης και προσκάλεσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας να επισκεφθεί το υπουργείο Παιδείας για μια «ευρύτερη συνάντηση εργασίας για ζητήματα κοινής αρμοδιότητας».

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν, επίσης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεοφάνης Παπάς και ο περιφερειακός διευθυντής Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Γιώργος Καρατάσιος.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.