Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

Στα 2,3 εκατ. το χρέος που έχει διαγραφεί από τη "Greece Debt Free"

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στα 2,3 εκατ. ευρώ ανέρχεται συνολικά το χρέος που έχει διαγραφεί, χάρη στις δωρεές ομολόγων του μη κερδοσκοπικού οργανισμού "Greece Debt Free", ανακοινώθηκε σήμερα από το υπουργείο Οικονομικών.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας, «υπέγραψε Υπουργική Απόφαση με την οποία το Ελληνικό Δημόσιο αποδέχεται τη δωρεά των ελληνικών ομολόγων που απέκτησε ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός "Greece Debt Free" και προχωρά στην ακύρωσή τους, διαγράφοντάς τα, από το σύνολο του δημοσίου χρέους.

Πρόκειται για τη διαγραφή δημοσίου χρέους ονομαστικής αξίας 230 χιλ. ευρώ. Συνολικά, η διαγραφή χρέους, προσθέτοντας και αντίστοιχη της 17ης Σεπτεμβρίου 2013, ανέρχεται στα 2,3 εκατ. ευρώ.

Όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση, «εκ μέρους της κυβέρνησης, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ευχαριστεί το μη κερδοσκοπικό οργανισμό "Greece Debt Free" για την ισχυρή συμβολισμού πρωτοβουλία που επανέλαβε. Τέτοιες πρωτοβουλίες αναδεικνύουν τη διαχρονική δύναμη του Ελληνισμού» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.