Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Έκαναν σεξ ενώ οδηγούσαν


Αυτό θα πει επικίνδυνη οδήγηση.

Ένα ζευγάρι πιάστηκε στα πράσα, την ώρα που έκανε σεξ μέσα στο αυτοκίνητό του, το οποίο βρισκόταν σε κίνηση σε αυτοκινητόδρομο του Σικάγο.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, όπως φαίνεται, μια γυναίκα έχει ανέβει επάνω στον οδηγό του αυτοκινήτου και παρότι το όχημα κινείται εκείνοι... συνεχίζουν τις ερωτικές τους περιπτύξεις!

Τον περασμένο Μάιο, συνεχίζει το δημοσίευμα, ένας άντρας από το Νέο Μεξικό κατηγορήθηκε από την αστυνομία ότι έκανε σεξ ενώ οδηγούσε, με αποτέλεσμα η γυναίκα να... πεταχτεί από το παρμπρίζ. Ο 25χρονος Luis Briones βρέθηκε με ένα παπούτσι και το παντελόνι του φορεμένο ανάποδα, ενώ η γυναίκα –που σώθηκε από το ατύχημα- ήταν γυμνή στο πεζοδρόμιο.


Διαβάστε περισσότερα...

Χατζηδάκης-τρόικα συζήτησαν για τις επαγγελματικές μισθώσεις


Τη συμβιβαστική λύση του υπουργείου Ανάπτυξης για την προστασία των παλαιών επαγγελματικών μισθούς από εξώσεις και την τριετή προστασία επαγγελματικής στέγης για τις νέες μισθώσεις, θα εξετάσει η τρόικα και θα απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν και η θέση της είναι υπέρ της άμεσης και πλήρους απελευθέρωσης για το σύνολο των επαγγελματικών μισθώσεων.

Αυτό προέκυψε από την τρίωρη συνάντηση που είχε σήμερα η τρόικα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

Τα μέλη της τρόικας υποστηρίζουν ότι η απελευθέρωση θα αναθερμάνει την αγορά, καθώς η εκτίμησή τους είναι ότι τα πολλά ξενοίκιαστα επαγγελματικά ακίνητα είναι αποτέλεσμα της αρνητικής διάθεσης των ιδιοκτητών να τα νοικιάσουν με τους περιορισμούς που προβλέπει ο νόμος. Το υπουργείο υπογράμμισε ότι η ύφεση είναι το βασικό πρόβλημα στην αγορά.

Σημειώνεται ότι το θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, με βάση το μνημόνιο, θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στέλεχος του υπουργείου σχολίασε μετά τη συνάντηση ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, το θέμα θα μεταφερθεί στα κόμματα της κυβέρνησης προκειμένου να λάβουν απόφαση.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ότι ο ΟΟΣΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη μελέτη του για τα εμπόδια στη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά μας, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπερβαίνουν τα 300. Επίσης, επισημάνθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ληφθεί και οι αποφάσεις που αφορούν στις δημόσιες συμβάσεις και θα έχουν βρεθεί λύσεις από κοινού με το υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας στις αδειοδοτήσεις, ενώ όπως είπε στέλεχος του υπουργείου δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών.

Τέλος, σε ότι αφορά στην κατάταξη της χώρας μας στην ετήσια διεθνή έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα, επισημάνθηκε ότι η χώρα αναμένεται να καταταγεί σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά ότι η έλλειψη γρήγορων αποφάσεων από τα υπουργεία μας κατατάσσει και πάλι χαμηλότερα από εκεί που θα μπορούσαμε να είμαστε.



Διαβάστε περισσότερα...

Πόσο επηρεάζει η βία στα βιντεοπαιχνίδια


Το 61% δήλωσε πως υπάρχει συσχέτιση της εικονικής και της πραγματικής βίας.

Μια εβδομάδα έχει περάσει από την κυκλοφορία του GTA V, και ήταν επόμενο η ερώτηση που μας βασανίζει τα τελευταία χρόνια να ξαναβγεί στην επιφάνεια: «Γεννά η βία των βιντεοπαιχνιδιών την πραγματική βία;» Μια εταιρεία που διεξάγει έρευνες αγοράς με βάση την Βρετανία, η YouGov, θέλει να αποδείξει ότι όσο πιο έμπειρος είναι κάποιος με το gaming, τόσο τόσο πιο απίθανο είναι να πιστεύει στη σχέση μεταξύ παιχνιδιού και βίας

Συγκεκριμένα, ερευνήθηκε πληθυσμός 2.000 ενηλίκων, διαφόρων ηλικιών, απόψεων και εμπειριών σχετικά με το gaming. Από αυτούς, το 53% ήταν πλήρως εξοικειωμένο με τα βιντεοπαιχνίδια, ενώ το 19% απάντησε ότι έπαιζαν αρκετά συχνά.

Η έρευνα έδειξε ότι 61% του δείγματος πιστεύει ότι το να παίζει κανείς βιντεοπαιχνίδια μπορεί να προκαλέσει βία στην πραγματική ζωή.

Όταν οι ερευνητές ανέλυσαν τα δεδομένα, βρήκαν κι άλλες παραμέτρους. Όπως βλέπουμε στο γράφημα, η ηλικία έπαιξε σημαντικό ρόλο, καθώς άνθρωποι από 18 έως 39 διαφωνούσαν για τη γέννηση βίας στην πραγματική ζωή, ενώ εκείνοι από 40-60+, το θεωρούσαν πιθανό, με την ηλικιακή ομάδα των 60+ να έχει ποσοστό 79% υπέρ! Βλέπουμε λοιπόν ότι το χάσμα γενεών μας ακολουθεί παντού, ακόμα και στο χώρο των βιντεοπαιχνιδιών.



Άλλες παράμετροι που επηρέασαν την έρευνα ήταν η εμπειρία και το φύλο. Οι γυναίκες ήταν πιο πιθανό να σχετίζουν το gaming με τη βία, με το 71% να απαντά θετικά, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό των ανδρών ήταν στο 43%.

Τέλος, η εμπειρία έδειξε να ήταν ο πιο καθοριστικός παράγοντας, καθώς ενήλικες που δεν ασχολούνταν με videogames απάντησαν σε ποσοστό 74% ότι μπορεί να είναι η αιτία για αλλαγή προσωπικότητας, ενώ το 65% των έμπειρων gamers υπερασπίστηκαν το χόμπι τους.


Πηγή: http://www.thegang.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υπό κράτηση τέσσερις μαθητές, που κατηγορούνται για βιασμό 13χρονης


Σοκ στην κυπριακή κοινωνία.

Σοκ έχει προκαλέσει στην κοινή γνώμη η υπόθεση βιασμού 13χρονης μαθήτριας, με φερόμενους ως δράστες τέσσερις μαθητές, ηλικίας από 14 έως 17 ετών, εναντίον των οποίων το Δικαστήριο Λεμεσού εξέδωσε σήμερα διάταγμα διήμερης κράτησης. Οι τέσσερις θεωρούνται ύποπτοι σε υπόθεση βιασμού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και διαφθοράς της μαθήτριας. Ελεύθερος αφέθηκε 13χρονος, ο οποίος είχε συλληφθεί για την ίδια υπόθεση.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του λεπτού χειρισμού της από τους αστυνομικούς ανακριτές, η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, όπου οι μαθητές παραδέχτηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με τη 13χρονη, ωστόσο, υποστήριξαν ότι αυτό έγινε με τη θέλησή της.

Η συγκλονιστική υπόθεση αποκαλύφθηκε, όταν η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε σε καθηγήτριά της ότι έπεσε θύμα ομαδικού βιασμού και στη συνέχεια βασανιστικής ψυχολογικής πίεσης, αφού οι ύποπτοι την εκβίαζαν με αποκαλύψεις.

Σύμφωνα με τη 13χρονη, οι τέσσερις μαθητές είχαν βιντεοσκοπήσει την αποτρόπαια πράξη με τα κινητά τηλέφωνά τους και την εκβίαζαν ότι εάν αποκάλυπτε σε οποιονδήποτε τι συνέβη θα δημοσιοποιούσαν το βίντεο. Την υπόθεση κατήγγειλαν στην αστυνομία οι γονείς και η καθηγήτρια της μαθήτριας.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοκίνητο καταπλακώθηκε από κοντέινερ


Σώα και αβλαβής απεγκλωβίστηκε η οδηγός - Δείτε τις φωτογραφίες.

Κανείς δεν πίστευε πως θα βγει κάποιος ζωντανός από αυτό το αυτοκίνητο που ίσα που φαινόταν κάτω από το γιγάντιο κοντέινερ. Το ατύχημα σημειώθηκε στην Κίνα, την ώρα που το αυτοκίνητο κινείτο παράλληλα με τη νταλίκα που μετέφερε το κοντέινερ. Το όχημα έγειρε και έπεσε στο πλάι με αποτέλεσμα το κοντέινερ να αποκολληθεί και να καταπλακώσει το αυτοκίνητο.

Όπως γράφει η Daily Mail, οι πυροσβέστες χρειάστηκε να περιμένουν είκοσι λεπτά μέχρι να φτάσει γερανός και να σηκώσει το κοντέινερ ώστε να μπορέσουν να δουν τι συνέβαινε από κάτω.

Προς μεγάλη τους έκπληξη οι διασώστες και το πλήθος που είχε συγκεντρωθεί στο σημείο άκουσαν φωνές μέσα από το αυτοκίνητο που είχε σχεδόν ισοπεδωθεί.

Προς ακόμα μεγαλύτερη έκπληξή τους- και ανακούφιση όλων- η οδηγός που είχε εγκλωβιστεί μέσα όχι μόνο απεγκλωβίστηκε με ασφάλεια αλλά και χωρίς κανένα σοβαρό τραυματισμό.

Δείτε τις φωτογραφίες...












Διαβάστε περισσότερα...

Έχασε σχεδόν 300 κιλά και βρήκε τον έρωτα online


Έτοιμος για νέα ζωή ο Paul Mason.

Με βάρος που ξεπερνούσε τα 445 κιλά, ο Paul Mason ήταν κάποτε ο παχύτερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο 52χρονος Βρετανός κατάφερε να χάσει πάνω από 290 κιλά και σήμερα έχει φτάσει τα 150.

Η ιστορία του ήταν το αντικείμενο τηλεοπτικής εκπομπής όπου τον είδε η 40χρονη Rebecca Mountain. Μπορεί η ίδια να ζει στις ΗΠΑ, χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά, αλλά το ίντερνετ εκμηδενίζει τις αποστάσεις κι έτσι η γυναίκα επικοινώνησε μαζί του μέσω Facebook προσφέροντάς του βοήθεια για να βρει έναν χειρουργό που θα αφαιρούσε όλο το δέρμα που «φορτώνει» σήμερα το κορμί του, μετά την απώλεια τόσων πολλών κιλών.

Η μία κουβέντα έφερε την άλλη και δεν άργησε να έρθει και ο έρωτας, παρότι το ζευγάρι δεν έχει συναντηθεί ποτέ από κοντά.

«Είμαι φουλ ερωτευμένος μαζί της, δεν θα μπορούσε να μου έχει συμβεί κάτι καλύτερο. Γίναμε πολύ καλοί φίλοι και τώρα είμαστε ζευγάρι. Θέλω απελπισμένα να τη συναντήσω πρόσωπο με πρόσωπο. Είναι η προσωπικότητά της, το πάθος της και το χαμόγελό της που με έκαναν να την ερωτευτώ», δηλώνει ο Mason στην εφημερίδα Sun.

Ο 52χρονος το έριξε στο φαγητό έπειτα από έναν χωρισμό και κατέληξε να λαμβάνει 20.000 θερμίδες την ημέρα.
«Ήμουν επιφυλακτικός στην αρχή αλλά όταν ειδωθήκαμε στο Facebook ένιωσα άνετα. Μιλούσαμε για 4,5 ώρες και ο έρωτας ήρθε γρήγορα», τόνισε ο Mason.

Παρά τη λαχτάρα του για τη Rebecca, ο Paul δεν μπορεί να ταξιδέψει στις ΗΠΑ λόγω προβλημάτων υγείας που συνδέονται με την παχυσαρκία του, αλλά η Rebecca ετοιμάζει τη δική της επίσκεψη στη Βρετανία.

«Ανυπομονώ να περάσουμε την υπόλοιπη ζωή μας μαζί», λέει ο Paul.

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο











Διαβάστε περισσότερα...

Στον αέρα 15.300 ασφαλισμένοι στο επικουρικό των τραπεζοϋπαλλήλων


Ανοιχτή ακόμη και η οριστική διακοπή παροχών.

Βόμβα σκάει στο ταμείο αλληλοβοήθειας 15.300 τραπεζικών, το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ. Αναλογιστική μελέτη δείχνει έλλειμμα 1 δισ. ευρώ και προτείνει ψαλίδι 60% στις επικουρικές συντάξεις ή αύξηση εισφορών κατά 400%.

Ως εναλλακτική λύση εξετάζεται η υπαγωγή 15.300 ασφαλισμένων και συνταξιούχων στο ΕΤΕΑ, όπου έχουν ενσωματωθεί όλα τα ταμεία των μισθωτών.

Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, το ταμείο πρότεινε αυτή τη λύση στο υπουργείο Εργασίας, ωστόσο υπάρχουν νομικά προβλήματα.

Αν δεν προχωρήσουν οι νομοθετικές ενέργειες, τότε το ταμείο οδεύει σε οριστική διακοπή παροχών.

Στο ταμείο υπάρχουν 6.939 ασφαλισμένοι, 2.916 υποψήφιοι για σύνταξη και 5.500 συνταξιούχοι.

Σημειώνεται ότι από το 2006 σταμάτησε να εγγράφει νέα μέλη, καθώς έγινε υποχρεωτική η ασφάλιση στο επικουρικό του ΙΚΑ.



Διαβάστε περισσότερα...

Υπόθεση βιασμού συγκλονίζει την Κύπρο


Διάταγμα διήμερης κράτησης εξέδωσε το Επαρχιακό Δικαστήριο Λεμεσού εναντίον τεσσάρων μαθητών, ηλικίας από 14 μέχρι 17 ετών.

Οι τέσσερις μαθητές θεωρούνται ύποπτοι σε υπόθεση βιασμού, σεξουαλικής εκμετάλλευσης και διαφθοράς μαθήτριας 13 χρόνων. Για την υπόθεση είχε επίσης συλληφθεί και ανακριθεί ένας 13χρονος, ο οποίος αφέθηκε ελεύθερος.

Λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης και του λεπτού χειρισμού της από τους αστυνομικούς ανακριτές, η διαδικασία ενώπιον του δικαστηρίου διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, όπου οι μαθητές παραδέχθηκαν ότι είχαν σεξουαλικές επαφές με την 13χρονη, ωστόσο υποστηρίζουν ότι αυτό έγινε με τη θέληση της.

Το δράμα της 13χρονης φαίνεται να ξεκίνησε πριν από 3 περίπου μήνες, ενώ μόλις χθες καταγγέλθηκε στην Αστυνομία από καθηγήτρια της, στην οποία η ανήλικη εκμυστηρεύτηκε το τι ακριβώς της συνέβαινε όλο αυτό τον καιρό.

Όπως αναφέρουν έγκυρες αστυνομικές πηγές στο ΚΥΠΕ, η 13χρονη είχε πριν μερικούς μήνες σεξουαλική επαφή με έναν εκ των υπόπτων, ο οποίος φέρεται να κατέγραψε το περιστατικό στο κινητό του τηλέφωνο. Υπό την απειλή ότι το συγκεκριμένο οπτικοακουστικό υλικό θα διέρρεε στο διαδίκτυο, η 13χρονη αναγκαζόταν να έρχεται σε σεξουαλική επαφή με τους υπόλοιπους και μάλιστα σε χώρο του σχολείου τους, το οποίο ήταν κλειστό για τις καλοκαιρινές διακοπές.

Χθες βράδυ η αστυνομία εξασφάλισε εντάλματα σύλληψης εναντίον των πέντε μαθητών, από 13 μέχρι 17 ετών και προχώρησε στη σύλληψη τους, ενώ ακολούθως ο 13χρονος αφέθηκε ελεύθερος καθώς ηλικιακά προστατεύεται από τη νομοθεσία.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ηλεκτρονικά και σε ΚΕΠ οι αιτήσεις για δήμους-περιφέρειες


Αμπατζόγλου: Οι προσλήψεις θα γίνουν αξιοκρατικά.

Από αύριο αρχίζει η υποβολή των αιτήσεων για τη 5μηνη απασχόληση σε δήμους και περιφέρειες, όπως ανέφερε ο διοικητής του ΟΑΕΔ.

Ο κ. Αμπατζόγλου, μιλώντας στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι ακόμη και εκείνοι που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο, μπορούν να εξυπηρετηθούν από τα ΚΕΠ. Ξεκαθάρισε ότι όλα είναι ηλεκτρονικά, ότι είναι μέσω ΑΣΕΠ και οι προσλήψεις θα γίνουν αξιοκρατικά.

Ο διοικητής του ΟΑΕΔ τόνισε ότι η προθεσμία τελειώνει στις 11 Οκτωβρίου και υποστήριξε ότι οι προσληφθέντες θα αναλάβουν γενικά καθήκοντα περίπου στις αρχές Νοέμβρη.

Ξεκαθάρισε ακόμη ότι για την πρόσληψη θα λαμβάνονται υπόψη οι μήνες ανεργίας, το οικογενειακό εισόδημα, η ηλικία, τα ανήλικα παιδιά κ.ά. και από εκεί θα γίνει η επιλογή.






Διαβάστε περισσότερα...

Αγωγή για αποζημίωση μαμούθ για το θάνατο της εγκύου στο Βενιζέλειο


Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Το ποσό των δύο εκατομμυρίων ευρώ ζητάει με αγωγή που έχει καταθέσει κατά του Βενιζελείου νοσοκομείου Ηρακλείου η οικογένεια της αδικοχαμένης 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη Θεοδοσάκη, η οποία τον Αύγουστο του 2009 ξεψύχησε μόνη και αβοήθητη στο νοσηλευτικό ίδρυμα όπου είχε μεταφερθεί από τους συγγενείς της.

Η υπόθεση εκδικάζεται σήμερα από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της έδρας του τριμελούς πλημμελειοδικείου Ηρακλείου για την υπόθεση του θανάτου της 33χρονης εγκύου Μαρίας Βουλγαρίδη, υπόθεση που είχε συγκλονίσει όχι μόνο την κοινωνία της Κρήτης αλλά ολόκληρο το πανελλήνιο ήταν καταπέλτης για τους εμπλεκόμενους γιατρούς.


Πηγή: http://www.prismanews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ξέσπασε σε δάκρυα ακούγοντας για πρώτη φορά τη φωνή των γονιών του


Εμφύτευμα χάρισε την ακοή σε 7χρονο - Δείτε το βίντεο.

Διαφορετικός είναι από χθες ο κόσμος για τον 7χρονο Jenri Rivera από τη Γουατεμάλα καθώς είναι ένας κόσμους με ήχους. Το αγοράκι άκουσε για πρώτη φορά χάρη σε ένα εμφύτευμα και ξέσπασε σε δάκρυα ακούγοντας για πρώτη φορά τις φωνές των γονιών του.

Ο Jenri γεννήθηκε κωφός και ταξίδεψε στην Αμερική τον περασμένο μήνα, με τη βοήθεια της οργάνωσης Ray of Hope Medical Missions.

Κάθε στάδιο της διαδικασίας στηρίχθηκε σε δωρεές, τονίζει η ιστοσελίδα wane.com της Ιντιάνα, όπου δραστηριοποιείται η οργάνωση, ενώ και το εμφύτευμα ήταν προσφορά της εταιρείας Advanced Bionics.

Η επέμβαση έγινε, το εμφύτευμα ενεργοποιήθηκε και ο Jenri μπόρεσε για πρώτη φορά να απολαύσει την άγνωστη γι’ αυτόν αίσθηση της ακοής.

Το πρώτο πράγμα που όλοι ήθελαν ο 7χρονος να ακούσει ήταν οι φωνές της οικογένειάς του. Κι έτσι συνδέθηκαν μέσω Skype με τη Γουατεμάλα.

Όταν ο μικρός άκουσε τους γονείς του να μιλούν έγνεφε στην κάμερα και τα δάκρυα νοσταλγίας για την οικογένειά του ενώθηκαν με τα δάκρυα χαρά των δικών του ανθρώπων.

Δείτε το βίντεο... 





Διαβάστε περισσότερα...

Απάτες σε βάρος ηλικιωμένων


Σχεδόν καθημερινό φαινόμενο αποτελούν οι απάτες σε βάρος ηλικιωμένων. Από την ΕΛ.ΑΣ. εξιχνιάστηκαν άλλες δύο τέτοιες περιπτώσεις.

Ειδικότερα, χθες το πρωί, συνελήφθη στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης μία 30χρονη, η οποία, τις δύο τελευταίες εβδομάδες, απέσπασε τμηματικά από 67χρονη γνωστή της πάνω από 2500 ευρώ, με το πρόσχημα ότι αντιμετωπίζει σοβαρό οικογενειακό πρόβλημα.

Την ίδια ώρα, δικογραφία για απάτη σχηματίστηκε από τις αστυνομικές αρχές σε βάρος 35χρονης αλλοδαπής.

Όπως έγινε γνωστό, η 35χρονη, η οποία αναζητείται, κατά τον περασμένο μήνα, έπεισε μία 74χρονη από την περιοχή της Χαριλάου Θεσσαλονίκης να μεταφέρει σε τραπεζικό της λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 20 χιλιάδων ευρώ, ισχυριζόμενη ότι αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Μείωση του HIV/AIDS για το 2013


Άνεμο αισιοδοξίας για την ανάσχεση της ραγδαίας αύξησης των καταγεγραμμένων νέων κρουσμάτων της λοίμωξης HIV/AIDS στη χώρα μας, ιδιαιτέρως στις ομάδες των ομοφυλοφίλων ανδρών και των χρηστών ενέσιμων ναρκωτικών (ΧΕΝ), φέρνουν τα νεότερα σχετικά στοιχεία του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) για το 2013.

Συγκεκριμένα, είναι χαρακτηριστικό ότι στην κατηγορία των ομοφυλοφίλων ανδρών είχαν καταγραφεί 225 νέα κρούσματα HIV/AIDS κατά το πρώτο οχτάμηνο του 2012, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα του 2013 έχουν καταγραφεί 192, ενώ στην κατηγορία των ΧΕΝ είχαν καταγραφεί 342 νέα κρούσματα HIV/AIDS κατά το πρώτο οχτάμηνο του 2012, ενώ για το ίδιο χρονικό διάστημα του 2013 κατεγράφησαν 169.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ για το 2013, ιδιαίτερη ανησυχία προκαλεί το γεγονός ότι μέσα στο 2013 έχουν καταγραφεί περίπου 10 κρούσματα λεσμανίασης στην περιοχή της Λάρισας, γεγονός το οποίο παρατηρείται για πρώτη φορά σε τέτοια υψηλά επίπεδα, με τους ειδικούς του ΚΕΕΛΠΝΟ να εμφανίζονται σφόδρα προβληματισμένοι.



Διαβάστε περισσότερα...

Συγκροτήθηκαν οι υπηρεσίες του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών


Ορίστηκε με εγκύκλιο του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, η διάθρωση των υπηρεσιών του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών (ΚΕΑΟ).

Σύμφωνα με την εγκύκλιο, η κεντρική υπηρεσία διαρθρώνεται σε έξι διευθύνσεις:

α) Διεύθυνση Μητρώου Οφειλετών, με αρμοδιότητα τη βεβαίωση κάθε είδους οφειλής με την απόδοση μοναδικού αριθμού, τη δημιουργία και τήρηση του ηλεκτρονικού Ενιαίου Μητρώου Οφειλετών.

β) Διεύθυνση Διακανονισμού Οφειλών, με αρμοδιότητα την υπαγωγή σε διακανονισμό των οφειλών και την παρακολούθηση της διαδικασίας εξόφλησης αυτών.

γ) Διεύθυνση Ανάλυσης και Αξιολόγησης κινδύνου, με αρμοδιότητα τον καθορισμό κριτηρίων για τον διαχωρισμό των οφειλών σε άμεσα εισπράξιμες και επισφαλείς, των στοιχείων δεικτών απόδοσης, τη συλλογή και αξιοποίηση πληροφοριών για τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις των οφειλετών από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, το Διατραπεζικό Σύστημα και από κάθε άλλη πηγή, με σκοπό την πιστοληπτική αξιολόγηση των οφειλετών.

δ) Διεύθυνση Αναγκαστικών Μέτρων Είσπραξης και Νομικής Υποστήριξης, με αρμοδιότητα την έκδοση παραγγελιών κατασχέσεων, τη διενέργεια πλειστηριασμών και την εγγραφή υποθηκών σε περιουσιακά στοιχεία των οφειλετών, τη διενέργεια κάθε ενέργειας σχετικής με τις αρμοδιότητες Ταμείων Είσπραξης Εσόδων και των ταμειακών υπηρεσιών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, την παρακολούθηση της δικαστικής επίλυσης των υποθέσεων και την παροχή απόψεων στα δικαστήρια.

ε) Διεύθυνση Οικονομικής Διαχείρισης και Διοικητικής Υποστήριξης, με αρμοδιότητα την κατάρτιση προϋπολογισμού, την κατανομή των πιστώσεων του, την παρακολούθηση της εκτέλεσης του, την κατάταξη των εσόδων και δαπανών στους οικείους κωδικούς, την εκκαθάριση και πληρωμή των δαπανών, την τήρηση και ενημέρωση των λογιστικών βιβλίων, την κατάρτιση του ετήσιου ισολογισμού-απολογισμού, τη λογιστική παρακολούθηση των καταθέσεων - αποθεματικών και ταμειακής διαχείρισης, τη διακίνηση της αλληλογραφίας και την τήρηση αρχείου, τη διαχείριση θεμάτων κατάστασης του προσωπικού, ο χειρισμός κάθε άλλου θέματος διοικητικής ή γραμματειακής φύσης που αφορά στη λειτουργία του Κ.Ε.Α.Ο.

στ) Διεύθυνση Πληροφορικής, με αρμοδιότητα τον εξοπλισμό και τη διαχείριση των πληροφοριακών συστημάτων.

Σκοπός του ΚΕΑΟ στο οποίο διαβιβάζονται από 1/7/2013 οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ και από 01-01-2014 του ΟΓΑ και του ΕΤΑΑ είναι, η είσπραξη των ληξιπρόθεσμων ασφαλιστικών οφειλών των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης και η δημιουργία μητρώου οφειλετών

Ήδη, με απόφαση του Διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτου Σπυρόπουλου, έχει συγκροτηθεί ομάδα εργασίας με στόχο τον συντονισμό των δράσεων ώστε να επιλυθούν όλα τα ζητήματα σχετικά με την εκκίνηση της λειτουργίας του Κ.Ε.Α.Ο.



Διαβάστε περισσότερα...

Δίνουν παράταση για τα δικαιολογητικά


Τα προβλήματα που δημιουργεί η έλλειψη προσωπικού στις εφορίες, σε συνδυασμό με τις απεργιακές κινητοποιήσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων οδηγούν σε παράταση των προθεσμιών για την υποβολή των δικαιολογητικών των φορολογικών δηλώσεων, που έχει ζητηθεί από χιλιάδες φορολογούμενους μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου.

Το ενδεχόμενο παράτασης γνωστοποίησε μέσω Twitter ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, χωρίς ωστόσο, να αναφέρει τη νέα καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή των δικαιολογητικών.

Το υπουργείο Οικονομικών έχει παράσχει διορία μέχρι τις 26 Σεπτεμβρίου σε 340.788 φορολογούμενους για να προσκομίσουν στις εφορίες τα παραστατικά που υπέβαλαν με το Ε1 προκειμένου να εκκαθαρισθούν οι φορολογικές δηλώσεις τους. Και ενώ οι φορολογούμενοι σπεύδουν στις εφορίες για να ελεγχθούν ή στέλνουν ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά οι εφορίες εκκαθαρίζουν τις δηλώσεις με αργούς ρυθμούς.

Από τους 340.788 φορολογουμένους που έχουν κληθεί για έλεγχο μόνο οι 46.391 έχουν παραλάβει εκκαθαριστικά.

Το υπουργείο Οικονομικών υποστηρίζει ότι από τους φορολογουμένους που ειδοποιήθηκαν να προσκομίσουν για έλεγχο στις αρμόδιες Δ.Ο.Υ. τα δικαιολογητικά των φορολογικών τους δηλώσεων, μόνο οι 121.404 (που αντιστοιχούν σε ποσοστό 35,6%) ανταποκρίθηκαν, ενώ οι υπόλοιποι 219.384, οι οποίοι αντιστοιχούν στο 64,4%, δεν προσήλθαν.

Πολλοί πάντως από αυτούς που δεν ανταποκρίθηκαν, προφανώς έχουν αποστείλει ταχυδρομικά τα δικαιολογητικά τους στις εφορίες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σβήνουν και ξαναγράφουν τους συντελεστές


Σε μείωση των συντελεστών φορολόγησης των χαμηλής αξίας οικοπέδων και αύξηση των ακριβών, που βρίσκονται εντός πόλεως ή οικισμού, προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, εν όψει εφαρμογής του ενιαίου φόρου ακινήτων το 2014. Συγκεκριμένα:

• Στα χαμηλής αξίας οικόπεδα από 0,01 έως 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ο πρώτος συντελεστής μειώνεται στα 2 λεπτά από 40 λεπτά.

• Στα ακριβά οικόπεδα αξίας άνω των 5.000 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής αυξάνεται στα 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο από 4.

Ο φόρος στα οικόπεδα θα υπολογίζεται με 25 συντελεστές (ανάλογα με τη μοναδιαία αξία του), από 20 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο.

Οσον αφορά στα αγροτεμάχια, θα υπάρχουν μικρές αλλαγές που σχετίζονται με τον συντελεστή πρόσοψης που θα διαμορφωθεί ως εξής: • 1,2 ευρώ για εθνική οδό. • 1,1 ευρώ για επαρχιακή οδό. • 1 ευρώ για αγροτική οδό. Για τις κατοικίες (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.) οι συντελεστές ανέρχονται σε 20 και ξεκινούν από 2,3 ευρώ το τ.μ. για ακίνητα με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ το τ.μ. και φθάνουν τα 14 ευρώ το τ.μ. για ακίνητα με τιμή ζώνης άνω των 5.000 ευρώ το τ.μ.

Πάντως, κυβέρνηση και τρόικα δεν έχουν συμφωνήσει στο ποσοστό εισπραξιμότητας του ενιαίου φόρου ακινήτων, με αποτέλεσμα να μην έχει ακόμη κλείσει το ποσό των φόρων που θα πρέπει να βεβαιωθεί το 2014. Σε βελτιώσεις στον ενιαίο φόρο ακινήτων που θα εφαρμοσθεί το 2014 προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών, κυρίως στους συντελεστές φορολόγησης των οικοπέδων που βρίσκονται εντός πόλεως ή οικισμού. Σύμφωνα με το νεότερο σχέδιο, στα χαμηλής αξίας οικόπεδα μειώνεται ο πρώτος συντελεστής στα 2 λεπτά από 40 λεπτά που ήταν στο αρχικό σχέδιο και αφορά αξία οικοπέδων από 0,01 έως 2 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Για τα ακριβά οικόπεδα αξίας άνω των 5.000 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής φθάνει στα 20 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο. Ο φόρος στα οικόπεδα θα υπολογίζεται με 25 συντελεστές (ανάλογα με τη μοναδιαία αξία του), από 20 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο. Σημειώνεται, πάντως, ότι κυβέρνηση και τρόικα δεν φαίνεται να έχουν συμφωνήσει ως προς το νεότερο σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών, κάτι που σημαίνει ότι δεν έχει κλείσει και το θέμα της εισπραξιμότητας. Δηλαδή, το ποσό των φόρων που θα βεβαιωθεί το 2014. Υπενθυμίζεται ότι αρχικά η τρόικα ζητούσε να επιβληθούν φόροι ύψους 4,2 δισ. ευρώ προκειμένου να εισπραχθούν 2,9 δισ. ευρώ. Κι αυτό διότι το ποσοστό εισπραξιμότητας, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της τρόικας, δεν ξεπερνούσε το 67%. Στις συσκέψεις των επόμενων ημερών αναμένεται να κλείσει και το θέμα αυτό. Το βελτιωμένο σχέδιο περιλαμβάνει μικρές αλλαγές και στα αγροτεμάχια. Ωστόσο, παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα ο συντελεστής φορολόγησης των κτισμάτων που βρίσκονται εντός των αγροτεμαχίων.

Ειδικότερα και σύμφωνα με πληροφορίες, τα οικόπεδα θα φορολογούνται το 2014 ως εξής:

• Μειώνονται οι συντελεστές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο στα πρώτα 8 κλιμάκια (θα υπάρχουν 25 κλιμάκια αντί 20 που προέβλεπε το αρχικό σχέδιο).

• Ο πρώτος συντελεστής διαμορφώνεται στα 0,02 ευρώ αντί 0,4 ευρώ (για μοναδιαία αξία 0,012 ευρώ/τ.μ.).

• Για μοναδιαία αξία γηπέδου από 2-4 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής διαμορφώνεται σε 0,07.

• Για μοναδιαία αξία γηπέδου από 4-6 ευρώ το τ.μ. ορίζεται συντελεστής 0,15.

• Για μοναδιαία αξία γηπέδου 6-10 ευρώ το τ.μ. ορίζεται συντελεστής 0,25.

• Για μοναδιαία αξία γηπέδου από 76-100 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής από 0,7 αυξάνεται σε 0,75.

• Για μοναδιαία αξία 101-150 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής αυξάνεται στο 0,85 από 0,8.

• Για μοναδιαία αξία 151-200 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής αυξάνεται στο 1,00 από 0,9.

• Για αξία άνω των 5.000 ευρώ το τ.μ. ο συντελεστής αυξάνεται από 4 σε 20.

Ο φόρος που επιβάλλεται επί των οικοπέδων υπολογίζεται βάσει της επιφανείας του και των χαρακτηριστικών του. Εφόσον υπάρχει κτίσμα εντός του οικοπέδου, η επιφάνεια που φορολογείται υπολογίζεται ως εξής:

α) Στα οικόπεδα που βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης ή οικισμού, η επιφάνεια είναι αυτή που προκύπτει ως υπόλοιπο από τη μη χρήση του συντελεστή δόμησης.

β) Για οικόπεδα τα οποία βρίσκονται εκτός σχεδίου πόλης ή οικισμού είναι αυτή που προκύπτει από την αφαίρεση της επιφάνειας του κτίσματος από τη συνολική επιφάνεια του γηπέδου.

Οσον αφορά στα αγροτεμάχια, θα υπάρχουν μικρές αλλαγές που σχετίζονται με τον συντελεστή πρόσοψης που θα διαμορφωθεί ως εξής: • 1,2 για εθνική οδό. • 1,1 για επαρχιακή οδό. • 1 για αγροτική οδό. Για τις κατοικίες (διαμερίσματα, μονοκατοικίες κ.λπ.) ο φόρος προκύπτει από τα τετραγωνικά μέτρα του ακινήτου, του βασικού συντελεστή (ΒΦ), του συντελεστή παλαιότητας (ΣΠΚ), του συντελεστή ορόφου (ΣΟ), του συντελεστή απομείωσης (ΣΑΕ) στις περιπτώσεις όπου αυτός ισχύει, του συντελεστή βοηθητικών χώρων (ΣΒΧ) –όταν υπάρχουν– και του συντελεστή ημιτελούς κτίσματος (ΣΒΧ), όπου αυτός ισχύει, ως εξής:

Φόρος = Επιφάνεια κτίσματος (μ2) x ΒΦ x ΣΠΚ x ΣΟ x ΣΑΕ (στις περιπτώσεις που αυτός ισχύει) x ΣΒΧ (στις περιπτώσεις βοηθητικών χώρων) x ΣΒΧ (όπου αυτός ισχύει).

Οι συντελεστές ανέρχονται σε 20 και ξεκινούν από 2,3 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για ακίνητα με τιμή ζώνης έως 500 ευρώ το τ.μ. και φθάνουν τα 14 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο για ακίνητα με τιμή ζώνης άνω των 5.000 ευρώ το τ.μ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Γνωματεύσεις ειδικής αγωγής


Ανακοίνωση 25.09.13

Το υπουργείο Υγείας με αφορμή ερωτήματα σχετικά με τις γνωματεύσεις ειδικής αγωγής & τους φορείς από τους οποίους θα εκδίδονται εξέδωσε εγκύκλιο που επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 120 KB)
Εγκύκλιος σε ηλεκτρονική μορφή (application/pdf, 233 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

Διάψευση για τα αναδρομικά «κουρέματα»


Με ανακοίνωση του το υπουργείο Οικονομικών, διαψεύδει ότι αποφάσισε αναδρομικό κούρεμα στις κρατικές δαπάνες.

«Με αφορμή σχετικά δημοσιεύματα, επισημαίνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση ουδέποτε αποφάσισε οποιοδήποτε αναδρομικό κούρεμα στις κρατικές δαπάνες για την επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος», αναφέρει η ανακοίνωση και προσθέτει:

«Άλλωστε, η εκτέλεση του προϋπολογισμού συνεχίζει να κινείται καλύτερα από τους στόχους».



Διαβάστε περισσότερα...

Συνεργασία εναντίον της γραφειοκρατίας


Σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα συνεργασίας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) για την άρση των διοικητικών βαρών σε 13 τομείς της οικονομίας.

Σύμφωνα με το υπουργείο, περίπου 150 δημόσιοι λειτουργοί, εθνικοί εμπειρογνώμονες και ανώτατα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, κλαδικοί φορείς και οργανώσεις του επιχειρηματικού κόσμου της χώρας, συνεργάζονται σε μία προσπάθεια χαρτογράφησης της νομοθεσίας με στόχο τη μείωση κατά 25% των διοικητικών βαρών που λειτουργούν ανασταλτικά για την επιχειρηματικότητα, την ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη.

Σημειώνεται ότι για πρώτη φορά, μέσα από τη λειτουργία του Επιχειρηματικού Γνωμοδοτικού Συμβούλιου, αποκτάει θεσμική μορφή η ενεργός συμμετοχή των κοινωνικών εταίρων. ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ και ΓΣΕΕ καταγράφουν τις απόψεις τους και συμμετέχουν στη διαδικασία διαμόρφωσης του ρυθμιστικού πλαισίου.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ήδη έχουν καταγραφεί 4.600 διοικητικά βάρη, ενώ εντός του Σεπτεμβρίου, οριστικοποιείται ο εντοπισμός του 20% των υποχρεώσεων που έχουν το μεγαλύτερο διοικητικό κόστος.

Σε δήλωσή του, ο αρμόδιος υπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης χαρακτήρισε «πρώτη πολιτική προτεραιότητα» του υπουργείου την απλοποίηση των διαδικασιών και τη μείωσης των διοικητικών βαρών επιχειρήσεων και πολιτών.

«Η μεταρρυθμιστική μας ατζέντα δεν περιορίζεται μόνο στην εκπλήρωση των υποχρεώσεων της χώρας απέναντι στους πιστωτές. Είμαι πεπεισμένος ότι η απλοποίηση των διαδικασιών με τον τρόπο της, μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα, θα συμβάλει ουσιαστικά στον περιορισμό της διαφθοράς», τόνισε.



Διαβάστε περισσότερα...

Πλαστική επέμβαση σε έφηβη χωρίς αυτί


Με επιτυχία στέφθηκε η πλαστική επέμβαση στην Κύπρο, σε κορίτσι ηλικίας 14 χρονών, το οποίο είχε γεννηθεί χωρίς το εξωτερικό αριστερό αυτί. Η επέμβαση έγινε στο Αμερικανικό Ιατρικό Κέντρο Λευκωσίας από την ομάδα του ιατρού δρ. Γιώργου Ψαρά.

Ο δρ. Γιώργος Ψαράς, διευθυντής και συνιδρυτής του μη κερδοσκοπικού ιδρύματος «Smile» στην Νότια Αφρική, ανέφερε ότι μερικά παιδιά μπορεί να γεννηθούν με ελαττωματικό το εξωτερικό μέρος του αυτιού τους, δηλαδή με πρόβλημα στον χόνδρο του αυτιού ή σε κάποιες περιπτώσεις χωρίς καθόλου αυτί, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση. Προκειμένου να μπορεί να γίνει οποιαδήποτε επέμβαση σε αυτά τα άτομα, πρέπει να έχουν συμπληρώσει το 6ο τουλάχιστον έτος της ηλικίας τους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Αμερικανικού Ιατρικού Κέντρου, κατά τη διάρκεια της επέμβασης, που έγινε στην Κύπρο, η ιατρική ομάδα πήρε μέρος του χόνδρου από την 6η, 7η και 8η πλευρά. Ο χόνδρος αυτός «χαράχτηκε», ούτως ώστε να είναι πανομοιότυπος με το εξωτερικό αυτί.

Στην αριστερή πλευρά της κεφαλής δημιουργήθηκε υποδόριος θύλακας, όπου τοποθετήθηκε ο τεχνητός «σκελετός» του αυτιού. Στη φάση αυτή, προστίθεται, ολοκληρώθηκε το πρώτο στάδιο της αποκατάστασης του αυτιού και υπολείπονται ακόμη δυο, οι οποίες θα ακολουθήσουν τους επόμενους 6 μήνες.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αύξηση φόρου για τα εντός σχεδίου οικόπεδα


Αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα εντός σχεδίου οικόπεδα, που βρίσκονται στις περισσότερες αστικές περιοχές της χώρας και μείωσή τους για οικόπεδα μικρής αξίας που βρίσκονται σε χωριά και μικρούς οικισμούς προκαλούν οι τροποποιήσεις που επέφερε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο σχέδιό της για την επιβολή του ενιαίου φόρου ακινήτων.

Οι τροποποιήσεις χειροτερεύουν τα πράγματα για πολύ μεγάλο αριθμό φορολογουμένων που κατέχουν μονοκατοικίες σε αστικά κέντρα της χώρας, αλλά και για το πολύ μικρότερο πλήθος όσων κατέχουν πολυτελείς μονοκατοικίες και επαύλεις σε ακριβές περιοχές της χώρας.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πειραιάς: Κατάσχεσαν 1 τόνο κρέας


Σε κατασχέσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης, συνολικού βάρους 1054 κιλών, προχώρησαν οι ελεγκτές τροφίμων της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.

Συγκεκριμένα σε ψυκτικούς θαλάμους κρεοπωλείου στη Νίκαια, εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν 15 κιλά πρόβειου, χοιρινού και βόειου κιμά κομμένου εκ των προτέρων, ενώ η κοπή θα πρέπει να γίνεται παρουσία του καταναλωτή.

Στο ίδιο κατάστημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν παρασκευάσματα κρέατος και πουλερικών, όπως γύρος χοιρινός, κοντοσούβλι και μπούτια κοτόπουλου, συνολικού βάρους 41 κιλών, λόγω παντελούς έλλειψης σήμανσης και επιπλέον το κατάστημα δεν διέθετε την προβλεπόμενη άδεια λειτουργίας παρασκευαστηρίου για το συγκεκριμένο χώρο. Επίσης σε κατάστημα χονδρικής πώλησης κρεάτων στην κεντρική κρεαταγορά του Ρέντη, κατασχέθηκαν 998 κιλά κατεψυγμένου βόειου κρέατος προέλευσης Γαλλίας χωρίς σημάνσεις.

Επιπλέον, η επιχείρηση δεν διέθετε την απαιτούμενη άδεια ανασυσκευασίας και επεξεργασίας κατεψυγμένων κρεάτων για τον συγκεκριμένο χώρο. Η περαιτέρω τύχη των κατασχεθέντων τροφίμων, θα κριθεί σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, ενώ οι σχετικές κτηνιατρικές εκθέσεις κατάσχεσης, διαβιβάστηκαν στην αρμόδια Εισαγγελία Πρωτοδικών Πειραιά.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη για τον Ρατσισμό


Οι διαπιστώσεις του Συνηγόρου του Πολίτη, από την ενδελεχή διερεύνηση των αναφορών που υποβλήθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη - σε περίοδο 16 μηνών - σε συνδυασμό με τη μελέτη των χαρακτηριστικών του φαινομένου, όπως προκύπτουν από την ομαδοποίηση των περιστατικών ρατσιστικής βίας που έχουν καταγραφεί το αντίστοιχο διάστημα από την Ελληνική Αστυνομία, τον Τύπο και Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, περιλαμβάνονται στην έκθεση που συνέταξε η ανεξάρτητη αρχή.

Η παρούσα έκθεση περιλαμβάνει τις διαπιστώσεις του Συνηγόρου από την ενδελεχή διερεύνηση των αναφορών που υποβλήθηκαν στον Συνήγορο του Πολίτη από την 1η Ιανουαρίου 2012 έως τις 30 Απριλίου 2013.

Στην έκθεση συνεκτιμώνται οι σχετικές εκθέσεις διεθνών οργανισμών και οι προτάσεις των πολιτικών φορέων που ανταποκρίθηκαν σε σχετική πρόσκληση του Συνηγόρου και αξιολογείται η προσέγγιση της αστυνομικής διοίκησης για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας.

Σε ειδική ενότητα καταγράφεται η εκδήλωση του φαινομένου στον χώρο του σχολείου και η αντιμετώπιση του από τη σχολική διοίκηση.

Οι διαπιστώσεις και τα συμπεράσματα, όπως και οι συστάσεις και προτάσεις της ανεξάρτητης αρχής που περιλαμβάνονται στην παρούσα έκθεση, φιλοδοξούν να συμβάλουν στη θεσμική θωράκιση της Πολιτείας προκειμένου να καταπολεμήσει αποτελεσματικά τα απεχθή φαινόμενα ρατσιστικής βίας, τα οποία δυστυχώς κλιμακώνονται τόσο σε αριθμό όσο και στην ένταση της ασκούμενης βίας, διαρρηγνύοντας την κοινωνική συνοχή και ειρήνη και υπονομεύοντας την ίση ανθρώπινη αξία και τα θεμέλια του ίδιου του κράτους δικαίου.

Συνοδευτικά Αρχεία

1. Ειδική έκθεση για τη ρατσιστική βία

2. Δελτίο τύπου

3. Περίληψη



Διαβάστε περισσότερα...

Κάνουν μάθημα στο προαύλιο και σε κοντέινερ


Σοβαρό κτιριακό πρόβλημα αντιμετωπίζει το 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος , αφού οι 320 μαθητές που φοιτούν σε αυτό, από το 2009 κάνουν μάθημα σε αίθουσες κοντέινερ.

Όλα τα κτίρια του «σχολικού συγκροτήματος» είναι τύπου κοντέινερ και με δυσκολία στριμώχνονται στις αίθουσες 20 μαθητές. Λόγω της αύξησης του αριθμού των μαθητών, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων ζήτησε την τοποθέτηση άλλων δύο αιθουσών-κοντέινερ, αφού δεν υπάρχουν σχέδια για άμεση μετεγκατάσταση του σχολείου σε ένα κανονικό κτίριο Όμως ούτε αυτό έχει γίνει μέχρι σήμερα.



Μάλιστα, σε ένα τμήμα τα μαθήματα διδάσκονται στο προαύλιο του σχολείου, με τους γονείς να σημειώνουν ότι μπροστά σε αυτή την εικόνα, το Κρυφό σχολειό επί Τουρκοκρατίας, φαντάζει ως πρότυπο σχολείο, καθώς τουλάχιστον είχε στέγη!

Η σχολική χρονιά έχει επισήμως αρχίσει και στο 2ο Γυμνάσιο Αρτέμιδος δεν έχει αλλάξει τίποτα. Επίσης, στο σχολείο δεν υπάρχουν στέγαστρα, δεν υπάρχουν περιφράξεις, ούτε βέβαια αίθουσα εκδηλώσεων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποκαλύψεις του Άδωνι για το "πάρτι" στην υγεία


Λεπτομέρειες που αφορούν στο «πάρτι» στην υγεία έδωε σήμερα ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους, ξεκαθάρισε ότι τα φαινόμενα αφορούν σε μια κατηγορία γιατρών και όχι όλους και επισήμανε ότι είναι αδιανόητο σε αυτή την οικονομική συγκυρία να συνεχίζονται αυτές οι τακτικές. Όπως έκανε γνωστό, ήδη ελέγχονται 87 γιατροί σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας, υπήρξαν γιατροί που έγραψαν παραπεμπτικά σε ασθενείς από έναν έως και τρεις μήνες μετά τον θάνατό τους. Επίσης συγκεκριμένος γιατρός έγραψε παραπεμπτικά σε 29 θανόντες, έως 17 ημέρες μετά τον θάνατό τους. Είναι ενδεικτικό ότι γιατροί έχουν γράψει παραπεμπτικά το 2013 σε ασθενείς που είχαν πεθάνει από το 2001 έως το 2008 ενώ τρεις διαφορετικοί γιατροί έγραψαν παραπεμπτικά που εκτελέστηκαν το 2013 στον ίδιο θανόντα από το 2001. Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι ένας γιατρός έγραψε παραπεμπτικά σε τρεις διαφορετικούς θανόντες του 2005, 2006 και του 2011.

Οι υποθέσεις των γιατρών που ελέγχονται αφορούν σε υπερσυνταγογράφηση φαρμάκων, κλινικών και παρακλινικών εξετάσεων. Η έρευνα δείχνει ότι το πρώτο εξάμηνο του έτους καταγράφηκαν υπερβάσεις που ξεπέρασαν τα 53 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με το υπουργείο, στην Αττική αδικαιολόγητα υψηλή συνταγογράφηση καταγράφεται σε γιατρούς της Νέας Σμύρνης, ενώ στην περιφέρεια η Λάρισα εμφανίζει τις υψηλότερες δαπάνες υγείας από συνταγογράφηση. Σύμφωνα πάντα με την έρευνα του υπουργείου υπερσυνταγογράφηση διαπιστώνεται στις ειδικότητες της παθολογίας, τη καρδιολογίας, της ορθοπεδικής, της γενικής ιατρικής και της μαιευτικής- γυναικολογίας.

Η υψηλότερη δαπάνη ανά 1.000 κατοίκους παρατηρείται στον δήμο Νέας Σμύρνης (19.948,10 ευρώ), 3,2 φορές υψηλότερη από τη μέση δαπάνη στην Αττική. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο δήμος Αλίμου με 13.223,50 ευρώ δαπάνη διπλάσια του μέσου όρου. Οι δέκα νομοί με την υψηλότερη δαπάνη ανά 1.000 κατοίκους είναι οι νομοί Λαρίσης, Μαγνησίας, Τρικάλων, Αχαΐας, Θεσπρωτίας, Αττικής, Δράμας, Κέρκυρας, Χανίων και Ιωαννίνων.

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν και οι αποκαλύψεις για κάποιους ιδιώτες γιατρούς που γράφουν πακέτα εξετάσεων ανά πολύ συχνά χρονικά διαστήματα σε ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ. Ενδεικτικά, νευρολόγος στην Καρδίτσα παρουσίασε συνολική δαπάνη για τον ΕΟΠΥΥ το πρώτο εξάμηνο του έτους περίπου 350.000 ευρώ, πάνω από 600 παραπεμπτικά και σχεδόν 13.000 πράξεις σε συγκεκριμένο κέντρο αποκατάστασης, ενώ παθολόγος στην Ηγουμενίτσα με συνολική δαπάνη για το εξάμηνο σχεδόν 340.000 ευρώ έδωσε πάνω από 800 παραπεμπτικά και έκανε περισσότερες από 13.000 πράξεις σε συγκεκριμένο θεραπευτήριο.

Ο κ. Γεωργιάδης αναφέρθηκε ακόμα και στο εισιτήριο νοσηλείας των 25 ευρώ λέγοντας ότι αυτό έχει αποφασιστεί με την τρόικα, έχει θεσμοθετηθεί και θα ισχύσει από το 2014 αλλά διευκρίνισε ότι το εισιτήριο νοσηλείας θα καταβάλλεται μόνο από όσους έχουν να το καταβάλλουν καθώς, είπε, θα μπουν εισοδηματικά κριτήρια ίδια με αυτά που ισχύουν για το εισιτήριο υγείας που επιτρέπει δωρεάν πρόσβαση στα νοσοκομεία σε απόρους, ανασφάλιστους, χρονίως πάσχοντες ή ανθρώπους με χαμηλά εισοδήματα.

Όσον αφορά τις καταγγελίες που έγιναν για ψυχίατρο δημόσιου νοσοκομείου ο οποίος φέρεται ότι έδινε δικαιολογητικά για να βγουν άδειες οπλοφορίας σε μέλη της Χρυσής Αυγής, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι έχει διαταχθεί ήδη επείγουσα έρευνα, της οποίας τα αποτελέσματα αναμένει, ενώ το υπουργείο Υγείας διερευνά αν ο συγκεκριμένος γιατρός είχε παρουσιαστεί και αν είχε μιλήσει για το συγκεκριμένο θέμα στα μέσα επικοινωνίας.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αυξάνονται οι Έλληνες μετανάστες


Μετά το 2009 οι ετήσιες μεταναστεύσεις στην Αυστρία από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, έχουν σχεδόν τριπλασιαστεί, με τις περισσότερες από αυτές να αφορούν νέους ηλικίας 20- 30 χρονών, επισημαίνει η αυστριακή εφημερίδα «Ντι Πρέσσε», σε σημερινό εκτενές δημοσίευμά της με τον χαρακτηριστικό τίτλο «Ενα διδακτορικό και μόνον τρία ευρώ ωρομίσθιο», που περιγράφει τη δύσκολη κατάσταση νέων επιστημόνων στην Ελλάδα, όπως την παρουσιάζει στην εφημερίδα, Ελληνίδα τελειόφοιτος πανεπιστημίου.

Σημαντικά έχει αυξηθεί και ο αριθμός των Ελλήνων που έρχονται στην Αυστρία για σπουδές και ενώ το 2008 είχαν εγγραφεί 75 Έλληνες φοιτητές σε αυστριακά πανεπιστήμια, μόνον το χειμερινό εξάμηνο του 2012 ο αριθμός των εγγραφών Ελλήνων φοιτητών ήταν υπερδιπλάσιος.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η Αυστρία είναι δημοφιλής χώρα για σπουδές, εξαιτίας της ελεύθερης πρόσβασης στα ανώτατα εκπαιδευτικά της ιδρύματα, στη δυνατότητα έναρξης των σπουδών χωρίς περιπλοκές και στη μη ανάγκη καταβολής διδάκτρων για τους πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στη συνέχεια του δημοσιεύματος παρατίθενται δηλώσεις δύο Ελληνίδων που ζουν στην Βιέννη, όπου ήλθαν για σπουδές και οι οποίες αναφέρονται στην οικογενειακή τους κατάσταση στην Ελλάδα και στους λόγους που τις οδήγησαν να ξενιτευτούν, με τη μία από αυτές που έχει περατώσει τις σπουδές της και παρέμεινε για να εργαστεί, να αναφέρει χαρακτηριστικά πως μπορεί μεν να υπάρχει μερικές φορές η νοσταλγία για την πατρίδα, «ωστόσο δεν έκανε το διδακτορικό της για να παίρνει αμοιβή τρία ευρώ την ώρα».

«Η Ελλάδα είναι όμορφη για ηλικιωμένους, αλλά όχι και για νέους, ή τουλάχιστον για εκείνους που έχουν όνειρα, αλλά ποιος ονειρεύεται ακόμη στην Ελλάδα», συμπεραίνουν και συγχρόνως αναρωτιούνται οι δύο Ελληνίδες της Βιέννης.

Στο δημοσίευμα επισημαίνεται πως το μεγαλύτερο πρόβλημα για τους περισσότερους από τους νεαρούς μετανάστες είναι η γλώσσα και όπως δηλώνει στην εφημερίδα η μία εκ των δύο Ελληνίδων, πολλοί νέοι Έλληνες υποτιμούν το θέμα της γλώσσας, μη συνειδητοποιώντας πως στην Αυστρία είναι σχεδόν αδύνατο να βρει κάποιος εργασία αν δεν γνωρίζει γερμανικά, κάτι που είναι διαφορετικό στη Γερμανία, όπου η ελληνική κοινότητα είναι πολύ μεγάλη και ως εκ τούτου είναι δυνατή η επιβίωση και χωρίς τη γερμανική γλώσσα.

Σύμφωνα με στοιχεία του περασμένου Ιουνίου, της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας, σε 1.201 ανέρχεται ο αριθμός των Ελλήνων που το 2012 έφθασαν και εγκαταστάθηκαν στην Αυστρία, ενώ στο ίδιο χρονικό διάστημα φέρεται να έχουν αναχωρήσει από τη χώρα 565 Έλληνες υπήκοοι, άλλη δε έκθεση της ίδιας υπηρεσίας, που δημοσιεύθηκε νωρίτερα, ως προς μη Αυστριακούς υπηκόους που βρίσκονται σε αναζήτηση εργασίας στη χώρα, διαπίστωνε αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που αναζητούν εργασία στην Αυστρία και συγκεκριμένα κατά 15% μέσα στο προηγούμενο έτος, σε σύγκριση με το 2011.

Σημειώνεται πως έκθεση της Αυστριακής Στατιστικής Υπηρεσίας τον περασμένο Οκτώβριο, διαπίστωνε αύξηση του αριθμού των Ελλήνων που αναζητούσαν εργασία στην Αυστρία, στο χρονικό διάστημα Ιούλιος 2011- Ιούλιος 2012, της τάξης του 37%, υπερδιπλάσια αυτής που καταγράφηκε για ολόκληρο το 2012.

Όπως αναφέρει το σημερινό δημοσίευμα της «Ντι Πρέσε», ένας στους επτά φοιτητές στην Αυστρία προέρχεται από το εξωτερικό, με τον συνολικό αριθμό των ξένων φοιτητών στη χώρα να ανέρχεται σήμερα σε 81.578 και από αυτούς το 38% να είναι Γερμανοί και να ακολουθούν με ποσοστό 10% οι Ιταλοί.

Στον κατάλογο των χωρών με τους περισσότερους ξένους φοιτητές η Αυστρία βρίσκεται διεθνώς στην πέμπτη θέση (ποσοστό 14,7% των ξένων φοιτητών επί του συνόλου), με την Αυστραλία –στην οποία ο ένας στους πέντε φοιτητές προέρχεται από το εξωτερικό- να βρίσκεται στην πρώτη θέση και να ακολουθούν Βρετανία (16,8%), Ελβετία (16,2%) και Νέα Ζηλανδία (15,6%).


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Τροπολογία "μπλοκάρει" την φυγή των επιχειρήσεων


Να εμποδίσει τη φυγή ελληνικών επιχειρήσεων που είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο Αθηνών στο εξωτερικό επιχειρεί η κυβέρνηση, με αφορμή το πρόσφατο παράδειγμα της Βιοχάλκο που ανακοίνωσε ότι μεταφέρει την έδρα της στο Βέλγιο.

Σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή και περιλαμβάνεται στο σε άσχετο νομοσχέδιο, δηλαδή στο νομοσχέδιο με τίτλο «Δημόσιες υπεραστικές οδικές μεταφορές επιβατών, ρυθμιστική αρχή επιβατικών μεταφορών και άλλες διατάξεις», προβλέπεται ότι για να αποχωρήσει μια εταιρεία από το Χρηματιστήριο θα απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του 95% των μετόχων της εταιρείας.

«Η πλειοψηφία 95% κρίνεται απαραίτητη και στην περίπτωση που η διαγραφή μιας εταιρείας από το χρηματιστήριο επέρχεται συνεπεία εταιρικού μετασχηματισμού (συγχώνευση, διάσπαση ή μετατροπή) ανεξαρτήτως του γεγονότος ότι οι μέτοχοι θα λάβουν μετοχές εισηγμένες ή μη εισηγμένες, καθώς η σχετική απόφαση αποτελεί ιδιαίτερα σημαντικό γεγονός για τους μετόχους, κυρίως της μειοψηφίας, αφού έχει ως αποτέλεσμα την οριστική παύση διαπραγμάτευσης των μετοχών της στο χρηματιστήριο.

Το γεγονός αυτό έχει ουσιώδεις επιπτώσεις για τους μετόχους της αφού στερούνται οριστικά της δυνατότητας χρηματιστηριακής εκποίησης των μετοχών τους. Συνεπώς, και προκειμένου να διασφαλίζονται επαρκώς και στην περίπτωση εταιρικού μετασχηματισμού τα δικαιώματα των μετόχων μειοψηφίας των εισηγμένων εταιρειών προτείνεται να απαιτείται, σε κάθε περίπτωση, για τη λήψη απόφασης από τη γενική συνέλευση, η οποία τελικώς θα οδηγεί στη διαγραφή της εταιρείας από το χρηματιστήριο, πλειοψηφία 95% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου στην εκδότρια εταιρεία ανά κατηγορία μετοχών», αναφέρει η τροπολογία σύμφωνα με το euro2day.gr.

Έτσι, περιγράφεται στην αιτιολογική έκθεση η κατάργηση εδαφίου του Ν. 3371 σύμφωνα με το οποίο «Το προηγούμενο εδάφιο δεν εφαρμόζεται εάν, συνεπεία των εταιρικών μετασχηματισμών, οι μέτοχοι της απορροφώμενης, διασπώμενης ή μετατρεπόμενης εταιρείας λαμβάνουν εισηγμένες μετοχές σύμφωνα με τους όρους των ανωτέρω μετασχηματισμών».

Σήμερα, ο Ν. 3371 ορίζει πως η πλειοψηφία 95% είναι απαραίτητη και για τη λήψη απόφασης εταιρικού μετασχηματισμού (συγχώνευσης, διάσπασης ή μετατροπής), η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη διαγραφή των μετοχών της εκδότριας εταιρείας από το χρηματιστήριο. Προβλέπει ωστόσο την παραπάνω εξαίρεση: Εάν οι μέτοχοι της διασπώμενης ή μετατρεπόμενης εταιρείας λαμβάνουν εισηγμένες μετοχές, πράγμα που σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Βιοχάλκο θα συνέβαινε δεδομένου ότι η Viohalco SA θα εισάγετο άμεσα στο Euronext.

H προωθούμενη τροπολογία, όπως αναφέρει το euro2day.gr, αφαιρεί αυτή ακριβώς την εξαίρεση, υποχρεώνοντας κατά συνέπεια τη Βιοχάλκο να λάβει σχετική απόφαση στην επικείμενη γενική της συνέλευση συγκεντρώνοντας πλειοψηφία 95%.



Διαβάστε περισσότερα...

Δεν απεργούν αύριο στο ΙΚΑ


Οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ, μέσω Γενικών Συνελεύσεων των συλλόγων τους αποφάσισαν την προσωρινή αναστολή των απεργιακών τους κινητοποιήσεων από την Πέμπτη 29-9-2013 και την ανάληψη διαφορετικών μορφών αντίδρασης απέναντι στις απολύσεις και στην κινητικότητα του κλάδου μας.

«Βρισκόμαστε σε διαρκή αγωνιστική εγρήγορση και σύντομα θα δώσουμε τις απαντήσεις μας σε ότι αφορά την διάλυση του μεγαλύτερου ασφαλιστικού οργανισμού της χώρας» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιός «κλειδώνει» αρχεία στους υπολογιστές


Το Κέντρο Έρευνας της ESET κατέγραψε μία ασυνήθιστη έξαρση του κακόβουλου λογισμικού «Filecoder», το οποίο κρυπτογραφεί αρχεία των χρηστών και ζητά «λύτρα» σε αντάλλαγμα με την αποκρυπτογράφηση του λογισμικού.

Σύμφωνα με το ESET LiveGrid, το σύστημα συλλογής στατιστικών δεδομένων για malware μέσω του cloud της ESET, ο εβδομαδιαίος αριθμός μολύνσεων από το Win32/Filecoder παρουσιάζεται από τον Ιούλιο του 2013 αυξημένος πάνω από 200% συγκριτικά με το μέσο αριθμό που έχει καταγραφεί κατά το διάστημα Ιανουαρίου - Ιουνίου 2013.

Σημαντικό μέρος των μολύνσεων ανιχνεύεται στη Ρωσία (44%), καθώς και στη Νότια Ευρώπη (Ιταλία, Ισπανία), στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη (Γερμανία, Τσεχία, Πολωνία, Ρουμανία και Ουκρανία), και στις ΗΠΑ.

Οι κυβερνογκληματίες χρησιμοποιούν διάφορες μεθόδους διείσδυσης για να μολύνουν τους υπολογιστές: drive-by downloads από ιστοσελίδες φορτωμένες με κακόβουλο λογισμικό, συνημμένα σε e-mail, εγκατάσταση μέσω ενός άλλου trojan ή backdoor, ακόμη και χειροκίνητη εγκατάσταση.

«Η οικογένεια malware Win32/Filecoder είναι πολύ πιο επικίνδυνη από άλλους τύπους ransomware απειλών, καθώς κρυπτογραφούν συνήθως εικόνες, έγγραφα, μουσική και συμπιεσμένα αρχεία, ενώ χρησιμοποιείται μία μεγάλη ποικιλία τεχνικών και επιπέδων εξειδίκευσης με τον καιρό», εξηγεί ο Robert Lipovský, Malware Researcher της ESET, και προσθέτει «Μalware αυτής της κατηγορίας συνήθως απαιτούν ποσά της τάξης των 100 - 200 ευρώ, ωστόσο έχουν παρατηρηθεί και περιπτώσεις «λύτρων» μέχρι και 3.000 ευρώ, όταν τα θύματα είναι επιχειρήσεις που μπορούν να πληρώσουν τέτοια ποσά».

Μία πρόσφατη παραλλαγή, ασκεί πίεση στα θύματα με την εμφάνιση ενός χρονομετρητή που μετράει αντίστροφα μέχρι την ώρα που το κλειδί κρυπτογράφησης θα διαγραφεί οριστικά, καθιστώντας την ανάκτηση των κρυπτογραφημένων αρχείων σχεδόν αδύνατη.

Η ESET συμβουλεύει τους χρήστες να είναι προσεκτικοί κατά την πλοήγησή τους στο διαδίκτυο, να ενημερώνουν συνεχώς το λογισμικό Antivirus που διαθέτουν (οι λύσεις της ESET ανιχνεύουν αυτά τα επικίνδυνα αρχεία), να προστατεύουν με password τις ρυθμίσεις του λογισμικού anti-malware ώστε να μην μπορούν να τροποποιηθούν από τον εισβολέα και να πραγματοποιούν τακτικά backup.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

"Βοήθεια στο Σπίτι" μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2014


Συζητείται αύριο στη Βουλή τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, με την οποία διασφαλίζεται η συνέχιση, έως τις 30 Σεπτεμβρίου του 2014, του προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και η αναβάθμισή του.

Σύμφωνα με την προτεινόμενη ρύθμιση, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» που λειτουργεί ήδη 12 χρόνιας εμπλουτίζεται με τις υπηρεσίες τριών επιμέρους προγραμμάτων:

Το πρόγραμμα «Κατ' οίκον Φροντίδα Συνταξιούχων», που αφορά την παροχή υπηρεσιών στους συνταξιούχους όλων των φορέων κοινωνικής ασφάλισης και του δημοσίου που πληρούν τις προϋποθέσεις που έχουν καθοριστεί.

Το πρόγραμμα «Κατ' οίκον Κοινωνική Φροντίδα», που θεσμοθετείται για πρώτη φορά, αποσκοπεί στην κατοχύρωση συνθηκών αυτόνομης διαβίωσης των ηλικιωμένων και των αναπήρων στην κατοικία τους, ώστε να εξασφαλισθεί η παραμονή τους στο οικείο φυσικό και κοινωνικό περιβάλλον, προκειμένου να αποφευχθεί η παραπομπή σε δομές κλειστής φροντίδας και να προληφθούν καταστάσεις κοινωνικού αποκλεισμού.

Το πρόγραμμα «Κατ' οίκον Νοσηλεία», που θεσμοθετείται σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας, με σκοπό την υποστήριξη της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και την μετανοσοκομειακή νοσηλεία και ανάρρωση του ασθενούς στον δικό του χώρο, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην απελευθέρωση νοσοκομειακών κλινών για να χρησιμοποιηθούν από εκείνους που τις έχουν περισσότερο ανάγκη.

Το πρόγραμμα «κατ' οίκον Νοσηλεία» θα εφαρμοστεί κατ' αρχήν πιλοτικά.

Οι προσφερόμενες υπηρεσίες αφορούν κυρίως σε:

- Συμβουλευτική και συναισθηματική στήριξη

- Ιατρική φροντίδα

- Νοσηλευτική μέριμνα, φυσιοθεραπεία και εργοθεραπεία

- Οικιακή βοήθεια

- Ενημέρωση των εξυπηρετουμένων για τα δικαιώματα τους και την υποστήριξη κατά τις επαφές τους με τις αρμόδιες υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας

- Μικροαγορές, πληρωμή λογαριασμών και

- Συνοδεία στις διάφορες υπηρεσίες, κλπ

Το πρόγραμμα υλοποιείται με προγραμματική σύμβαση μεταξύ των υπουργείων Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Εσωτερικών, του Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων (ΙΚΑ-ETAM) και της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ), ενώ από την 1η Οκτωβρίου 2013 έως τις 31 Μαρτίου 2014 θα γίνει πλήρης καταγραφή των ωφελούμενων που εξυπηρετούνται σε κάθε δήμο.

Οι δήμοι και τα νομικά τους πρόσωπα που θα αποφασίσουν ότι θα συνεχίσουν να προσφέρουν υπηρεσίες με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και μετά την 30η Σεπ­τεμβρίου 2014 θα μπορούν μετά την 1η Ιουνίου 2014 να συνάπτουν προγραμματική σύμβαση με τα υπουργεία Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας, το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και την ΕΕΤΑΑ για την εξυπηρέτηση των ωφελουμένων.

Η συνέχιση του προγράμματος θα καθοριστεί με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Εργασίας, Εσωτερικών και Υγείας.



Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

400 στρ. δάσους από παράνομη υλοτομία


Τα στοιχεία που παραθέτει στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο προϊστάμενος της Δασικής Υπηρεσία Κόνιτσας, Κώστας Τριάντης, είναι αποκαλυπτικά της καταστροφής. Οι αλλεπάλληλες καταγγελίες κατοίκων των ορεινών χωριών προς το Δασαρχείο Κόνιτσας, ότι στις περιοχές τους, ακόμη και τη νύχτα, κόβουν παράνομα με πριόνια δένδρα, είχαν σαν αποτέλεσμα να υποβληθούν 15 μηνύσεις για λαθραία υλοτομία, μέσα στο 2013.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του δασαρχείου, σε πολλές περιπτώσεις γίνεται επιλεκτική υλοτόμηση, δηλαδή κόβουν δένδρα όχι για καυσόξυλα, αλλά οξιές και έλατα, για εμπορία χρήσιμης ξυλείας.

Η παράνομη ξύλευση στην περιοχή, τα δύο τελευταία χρόνια, προσλαμβάνει μεγάλες διαστάσεις. Ξυλοκόποι εισέρχονται κρυφά από τη γειτονική Αλβανία, ακόμη και με μουλάρια, και καταστρέφουν δάση οξιάς και έλατου.

Η σύλληψη ενός Αλβανού, ο οποίος δεν είχε ταξιδιωτικά έγγραφα, και παρανόμως υλοτομούσε σε δημόσια δασική έκταση στο Ασημοχώρι της Κόνιτσας, αναδεικνύει την παράμετρο της σταδιακής αποψίλωσης των δασών της Ηπείρου, που απλώνονται κοντά στα ελληνοαλβανικά σύνορα από αλλοδαπούς.

Ο 31χρονος Αλβανός συνελήφθη, χθες το πρωί, από συνοριοφύλακες του Τμήματος Μαστοροχωρίων Κόνιτσας, σε δασική περιοχή στη θέση «Λέσιλι» Ασημοχωρίου, πολύ κοντά στην ελληνοαλβανική οριογραμμή, να υλοτομεί ξυλεία σε δημόσια δασική έκταση, χωρίς άδεια της αρμόδιας δασικής υπηρεσίας. Μαζί του ήταν ακόμη δύο άτομα, τα οποία όταν είδαν τους αστυνομικούς τράπηκαν σε φυγή προς το αλβανικό έδαφος και διέφυγαν της σύλληψης. Στο σημείο βρέθηκε ένα φορτηγό αυτοκίνητο, φορτωμένο με ξυλεία ελάτης και οξιάς, ενώ σε έρευνα που έγινε στο όχημα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, ένα κυνηγετικό δίκαννο, μία φυσιγγιοθήκη με δεκατρία φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, ξυλοκοπτικά εργαλεία, καύσιμη ύλη και χειρόγραφες σημειώσεις.

Το όχημα και το φορτίο κατασχέθηκαν. Ο συλληφθείς, ο οποίος μπήκε στο ελληνικό έδαφος από μη ελεγχόμενη μεθοριακή διάβαση και στερούνταν παντελώς ταξιδιωτικών εγγράφων, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Τριάντης, η ζημιά που προκλήθηκε στο δάσος από τον Αλβανό συλληφθέντα είναι μεγάλη και το κόστος αποκατάστασης ανέρχεται στο 1,5 εκατ. ευρώ.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο γηραιότερος άνθρωπος στη Γη


Σύμφωνα με τα τοπικά δίκτυα της Αιθιοπίας ο άνθρωπος που βλέπετε στη φωτογραφία είναι 160 χρονών! Ο Dhaqabo Ebba ήταν αγρότης αλλά εδώ και πολλά χρόνια δεν εργάζεται. Η χρονολογία γέννησής του ορίζεται στα 1850 ενώ στους δημοσιογράφους της αιθιοπικής τηλεόρασης περιγράφει ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν τον προηγούμενο αιώνα.

Ακόμα και σήμερα οι αρχές της Αιθιοπίας δεν διαθέτουν πιστοποιητικά γέννησης για τους κατοίκους της χώρας οπότε είναι αδύνατο να βρεθεί πότε ακριβώς γεννήθηκε.

«Όταν η Ιταλία εισέβαλε Αιθιοπία [το 1895], είχα δύο συζύγους και ο γιος μου ήταν αρκετά μεγάλος για να βόσκει το κοπάδι βοοειδών» διηγείται ο κ. Ebba στο δημοσιογράφο στη μητρική του γλώσσα Ορόμο, στο σπίτι του κοντά στην πόλη Dodola.

Δείτε το βίντεο με το ρεπορτάζ





Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γραμμή καταγγελιών διαφθοράς


Με το σύνθημα «Ώρα να ξυπνήσουμε» και στόχο την κινητοποίηση πολιτών και ελεγκτικού μηχανισμού η Μη Κυβερνητική Οργάνωση (ΜΚΟ) «Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδας» δημιουργεί μια ανεξάρτητη γραμμή υποδοχής καταγγελιών του πολίτη για τη διαφθορά, με αριθμό κλήσης 10190.

«Οι πολίτες δηλώνουν πρόθυμοι να αντισταθούν στη διαφθορά και είναι διατεθειμένοι να αντιδράσουν. Στόχος μας είναι η κινητοποίησή τους μέσα από την ανάπτυξη στοχευμένων δράσεων, αλλά και η παροχή δικλείδων προστασίας των ατόμων που μπορούν να προβούν σε αποκαλύψεις για τη διαφθορά», παρατήρησε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο πρόεδρος της «Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάδας», Κώστας Μπακούρης.

Η γραμμή με τίτλο «Διαφάνεια τώρα!» είναι μια υπηρεσία υποδοχής καταγγελιών που αφορούν σε υποθέσεις διαφθοράς. Λειτουργεί με την υποστήριξη της ομάδας νομικών της Διεθνούς Διαφάνειας και τη βοήθεια εκπαιδευμένων εθελοντών. Οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στην υπηρεσία με σκοπό να αναφέρουν περιστατικά διαφθοράς και να λάβουν περαιτέρω βοήθεια και καθοδήγηση για το τι πρέπει να κάνουν, προκειμένου να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά η καταγγελία τους.


ΒΙΝΤΕΟ-Γραμμή καταγγελιών διαφθοράς

Σε περίπτωση που η καταγγελία έχει γίνει χωρίς αποτέλεσμα, τότε η «Διεθνής Διαφάνεια» κάνει γραπτή παρέμβαση στη δημόσια υπηρεσία που θα έπρεπε να εξετάσει το θέμα πιέζοντας για την κινητοποίηση του ελεγκτικού μηχανισμού. Εξάλλου, όπως εξήγησε ο νομικός σύμβουλος της Οργάνωσης, Βασίλης Σωτηρόπουλος, η Διεθνής Διαφάνεια Ελλάδος έχει ζητήσει από την κυβέρνηση τη δημιουργία αποτελεσματικού νομικού πλαισίου για την προστασία των ατόμων που καταγγέλλουν περιστατικά διαφθοράς (whistleblowers).

Η υπηρεσία παροχής ενημέρωσης και υποστήριξης σε θύματα διαφθοράς ξεκίνησε να λειτουργεί το 2003 στη Βοσνία Ερζεγοβίνη, τη Ρουμανία και την πΓΔΜ. Σήμερα λειτουργούν 90 αντίστοιχες υπηρεσίες σε όλο τον κόσμο, στις οποίες έχουν απευθυνθεί περισσότεροι από 140.000 πολίτες.

Η υπηρεσία υλοποιείται στην Ελλάδα με την οικονομική υποστήριξη του προγράμματος Πρόληψης και Καταπολέμησης του Εγκλήματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Η τηλεφωνική γραμμή 10190 λειτουργεί Δευτέρα και Παρασκευή 3-7 μμ και Τετάρτη 10 πμ- 2 μμ. Καταγγελίες γίνονται, επίσης, online μέσω της ιστοσελίδας http://www.transparency.gr/diafaneiatora

Για την πληροφόρηση και την ευαισθητοποίηση του κοινού θα υλοποιηθεί και καμπάνια ενημέρωσης. Στο πλαίσιο της καμπάνιας θα διοργανωθεί σειρά εκδηλώσεων, αρχής γενομένης από το ερχόμενο Σάββατο στην πλατεία Κοραή. Η εκδήλωση θα αρχίσει στις 12 το μεσημέρι με την μπάντα βραζιλιάνικων κρουστών «Quilombo». Θα ακολουθήσει στον ίδιο χώρο παράσταση stand up comedy από τον Σίλα Σεραφείμ. Στις πέντε το απόγευμα θα υλοποιηθεί ποδηλατική δράση υπέρ της διαφάνειας με τον Γιώργο Αμυρά, που θα ξεκινήσει από την πλατεία Κοραή και θα ολοκληρωθεί στην Ακαδημία Πλάτωνος.

Τέλος, στις έξι το απόγευμα ο street artist B. θα δημιουργήσει στην πρόσοψη κτιρίου στην οδό Ιάσονος 18 στο Μεταξουργείο μια συμβολική τοιχογραφία αποτυπώνοντας σε εικόνες μια ζωή με περισσότερη διαφάνεια.


Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έκανε πραγματικότητα την ευχή του


Ο ΠΑΟΚ πραγματοποίησε την ευχή του 13χρονου Αλέξανδρου στο πλαίσιο της στήριξής στην οργάνωση Make a Wish.

Όπως αναφέρει και το σχετικό δημοσίευμα της ιστοσελίδας της ΠΑΕ ΠΑΟΚ «η ευχή του Αλέξανδρου ήταν να αποκτήσει ένα iPad κι ο ΠΑΟΚ βοήθησε η πραγματοποιήσή της να γίνει ακόμα πιο όμορφη. Του έδωσε τη δυνατότητα να παραλάβει το δώρο του από το Make a Wish και ταυτόχρονα να παρακολουθήσει από κοντά ένα παιχνίδι της αγαπημένης του ομάδας από την σουίτα φιλοξενίας της ΠΑΕ».

Ο 13χρονος φίλος της ομάδας παρακολούθησε από κοντά την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά και στη συνέχεια γνώρισε από κοντά ποδοσφαιριστές της ομάδας.

Το Make-A-Wish πραγματοποιεί τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών με σοβαρές και απειλητικές ασθένειες, ενισχύοντας τον αγώνα τους για ζωή, με χαρά, ελπίδα και δύναμη.

«Μέσα από την διαδικασία μιας «Ευχής» δημιουργεί για το παιδί και την οικογένεια του αξέχαστες εμπειρίες, δυνατές αναμνήσεις, αναδεικνύει την μοναδικότητα του με ένα αποκλειστικό σκοπό και στόχο.. να γεμίσει δύναμη! Να πιστέψει στην ζωή! Να την ξανακερδίσει»… 





Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Άρχισαν προσφυγές για τη διαθεσιμότητα


Η πρώτη προσφυγή για την κατάργηση οργανικών θέσεων στο Δημόσιο και τη διαθεσιμότητα μονίμων υπαλλήλων, κατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας και είναι από τον Σύλλογο Υπαλλήλων του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ).

Ο Σύλλογος ζητάει να ακυρωθούν ως αντισυνταγματικές και παράνομες: 1) η από 26.8.2013 απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης, για την αξιολόγηση δομών και τη στελέχωση του ΕΟΤ και 2) η από 16.9.2013 απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, με την οποία καταργήθηκαν 98 θέσεις μόνιμου, με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, προσωπικού της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΤ.

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων του ΕΟΤ υποστηρίζει ότι οι επίμαχες δύο αποφάσεις παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας (άρθρα 4 και 25 του Συντάγματος), όπως επίσης παραβιάζουν το άρθρο 103 του Συντάγματος που προβλέπει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, καθώς και το άρθρο 43, το οποίο αναφέρει ότι η έκδοση υπουργικών αποφάσεων κλπ πρέπει να προβλέπεται από νόμο.

Ειδικότερα, αναφέρουν, οι επίμαχες δύο προσβαλλόμενες αποφάσεις παραβιάζουν τις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας, καθώς αφενός αποφασίστηκε η κατάργηση 98 μονίμων θέσεων μόνο, όμως, του προσωπικού των ειδικοτήτων διοικητικών γραμματέων και διοικητικού λογιστικού της κεντρικής υπηρεσίας του ΕΟΤ και όχι από άλλες περιφερειακές υπηρεσίες του Οργανισμού και αφετέρου δεν αναφέρεται και δεν αιτιολογείται πουθενά η αναγκαιότητα κατάργησης των θέσεων αυτών.

Επίσης, οι εργαζόμενοι στον ΕΟΤ υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με το άρθρο 103 του Συντάγματος δεν μπορεί να απολυθεί μόνιμος δημόσιος υπάλληλος εάν δεν υπάρξει προηγουμένως σχετική απόφαση του αρμοδίου υπηρεσιακού συμβουλίου.

Τέλος, σημειώνει ο Σύλλογος ότι η απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου μεταρρύθμισης είναι ανυπόστατη, καθώς δεν δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, με συνέπεια να είναι με τη σειρά της ανυπόστατη και η απόφαση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η έκδοση της οποία στηρίζεται στην πρώτη απόφαση του κυβερνητικού συμβουλίου.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι εκπαιδευτικοί της Καλαμάτας αντιδρούν για το απογευματινό ωράριο


Ένταση στο γραφείο του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας.

Την έντονη αντίδραση των εκπαιδευτικών συνάντησε η απόφαση του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Μεσσηνίας να λειτουργήσουν τα σχολεία που τελούν υπό κατάληψη σε άλλα διδακτήρια της πόλης τις απογευματινές ώρες.

Το πρωί σήμερα δημιουργήθηκε ένταση μεταξύ του διευθυντή δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης με καθηγητές της Α΄ΕΛΜΕ Μεσσηνίας στο γραφείο του, για την απόφαση αυτή, ενώ αργά το μεσημέρι, σημειώθηκαν διαπληκτισμοί έξω από σχολεία που έχουν οριστεί για απογευματινά μαθήματα των υπό κατάληψη 9 γενικών λυκείων και ΕΠΑΛ της πόλης.

Στο μουσικό σχολείο Καλαμάτας που έχει οριστεί να λειτουργήσουν τα ΕΠΑΛ, μετά την ένταση που προκλήθηκε, μαθητές και γονείς του μουσικού σχολείου προχώρησαν σε κατάληψη του σχολικού συγκροτήματος και δεν επέτρεψαν στους καθηγητές των ΕΠΑΛ να περάσουν και δεν ξεκίνησε η λειτουργία των απογευματινών μαθημάτων, ενώ στα υπόλοιπα διδακτήρια ξεκίνησαν με καθυστερήσεις τα μαθήματα, με μικρή όμως συμμετοχή μαθητών.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...