Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

«Ένεση» 1,6 δισ. δολάρια κατά θανατηφόρων ασθενειών

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Στόχος της Βρετανίας η καταπολέμησή τους.
Η κυβέρνηση της Βρετανίας ανακοίνωσε ότι σκοπεύει να διαθέσει 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια στο Παγκόσμιο Ταμείο για την Καταπολέμηση του AIDS, της φυματίωσης και της ελονοσίας, μέσα στα επόμενα τρία χρόνια, με την ελπίδα ότι οι τρεις θανατηφόρες ασθένειες θα καταπολεμηθούν.

Η υπουργός Διεθνούς Ανάπτυξης, Τζαστίν Γκρίνινγκ δήλωσε ότι η βρετανική κυβέρνηση θα συνεισφέρει 533,9 εκατομμύρια δολάρια ετησίως για την περίοδο 2014-2016. Από την πλευρά του το Παγκόσμιο Ταμείο είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι είναι απαραίτητο να συγκεντρωθούν 15 δισ. δολάρια μέσα στα επόμενα τρία χρόνια προκειμένου να καταφέρουν οι επιστήμονες να θέσουν υπό έλεγχο τις εν λόγω ασθένειες.

Η υπόσχεση της Βρετανίας αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη συνεισφορά από οποιαδήποτε κυβέρνηση έως τώρα. Οι ΗΠΑ έχουν υποβάλει αίτηση να συγκεντρωθούν 1,65 δισ. δολάρια από τον προϋπολογισμό του 2014 προκειμένου να διατεθούν στο Παγκόσμιο Ταμείο.

«Το AIDS, η φυματίωση και η ελονοσία αποτελούν μεγάλο κίνδυνο παρά το γεγονός πως μπορούν να προληφθούν και να θεραπευτούν», δήλωσε η Γκρίνινγκ μετά την ανακοίνωση της Βρετανικής κυβέρνησης. «Το Παγκόσμιο Ταμείο έχει ήδη βοηθήσει ώστε να σωθούν εκατομμύρια ζωές, ωστόσο θα πρέπει να διατηρήσουμε τη δυναμική εάν θέλουμε να νικήσουμε για τα καλά αυτές τις ασθένειες», είπε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.