Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Χατζηδάκης-τρόικα συζήτησαν για τις επαγγελματικές μισθώσεις

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Τη συμβιβαστική λύση του υπουργείου Ανάπτυξης για την προστασία των παλαιών επαγγελματικών μισθούς από εξώσεις και την τριετή προστασία επαγγελματικής στέγης για τις νέες μισθώσεις, θα εξετάσει η τρόικα και θα απαντήσει μέχρι το τέλος της εβδομάδας, αν και η θέση της είναι υπέρ της άμεσης και πλήρους απελευθέρωσης για το σύνολο των επαγγελματικών μισθώσεων.

Αυτό προέκυψε από την τρίωρη συνάντηση που είχε σήμερα η τρόικα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Κωστή Χατζηδάκη.

Τα μέλη της τρόικας υποστηρίζουν ότι η απελευθέρωση θα αναθερμάνει την αγορά, καθώς η εκτίμησή τους είναι ότι τα πολλά ξενοίκιαστα επαγγελματικά ακίνητα είναι αποτέλεσμα της αρνητικής διάθεσης των ιδιοκτητών να τα νοικιάσουν με τους περιορισμούς που προβλέπει ο νόμος. Το υπουργείο υπογράμμισε ότι η ύφεση είναι το βασικό πρόβλημα στην αγορά.

Σημειώνεται ότι το θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, με βάση το μνημόνιο, θα πρέπει να έχει ρυθμιστεί μέχρι το τέλος του μήνα, ενώ στέλεχος του υπουργείου σχολίασε μετά τη συνάντηση ότι σε περίπτωση αδιεξόδου, το θέμα θα μεταφερθεί στα κόμματα της κυβέρνησης προκειμένου να λάβουν απόφαση.

Άλλα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ότι ο ΟΟΣΑ δεν έχει ακόμη ολοκληρώσει τη μελέτη του για τα εμπόδια στη λειτουργία του ανταγωνισμού στην αγορά μας, τα οποία σύμφωνα με πληροφορίες υπερβαίνουν τα 300. Επίσης, επισημάνθηκε ότι μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν ληφθεί και οι αποφάσεις που αφορούν στις δημόσιες συμβάσεις και θα έχουν βρεθεί λύσεις από κοινού με το υπουργείο Περιβάλλοντος, σχετικά με την εξάλειψη της γραφειοκρατίας στις αδειοδοτήσεις, ενώ όπως είπε στέλεχος του υπουργείου δεν συζητήθηκε το θέμα των πλειστηριασμών.

Τέλος, σε ότι αφορά στην κατάταξη της χώρας μας στην ετήσια διεθνή έκθεση για την Ανταγωνιστικότητα, επισημάνθηκε ότι η χώρα αναμένεται να καταταγεί σε υψηλότερα επίπεδα, αλλά ότι η έλλειψη γρήγορων αποφάσεων από τα υπουργεία μας κατατάσσει και πάλι χαμηλότερα από εκεί που θα μπορούσαμε να είμαστε.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.