Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Το Έβερεστ στο Πλανητάριο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μία πολυβραβευμένη ταινία θόλου με τίτλο «Έβερεστ», η οποία έχει σπάσει κάθε ρεκόρ εισιτηρίων σε όσες χώρες έχει προβληθεί, θα κάνει πρεμιέρα την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου στο Ψηφιακό Πλανητάριο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η ταινία θα ενταχθεί στο κανονικό πρόγραμμα του Πλανηταρίου από την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου. Την ημέρα της πρεμιέρας θα πραγματοποιηθούν τρεις παραστάσεις στις 18:30, 20:15 και 21:30 με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Απαραίτητα θα είναι τα δελτία εισόδου, η διανομή των οποίων θα πραγματοποιηθεί από το Ταμείο του Πλανηταρίου από τις 17:30 της ίδιας ημέρας.

Οι ορειβάτες Παύλος Τσιαντός και Γιώργος Βουτυρόπουλος της πρώτης ελληνικής αποστολής, που κατάφερε να υψώσει την ελληνική σημαία στην κορυφή του Έβερεστ τον Μάιο του 2004, θα μεταφέρουν στο κοινό τις εντυπώσεις τους από τη συγκλονιστική εμπειρία τους.

Το «Έβερεστ» παρακολουθεί την δραματική και αληθινή ιστορία κατάκτησης της «στέγης του κόσμου», σε ύψος 8.848 μέτρων, λίγες μόνο ημέρες μετά την τραγωδία του 1996, όταν οκτώ ορειβάτες έχασαν τη ζωή τους στην ίδια προσπάθεια. Η ταινία είναι βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, καταγράφοντας τις αντίξοες συνθήκες που αντιμετωπίζουν οι ορειβάτες στην πορεία τους προς την κορυφή, καθώς και τις δυσκολίες και τις καταπονήσεις (σωματικές και ψυχικές), με τις οποίες έρχονται αντιμέτωποι.

Η ταινία έχει αποσπάσει πολλά βραβεία και διακρίσεις έχοντας πετύχει τις μεγαλύτερες πωλήσεις εισιτηρίων όλων των εποχών στις ταινίες ΙΜΑΧ. Η παραγωγή την υπογραφή της εταιρείας McGillivray Freeman Films, ενώ την μουσική της υπογράφει το διάσημο πρώην «σκαθάρι» Τζορτζ Χάρισον.

Τη σκηνοθεσία της μεταγλώττισης στα ελληνικά έκανε η Μαρία Ζερβού, ενώ με τις φωνές τους «ντύνουν» την ταινία οι ηθοποιοί Στέλιος Μάινας, Θανάσης Κουρλαμπάς, Χρήστος Θάνος, Τζίνη Παπαδοπούλου και Γιάννης Στεφόπουλος.


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.