Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Οι γονείς αποφάσισαν... αποχή

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Οι γονείς των μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Γραμβούσας αποφάσισαν να απέχουν τα παιδιά τους από τα μαθήματα, διαμαρτυρόμενοι για την φετινή υποβάθμιση και την κατάργηση του σχολείου από το επόμενο σχολικό έτος.

Σε δημόσια επιστολή του, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Γραμβούσας αναφέρει τα εξής:

"Μετά την απόφαση του ΠΥΣΠΕ Χανίων για τον λειτουργικό υποβιβασμό του σχολείου σε 3/θέσιο και την προφορική σας διαβεβαίωση ότι το σχολείο μας ως την επόμενη σχολική χρονιά θα κλείσει και θα μεταφερθεί στο 6/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Πλατάνου, σας ενημερώνουμε ότι θα προβούμε από την Τρίτη 24 Σεπτεμβρίου σε αποχή των μαθητών από τα μαθήματά τους.

Σας επισημαίνουμε ότι στο Σχολείο την επόμενη σχολική χρονιά ο αριθμός των μαθητών θα αυξηθεί. (42 μαθητές)

Επίσης θα πρέπει να λάβετε υπ’ όψιν το γεγονός ότι το σχολείο βρίσκεται σε μια αγροτική περιοχή με μικρή τουριστική ανάπτυξη, όλοι οι γονείς εργάζονται, στο σχολείο φοιτούν έξι αλλοδαποί μαθητές , οι τρεις από αυτούς στην Α΄ τάξη.

Την περυσινή σχολική χρονιά αναστείλατε την λειτουργία του Ολοήμερου που τόσο έχουμε ανάγκη και φέτος προχωρήσατε στον λειτουργικό υποβιβασμό. Το σχολείο χρειάζεται ενίσχυση και όχι αναστολές – υποβιβασμούς και στο τέλος κλείσιμο.

Η αποχή των μαθητών θα γίνει μέχρι την αλλαγή της απόφασης του ΠΥΣΠΕ και την τοποθέτησης τέταρτου εκπαιδευτικού. Σε διαφορετική περίπτωση θα προβούμε σε περαιτέρω πιο δυναμικές ενέργειες σύσσωμοι οι φορείς του Δ.Δ. Γραμβούσας."


Πηγή: http://www.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.