Τετάρτη 25 Σεπτεμβρίου 2013

Η Γενιά Υ η νεότερη γενιά που υπάρχει σήμερα στον εργασιακό χώρο

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έρευνα γύρω από τις κυρίαρχες τάσεις στην επιλογή εταιρίας-εργοδότη.

Η Γενιά Υ είναι η νεότερη γενιά που υπάρχει σήμερα στον εργασιακό χώρο και την απαρτίζουν όσοι έχουν γεννηθεί μετά το 1980 και μέχρι το 2000.

Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτει πρόσφατη έρευνα από το kariera.gr και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, που έχει σαν στόχο, με επιστημονικά δεδομένα και γνώση, να διερευνήσει τις κυρίαρχες τάσεις στην επιλογή εταιρίας/εργοδότη και στο σχεδιασμό καριέρας μεταξύ των νέων ατόμων.

Σε ένα δείγμα νέων φοιτητών και αποφοίτων ΑΕΙ/ΑΤΕΙ απ’ όλη την Ελλάδα, η έρευνα αναλύει τις στάσεις που έχουν οι νέοι στην Ελλάδα ως προς την καριέρα τους και τί είναι σημαντικό γι’ αυτούς όταν σχεδιάζουν και προγραμματίζουν την εργασιακή τους ζωή.

• Πάνω από 70% των νέων θεωρεί ότι η Εταιρική Εικόνα είναι σημαντικός παράγοντας στην επιλογή εργοδότη.
• Πάνω από το 40% των νέων αξιολογούν το Ήθος και την Εσωτερική Εκπαίδευση σαν εξαιρετικά σημαντικούς παράγοντες.
• Κατά 91% η ικανοποιητική αμοιβή, κατά 84% η εργασιακή ασφάλεια και κατά 83% η Ισορροπία προσωπικής- επαγγελματικής ζωής είναι τα πιο σημαντικά χαρακτηριστικά εργασίας για τη Γενιά Υ
• Οι Αμοιβές (84%), οι ευκαιρίες Προσωπικής και Επαγγελματικής Ανάπτυξης (81%) και οι Προκλήσεις στην εργασία (79%) είναι οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες για την επιλογή εταιρίας/εργοδότη.
• Το 62% των νέων της Γενιάς Υ στην Ελλάδα ιδανικά επιθυμεί να απασχοληθεί σε μεγάλου μεγέθους (<200 br="">
Η γενιά Υ έρχεται τεχνολογικά καταρτισμένη και εξοικειωμένη σε κοινωνικά δίκτυα για να αλλάξει τη σχέση εργοδότη-εργαζόμενου αναζητώντας ηθικές αξίες στην εργασία, work-life balance, δίνοντας έμφαση στην ομαδική δουλειά, τη συνεργασία, την εταιρική κοινωνική ευθύνη και την επικοινωνία εντός και εκτός του οργανισμού.

Την έρευνα «Καριέρα και Γενιά Υ», σχεδίασε και υλοποίησε το kariera.gr, μέλος του ομίλου CareerBuilder, στο πλαίσιο δράσεων έρευνας σχετικά με την απασχόληση, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.