Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Τα ερωτικά φετίχ των διάσημων


Όταν οι φαντασιώσεις «ξεγλιστρούν» από την κρεβατοκάμαρα.

Αγάπα τον πλησίον σου με τα ελαττώματά του, με τις παραξενιές του και τις… φαντασιώσεις του-ή φετίχ αν προτιμάτε. Είναι κοινώς αποδεκτό ότι ό,τι συμβαίνει εντός του χώρου της κρεβατοκάμαρας, μένει καλά κλειδωμένο εκεί, πίσω από τις κλειστές πόρτες και, εκτός και αν δεν τελείται κάποια αξιόποινη πράξη, τα όσα διαδραματίζονται ανάμεσα σε δυο ή και περισσότερους εραστές αποτελεί ένα γαργαλιστικό μυστικό.

Για τους περισσότερους, το να βγαίνουν στο φως οι kinky επιθυμίες τους, είναι μάλλον ντροπιαστικό. Όχι όμως και για ορισμένα διάσημα άτομα τα οποία, είτε από απροσεξία είτε για κάποιο απώτερο σκοπό, αποκαλύπτουν πράγματα για την προσωπική τους ζωή που ίσως δεν θα έπρεπε να το κάνουν. Γιατί όχι εξάλλου; Στην εποχή των social media και της ελευθεριότητας, ο σελέμπριτι αναζητά διαρκώς νέους τρόπους να διατηρείται στην επικαιρότητα. Πολλοί από τους αστέρες, έχουν «αγκαλιάσει» την σεξουαλική τους απελευθέρωση και δε διστάζουν να τη μοιραστούν με το διψασμένο για «ροζ» ιστορίες κοινό. Όπως οι παρακάτω:

Κριστίνα Αγκιλέρα



Είναι μια ντίβα, αλλά όταν τα φώτα της σκηνής σβήνουν και ανάβουν αυτά της κρεβατοκάμαρας, μεταμορφώνεται σε άτακτη νοσοκόμα. Η 34χρονη σταρ με την αξεπέραστη φωνή, αποκάλυψε πριν χρόνια, όταν μοιραζόταν την ίδια στέγη με τον τότε σύζυγό της, Jordan Bratman, ότι της αρέσει να «νοστιμεύει» λίγο την ερωτική της ζωή. Η αμερικανίδα τραγουδίστρια, δε δίστασε να ρίξει φως στα «βρώμικα» μυστικά της, λέγοντας σε συνέντευξή της στην εφημερίδα The Sun: «Ο Jordan έχει μια στολή γιατρού που συνοδεύει με μια αντίστοιχη τσάντα γιατρού, γεμάτη με ‘παιχνίδια’… και εγώ φυσικά, φοράω τη στολή μιας άτακτης νοσοκόμας».

Κουέντιν Ταραντίνο



Αν και δεν το έχει παραδεχτεί ποτέ δημοσίως, το φετίχ του πάντα ανατρεπτικού σκηνοθέτη, είναι διάχυτο στις ταινίες του. Η πλειονότητα των ταινιών του έχουν άπειρες σκηνές όπου ο σκηνοθετικός φακός ζουμάρει στα γυναικεία πόδια των πρωταγωνιστριών (θυμηθείτε την Σάλμα Χάγιεκ στο «From Dusk Till Dawn»)… Πάνω σε αυτό το θέμα, το πόρταλ Gawker.com, δημοσίευσε ένα e-mail από μια γυναίκα η οποία ισχυριζόταν ότι πέρασε μια βραδιά πάθους με τον σκηνοθέτη. Όπως ανέφερε, ο δημιουργός του Pulp Fiction πέρασε αρκετή ώρα στα κάτω άκρα της… Επιπλέον, κατά τη διάρκεια πρόποσης προς τιμήν του, η μούσα του Ούμα Θέρμαν προκάλεσε τον Ταραντίνο να πιεί σαμπάνια από το γοβάκι της, κάτι που έκανε με μεγάλη ευχαρίστηση.



Σκάρλετ Γιόχανσον



Πρόσφατα έγινε μανούλα, κούρεψε τα μαλλιά της και σχημάτισε γυναικείο γκρουπ. Αν συγκρίναμε την καριέρα της 30χρονης μούσας του Γούντι Άλεν με κάποιο αυτοκίνητο, αυτό θα ήταν σίγουρα Πόρσε ή τέλος πάντων κάποιο αστραφτερό και γρήγορο. Πάντως, η ταλαντούχα σταρ, δεν έχει κάποια ιδιαίτερη προτίμηση στη μάρκα του αυτοκινήτου, όσον αφορά το φετίχ που έχει –όχι με αυτά, αλλά μέσα σε αυτά! Η Γιόχανσον, περιέγραψε πριν χρόνια σε συνέντευξή της στο Playboy, τη φαντασίωση της: «Πιστεύω ότι το να κάνεις σεξ μέσα σε αυτοκίνητο είναι αρκετά σέξι. Αν θέλω να κάνω κάτι τρελό και kinky, αυτό θα ήταν στο πίσω κάθισμα…».

Cam’ron



Ο 39χρονος ράπερ ίσως δεν είναι ευρέως γνωστός, αλλά σήμερα δεν θα ασχοληθούμε με τη μουσική του καριέρα-όπως θα επιθυμούσε-, αλλά με το τι κάνει στη «σκηνή» του κρεβατιού του. Όπως φαίνεται, ο μουσικός δε «μασάει» τα λόγια του όταν μιλάει για την σεξουαλική του ζωή και ξεκαθαρίζει «ποιος είναι το αφεντικό» στην κρεβατοκάμαρα. Ο μουσικός, παραδέχτηκε ότι αρέσκεται να… ταπεινώνει τις ερωτικές του παρτενέρ. Όπως χαρακτηριστικά είπε σε συνέντευξή του, όταν προσκαλεί γυναίκες στο δωμάτιό του, τους βάζει να κάνουν πρώτα μια σειρά από διάφορα «καψόνια». Είτε τους ζητά να κάνουν άλματα, είτε να σταθούν με τα χέρια τους ή να κυλιστούν στα πατώματα… κ.ο.κ.

Εύα Λονγκόρια



Μικρή στο μάτι, αλλά όχι στο κρεβάτι! Η μικροσκοπική Λατίνα, θεωρείται μια από τις πιο σέξι ηθοποιούς του Χόλιγουντ και μια διόλου Νοικοκυρά σε απόγνωση, μιας και μιλά ανοιχτά για την σεξουαλική της ζωή. Σε συνεντεύξεις της, λέει ορθά κοφτά, πως είναι εκείνη που δείχνει στους άντρες τον τρόπο για να την ευχαριστήσουν στο κρεβάτι. Ποιος είναι αυτός; της αρέσει να τη δένουν με μεταξωτά μαντίλια. «Υπάρχει κάτι πολύ έντονα σεξουαλικό με το είσαι υποτακτική», είπε στον τυχερό δημοσιογράφο, το κασετοφωνάκι του οποίου κατέγραψε την εν λόγω φράση.

Αντζελίνα Τζολί



Όπως δε θα μπορούσε να λείπει ο… Μάρτης από τη σαρακοστή, έτσι δεν θα μπορούσε να απουσιάζει και η μεγαλειότητά της από αυτή τη λίστα! Τι κι αν είναι πρέσβειρα καλή θελήσεων στα Ηνωμένα Έθνη και μητέρα 6 παιδιών: είναι πάνω από όλα, μια γυναίκα με έντονα πάθη. Μετά το γάμο της με έναν από τους πιο σέξι άντρες του κόσμου, τον Μπραντ Πιτ, η Τζολί επαναπροσδιόρισε τη σεξουαλικότητά της. Αφού τον παντρεύτηκε, δήλωσε: «δεν υπάρχει πλέον χώρος για αυτό (αμφισεξουαλικότητα) ή για σαδομαζοχισμό στη ζωή μου», είχε πει σε συνέντευξή της. Επιπλέον, δεν προκαλεί εντύπωση πως κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης, της αρέσει να «παίζει» και με μαχαίρια…

Νικ Λάσεϊ



Για όσους αναγνωρίζετε την κυρία, άλλα όχι τον κύριο δίπλα της, μάθετε πως είναι ο πρώην σύζυγος της, ο πρώην σύντροφος της Τζέσικα Σίμπσον. Ο 41χρονος ηθοποιός, τραγουδιστής, παραγωγός κ.ο.κ, είχε παραδεχτεί όταν ήταν ακόμα ο «κύριος της κυρίας», ότι απολαμβάνει να φορά τα ρούχα της καλής του-ακόμα και τα γοβάκια της-, και να περιφέρεται εντός του σπιτιού. Με δικά του λόγια, είχε περιγράψει το «βίτσιο» του ως εξής: «Μια κάπως kinky κατάσταση που μας αρέσει…».

Το λεξικό περιγράφει αυτή την τάση, ως παρενδυσία: «σεξουαλική παρέκκλιση ενός άντρα ο οποίος ντύνεται με γυναικεία ενδύματα με σκοπό τη σεξουαλική διέγερση».

Ρόμπερτ Πάτινσον



Ότι κάνει κανείς στο κρεβάτι του, μένει εκεί. Επτασφράγιστο μυστικό. Αν είσαι όμως διάσημος, τότε μερικά μυστικά της κρεβατοκάμαρας μπορεί να ξεγλιστρούν… Ο 29χρονος ηθοποιός, που απέκτησε τεράστια φήμη όταν κέρδισε το ρόλο του Edward Cullen στην ταινία «Λυκόφως», του άρεσε να… περνάει με τη γλώσσα του την επιφάνεια της μασχάλης της Κρίστερν Στιούαρτ. Σύμφωνα με εκείνη τουλάχιστον. Πάτινσον και Στιούαρτ, οι δυο πρωταγωνιστές του «Λυκόφως», διατηρούσαν κατά το παρελθόν ερωτικό δεσμό ενώ είχε εξομολογηθεί την ιδιαίτερη αυτή συνήθεια του συντρόφου της, σε συνέντευξή της στη Vogue.

Ρίκι Μάρτιν



Μη κρίνεις για να μην κριθείς. Ο λαοφιλής, λατίνος ποπ σταρ με τα αρκετά εύπεπτα χιτάκια, ανοίχτηκε αρκετά, θα λέγαμε, στο περιοδικό Blender όταν είπε ότι του αρέσουν τα Golden Showers. Για εκείνους που αγνοούν τα παραπάνω… ντους, είναι όταν ένα άτομο ουρεί πάνω σε άλλον με σκοπό τη σεξουαλική απόλαυση. «Μου αρέσει να κάνω Golden Shower-το έχω κάνει στο παρελθόν κατά τη διάρκεια ενός ντους. Είναι τόσο σέξι, ξέρεις, η θερμοκρασία του σώματός σου και η θερμοκρασία του νερού... είναι κάτι διαφορετικό».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Οι τελευταίες ώρες του Άρη Βελουχιώτη


Οι δραματικές στιγμές που οδήγησαν τον αρχικαπετάνιο του ΕΛΑΣ στην αυτοκτονία.

Για την ζωή και την δράση του Άρη Βελουχιώτη, του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ, έχουν γραφτεί πολλά. Ο άνθρωπος που πίστεψε και δημιούργησε το αντάρτικο ακόμα και ενάντια στο ίδιο του το Κόμμα είναι ακόμα και σήμερα ένα πρόσωπο που διχάζει μεγάλα τμήμα της Ελληνικής κοινωνίας.

Έχει πιστούς οπαδούς αλλά και ορκισμένους εχθρούς. Αυτό, συνήθως, είναι κάτι σαν… φυσική προέκταση της πολιτικής ιδεολογίας που χαρακτηρίζει τον καθένα και δείγμα πως η αντίσταση και ο εμφύλιος έχουν αφήσει βαθιά χαραγματιά στο DNA του τόπου.



Όσο γνωστή και αν είναι η ζωή του Θανάση Κλάρα (όπως ήταν το πραγματικό του όνομα), ωστόσο, τόσο άγνωστες παραμένουν ακόμα και σήμερα οι τελευταίες του στιγμές. Ένα πέπλο μυστηρίου καλύπτει όλα αυτά που έγιναν λίγο πριν δώσει ο ίδιος τέλος στη ζωή του. Οι καταγραφές είναι λίγες και οι αστικοί μύθοι περισσότεροι. Η αλήθεια και το ψέμα ή η υπερβολή σχεδόν συνυπάρχουν και τα όρια τους είναι δυσδιάκριτα.

Η αποκήρυξη του Άρη και το ανελέητο κυνηγητό 



Η τελευταία πράξη του δράματος παίχτηκε πριν από ακριβώς 70 χρόνια. Στις 15 Ιουνίου του 1945, στη χαράδρα του Φάγγου στον Αχελώο ποταμό. Εκεί όπου οι δυνάμεις που ανήκαν στον πρώην ΕΔΕΣ και του Στρατού περικύκλωσαν τον Βελουχιώτη και τους συντρόφους του. Ακόμα και πρώην σύντροφοί του τον κυνηγούσαν εκείνη την εποχή.

Πριν φτάσουμε, όμως, σε εκείνο το σημείο έχουν προηγηθεί δυο σημαντικά ιστορικά γεγονότα που επί της ουσίας επίσπευσαν το τέλος.



Το πρώτο έχει να κάνει με το ίδιο το κόμμα που αγάπησε ο Βελουχιώτης. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας. Είναι γνωστό πως την περίοδο πριν την αυτοκτονία ο Βελουχιώτης βρέθηκε σε βαθιά ρήξη με το ΚΚΕ. Διαφώνησε ανοιχτά με την Συμφωνία της Βάρκιζας (την κατήγγειλε ως προδοτική που στην ουσία αποδεχόταν την αγγλική κατοχή) και ανέβηκε και πάλι στα βουνά, τα οποία επί της ουσίας ουδέποτε εγκατέλειψε.

Το να διαφωνεί κάποιος εκείνη την εποχή με το Κόμμα και μάλιστα ανοιχτά ισοδυναμούσε με πολιτικό θάνατο. Στις 12 Ιουνίου του 1945 ο «Ριζοσπάστης» δημοσιεύει την αποκήρυξη του Βελουχιώτη. Την απόφαση υπογράφει ο τότε ΓΓ του Κόμματος Νίκος Ζαχαριάδης που χαρακτηρίζει την στάση του Άρη ύποπτη και τυχοδιωκτική ενώ θυμίζει πως επί δικτατορίας Μεταξά ο Βελουχιώτης ήταν «δηλωσίας». Παραμένει άγνωστο αν μέσα σε αυτές τις τρείς μέρες που μεσολαβούν μέχρι το θάνατο του Βελουχιώτη ο αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ πρόλαβε να μάθει την αποκήρυξη του. Ακόμα και αν δεν πρόλαβε, όμως, είναι σίγουρο πως την… ένιωσε στο πετσί του.



Το δεύτερο γεγονός συνδέεται άρρηκτα με το πρώτο. Οι δυνάμεις του Στρατού και του πρώην ΕΔΕΣ βρίσκονται συνέχεια στα ίχνη του Βελουχιώτη. Δεν μπορούν, ωστόσο, να τον περιορίσουν. Μετά από εκείνο το «ούτε ψωμί, ούτε νερό στον Μιζέρια (το παρατσούκλι του Άρη)», όμως, η ευκαιρία που δινόταν για την φυσική εξόντωση του ήταν ορθάνοιχτος και οι αντίπαλες δυνάμεις δεν την άφησαν να πάει χαμένη καθώς από εκείνο το σημείο και έπειτα ρίχνουν όλα τα όπλα που διαθέτουν στην καταδίωξη του Θανάση Κλάρα.

Η μοιραία περικύκλωση στη χαράδρα του Φάγγου

Αποκομμένος απ’ όλους και απ’ όλα ο Άρης Βελουχιώτης μαζί με λιγοστούς συντρόφους του δίνει την ύστατη μάχη προκειμένου να ξεφύγει από τους διώκτες του. Μαζί με τους αντάρτες του ο Βελουχιώτης μεταβαίνει στο Ανθηρό όπου ανταλλάσσει ομήρους με όπλα και πυρομαχικά. Δύο ή τρείς μέρες πριν το τέλος, ο Άρης βρίσκεται στο χωριό Λιάσκοβο όπου δίνει την τελευταία σκληρή μάχη στο τέλος της οποίας υποχωρεί προς το Μαυροβούνι.

Την Τετάρτη 14 Ιουνίου Βελουχιώτης και οι σύντροφοί του κατευθύνεται στο Κοθώνι, από όπου και αποφασίζει να επιχειρήσει τη μεγάλη έξοδο και μέσω του Χοιρόλακκου προσπαθεί να περάσει τον Αχελώο. Αφού πέσει το σκοτάδι ξεκινούν για τη Μεσούντα.



Την Πέμπτη 15 Ιουνίου ο Βελουχιώτης έχει καταλάβει πλέον πως το τέλος έφτασε. Αδιαφορεί στις παραινέσεις να περάσουν πάλι το ποτάμι προς τη Ρούμελη. Σύμφωνα με μαρτυρίες συντρόφων του έδειχνε να μην τον ενδιαφέρει τίποτα πλέον. Δίνει εντολή στους άνδρες του να φύγουν προς το ποτάμι. Εκείνος παραμένει εγκλωβισμένος στη χαράδρα του Φάγγου μαζί με ελάχιστους που αρνούνται να τον εγκαταλείψουν.

Δεν θα υπάρξει άλλη μάχη. Ο Άρης όπως άλλωστε είχε προβλέψει και είχε πει στους συντρόφους του δεν πρόκειται να πιαστεί ζωντανός.

Η συνάντηση με τον θάνατο και τα τελευταία του λόγια

Οι θεωρίες σχετικά με τις τελευταίες δραματικές στιγμές του αρχικαπετάνιου του ΕΛΑΣ είναι δυο. Η μία (που πιθανότατα δεν ισχύει, κιόλας) αναφέρει πως ο Βελουχιώτης (που νωρίτερα είχε χτυπήσει άσχημα στην σπονδυλική στήλη από πέσιμο στα βράχια) αφού έδιωξε τους πάντες από δίπλα του, αυτοκτόνησε τραβώντας την περόνη από μια χειροβομβίδα που είχε μαζί του.



Η δεύτερη και πιθανότερη εκδοχή ως προς το τέλος του Άρη είναι πως αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι και συγκεκριμένα στην δεξιά πλευρά. Υπάρχει, μάλιστα, και η μαρτυρία του Βαγγέλη Γκονέζου, που ήταν μαζί με τον Βελουχιώτη και ο οποίος προκειμένου να σωθεί κρύφτηκε σε ένα βράχο ενώ στη συνέχεια κατέφυγε στους Μελισσουργούς της Άρτας, πέρασε στη Γιουγκοσλαβία κι από εκεί στη Σοβιετική Ένωση.



Ο Γκονέζος αναφέρει: «Η ώρα ήταν 9 μ.μ. Από την απέναντι μεριά του Μυροφύλλου, ένα εχθρικό πυροβόλο χτυπούσε κατ' άξονα τη ρεματιά. Μπροστά μας σκοτώνεται ο Κόζιακας και πιο κάτω τραυματίζεται ο Λέων (ψευδώνυμο του Γιάννη Νικολόπουλου), στο δεξιό μέρος του μετώπου πάνω από το μάτι και γυρίζει πίσω γεμάτος αίματα. Για μία στιγμή ακούω τον Αρη να λέει "Έζησα 40 χρόνια, έζησα και καλά και άσχημα. Κοιτάξτε εσείς τι θα κάνετε τώρα, γεια σας" Βγάζει το πιστόλι του και αυτοκτονεί. Δεν μπόρεσα να καταλάβω τη σκέψη του ούτε και να αντιδράσω».



Αμέσως, μόλις, ο Τζαβέλας, ο πιστός σύντροφός του Βελουχιώτη μαθαίνει για την αυτοκτονία, σπεύδει εκεί που βρισκόταν ο νεκρός πλέον αρχικαπετάνιος του ΕΛΑΣ, σκίζει τις φωτογραφίες που είχε ο αρχηγός πάνω του, σπάει το ρολόι του και το πιστόλι του, τον «Ελβετό», και όταν απομακρύνθηκαν οι υπόλοιποι αγκάλιασε το άψυχο σώμα του και τράβηξε την περόνη μιας χειροβομβίδας «Μιλς».

Το κεφάλι λάφυρο και ο φανοστάτης στη πλατεία των Τρικάλων

Την επόμενη ημέρα, στις 16 Ιουνίου, οι διώκτες του μαθαίνουν πως ο Άρης Βελουχιώτης είναι νεκρός. Ανάμεσα στους διώκτες του ήταν και ο Ζαχαρίας Π. ο οποίος άφησε γραπτή μαρτυρία από την καταδίωξη και εξηγεί πώς σκοτώθηκαν ο Κόζιακας (Κώστας Αργύρης), ο Νικήτας (Θωμάς Αρχιμανδρίτης) και πώς πέθανε τελικά ο Άρης Βελουχιώτης και ο Τζαβέλας. Η εν λόγω μαρτυρία προέρχεται από το αρχείο του Ιάσονα Χανδρινού.



Όπως αφηγείται ο Ζαχαρίας Π.: «Με το πέρασμα του ποταμού, τους πήραμε είδηση και ειδοποίησα τον Βόιδαρο στην Αγία Παρασκευή (ο Βόιδαρος ήταν οπλαρχηγός της ΕΔΕΣ στην Κατοχή και επικεφαλής ένοπλης ομάδας αντικομουνιστών). Ο Άρης μετακινήθηκε την άλλη μέρα σε μία σπηλιά στη δύσβατη πλαγιά του βουνού, όπου λημέριασε και προσπάθησε να έρθει σε επαφή με τον Τζουμάνη (τοπικό στέλεχος του ΕΑΜ και οδηγός των μαυροσκούφηδων).

Και πάλι ειδοποίησα τον Βόιδαρο για τις κινήσεις του Άρη και την ίδια μέρα ανέβηκα στο Μυρόφυλλο. Συναντήθηκα με τον Μόκα και τον ανθυπολοχαγό της Εθνοφυλακής Μουρελάτο. Το απόγευμα οι ένοπλες ομάδες του Μόκα και της Εθνοφυλακής κινήθηκαν από Μυρόφυλλο και πήραν θέσεις κατά μήκος του ποταμού. Από την άλλη πλευρά, ο Κώστας Βόιδαρος, ο Γιώργος Ζαγκαβιέρος και ο Κώστας Ζαφείρης (αντάρτες του ΕΔΕΣ που συμμετείχαν στην ανατίναξη της γέφυρας του Γοργοποτάμου το 1942) προχώρησαν στην κακοτράχαλη πλαγιά για την εξουδετέρωση του Άρη. Ο κλοιός από λεπτό σε λεπτό γινόταν πιο ασφυκτικός. Η μάχη κράτησε ως το σούρουπο. Η διαφυγή του Άρη ήταν πλέον αδύνατη.

Ο Βόιδαρος, εκτιμώντας την κατάσταση, έστειλε συνδέσμους στον ταγματάρχη Τζινιέρη στο Τετράκωμο για να προωθήσει δυνάμεις μέσα στη νύχτα από τη βόρεια πλευρά του Αχελώου για να κλειστεί και η τελευταία πιθανή δίοδος διαφυγής. Ήταν νύχτα που έφυγα από το τμήμα του Βόδιαρου για τη Μεσούντα. Προχωρώντας πιο πέρα είδα ένα φως σε μία καλύβα στο δάσος. Την ώρα που πλησίασα μπήκε μέσα ένας γεροδεμένος άνδρας με άσπρη γενειάδα. Προτού να πει κουβέντα πρότεινα το όπλο και φώναξα "ψηλά τα χέρια". Εκείνος φώναξε "μη με σκοτώσετε είμαι ο Δράκος και μπορώ να σας φανώ χρήσιμος". Ήταν ο Σωτήρης Δράκος, ένα από τα πρωτοπαλίκαρα του Άρη που μόλις έπεσαν οι πρώτοι πυροβολισμοί πέταξε το όπλο του και έφυγε.

Τον έδεσα πισθάγκωνα και τον οδήγησα στον Βόιδαρο. Εκεί ομολόγησε τη μεγάλη ταλαιπωρία τους και ότι ο Άρης με τους συντρόφους του αυτοκτόνησε πιο κάτω από το κρησφύγετο στην απότομη πλαγιά. Πέρασε εκείνη η νύχτα και πολύ πρωί με οδηγό τον Δράκο φτάσαμε στο λημέρι όπου λίγο πιο κάτω βρίσκονταν τρία πτώματα γενειοφόρων. Ο Δράκος έδειξε ένα και είπε: "Αυτό το σκυλί είναι ο Άρης". Ο διπλανός του ήταν ο Τζαβέλας και ο τρίτος ο Νικήτας. Έδωσα το μαχαίρι στο Δράκο και έκοψε τα κεφάλια του Άρη και του Τζαβέλα, τα τοποθέτησε στην περισκελίδα του και τραβήξαμε για τη Μεσούντα. Στην πλατεία στο καφενείο του Θάνου, τοποθετήθηκαν τα κεφάλια σε κοινή θέα».

Τα κεφάλια των δυο αγωνιστών, αφού πρώτα είχαν παστωθεί με ρίγανη και αλάτι προκειμένου να μη μυρίσουν, περιφέρθηκαν ως λάφυρα σε διάφορα χωριά για να καταλήξουν στην πλατεία Ρήγα Φεραίου στα Τρίκαλα όπου έμειναν κρεμασμένα σε φανοστάτη για τουλάχιστον δυο ημέρες. Σύμφωνα με μαρτυρίες της εποχής ακολούθησε μεγάλη γιορτή με νταούλια και χορούς.



Άγνωστο -παρά τις πολλές θεωρίες που κατά καιρούς έχουν ακουστεί- παραμένει και το τι απέγιναν τα κεφάλια όπως και τα σώματα των δυο ανταρτών. Το πιθανότερο σενάριο είναι πως τα κεφάλια θάφτηκαν σε άγνωστο μέρος αφού πρώτα επιθεωρήθηκαν από τον Ζέρβα ο οποίος έσπευσε γι’ αυτό το λόγο στα Τρίκαλα ενώ τα σώματα (από τα οποία είχαν κόψει χέρια και πόδια) αφέθηκαν στο σημείο της αυτοκτονίας.



Τέλος, πολλές φορές έχει διαψευστεί και μάλιστα κατηγορηματικά ο ισχυρισμός πως τα κεφάλια μεταφέρθηκαν στην Αθήνα για να καταλήξουν στο (κλειστό για το ευρύ κοινό) Εγκληματολογικό Μουσείο που βρίσκεται στην Ιατρική Σχολή στο Γουδί, όπου υποτίθεται πως είναι τοποθετημένα δίπλα σε εκείνα των λήσταρχων Γιαγκούλα, Μπαμπάνη, Τζαμήτρα κ.ά.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αποδράσεις σε μαγευτικές παραλίες χωρίς πλοίο


Η ενδοχώρα σας καλεί για τις καλοκαιρινές σας διακοπές - Δείτε το φωτορεπορτάζ.

Χαλκιδική, Πήλιο, Εύβοια, Μεσσηνία… Λίγοι μόνο από τους παραθαλάσσιους προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τα νησιά του Αιγαίου και του Ιονίου. Αν, για διάφορους λόγους, η διάθεσή σας φέτος το καλοκαίρι δεν «σηκώνει» διακοπές με πλοίο, η ενδοχώρα προσφέρει αμέτρητες επιλογές για τα καλοκαιρινά σας μπάνια.

Επιλογές που κάτοικοι των μεγάλων αστικών κέντρων μπορούν κάλλιστα να εκμεταλλευτούν ακόμη και για ολιγοήμερες αποδράσεις μέσα στο καλοκαίρι. Η ηπειρωτική Ελλάδα διαθέτει τις δικές της παραλίες που εντυπωσιάζουν, προσβάσιμες σε λίγες ώρες χωρίς να χρειαστεί να μπείτε σε πλοίο.
Μυλοπόταμος, Πήλιο

 

 



Βουνό και θάλασσα σε ένα! Το πανέμορφο Πήλιο αποτελεί μια εξαιρετική επιλογή, σε απόσταση τεσσάρων περίπου ωρών από την Αθήνα. Εντυπωσιακές παραλίες με διάφανα νερά, «κρυμμένες» στο πράσινο. Από τις πιο γνωστές παραλίες του Πηλίου είναι ο γραφικός και επιβλητικός Μυλοπόταμος, τον οποίο χωρίζει στα δύο μία συστάδα βράχων.
Πλάκα, Πήλιο

 





Πεντακάθαρα νερά, ψιλό πετραδάκι έξω και κάποιες πέτρες διάσπαρτες μέσα, η εντυπωσιακή παραλία Πλάκα, βρίσκεται ανάμεσα στις παραλίες των Αγίων Σαράντα και του Αγίου Ιωάννη.

Φοινικούντα, Μεσσηνία

 

 



Η Φοινικούντα, ένα μικρό ψαροχώρι που μετετράπηκε σε ένα από τα σημαντικότερα τουριστικά θέρετρα της Μεσσηνίας. Το όμορφο και ήσυχο παραθαλάσσιο χωριό περιβάλλεται από μεγάλες αμμουδερές παραλίες, κερδίζοντας διαρκώς την προτίμηση του κόσμου.

Βουρβουρού, Χαλκιδική



 



Αναμφισβήτητα ένας από τους αγαπημένος προορισμούς των κατοίκων της Βόρειας Ελλάδας, η Χαλκιδική προσφέρει επιλογές για όλα τα γούστα, ήσυχες αλλά και περισσότερο… θορυβώδεις. Μία από τις πιο γνωστές παραλίες της είναι η Βουρβουρού, ένα τουριστικό θέρετρο το οποίο βρίσκεται στο βορειοανατολικό άκρο της Σιθωνίας. Η περιοχή πλαισιώνεται από πευκόφυτες εκτάσεις και εξωτικές ακρογιαλιές με γαλαζοπράσινα νερά.

Καβουρότρυπες, Χαλκιδική

 

 



Μία ακόμη πολύ εντυπωσιακή παραλία της Σιθωνίας, με καταγάλανα νερά, είναι οι Καβουρότρυπες, οι οποίες θυμίζουν εξωτικό νησί. Οι Καβουρότρυπες δεν είναι μία μεμονωμένη παραλία. Κατά μήκος της βραχώδους ακτογραμμής υπάρχουν καλά κρυμμένοι κολπίσκοι που κρύβουν παραδεισένιες αμμουδερές παραλίες, δημιουργώντας ένα πανέμορφο τοπίο.

Λιμνιώνας, Εύβοια

 

 



Δυόμιση περίπου ώρες από την Αθήνα, σε μια διαδρομή στην οποία εναλλάσσονται τα πεύκα με τα έλατα, ο Λιμνιώνας στην Κεντρική Εύβοια είναι μια πανέμορφη παραλία με βότσαλα αλλά και με σκούρα άμμο. «Βλέπει» Αιγαίο και αποτελεί ένας αγαπημένος προορισμός για τους λάτρεις του ελεύθερου κάμπινγκ.

Καλόγρια, Μάνη

 

 



Η μαγευτική παραλία Καλογριά στη Στούπα της δυτικής Μάνης αποτελεί έναν ακόμη πόλο έλξης για καλοκαιρινή απόδραση χωρίς την επιλογή του καραβιού. Ψιλή χρυσαφένια άμμο και καθαρά γαλάζια νερά, εγγυώνται μια υπέροχη καλοκαιρινή απόδραση.

Σύβοτα, Θεσπρωτία







Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας είναι ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό στα παράλια του Ιονίου, όπου το πράσινο τοπίο αγκαλιάζεται από θάλασσα. Το μέρος περιβάλλεται από τα νησάκια Άγιος Νικόλαος και Μαύρο Όρος και απέχει μόλις μισή ώρα από την Ηγουμενίτσα. Μέγα Άμμος, Μικρή Άμμος, Μπέλλα Βράκα αποτελούν ορισμένες από τις παραλίες της περιοχής με τα πεντακάθαρα νερά.

Λευκάδα

 

 



Ναι, ναι είναι νησί! Μπορείς να φτάσεις στη Λευκάδα όμως και οδικώς, αφού συνδέεται με γέφυρα με τη νησιωτική χώρα και η πρόσβαση στο πανέμορφο νησί δεν απαιτεί από κάποιον να πάρει το πλοίο. Διαθέτει παραλίες για κάθε γούστο, με πιο γνωστές το Πόρτο Κατσίκι και τους Εγκρεμνούς.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...