Κυριακή 21 Ιουνίου 2015

Πού ξοδεύει τα δισεκατομμύρια του ο Ζούκεμπεργκ

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Μεγάλος φιλάνθρωπος ο συνιδρυτής του Facebook.

Είναι ένας μοντέρνος δισεκατομμυριούχος που η εφεύρεση που έκανε στο κολέγιο, δηλαδή το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιείται από ένα 1,4 δισεκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως.

Όμως, ο ιδρυτής του Facebook, Μαρκ Ζούκεμπεργκ, δώρισε 3 εκατομμύρια στερλίνες για την εκπαίδευση νεαρών μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο 31 ετών επιχειρηματίας και η σύζυγός του, Πρισίλλα, δήλωσαν στο Facebook ότι έκαναν τη δωρεά σε μία οργάνωση που βοηθάει νέους ανθρώπους χωρίς έγγραφα να πάνε στο κολέγιο.

Ο Μαρκ Ζούκεμπεργκ είναι το μικρότερο από 4 αδέρφια. Ο μπαμπάς του ήταν οδοντίατρος και η μαμά του ψυχίατρος. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Νέα Υόρκη και το πρώτο του κατόρθωμα ήταν να φτιάξει μία γλώσσα για υπολογιστές βασισμένη στο κομπιούτερ Atari BASIC μόλις στα 12 του χρόνια.

Έκτοτε έφτιαξε ένα πρόγραμμα για μετάδοση μουσικής μέσω διαδικτύου, μέσω streaming, που ήθελαν AOL και Microsoft, όμως όταν πια πήγε στο Χάρβαρντ, το 2002, η ζωή του άλλαξε για πάντα.

Ξεκίνησε το Facebook με κάτι φίλους και στο δεύτερο έτος τα παράτησε για να ασχοληθεί με την εταιρεία του, που διαχειρίζεται το μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η εταιρεία μάζεψε 8 εκατομμύρια στερλίνες όταν ο Μαρκ ήταν μόλις 21 ετών και όταν εισήχθη στο χρηματιστήριο το Μάιο του 2012 μάζεψε 10 δισ. δολάρια, η μεγαλύτερη δημόσια εγγραφή δημόσιας εταιρείας.

Όπως είναι λοιπόν φυσικό, ο νεαρός Ζούκεμπεργκ ψάχνει τρόπους να ξοδέψει τα λεφτά του.

Όταν παντρεύτηκε την Πρισίλλα το 2012, ο γάμος ήταν low profile, οι φίλοι τους νόμιζαν ότι τους είχε καλέσει σε πάρτι που αποδείχτηκε ότι ήταν μία τελετή-έκπληξη.

Ωστόσο, υπήρξαν δημοσιεύματα για το κόστος του γάμου. Έγινε στο σπίτι τους στο Πάλο Άλτο, αξίας 30 εκατομμυρίων στερλινών, και ο ίδιος ο Μαρκ σχεδίασε το δαχτυλίδι που έδωσε στη γυναίκα του.

Ο μήνας του μέλιτος έγινε στη Ρώμη, το ζευγάρι πήγε εκεί με το ιδιωτικό τους αεροπλάνο, και έμειναν σε 5στερο ξενοδοχείο, όπου τα δωμάτια στοιχίζουν 570 στερλίνες τη βραδιά.

Από τότε που παντρεύτηκαν, κάθε Δεκέμβριο πάνε 2 εβδομάδες διακοπές, συχνά στην Κίνα όπου επισκέπτονται την οικογένεια της Πρισίλλα.

Ο Μαρκ φοράει τζιν και μπλουζάκια από την Gap, αρκετά φθηνά, και οδηγεί ένα Volkswagen GTI αξίας 20.000 στερλινών και ποτέ κανείς δεν τον έχει δει να ξοδεύει αλόγιστα χρήματα.

Εκτός και αν υπολογίσεις το νησάκι κοντά στη Χαβάη, αξίας 62 εκατ. στερλινών, ή την έπαυλη στο Σαν Φρανσίσκο, αξίας 6,2 εκατ. στερλινών και την ανακαίνιση αξίας 600.000 στερλινών.

Όμως, το μεγάλο του έξοδο είναι οι φιλανθρωπίες. Έχει δωρίσει μέχρι στιγμής το ιλιγγιώδες ποσό των 670 εκατομμυρίων δολαρίων σε κοινωφελή ιδρύματα και νοσοκομεία.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.