Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Το καράτε σύμμαχός του στη μάχη κατά της αρθρίτιδας


Ο μικρός Jake κατέκτησε τη μαύρη ζώνη σε ηλικία πέντε ετών.

Ο πεντάχρονος Jake Frood από το Leeds στη Μεγάλη Βρετανία θεωρείται ένας από τους νεότερους κατόχους μαύρης ζώνης στο καράτε, παρά τη μάχη που δίνει κατά της νεανικής ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Ο μικρός Jake ξεκίνησε τα μαθήματα καράτε σε ηλικία μόλις τριών ετών, με αφορμή την αγαπημένη του ταινία «The Karate Kid».


Ο πεντάχρονος είναι γραμμένος στο Κολλέγιο Πολεμικών Τεχνών του Leeds και ελπίζει να γίνει ένας πλήρως καταρτισμένος εκπαιδευτής μέχρι να γίνει 10 ετών, ενώ έχει λάβει ένα από τα κορυφαία βραβεία παρά τις δυσκολίες.

Όπως αναφέρει στη Daily Mail μία από τις νοσοκόμες που στο ιατρικό κέντρο όπου διαγνώστηκε με ρευματοειδή αρθρίτιδα ο πεντάχρονος Jake, θυμάται πόσο αδύναμα ήταν τα πόδια του σε ηλικία τριών ετών, ενώ δεν πιστεύει πόσο θεαματικά αποτελέσματα έχει η ενασχόλησή του με τις πολεμικές τέχνες.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχουν πολλά παιδιά της ηλικίας του που θα μπορούσαν να κάνουν ό, τι ο Jake. Μπορεί να είναι μικρός, αλλά είναι δυνατός. Είμαι πολύ περήφανη για όσα έχει επιτύχει», προσθέτει.












Διαβάστε περισσότερα...

Ρούχα σε μετανάστες από το δήμο Λέσβου


Μεγάλες οι ανάγκες σύμφωνα με την αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση των πολιτών της Λέσβου στην έκκληση της αντιδημάρχου Κοινωνικής Προστασίας, Αναστασίας Αντωνέλλη, για τη συλλογή ρούχων, προκειμένου να βοηθηθούν οι πρόσφυγες που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μεταναστών της Μόριας.

Σήμερα το πρωί η κ. Αντωνέλλη παρέδωσε στον υπεύθυνο Παροχής Ασύλου του Κέντρου, τις πρώτες ποσότητες ρούχων που συγκεντρώθηκαν.

«Για ακόμη μια φορά, οι συνδημότες μας άμεσα κινητοποιήθηκαν, προκειμένου όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη, αποδεικνύοντας πως εμείς οι Λέσβιοι, ακόμα και μέσα στην φτώχεια μας δεν χάνουμε την ανθρωπιά μας!

Η προσπάθειά μας συνεχίζεται, μιας και οι ανάγκες ένδυσης και υπόδησης είναι μεγάλες για αυτούς τους κατατρεγμένους από την φτώχεια και τον πόλεμο συνανθρώπους μας. Όσοι λοιπόν θέλουν, μπορούν να παραδίδουν ρούχα, παπούτσια, κουβέρτες και παπλώματα στα ΚΑΠΗ μας, στην οδό Αλκαίου στη Μυτιλήνη.

Εμείς ως δημοτική αρχή, είμαστε υπερήφανοι για τους συνδημότες μας, οι οποίοι συνδράμουν με την πράξη τους, στην θέλησή μας να είμαστε αρωγοί σε όλους τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται από την φτώχεια και την προσφυγιά εν προκειμένω, ανεξαρτήτως προέλευσης και θρησκεύματος, όπως άλλωστε ορίζει η παράδοση και η θρησκεία μας» είπε η κ. Αντωνέλλη.



Διαβάστε περισσότερα...

Αυτοψία ΟΣΚ στο οικόπεδο που θα γίνει το νέο Λύκειο Λεχαινών


Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες ανέγερσης.

Στην τελική ευθεία εισέρχονται οι διαδικασίες προκειμένου να αρχίσει να λαμβάνει «σάρκα και οστά» η ανέγερση κτηρίου για το Γενικό Λύκειο των Λεχαινών.

Η ωρίμανση του έργου βρίσκεται στο τελικό στάδιο και στο πλαίσιο της ολοκλήρωσης των μελετών, μηχανικοί του Οργανισμού Σχολικών Κτηρίων συνοδευόμενοι από στελέχη του δήμου διενήργησαν αυτοψία στο οικόπεδο των 4.284,2 τ.μ. που παραχωρήθηκε από το δήμο για την κατασκευή των εγκαταστάσεων, οι οποίες και θα αποτελέσουν την υποδομή που θα στεγάσει μαθητές και εκπαιδευτικούς του Γενικού Λυκείου των Λεχαινών.

Παρά το γεγονός ότι η ανέγερση του Γενικού Λυκείου των Λεχαινών έχει χαρακτηριστεί ζωτικής σημασίας για την Δευτεροβάθμια Εκπαιδευτική Κοινότητα, το έργο επί πολλά έτη παρέμενε στην... αφάνεια.

Έτσι, με εντολή του δημάρχου, Δημητρίου Αρβανίτη, η κατασκευή του εκπαιδευτηρίου ήλθε στο προσκήνιο και σε συνεργασία με τον Ο.Σ.Κ. ο «φάκελος» του είναι πλήρης και έτοιμος προς ένταξη στο ΕΣΠΑ.

«Με συντονισμένες ενέργειες, από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων μας καταφέραμε και ξεκολλήσαμε το έργο, το βγάλαμε από την αφάνεια, ώστε σε άμεσο χρόνο να μπορέσουμε να το εντάξουμε στο ΕΣΠΑ και να δημοπρατήσουμε την κατασκευή των κτιριακών υποδομών», δήλωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος Ανδραβίδας- Κυλλήνης.

Σημειώνεται ότι ορόσημο για την πορεία του έργου αποτέλεσε η επιτυχής παρέμβαση του δήμου στο ΣτΕ, συνεπεία της οποίας εκδόθηκε η υπ. αριθμόν 147/2012 απόφαση με την οποία αποχαρακτηρίστηκε ο χώρος από «γη υψηλής παραγωγικότητας» και ταυτόχρονα δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το εγκεκριμένο τοπικό ρυμοτομικό σχέδιο.

Η αυτοψία των μηχανικών του ΟΣΚ έγινε παρουσία των προϊσταμένων του Τμήματος Μελετών και Επίβλεψης έργων, Γιώργου Τσουραπά, του Τμήματος Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας, Γιώργου Κορδονούρη και της πολιτικού μηχανικού-ειδικής συνεργάτιδας του δημάρχου, Εύης Εξάρχου.


Πηγή: http://www.ilialive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε τραυματολογικό κέντρο μετατρέπεται το νοσοκομείο Καλαβρύτων


Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν στο τέλος του έτους.

Την υποβάθμιση του νοσοκομείου των Καλαβρύτων σε τραυματολογικό κέντρο εξετάζει, σύμφωνα με το patrisnews, το υπουργείο Υγείας στο πλαίσιο της αναδιάταξης των δομών υγείας που επιβάλλει η τρόικα.

Στις σκέψεις λοιπόν των αρμοδίων είναι να κλείσει η κλινική του νοσοκομείου Καλαβρύτων και στη θέση της να δημιουργηθεί σύγχρονο τραυματολογικό κέντρο, το οποίο θα συνάδει με τη λειτουργία του χιονοδρομικού κέντρου.
Ωστόσο, οι τελικές αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν στο τέλος του χρόνου μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης των δομών υγείας.

Πάντως, η έκθεση που έχει στα χέρια της η 6η Υγειονομική Περιφέρεια, είναι ιδιαίτερα ανησυχητική για το μέλλον του νοσοκομείου Καλαβρύτων, καθώς βρίσκεται στο «κόκκινο».
Συγκεκριμένα η έκθεση αναφέρει:

Γενικό Νοσοκομείο-Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων: Διαθέτει 20 ανεπτυγμένες κλίνες.

Οι εισαγωγές των ασθενών ανέρχονται στις 409, εκ των οποίων αντιστοιχούν 20 ανά οργανική κλίνη και 20 ανά λειτουργούσα κλίνη, ενώ αντιστοιχούν 37 εισαγωγές ανά 1.000 κατοίκους και 23 ασθενείς ανά κλίνη.

Οι νοσηλευθέντες ανέρχονται στους 466, καλύπτοντας 1.926 μέρες νοσηλείας με μέση διάρκεια νοσηλείας 4,13.

Το ποσοστό κάλυψης των ανεπτυγμένων και των οργανικών κλινών ανέρχεται στο 52,62%, ενώ το διάστημα εναλλαγής των ασθενών ανέρχεται στο 3,72! Ο ρυθμός εισροής των ασθενών αγγίζει το 46,47%.

Η παραγωγικότητα ανέρχεται στις 4.647,27 και η αποδοτικότητά του ανέρχεται σε 1.753,69. Το σύνολο των εργαζομένων που απασχολούνται είναι 53.



Διαβάστε περισσότερα...

Επανακατατέθηκε στο ΣτΕ το Διάταγμα για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών


Είχε κριθεί τον νόμιμο περασμένο Ιούνιο.

Επανακατατέθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του υπουργού Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλου για τις μεταθέσεις των υπεράριθμων εκπαιδευτικών της δημόσιας πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι το επίμαχο Προεδρικό Διάταγμα είχε κριθεί τον περασμένο Ιούνιο νόμιμο και το ΣτΕ είχε κάνει μόνο ορισμένες νομοτεχνικού περιεχομένου παρατηρήσεις επί του περιεχομένου του.


Διαβάστε περισσότερα...

Οι Έλληνες του εξωτερικού που πέτυχαν σε ΑΕΙ και ΤΕΙ


Ανακοινώθηκαν τα ονόματα των 801 εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων τα ονόματα των εισαγομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού, των τέκνων ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό και των ελλήνων αποφοίτων ξένων λυκείων του εξωτερικού (ειδικές κατηγορίες).

Τα ανωτέρω αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στους ενδιαφερόμενους από το διαδίκτυο (στην ιστοσελίδα του Υ.ΠΑΙ.Θ. http://moreresults.minedu.gov.gr).

Οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να πληροφορούνται ονομαστικά τα αποτελέσματα, καθώς και την αναλυτική βαθμολογία, εφόσον πληκτρολογήσουν τον εξαψήφιο κωδικό τους αριθμό και τους τέσσερις αρχικούς χαρακτήρες (Επώνυμο-Όνομα-Πατρώνυμο-Μητρώνυμο).

Στη διαδικασία εισαγωγής, με την ανωτέρω ειδική κατηγορία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, έλαβαν μέρος 1.154 συνολικά υποψήφιοι, από τους οποίους εισήχθησαν οι 801. Στον πίνακα που ακολουθεί μπορεί κανείς να δει τα ποσοστά επιτυχίας ανά κατηγορία συμμετεχόντων. Το συνολικό ποσοστό επιτυχίας ανήλθε στο 69,41%.


ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ
ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ
ΠΟΣΟΣΤΟ
ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
351
213
60,68%
ΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΠΟΣΠΑΣΜΕΝΩΝ ΣΕ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ Η’ ΣΕ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΜΕΤΕΧΕΙ ΚΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ, ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ
155
124
80%
ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΧΩΡΑΣ-ΜΕΛΟΥΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ)

102
77
75,5%


ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΚΥΠΡΙΑΚΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ (ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
374
270
72,2%

ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΛΥΚΕΙΩΝ Ή ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΠΟΥ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ (ΜΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ ΧΩΡΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ)

172
117
68%


ΣΥΝΟΛΑ
1154
801
69,41%
Οι εγγραφές των εισαγομένων στα πανεπιστήμια, τεχνολογικά εκπαιδευτικά ιδρύματα, ΑΣΠΑΙΤΕ και ανώτερες σχολές τουριστικής εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν από 10-10-2013 μέχρι και 25-10-2013. Η προθεσμία εγγραφής στις στρατιωτικές σχολές θα ανακοινωθεί από τις ίδιες τις σχολές.

Οι ιδιώτες επιτυχόντες στις σχολές αστυφυλάκων και αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας θα εγγραφούν κατά το ακαδ. έτος 2015-2016.

Επισημαίνεται ότι η ανωτέρω προθεσμία εγγραφής είναι αποκλειστική και όποιος δεν εγγραφεί μέσα σε αυτή χάνει οριστικά το δικαίωμα εγγραφής στη σχολή επιτυχίας.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να υποβάλουν αυτοπροσώπως ή με νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπό τους σχετική αίτηση στη γραμματεία της σχολής ή τμήματος επιτυχίας τους μέσα στην παραπάνω προθεσμία.

Μαζί με την αίτηση εγγραφής οι επιτυχόντες υποβάλλουν:

- Έξι φωτογραφίες σε μικρό μέγεθος και
- Υπεύθυνη δήλωση ότι δεν είναι γραμμένοι σε άλλη σχολή τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της Ελλάδας.

Τα λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνταν να διαθέτουν οι υποψήφιοι κατά τη διαδικασία της ηλεκτρονικής υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου, θα κατατεθούν στη γραμματεία της σχολής ή τμήματος εισαγωγής για τον τελικό έλεγχο προκειμένου να εγκριθεί και να ολοκληρωθεί η εγγραφή τους.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Γυναίκα γέννησε στην αυλή νοσοκομείου στο Μεξικό!


Η συγκλονιστική φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου μέσα από τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε σε νοσοκομείο του Μεξικού όπου μια εγκυμονούσα αντί να χαρεί την πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής της, έζησε έναν εφιάλτη...

Η συγκλονιστική φωτογραφία κάνει τον γύρο του κόσμου τις τελευταίες ώρες, ενώ η ιστορία της 28χρονης Irma Lopez, έχει αναστατώσει το Μεξικό, αλλά και την παγκόσμια κοινή γνώμη.

Σε αυτή φαίνεται η γυναίκα μόλις έχει φέρει στον κόσμο το παιδάκι της, ενώ είναι ορατός και ο ομφάλιος λώρος.

Όπως αναφέρουν αυτόπτες μάρτυρες οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου της απαγόρευσαν την είσοδο

Η ιθαγενής σύμφωνα με τους υπεύθυνους του νοσοκομείου δεν μιλάει Ισπανικά και αυτός ήταν ο λόγος που δεν κατάφεραν να συνεννοηθούν μαζί της και να πραγματοποιήσουν την εισαγωγή της στο μαιευτήριο!

Σύμφωνα με την εφημερίδα το προσωπικό του νοσοκομείου πραγματοποιούσε απεργία και την ώρα που η γυναίκα παρουσιάστηκε δεν μπόρεσαν να καταλάβουν το τι ακριβώς ζητούσε και την έδιωξαν...

Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "La Razon" και την τράβηξαν οι νοσηλευόμενοι του νοσοκομείου «Jalapa de Diaz» στην Οσάκα του Μεξικού, που άκουσαν τις φωνές της 28χρονης.

Δείτε τη συγκλονιστική φωτογραφία...



Διαβάστε περισσότερα...

H Daryl Hannah μιλάει για τον αυτισμό


Η ηθοποιός αποκάλυψε πως έμαθε να ζει με τη διαταραχή.

Συνέντευξη παραχώρησε στο περιοδικό People η πασίγνωστη ηθοποιός Daryl Hannah δηλώνοντας ότι έπασχε από αυτισμό.



Στα 52 της χρόνια σήμερα, η ηθοποιός τονίζει: «Δεν υπήρξα ποτέ άνετη να βρίσκομαι στο επίκεντρο της προσοχής.» Κάποια περίοδο έβγαινε με τον John Kennedy Jr., και είπε πως: «όλο αυτό με φρίκαρε τελείως». Όταν η Daryl Hannah ξεκινούσε την καριέρα της, ήταν έφηβη ακόμα και προσπαθούσε να κρύψει τον αυτισμό της από τους παραγωγούς.

Η ηθοποιός πολλές φορές είχε αρνηθεί να κάνει συνεντεύξεις ή να συμμετέχει σε προωθητικές ενέργειες για διάφορες ταινίες επειδή έτρεμε από τον φόβο μήπως αποκαλυφτεί ο αυτισμός της. Πλέον όμως όλα αυτά ανήκουν στο παρελθόν, μιας και ίδια ελέγχει καλύτερα όλο αυτό που της συμβαίνει και έχει μάθει να ζει με αυτό.


Διαβάστε περισσότερα...

Σεμινάρια του ΕΦΕΤ από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης


Αφορούν στην υγιεινή και στην ασφάλεια των τροφίμων.

Με τη συμμετοχή 30 επαγγελματιών και εργαζομένων σε επιχειρήσεις που παρασκευάζουν, διακινούν, μεταφέρουν και εμπορεύονται τρόφιμα άρχισαν τα σεμινάρια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης.

Τα σεμινάρια αφορούν στην υγιεινή και την ασφάλεια των τροφίμων και είναι υποχρεωτικά για όσους δραστηριοποιούνται ή απασχολούνται σε επιχειρήσεις υγειονομικού ενδιαφέροντος. Τελούν υπό την έγκριση και τις οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Σε αυτά διδάσκουν ειδικοί επιστήμονες και με το πέρας της εκπαίδευσης χορηγείται σχετικό πιστοποιητικό.

Το Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Ε.Φ.Ε.Τ. ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία, με στόχο να εξυπηρετήσει τα μέλη του, αφού η μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων εστίασης, εμπορίας και διακίνησης των τροφίμων του νομού Θεσσαλονίκης είναι γραμμένες στα μητρώα του.

Το πρώτο σεμινάριο ξεκίνησε χθες και ολοκληρώνεται αύριο, Τετάρτη. Μέχρι στιγμής έχουν ακόμη προγραμματιστεί να πραγματοποιηθούν σεμινάρια στις 21 και 23 Οκτωβρίου, στις 4 και 6 Νοεμβρίου, στις 11 και 13 Νοεμβρίου, στις 18 και 20 Νοεμβρίου και στις 25 και 27 Νοεμβρίου. Με την τήρηση των διαδικασιών που προβλέπονται κάθε φορά και τη συνεργασία του Ε.Φ.Ε.Τ., βρίσκεται σε εξέλιξη ο καθορισμός από το ΕΕΘ κι άλλων ημερομηνιών, αφού το ενδιαφέρον των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων είναι πολύ μεγάλο.

Το κόστος συμμετοχής στα σεμινάρια είναι 50 ευρώ συν 1,20 ευρώ χαρτόσημο για τα μέλη του ΕΕΘ και τους υπαλλήλους τους και 60 ευρώ συν 1,45 ευρώ χαρτόσημο για τα μη μέλη. Περιλαμβάνονται το παράβολο του ΕΦΕΤ, τα σεμινάρια και οι εξετάσεις.


Πηγή: http://www.seleo.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Αντιπλημμυρικά έργα στο Αντισκάρι μετά τις πυρκαγιές


Σε εγρήγορση ο δήμος Φαιστού για την αντιμετώπιση των βροχοπτώσεων.

Κλιμάκιο αιρετών και υπηρεσιακών με επικεφαλής τη Δήμαρχο Φαιστού, επισκέφτηκαν την περιοχή του Αντισκαρίου, ώστε να διαπιστώσουν από κοντά την πορεία των αντιπλημμυρικών έργων για την οχύρωση της περιοχής ενόψει των πρώτων βροχοπτώσεων.

Στο σημείο όπου έχουν γίνει παρεμβάσεις, υπάλληλοι της Περιφέρειας και του δήμου είχαν την ευκαιρία να ενημερώσουν τη δήμαρχο για τις καίριες παρεμβάσεις που έχουν γίνει αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης ακραίων έκτακτων καιρικών φαινομένων στις πληγείσες περιοχές, έπειτα από τις συντονισμένες ενέργειες-προτάσεις και αυτοψίες στην περιοχή εξειδικευμένης ομάδας μηχανικών του ΤΕΕ/ΤΑΚ, καθώς και υπάλληλους της Περιφέρειας Κρήτης και του δήμου Φαιστού, οι οποίοι συνεχίζουν τις προσπάθειες για «θωράκιση» των πληγέντων περιοχών από πιθανές πλημμύρες.


Πηγή: http://www.cretalive.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Έριξαν ναφθαλίνη σε σχολικές αίθουσες του Αγρινίου


Ακυρώθηκαν τα μαθήματα.

Διδάσκοντες και μαθητές του 2ου Γυμνασίου Αγρινίου δεν κατάφεραν να μπουν την Τρίτη 8 Οκτωβρίου στις αίθουσες. Επιτήδειοι έριξαν τις νυχτερινές ώρες ναφθαλίνη σε εσωτερικούς χώρους του σχολείου, δημιουργώντας αποπνικτική ατμόσφαιρα με φυσικό επακόλουθο την ακύρωση των μαθημάτων, ούτως ώστε να αποφευχθούν πιθανοί κίνδυνοι στην υγεία μαθητών και διδασκόντων.

Η διεύθυνση του σχολείου δεν είχε άλλη επιλογή στη διάθεσή της, παρά να εκκενώσει το χώρο, ώστε να καθαριστούν οι χώροι και τώρα ενημερώνει τις αστυνομικές αρχές.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι δράστες, χωρίς να μπουν στο σχολείο, όπως φαίνεται να προκύπτει, έριξαν μεγάλη ποσότητα ναφθαλίνης κάτω από πόρτες και από παράθυρα.


Πηγή: http://www.agrinionews.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δεν έπαυσε τον επίορκο και... καταδικάστηκε


Ένοχος για παράβαση καθήκοντος κρίθηκε από το Εφετείο Θράκης στην Κομοτηνή ο δήμαρχος Τοπείρου , ο οποίος είχε καταδικαστεί πρωτόδικα για το ίδιο αδίκημα πριν από μερικούς μήνες.

Η δίκη του Δημάρχου Τοπείρου, ο οποίος πριν από περίπου δύο εβδομάδες με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας Θράκης κ. Αθανάσιου Καρούντζου τέθηκε σε καθεστώς προσωρινής αργίας, ξεκίνησε τη Δευτέρα, ενώ διεκόπη και συνεχίστηκε με την εξέταση των μαρτύρων την Τρίτη.

Η Εισαγγελέας της έδρας μετά το πέρας της ακροαματικής διαδικασίας πρότεινε την ενοχή του κ. Χατζηευαγγέλου. Αξίζει να σημειωθεί πως ο δήμαρχος Τοπείρου κάθισε στο σκαμνί την άνοιξη του 2013, για παράβαση καθήκοντος καθώς δεν έθεσε σε παύση ανταποκριτή του ΟΓΑ ο οποίος είχε καταδικαστεί τελεσιδίκως για υπεξαίρεση. Πρωτοδίκως καταδικάστηκε σε 15 μήνες φυλακή με στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων για έναν χρόνο, ενώ ο ίδιος άσκησε έφεση.

Μετά από μια σύντομη διακοπή, η έδρα έκρινε ένοχο τον δήμαρχο Τοπείρου διατυπώνοντας την πρωτόδικη ποινή που το είχε επιβληθεί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Λήγουν 4 προγράμματα του ΟΑΕΔ


Στις 18 Οκτωβρίου, λήγουν τέσσερα προγράμματα του ΟΑΕΔ, τα οποία απευθύνονται σε επιχειρήσεις ιδιωτικού τομέα, για την πρόσληψη ανέργων.

Συγκεκριμένα, λήγει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013 η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, για συμμετοχή στο Ειδικό διετές Πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων, για τις Διοικητικές Περιφέρειες που ανήκουν στους Άξονες Προτεραιότητας 7 και 8.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις «Νέες Δράσεις – Προγράμματα», Ειδικό διετές Πρόγραμμα προώθησης της απασχόλησης με επιχορήγηση των ασφαλιστικών εισφορών, για την πρόσληψη 25.000 ανέργων.

Την ίδια ημερομηνία λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, για συμμετοχή στο «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις «Νέες Δράσεις – Προγράμματα», «Πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρήσεων της τοπικής αυτοδιοίκησης πρώτου και δεύτερου βαθμού (Δήμων και Περιφερειών) για την απασχόληση ανέργων ηλικίας 55-64 ετών».

Επίσης, μέχρι την Παρασκευή θα μπορούν οι ιδιωτικές επιχειρήσεις να υποβάλλουν συμμετοχή στο Ειδικό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)» «ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMERCIAL VALUE» για το Κεφάλαιο Β Μέτρο Ι. Επιχορήγηση Ιδιωτικών Επιχειρήσεων για τις Διοικητικές Περιφέρειες που ανήκουν στον Άξονα Προτεραιότητας 9, και για το Μέτρο ΙΙ. Δράση Αυτοαπασχόλησης για τις Διοικητικές Περιφέρειες που ανήκουν στους Άξονες Προτεραιότητας 7, 8 και 9.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις «Νέες Δράσεις – Προγράμματα», “Ειδικό Πρόγραμμα Ολοκληρωμένης Παρέμβασης για 600 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)» «ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» και 200 πρώην εργαζόμενους που προέρχονται από την επιχείρηση «COMMECIAL VALUE»”.

Τέλος λήγει η προθεσμία υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων από τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά τους εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, για συμμετοχή στο «Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων: «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.» «BELLE Α.Ε.», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.», «EUROHOUSE Α.Ε.», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.», «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ» του Νομού Θεσσαλονίκης».

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, τις προϋποθέσεις και τη διαδικασία υπαγωγής σε αυτό, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού, www.oaed.gr, στις «Νέες Δράσεις – Προγράμματα», «Τοπικό Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα για 680 ανέργους των επιχειρήσεων: «ΤΕΞΑΠΡΕΤ Α.Ε.», «ΜΑΧΙΜ ΠΕΡΤΣΙΝΙΔΗΣ Α.Ε.», «ROBERTO Α.Β.Ε.Ε.», «ΝΟΒΑ ΚΝΙΤ Α.Ε.» «BELLE Α.Ε.», «ΠΑΚ. ΚΕΝΤΑΠΟΤΖΙΔΗ Α.Ε.», «ΕΥΡΩΒΑΦΗ Α.Ε.», «EUROHOUSE Α.Ε.», «ΘΕΜΕΛΙΟΔΟΜΗ Α.Ε.», «ΜΙΝΟΣ ΑΒΕΕ» και «ΑΜΑΣΑ ΑΕΒΕ» του Νομού Θεσσαλονίκης».



Διαβάστε περισσότερα...

Αντίθετοι οι φαρμακοποιοί


Την πλήρη αντίθεσή του στην προετοιμαζόμενη διαδικασία επιβάρυνσης των ασφαλισμένων κατά ένα ευρώ ανά συνταγή, εκφράζει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος. Το ένα ευρώ που θα πρέπει όλοι να πληρώνουν από 1/1/2014, κατά τον σχεδιασμό θα εισπράττεται από το φαρμακείο και θα αποδίδεται στον ΕΟΠΥΥ.

«Το φαρμακείο δεν είναι μηχανισμός είσπραξης και απόδοσης δημοσίων εσόδων», αναφέρει ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και ζητά διάλογο με τον υπουργό Υγείας, επισημαίνοντας, ότι εκτός από την κοινωνική πλευρά δημιουργούνται για τα φαρμακεία και σοβαρά ζητήματα φορολογικής φύσεως.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Ζητά κοινωνικά κριτήρια για τους δημόσιους υπάλληλους με αναπηρία


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.10.2013

Με επιστολή στον Κ. Μητσοτάκη, υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, η ΕΣΑμεΑ παρεμβαίνει στο νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και άλλες διατάξεις», ζητώντας να συμπεριληφθούν κοινωνικά κριτήρια για την πρόσληψη ατόμων με αναπηρία και γονέων/κηδεμόνων σε εποχικές θέσεις εργασίας. Η νομοθεσία προβλέπει ανάλογα κοινωνικά κριτήρια για ευπαθείς ομάδες όπως πολύτεκνοι, τρίτεκνοι χωρίς να συμπεριλαμβάνονται σε αυτές και τα άτομα με αναπηρία που βιώνουν σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Γενικότερα ο Κώδικας Δημοσίων Υπαλλήλων αλλά και κάθε διάταξη ή νόμος περί αλλαγών στο εργασιακό καθεστώς των δημοσίων υπαλλήλων θα πρέπει να λάβει υπόψη του την νέα κοινωνική προσέγγιση της αναπηρίας.

Παράλληλα η Ε.Σ.ΑμεΑ. επαναφέρει τις προτάσεις της που αφορούν στη συμπλήρωση του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα με ευεργετικές για τα άτομα με αναπηρία διατάξεις, που θα κινούνται στο πνεύμα της παρ. 6 του άρθρου 21 του Συντάγματος της Χώρας και θα διασφαλίζουν δίκαιη πολιτική προσλήψεων, προαγωγών, μεταθέσεων, αποσπάσεων, ευέλικτων ωραρίων εργασίας για τα άτομα με αναπηρία, προσαρμοσμένη στις πρόσθετες ανάγκες που πηγάζουν από την αναπηρία.

Η επιστολή επισυνάπτεται.

Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 135 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Παράταση χορήγησης αναπηρικής σύνταξης στους εγκλωβισμένους στα ΚΕΠΑ και μετά την 31η Οκτώβρη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.10.2013

Με επιστολή της στον υπουργό Εργασίας η ΕΣΑμεΑ παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, αλλά και πάσης φύσεως επιδομάτων και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ.

Πιο συγκεκριμένα ζητά διάταξη με την οποία θα αναφέρεται ότι «στις περιπτώσεις λήξης του συνταξιοδοτικού δικαιώματος λόγω αναπηρίας και εφόσον εκκρεμεί στις υγειονομικές επιτροπές ΚΕ.Π.Α. ιατρική κρίση, χωρίς υπαιτιότητα των ασφαλισμένων, το δικαίωμα συνταξιοδότησής τους λόγω αναπηρίας, παρατείνεται έως το χρόνο έκδοσης της Γνωμάτευσης Αναπηρίας, με το ίδιο ποσό που ελάμβαναν οι συνταξιούχοι πριν από τη λήξη του δικαιώματος, όπως και στις περιπτώσεις λήξης του δικαιώματος χορήγησης πάσης φύσεως αναπηρικών επιδομάτων (προνοιακών, εξωϊδρυματικού, απολύτου αναπηρίας κ.λπ.).

Η διάταξη αφορά αλλαγή και τροποποίηση επί του άρθρου 66 του νόμου 4144/2013 (ΦΕΚ 88Α΄/18.4.2013) με το οποίο ρυθμίζεται η παράταση χορήγησης της αναπηρικής σύνταξης, στα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις που παραμένουν στις λίστες αναμονής των ΚΕΠΑ, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους.

Μάλιστα, στη συζήτηση επί του νόμου στην Βουλή εν αναμονή της ψήφισής του, η ΕΣΑμεΑ είχε επισημάνει ότι οι τελικές ρυθμίσεις του άρθρου 66 ήταν ημιτελείς. Είχε επισημάνει ότι την 31η Οκτωβρίου θα υπήρχε η ίδια κατάσταση, με δεκάδες χιλιάδες κόσμου να περιμένουν στις λίστες.

Τώρα, λίγες ημέρες πριν 31η Οκτωβρίου είμαστε ακριβώς σε αυτή τη θέση και χρειάζεται άμεση και γρήγορη λύση!

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 124 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Άμεση πρόσληψη ΟΛΩΝ των εργαζομένων ΑμεΑ της πρώην ΕΡΤ στο νέο φορέα!


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.10.2013

Η ΕΣΑμεΑ παρεμβαίνει στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που κυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπήκε «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Η ΕΣΑμεΑ εξέφρασε τη θέση της από την πρώτη ημέρα που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντάς το άδικο και παράνομο. Ως αποτέλεσμα του τρόπου που η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση της ΕΡΤ, τέθηκαν εκτός εργασίας δεκάδες άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους, που είχαν διοριστεί στην ΕΡΤ με βάση τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει προστασία των ατόμων με αναπηρία και μέσω της ειδικής νομοθεσίας του ν.1648/86 και του ν.2643/98. Πρόκειται για πράξη εμφανώς κοινωνικά άδικη!

Η ΕΣΑμεΑ ζητά άμεση λύση, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από την πρόσληψη όλων των ατόμων με αναπηρία και αυτών που ασκούν προστασία σε άτομα με αναπηρία και είχαν προσληφθεί στην πρώην ΕΡΤ στο νέο δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα θα πρέπει να προσληφθούν οι διερμηνείς και οι παρουσιαστές νοηματικής γλώσσας κατά τον ίδιο τρόπο, καθώς και οι δημοσιογράφοι με αναπηρία που εργάζονταν με συμβάσεις εργασίας.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 117 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Αντιπροσωπεία του αναπηρικού κινήματος στον υφυπουργό Παιδείας


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07.10.2013

Αντιπροσωπεία του αναπηρικού κινήματος της χώρας, αποτελούμενης από τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ Ιωάννη Βαρδακαστάνη, τον αναπληρωτή οργανωτικό γραμματέα της ΕΣΑμεΑ και πρόεδρο της ΠΟΣΓΚΑμεΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Γονέων Ατόμων με Αναπηρία) Ιωάννη Λυμβαίο και τον αντιπρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Τυφλών και πρόεδρο του Πανελληνίου Συνδέσμου Τυφλών Ηλία Μαργιόλα συναντήθηκε σήμερα με τον υφυπουργό Παιδείας Συμεών Κεδίκογλου.

Στη συνάντηση οι εκπρόσωποι των ατόμων με αναπηρία μετέφεραν στον υφυπουργό την κραυγή αγωνίας μαθητών, γονέων και εκπαιδευτικών για τα μεγάλα κενά και τις ελλείψεις στα σχολεία των παιδιών με αναπηρία. Παρουσιάστηκε η κατάσταση που επικρατεί στις μετακινήσεις στα σχολεία, στα κενά στα ΚΕΔΔΥ αλλά και για τις μεγάλες ελλείψεις σε όλους τους τομείς. Σε πλείστες περιπτώσεις οι μαθητές ακόμη περιμένουν να ηχήσει το κουδούνι της έναρξης!

Ο υφυπουργός ενημέρωσε την αντιπροσωπεία του αναπηρικού κινήματος ότι αναμένει μες την εβδομάδα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση και ότι έχουν διατεθεί οι αναγκαίες πιστώσεις και για τον διορισμό των εκπαιδευτικών, του ειδικού εκπαιδευτικού και βοηθητικού προσωπικού, των συνοδών και της παράλληλης στήριξης.

Οι εκπρόσωποι δήλωσαν ότι αυτό δεν απεικονίζεται στην πραγματική κατάσταση των σχολείων και ότι απαιτείται να δοθεί άμεση λύση αυτή την πολύ δύσκολη περίοδο οικονομική περίοδο για όλους, αλλά ειδικότερα για τους μαθητές με αναπηρία και για τις οικογένειές τους. Διευκρίνισαν παράλληλα στον υφυπουργό ότι το αναπηρικό κίνημα θα παρακολουθεί διαρκώς και θα παρεμβαίνει όπου απαιτείται σε όλα τα σχολεία σε ολόκληρη τη χώρα.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 94 KB)



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων καταρτιζομένων για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αθήνας και το Φάρο Τυφλών, για το σχολ. έτος 2013-2014


Ανακοίνωση 07.10.13

Υποβολή αιτήσεων υποψηφίων καταρτιζομένων για τη Σχολή Επαγγελματικής Κατάρτισης Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Αθήνας και το Φάρο Τυφλών, για το σχολ. έτος 2013-2014 http://et.diavgeia.gov.gr/f/oaed/ada/%CE%92%CE%9B924691%CE%A92-%CE%99%CE%9D%CE%A8

Τα δικαιολογητικά και η αίτηση επισυνάπτονται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Αίτηση σε ηλεκτρονική μορφή (application/pdf, 1061 KB)
Ανακοίνωση σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 121 KB).



Διαβάστε περισσότερα...

ΕΣΑμεΑ: Διεθνές συνέδριο με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στα Βαλκάνια και την Τουρκία», Κωνσταντινούπολη, 9-11/10


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07.10.2013

Στις 9-11 Οκτωβρίου, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF http://www.edf-feph.org ), η People 2 People Programme (http://ec.europa.eu/enlargement/taiex/pdf/p2p/p2p-leaflet_en.pdf) και η UNICEF διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στα Βαλκάνια και την Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη. Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα μετάσχουν, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Χρήστος Νάστας, ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Θωμάς Κλεισιώτης, η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΕΣΑμεΑ Φωτεινή Ζαφειροπούλου και η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, μηχανικός με εξειδίκευση στην προσβασιμότητα.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο κ. Βαρδακαστάνης, ο οποίος παράλληλα θα μιλήσει και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αναπηρικά κινήματα των κρατών της περιοχής, μπροστά στην Σύμβαση του ΟΗΕ.

Το συνέδριο εστιάζει στην εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ( UNCRPD ) στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα στην πρακτική εφαρμογή και τους τρόπους παρακολούθησης της Σύμβασης από τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία στην περιοχή. Επίσης, θα συζητηθούν τα αποτελέσματα και οι προσδοκίες για τις αλλαγές που προωθούνται από την επικύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ στα άτομα με αναπηρία. Για το σκοπό αυτό το συνέδριο θα ασχοληθεί με την αναπηρία συνολικά, αλλά ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα δικαιώματα των πιο ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι γυναίκες με αναπηρία, τα παιδιά, οι νέοι και τα άτομα που έχουν ανάγκη από υψηλό επίπεδο υποστήριξης.

Κύριος στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί η εφαρμογή της Σύμβασης, ενισχύοντας, παρέχοντας εργαλεία στις οργανώσεις που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία, ώστε να διατηρήσουν τον ρόλο τους στην παρακολούθηση της Σύμβασης. Θα επιτρέψει επίσης την ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών από διάφορες χώρες στην ίδια περιοχή και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που ορίζει ο ΟΗΕ.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB)


Διαβάστε περισσότερα...

Κοινωνικό τιμολόγιο ύδρευσης


Οικονομική ανάσα σε τουλάχιστον 1.000 οικογένειες στα Χανιά αναμένεται να δώσει η καθιέρωση του κοινωνικού τιμολογίου που θα εφαρμοστεί στους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης του δήμου.

Το κοινωνικό τιμολόγιο εφαρμόζεται μετά την υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής Προστασίας του δήμου Χανίων και της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης Χανίων (ΔΕΥΑΧ) και αφορά τους λογαριασμούς ύδρευσης και αποχέτευσης για ευπαθείς, λόγω της οικονομικής κρίσης, κατηγορίες καταναλωτών, όπως αυτές προκύπτουν από το Μητρώο της Κοινωνικής Υπηρεσίας του δήμου.

Μάλιστα, όπως έκανε γνωστό ο δήμαρχος Χανίων, Μανώλης Σκουλάκης, «σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρμοδίων υπηρεσιών, οι οικογένειες που θα ωφεληθούν από τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία, προσεγγίζουν τις 1.000».

Οι ωφελούμενοι της εν λόγω ρύθμισης θα προέλθουν από το Μητρώο Ανασφαλίστων και από το Μητρώο των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου Χανίων.

«Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να προσέλθουν στην υπηρεσία Πρόνοιας προσκομίζοντας, είτε βιβλιάριο Πρόνοιας, είτε κάρτα Κοινωνικού Παντοπωλείου, καθώς και έναν λογαριασμό ύδρευσης, προκειμένου να καταχωρηθούν τα στοιχεία τους» τόνισε η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Χρυσούλα Χατζηδάκη, διαβεβαιώνοντας ότι οι πολιτικές κοινωνικής αλληλεγγύης του δήμου Χανίων θα συνεχιστούν.

Η πρόεδρος της ΔΕΥΑΧ, Νίκη Αποστολάκη, ανέφερε ότι την Πέμπτη, 10 Οκτωβρίου, θα συνεδριάσει το διοικητικό συμβούλιο της Επιχείρησης για το συγκεκριμένο θέμα. Για καταναλώσεις έως 60 κυβικά μέτρα νερού το τρίμηνο, θα γίνεται ποσοστιαία μείωση του αντίστοιχου λογαριασμού ύδρευσης-αποχέτευσης, το ύψος της οποίας θα αποφασίσει το διοικητικό συμβούλιο. Η σχετική απόφαση θα τεθεί άμεσα σε ισχύ από την ημερομηνία λήψης της και θα αφορά την έκδοση των επόμενων λογαριασμών της ΔΕΥΑΧ.



Διαβάστε περισσότερα...

Λήγει η διορία για τα πανεπιστήμια


Σε κατάσταση «εμφράγματος» βρίσκονται τα 8 πανεπιστημιακά ιδρύματα που πλήττονται από την κινητικότητα 1.349 διοικητικών υπαλλήλων. Οι υπάλληλοι συνεχίζουν για τέταρτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις σε αρκετά από αυτά, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος για την απώλεια του εξαμήνου.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, 9 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας στα 8 Πανεπιστήμια, προκειμένου να καταθέσουν τις λίστες του προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς κινητικότητας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε τη συνδρομή των εισαγγελικών αρχών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Πάτρα, Ιωάννινα και Κρήτη, προκειμένου να πιεστούν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων Αθηνών, ΕΜΠ, Αριστοτέλειο, Θεσσαλίας, Πατρών, Ιωαννίνων και Κρήτης -από όπου τίθενται σε κινητικότητα 1.349 υπάλληλοι- να υποβάλλουν τις σχετικές λίστες έως τις 9 Οκτωβρίου στο ΑΣΕΠ. Αύριο η διορία αυτή λήγει και είναι πολύ πιθανό να κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες κατά των διοικήσεων των ιδρυμάτων.

Παρέμβαση από τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου Αθηνών

Στο πανεπιστήμιο Αθηνών οι διοικητικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε νέα παρέμβαση, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του ιδρύματος banner με τίτλο «Η κυβέρνηση κλείνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Με αυτή την κίνηση ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δείχνει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στη διαθεσιμότητα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.



Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος αναφέρεται πως το Πανεπιστήμιο Αθηνών «σήμερα υποβαθμίζεται – αύριο πωλείται» και συμπληρώνουν πως η κυβέρνηση «θέτει σε κίνδυνο οριστικής κατάρρευσης τις Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες, τις Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία».


Πηγή: http://www.real.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Παίρνουν το σπίτι από πολύτεκνους για 1.500 €


Ένα απίστευτα σκληρό πρόσωπο του ελληνικού κράτους αντιμετωπίζει από χθες μία πολύτεκνη οικογένεια δύο νέων ανθρώπων, σε ένα ορεινό χωριό της Λέσβου. Για χρέος 1.500 συνολικά ευρώ, από τα οποία τα 200 ευρώ είναι το χαράτσι του σπιτιού τους, κατάσχεται το ένα και μοναδικό σπίτι τους, μόλις 60 τετραγωνικών μέτρων.

Συμβασιούχος εργάτης ώς τον ερχόμενο Δεκέμβριο ο Νίκος Γ., άνεργη η Μαρία Μ., γονείς τεσσάρων παιδιών, δύο αγοριών και δύο κοριτσιών, από τεσσάρων ως έντεκα χρόνων, πριν από λίγο καιρό επέστρεψαν από τη Μυτιλήνη -όπου έμεναν σε νοικιασμένο σπίτι- στο πατρογονικό τους σπίτι στο χωριό.

Για να γλιτώσουν τουλάχιστον το ενοίκιο, είπαν. Το χρέος τους στην Εφορία, ύψους 1.300 ευρώ από φόρο εισοδήματος και 200 ευρώ από χαράτσι, ήταν αδύνατον να καλυφθεί. Έντοκα έφτασε τα 2.368 ευρώ! Χθες που οι... μεγαλοοφειλέτες πήγαν παρακαλώντας για μια ρύθμιση της οφειλής τους στην Εφορία πληροφορήθηκαν ότι υπήρχε εντολή για κατάσχεση του ακινήτου τους έναντι της οφειλής. Τόσο αποτιμά το σύγχρονο ελληνικό κράτος τη ζωή και την αξιοπρέπεια δύο νέων ανθρώπων και την ασφάλεια των τεσσάρων παιδιών τους.

Ο Νίκος Γ., πανικόβλητος από την κατάσταση που καλείται να αντιμετωπίσει, λέει πως δεν ξέρει τι θα κάνει προκειμένου να σωθεί το σπίτι. «Άστεγα τα παιδιά μου, στο δρόμο, πάντως, δεν θα καταλήξουν», λέει.

Όσον αφορά στο σπίτι, όπως λέει συγγενής του Νίκου Γ., «μη φανταστείτε ότι πρόκειται για κανένα πολυτελές σπίτι. Όλα κι όλα 60 τετραγωνικά, χωρίς μπάνιο, ίσα που χωρά τα κρεβάτια για έξι άτομα και μια μικρή κουζινίτσα. Ούτε σαλόνι ούτε τίποτα, αρκεί όμως για να έχουν κάπου να κοιμούνται τα παιδιά τους. Όταν τα πράγματα δυσκόλεψαν κι ήρθε η ανεργία άφησαν το νοικιασμένο σπίτι στη Μυτιλήνη και πήγαν στο χωριό».

Κύκλοι της ΔΟΥ Μυτιλήνης χθες υποστήριζαν πως δεν ανταποκρίθηκε στις πολλές ειδοποιήσεις που έλαβε για να προχωρήσει σε ρύθμιση της οφειλής. Από τη μεριά της η πολύτεκνη οικογένεια λέει πως δεν έλαβαν ποτέ καμία ειδοποίηση.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Γολγοθάς ενός ασθενούς


Καταστάσεις που δεν μπορεί να συλλάβει ο ανθρώπινος νους εκτυλίσσονται τα τελευταία εικοσιτετράωρα στην καρδιολογική κλινική του Γ.Κ.Ν. Άγιος Ανδρέας, όπου στα τέλη της περασμένης εβδομάδας έφτασε από την Κεφαλονιά κατεπειγόντως ηλικιωμένος άντρας ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα καρδιάς και στον οποίο έχει τοποθετηθεί προ καιρού βηματοδότης.

Ο ασθενής είχε διαγνωσθεί πως πρέπει να υποβληθεί αμέσως σε επέμβαση αντικατάστασης του βηματοδότη η λειτουργία του οποίου αντιμετωπίζει προβλήματα .

Επί τρεις ημέρες ο ασθενής – τα στοιχεία του στη διάθεση κάθε ενδιαφερομένου – παραμένει στην καρδιολογική προκειμένου να υποβληθεί στην επέμβαση που χρειάζεται, με την ζωή του να είναι σε κίνδυνο, αλλά κατά ένα περίεργο τρόπο δεν βρίσκεται «κενός» χώρος και χειρουργικό «τραπέζι» προκειμένου να γίνει η αντικατάσταση του βηματοδότη.

Ο καρδιολόγος που τον έχει αναλάβει έφτασε στο σημείο να ζητήσει την μεταφορά του ασθενή στην καρδιολογική του Ρίου, απειλώντας πως εάν συμβεί οτιδήποτε θα είναι υπεύθυνα πρόσωπα τα οποία κάνουν κουμάντο στη ρύθμιση των χειρουργείων.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κινητοποιήσεις για τη μεταφορά μαθητών


Νέες κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη, πέραν των καταλήψεων, αποφάσισαν γονείς, μαθητές και δήμοι διεκδικώντας λύση στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους.

Υπενθυμίζεται ότι 4.000 παιδιά στο νομό Θεσσαλονίκης δεν εξυπηρετούνται από τα δρομολόγια, καθώς οι τιμές που ορίζει η σχετική ΚΥΑ για τα δρομολόγια κρίνονται ασύμφορες από τους ιδιοκτήτες λεωφορείων.

Μετά από έκτακτη συνεδρίαση της Ένωσης Συλλόγων Γονέων Μαθητών και Μαθητριών Δήμου Θέρμης, αποφασίστηκε συγκέντρωση διαμαρτυρίας σε συνεργασία με τους Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων αύριο στις 6 το απόγευμα στα Πράσινα Φανάρια. Σήμερα το πρωί μαθητές του 3ου Γυμνασίου Θέρμης πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο δημαρχείο της Θέρμης ενώ συναντήθηκαν και με τον δήμαρχο.

Στο μεταξύ, ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης καλεί τους γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη από τις 8 μέχρι τις 11 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία Λαγκαδά.

Σε αυτό το μήκος κύματος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων Νομού Θεσσαλονίκης, Γιώργος Θώμογλου, κατά την πρόσφατη συνέντευξη Τύπου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας, είχε επισημάνει την ανάγκη να υπάρξει συνολική και ριζική λύση στο πρόβλημα, και τόνισε ότι στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων δεν θα πρέπει να κλείνουν σχολικές μονάδες. "Πείσαμε τα παιδιά στο Ωραιόκαστρο να σταματήσουν τις καταλήψεις στα σχολεία τους και να βρουν άλλες μορφές κινητοποιήσεων" σχολίασε και πρόσθεσε ότι ήδη μαθητές προχώρησαν πριν από μέρες στον αποκλεισμό του κόμβου Κιλκίς - Σερρών.

Την ίδια ώρα ο δήμαρχος Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος επισημαίνει στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι σύμφωνα με πληροφόρηση που έχει, υπάρχει κινητικότητα στο υπουργείο Εσωτερικών προς την κατεύθυνση της διευθέτησης του ζητήματος που έχει προκύψει. Ο ίδιος μάλιστα δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις αύριο το πρωί.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Tom Hanks: Πάσχω από διαβήτη


Καλεσμένος στην εκπομπή του David Letterman ήταν ο Tom Hanks, ο οποίος μίλησε, για πρώτη φορά, για το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει.



Ο βραβευμένος με Όσκαρ ηθοποιός αποκάλυψε ότι πάσχει από διαβήτη και τόνισε ότι για αυτό το λόγο έχασε αρκετά κιλά το τελευταίο διάστημα.

«Ο γιατρός μου είπε ότι πάσχω από διαβήτη Τύπου 2. Είναι ελεγχόμενο» ανέφερε ο ηθοποιός ενώ αστειευόμενος είπε στον παρουσιαστή: «Κάτι θα μας σκοτώσει όλους, David».



Διαβάστε περισσότερα...

Έπεσαν 31,1% οι τιμές κατοικιών


Υποχώρηση 31,1% παρουσίασαν οι τιμές των κατοικιών στην Ελλάδα από την έναρξη της κρίσης έως σήμερα, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφονται στα δύο μεγαλύτερα αστικά κέντρα της χώρας, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη. Μικρότερες είναι οι απώλειες που καταγράφουν οι τιμές στην περιφέρεια και ιδιαίτερα στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας.

Τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδας παρουσίασε σήμερα στο 8ο Business Forum του περιοδικού RE+D ο επικεφαλής του τμήματος έρευνας κτηματαγοράς της ΤτΕ Θεόδωρος Μητράκος. Ειδικότερα, στην Αθήνα οι τιμές έχουν υποχωρήσει κατά 32%, στη Θεσσαλονίκη 38,8%, στην Πάτρα 22,4%, στη Λάρισα 28,2% και στο Ηράκλειο 21,9%.

Σε πραγματικούς όρους, δηλαδή εάν ληφθεί υπόψη και ο πληθωρισμός, η υποχώρηση των τιμών των ακινήτων έχει ανέλθει από την αρχή της κρίσης μέχρι σήμερα σε 37,9%.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ανασφάλιστο ένα στα πέντε ΙΧ


Ένα στα πέντε αυτοκίνητα συνεχίζει να κυκλοφορεί ανασφάλιστο στους ελληνικούς δρόμους, παρά τις απειλές για πρόστιμα από το υπουργείο Οικονομικών.

Τα πρόστιμα, που υποτίθεται ότι θα αποστέλλονταν, μέσω ταχυδρομείου, δεν επιβλήθηκαν ποτέ στα ανασφάλιστα ΙΧ, καθώς το μόνο που ήθελε να κάνει το υπουργείο Οικονομικών, ήταν να τρομοκρατήσει τους ιδιοκτήτες, για να σπεύσουν να υπογράψουν συμβόλαια με τις ασφαλιστικές εταιρείες.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις παραγόντων της αγοράς, περίπου 300.000 ιδιοκτήτες αυτοκινήτων (σε ένα σύνολο 1.200.000 ανασφάλιστων ΙΧ) πίστεψαν στις απειλές του υπουργείου Οικονομικών και έσπευσαν να ασφαλίσουν τα οχήματά τους.

Όμως, περίπου 900.000 ΙΧ συνεχίζουν και σήμερα να κυκλοφορούν, χωρίς ασφάλιση, παρά τις διατάξεις που ψηφίστηκαν και τις απειλητικές διαρροές για τσουχτερά πρόστιμα.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Συνέδριο για τον αειφόρο τουρισμό στην Κύπρο


Επίκεντρο του θα είναι η γαστρονομία.

Από την Παρασκευή 11 Οκτωβρίου έως την Κυριακή 13 Οκτωβρίου θα διαρκέσει στην Κύπρο το ενδέκατο συνέδριο «Slow Island 2013» ( «Αργονήσια 2013») του διεθνούς μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Slow Food», που διοργανώνεται για πρώτη φορά.

Θέμα του συνεδρίου είναι «ο αειφόρος/εναλλακτικός τουρισμός με επίκεντρο τη γαστρονομία». Το συνέδριο αποτελεί μέρος του έργου με την ονομασία «Θάλασσες Πολιτισμού», το οποίο χρηματοδοτείται από το «Πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας Ελλάδα- Κύπρος 2007-13» και από εθνικούς πόρους της Ελλάδας και της Κύπρου.

Οι εργασίες του συνεδρίου, στο οποίο θα μιλήσουν επιστήμονες διαφόρων ειδικοτήτων από την Κύπρο, την Ελλάδα και την Ιταλία, θα φιλοξενηθούν στο ανακαινισμένο κτίριο του παλιού Γυμνασίου Πεδουλά. Το πρόγραμμα του συνεδρίου περιλαμβάνει, επίσης, περιβαλλοντική εκπαίδευση σε θέματα οικολογίας, γαστρονομική εκδήλωση, παρουσίαση κυπριακών χορών, εκδρομή στην περιοχή του Τροόδους και γευσιγνωσία κρασιού σε οινοποιείο.

Το «Slow Food» ιδρύθηκε το 1989 στην Ιταλία, με στόχο να αντισταθμίσει την εξάπλωση της ταχυφαγίας και της ομοιομορφίας της τροφής. Βασίζεται στην ιδέα της οικολογικής γαστρονομίας, στην οποία η διατροφή διατηρεί τον τοπικό πολιτιστικό χαρακτήρα της και παράγεται με βιώσιμες μεθόδους και σεβασμό στον άνθρωπο, τα ζώα και το περιβάλλον. Αποτελείται από 150.000 μέλη σε 160 χώρες.

Στην Κύπρο η τοπική οργάνωση «Slow Food» ιδρύθηκε πριν δέκα χρόνια και έχει οργανώσει ποικίλες εκδηλώσεις με στόχο την ενθάρρυνση της τοπικής κοινωνίας να αναγνωρίζει, να υποστηρίζει αλλά και να απαιτεί φαγητό που είναι καλό, καθαρό και τίμιο. Το «Slow Food» προωθεί την ποικιλία των γεύσεων, τις βιολογικές καλλιέργειες, τους μικρούς και ποιοτικούς παραγωγούς, τις βιώσιμες προσεγγίσεις στο ψάρεμα και την κτηνοτροφία.

Τα συνέδρια «Slow Island» διοργανώνονται μια φορά τον χρόνο σε διαφορετικά νησιά της Μεσογείου τα οποία αγκαλιάζουν τη φιλοσοφία της βιωσιμότητας και της αειφορίας στη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό, την προστασία της πολιτιστικής ταυτότητας και των τοπικών ειδών διατροφής. Έχουν ως στόχο τη δημιουργία δικτύων μεταξύ των τοπικών κοινωνιών, των παραγωγών και των καταναλωτών στα νησιά αυτά.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κυκλοφοριακό πρόβλημα στην Καλαμάτα


Δημοτικοί υπάλληλοι αναλαμβάνουν το ρόλο της Δημοτικής Αστυνομίας.

Κυκλοφοριακό κομφούζιο επικρατεί στους δρόμους της Καλαμάτας ενώ οι δημοτικοί αστυνομικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα και είναι στο… σπίτι τους.

Μια ομάδα δημοτικών υπαλλήλων έχει αναλάβει ένα μέρος των αρμοδιοτήτων της Δημοτικής Αστυνομίας, μεταξύ των οποίων και η ελεγχόμενη στάθμευση, ενώ σημαντικό βάρος έχει πέσει στην Τροχαία Καλαμάτας, η οποία παρά τις όποιες προσπάθειες, αδυνατεί να ανταποκριθεί στις μεγάλες ανάγκες της πόλης.

Καθημερινά στους δρόμους, η παράνομη στάθμευση και το διπλοπαρκάρισμα πάνε «σύννεφο» ενώ ανεξέλεγκτη τείνει να γίνει και η κατάσταση με την αντίθετη κίνηση στους μονόδρομους.


Πηγή: http://www.eleftheriaonline.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Επιπλέον φόροι 2,16 δισ. ευρώ για τους φορολογούμενους


Μισθωτοί, συνταξιούχοι και ιδιοκτήτες ακινήτων θα βάλουν και πάλι το χέρι στην τσέπη
.
Επιπλέον 2,16 δισ. ευρώ σε σχέση με φέτος θα καταβάλλουν για το 2014 οι φορολογούμενοι.

Αυτό θα συμβεί εξαιτίας της κατάργησης των αφορολογήτων ορίων για μισθωτούς, συνταξιούχους, ελεύθερους επαγγελματίες κλπ, καθώς και από την κατάργηση των αφορολογήτων ορίων για τα παιδιά των οικογενειών.

Επίσης, από την αύξηση των φόρων στην ακίνητη περιουσία που συνολικά θα επιβαρύνει τους ιδιοκτήτες κατά 3,9 δισ. ευρώ.

Νέο μαχαίρι σε μισθούς και συντάξεις

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση βάζει «βαθιά το μαχαίρι» για περικοπές 4 δισ ευρω το 2014. Οι δαπάνες για μισθούς και συντάξεις θα είναι το 2014 λιγότερες κατά 133.000.000 ευρώ σε σχέση με φέτος.

Επίσης προβλέπονται περικοπές κατά 2,664 δισ. ευρώ στις δαπάνες για λοιπές συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα και παροχές υγειονομικής και φαρμακευτικής περίθαλψης, με την εφαρμογή συγκεκριμένων μέτρων που προβλέπουν:

- Την διακοπή της χορήγησης του ΕΚΑΣ από την 1η-1-2014, σε όσους χαμηλοσυνταξιούχους δεν έχουν συμπληρώσει το 65ο έτος ηλικίας.
- Την περικοπή της δαπάνης για την καταβολή τριτεκνικών και πολυτεκνικών επιδομάτων
- Την περικοπή των επιδομάτων ανεργίας
- Την περικοπή των παροχών υγείας του ΕΟΠΥΥ κατά 529.00.000 εκατ. ευρώ,
- Την περικοπή της φαρμακευτικής δαπάνης του ΕΟΠΥΥ κατά 1,032 δισ. ευρώ.

Στο προσχέδιο προβλέπεται και μείωση των λειτουργικών και των λοιπών δαπανών του κράτους κατά 1,194 δισ. ευρώ στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της εθνικής άμυνας, της τοπικής αυτοδιοίκησης κ.α. ο.



Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Στις 10 Οκτωβρίου η καταβολή των νέων οικογενειακών επιδομάτων


ΟΓΑ: Στους 497.894 οι δικαιούχοι.

Μεθαύριο Πέμπτη 10 Οκτωβρίου θα καταβάλλει ο ΟΓΑ τα νέα οικογενειακά επιδόματα, το ενιαίο επίδομα στήριξης καθώς και το ειδικό επίδομα τρίτεκνων και πολυτέκνων οικογενειών.

Σε σχετική ανακοίνωση του ΟΓΑ υπογραμμίζεται ότι το ποσό που θα καταβληθεί συνολικά σε 497.894 δικαιούχους ανέρχεται σε 189.830.585,04 ευρώ.

Από το σύνολο των παραπάνω δικαιούχων, οι 263.306 είναι ήδη δικαιούχοι και θα τους καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για το τρίτο τρίμηνο 2013 και η δεύτερη δόση του ειδικού επιδόματος για τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Οι υπόλοιποι 234.588 είναι νέοι δικαιούχοι, για τους οποίους έγινε οριστική εκκαθάριση του εντύπου Ε1 από την Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων, συμπλήρωσαν σωστά το έντυπο Α21 και κρίθηκαν δικαιούχοι μετά τους σχετικούς ελέγχους.

Στους δικαιούχους αυτούς, θα καταβληθεί το ενιαίο επίδομα στήριξης τέκνων για τα τρία τρίμηνα 2013 και οι δύο δόσεις του Ειδικού Επιδόματος.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, θα ακολουθήσουν και άλλες καταβολές οικογενειακών επιδομάτων στους υπόλοιπους δικαιούχους, σύμφωνα με την πορεία των οριστικών εκκαθαρίσεων.



Διαβάστε περισσότερα...