Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Λήγει η διορία για τα πανεπιστήμια

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Σε κατάσταση «εμφράγματος» βρίσκονται τα 8 πανεπιστημιακά ιδρύματα που πλήττονται από την κινητικότητα 1.349 διοικητικών υπαλλήλων. Οι υπάλληλοι συνεχίζουν για τέταρτη εβδομάδα τις κινητοποιήσεις σε αρκετά από αυτά, με αποτέλεσμα να είναι πλέον ορατός ο κίνδυνος για την απώλεια του εξαμήνου.

Υπενθυμίζεται πως αύριο, 9 Οκτωβρίου λήγει η προθεσμία που έχει δώσει το υπουργείο Παιδείας στα 8 Πανεπιστήμια, προκειμένου να καταθέσουν τις λίστες του προσωπικού που τίθεται σε καθεστώς κινητικότητας.

Την περασμένη εβδομάδα, ο υπουργός Παιδείας ζήτησε τη συνδρομή των εισαγγελικών αρχών σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία, Πάτρα, Ιωάννινα και Κρήτη, προκειμένου να πιεστούν οι διοικήσεις των πανεπιστημίων Αθηνών, ΕΜΠ, Αριστοτέλειο, Θεσσαλίας, Πατρών, Ιωαννίνων και Κρήτης -από όπου τίθενται σε κινητικότητα 1.349 υπάλληλοι- να υποβάλλουν τις σχετικές λίστες έως τις 9 Οκτωβρίου στο ΑΣΕΠ. Αύριο η διορία αυτή λήγει και είναι πολύ πιθανό να κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες κατά των διοικήσεων των ιδρυμάτων.

Παρέμβαση από τους διοικητικούς υπαλλήλους του πανεπιστημίου Αθηνών

Στο πανεπιστήμιο Αθηνών οι διοικητικοί υπάλληλοι προχώρησαν σε νέα παρέμβαση, αναρτώντας στην ιστοσελίδα του ιδρύματος banner με τίτλο «Η κυβέρνηση κλείνει το Δημόσιο Πανεπιστήμιο».

Με αυτή την κίνηση ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, δείχνει για άλλη μια φορά την αντίθεσή του στη διαθεσιμότητα που προωθεί το υπουργείο Παιδείας.



Μάλιστα, στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος αναφέρεται πως το Πανεπιστήμιο Αθηνών «σήμερα υποβαθμίζεται – αύριο πωλείται» και συμπληρώνουν πως η κυβέρνηση «θέτει σε κίνδυνο οριστικής κατάρρευσης τις Πανεπιστημιακές Βιβλιοθήκες, τις Πανεπιστημιακές Κλινικές και τα Πανεπιστημιακά Νοσοκομεία».


Πηγή: http://www.real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.