Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Διεθνές συνέδριο με θέμα «Ανθρώπινα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία στα Βαλκάνια και την Τουρκία», Κωνσταντινούπολη, 9-11/10

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 07.10.2013

Στις 9-11 Οκτωβρίου, το Ευρωπαϊκό Φόρουμ Ατόμων με Αναπηρία (EDF http://www.edf-feph.org ), η People 2 People Programme (http://ec.europa.eu/enlargement/taiex/pdf/p2p/p2p-leaflet_en.pdf) και η UNICEF διοργανώνουν Διεθνές Συνέδριο με θέμα τα ανθρώπινα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στα Βαλκάνια και την Τουρκία, στην Κωνσταντινούπολη. Στην ελληνική αντιπροσωπεία θα μετάσχουν, με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ και του EDF Ιωάννη Βαρδακαστάνη, ο γενικός γραμματέας της ΕΣΑμεΑ Χρήστος Νάστας, ο α’ αντιπρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Θωμάς Κλεισιώτης, η υπεύθυνη Διεθνών Σχέσεων της ΕΣΑμεΑ Φωτεινή Ζαφειροπούλου και η κ. Μαρίλυ Χριστοφή, μηχανικός με εξειδίκευση στην προσβασιμότητα.

Την έναρξη του Συνεδρίου θα κηρύξει ο κ. Βαρδακαστάνης, ο οποίος παράλληλα θα μιλήσει και για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα αναπηρικά κινήματα των κρατών της περιοχής, μπροστά στην Σύμβαση του ΟΗΕ.

Το συνέδριο εστιάζει στην εφαρμογή της Σύμβασης του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία ( UNCRPD ) στα Βαλκάνια και στην Τουρκία, και πιο συγκεκριμένα στην πρακτική εφαρμογή και τους τρόπους παρακολούθησης της Σύμβασης από τις οργανώσεις των ατόμων με αναπηρία στην περιοχή. Επίσης, θα συζητηθούν τα αποτελέσματα και οι προσδοκίες για τις αλλαγές που προωθούνται από την επικύρωση της Σύμβασης του ΟΗΕ στα άτομα με αναπηρία. Για το σκοπό αυτό το συνέδριο θα ασχοληθεί με την αναπηρία συνολικά, αλλά ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα δικαιώματα των πιο ευάλωτων ομάδων, όπως είναι οι γυναίκες με αναπηρία, τα παιδιά, οι νέοι και τα άτομα που έχουν ανάγκη από υψηλό επίπεδο υποστήριξης.

Κύριος στόχος αυτής της εκδήλωσης είναι να ενισχυθεί η εφαρμογή της Σύμβασης, ενισχύοντας, παρέχοντας εργαλεία στις οργανώσεις που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία, ώστε να διατηρήσουν τον ρόλο τους στην παρακολούθηση της Σύμβασης. Θα επιτρέψει επίσης την ανταλλαγή των βέλτιστων πρακτικών από διάφορες χώρες στην ίδια περιοχή και τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό την επίτευξη των στόχων που ορίζει ο ΟΗΕ.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 95 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.