Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

ΕΣΑμεΑ: Άμεση πρόσληψη ΟΛΩΝ των εργαζομένων ΑμεΑ της πρώην ΕΡΤ στο νέο φορέα!

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 08.10.2013

Η ΕΣΑμεΑ παρεμβαίνει στην αυριανή συνεδρίαση της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής, που κυρώνει την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με την οποία μπήκε «λουκέτο» στην ΕΡΤ.

Η ΕΣΑμεΑ εξέφρασε τη θέση της από την πρώτη ημέρα που έπεσε το «μαύρο» στην ΕΡΤ, χαρακτηρίζοντάς το άδικο και παράνομο. Ως αποτέλεσμα του τρόπου που η κυβέρνηση χειρίστηκε την υπόθεση της ΕΡΤ, τέθηκαν εκτός εργασίας δεκάδες άτομα με αναπηρία και μέλη των οικογενειών τους, που είχαν διοριστεί στην ΕΡΤ με βάση τη συνταγματική επιταγή του άρθρου 21 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει προστασία των ατόμων με αναπηρία και μέσω της ειδικής νομοθεσίας του ν.1648/86 και του ν.2643/98. Πρόκειται για πράξη εμφανώς κοινωνικά άδικη!

Η ΕΣΑμεΑ ζητά άμεση λύση, η οποία δεν μπορεί να είναι άλλη από την πρόσληψη όλων των ατόμων με αναπηρία και αυτών που ασκούν προστασία σε άτομα με αναπηρία και είχαν προσληφθεί στην πρώην ΕΡΤ στο νέο δημόσιο φορέα ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα θα πρέπει να προσληφθούν οι διερμηνείς και οι παρουσιαστές νοηματικής γλώσσας κατά τον ίδιο τρόπο, καθώς και οι δημοσιογράφοι με αναπηρία που εργάζονταν με συμβάσεις εργασίας.

Η επιστολή επισυνάπτεται.


Μεταβιβάσιμα αρχεία:
Δ/Τ σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 93 KB)
Επιστολή σε ηλεκτρονική μορφή (application/msword, 117 KB)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.