Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2013

Απεβίωσε ο δημοσιογράφος Γιώργος Τσιούνης

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Έδωσε ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.

«Οι δημοσιογράφοι δεν… αποστρατεύονται ούτε… παροπλίζονται. Παραμένουν δημοσιογράφοι ισοβίως. Ισόβια δεσμά στην υπηρεσία ενός δύσκολου, κοπιαστικού, ανθρωποβόρου θα έλεγα, λειτουργήματος. Ναι λειτουργήματος. Η "απελευθέρωση" τους έρχεται μαζί με την τελευταία τους ανάσα, όταν αρχίζουν το, χωρίς επιστροφή, μεγάλο ταξίδι».

Αυτά έγραφε πριν από 25 χρόνια, όταν συνταξιοδοτήθηκε, ο δημοσιογράφος Γιώργος Ν. Τσιούνης που σήμερα το πρωί έφυγε από τη ζωή, μετά από ολιγόμηνη μάχη με τον καρκίνο.

Είχε γεννηθεί πριν από 80 χρόνια στην Καλλιθέα, σπούδασε στο Πάντειο Πανεπιστήμιο πολιτικές επιστήμες και -όπως γράφει- «το μεγάλο δημοσιογραφικό ταξίδι αρχίζει με όχημα τον «Φιλελεύθερο», το καλοκαίρι του 1950.

Μετά τον «Φιλελεύθερο» στεγάστηκε δημοσιογραφικά στον «Ελεύθερο» και ακολούθησαν οι εφημερίδες: «Ανένδοτος» «Ελεύθερος Κόσμος», «Σημερινή» Κύπρου, «Τρικαλινά Νέα», «Ελευθερία» και «Εφημερίς των Συντακτών» Κερκύρας, «Εθνικός Κήρυξ» και «Νέα Πολιτεία» Αθήνας. Επίσης διατέλεσε συντάκτης, προϊστάμενος και υπεύθυνος ύλης στην «Ελευθεροτυπία», καθώς και αρχισυντάκτης των ραδιοφωνικών δελτίων ειδήσεων της ΕΡΤ 2.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.