Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Τσέρνομπιλ: Η πόλη-φάντασμα τριάντα χρόνια μετά τον πυρηνικό εφιάλτη


Τι οδήγησε στην τραγωδία του Τσέρνομπιλ


Το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα στην Ιστορία, και η τραγική στιγμή που ο πυρηνικός εφιάλτης έγινε πραγματικότητα σε ευρωπαϊκό έδαφος, κλείνει 30 χρόνια με την επέτειο του Τσέρνομπιλ.

Στη 1:23 μ.μ. τα ξημερώματα της 26ης Απριλίου 1986 ο κόσμος βρισκόταν λίγα λεπτά πριν το μεγαλύτερο πυρηνικό ατύχημα.

Ο αντιδραστήρας 4 στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Τσέρνομπιλ στη Σοβιετική Ένωση εξερράγη.

Δείτε το βίντεο με την ιστορία του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη σαν σήμερα, στις 26 Απριλίου του 1986.



--------------

Ο άνθρωπος που δεν εγκατέλειψε ποτέ το Τσέρνομπιλ

Η καθημερινότητα του 90χρονου που αρνείται πεισματικά να αφήσει το σπίτι του - Δείτε τις φωτογραφίες.

«Το μυστικό της μακροζωίας είναι να μην εγκαταλείπεις ποτέ τον τόπο σου», υποστηρίζει ο 90χρονος Ivan Shamyanok. Ακόμα κι αν το χωριό σου βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από το Τσέρνομπιλ της Ουκρανίας, όπου σημειώθηκε το χειρότερο πυρηνικό δυστύχημα της σύγχρονης ιστορίας...

Το 1986, μετά το πυρηνικό ατύχημα στο Τσέρνομπιλ, που σκόρπισε ραδιενέργεια στην περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, πάνω από 100.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να αφήσουν τα σπίτια τους και να αναζητήσουν άλλη στέγη.

Ο Shamyanok παρέμεινε στο σπίτι του στο χωριό Tulgovichi, μαζί με την σύζυγό του η οποία δεν είναι πια στη ζωή, ενώ, όπως υποστηρίζει ο ίδιος όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει εμφανίσει κάποιο σημαντικό πρόβλημα υγείας αλλά και κάτι που ενδεχομένως να προέρχεται εξαιτίας του πυρηνικού ατυχήματος. «Είμαι μια χαρά. Οι γιατροί που ήρθαν χθες με εξέτασαν και μου είπαν ότι είμαι μια χαρά» λέει ο ίδιος στην Daily Mail.

«Και η αδελφή μου ζούσε εδώ με τον άνδρα της. Αποφάσισαν να φύγουν και πέθαναν από το άγχος. Εγώ δεν αγχώνομαι. Τραγουδώ, κάνω βόλτες και παίρνω τα πράγματα χαλαρά όπως ζω», εξομολογείται ο 90χρονος παππούς.

Μάλιστα, όπως αναφέρει ο ίδιος και μετά την καταστροφή συνέχισε να τρώει λαχανικά, φρούτα, γάλα και κρέας από τα ζώα που είχε, χωρίς κανένα πρόβλημα.

Όσο για το αν θα επιστρέψει ποτέ κανείς στο χωριό, λέει: «Όχι κανείς δεν θα επιστρέψει. Όσοι θα ήθελαν έχουν πια πεθάνει».

Ο Shamyanok ζει μια ήρεμη ζωή. Σηκώνεται στις 6 το πρωί, ανάβει τη σόμπα, ετοιμάζει το πρωινό του και στη συνέχεια φροντίζει τα γουρούνια και το σκύλο του.

Ένα φορτηγό με προμήθειες περνά κάθε εβδομάδα από το σπίτι του, ενώ τον περιποιείται η εγγονή του, που τον επισκέπτεται μία φορά την εβδομάδα. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι χαίρει άκρας υγείας, παίρνει πού και πού φάρμακα και η μικρή του απόλαυση είναι ένα μικρό ποτήρι βότκα την ημέρα για την όρεξη.

Δείτε τις φωτογραφίες που δημοσιεύει το Reuters...































--------------

Η πόλη-φάντασμα τριάντα χρόνια μετά τον πυρηνικό εφιάλτη


Ερειπωμένα κτίρια, ξεφλουδισμένοι τοίχοι και συντρίμμια - Δείτε τις φωτογραφίες.

Σάββατο 26 Απριλίου 1986. Περίπου 200 εργαζόμενοι στον πυρηνικό σταθμό παραγωγής ενέργειας του Τσέρνομπιλ, γίνονται μάρτυρες της μεγαλύτερης πυρηνικής καταστροφής στην ιστορία, πριν την καταστροφή στη Φουκουσίμα το 2011. Η προγραμματισμένη εργασία για ένα πείραμα που αποσκοπούσε στον έλεγχο του συστήματος ασφαλείας προκάλεσε έκρηξη στον αντιδραστήρα Νο. 4 του πυρηνικού σταθμού που βρίσκεται στα εδάφη της Ουκρανίας. Αποτέλεσμα; Το όνομα του εργοστασίου να γίνει σε ολόκληρο τον κόσμο συνώνυμο της πυρηνικής καταστροφής.

Αμέσως μετά το δυστύχημα σκοτώθηκαν 31 εργαζόμενοι στον σταθμό και μέλη των συνεργείων που κλήθηκαν για τη φωτιά. Τις επόμενες τρεις δεκαετίες, χιλιάδες έχουν υποκύψει σε ασθένειες που σχετίζονται με την έκθεση σε ραδιενέργεια - αλλά ο αριθμός τους, και το μέχρι που φτάνουν οι έμμεσες επιπτώσεις του Τσερνόμπιλ, παραμένει και μάλλον θα παραμείνει για πάντα αντικείμενο διαφωνιών.

Τουλάχιστον 300.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν μόνιμα την περιοχή σε μια ακτίνα 30 χιλιομέτρων, αφήνοντας πίσω μία πόλη-φάντασμα.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν έχουν τραβηχτεί από τον φωτογράφο Paul Hill-Gibbins και δείχνουν ερειπωμένα σχολεία, κέντρα αναψυχής, εργοστάσια, νοσοκομεία αλλά και σπίτια.



Σε μία από τις φωτογραφίες φαίνεται μία έρημη τάξη. Τα βιβλία και τα μολύβια των παιδιών είναι ακόμα πάνω στα θρανία. Οι αναποδογυρισμένες καρέκλες και οι ξεφλουδισμένοι τοίχοι συνθέτουν την εικόνα της καταστροφής και της εγκατάλειψης.



Μία άλλη φωτογραφία δείχνει το γραφείο ενός δασκάλου. Βιβλία, μία μάσκα αερίου ακόμα κι ένα τετράδιο με τα ονόματα των παιδιών έχουν μείνει ανέπαφα από εκείνη τη μέρα.






















Πηγή: http://www.enikos.gr , http://www.newsbeast.gr και http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κάνει πατίνι στην ταράτσα ενός ουρανοξύστη


Δείτε τι κάνει ένας νεαρός με το ηλεκτρονικό του πατίνι!

Ο άντρας αψηφά τον κίνδυνο κάνοντας κόλπα στην άκρη ενός πανύψηλου ουρανοξύστη στο Ντουμπάι και κινείται με μοναδική μαεστρία στο χείλος της... καταστροφής.

Δείτε το βίντεο:




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πώς βγήκε η φράση «μόσχο τον σιτευτό»


Έτσι παρομοιάζουμε ό,τι καλύτερο έχουμε να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας.

Με το «μόσχο τον σιτευτό» παρομοιάζουμε ό,τι καλύτερο προσφέρουμε στους καλεσμένους μας.

Η φράση «μόσχος ο σιτευτός» προέρχεται από την παραβολή του «άσωτου γιου», που είπε ο Ιησούς, όταν δίδασκε πως ο πατέρας αγκαλιάζει πάντα με αγάπη τα πλανεμένα παιδιά του και για χάρη τους, όταν επιστρέψουν στην οικία του (Λουκάς 15.23), σφάζει το καλύτερο, το πιο καλοθρεμμένο μοσχάρι, που έχει για τη γιορτή της επιστροφής τους.

«Καὶ ἐνέγκαντες τὸν μόσχον τὸν σιτευτὸν θύσατε, καὶ φαγόντες εὐφρανθῶμεν», αναφέρει χαρακτηριστικά ο Λουκάς.

Απόδοση στη Νεοελληνική: «Και φέρτε το καλοθρεμμένο μοσχάρι, σφάξτε το, και να φάμε να ευφρανθούμε».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Κρυφή κάμερα φέρνει στο φως αηδιαστική αποκάλυψη για την οικιακή βοηθό του σπιτιού


Τι έκανε στην κουζίνα πριν σερβίρει τα αφεντικά της.

Αδιαμφισβήτητα θα πρέπει να έχεις πολύ μεγάλη εμπιστοσύνη στα άτομα που αναλαμβάνουν τις δουλειές του σπιτιού σου και πόσω μάλλον αυτά που είναι υπεύθυνα για το φαγητό σου.

Αυτό διαπίστωσε και με το παραπάνω μια οικογένεια που εικάζεται ότι ζει στο Κουβέιτ, η οποία αποφάσισε να τοποθετήσει μια κρυφή κάμερα στην κουζίνα του σπιτιού της για να δει τη συμπεριφορά του προσωπικού και συγκεκριμένα μιας εκ των οικιακών βοηθών. Και έβγαλε «λαβράκι» που μάλλον θα προτιμούσε να μην είχε ανακαλύψει και όλες οι υποψίες να ήταν στη σφαίρα της φαντασίας. Όταν λοιπόν το αφεντικό του σπιτιού ζήτησε ένα ποτήρι χυμό δε φανταζόταν ότι πριν του το σερβίρει η γυναίκα από το προσωπικό θα είχε φροντίσει να ρίξει μέσα λίγα από τα ούρα της. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ η οικογένεια είχε υποψιαστεί την παράξενη συμπεριφορά της οικιακής βοηθού αλλά δεν περίμεναν ότι φτάνει ως εκεί.



Το βίντεο δείχνει τις δύο γυναίκες να κάνουν τις καθημερινές δουλειές όταν η μία ετοιμάζει το χυμό που έχει ζητηθεί από το αφεντικό του σπιτιού. Αφού έχει ετοιμάσει το χυμό, τον ανακατεύει και φεύγει από το χώρο. Τότε η οικιακή βοηθός παίρνει γρήγορα ένα άλλο ποτήρι, το γεμίζει με τα ούρα της επιτόπου και το ρίχνει μέσα στο χυμό που είναι έτοιμος. Στη συνέχεια σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, συνεχίζει τις δουλειές της στην κουζίνα. Μιλώντας στα τοπικά μέσα ενημέρωσης το αφεντικό για το οποίο προοριζόταν ο χυμός, ο οποίος προτίμησε να κρατήσει την ανωνυμία του, δήλωσε ότι σοκαρίστηκε βέβαια όταν είδε το βίντεο καθώς δεν περίμενε να δει κάτι τόσο ακραίο. Έδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα το βίντεο θέλοντας όπως λέει να προειδοποιήσει άλλες οικογένειες που έχουν οικιακές βοηθούς να προσέξουν αν αντιληφθούν κάποια παράξενη συμπεριφορά. Δεν διευκρινίστηκε ωστόσο αν απολύθηκε η γυναίκα αν και είναι το πιο πιθανό.



Δείτε το βίντεο από την κρυφή κάμερα...




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Η 23χρονη που γέννησε χωρίς να καταλάβει ποτέ ότι ήταν έγκυος


Η ιστορία της νεαρής που υποστηρίζει ότι δεν είχε συμπτώματα μέχρι τη γέννα.

Όταν ετοιμαζόταν για την πρώτη μέρα στην καινούρια της δουλειά, η νεαρή κοπέλα δεν περίμενε ότι μετά από οκτώ ώρες θα έφερνε στον κόσμο το πρώτο της παιδί.

Η Klara Dollan από το Ηνωμένο Βασίλειο μοιράζεται την ιστορία της και αποκαλύπτει πώς πέρασε μια ολόκληρη εγκυμοσύνη χωρίς να καταλάβει τίποτα. Χωρίς να έχει πρωινή αδιαθεσία, πόνους στη μέση ή μια εμφανή κοιλιά η ίδια ισχυρίζεται ότι τίποτε δεν την έκανε να πιστέψει ότι είναι έγκυος. Επιπλέον είχε ανά διαστήματα προβλήματα με την περίοδό της όπως λέει ενώ φαίνεται πως είχε κάποιες ενδείξεις αιμορραγίας πρώτους μήνες της εγκυμοσύνης οπότε αργότερα δεν έδωσε σημασία καθώς ούτως ή άλλως έπαιρνε εδώ και καιρό αντισυλληπτικό χάπι. Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι βέβαια πως είναι δυνατόν να μην ένιωσε ποτέ το μωρό να κινείται. Όταν εκείνο το πρωί ένιωσε κάποιες δυνατές κραμπές πίστευε απλά ότι ήρθε η ώρα για μια επώδυνη περίοδο. Αποφασισμένη όμως να κάνει καλή εντύπωση στα νέα της αφεντικά υπέμενε αρχικά τους πόνους και έφυγε μόνο όταν αυτοί ήταν πλέον αφόρητοι.



Όταν έφτασε στο σπίτι της, όπως λέει, η κατάσταση χειροτέρευσε και πήγαινε συνεχώς από το δωμάτιο στο μπάνιο με την μόνη στάση που την ανακούφιζε να είναι πάνω από την τουαλέτα. Όταν πλέον άρχισε να αιμορραγεί και η κατάσταση έγινε ακόμη χειρότερη μέχρι που έγινε αντιληπτή από ένα γείτονα τότε αποφάσισαν να καλέσουν ασθενοφόρο. Πριν προλάβει αυτό να φτάσει είχε ήδη έρθει το μωρό της στον κόσμο.

«Από ένστικτο άρπαξα μια πετσέτα και την τύλιξα γύρω του ενώ ούρλιαζα:

«Είναι ένα μωρό. Θεέ μου είναι ένα μωρό». Όταν έφτασαν στο νοσοκομείο οι γιατροί επιβεβαίωσαν ότι το μωρό ήταν υγιέστατο. Από εκεί πήρε και τη μητέρα της τηλέφωνο κλαίγοντας λέγοντας της ότι γέννησε ένα μωρό με εκείνη να απαντάει: «Πώς είναι δυνατόν; Σε είδα σήμερα το πρωί και δεν ήσουν έγκυος».



Η νεαρή κοπέλα παραδέχεται ότι είχε πάρει κάποια κιλά, όχι όμως πάρα πολλά σε αυτό το διάστημα, περίπου δέκα, ανεβαίνοντας ένα ρούχο στα ρούχα της, πράγμα που δεν την παραξένεψε καθώς είχε χωρίσει πέντε μήνες πριν από τη γέννα με τον επί 2,5 χρόνια φίλο της και είχε αρχίσει να τρώει θέλοντας να πάρει λίγο βάρος. Μάλιστα όπως λέει σε μια φωτογραφία που είναι επτά μηνών έγκυος δεν φαίνεται κάτι που να φανερώνει μια εγκυμοσύνη. Μόνο ένα μήνα πριν τη γέννα είχε διαπιστώσει ότι ένα σημείο στην κοιλιά της ήταν πιο σκληρό και είχε μια ενόχληση.

«Ρώτησα τη μαία πώς ήταν δυνατόν να έχει συμβεί αυτό και μου είπε ότι έχει συμβεί ξανά κυρίως σε γυναίκες που έχουν πολλά παραπάνω κιλά αλλά ήταν η πρώτη φορά που έβλεπε κάτι τέτοιο» λέει η 23χρονη. Μία στις 450 γυναίκες εγκύους στη Μεγάλη Βρετανία δεν γνωρίζουν ότι πρόκειται να αποκτήσουν ένα μωρό μέχρι την 20η εβδομάδα της εγκυμοσύνης τους και μία στις 2.500 γυναίκες το αγνοούν μέχρι να έρθει η ώρα της γέννας σύμφωνα με το δημοσίευμα της Daily Mail. Αυτό είναι γνωστό και ως «κρυφή κύηση» αλλά η περίπτωση της νεαρής ήταν από τις πιο ακραίες. Οι γυναίκες με ακανόνιστο κύκλο είναι βέβαια πιο πιθανό να ανήκουν σε αυτή την κατηγορία όπως η 23χρονη η οποία επιπλέον ανήκει και στο μικρό ποσοστό σύλληψης παρά το γεγονός ότι έπαιρνε αντισυλληπτικό χάπι.




Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Δύο φώκες μονάχους μονάχους στην Πάφο


Οι χειμερινοί κολυμβητές τις θαύμασαν από κοντά.

Δυο φώκιες μονάχους μονάχους έκαναν την εμφάνιση τους τις τελευταίες μέρες στα Δημοτικά Μπάνια της Πάφου και ενθουσίασαν τους κολυμβητές που είχαν την τύχη να τις δουν από κοντά.

Ο πρόεδρος των Σωματείου Χειμερινών κολυμβητών «Βρυσούθκια Κέλπετρη» Ματθαίος Ιεροκηπιώτης αναφερόμενος στους απρόσμενους επισκέπτες είπε πως τις τελευταίες μέρες κοντά στις σημαδούρες στην παραλία των Δημοτικών Μπάνιων έχουν εμφανισθεί δυο μεγάλες φώκιες, αναφέρει το sigmalive, μεταφέροντας πληροφορίες από το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων. Οι χειμερινοί κολυμβητές, που χειμώνα-καλοκαίρι επισκέπτονται την περιοχή για το μπάνιο τους, είχαν την ευκαιρία να τις θαυμάσουν από κοντά .

Σύμφωνα με τον κ. Ιεροκηπιώτη σε επικοινωνία που είχε με τον Υποδιευθυντή της Λιμενικής Αστυνομίας Νίκο Πενταρά, τον πληροφόρησε ότι πρόκειται για φώκιες μονάχους μονάχους και δεν θεωρείται παράξενη η εμφάνιση τους, αφού και τα προηγούμενα χρόνια σε ολόκληρη την ακτογραμμή από την Πάφο μέχρι τoν Ακάμα είχαν εντοπισθεί κατά καιρούς τέτοιου είδους φώκιες.


Πηγή: http://www.newsbeast.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νέα στοιχεία για το θάνατο του Prince - Τον δολοφόνησαν;


Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του θανάτου του Prince, καθώς οι αρχές δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο της ανθρωποκτονίας, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η βρετανική Mirror.

Σύμφωνα με τη Mirror, η αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για να εντοπίσει τα άτομα που προμήθευαν τον «πρίγκιπα της ποπ» -συμπεριλαμβανομένων και γιατρών- με τα σκευάσματα που φέρεται να τον σκότωσαν.

Οι αρχές ερευνούν τι έκανε ο διάσημος τραγουδιστής λίγο πριν πεθάνει καθώς και τις επαφές και τις δραστηριότητές του τα τελευταία δύο χρόνια.


Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Σε δημοπρασία η φανέλα του Νίκου Γκάλη από το Eurobasket του '87


Μια φανέλα ρεπλίκα της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Eurobasket του 1987 στην Αθήνα με την υπογραφή του δημοπρατεί ο θρύλος του ελληνικού μπάσκετ,Νίκος Γκάλης.

Ο μεγάλος Έλληνας μπασκετμπολίστας, όπως ανέφερε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook, καλεί σε συμμετοχή στη δημοπρασία, τα έσοδα της οποίας θα πάνε στην Ελληνική Εταιρία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Προσώπων-ΕΛΕΠΑΠ Χανίων.





Το μήνυμα του Νίκου Γκάλη στο Facebook ανέφερε:

«Αγαπητοί φίλοι, Σας καλώ να συμμετέχετε στη δημοπρασία μιας Φανέλας ρεπλίκα της Εθνικής Ελλάδος που κατέκτησε το Eurobasket του 87 στην Αθήνα, με την υπογραφή μου. Τα έσοδα της δημοπρασίας θα πάνε στην ΕΛΕΠΑΠ Χανίων».




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ο Πειραιάς τιμά τον συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο


Τον ξεχωριστό Πειραιώτη συγγραφέα Διονύση Χαριτόπουλο θα τιμήσει ο δήμος Πειραιά.

Η εκδήλωση προς τιμή του συγγραφέα προγραμματίζεται να γίνει τη Δευτέρα 9 Μαΐου στις 19:30 στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά



Την εκδήλωση θα παρουσιάσει η Πόπη Τσαπανίδου και θα παρευρεθούν οι Κώστας Γεωργουσόπουλος, Γιάννης Ευσταθιάδης, Γιάννης Ξανθούλης και Λευτέρης Παπαδόπουλος, ενώ κείμενα θα διαβάσει ο Κώστας Κιμούλης.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Υποχώρησε το οδόστρωμα σε αυτοκινητόδρομο στη Κίνα - Ανενόχλητοι οι οδηγοί


Ένα περιστατικό που δεν συναντάμε συχνά σημειώθηκε σε πολυσύχναστο αυτοκινητόδρομο της Κίνας, καθώς «ράγισε» η άσφαλτος και στη συνέχεια άνοιξε μία τεράστια τρύπα.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, ο αστυνομικός που βρισκόταν στο σημείο, αντιλήφθηκε έγκαιρα ότι το οδόστρωμα θα υποχωρήσει και απέκλεισε το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου, τοποθετώντας κώνους σήμανσης.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι οι οδηγοί δεν φάνηκε να ενοχλούνται από την τρύπα που είχε δημιουργηθεί και συνέχιζαν κανονικά την πορεία τους.

Δείτε το βίντεο




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Ιπτάμενο... δισκόφρενο προσγειώνεται σε παρμπρίζ αυτοκινήτου


Έχετε δει ποτέ ιπτάμενο... δισκόφρενο; Σίγουρα δεν είναι και το πλέον συνηθισμένο αντικείμενο που μπορεί να δει κανείς να πετάει. Φανταστείτε, λοιπόν, την έκπληξη ενός οδηγού στην Αγγλία, όταν ενώ κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο είδε το δισκόφρενο της προπορευόμενης νταλίκας να προσγειώνεται στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου του. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκε, αλλά χρειάστηκε αρκετή ώρα για να ξεπεράσει το σοκ.




Πηγή: http://www.enikos.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Νίκησε τη λευχαιμία και θέλει να επιστρέψει στη Βίλα ο Πετρόφ!


Αποφασισμένος να ενισχύσει την Άστον Βίλα, που την επόμενη σεζόν θα παίζει στην Championship, φέρεται ο Στίλιαν Πετρόφ αφού νίκησε τη λευχαιμία.
Πριν από τέσσερα χρόνια ήταν αρχηγός της Άστον Βίλα, όταν διαγνώστηκε με λευχαιμία και αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την ενεργό δράση λίγους μήνες μετά.

Nίκησε τη λευχαιμία και θέλει να επιστρέψει στη Βίλα ο Πετρόφ!

Τώρα, με τους «χωριάτες» να παίζουν στην Championship την επόμενη σεζόν, στα 36 του και έχοντας νικήσει την επάρατη νόσο, ο Βούλγαρος μέσος φέρεται αποφασισμένος να ενισχύσει την αγαπημένη του ομάδα.

Μάλιστα ο Πετρόφ είναι σε σχετικά καλή κατάσταση, καθώς εδώ και μήνες προπονείται με την ομάδα U21 της Βίλα.

Από το 2006 μέχρι το 2013 είχε 218 συμμετοχές και 12 γκολ με τον αγγλικό σύλλογο.


Πηγή: http://www.sport-fm.gr
Διαβάστε περισσότερα...