Τρίτη 26 Απριλίου 2016

Συνελήφθη ο προϊστάμενος της Πολεοδομικής Υπηρεσίας Μυκόνου

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Νέα υπόθεση που σχετίζεται με την υπηρεσία της Πολεοδομίας έρχεται να προκαλέσει αναστάτωση στον Δήμο Μυκόνου, καθώς χθες αργά το βράδυ συνελήφθη από τις Αστυνομικές Αρχές ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης, Αντώνης Καστορίνης για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, ο ίδιος είχε εκδώσει ένα έγγραφο το οποίο σχετίζονταν με οικοδομικές εργασίες και στο οποίο αναφερόταν ψευδώς ότι έχει πραγματοποιήσει αυτοψία σε συγκεκριμένο χώρο, κάτι το οποίο ουδέποτε έκανε, στον οποίο και πραγματοποιούνταν παρανόμως οικοδομικές εργασίες.

Πιο αναλυτικά χθες το μεσημέρι, η Αστυνομία διαπίστωσε πως ήταν σε εξέλιξη οικοδομικές – χωματουργικές εργασίες σε ακίνητο σε γνωστή περιοχή της Μυκόνου ενώ ίσχυε απόφαση διακοπής κάθε εργασίας από πέρυσι το καλοκαίρι.

Έτσι, λίγο νωρίτερα από τη σύλληψη του προϊσταμένου της Υπηρεσίας Δόμησης, οι άνδρες της Αστυνομίας είχαν προχωρήσει στη σύλληψη τριών ακόμη ατόμων που υλοποιούσαν τις εργασίες, δηλαδή των εργατών και των χειριστών μηχανημάτων καθώς επίσης και του ιδιοκτήτη των μηχανημάτων έργου.

Με τη διαδικασία του αυτοφώρου οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα, όπου κι εστάλη ένα έγγραφο από το Τμήμα Δόμησης, το οποίο ανέφερε πως δινόταν παράταση στις εργασίες διότι πραγματοποιήθηκε αυτοψία από τον πολεοδόμο, κάτι που όπως προαναφέρθηκε δεν έγινε. Δεδομένου ότι πρόκειται για ένα ψευδές έγγραφο, ο προϊστάμενος, αφού συνελήφθη, οδηγήθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα του νησιού, ενώ καθώς η αστυνομική έρευνα για το θέμα είναι σε εξέλιξη, αξίζει να αναφερθεί πως, ο συλληφθείς αναμένεται άμεσα να οδηγηθεί στη Σύρο ενώπιον του Εισαγγελέα.

Η επίσημη ενημέρωση της Αστυνομίας το απόγευμα της Τρίτης

Συνελήφθη την 25.04.2016 σε νησί του νοτίου Αιγαίου προϊστάμενος Υπηρεσίας Δόμησης Δήμου, ο οποίος κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος και ψευδή βεβαίωση-νόθευση.

Για την ιδία υπόθεση είχε προηγηθεί την ίδια ημέρα σύλληψη τριών ημεδαπών (ιδιοκτήτη και χειριστών μηχανημάτων έργων) ηλικίας 37, 52 και 58 ετών για παράνομες χωματουργικές εργασίες σε οικόπεδο, όπου ίσχυε διακοπή εργασιών από το καλοκαίρι του 2015.

Ειδικότερα, μετά τις συλλήψεις για τις παράνομες χωματουργικές εργασίες ο προϊστάμενος της αρμόδιας Υπηρεσίας Δόμησης εξέδωσε και απέστειλε έγγραφο στο Αστυνομικό Τμήμα, που χειρίζονταν την υπόθεση, στο οποίο ανέφερε, μεταξύ άλλων, ψευδώς, ότι πραγματοποίησε αυτοψία στο εν λόγω οικόπεδο.

Ο προϊστάμενος της Υπηρεσίας Δόμησης, συνελήφθη και ακολούθησαν έρευνες παρουσία Δικαστικού Λειτουργού τόσο στα γραφεία της Υπηρεσίας του, όσο και σπίτι του, όπου βρέθηκαν:

Στα γραφεία της Υπηρεσίας του, ο φάκελος της διερευνούμενης πολεοδομικής υπόθεσης

Στο σπίτι του, πέντε φάκελοι που αφορούσαν πολεοδομικές υποθέσεις μεταξύ των οποίων και τη διερευνούμενη, ατζέντα με χειρόγραφες σημειώσεις χρηματικών ποσών, στοιχείων και τραπεζικό βιβλιάριο καταθέσεων

Τα χωματουργικά μηχανήματα και τα ανευρεθέντα πειστήρια κατασχέθηκαν. Οι τέσσερις συνολικά συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κατά τόπο αρμόδιο Εισαγγελέα.


Πηγή: http://www.koinignomi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.