Τρίτη 26 Απριλίου 2016

«Δεν υπάρχει επικίνδυνο μεταδοτικό νόσημα στο Ελληνικό»

Αν σας αρέσει αυτή η ανάρτηση, διαδώστε την.

Η καταγγελία του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου για την έννοια της «αλληλεγγύης».

Την έκδηλη ανησυχία του εκφράζει το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού για τη «συστηματική κακοποίηση της έννοιας της Αλληλεγγύης για συγκεκριμένους λόγους».

«Αυτή τη περίοδο στην Ελλάδα που η αληθινή Αλληλεγγύη έχει γιγαντωθεί, η »εξουσία» χρησιμοποιεί εναντίον της και τους τρείς τρόπους. Όσο πιο λυσσαλέος γίνεται ο πόλεμος εναντίον της, τόσο δείχνουν πόσο πολύ τρέμουν τη δύναμη της», σημειώνεται στην ανακοίνωση και γίνεται λόγος για «έντονη παραπληροφόρηση».

«Παράδειγμα, ό,τι ειπώθηκε σε σχέση με τον θάνατο 17χρονης στο Ελληνικό που οφείλεται σε δήθεν μεταδοτικό νόσημα. Η αλήθεια είναι ότι η συγκεκριμένη πρόσφυγας έπασχε από αυτοάνοσο νόσημα έχοντας σοβαρή καρδιακή ανεπάρκεια και η κατάσταση της υγείας της λόγω της ταλαιπωρίας του ταξιδιού είχε επιδεινωθεί τον τελευταίο χρόνο καθώς δεν έπαιρνε τα φάρμακα που απαιτούνταν. Όπως προέκυψε από τα στοιχεία η ασθενής είχε μεταφερθεί σε δημόσιο νοσοκομείο στις 14 Απριλίου με κοιλιακό άλγος λόγω γαστρεντερίτιδας, με αποτέλεσμα οι γιατροί να κρίνουν σκόπιμο να την κρατήσουν για νοσηλεία. Ωστόσο οι γονείς της ανέλαβαν την ευθύνη και την πήραν μαζί τους στον καταυλισμό. Η κατάσταση της υγείας της όμως επιδεινώθηκε και μεταφέρθηκε εκ νέου στο νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκε».

Σύμφωνα με το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού, «τις τελευταίες ημέρες πληθαίνουν οι φωνές που μιλούν για μεταδοτικές ασθένειες των προσφύγων από τις οποίες κινδυνεύουν οι κάτοικοι των γύρω περιοχών. Ακόμη και ο ιατρικός σύλλογος εξέδωσε για άλλη μια φορά ΔΤ ερήμην του ΔΣ, που στοχεύουν να μεταφέρουν φόβο και πανικό , φωνές που μιλούν για ύπαρξη υγειονομικής βόμβας στο συγκεκριμένο προσωρινό κέντρο φιλοξενίας των προσφύγων που εκδηλώθηκε το περιστατικό.

Για πολλούς μήνες έχουμε, ως ιατρείο συμμετάσχει με γιατρούς στο συγκεκριμένο κέντρο φιλοξενίας, και είναι αδιαμφισβήτητη η εικόνα πως δεν υπάρχει καταγεγραμμένο επικίνδυνο μεταδοτικό νόσημα. Βέβαια οι συνθήκες διαβίωσης των προσφύγων σίγουρα δεν είναι καλές σε αυτό τον χώρο και δεν τις επικροτούμε. Φυσικά και πρέπει να μεταφερθούν σε μέρος με κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης.

Όσο όμως θα μείνουν στο Ελληνικό, πρέπει όλοι αυτοί που φωνάζουν να φροντίσουν να γίνουν οι συνθήκες όσο πιο καλές γίνεται. Χρειάζεται ψυχραιμία και συνεργασία όλων των φορέων για να αντιμετωπιστεί ένα πρόβλημα που είναι έτσι κι αλλιώς μεγάλο και όχι να ακούγονται μόνο φωνές φόβου για πράγματα και καταστάσεις που δεν υπάρχουν.

Όλοι οι γιατροί κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κάθε μέρα για την ιατροφαρμακευτική φροντίδα των προσφύγων σε όλα τα κέντρα. Εμείς ως κοινωνικό ιατρείο στηρίζουμε συνεχώς με αποστολές ιατροφαρμακευτικού υλικού πολλά κέντρα φιλοξενίας τόσο στην Αττική, όσο και απανταχού της Ελλάδας. Κανείς όμως δεν έχει το δικαίωμα να λέει ό,τι θέλει σε σχέση με τις ασθένειες που υπάρχουν χωρίς να μιλά με τους ιατρούς που προσφέρουν στα κέντρα αυτά.

Η αληθινή και ανόθευτη Αλληλεγγύη τρομάζει τη κάθε λογής εξουσία και όταν αρχίζει να γιγαντώνεται και να μην ελέγχεται τότε μπαίνει στο στόχαστρο της»

Το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού καταλήγει, σημειώνοντας: «Εμείς, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε Έλληνες και Πρόσφυγες, χωρίς καμία διάκριση αφού όλοι άνθρωποι είμαστε, και για να σιγουρευτούμε ότι ό,τι λέγεται είναι πραγματικότητα κι όχι κατασκεύασμα της φαντασίας».


Πηγή: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.