Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

Απίστευτο! Οι βουλευτές δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με λεωφορεία, όχι όμως οι στρατιωτικοί!




Οι Εθνοπατέρες δικαιούνται δωρεάν μετακίνηση με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς,όχι όμως και οι στρατιωτικοί! ! Οι βουλευτές μετακινούνται βέβαια με τσάμπα λιμουζίνες,αλλά ο διαχωρισμός είναι ενδεικτικός του παραλογισμού που επικρατεί στην Ελλάδα.

Το θέμα μας το επεσήμανε απόστρατος αξιωματικός και είναι πέρα για πέρα απίστευτο μεν,αληθινό και λυπηρό δε .

Διαβάστε ποιοι είναι οι Δικαιούχοι Δωρεάν Μετακίνησης


Οι παρακάτω κατηγορίες πολιτών έχουν δικαίωμα δωρεάν μετακίνησης, πάντα με την επίδειξη σχετικού δικαιολογητικού:

1. Βουλευτές & Ευρωβουλευτές με την επίδειξη της βουλευτικής ταυτότητας (Άρθρο 63 παρ.2, Συντ. άρθ. 75).

2. Αστυνομικοί και μέλη της Αστυνομικής Ακαδημίας, Πυροσβέστες και μέλη της Πυροσβρστικής Ακαδημίας, Προσωπικό και Δόκιμοι του Λιμενικού Σώματος (Ν.2018/92). Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

3. Πολιτικό προσωπικό του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

4. Οπλίτες θητείας και των τριών σωμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των οπλιτών θητείας με βαθμό δόκιμου έφεδρου αξιωματικού..

5. Οι Ανάπηροι Πολέμου, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Εθνικής Αντίστασης Ν.1370/1944, οι Ανάπηροι Ειρηνικής Περιόδου, οι Ανάπηροι Αμάχου Πληθυσμού Ν.812/1943 και Ν,1863/1989, οι Ανάπηροι Αγωνιστές Αντιδικτατορικού Αγώνα Ν.1543/1985, οι Ανάπηροι Αγωνιστές του Δημοκρατικού Στρατού Ν.1863/1989, καθώς και οι συνοδοί όλων των παραπάνω κατηγοριών σε όποιες περιπτώσεις προβλέπεται. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

6. Άτομα με Αναπηρία (ΑμεΑ), στα οποία χορηγούνται από τον Ο.Α.Σ.Α., ειδικά ετήσια κουπόνια Ελεύθερης Μετακίνησης. Όταν τα συγκεκριμένα άτομα δικαιούνται συνοδό, τότε αντίστοιχη κάρτα πρέπει να φέρει και ο συνοδός. Διευκρινίζεται ότι ο συνοδός δεν μπορεί να χρησιμοποιεί την κάρτα μόνος του παρά μόνο όταν συνοδεύει τον κάτοχο της κύριας κάρτας.

7. Το προσωπικό της Ελληνικής Αγροφυλακής, με την επίδειξη του ειδικού δελτίου ταυτότητας Αγρονομικού προσωπικού. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

8. Παιδιά μέχρι 6 ετών (ΦΕΚ 792/81, ΦΕΚ 380/83).

9. Συνταξιούχοι αστυνομικοί στην ταυτότητα των οποίων υπάρχει σημείωση (κόκκινου χρώματος) περί υπαγωγής στους στις διατάξεις του Ν. 1575/50. Δεν ισχύει για τη διαδρομή Κορωπί - Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ

• Μόνιμοι όλων των βαθμίδων (Αξιωματικοί, Υπαξιωματικοί και Οπλίτες).
• Εθελοντές Πυροσβέστες που επιδεικνύουν την ΕΙΔΙΚΗ ΚΑΡΤΑ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗ.

Και ρωτάμε τον κ. ΥΕΘΑ πως ακόμη και το πολιτικό προσωπικό του Υπ. Δημ Τάξεως (τέως) και ακόμη και οι συνταξιούχοι αστυνομικοί με νόμο του 1950 δεν πληρώνουν εισιτήριο και πληρώνει ο εν ενεργεία οπλίτης 5ετους θητείας ή ο μαθητής της παραγωγικής σχολής Ε.Δ.;
Καλά οι βουλευτές δικαίως δεν πληρώνουν γιατι...... δεν χρησιμοποιούν τα ΜΜΜ μια και η πατρίδα τους δίνει Lexus!



Το σχόλιό μας: Να φανταστώ όταν κατά καιρούς διακόπτεται, βάσει οικονομικών και άλλων διαφορών του υπουργείου με τις ομοσπονδίες των λεωφορείων (ΠΟΑΣ και ΠΟΑΥΣ), το δωρεάν δικαίωμα μετακίνησης των ΑμεΑ και τους επιβάλλεται να πληρώσουν εισιτήριο (ενώ τελικά θα αμειφθούν και από το υπουργείο τα αστικά), δεν διακόπτεται και στους βουλευτές το δικαίωμα αυτό. Να μου πεις αν διακοπεί αυτοί έχουν και δικό τους αυτοκίνητο ενώ ο κάθε ΑμεΑ δεν έχει πληρωμένο από άλλους αυτοκίνητο να μετακινείται. 

Διαβάστε περισσότερα...

Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας




Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Ηπατίτιδας καθιερώθηκε το 2004 από την Παγκόσμια Οργάνωση Υγείας για να ευαισθητοποιήσει κυβερνήσεις και πολίτες για την Ηπατίτιδα τύπου C, που απομονώθηκε το 1989 και αποτελεί ένα από κυριότερα προβλήματα της Δημόσιας Υγείας.

Σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, οι περισσότεροι ασθενείς με ηπατίτιδα βρίσκονται στο σκοτάδι, αφού 8 στους 10 δε γνωρίζουν ότι πάσχουν από την ασθένεια. Δεν είναι τυχαίο ότι οι επιστήμονες έχουν ονομάσει την ηπατίτιδα «σιωπηλή νόσο» και αυτό γιατί τα συμπτώματα εμφανίζονται αρκετά χρόνια αργότερα, με αποτέλεσμα, εξαιτίας της καθυστερημένης διάγνωσης, πολλές φορές οι θεραπευτικές παρεμβάσεις να μην έχουν αποτέλεσμα.

Υπολογίζεται ότι το 2% του παγκόσμιου πληθυσμού έχει μολυνθεί από ηπατίτιδα C, που μεταδίδεται κυρίως με μετάγγιση και τα συμπτώματά της είναι ανορεξία, κόπωση, κατάθλιψη και πόνοι στην κοιλιά, στους μυς και στις αρθρώσεις.

Σε αντίθεση με την ηπατίτιδα Β, όπου μόνο το 5% μεταπίπτει σε χρόνια ηπατίτιδα, η τύπου C εξελίσσεται σε ποσοστό 80%. Η χρόνια ηπατίτιδα C είναι μια σοβαρή νόσος, που μπορεί να εξελιχθεί σε κίρρωση ή καρκίνο του ήπατος.

Στην Ελλάδα, το 1,5% - 2% του πληθυσμού πάσχει από ηπατίτιδα Β, το 2% - 3% από ηπατίτιδα C, ενώ στους τοξικομανείς το ποσοστό εκτοξεύεται και αγγίζει το 90%.

Υψηλά ποσοστά παρατηρούνται μεταξύ των μεταναστών από την Αλβανία, από τα κράτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, αλλά και στους έλληνες μουσουλμάνους της Θράκης.


Πηγή: www.sansimera.gr
Διαβάστε περισσότερα...

Πλήρωσε ακριβά την αγάπη της για τον ήλιο




Έχασε το αυτί της

Από τα 14 της χρόνια, η Sue Riddellν ήταν εκτεθειμένη καθημερινά για παραπάνω από 15 ώρες στον ήλιο λαμβάνοντας συνήθως τα απαραίτητα μέτρα για να προστατευτεί.

Παρόλα αυτά τελικά αποδείχτηκε ότι η γυναίκα δεν έδινε την απαιτούμενη προσοχή καθώς οι γιατροί εντόπισαν ένα μελάνωμα δευτέρου βαθμού πίσω από το αυτί της τονίζοντας πως ήταν απαραίτητη η άμεση αφαίρεσή του.

Όντας πλέον καλά η ίδια δηλώνει: «Δεν πίστευα ότι μια τόσο μικρή απροστάτευτη περιοχή του σώματός μου θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τη ζωή μου. Έπαθα καρκίνο επειδή αγαπούσα πολύ τον ήλιο. Σπάνια χρησιμοποιούσα αντηλιακή κρέμα και όταν το έκανα δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό να βάλω στα αυτιά μου».






Πηγή: www.newsbeast.gr

Διαβάστε περισσότερα...